|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 |
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
RainSong a scris:
Si ma gandesc ca Domnul nu o ramas cu sechele - sa zic asa - dupa ce o inviat si ca faza asta, ca L-au dat la moarte, adica L-au respins, se intampla de secole, atunci doar s-a materializat adevarut asta crud. |
Si eu gandeam la un moment dat ca El, fiind Dumnezeu, a suferit mai usor toate prin cate a trecut.Dar am inteles pe parcurs ca asta e o prostie, El a fost om la fel ca noi, a suferit in mod real si uman.Cand a strigat "de ce m-ai parasit?", chiar era parasit, nu a spus-o doar asa.Si cred ca asta a si fost suferinta Lui cea mai mare, faptul ca a fost parasit de Dumnezeu, nu suferintele fizice, nu faptul ca a fost respins.Noi, ca oameni, nu prea intelegem ce inseamna sa fii parasit de Dumnezeu, cat L-a costat asta, si de asta ne vine greu sa pricepem ce a insemnat cu adevarat pentru El sa treaca prin asa ceva. Cat despre faza cu "sechelele", in Apocalipsa se vorbeste despre Domnul Isus ca un "Miel care parea injunghiat", deci adevarul e ca semnele suferintelor Lui vor ramane pentru totdeauna.
Sper sa nu sochez pe nimeni cu gandurile astea, un crestin n-ar trebui sa gandeasca asa, dar imi mai trec prin cap si cred ca intr-un fel e normal. [continuand pe ideea asta pot sustine ca Dumnezeu nu e obligat sa isi imparta cerul cu noi, deci ar trebui sa fim onorati si uimiti etc] Cum as putea sa privesc lucrurile? Voi ce faceti cand va ia cu idei ciudate? |
Imi vine in minte faza cu Ioan care fiind in inchisoare a trimis oameni la Isus sa Il intrebe daca El e cel care trebuia sa vina, sau sa astepte pe altul.Deci, daca cel mai mare nascut din femeie(cum e numit Ioan) a putut avea asemenea indoieli, dupa ce predicase si vestise atata venirea lui Isus, nu cred ca e asa socant sa intrebi ce ai intrebat.Important e doar sa cauti raspunsurile unde trebuie.
Si mie imi vin muulte idei, mai mult sau mai putin ciudate, nici nu as indrazni sa le scriu aici pe unele.Si sunt sigura ca li se intampla multora, desi nu vor sa recunoasca.In privinta asta, eu cred ca cel mai bine e sa fii sincer cu tine insuti, sa iti privesti indoielile in fata, pentru ca altfel nu ai cum sa le rezolvi.Nu sunt de principiul sa inabusi totul cu "un crestin n-ar trebui sa gandeasca asa", "n-am voie sa am astfel de ganduri", etc.In primul rand, pentru ca nu e biblica atitudinea asta.Eu, in Biblie, am gasit ca oamenii isi exprimau indoielile si mergeau pana in panzele albe cu tot felul de intrebari si neintelegeri. Daca cauti sincer, Dumnezeu o sa iti raspunda.
Ultima modificare de jezzy (21/02/12 14:14)
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
21/02/12 13:57
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
" Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei."
"Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Isus Hristos, care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El."
" Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, o dată pentru totdeauna; iar prin viaţa pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu. Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru."
Isus nu a murit doar pentru a ne spala pacatele. Asta e jumatate din Evanghelie. Cealalta jumatate este o viata de biruinta prin DUhul Sfant care a venit dupa moartea, invierea si inaltarea lui Hristos.
|
|
17/10/12 19:16
|
|
mihai33
membru
Inregistat: 25/06/10
|
|
Personal cred ca mantiunea dedpre Mielul ce parea injunghiat e doar metaforica pt a face referire la imortalitatea lui Isus . Despre Ioan botezatorul cfed ca e posibil sa fi stiut de identitatea divina a lui Isus dar sa intrebe tocmai ca sa ajute pe cei pe care i.a trimis si apoi sa se duca vestea . Ioan care venea din Imparatie fiind fie el si cel.mai.mic desi...nu avea cum.sa nu stie mai ales ca in realitate confirmat si de Isus este Ilie care fusese promis iar Ilie ttebuie sa fie ceva mare in imparstie din moment ce i sa dat putere sa impkineasca orice rigaciune oricui daca e conforma cu vointa Domnului. Faptul ca nu era un sfint de rind a demonstrat.o prin faptul ca a fost singurul in afara de Isus care a invjat cel putin un mort.
Legat de exprimarea lui Isus pe cruce despre parasirea Sa de catre Tatal . Ea ar putea insemna nu doar ca manjfestarea harismelor divine ale sale a infaptuit lucrarea dar e posibiil ca trebuia sa spuna asa diplomatic pt cei de fata care ascultau si nu intelegeau cum e posibil.ca fiul lui lDumnezeu sa fie rastignit si de sus Domnul sa nu trazneasca pe nimeni pt apararea lui ..
Mai cred ca mantuirea adusa tuturor si lucrarea de iertare infaptuita pe cruce a constat in cresterea puterii noastre de a ierta si in acest fel sa fim si noi iertati mai.usor iar acest luctu nu se putea face decit iertind neiertarea noastra si judecata omeneasca . L
Fiind dealtfel pt noi si un exemplu viu de iertare.. Ridicarea capacitatii de a ierta eventual si alte calitati a fost fie cauza fie parte din lucrarea de deschidere a harului macar si pt putina vreme . Deschiderea harului consta de fapt in botezarea harica nu doar formala a mirenilor . Urmind ca generatiile dinaintea erei noastre cu cele de dupa care nu au primit botezul ori nu au fost hirotoniti ori mireni/ calugari daruiti daca sint dintre cei alesi in vremea invierii tuturor . Deschiderea pt totdeauna a harului va fi facuta in zilele. Judecatii as zice la inceputul rascumpararii celor 144000 urmind ca ulterior sa creasca progresiv procentual si calitativ binecuvintarile asa fel incit sa existe o minirevolutie harica inaintea urgiei indicata prin coloanele de fum din Ioil perioada care va incepe cu saptamina acelui legamint cu multi din Dan.9.27 facut de.acelasi Domn care va contribui indirect la pustiirea locasului Altul decit Isus. Insa marea convertire va fi imediat dupa urgie atunci cind zguduite toate popoarele multe neamuri vor veni cu lucruri de pret in templul Domnului dar in templul vremurilor din urma. Care anume vom vedea pt ca in unele versiuni in Ier.29 la sf contextului celor70 ani simbolici era unn vs care
Ultima modificare de mihai33 (01/02/14 16:42)
|
|
01/02/14 15:44
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|