TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Doctrine Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Fiecare are credinta lor... depinde ce cred uni ca e Duhul Sfant si majoritatea adaug si scot ce vreau din Biblie (nu atac pe nimeni dar asta e un ultima vreme, prea mult theologie prea putina practica... asa vad eu).

Ultima modificare de livu2day (23/12/08 19:05)

23/12/08 19:05

Iosua19
membru

Inregistat: 23/12/08
Spune-mi ce ai facut in ultima saptamana pentru Dumnezeu? Sa vedem cum stai la capitolul practica...

23/12/08 20:26

livu2day
membru

Ce poti tu face tu pentru Dumnezeu?
Singurul lucru e sa proslavesti Numele Lui sau sa ajuti pe alti oameni in Numele Lui... poate vrei sa intrebi cat timp am petrecut cu El?(o intrebare mai buna sa descrie relatia intre om si Dumnezeu) Putin... dupa opinia mea dar cred ca ar fi bine sa te intrebi pe Domnul cum stau la practica, nu o sa pacatuiesc sa ma laud zicand prosti cat timp am petrecut cu Domnul...
Intrebari de astea nu sa raspund, dupa opinia mea ca numa duce pe om in pacat... ori poti zice ca am facut destul (niciodata nui destul caci El merit mult mai mult decit putem noi facem...), sau mult sa zic mult si suna ca sunt sfantul sfantilor... mai bine sa fiu jos la mentalitatea aia, asa ca putin puteam mult mai mult si ma doare caci nu fac destul, numa cu El gasesc adevarata bucurie, pace, har, dragoste, putere, intelepciune si adevarul... totusi nu fac destul sa ma umplu cu ele.

Bine ai venit pe forum, imi place numele Iosua. Ma gandesc daca Domnul o sa randuieasca sa am copi o sa numesc pe al 2'lea copil Iosua sau Iosia, imi place numele lor mai ales ce a facut ei din Biblie.
Sper sa fi o familie in care sa crestem impreuna dupa chipul Lui cu hrana si apa Lui.

23/12/08 20:42

Iosua19
membru

Stii...un lucru care l-am observat in Bisericile din ziua de astazi ii faptul ca ii lipseste foarte mult practica.
Desi acumulam foarte multa informatie spirituala: duminica 2 programe, in timpul saptamani 1 program, seara tinerilor, grupe de studiu, apoi intalniri de tineret, conferinte peste conferinte, tabere(daca se poate cat mai multe)...totusi la punctul aplicarea Scriptrii, invataturiilor  suntem praf....Si ma doare sufletul pentru ca asta e adevarul.
Informatia spirituala fara aplicarea spirituala duce la constipatie spirituala.

Ce se intampla??? Care sunt problemele??? De ce nu aplicam Scriptura???

23/12/08 20:58

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

Iosua19 a scris:

Stii...un lucru care l-am observat in Bisericile din ziua de astazi ii faptul ca ii lipseste foarte mult practica.
Desi acumulam foarte multa informatie spirituala: duminica 2 programe, in timpul saptamani 1 program, seara tinerilor, grupe de studiu, apoi intalniri de tineret, conferinte peste conferinte, tabere(daca se poate cat mai multe)...totusi la punctul aplicarea Scriptrii, invataturiilor  suntem praf....Si ma doare sufletul pentru ca asta e adevarul.
Informatia spirituala fara aplicarea spirituala duce la constipatie spirituala.

Ce se intampla??? Care sunt problemele??? De ce nu aplicam Scriptura???

un singur raspuns: ,,in vremurile din urma dragostea celor mai multi sa va raci.."

23/12/08 21:08

livu2day
membru

Dragoste fara dovezi? Credinta fara fapte?
Credem ca Dumnezeu ca un take-away (Doamne iarta-ma ca folosesc exemplu asta) adica lu-am mancare si iesim. In loc sa mancam acasa pe drum, oriunde sa mancam hrana Lui... ca sa crestem mai mult in Duh inloc in carne adica fire.

Toti din lume cred ca cred si sunt mantuiti, off daca ar fi numa asa... cand vezi pe uni care duca o lupta si lupti. Sunt uni care 14 ore fac lucrarea Domnului, contra duhuri demonice, vindecari, mantuiri tot feluri de lucrari in Numele Lui...

23/12/08 21:13

Iosua19
membru

Stiu ca dragostea se va raci....pentru ca lucrul asta se vede.
Dar ce am inteles eu din 1 Ioan ii ca daca nu il ai pe Isus Hritos in tine nu  poti iubi, nu poti sa ai dragoste, nici pentru Dumnezeu, nici pentru oameni. Asa ca desi multi se considera pocaiti, eu cred ca au o credinta second-hand.
Dar ce putem face, noi practic care avem dorinta de a-i da onoare lui Dumnezeu in orice lucru??? Ce putem face pentru omenire???

24/12/08 09:53

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Totusi, acest subiect este despre doctrine. :)

livu2day a scris:

Archangel dar baptists vine de la oastea cred, asa mia spus nustiu ceva teolog care studiaza doctrina si toate astea... nustiu exact si adevarul nu ma prea intereseaza eu sunt penticostal din cauza Duhul Sfant.

Nu esti penticostal din cauza Duhului Sfant ci datorita denominatiunii din care faci parte. Datorita Duhului Sfant esti crestin. :)

Baptistii isi au originea in puritanii rupti de biserica anglicana.
http://www.baptisthistory.org/baptistbeginnings.htm
Baptistii romani isi au originea in colonistii menoniti germani din Rusia.
http://roboam.com/Bapt_Rom.htm

24/12/08 15:46

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

+Archangel+ a scris:

Nu esti penticostal din cauza Duhului Sfant ci datorita denominatiunii din care faci parte. Datorita Duhului Sfant esti crestin. :)

Arch, daca pana acum nu ti-am spus-o, ti-o spun acum: In sfarsit un om cu capul pe umeri!

24/12/08 21:44

livu2day
membru

+Archangel+ a scris:

Totusi, acest subiect este despre doctrine. :)
Nu esti penticostal din cauza Duhului Sfant ci datorita denominatiunii din care faci parte.

Da poate de doctrine dar intrebare putea sa se refera la altceva, in fine cred ca stiu de ce sunt penticostal, puteam sa fiu ortodox sau baptist dar unde ma atins Duhul Sfant sau unde a vrut Domnul sa ma aduca prin Duhul Sfant, acolo ma dus Duhul Sfant... penticostali a fost inainte foarte dependeti de Duhul Sfant acuma sa modernizeaza... dar eu ramin dupa Biblie.
Denominatiunii nustiu ce inseamna cuvantul asta dar m-am facut penticostal pentru ca acolo Duhul Sfant sa atins de mine.

24/12/08 23:31

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

livu2day a scris:

dar eu ramin dupa Biblie.

Asa si trebuie.

livu2day a scris:

Denominatiunii nustiu ce inseamna cuvantul asta dar m-am facut penticostal pentru ca acolo Duhul Sfant sa atins de mine.

Si daca s-ar fi atins de tine in timp ce erai intr-o padure?
Denominatiune inseamna confesiune.

25/12/08 17:07

livu2day
membru

Da daca Duhul Sfant s-ar atins de mine intro padure as fi ramas in padure daca intelegi ce vreau sa zic... tin credinta care mia fost data.

25/12/08 23:38

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
Credinta nu e sinonim cu religia.

26/12/08 09:47

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

livu2day a scris:

Da daca Duhul Sfant s-ar atins de mine intro padure as fi ramas in padure daca intelegi ce vreau sa zic... tin credinta care mia fost data.

Daca ai invatat sa umbli si sa vorbesti in copilarie, trebuie sa ramai copil, pentru ca asa a fost la inceput (la inceputul tau)?

02/02/09 16:13

livu2day
membru

E vorba sa tin credinta de baza in care mi-a daruit Domnul, aceea care ma tine pe Calea ingusta alesa de El.
Nu e vorba de crestere a credintei sau cresterea spirituala ci e vorba sa tin dragostea si credinta de baza care mi-a fost daruita si alesa de El ca sa fiu in.
Sa cresc, cresc. Dar daca cresc oare cum a fost adus sau in ce am fost adus e o minciuna? Eu nu cred ca e, pentru acolo Duhul Sfant a venit peste mine, ma cercetat si acolo Domnul mi-a daruit darul de a fii botezat in Duhul Sfant. Credinta de baza ramine dar acelea detali cresc, incetu cu incetu incepi sa cunosti mai mult din adevar. Cand incepi sa cunosti adevarul incepi sa te cunosti pe tine insusi cu adevarat, e complicat :D
E si vorba unde simt dragostea fierbinte si prezanta dulce a-Lui, acolo o simt cel mai bine.
Fiecare unde a randuit Domnul a ales ca persoana aceea sa cunoasca pe Dumnezeu, poate anumite reguli sau traditi il tine pe Calea Mantuiri.

02/02/09 16:29

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

C4tal1n a scris:

Interesant ce ziceti?
http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 16707.html

Ca sa functioneze ar trebui ca una din confesiuni sa accepte ce sustine cealalta ori sa se targuiasca asupra a ceea ce va "inghiti" fiecare (negociere doctrinara) sau, in mod ideal, sa accepte ca doctrinele sunt perspective umane (imperfecte) si prin urmare sa li se schimbe statutul din "litera de lege" adoptata si impusa credinciosilor in crezuri declarate la care se poate adera sau nu liber mai mult sau mai putin (poti crede in unele de la confesiunea x altele de la y, in functie de crezul si convingerea fiecarui crestin). Dar ar fi prea frumos sa asistam la o atitudine atat de smerita din partea capilor bisericesti.

Apropos,  voi ce credeti legat de purcederea Duhului Sfant (v-as multumi si pentru eventuale perspective oficiale ale altor confesiuni... eventual bazele biblice pe care-si sprijina optiunea acestea)

04/01/15 15:02

Lucian494
membru

Inregistat: 19/06/14
Oblio, poti dezvolta putin intrebarea?

06/01/15 16:12

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Luciane, cred ca Oblio pune intrebarea privitoare la controversa „filioque”, care sta in crez ca un ghimpe mare intre ortodocsi si catolici.

07/01/15 13:27

Lucian494
membru

Inregistat: 19/06/14
Inteleg...
Acu raspuns pentru Oblio.
In Ioan 16:7 gasim scris, printre altele, si urmatoarele cuvinte:"...dar daca Ma(Isus) duc, vi-L voi trimite." Daca nu ma insel este singurul text care este folosit pentru a arata ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul. In legatura cu Tatal este evident.

Ultima modificare de Lucian494 (08/01/15 13:03)

08/01/15 13:03

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

Lucian494 a scris:

Oblio, poti dezvolta putin intrebarea?

Intrebarea mea urmarea sa impartasesc perspective si din crezul vostru... al bicericii in care slujiti si cel personal in eventualitatea ca nu coincide.

Old, cred ca in realitate ghimpele nu consta in adevarul despre filioque, si nici nu priveste doar o confesiune sau doua. Ghimpele este in fiecare din noi si se mai numeste "mandrie"... Daca fiecare ar fi constient de acel "...cunoastem in parte..." si nu l-ar indesa sub ochii altora ci si in in propria constiinta, atunci chiar daca ar avea convingerea 90% ca e in lumina si tot nu ar face din asta un motiv de dezbinare, pt ca, daca Hristos nu ne separa dupa cat adevar e in noi si are rabdare cautand mai degraba la inima noastra, atunci noi de ce sa ne afurisim unii pe altii (ca sa folosesc limbajul taditional) cand de fapt suntem chemati sa ne iubim. Daca e neputinta si nu intentie ascunsa in cel ce ar emite eresuri?...

Daca eu m-as sti in adevar, nu se face sa-l desfiintez ci mai degraba ar trebui sa-l ingadui si sa-i impartasesc rabdator din ce am primit, neuitand sa scrutez dupa eventuale franturi de adevar ce ar putea razbate si prin cei mai mici in cunoastere. Mai departe, ce face el cu ce a primit si cum lucreaza Dumnezeu in propria lui incredintare nu mai e treaba mea ca sa judec si sa dau verdict in dreptul sau. Ce stiu eu daca Dumnezeu nu-i trece cu vederea limitarile si nu-l asaza-n in calea mea drept piatra de poticnire sa-mi incerce inima?

Cine are ceva sa multumeasca pentru ce are (zic eu), cine nu sa faca ce crede cu cat are, numai sa fie din incredintare si smerenie... (inima daca-i curata si smerita biruie la judecata prin Harul si marturia lui Hristos).

Si apropos de ce se intampla acum... ce crede-ti despre atitudinea "lumii civilizate" vizavi de crezul si limitarile unor fanatici ca cei care au fost executati recent in Franta?

Ultima modificare de Oblio (13/01/15 23:35)

13/01/15 19:38

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la