TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Iosua Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
Dupa moartea lui Moise, Iosua, fiul lui Nun, este cel care mijloceste intre popor si Dumnezeu. Biblia spune despre el ca "era plin de duhul înţelepciunii, căci Moise îşi pusese mâinile peste el." (Deut. 34:9) In primul capitol din cartea Iosua, Dumnezeu il indeamna sa se imbarbateze si sa lucreze cu credinciosie, pentru ca el va fi cel care va duce pe popor in Canaan.
Sunt multe lucruri pe care le putem invata din viata lui Iosua. :)

11/12/09 21:16

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
Imi place foarte mult sa aud expresia: "Domnul a zis lui Iosua". De multe ori ma simt confuza, nu stiu care e voia Lui, dar uit ca El ma calauzeste zi de zi si ca imi vorbeste.
   "În ziua aceea, Domnul a înălţat pe Iosua înaintea întregului Israel; şi s-au temut de el, cum se temuseră de Moise, în toate zilele vieţii lui." (Iosua 4:14) Domnul este Cel care ne inalta. Am observat ca, in vremurile care le traim, exista foarte multe persoane care se lauda, se mandresc cu ceea ce au, cu pozitia in care se afla. :( Doamne, ajuta-ne sa ne smerim si stim ca Tu ne vei inalta la vremea potrivita!
   "Canaaniţii şi toţi locuitorii ţării vor afla; ne vor înconjura, şi ne vor şterge numele de pe pământ. Şi ce vei face Tu Numelui Tău celui mare?" (Iosua 7:9) Am mai auzit ideea asta la o intalnire de tineri: in orice lupta pe care o ducem noi cu cel rau, in joc este Numele Domnului.

Ultima modificare de FiicaDeRege (23/12/09 13:38)

23/12/09 13:38

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Cum trebuia sa dea Iosua odihna evreilor si nu le-a dat?

Imi place mult expresia folosita de el: "Domnul Dumnezeul intregului pamant", nu Domnul Dumnezeul lui Israel!

24/05/11 20:47

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Avem ca studiu la un cerc de casa Iosua. Am citit dar n-am prins prea multe idei despre el. Imi puteti da ceva sugestii, poate din ce ati inteles sau studiat voi? Merci.
Eu din tot ce am citit nu am vazut decat suveranitatea lui D-zeu la lucru prin oameni credinciosi ca Iosua. Dar ar fi binevenite si alte pareri

Ultima modificare de Sword (27/05/11 17:03)

27/05/11 17:02

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Iosua = Domnul este Mantuitorul; in o alta traducere cel ce implineste lucrarile Domnului. Cine nu si-ar dori sa se spuna astfel despre el?!

Pregatirea lui pentru a deveni un conducator puternic:

->Nascut in Egipt;

->Ucenicul lui Moise;ucenic cred ca suna bine, dar traducerea exacta Cornilescu este slujitor. Slujitor sau ucenic, in fine nu stiu daca mai are importanta, cert este ca el pretuieste compania lui Moise si a lui Dumnezeu, si i se incredinteaza misiuni din ce in ce mai importante.

Slujitor->om de incredere in lupta cu amalecitii->scrib(scrie in carte[...])->om plin de intelepciune,etc.

->Iscoada optimista; acest lucru il face si mostenitor al tarii promise.

->Martor al unor evenimente deosebite: trecerea Iordanului, daramanarea zidurilor Ierihonului, intalneste pe capetenia Ostirii Domnului, prelungirea zilei.

De remarcat este modul in care :
-judeca cazul lui Acan;
-este inselat de gabaoniti;

Este absolut minunat modul in care Dumnezeu il incurajeaza sa-si duca misiunea la bun sfarsit."Nu te teme si nu te inspaimanta".

Cu alte cuvinte, nu te uita la imprejurari, ci ai incredere in Mine. Se pare ca Iosua a invatat bine aceasta lectie, caci la sfarsitul vietii lui este exact ce lasa drept testament poporului pe care l-a condus: temerea de Domnul!

Ultima modificare de MRU (28/05/11 18:00)

28/05/11 17:49

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Foarte fain. Merci mult.

28/05/11 22:37

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Desi din Deuteronom 34:9 aflam ca...
"Iosua, fiul lui Nun, era plin de duhul înţelepciunii, căci Moise îşi pusese mâinile peste el..."

... in Numeri 27:18 citim ca Duhul lui Dumnezeu era deja in Iosua...

"Domnul a zis lui Moise: „Ia-ţi pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, şi să-ţi pui mâna peste el."

Punerea mainilor oficializa in fata evreilor voia sa si a lui Dumnezeu...

Ultima modificare de Oblio (27/09/15 08:39)

26/09/15 23:28

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la