TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Meditatii Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 13 14 15 16
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Sa nu judecam nimic inainte de vreme.

Sa nu dispretuim pe nimeni din cei care intr-un fel sau altul se silesc sa slujeasca lui Dumnezeu. Caci acolo unde noi nu vedem mai nimic,Dumnezeu vede desavarsit,vede sfarsitul lucrarii. Va veni vremea cand vom ramanea rusinati in fata unor oameni pe care i-am crezut rataciti si a caror lucrare,neintelegand-o,o judecam,dar ea de fapt era lucrarea lui Dumnezeu. Numai ochiul nostru rau n-o putea vedea,sau o vedea rau. Harul lui Dumnezeu ne-a mantuit si pe noi,pentru ca El nu dispretuieste un inceput slab. "Domnul va sfarsi ce a inceput pentru mine"(Ps.128:8). Daca Dumnezeu Si-a inceput lucrarea Sa in mine,El o va sfarsi. Inceputul unei lucrari nu se observa,dar se observa mai tarziu lucrarea. Cand rasare un stejar,nu-l observa nimeni,dar cine se poate indoi de stejarul falnic ? Sa multumim Lui Dumnezeu ca in noi s-a inceput aceasta lucrare buna,prin nasterea din nou,ca El nu dispretuieste ziua inceputurilor slabe,si ca El va sfarsi ceea ce a inceput,pentru ca El "tot ce incepe duce la bun sfarsit."
Amin. Slavit sa fie Domnul !


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


16/10/12 11:56

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Smerenia

Ce iubeste Dumnezeu cel mai mult la robii Sai? Smerenia...ascultarea in smerenie, supunerea in fata Maretiei Sale.
Te-ai gandit vreodata ca lucrarea lui Dumnezeu trebuie facuta in modul dorit de El? Este lucrarea Lui, indiferent cat de mare este ravna ta sau cat de multe sunt darurile pe care le-ai primit pentru slujire.
Desertul...asteptarea...izolarea..ascultarea te smeresc sub mana tare a Tatalui.Fii un copil bun, ascultator si disciplineaza-te in vederea smereniei.Nu lasa credinta si puterea primita sa te duca pe culmi de ingamfare.Fii un credincios smerit! Sa ai o teama sfanta de Creatorul tau! Fiecare bataie a inimii tale este un cadou de la El.Aseaza-te in genunchi in fata Lui,smereste-te si supune-te lui Dumnezeu! Umbla smerit cu Dumnezeul tau!Nu te promova singur inaintea celorlalti,lasa-L pe Dumnezeu sa te ridice pe culmi de biruinta!Asa ca da-te inapoi, Lasa-L pe El sa dea cortina la o parte , sa aprinda luminile si sa te urce pe piedestal!

Smereste-te sub mana tare a Tatalui ceresc, altfel te va smeri El si atunci va durea! La vremea Lui, in felul Sau, El va supune independenta ta incapatanata!
Dumnezeu nu va accepta niciodata un caracter incapatanat si independent!

Ultima modificare de Roxana (06/11/12 10:37)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


06/11/12 10:36

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Vreme trece..vreme vine..este vremea sa-L laudam pe Domnul!

La inceput de an, Domnul ne arata credinciosia Sa.Domnul sa lase un an de indurare pentru cei nemantuti din jurul nostru si sa nu uitam, mai presus de toate sa ne incredem cu tarie in El si promisiunile Sale.Domnu-i bun! Domnul ne arata credinciosia Sa, sa-L slavim pe Dumnezeul nostru!
Isaia 43:19-21

"Iată, voi face ceva nou, şi-i gata să se întâmple: să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie, şi râuri în locuri secetoase.Fiarele câmpului Mă vor slăvi, şacalii şi struţii, pentru că voi da ape în pustie, şi râuri în locuri secetoase, ca să adap pe poporul Meu, pe poporul Meu cel ales,poporul pe care Mi l-am alcătuit, ca să vestească laudele Mele.”"

Ultima modificare de Roxana (01/01/13 10:42)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/01/13 10:36

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Cel ce se biruie pe sine, în slăbiciunea lui, e mai puternic decât acela ce supune o cetate.

Intotdeauna ne ascundem de consecintele faptelor noastre. Preferam sa vedem greselile altora ca fiind mult mai mari decat ale noastre.Ne credem net superiori, mult mai suferinzi decat altii,mult mai obositi, mult mai neajutorati decat altii, intotdeauna "eu" este mai important. De ce este atat de greu sa privim inlauntrul nostru, sa privim la noi insine, sa incercam sa ne vedem asa cum o face Dumnezeu? Pentru ca nu vrem sa infruntam adevarul! Care este adevarul de care "eu" fug? Ca nu sunt cu nimic mai presus decat cel pe care il judec, ca am slabiciuni, ca paote lucrurile care mi se intampla nu sunt datorita sau din cauza lui Dumnezeu sau a celor din jur.Poate "eu" nu este atat de perfect, de imbatabil, de puternic, de crestin, de fidel, de frumos, de inteligent..."EU" ar trebui sa dispara! Sa rastignim "eu-ul" si sa privim la Hristos, singurul care nu a avut!Sa i le dam pe ale noastre...eu-uri!

Ultima modificare de Roxana (31/01/13 06:28)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


31/01/13 06:27

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Un batran ajunge la spital in urma unui accident. Afla ca trebuie internat, dar refuza, spunand medicilor:
-Nu pot ramane.
-Dar domnule, spun medicii, aveti nevoie de ingrijiri. Nu puteti pleca.
-Dar trebuie neaparat sa plec. Am o treaba foarte importanta. Am o intalnire cu cineva.
-Ok, cu cine aveti intalnire, de nu poate astepta, avand in vedere conditia dvs.?
-Am o intalnire la micul dejun cu sotia mea. Stiti, ea este la alt spital internata. Si in fiecare dimineta ma duc si dejunez cu ea.
-Foarte frumos din partea dvs.!
-Da, stiti, ea sufera de o boala si nu isi aduce aminte cine sunt eu. In fiecare dimineata ma prezint, facem cunostinta mancam si vorbim.
-Pai atunci, intreaba medicul, daca ea nu va mai cunoaste, de ce va duceti pe la ea? Ce rost mai are tot acest ritual, daca ea nici macar nu stie cine sunteti?
-Da, zice batranul. Dar eu stiu cine este ea.


Mi-a placut :)


31/01/13 22:09

Site web  
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
Masura credintei


Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia (Romani 12:3).In versetul de mai sus, apostolul Pavel nu se referea la toti oamenii, ci la noi, cei din Biserica:"... preaiubiţi ai lui Dumnezeu... chemaţi să fiţi sfinţi..." (Romani 1:7). Observati Scriptura nu spune: „Dumnezeu a împărţit fiecăruia o măsură de credinţă,” ceea ce putea sugera ca noi am primit masuri diferite de credinta. Ci Pavel a folosit articolul hotarat, pentru a arata ca exista o singura masura de credinta, pe care toti am primit-o la nasterea din nou, dar ceea ce faci tu cu aceasta este responsabilitatea ta. S-ar putea sa pui intrebarea: „Daca am deja credinta necesara, de ce a spus Isus in Marcu 11:22:"Aveţi credinţă în Dumnezeu?" sau:"Aveţi credinţa lui Dumnezeu"?

Trebuie sa intelegi ca in invataturile Sale despre credinta consemnate in Evangheliile după Matei, Marcu si Luca, Isus li s-a adresat unor oameni care nu erau nascuti din nou, ci se bazau mai mult pe simturi in cunoasterea lui Dumnezeu.Insa in calitate de faptura noua(2 Corinteni 5:17),tu esti nascut din nou prin Cuvant(Iacov 1:18), cu credinta in duhul tau(Romani 10:10).Credinta a venit la tine atunci cand ai primit Evanghelia, in aceeasi masura in care ne-a fost daruita fiecaruia dintre noi.Insa ceea ce trebuie tu sa faci sa cresti in credinta (Efeseni 4:13).Iti poti mari credinta prin auzirea Cuvantului (Romani 10:17) si prin exercitiu, actionand pe baza Scripturii.

Aratand ce poti sa faci cu cea mai mica masura de credinta, Domnul Isus a spus:  "Dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, i-aţi zice muntelui
acestuia: "Mută-te de aici acolo" şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă" (Matei 17:20). Nu gandi despre credinta ta ca este prea mica pentru a produce efecte. Oricat de mica ti-ai considera credinta, ea poate muta munti. Credinta care a fost impartita duhului tau atunci cand te-ai nascut din nou este suficient de puternica sa faca imposibilul posibil. Foloseste-o ca sa produci schimbarile care se impun in mediul tau de influenta,dupa standardul Scripturii!

Ultima modificare de ioanna (03/02/13 21:52)


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

03/02/13 21:51

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
1. Cautati pe Isus unde poate fi gasit

"El le-a răspuns: – De ce M-aţi căutat? Nu ştiaţi că trebuie să fiu în Casa Tatălui Meu?" - Luca 2:41

           

      Deseori, se intampla sa ne intrebam unde este Dumnezeu. Nu cumva, oare, ne'a parasit?  Amintiti'va de cum Maria Magdalena plangea langa mormantul gol pentru ca nu il mai gasea pe Isus. Dar cum il poate gasi cineva pe Isus intre cei morti? De aceea El ne'a dat Duh de Viata, ca noi, vii fiind, El sa traiasca in noi.
      Daca nu il mai gasim pe Isus, poate il cautam in locul gresit. Isus spune : Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide, voi intra si voi cina cu el si el cu Mine. De multe ori Il lasam pe Isus afara. Si de atatea ori mergem pe cale fara El, nestiutori. Abia cand ne oprim si nu Ii mai auzim pasii si glasul, ne speriem si intrebam "Unde esti, Doamne?". Dar nu Isus se ascunde, ci locul este nepotrivit. Fiindca Isus nu intra neinvitat. Nu da buzna. Nu vorbeste, daca nu vrei sa auzi.
      Daca nu Il mai gasesti pe Isus, L'ai cautat in inima ta? Locuieste El acolo? Si daca undeva, drumurile s'au despartit Dumnezeu te vrea inapoi, cu gelozie si cu dragoste "Îi voi aduce înapoi, şi vor locui în mijlocul Ierusalimului; ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor cu adevăr şi dreptate.” [Zaharia 8]
       Cauta'L, deci, pe Isus in inima Ta. Doar acolo El poate fi gasit.


04/02/13 23:07

Site web  
march
membru

Locatie: Resita, Romania
Inregistat: 27/02/12
Într-un sat aflat la o răscruce de drumuri un ţăran a descoperit o comoară. Săpa în curte când, la un moment dat, a găsit câteva pungi mari, pline de galbeni. Ţăranul acesta era văduv şi nu avea copii. Banii erau foarte mulţi, şi el i-a dat primarului, ca să îi împartă cu ceilalţi oameni din sat.

Satul cu oameni modeşti se transformase într-un sat cu oameni bogaţi. Ca să îşi cheltuiască banii, ei au început să îşi cumpere tot felul de lucruri, şi multe din ele nici măcar nu le trebuiau.

Cel mai lacom dintre ei era primarul. Se dusese vorba că, în loc să împartă comoara în părţi egale fiecărei gospodării, el îşi păstrase mult mai mult decât ar fi trebuit. Ca ceilalţi oameni să nu ştie ce strânsese în curte, primarul şi-a înconjurat-o cu ziduri înalte şi groase. Încetul cu încetul, ceilalţi i-au urmat exemplul, şi şi-au construit ziduri împrejurul curţilor. Le-au făcut înalte, ca ale primarului, dar subţiri, ca să nu dea prea mulţi bani pe materiale. Satul semăna cu o cetate, cu un labirint de piatră. Fiecare şi-a pus la porţi paznici bine înarmaţi, angajaţi din satele vecine.

Vreme de câteva zile, când se mai întâlneau pe drum, oamenii nu mai simţeau nevoia să vorbească unii cu alţii. Dădeau din cap, cu o politeţe falsă. Apoi au renunţat şi să se salute. Nu mai vroiau să se cunoască între ei. Nu mai vroiau să ştie decât de averile lor.

În loc să Îi mulţumească lui Dumnezeu, aşa cum făceau înainte şi pentru micile bucurii pe care le aveau, bărbaţii au renunţat să se mai roage. De Dumnezeu nu mai aveau nevoie. Şi chiar le-au interzis femeilor să meargă la biserică, ca nu cumva să mai ţină legătura între ele – şi să spună celorlalte ce au în casă. Fără credincioşi, biserica a rămas pustie. Numai părintele, singur, se ruga în ea de dimineaţa până seara ca iubirea să se întoarcă între săteni; pentru că sătenii deveniseră oameni cu inima de piatră. Nici pe copii nu i-au mai lăsat să se joace împreună. Copiii nu mai aveau voie să aibă prieteni. Ba chiar nici să meargă la şcoală nu au mai fost lăsaţi. Şi şcoala s-a desfiinţat.

Când satul a încetat să mai fie sat, când oamenii au uitat să mai fie oameni, ceva s-a întâmplat. A început un mare cutremur.

Pământul a început să se clatine. Speriaţi, au ieşit cu toţi din închisorile lor. Le era teamă să nu fie îngropaţi de vii. S-au adunat în curtea bisericii, singura curte fără ziduri. Numai primarul a rămas acasă, închis în palatul pe care şi-l construise.

Unii plângeau, alţii se rugau cu mâinile ridicate spre cer. Zidurile, ce păreau să ţină o veşnicie, se prăvăleau cu zgomot peste case. Parcă venise sfârşitul lumii.

Dar nu era decât un cutremur, care s-a oprit la fel de brusc cum începuse. Şi nu a lăsat în urmă decât un singur mort: primarul. Acesta murise în mijlocul templului său de piatră, care fusese sfărâmat de mânia cerească.

Oamenii şi-au amintit cum, după un alt cutremur, care avusese loc cu mulţi ani în urmă, s-au ajutat unii pe alţii să îşi refacă gospodăriile. Şi-au adus aminte câtă nevoie au să se ajute unii pe alţii la vreme de necaz. Şi, timizi, cei ale căror case erau mai întregi s-au oferit să îşi ajute vecinii. Fără ziduri, satul redevenise sat. Odată cu zidurile de piatră, se sfărâmaseră şi zidurile din suflete…

Foarte de dimineaţă, femeile s-au strâns la biserică să Îi mulţumească lui Dumnezeu pentru un astfel de cutremur.


_______________________________________
"Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?"
                    Deuteronom 4:7

18/02/13 20:39

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Cand vedem sau simtim slava Domnului, prezenta Sa

"Ca înfățișarea curcubeului, care sta în nor într-o zi de ploaie, așa era și înfățișarea acestei lumini strălucitoare, care-l înconjura.  Astfel era arătarea slavei Domnului.  Când am văzut-o,  am căzut cu fața la pământ, și am auzit glasul Unuia care vorbea."Ezechiel 1:28

Ezechiel a scris despre slava Domnului de șaisprezece ori în cartea lui. Dumnezeu s-a revelat în diferite feluri, dar în acea perioadă a ales să-Și arate slava, lui Ezechiel ca el să încurajeze pe cei din robie.  Ezechiel era în mjlocul prinșilor de război,  și acei oameni aveau nevoie de încurajare și îmbărbătare din partea Lui Dumnezeu.  După ce Ezechiel a descris înfățișarea slavei care a apărut în fața lui, a tras concluzia că tot ce a văzut, a fost ca și înfățișarea curcubeului care apare după ploaie.  Nu era curcubeul pe care Ezechiel l-a văzut, dar semăna și arăta colorat precum erau pietrele scumpe descrise de profet.  Orice ar fi încercat să spună Ezechiel, slava Lui Dumnezeu era mult mai strălucitoare și greu de explicat.  Rotirea slavei l-a determinat pe Ezechiel să scrie că erau roți concentrice, pline de ochi care se învârteau la mișcarea făpturilor văzute de el, deși nu erau roți ci arătau ca niște roți.  Adevărul de bază este, că deși erau în robie, Dumnezeu s-a revelat și încă era gata să le vorbească.  Alegerea înfățișării ca și curcubeul, poate fi aducerea aminte de legământul făcut cu Noe, și probabil că cei din robie au avut nevoie de speranță că Dumnezeu nu a anulat legământul cu poporul care nu L-a ascultat, și că Dumnezeu totuși nu S-a schimbat.  Dragostea Lui rămâne aceeași și legământul Lui rămâne veșnic.  În fața slavei Lui Dumnezeu, la fel ca și Isaia și Ioan, Ezechiel a căzut cu fața la pământ în semn de adâncă închinare.  Astăzi nu mai cad oamenii în fața Domnului cu fața la pământ, ci se lasă pe spate ca să demonstreze că au fost împinși de Duhul Sfânt, lucru greu de crezut.  Să ne uităm în Scriptură și să vedem că Domnul își arată slava pentru a comunica ceva, nu doar pentru a fi  văzută de oameni. După căderea la pământ, Ezechiel a auzit glasul Domnului care i-a vorbit.  Să ne rugăm Domnului ca ori de câte ori citim Cuvântul Lui să vedem slava Lui, slavă care ni s-a revelat nouă prin Domnul Isus, dar care a venit dezbrăcat de slavă ca să moară pentru noi cei păcătoși.  Să ne uităm la El și să ne închinăm cu adâncă recunoștință pentru tot ce a făcut și face pentru noi.

Ultima modificare de Roxana (09/03/13 07:44)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


09/03/13 07:43

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
CREDE IN TOT CE POATE FI MAI BUN

Fara indoiala ca este foarte greu sa ramai mereu optimist sau determinant cand povara ce o porti este prea mare.Fiecare dintre noi isi are propriile esecuri,dezamagiri, necazuri sau boli.Fiecare dintre noi va fi mai devreme sau mai tarziu dezamagit din cauze diferite.Nesiguranta, indoielile, ingrijorarile survin ca valurile marii, unul dupa altul, din ce in ce mai multe si mai mari.Cateodata simtim ca marea nu se va mai putea linisti, nu, nu pentru noi, pentru fiecare dintre noi care simtim ca povara noastra este cea mai grea.Luminita de la capatul tunelului a disparut.Niciodata nu ne gandim ca altora le-a fost sau le este mult mai greu.Suntem prea prinsi de noi.Trebuie sa ma opresc!! Da, trebuie sa ma opresc din suspinat, din suferinta, trebuie sa biruiesc raul prin bine! Nu ca eu sunt mai puternic decat altii, nu ca eu am poveri mai mici sau necazuri mai mari, ci pentru ca eu sunt copilul lui Dumnezeu!
Fiindca sunt copilul lui Dumnezeu, El este intotdeauna cu mine, langa mine si sunt mangaiat sa stiu ca El vede si simte suferinta mea, dar mai stiu si ca El imi va arata calea ce trebuie sa o urmez.El stie si cat pot eu suporta.Ce mi se pare foarte greu si de neizbandit astazi ma va face mai puternic pentru altii si va veni ziua cand voi privi inapoi si voi rade de suferinta aceea care mi se parea cea mai mare.Imbarbateaza-te deci, avanta-te, nu te descuraja, nu uita niciodata ca 'tatal minciunii' va profita de slabiciunile si fricile tale pentru  a te duce la ganduri, scopuri sau decizii ce nu-ti vor aduce impliniri.Fii suficient de intelept ca Dumnezeu are pentru tine o cu totul alta cale decat cea preconizata de tine! :):):) Increde-te in Dumnezeu si traieste cu speranta si nadejde in inima.

Ultima modificare de Roxana (12/03/13 19:26)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


12/03/13 19:24

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Nascut din nou


Astazi, te invit, pe tine, oricine esti si care citesti aceste randuri, sa iti faci o autodiagnoza :) si sa-ti raspunzi la intrebarea "Sunt eu nascut din nou?"

Multi dintre noi am citit sau cunoastem versetul din Ioan 3:3
"Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”"
Te rog sa citesti cu foarte mare atentie.Sunt convinsa ca multi vor spune ca ei dau zeciuiala in fiecare luna la biserica, altii vor spune ca sunt oameni ai rugaciunii, altii ca citesc zilnic din Scriptura sau ca Il lauda des pe Dumnezeu la serviciile de lauda si inchinare, dar eu nu asta vreau sa stiu! Nu te-am intrebat daca ai credinta sau daca crezi in Mantuitorul! Nu te-am intrebat nici daca te-ai nascut in familie de crestini sau daca ai crescut in biserica evanghelica. Un singur lucru este important, iar acesta nu implica o fapta a ta: NASTEREA DIN NOU.Esti tu nascut din nou?Ai beneficiat de aceasta experienta supranaturala? Daca nu, ei bine, nu este suficient sa te consideri "doar" altfel....trebuie sa fii nascut din nou ca sa poti vedea Imparatia lui Dumnezeu.Pocaiti-va si credeti in Domnul Isus Cristos, ca sa primiti Duhul Sfant si veti experimenta nasterea din nou :)

Ultima modificare de Roxana (22/03/13 13:53)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


22/03/13 13:52

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
"Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti...
Cu toate acestea iarta-i.
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse...
Cu toate acestea fii bun.
Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati...
Cu toate acestea cauta succesul.
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela...
Cu toate acestea fii cinstit si sincer.
Ceea ce construiesti in ani, altii pot darama intr-o zi...
Cu toate acestea construieste.
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi...
Cu toate acestea fii fericit.
Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine...
Cu toate acestea fa bine.
Da-i lumii tot ce ai mai bun, si poate nu va fi niciodata de ajuns...
Cu toate acestea da-i lumii tot ce ai mai bun.
La urma urmei este intre tine si Dumnezeu...
N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum."  Maica Tereza


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

28/04/13 14:18

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Lucrul acesta vine de la Mine  ~ Diana Bogdan

Copilul Meu, am astazi un mesaj pentru tine...
ti-l voi sopti la ureche, ca sa imbrace cu slava norii negri ce s-ar putea ivi,
si sa netezeasca locurile colturoase, pe care iti va calca piciorul.

E scurt... lasa-l sa coboare insa cat mai adanc in sufletul tau,
... foloseste-l ca perna, pe care sa-ti odihneasca fruntea trudita.

Te-ai gandit vreodata, ca tot ce ti se intampla tie ma priveste si pe Mine?
... fiindca cel ce se atinge de voi, se atinge de lumina ochilor Mei.

Cand ispitele te asediaza, iar dusmanul navaleste ca un potop,
vreau sa stii ca lucrul acesta vine de la Mine, ca slabiciunea ta are nevoie de Taria Mea,
si ca vei fi in siguranta, daca Ma vei lasa sa lupt pentru tine.

Tu ai pret in ochii Mei, de aceea gasesc placere in educarea ta.

Te lupti cu dificultati financiare? iti vine greu s-o scoti la capat?
... lucrul acesta vine de la Mine, fiindca punga ta e la Mine,
si Eu vreau sa iei de la Mine si sa te bizui pe Mine.

Resursele mele sunt nelimitate, am sa-ti dovedesc fagaduintele Mele.
Sa nu se spuna despre tine: n-ai avut incredere in Domnul Dumnezeul tau.

Te gasesti in imprejurari grele? inconjurat de oameni care nu te inteleg?
care nu tin seama niciodata la preferintele tale? si care te imping pe ultimul plan?
... lucrul acesta vine de la Mine.

Eu sunt Dumnezeul circumstantelor, n-ai ajuns aici din intamplare.

E locul pe care Eu insumi ti l-am pregatit. N-ai cerut tu sa fii smerit?
... ei bine, te-am asezat exact in scoala unde se preda lectia smereniei.
Colegii tai si cei ce e in jurul tau, nu fac altceva decat sa implineasca Voia Mea.

Strabati o noapte a intristarii?
... si lucrul acesta vine de la Mine.

Eu sunt un Om al durerii si obisnuit cu suferinta.
Eu am ingaduit ca sperantele sa-ti fie inselate de mangaierile pamantesti,
pentruca intorcandu-te la Mine, sa primesti o Mangaiere Vesnica.

Te-a dezamagit vreun prieten? unul inaintea caruia ti-ai deschis inima?
... lucrul acesta vine tot de la Mine.

Eu am lasat sa vina peste tine dezamagirea, ca astfel sa inveti.
Vreau sa fiu partasul gandurilor tale.

A raspandit cineva zvonuri neadavarate despre tine?
... lasa-l in seama Mea si apropie-te de Mine, caci eu sunt Adapostul tau ferit de vrajba limbilor,
si Eu voi face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina si dreptul tau ca soarele la amiaza.

Ti s-au dat peste cap planurile? esti istovit si doborat la pamant?
... lucrul acesta vine de la Mine.

Tu ti-ai facut singur planuri si ai venit apoi la Mine, cerandu-Mi sa le binecuvintez,
dar vreau sa Ma lasi pe Mine sa izvodesc planuri in locul tau.
Si atunci am sa-Mi asum responsabilitatea pentru infaptuirea lor.
Pentru ca lucrul este mai presus de puterile voastre, si nu-l veti putea face singuri.
Tu esti numai un instrument, nu un factor de actiune.

Ravneai sa faci lucruri mari pentru Mine?
dar in schimb te-ai vazut dat la o parte, si abandonat pe un pat de durere si de neputinta?
... iata inca un lucru care vine de la Mine.

N-am reusit sa-ti atrag atentia in zilele tale aglomerate,
si tin sa te invat cateva dintre lectiile Mele cele mai adanci.

Si cei ce stau si asteapta, slujesc la randul lor.
Unii din lucratorii mei cei mai de seama sunt cei exclusi din slujirea activa,
ca astfel sa se deprinda a manui.. arma rugaciunii.

Ai fost chemat pe neasteptate sa ocupi o functie dificila, si de mare raspundere?
... avanta-te spre Mine!

Vreau sa fii incredintat ca orice stramtorare se afla in stapanirea Mea.
Pentru aceasta te va binecuvanta Domnul Dumnezeul tau in toate lucrarile de care te vei apuca.

Astazi, asez in mainile tale un ulcior cu untdelemn sfant, foloseste-l dupa placul inimii.
Unge cu el orice imprejurare care se iveste, orice vorba care te indurereaza,
orice obstacol care iti starneste nerabdarea, orice descoperire a propriilor tale slabiciuni.

Tine minte! obstacolele sunt povete Dumnezeiesti.
Pe masura ce vei invata sa Ma vezi pe Mine in toate lucrurile,
... durerea ta... va inceta.


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

11/05/13 22:07

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Doamne fa sa lumineze fata Ta si chipul Tau peste noi!

-„Ferice de poporul… care umblă în lumina Feţei Tale, Doamne!“ Psalmul 89.15 -

Cel mai ilustru reprezentant al picturii olandeze din a doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost Van Gogh. Influenţat de impresioniştii francezi în apropierea cărora a trăit, Van Gogh a fost marcat, dacă se poate spune astfel, de un continuu dor de lumină şi culoare. Tablourile din tinereţe ale pictorului olandez au fost întunecate, dominate de cenuşiul care învăluie adesea cerul Olandei. Abia mai târziu, când a coborât spre ţărmurile însorite din sudul Franţei, lucrările lui Van Gogh au început să fie marcate de lumină.

Putem aplica cele relatate despre pictorul Van Gogh la viaţa spirituală a fiecărui om. Atât timp cât viaţa omului este fără Hristos, orizontul său este întunecat, faptele sale dovedind acest adevăr. Întunericul înseamnă neştiinţă cu privire la Dumnezeu. Mântuitorul a venit ca Lumina lumii pe pământ pentru a descoperi inima plină de dragoste a Tatălui ceresc. Lumina care s-a descoperit în lucrările Mântuitorului, a condus pe mulţi oameni la eliberarea din întunericul în care îi ţinea satan. Apoi această lumină divină a fost văzută în viaţa, gândurile şi lucrările oamenilor. Ferice de acei oameni, căci ei au o nădejde în lume şi o nădejde pentru viaţa de dincolo de mormânt

Ultima modificare de Roxana (13/05/13 08:48)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


13/05/13 08:48

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Omul lui Dumnezeu

Medalia de aur este obtinuta de sportivul care s-a antrenat din greu, care a invatat sa se disciplineze, care a invatat sa spuna "nu" nenumaratelor distractii sau ispite ale firii ce ies in calea omului, care are un obiectiv clar si care in sufletul sau a luat decizia sa nu se dea batut pana cand nu il realizeaza.Acesta este omul pe care il foloseste Dumnezeu.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


17/05/13 08:33

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Ce înseamnă "mort faţă de lume"?

La un călugăr bătrân și înduhovnicit, s-au adunat mai mulți creștini pentru cuvânt de folos. Un om care-și dorea mântuirea zise pustnicului:
-Preacuvioase părinte, spune-mi te rog cum să înțeleg îndemnul Sfântului Apostol Pavel care spune:, , Iar mie să nu-mi fie a mă lăuda fără numai in Crucea Domnului Iisus Hristos prin care lumea s-a răstignit față de mine și eu față de lume” (Galateni 6, 14). Zis-a lui pustnicul: mergi frate creștine la cimitirul din vale și ocărăște morții de acolo cum vei știi tu mai bine și apoi să te întorci la mine. Făcând ascultare creștinul merse la cimitir și începu a ocărâ mormintele bătându-le cu pietre şi strigând:, , ocară vouă putreziților, mișeilor și păcătoșilor, roșilor de viermi, nenorociților.” și așa mai departe. Și așa făcu creștinul o zi întreagă și apoi se întoarse la bătrânul călugăr. Acesta vâzându-l l-a întrebat:
-Ce ți-au răspuns morții când îi ocărai? S-au supărat pe tine? Te-au ocărât și ei?
-Nimic n-au spus, nu m-au ocărât, nu s-au supărat! răspunse creștinul.
Zis-a lui pustnicul:
-Du-te fratele meu din nou la cimitir și îi slăvește pe morții de acolo, laudă-i și-i fericește-i cum vei ști tu mai bine și mai frumos!
Se duse din nou creștinul la cimitir și făcu precum îi porunci bătrânul, zicând:, , laudă vouă morților, slavă și cinste drepților și credincioșilor, sfinților și virtuoșilor!”
Săvârșind porunca după o zi întreagă de laudă se întoarse la bătrânul pustnic.
Zis-a lui pustnicul:
-Ce ți-au grăit morții când îi slăveai, lăudai și cinsteai?
-Nimic! răspunse creștinul
-Acum dragul meu ai înțeles cuvintele Apostolului Pavel, gândind la morții care au tăcut și când îi lingușeai și când îi ocărai. Dacă voiești să te mântuiești fă și tu asemenea lor!
Aceasta este însemnătatea cuvântului, , prin care lumea s-a răstignit față de mine și eu față de lume”.
Adevăratul creștin în felul acesta trebuie să fie, , mort față de lume”, față de ispitele ei, față de amăgirile ei, prigoanele ei.
Această pildă lămurește cum să înțelegem să devenim morți față de lume, cum să facem exercițiul smereniei față de ispitele vieții și care este perspectiva noastră în raport cu ocara sau lauda din partea lumii.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


28/06/13 08:13

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Libertate sau robie Povestioara

Un tata impreuna cu fiica lui mergeau impreuna pe acelasi drum. Tatal, din cauza nesigurantei si a fricii si-a legat fetita de el, nerealizand unde a ajuns copilul sau, doar ii impunea ce-si dorea el pentru fetita, din frica de a nu o pierde, de a o controla.
Vad foarte des parinti sensibili si fricosi.Frica, incertitudinea nu sunt de la Dumnezeu. Parintii trebuie sa-si incredinteze copiii in mana Domnului si El stie ce are de facut. Toate celelalte tendinte si incercari sunt doar de la diavol. Iubirea presupune libertate.
Legatura aceasta a fricii era de fapt o lesa a diavolului(dintre tata si fetita), pentru ca Dumnezeu sa nu poata ridica fetita la acel nivel al revelatiei pe care El si-l dorea pentru ea. Numai ca rugaciunile tatalui disperate de a-si impune amprenta asupra copilului ii faceau mai mult rau acestuia.
Oamenii nu inteleg ca frica si rugaciunile prin care i le impunem Domnului nu sunt de la El.El are un plan pentru fiecare. Ne rugam pentru copiii nostri sa ajunga ce ne dorim noi pentru ei, ce credem noi ca este bine pentru ei sau din propriile noastre nerealizari sau frustrari. Incredintati-va copiii in grija Domnului, in bratul Sau puternic, indiferent de calitatile pe care le vedeti in copii. Credinta presupune sa-ti lasi copilul in mana Stapanului Domn care stie pentru ce l-a adus pe lume.Nici un copil nu se va intoarce la acel parinte care cauta pe toate caile sa-l tina legat ca pe un catelus sau sa-i impuna viitorul pe care parintele si-l doreste pentru copil.Iubirea inseamna libertate .Libertatea care il va face pe copil sa se intoarca acolo unde stie ca este iubit, chiar daca face lucruri gresite.

Ultima modificare de Roxana (24/08/13 08:29)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


24/08/13 08:26

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
Cum sa-L urmam pe Isus?Luca 9
59 Altuia i-a zis: „Vino după Mine!” „Doamne”, I-a răspuns el, „lasă-mă să mă duc întâi să îngrop pe tatăl meu.”
60 Dar Isus i-a zis: „Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu.”

Intr-o natiune in care, dupa inmormantarea parintelui, fiul era dator, printre altele, ca timp de 11 luni sa citeasca din "Kaddish" in prezenta a minim 10 barbati rugaciunea de slava adresata lui Dumnezeu, era greu de crezut ca Isus ar fi oprit pe cei care voiau sa-L urmeze, sa fie alaturi de familie in asemenea clipe. Nu de alta, dar in Ex. 20:12 se spune:

Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău”

Cele doua cerinte, din Luca si Exod, nu sunt in contradictie daca avem in vedere ce a propovaduit Isus: intrarea fara plata in Imparatia lui Dumnezeu si primirea Vietii vesnice. El si-a trimis ucenicii in lume ca fiind vii, ca avand Viata vesnica eliberati de povara mortii si nu ca fiind prizonieri ai acesteia (in greseli si pacate).

Deci, Isus trimitea ucenicul la inmormantarea tatalui sau avand pretentia sa fie o marturie Vie acolo intre toti membrii familiei lui (mama si frati), ca ucenic al Celui Viu, sa le fie mangaiere si alinare, marturisindu-le Viata vesnica la inmormantare, pentru ca, cel mai adesea, la inmormantarea cuiva drag oamenii cad prada deznadejdii si se comporta ca si cum si-ar fi pierdut toate sperantele si-ar fi murit si ei.

Daca se mai indoieste cineva ca ingrijirea de parinti era o problema cat se poate de importanta la Isus as mai adauga faptul ca El a criticat atitudinea fariseilor care spuneau ca e mai de pret tinerea datinei (porunci omenesti) decat cinstirea parintilor conform Legii lui Dumnezeu (Marcu 7:10-13).

Ultima modificare de zambezi (25/01/16 10:18)


25/01/16 10:15

   
Pagini: 1 ... 13 14 15 16    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net