|
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
"klaudiu", am vazut ca ai scris in Engleza in mai multe cazuri si am crezut ca sti Engleza.
Am scris ca ai zis ca nu intelegi nimic, daca vrei sa intelegi ceva te rog sa faci cel putin de efort sa intelegi. Sti ce inseamna asta? Ai zis ca eu ma grabesc dar eu nu ma grabesc ci mai degraba tu te grabesti, daca incercai cu unpic de effort sa cercetezi din nou toata teologia ta ai realiza ca e goala, nu toata dar anumite lucruri.
Am zis ca orice om poate cerceta Biblia, sunt multi care cerceteaza Biblia si nu creed in Dumnezeu, cauta Adevarul si intelepciunea dar ce gaseste minciuni creata de mintea lor, pentru ei sunt orbiti de iluzia ca au intelepciune si eu doar ce au e nebunie desarta. Ce e diferenta intre cei ce cred care cerceteaza Biblia si cei ce nu cred? E simplu frica de Dumnezeu, totul sa face ca crestin frica de Dumnezeu. Ei nu au acel lucru si sa pierd incercand sa stapineasca intelepciunea dar intelepciunea sa joaca cu ei si ii gaseste ca nu sunt vrednici. Daca intelepciunea nu te gaseste vrednic te lasa pe mina nebuniei.
De ce zic asta? Hai sa iti spun, tu esti care sari la concluzi si faci lucruri fara cautiune, de ce zic asta? In primul rand e forum de "tineri" crestin, daca esti intelept ai intelege ca tineri sunt influentati usor de majoritatea lucrurilor. Ca om intelept nu poti sa vi aici si sa dai lucruri care nu au baza de credinta dupa voia Lui, nu te grabe-ai sa zici asa ceva. Pentru ca, in primul rand hrana fie ca e falsa sau buna, e hrana prea tare. Trebuie o hrana mai moale decat laptele si mierea... Pentru ca cineva care nu intelege ce zici nu, poate sare la concluzi care numai cred in Dumnezeu. Deci "klaudiu", vezi de ce am zis prea multa teologie si nu destula practica?
Hai sa iti explic principi de baza a credintei, din cite stim noi clar ca El ne-a invatat: Frica de Dumnezeu Dumnezeu pentru fiintele oamenilor nu putem intelege pe El in total si nici nu putem intelegem totul ca El. Dumnezeu e aceeas si nu sa schimba niciodata. Dumnezeu da sansa la oameni intotdeauna, asta inseamna ca a fost iertare inainte de sa fie Isus dar a fost in mod diferit. Dumnezeu ofera Mantuirea la oricine vrea El. Cuvantul Lui Dumnezeu e da si Amin, Cuvantul Lui e Adevarul. Adevarul nu e mincinos, nu te duce pe nebunii, e usor de inteles ca si un copil poate sa inteleaga si sa invata, deci e clar.
Acestea sunt dintre principi de baza care un crestin stie. Tu ai intrecut si nu le-ai mentinut pe ele. Te-ai dus pe o calea in care e doar cu poate... Dumnezeu nu e cu poate, daca nu ai ceva destul de clar, tine-o la tine si roaga-te ca Dumnezeu ca sa o zici clar. Daca e adevarat ce ai zis tu, tine-o pina Dumnezeu iti da destul de clar, ca sa nu inveti cum nu trebuie. Daca zici ceva trebuie sa fie clar. Daca nu e clar e minciuna (clar pentru cei care au frica de Dumnezeu si relatie cu El), daca eu sau alti nu inteleg. Roaga-te ca Domnul sa imi vorbeasca prin Duhul Sfant sau alte moduri de semne.
Acuma sa iti explic? Ai zis ca nimeni nu a fost rapit... deci imi zici mi-e ca toti profetii care a fost rapit prin Duhul Sfant pentru un timp.. a fost o minciuna? Tu nu intelegi diferenta intre "rapit" si "suit"? Nu intelegi diferenta intre "dus" si "lu-at"? De ce sari cand e destul de clar. N-am nevoie sa iti dau din Biblie cant iti dau versete si totusi nu vrei sa pui un minim efort, nici nu ai citit ce am zis. Vrei sa iti dau toate versetele? Cred ca nu o sa-ti fac favoare aceea, sti de ce? Ca deja le stii dar tu totusi le vezi cum vrei... doar ce ai venit aici e sa iti dovedezi ca ai dreptate si n-ai pus unpic de efort sa asculti.
Un om adevarat intelept, e intotdeauna pregatit si asteapta sa invete. Cerceteaza ce e bun si raul nu il baga in seama.
Deci degeaba scrii anumite lucruri cand tu insusi treci peste principi de baza. Ce inseamna asta? Inseamna daca aveai mai multa practica in viata cu teologia aceea, principile de baza le aveai ca reflex. Dar totusi nici nu le-ai bagat inseama si te-ai dus pe o calea pierduta.
Ce zici ca nimeni inainte de Isus a fost mantuit? Afirmatile tale zic asta, dar a fost oameni mantuiti dupa Lege. Deci zice chiar Isus, ca Dumnezeu e Dumnezeul a-lui Avraam, Isaac si Iacov. Nu e un Dumnezeu a-lui morti. Eu cred ca ei au fost mantuit, eu cred ca Dumnezeu a aceeas. El a iartat pacatele si tot iarta nu sa schimba, da sansa de mantuire si salvare la ficare in parte. A fost mantuiti prin Lege si a fost putini, tot o sa fie putini. Ce zici ca Legea data lui Moise de Dumnezeu a fost fara folos? Omul gandeste bine inainte ce zici, imi zici ca Moise si toti acei oameni sunt in iad... Doamne daca as fi eu ca Moise si ca Ilie... Legea a fost data pentru motive. Eu habar n-am cum poti sa zici anumite lucruri? Citeste Biblia. De ce zice David ca tu poti sa ma ierti si sa imi stergi faradelegile? Chiar gandeste-te, sunt destule dovezi ca Dumnezeu a iertat nespus de mult inainte de a venit Isus. Te pierzi rau. Iaras te pierzi rau, de unde sti ca Enoh nu era sub Lege... zice in Romani ca Dumnezeu a pus in inima oamenilor Legea. Cum sa umble cu Dumnezeu? Prin nebunie? Prin jertfa facut de Isus? Nu cred. Toti am fost nascut sub Lege dar prin Isus am fost pestea ea prin Harul Lui Isus, nu te pierde.
Nu vad nevoie "klaudiu" sa te contrazic sau sa ne contrazicem. Am explicat in Engleza, poti sa copiezi si sa cauti un translatori. Sti de ce? Asa vad ca si tu pui un efort caci cand vorbesc in romineste ori nu intelegi ori nu pui un minim efort sa intelegi. Dar degeaba pui un efort sa intelegi ce zic, pune efort unde trebuie mai mult. Acel efort e sa intelegi Biblia si sa nu pierzi principi de baza a credintei.
Uite a fost oameni unsi cu adevarat de Dumnezeu, care a avut o relatie adevarat cu Dumnezeu. Esti tu mai bun decat Moise... deci poti sa vorbesti cu El 40 de zile non-stop? Ai facut acest lucru? Chiar crezi ca acei oameni nu a fost mantuiti? Omule buni mantuirea devine de Israel, Israel a fost facut popor anume ca ei sa fie mantuiti. Sa fie alesi Lui Dumnezeu.
Incredibil e ca nu intelegi diferenta intre lu-at si dus sau trimis, nu incurca cuvintele. Una sa fi dus de Duhul Sfant si una sa fi lu-at de Dumnezeu. Deci daca Dumnezeu la lu-at, unde sa il iei'e in iad, oare daca la lu-at? Nu la lu-at la El, cand iei ceva. Nu iei la tine? (rapit e cuvantul in general).
Daca Elisei nu a mai vazut pe Ilie ce inseamna, a fost ridicat de un car de foc cu cai de foci, ce vorba despre cer spiritual. Acel cer spiritual e vorba cand te inchini Lui si cerul sa aduce la tine... Nu vezi cate din exemplele tale nu clare si daca nu sunt clare inseamna pur si simplu ca nui adevarat.
E clara pentru tine? Esti tu mai deosebit de toti crestini ca intelegi mai mult? Daca Ce e diferenta esti nu cred ca Dumnezu te facea mai intelept sa intelege anumite taine asa de ne-clar ca sa nu ne faci si pe noi sa intelegem. Dumnezeu daca iti da intelepciune e facut sa o folosesti spre slava Lui si ca sa arati Lumina Lui clara si curata, Adevarul Lui clar si curat.
Despre intelepciune era destul de relevent ca nu poti vorbi din Cuvantul Lui fara intelepciune, e foart relevent. Ar trebui sa le bagi in considerare mai mult.
E neclar si toate opinele tale merg pe un poate, daca ai citit cu adevarat ce am zis ai vedea de ce. Le mesteci cuvintele si scoti ce vrei, nu iti place ca zic lucruri despre tine? Repet, daca nu vrei sa zic anumite lucruri despre tine; nu trebuia sa te exprimezi in acest tip si nu trebuia sa postezi la un forum de tineri.
Nu sa imi petrec toata ziua sa ma repet, nu e nevoie sa zic mai mult. Prea mult stau aici si explic.
Fi binecuvantat, pace.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
08/02/09 19:52
|
|
Klaudiu
membru
Inregistat: 23/06/07
|
|
Liviu, ti-am mai zis, trec peste caracterizarile care mi le faci si peste predica care mi-o tii - ca nu-s intelept si in ce fel trebuie sa fiu. Nici nu am citit ce-ai zis in ultimul post pe tema asta, n-are nici o legatura cu subiectul de fatza. Iti sugerez din nou sa nu te mai axezi pe persoana mea, ci pe Enoh Ilie si Moise, si argumentele mele. Daca nu, ti-am spus deja, vorbesti singur, eu o sa continui sa fac skip la tot ce zici pe tema asta.
Acuma sa iti explic? Ai zis ca nimeni nu a fost rapit... deci imi zici mi-e ca toti profetii care a fost rapit prin Duhul Sfant pentru un timp.. a fost o minciuna?
|
Te rog sa citezi biblia. Altfel n-am cum sa-ti raspund la intrebare.
Tu nu intelegi diferenta intre "rapit" si "suit"? Nu intelegi diferenta intre "dus" si "lu-at"? De ce sari cand e destul de clar.
|
Sar si peste asta, de vreme ce refuzi sa admiti ca nici unde nu apare "rapit". N-are rost sa discutam de diferente de vreme ce "rapirea" nu apare in cazul lui Ilie Moise si Enoh.
Vrei sa iti dau toate versetele?
|
Da, dovedeste-ti spusele.
Cred ca nu o sa-ti fac favoare aceea, sti de ce? Ca deja le stii
|
Iar eu cred ca nu le dai pentru ca ele nu exista si deci *nu poti* sa le dai.
Ce zici ca nimeni inainte de Isus a fost mantuit? Afirmatile tale zic asta, dar a fost oameni mantuiti dupa Lege.
|
Stii proverbu ala, ce-i vorba-i vant ce-i scris ii sfant? Ti-am citat Biblia ca n-a fost mantuit nimeni dupa Lege. Tu n-ai decat vorbe. Nu?
Deci zice chiar Isus, ca Dumnezeu e Dumnezeul a-lui Avraam, Isaac si Iacov. Nu e un Dumnezeu a-lui morti.
|
Da ce, Avraam, Isaac si Iacov erau sub lege sa fie mantuti? In alta ordine de idei, pentru un raspuns la "Dumnezeul a-lui Avraam, Isaac si Iacov nu e un Dumnezeu al celor morti" vezi http://proto-teologia.info/wiki/index.p ... elor_morti
Ce zici ca Legea data lui Moise de Dumnezeu a fost fara folos?
|
Cred ca ar mai trebui sa studiezi subiectul. "Legea ne -a fost un îndrumãtor spre Hristos, ca sã fim socotiti drepti prin credintã." - Gal 3:24
imi zici ca Moise si toti acei oameni sunt in iad
|
Sunt morti pana Dumnezeu nu-i invie, asta-ti spun.
De ce zice David ca tu poti sa ma ierti si sa imi stergi faradelegile?
|
Sigur ca poate. Dar iertarea aceea nu indeparteaza consecinta pacatului, moartea. Dumnezeu l-a iertat pe David si totusi David a murit.
de unde sti ca Enoh nu era sub Lege
|
Pentru ca Legea a fost introdusa dupa Enoh. Credeam ca realizezi acest lucru elementar, se pare ca nu.
zice in Romani ca Dumnezeu a pus in inima oamenilor Legea
|
Nu zice, nu cum zici tu.
Toti am fost nascut sub Lege dar prin Isus am fost pestea ea prin Harul Lui Isus, nu te pierde.
|
Nimic mai fals. Doar evreii s-au nascut sub lege. Iti sugerez sa mai citesti Pentateuhul din cand in cand. In ce priveste limba engleza, n-am spus ca n-o inteleg, n-ai inteles tu ce ziceam acolo. Ziceam ca ALTII nu o inteleaga si ca deci nu vor intelege la ce anume raspund eu.
daca Dumnezeu la lu-at, unde sa il iei'e in iad, oare daca la lu-at? Nu la lu-at la El
|
Te rog nu mai sucii treburile astea. Ti-am aratat din biblie ca a fi luat de Dumnezeu inseamna a muri, in ciuda faptului ca tu sustii ca Enoh nu a murit. Ramai on-topic.
Daca Elisei nu a mai vazut pe Ilie ce inseamna, a fost ridicat de un car de foc cu cai de foci, ce vorba despre cer spiritual.
|
Inseamna ca a fost dus in alta parte. Daca eu nu te vad pe tine acuma inseamna ca esti in cer cu Dumnezeu?
Acel cer spiritual e vorba cand te inchini Lui si cerul sa aduce la tine...
|
Nici vorba. Habar n-am de unde scoti chestiile astea.
Deci cam atata. Ca de-obicei, nu ti-am citit discursurile care se refera la cat de intelept sunt eu. Ramai on-topic si lasa tu persoana mea in pace, ok? Sa fi si tu binecuvantat.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
08/02/09 20:32
|
|
livu2day
membru
|
|
"klaudiu" iaras nu ai lu-at in serios, ce am zis. De ce sa iti spun versetele daca le stii deja.
Evrei 11:5 Prin credinta, Enoh a fost luat de pe pamant ca sa nu vada moartea, si nu s-a mai aflat, pentru ca Dumnezeu il stramutase, caci mai inainte de a-l stramuta, el a avut marturie ca a bine-placut lui Dumnezeu. (Biblia ortodoxa si pot sa arati si in alta) Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentruca Dumnezeu il mutase. Caci inainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu (Cornilescu)
Deci ce inseamna pentru tine lu-at de Dumnezeu, unde sa il ia pe Enoh Dumnezeu, daca El e in ceruri? E simplu de ce le faci asa de complicat, daca iau ceva.. Daca am lu-at ceva, oare nu am lu-at acel lucru eu si e la mine? Deci daca Dumnezeu ia un lucrul nu e la El? Zice ca sa nu vada moarte, teologia ta o prea complicata in asa fel te pierzi(poate doar eu?). Orice om nascut de la femeia a vazut pacat excludem pe Isus care a fost nascut prin Duhul Sfant. Deci el deja a vazut moarte adica pacatul, zice clar ca vorbeste moarte de viata paminteasca.
Hebrews 11:5 (New International Version) By faith Enoch was taken from this life, so that he did not experience death; he could not be found, because God had taken him away. For before he was taken, he was commended as one who pleased God (deci uite la clar cum zice from this life)
Hebrews 11:5 (New American Standard Bible) By faith (A)Enoch was taken up so that he would not (B)see death; AND HE WAS NOT FOUND BECAUSE GOD TOOK HIM UP; for he obtained the witness that before his being taken up he was pleasing to God. (aici zice taken up... de 2 ori)
Hebrews 11:5 (21st Century King James Version) By faith Enoch was translated, that he should not see death, "and was not found because God had translated him." For before his translation he had this testimony: that he pleased God.(uite la "translation" - http://en.wikipedia.org/wiki/Translation , (la partea cu latina bringing across destul de clar nu?E a fi transferat.) Pot sa aduag mai mult dar degeaba.
Ma lasi cu aborile tale... daca vrei sa te faci teolog fa-te dar macar sa vi pe un forum de tineri crestini, uite iti zic din nou. Daca ce nu vorbesti tu clar, inseamna cu nu e Adevarat sau tu zici Adevarul de rusine ca nu te exprimi bine (daca faci asa tine pentru tine). Adevarul e clar si curat, nu exista poate si etc. Vi pe un site de tineri, ar fi alta daca aici ar fi mare teologi dar ai venit doar sa bagi idei false la niste tineri... daca vrei dezbatere dute la cei care au hrana Adevarata plina si fa-te de rusine.
Uite nici principele de baza a credintei nu ai lu-at ce ideie ai avut... zice clar in Vechiul Testament mai mult despre Mantuire. Oricine inainte de Isus a fost sub Lege, Legea a fost pus in inima lor... e cam simplu sti de ce? Pentru Dumnezeu ia creiat si noi stim binele si rau, avem cite unpic de Dumnezeu in noi, orice om care nu stie de Dumnezeu stie sa faca macar un bine? De ce stie ca Dumnezeu ia pus in inima zice in Romani si tu ca mare teolog trebuie sa sti.
Vrei sa fi mai serios si sa cercetezi teologia ta? Degeaba zici nu e relevent, totul e relevent pentru ca depinde ce, cum, cand si de ce ai zis? Deci intelegi despre vorbesc de tine si cum ai zis? E relevent ca e Cuvantul Domnul si nu poate fi cu daca... orice copil intelege si daca e greu de inteles macar considera ca om intelept ca cineva care nu intelege ce vrei sa zici.. intelege gresit. N-ai frica de Domnul sa zici opinii care poate duce in total eroare pe copii Lui?
Versete despre mantuire, nu pot sa iti dau toate dar uite citeva, nustiu cum faci teologia cand ai concepti de astea, vrei sa iti dau sa vezi ce era Israel cu adevarat? Israel a fost poporul care a fost chemat la nunta mirelui de Fiul un Imparat, cei care a fost invitati nu a vrut sa vina... asa ca a chemat pe oricine vrea si era vrednic (acei oricine suntem noi). Zice intro pilda, dar e alta poveste. Problema ca vrei sa vorbim ontopic dar ce ai zis acolo vorbeste despre anumite chestii care e relevant, daca nu vrei sa iei in seama e treaba ta. Mantuirea a facut prin Isus si a venit de la Sion adica Israel, deci gandeste-te bine te rog.
Despre mantuire doar in Psalmii... mai zice in mai multe locuri dar iti arat ca era mantuire, iertare si etc. Gandire foarte falsa. Deci din Psalmii;
Psalmii 9:13. Ai mila de mine, Doamne! Vezi ticalosia in care ma aduc vrajmasii mei, si ridica-ma din portile mortii, 14. ca sa vestesc toate laudele Tale, in portile fiicei Sionului, si sa ma bucur de mantuirea Ta.
Psalmi 12:5. "Pentruca cei nenorociti sunt asupriti si pentruca saracii gem, acum", zice Domnul, "Ma scol, si aduc mantuire celor obijduiti."
Psalmii 27:1. (Un psalm al lui David.) Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sa-mi fie frica?
Psalmii 35:3. Invarte sulita si sageata impotriva prigonitorilor mei! zi sufletului meu: "Eu sunt mantuirea ta!"
Psalmii 38:22. Vino degraba in ajutorul meu, Doamne, Mantuirea mea!
Psalmii 40:10. Nu tin in inima mea indurarea Ta, ci vestesc adevarul tau si mantuirea Ta, si nu ascund bunatatea si credinciosia Ta in adunarea cea mare.
Psalmii 40:16. Sa se bucure si sa se veseleasca in Tine toti cei ce Te cauta! Ceice iubesc mantuirea Ta sa zica fara incetare: "Marit sa fie Domnul!"
Psalmii 42:5. Pentruce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Dumnezeu, caci iaras Il voi lauda; El este mantuirea mea si Dumnezeul meu.
Psalmii 42:11. Pentruce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Dumnezeu, caci iarasi Il voi lauda; El este mantuirea mea si Dumnezeul meu.
Psalmii 43:5. Pentruce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Dumnezeu, caci iaras Il voi lauda: El este mantuirea mea si Dumnezeul meu.
Psalmii 50:23. Cine aduce multamiri, ca jertfa, acela Ma proslaveste, si celui ce vegheaza asupra caii lui, aceluia ii voi arata mantuirea lui Dumnezeu.
Deci ti-am aratat din Psalmii despre mantuire pina la Psalmul 50, destul de dovada ca era mantuire? De ce a trebuit sa vina Isus, ca oricine crede in El sa nu piara ci sa castiga viata vesnica. Da, singura mantuire e prin Isus dar inainte era mantuirea prin Lege care a fost adusa Lui Israel. Deci Isus a venit pentru Legamintul facut cu Israel a fost rupt, la lepedat Israel si deci a venit Isus sa re-inoueasca sau sa faca nu nou Legamint. Isus nu a venit sa strica ce a zis Dumnezeu, Dumnezeu nu minte sau se contrazice tu insusi ai zis... Dumnezeu a intarati Legamintul si a dat prin acest Legamint ca oricine din neamuri sa fie infieati la Poporul Lui (Israel), ca Poporul Lui va fi parte din Imparatie Lui Dumnezeu. Deci nustiu cum nu ingnori acestea?
Despre mantuirea Lui Enoh pot sa zic mai multe dar e irrelevant, nu ai inteles din ce am zis eu, pot sa aduc destule de versete.
Ma mir cum sari peste atitea versete, de ce nu am vrut sa iti arat versete? Astepteam ca tu sa nu fi lenes si sa pui efort sa te uiti din nou la teologia ta? Vrei ca eu sa iti arat totul? Pot sa stau ore intregi sa aduc versete, dar iti spun adevarul... simt ca puteam folosi timpul mult mai efficent.
In ultimul timp.. nu prea intru pe forum si e mai bine asa, din cand in cand. Nu vin aici aici doar la dezbateri, daca vrei dezbateri dute la filozofi care vreau... eu unul nu ma intereseaza. Eu am spus acestea lucruri ca duci pe persoane in erroare cu invatatura aceea, e sfatul meu... daca ai ceva de spus. Tine pentru tine pina nu poti sa il exprimi clar si curat cum e Cuvantul Domnului plin de Adevar. Biblia e facuta ca oricine sa o inteleaga, e facuta ca principi de baza sa fie intelesi usor dar dupa ce-ai acelea principi ca reflex incepi sa cauti intelepciunea dupa acelea principi de baza...
M-ai facut sa gandesc.. ai primit Duhul Sfant inca?
Fi binecuvantat, Domnul sa ne lumineze. Pace
Ultima modificare de livu2day (09/02/09 01:13)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
09/02/09 01:06
|
|
Klaudiu
membru
|
|
De ce sa iti spun versetele daca le stii deja.
|
Astea-s versetele? Credeam ca te referi la altele.
Evrei 11:5 Prin credinta, Enoh a fost luat de pe pamant ca sa nu vada moartea, si nu s-a mai aflat, pentru ca Dumnezeu il stramutase, caci mai inainte de a-l stramuta, el a avut marturie ca a bine-placut lui Dumnezeu. (Biblia ortodoxa si pot sa arati si in alta) Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentruca Dumnezeu il mutase. Caci inainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu (Cornilescu)
|
Ai citat deja Evrei 11:5. Si ti-am mai spus o data ca in textul original al Bibliei nu scrie ca Enoh a fost luat "de pe pamant". Uita-te la celelalte traduceri pe care le-ai citat si o sa vezi ca nu contin "de pe pamant".
Deci ce inseamna pentru tine lu-at de Dumnezeu, unde sa il ia pe Enoh Dumnezeu, daca El e in ceruri?
|
Ai uitat deja ce-am scris? De ce trebuie sa ma repet pentru tine la infinit? A fi luat de Dumnezeu inseamna a i se curma viata cuiva. A muri. Vezi psalmul pe care l-am citat anterior, nu o sa-l mai repet aici.
Daca am lu-at ceva, oare nu am lu-at acel lucru eu si e la mine? Deci daca Dumnezeu ia un lucrul nu e la El?
|
Nu, desigur ca nu. Vezi mai sus pentru a vedea ce inseamna ca Dumnezeu ia pe cineva: el moare.
Deci el deja a vazut moarte adica pacatul, zice clar ca vorbeste moarte de viata paminteasca.
|
Nu inteleg ce zici. Cum adica "a vazut moarte adica pacatul"?
Hebrews 11:5 (New International Version) By faith Enoch was taken from this life, so that he did not experience death; he could not be found, because God had taken him away. For before he was taken, he was commended as one who pleased God (deci uite la clar cum zice from this life)
|
Eu ma uit cum zice clar ca a fost luat "din aceasta viata", singura problema ar fi ca New International Version introduce de la sine putere aceste cuvinte. Ele nu exista in textul grecesc - care poate fi vazut aici, cu tot cu traducere: http://www.zhubert.com/bible?source=gre ... heb+11%3A5
Hebrews 11:5 (New American Standard Bible) By faith (A)Enoch was taken up so that he would not (B)see death; AND HE WAS NOT FOUND BECAUSE GOD TOOK HIM UP; for he obtained the witness that before his being taken up he was pleasing to God. (aici zice taken up... de 2 ori)
|
La fel si aici. Grecescul "metathemi" nu inseamna "luat sus" ci:
literally, as causing a change from one place to another transfer, bring to, transplant (HEB 11.5b) passive be taken, be transferred (Heb 11:5a); of a body transferred to another burial place be brought back (Act 7:16); (Friberg Lexicon)
|
Nu exista nimic in "metathemi" care sa insemne "sus", ci inseamna a muta, a transfera, a transplanta. Deci inc-o data, nu exista nici cea mai mica referinta la "sus" in ce scrie autorul epistolei. Si atunci "transferat" unde? Scriptura nu zice unde. Daca stii tu ca Scriptura dezvaluie UNDE a fost Enoh mutat te rog sa indici. Daca nu ai cum, atunci totul tine de interpretare.Tu interpretezi ca a fost luat in cer, pentru tine fiind imposibil sa nu fi fost. Dar nu si pentru scriitorul epistolei, cel care a scris Evrei 11:5. El declara ca in cer nu putea ajunge nimeni inainte de Cristos, El fiind cel care a deschis calea catre cer - vezi aici: http://proto-teologia.info/wiki/index.p ... lul_I_A.D.
Cu alte cuvinte, interpretarea ta pentru Evrei 11:5 e contrara insusi celui care a scris Evrei 11:5. Tot el mai scrie ca "oamenilor le este rînduit sã moarã o singurã datã, iar dupã aceea vine judecata" - 9:27. Deci si lui Enoh i-a fost randuit sa moara o data. Si e normal sa fie asa, de vreme ce pacatul a fost raspandit de la Adam tuturor oamenilor, inclusiv Enoh, astfel moartea trecand asupra tuturor oamenilor, toti au pacatuit, inclusiv Enoh (Rom 5:12). Deci din nou interpretarea ta ca Enoh nu a murit deloc sta impotriva ideilor scriitorului.
La fel zice si Moise in Geneza 5:23, ca "toate zilele lui Enoh au fost trei sute şase zeci şi cinci de ani". Daca "toate zilele" lui Enoh au fost 365 ani, inseamna ca nu a mai avut zile, a murit. Dar tu il contrazici si pe Moise, afirmand ca zilele lui Enoh nu au avut sfarsit. El nu a murit, ci traieste vesnic, culmea, fara jertfa lui Cristos. Viata vesnica fara jertfa lui Isus. De neconceput.
Din aceasta cauza lucrurile stau altfel decat le intelegi tu. Enoh nu a vazut moartea violenta, asa cum au vazut-o ceilalti profeti ai lui Dumnezeu - Enoh era profet:
Şi pentru ei a proorocit Enoh, al şaptelea patriarh dela Adam, cînd a zis: "Iată că a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Săi, ca să facă o judecată împotriva tuturor, şi să încredinţeze pe toţi cei nelegiuiţi, de toate faptele nelegiuite, pe care le-au făcut în chip nelegiuit, şi de toate cuvintele de ocară, pe care le-au rostit împotriva Lui aceşti păcătoşi nelegiuiţi.
Ca orice profet, aducea un mesaj de condamnare, iar ceilalti profeti au suferit o moarte violenta din aceasta cauza: Zaharia (Lu 11:51); "Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimesi la tine!" - Mat 23:37; "voi ziditi mormintele proorocilor, pe cari i-au ucis pãrintii vostri" - Lu 11:47; pe Ilie il cautau la fel sa-l omoare: "copiii lui Israel [...] au ucis cu sabia pe proorocii Tãi; am rãmas numai eu singur, si cautã sã-mi ia viata!" - 1 Imp 19:10; "Pe cari din prooroci nu i-au prigonit pãrintii vostri? Au omorît pe ceice vesteau mai dinainte venirea Celui Neprihãnit" - Fapte 7:52
Pentru a vedea cat de potrivnica era situatia pentru Enoh, Moise adauga: "răutatea omului era mare pe pămînt, şi toate întocmirile gîndurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. [...] Pămîntul era stricat înaintea lui Dumnezeu, pămîntul era plin de violenţă. " - Gen 6:1-12. De acest fel de moarte violenta l-a scapat Dumnezeu.
Oricine inainte de Isus a fost sub Lege, Legea a fost pus in inima lor... e cam simplu sti de ce?
|
Fals, din nou raspandesti falsitati. Citeaza Biblia.
Mantuirea a facut prin Isus si a venit de la Sion adica Israel, deci gandeste-te bine te rog.
|
Exact, mantuirea e prin Isus, vezi ca stii? De ce zici atunci ca exista mantuire si fara jertfa lui Isus? Nu exista viata vesnica fara jertfa lui. Te contrazici deci. Cat despre psalmii care i-ai citat, nici unul nu spune ca Dumnezeu absolva pe cineva de pacate, si ca respectivul e scutit de moarte. I-ai citat degeaba, nici unul nu arata ca Dumnezeu da viata vesnica fara jertfa lui Cristos. Se pare ca ai uitat ca "atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vecinicã". Viata vesnica e primita doar pe baza jertfei lui Cristos si nu cum zici tu, ca exista unii ca Enoh si Ilie care au primit-o fara ea. Ei vor fi inviati in ziua de pe urma, dar pana atunci sunt morti, precum David, care n-a mers la cer.
Da, singura mantuire e prin Isus dar inainte era mantuirea prin Lege care a fost adusa Lui Israel.
|
Nici vorba stimabile, nu exista mantuire prin Lege ci doar prin Cristos. Tocmai de aceea a trebuit sa vina Isus, ca Legea era neputincioasa, si ti-am citat Biblia mai devreme ca dovada. A spune ca inainte de Isus mantuirea era prin Lege e cea mai mare ineptie pe care am auzit-o astazi. Saracul Pavel, el care se straduise atat de mult in scrisorile lui sa convinga ca Legea nu poate mantui ci doar credinta in Cristos, e contrazis de Liviu, care stie el mai bine. Vai vai.
Ma mir cum sari peste atitea versete, de ce nu am vrut sa iti arat versete?
|
Peste care am sarit?
daca vrei dezbateri dute la filozofi care vreau
Astepteam ca tu sa nu fi lenes
N-ai frica de Domnul sa zici opinii care poate duce in total eroare pe copii Lui?
tu ca mare teolog trebuie sa sti.
ai venit doar sa bagi idei false la niste tineri... daca vrei dezbatere dute la cei care au hrana Adevarata plina si fa-te de rusine.
Ma lasi cu aborile tale... daca vrei sa te faci teolog fa-te dar macar sa vi pe un forum de tineri crestini
|
Si ca sa ma repet inca o data, am trecut peste mojiciile tale obraznice. Domnul sa te ierte si sa-ti deschida ochii.
Ultima modificare de Klaudiu (09/02/09 07:07)
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
09/02/09 02:58
|
|
livu2day
membru
|
|
Tu chiar crezi aceste lucruri?
Am o intrebare, tu vrei sa zici ca Dumnezeu sa schimba? Dumnezeu e aceeas si va fi aceeas intotdeauna. Chiar vrei sa iti dau sute de versete unde Dumnezeu da sanse la oameni pentru viata vesnica? Orice om este nascut cu idea ca exista viata dupa moarte... zice in Biblie.
Tu nu realizezi ca Israel e mireasca Domnului? Noi am fost infiati de Domnul Isus in Israel, gandeste-te bine omule. Israel e poporul Lui ales si ei a rupt Legamintul, daca a rupt Legamintul a facut un nou Legamint tot prin Israel si saminta lui Avraam, Iacov si Isaac.
Daca moare sau se duce de pe acest pamint un om a Domnului unde sa duce? Tu daca mori, unde te duci... nustiu ce teologie ai in cap dar chiar nu vrei sa intelegi ce zici? Tu incerci sa inveti in primul rand ca Dumnezeu sa schimba, adica dintrodata a dat sansa de mantuirea. Ea a fost prin Lege, citeste mai bine Biblia si incearca sa nu pierzi principile in care orice om care are relatie de Dumnezeu le stie, Dumnezeu doar a intarit Legea prin Harul Lui Isus. A facut ca noi sa implinim Legea in libertate prin Isus. Dumnezeu nu sa schimba, la fiecare in om le da sansa. Dar noi ca fiinte mici nu putem intelege cu adevarat cum a lucrat la fiecare om in parte, cu greu intelegem la noi insusi.
Frate imi pare rau dar ochii mei sunt destuli deschisi comparati cu atai, orice om de religie merge pe acestea bazi de credinta... frica de Dumnezeu, Dumnezeu nu sa schimba, Dumnezeu iubeste orice om (dar uraste pacatul, vrea viata la orice om), El e nespus de drept, Cuvantul Lui e Da si Amin... deci e clar si curat. Cum tu poti sa imi zici ca eu insusi nu vad cand teologia ta trece peste acestea principi? In ce Dumnezeu crezi? Dumnezeu rasplateste dupa fapte.
Chiar vrei sa vorbim despre mantuire? Poti sa iti dau versete dar iaras nu le bagi in seama... eu degeaba vorbesc. Citeste Biblia si eu o sa fac la fel, apropo daca eu fac o greseala sau ma duc pe ganduri gresite Domnul imi zice prin Duhul Sfant... nu te ingrijora de ochii mei caci Domnul imi deschide si imi inchide, El are grija de mine.
Eu indraznesc sa zic lucruri despre tine ca e datoria mea ca rob a-Lui... e datoria mea sa incerc sa arat ce este drept. Ai vrut sa ma faci sa inteleg conceptile tale? Eu le inteleg dar sunt false ca baza lor sunt false. Cum ar fi o casa bazata pe pai.
Nici nui nevoie sa am dezbatare Biblica cu tine caci invertesti Biblia numai dupa ochii tau, Biblia e simpla omule. E facuta in primul rand ca orcine sa fie intelesa, dupa ochii a-lui un copil. Dupa ce copilul a prins principele de baza incepe sa invete dupa ele, degeaba vorbesti despre ceva in care nici inceputul nu intelegi.
Apropo link-ul care mi-ai dat de greceste... e destul de clar. Zice ca sa nu vada adica nu aiba experienta de moarte. Apropo orice om nascut pe pamint a gustat pacatul, numai Isus nu a gustat pacatul. Deci exemplu tau sa nu vada sau se simte pacatul e total gresit caci Enoh deja a gustat pacatul prin nastere si Domnul stie in rest. A zis ca a fost transferat, schimbat partile adica pamint si cer... Doamne greu intelegi.
Ultima modificare de livu2day (09/02/09 14:43)
|
|
09/02/09 14:32
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
oare nu s-a indepartat firul discutiei prea mult de titlu?
|
|
09/02/09 14:44
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
Nu m-am bagat sa citesc mesajele de mai sus cu exceptia cel a lui zambezi dar eu cred ca atunci cand Domnul Isus am mers pe munte si a avut loc Schimbarea la fata cand a vorbit cu Moise si Ilie, El a discutat cu ei despre vremea necazului cand vor veni ei doi(Moise si Ilie) pe pamant ca sa faca ceea ce este profetit in Apocalipsa, aceasta afirmatie am auzit de la mai multi pastori ...
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
09/02/09 15:28
|
|
Klaudiu
membru
|
|
livu2day a scris:
Am o intrebare, tu vrei sa zici ca Dumnezeu sa schimba?
|
Nu.
Chiar vrei sa iti dau sute de versete unde Dumnezeu da sanse la oameni pentru viata vesnica?
|
Nu, ci vreau sa-mi dau sute de versete unde Dumnezeu nu ca da sanse, ci da viata vesnica fara jertfa lui Cristos.
Orice om este nascut cu idea ca exista viata dupa moarte... zice in Biblie.
|
Nu zice.
Tu nu realizezi ca Israel e mireasca Domnului?
|
Tu realizezi *care* Israel e mireasa Domnului?
Israel e poporul Lui ales si ei a rupt Legamintul, daca a rupt Legamintul a facut un nou Legamint tot prin Israel si saminta lui Avraam, Iacov si Isaac.
|
Inainte sa ma pronunt, nu vad legatura cu subiectul de fata si cu faptul ca exista viata vesnica fara jertfa lui Cristos.
Daca moare sau se duce de pe acest pamint un om a Domnului unde sa duce?
|
In pamant desigur.
Tu incerci sa inveti in primul rand ca Dumnezeu sa schimba, adica dintrodata a dat sansa de mantuirea. Ea a fost prin Lege,
|
E clar ca nici macar nu-ti dai seama ce greseli comiti. Ti-am demonstrat deja contrariul, cu Biblia. Tu nu ai nici un argument scriptural impotriva, ci continui sa tii discursuri pe aceasta tema. Iti spun de pe-acum, daca nu-ti argumentezi biblic afirmatiile, ti le voi ignora. E ultima oara cand mai raspund la vorbe aruncate fara cel mai mic suport biblic. Apuca-te te rog si arata-mi de ce versetele citate de mine in legatura cu neputinta Legii nu sunt valabile.
Chiar vrei sa vorbim despre mantuire? Poti sa iti dau versete dar iaras nu le bagi in seama... eu degeaba vorbesc.
|
Un psalm al lui David in care el spune ca Dumnezeu il iarta nu spune absolut nimic de faptul ca ar primii viata vesnica si ca nu trebuie sa moara. Ti-am demonstrat deja clar, David a fost iertat SI A MURIT. Intelegi sau nu?
Ai vrut sa ma faci sa inteleg conceptile tale? Eu le inteleg dar sunt false ca baza lor sunt false. Cum ar fi o casa bazata pe pai.
|
Liviu, ai facut niste afirmatii atat de false incat e chiar pacat de monitorul pe care apar. Ca exista viata vesnica fara jertfa lui Cristos e doar una dintre ele. Nu trebuie sa le insir, sunt peste tot prin posturile tale. Asa ca inainte sa-mi scoti tu mie paiu din ochi, ia scoate-ti te rog barna din ochiul tau.
Deci exemplu tau sa nu vada sau se simte pacatul e total gresit caci Enoh deja a gustat pacatul prin nastere si Domnul stie in rest.
|
Pe langa faptul ca nu cunosti nici cele mai elementare aspecte ale crestinismului, nu cunosti nici limba romana daca ai putut sa scrii ce-ai scris mai sus. Nici pe departe n-am afirmat eu ca Enoh sa nu vada sau simta pacatul. Habar n-am despre ce vorbesti.
A zis ca a fost transferat, schimbat partile adica pamint si cer...
|
Asa scrie la tine in Biblie? Transferat in cer? Sau ai pus tu de la tine? Ca eu n-am zis UNDE a fost transferat. Ceea ce stiu e ce scrie: ca a fost mutat din mijlocul oamenilor. Si ca de ce nu putea merge la cer sau trai vesnic am aratat deja. Pana nu te-apuci sa tratezi argumentele mele cu Biblia n-am ce sa-ti mai raspund.
|
|
10/02/09 06:24
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Klaudiu a scris:
As vrea sa stiu ce parere aveti despre transfigurarea lui Isus - Matei 17, Marcu 9, Luca 9. De ce se intampla ce se intampla (scop?), si ce semnificatie are.
|
Odată cineva întreba de unde venea lumina din ziua întâi a creaţiei, din moment ce soarele a fost creat în ziua a patra. I-am spus că Dumnezeu nu are nevoie de vreun soare sau altă stea ca să facă lumină şi i-am dat tocmai versetele de mai sus. Doar Cuvântul Lui Dumnezeu e suficient pentru a face o lumină similară cu cea a soarelui şi nu mă refer doar la planul spiritual.
Lumina, pentru oamenii aşa cum îi cunoaştem, reprezintă viaţa şi siguranţa. E destul să ne imaginăm o cameră întunecată. Doar dacă ne dăm cu presupusul putem descrie ce se află înăuntrul ei. Altfel vor sta lucrurile dacă aprindem un bec sau deschidem obloanele pentru a lăsa lumina soarelui să pătrundă înăuntru.
Matei 17:2 "El S-a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s-au făcut albe ca lumina."
|
|
10/02/09 11:00
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Zambezi, ai dreptate cu lumina. Dumnezeu a creat-o inaintea "luminatorilor". Daca pana si omul poate produce lumina (becurile) fara ajutorul soarelui, cu atat mai mult Dumnezeu.
Asa cum s-a mai mentionat, ce se intampla cu Isus este similar - insa la o scara mai mare - cu ce s-a intamplat cu Moise. Asemanarile sunt izbitoare:
- Moise urca pe muntele Horeb. - Isus urca si el "pe un munte înalt" (Mt 17:1). - Cand Moise se intoarce si este vazut de evrei, acestia observa ca ii stralucea fatza (Exod 34:30). - Si lui Isus ii straluceste fatza, si chiar mai mult, el straluceste in intregime. - Evreii primesc porunci de la Dumnezeu in urma faptului ca Moise a stat in prezenta lui Dumnezeu (cele 10 porunci sapate in piatra). - Discipolii primesc si ei o porunca de la Dumnezeu: "De el sa ascultati!"
Faptul ca lui Moise ii stralucea fatza se datora faptului ca statuse in prezenta lui Dumnezeu pe munte. Faptul ca Isus straluceste arata ca si Isus va sta in prezenta Lui, insa intr-un mod mult mai intim decat Moise.
KoJack, Luca dezvaluie ce anume discutau: "vorbeau despre plecarea Lui [Isus], care era pe cale sa se împlineascã în Ierusalim" - Luca 9:31
Ultima modificare de Klaudiu (11/02/09 03:59)
|
|
11/02/09 03:54
|
|
akkaya
membru
Inregistat: 16/02/09
|
|
Daca Enoh si ilie au fost rapiti la cer , este pt ca ei au devenit oameni asemnea lui Dzeu.Firul rosu al intregii Biblii, tinta tuturor actiunilor lui dzeu este sa ajunga de unde a pornit.In geneza scrie ca a fcaut oameni dupa chipul si asemnarea Sa, asta a fost dorinta Lui cea mai mare sa faca.A facut, dar de-atunci s-au intamplat multe.Cu noi.Dar El a ramas neschimbat.El tot asta vrea : oameni asemenea lui.Oamnei care sa fie dupa chipul Lui.Si cand vom fii incer vom fi si asemnea lui.Ilie si enoh au capatat chipul Lui si apoi au devenit asemnea Lui, nemuritori, au fost rapiti.Noi, ca si ei, trebuie intai sa avem chipul Lui( adica caracterul Lui)si apoi vom deveni asemnea Lui dupa rapire( nemuritori).
|
|
16/02/09 22:54
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Ai zis o chestie foarte buna. Noi vom deveni asemenea Lui dupa rapire. Asadar, Ilie si Enoh nu aveau cum sa devina asemenea Lui inainte de rapire. De ce au fost ei rapiti nu putem sti.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
17/02/09 11:26
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Schimbarea la fata nu a fost facuta doar asa ca si eveniment ci e de observat reactia lui Petru si raspunsurile care urmeaza.
Prima data:
Ioan= Jehova este un Dumnezeu al Harului, Har Petru= piatra Iacov= a inlocui
Piatra a fost inlocuita cu Har. Pe muntele Calvar, Isus ne-a eliberat de Lege. Ne-a dat Harul.
Petru se trezeste sa spuna: ) ce tare ii omu asta
"Sa facem colibe pentru toti..." Adica sa punem toti laolalta: Lege, Har, toate impreuna.
Si in momentul ala a intervenit Dumnezeu Tatal care spune: De ISUS SA ASCULTATI. Adica de HAR! NU TE INTOARCE LA LEGE! Dumnezeu nu suporta amestecul.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (18/07/09 20:23)
|
|
18/07/09 20:22
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Piatra a fost inlocuita cu Har. Pe muntele Calvar, Isus ne-a eliberat de Lege. Ne-a dat Harul.
Petru se trezeste sa spuna: ) ce tare ii omu asta
"Sa facem colibe pentru toti..." Adica sa punem toti laolalta: Lege, Har, toate impreuna.
Si in momentul ala a intervenit Dumnezeu Tatal care spune: De ISUS SA ASCULTATI. Adica de HAR! NU TE INTOARCE LA LEGE! Dumnezeu nu suporta amestecul. |
Ai putea sa precizezi de unde ai luat aceste interpretari? Adica ai spus asa: Piatra a fost inlocuita cu har, colibe pentru toti= lege si har impreuna, de unde ai scos asta? De asemenea de unde ai scos afirmatia, ca declaratia lui Dum,nezeu Tatal despre Domnul Isus, se refera la inlocuirea Legii cu Harul? De ce nu dovedesti cu claritate aceste afirmatii? De ce nu recunosti ca asta este o "teologie", mai mult abureala ce sustii, pentru ca fortezi anumite pasaje Biblice sa spuna ce vrei tu sa spui? Cu asta nu o sa ne convingi chiar daca sustii uneori principii corecte cu argumente fortate, mai mult ticluite.
De ce nu lasi Biblia sa vorbeasca? De ce o fortezi sa spuna ce vrei tu? Ma doare ca trebuie sa-ti spun asta!
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
18/07/09 23:16
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Isus a luat cu El pe Ioan, Petru si Iacov pentru un motiv anume. Trebuie sa te intrebi DE CE nu i-a luat pe altii? Sa vedem ce inseamna numele fiecaruia:
Ioan inseamna Har Petru inseamna piatra Iacov inseamna "a inlocui"
Piatra (Legea) a fost inlocuita de Har! Asta a facut Isus la cruce.
Rom 10:4 Caci Hristos este sfîrsitul Legii, pentruca oricine crede în El, sa poata capata neprihanirea.
Cat despre ce a spus Petru:
Mar 9:5 Petru a luat cuvîntul, si a zis lui Isus: „Învatatorule, este bine sa stam aici; sa facem trei colibi: una pentru Tine, una pentru Moise, si una pentru Ilie.” Mar 9:6 Caci nu stia ce sa zica, atît de mare spaima îi apucase. Mar 9:7 A venit un nor si i-a acoperit cu umbra lui; si din nor s'a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit: de El sa ascultati!”
Petru avea mentalitatea asta: putem sa impacam pe toata lumea: vom avea Har si Lege si toate la un loc impreuna. In momentul acela a intervenit Dumnezeu Tatal care spune sa asculte de Isus pentru ca Isus e Har. Sa asculti de Har care e nemeritat si nu tine seama de eforturile tale cum face Legea.
Adevarul si Harul sunt de partea lui Isus care a VENIT, lucru personal. Legea a fost data printr-un inger lui Moise.
Joh 1:17 caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (19/07/09 19:45)
|
|
19/07/09 19:44
|
|
mihai33
membru
Inregistat: 25/06/10
|
|
Rascumpararea efectuata de Iisus nu a constat in moartea sa trupeasca cumparata la tejgheaua lui Dumnezeu asta fiind doar o aparenta care trebuia respectata de toate partile . Rascumpararea a fost facuta prin lucrare harica avind substrat de iertare adica manifestind iertare Dar avind ca efect Di cresterea cu o picatura a capacitatii noastre de a ierta implicit de a fi iertati la nivel de totalitate de suflete vii sau nu. O lucrare de crestere spirituala a umanitatii incitf sa depaseasca ca medie anumite bareme in privinta unor calitati interioare . Aceasta fiind salvarea de care a beneficiat oricine inclusiv in viitor lucru care este legat la nivel subtil de deschiderea harului pentru putina vreme adica botezarea harica reala a mirenilor inainte de invierea tuturor mortilor exceptind preotimea care prin hirotonire a primit neintrerupt botezul. botez daruit dupa inchiderea harului si unor mireni dar doar in mod exceptional. Conditiile revelate de Iisus pt intrare in imparatia divina sint desavirsirea si nasterea din nou . Nasterea din nou este asimilata in inteles cu botezul haric Dar in intelesul lui Iisus este in plus si o anumita maturitate spirituala pe care nu o mai pierzi si care te impiedica sa mai pacatuiesti chiar daca inca nu esti deplin desavirsit la inaltimea plinatatii lui Hristos . Aceste doua conditii implinite au facut posibil ca acei martiri sa poata sta la Judecata pe scaune si sa judece si nu sa fie judecati pt ca deja au intrat automat in rai odata implinite Conditiile. Aceste conditii au existat dintotdeauna si nimic nu ar putea impiedica binecuvintarile sa implineasca desavirsirea in om si inainte de Iisus . Cind vom fi schimbati Cei ramasi in viata impreuna cu cei rapiti la fel de in viata nu vom.fi facuti desavirsiti cum am presupus in baza unei formulari identice si interpretata individual . Mentionarea ca omul luat nu sa mai.vazut da de inteles ca se refera la grupul mort care nu sa mai vazut findca mentiunea nu mai era necesara desi a doua varianta ar fi ca putrau fi luati temporar si apoi sa se vada . Ilie spre deosebire de moise si enoh are dat de la Dumnezru puterea de a implini.orice rugaciune si orice ii cer oamenii in limita cu care Dumnezeu este de acord . Ceea ce inseamna ca el nu este un sfint oarecare . Desi ar trebui vetificat practic si in cazul celorlalti doi . Daca vrem sa absolutizam teorema ca nimeni.nu ar fi intrat in rai inainte de Iisus ar trebuie sa mai.luam in calcul doua amanunte si anume Faptul ca Melchisedec este fara de inceput si fara de sfirsit asemuit lui Hristos adica etern si divin care Daca nu este tot Iisus atunci este Tatal cu care Cuvintul era la inceput. Desi ei ar putea avea aceeasi identitate eterna cu capacitati de dedublare si omniprezenta ..deci.Melchisedek a intrat in.rai.giind in rai Ilie a fost promis ca va veni si va pregati calea lui mesia. Despre el Iisus a fost intrebat daca a venit iar El a confirmat ca a venit deja Dar ca ei nu l.au cunoscut. Cel care a pregatit calea a fost Ioan botezatorul care era acelasi Ilie dar cu alt nume si pe care Cei care intrebau nu.il cunoscusera ..pe Ioan care boteza. Despre Ioan Iisus spune ca este Cel.mai.Mic din imparatia cerurilor. Daca Ioan bz. nu ar fi fost acelasi Ilie nu ar mai fi fost promis Ilie ci un trimis nespecificat sau nu s.ar mai fi.promis Dar ar fi venit fara promisiune . Daca venim si licitam inca spunind ca Cel mai.Mic dintre unii e Cel.mai.mare vedem.ca in realitate Ilie a fost in taina un arhanghel iar Faptul.ca a fost singurul in afara de Iisus care a inviat oameni.din.morti poate fi o.mica dovada ca eta un.mare sfint . Ilie a mai fost promis celor din Ierusalim pt vremea dinaintea Judecatii . A mai fost promis si Mihail ocrotitorul popoarelor fara a i se mentiona misiunea . El fiind cine altul decit arh. Mihail Ca este unul si acelasi sau sint doi arhangheli ..poate fi o alta discutie bazata pe revelatii extrabiblice ruse. In acelasi fel si Moise ar fi. putut fi ca si Enoh cite un.trimis divin in taina necesara si chiar si altii. Prezenta lui Moise si a lui Ilie evident dedublat cu alt chip fata de cel purtat ca Ioan btz. trebuiau deasemenea sa le arate discipolilor ca Iisus face parte din lumea celor vesnici si ca dupa moarte va fi.in.lumea lor iar alt inteles ar putea fi ca fie ca esti luat cu trupul ca Ilie fie ca trupul vine dupa nu are atita importanta asupra identitatii sfinte a cuiva in perspectiva in care trupul lui Iisus urma sa fie pus in mormant. Aici e vb de doua revelatii Una prin care ucenicii li sa dat sa stie ca cei doi sint Moise si Ilie caci altminteri nu ar fi avut cum sa ii re cunoasca daca nu li se spunea.
Alaturarea celor doi lui Iisus ar putea da de inteles ca misiunea lui Iisus traiul Lui ca prieten si invatator alaturi de ei nu ii priveste doar pe ei ci se incrie intro cauzalitate atemporala care trebuie respectata de ei dincolo.de atasamentul pamintesc . Daca chipul pe care il va purta Iisus la a doua venire ar fi sau ar semana fie cu chipul de dupa inviere sub care cu greu L-au recunoscut unii dintre apostoli fie cu chipul de la schimbatea la fata fara acea mare lumina extrapolind am putea spune ca de atunci El pregatea deja urmatoarele etape ale misiunilor sale. Pt mine lumina la fata ar putea fi la tot capul si imprejur ca o aura luminoasa vazuta doar de ei . O aura a puterilor harice care urmau sa fie intrebuintate din.pkin la misiunea de pe cruce . Rastignirea si moartea fiind necesara doar exemplificarii iertarii . Iertare atit de necesara in societatea iudaica si nu numai.
Ultima modificare de mihai33 (13/02/14 16:07)
|
|
13/02/14 15:07
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
Klaudiu a scris:
As vrea sa stiu ce parere aveti despre transfigurarea lui Isus - Matei 17, Marcu 9, Luca 9. De ce se intampla ce se intampla (scop?), si ce semnificatie are. |
Klaudiu, privește la contextul din Matei, spre exemplu (incluzând capitolul 16!). Domnul Isus i-a dus pe ucenicii Săi în Cezareea lui Filip pentru un anume scop (cel puțin un singur lucru ne este relatat de evanghelist!), și anume de a-i întreba care este identitatea Lui. - Cine spun oamenii că sunt Eu? - Cine spuneți voi că sunt Eu?
Unii comentatori susțin că locul în care Domnul Isus le-a adresat această întrebare, în cursul istoriei poporului Israel, a fost un loc de o foarte mare confuzie spirituală. Copiii lui Dan și-au adunat idolii sculptați, făcând din acest loc centrul de cult, de închinare pentru semințiile din nordul Israelului. Locul DAN a fost schimbat mai târziu în PAN, după numele zeului capră, apoi în PANIUS, iar în cele din urmă a devenit Cezareea Filipi, după numele imperatorului roman.
Legături: Stânca lui Dan - cioplirile Petru - stâncă - Biserică
Se prea poate ca anumite lucruri să fie cam trase de mânecă, dar dacă te uiți în primul verset din Matei 17, vei vedea că evanghelistul leagă evenimentul transfigurării Domnului Isus cu evenimentul acesta (care s-a întâmplat cu 6 zile înainte), în care Petru a făcut acea frumoasă mărturisire răspunzând la cea de-a doua întrebare a lui Isus: „Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” (16:16).
Cred că evenimentul transfigurării Domnului Isus a fost o confirmare a afirmației lui Petru (17:5), făcută cu scopul de a-i convinge și mai mult pe ucenici (cei trei, în cadrul cap. 17) de adevăratata identitate a Domnului Isus.
Și aici o aplicație ar putea fi legată de mentalitatea pe care o avem cu privire la Domnul Isus Hristos.
Cu ceva vreme în urmă am predicat la biserica Betania din Sibiu din acest text -- Nu, nu îmi fac reclamă, dar dacă îți folosește, las un link aici :
https://www.youtube.com/watch?v=YnA6cuQP9bk
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
24/04/15 08:24
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Klaudiu nu mai poate sa-ti raspunda.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
04/05/15 20:30
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|