TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Alimente sanatoase Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Sanatate naturala oferita de alimentele cu beta-caroten




Consumand regulat alimente ce contin beta-caroten veti oferi organismului o alimentatie sanatoasa si totodata pielea dumneavoastra va arata mult mai bine.

De asemenea in cazul in care ati stat prea mult la soare refacerea pielii arse este mai usoara si mai rapida dupa consumul de beta-caroten.

In combinatie cu vitamina A, beta-carotenul ajuta la o piele hidratata, fina si sanatoasa prevenind totodata boli precum cancerul de piele.

Ce este beta-carotenul si la ce ajuta ?

Beta carotenul face parte din cele mai cunoscute si cercetate carotenoide ce in decursul anilor au fost studiate la diverse fructe si legume. Alimentele ce contin beta caroten au de regula o culoare galbena spre portocaliu. Desigur exista si legume de culoare verde care au acest nutrient in componenta.

Dintre sute de compusi foarte sanatosi numiti fitochimicale, 50 de carotenoide sunt cunoscute ca fiind copusi ai provitaminei A. Consumand alimente ce contin beta-caroten organismul primeste atat beneficiile acestuia cat si beneficiile vitaminei A.

Cum carotenoidele sunt asimilate de organism doar la nevoie nu exista riscul ca prin consumul alimentelor ce contin beta-caroten sa apara si excese de vitamina A. Excesele de beta-caroten pot fi vizibile la nivelul pielii. Aceasta capata un aspect galben-portocaliu.

Fiind un puternic antioxidant ataca radicalii liberi neutralizandu-i si totodata impiedica formarea celulelor cancerigene.

Alimente care contin beta-caroten

Sursele directe de vitamina A sunt derivate din produsele animale - lactate, carne si peste. Prin consumul regulat de fructe si legume organismul primeste aportul de beta-caroten si alte carotenoide de care are nevoie. Acestea sunt si o sursa naturala de antioxidanti ce aduc pielii numai beneficii.

Cartofii dulci si morcovii sunt sursele cu cea mai mare concentratie de beta-caroten.

sursa: http://www.gradinamea.ro/Sanatate_natur ... 544_1.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

06/02/10 16:40

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Fisticul previne aparitia bolilor de inima




Fisticul poate reduce riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara, deoarece acesta scade nivelul de colesterol din sange, potrivit cercetatorilor americani.

Luteina, un antioxidant continut de fistic, precum si de fructele si legumele verzi, combate blocarea arterelor sangvine, relateaza sky.com.

Totusi, nutritionistii recomanda un consum moderat de fistic intrucat acesta poate determina cresterea in greutate.

"Un pumn de fistic consumat zilnic este recomandat pentru un stil de viata sanatos. Il puteti introduce in dieta, deoarece are mai putine calorii decat alunele", sustine nutritionista Angela Dowden, citata de Daily Express.

La studiu au participat 28 de persoane care aveau nivelul de colesterol peste medie. Acestia au trecut de la o dieta cu branza, unt si alte grasimi la o dieta mai putin grasa in care a fost inclus fisticul. In acest fel, specialistii au observat o scadere cu 12 % a colesterolului.

sursa: http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/ ... ima-420209


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

12/02/10 15:34

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
6 alimente vitale pentru sanatate



1. Iaurtul degresat

Se recomanda intre 3 si 5 portii pe saptamana. Este un produs vechi, folosit de foarte mult timp in alimentatie, cu efecte benefice de netagaduit. De fapt, nu doar iaurtul este recomandat in acest sens, ci si kefirul, laptele batut, si restul derivatelor din lapte obtinute prin procesare de tip fermentare. Aceasta maniera de prelucrare a laptelui consta in fierberea lui prealabila si adaugarea de culturi bacteriene vii, probiotice; acestea se inmultesc, si se instaleaza in tractul intestinal, facilitand digestia.

Ultimele cercetari in domeniul oncologiei releva rolul activ pe care il are iaurtul in prevenirea aparitiei cancerului la san. Desigur, cercetarile sunt inca in desfasurare, deci nu se poate spune cu exactitate masura in care exista o corelare intre cele doua, insa rezultatele de pana acum sunt compromitatoare. In plus, se pare ca iaurtul joaca un rol benefic atat in ameliorarea sindromului colonului iritabil, cat si in vindecarea afectiunilor tractului digestiv - boli mult mai raspandite printre femei, decat printre barbati. De asemenea, iaurtul si restul derivatelor similare diminueaza riscul de aparitie a ulcerului, precum si a infectiilor vaginale.

Asadar, bucura-te de o ceasca de iaurt in fiecare dimineata, pranz sau seara, in conditiile in care recomandarile specialistilor dispun consumarea a pana la 3 portii de lactate degresate pe zi. Iaurtul contine mult calciu, in jur de 448 mg/portie, in vreme ce laptele degresat ofera doar 300 de mg. Secretul care sta la baza alegerii produsului potrivit, sta in insasi natura acestuia - cele mai bune sunt iaurturile care contin culturi de bacterii vii (Lactobacillus acidophilus). Verifica atent ambalajul cutiei, si asigura-te ca este mentionata masura in care contine sau nu culturi probiotice. In plus, te sfatuim sa optezi pentru iaurturile simple, care nu contin fructe, pentru ca risti sa cresti aportul de zahar in mod nejustificat.

2. Pestele gras - somon, sardine sau macrou

Se recomanda intre 2 si 3 portii pe saptamana. Principalii agenti benefici prezenti in carnea pestelui sunt acizii grasi omega-3. Pestele contribuie in mod pozitiv asupra mentinerii in forma a membranelor celulare, dar ajuta si la prevenirea unei serii de boli, printre care: afectiuni cardiovasculare, infarct, hipertensiune, dureri de incheieturi, lupus sau artrita reumatoidala. In plus, pestele gras pare sa aiba un rol activ in ameliorarea si intarzierea simptomelor bolii Alzheimer.

Expertii in nutritie avertizeaza asupra produselor care promoveaza continutul de acizi grasi de tip omega-3, si care, in fapt, nu se bucura de acest aport alimentar benefic. Fie ca este vorba despre maioneza, diverse seminte si unturi pe baza de seminte, ori alte alimente, alegeti varianta naturala. Consumati carne de peste oridecateori aveti ocazia, si efectele nu vor intarzia sa apara!

3. Fasolea

Doza saptamanala recomandata este de 3-4 portii. Slaba in grasimi, fasolea este o sursa ideala si bogata de fibre si proteine. Protejeaza impotriva aparitiei cancerului mamar si a bolilor cardiovasculare, si, asa cum releva ultimele cercetari in domeniu, are rolul de a stabiliza nivelurile hormonale in cazul femeilor.

Fasolea reprezinta amaniera ideala de a adauga dietei atat fibre solubile, cat si insolubile, astfel incat contribuie la scaderea nivelului de colesterol. De asemenea, aceatsa leguma contribuie si la ameliorarea sindromul premenstrual, precum si la reglarea dozelor de hormoni in perioada de perimenopauza, dar si in cea de menopauza propriu-zisa. O alta veste buna este ca fasolea furnizeaza o cantitate mare de acid folic, esential in cazul in care te hotarasti sa ramai insarcinata.

4. Rosiile (sau pepene, grepfruit rosu sau portocale rosii)

Se recomanda intre 3 si 5 portii pe saptamana. Principalul agent benefic din toate fructele si legumele enumerate mai sus este licopenul. Desi se stie ce rol important joaca in combaterea afectiunilor de prostata, licopenul incepe sa isi arate efectele neasteptate si asupra sanatatii femeilor.

Cercetarile au demonstrat rolul activ pe care acesta il joaca impotriva cancerului mamar. In plus, licopenul este o substanta antioxidanta, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea bolilor de inima. Ultimele descoperiri pun licopenul in postura de agent anti-aging, contribuind la protejarea pielii in cazul expunerii indelungate la actiunea nefasta a razelor solare.

5. Vitamina D (lapte degresat si suc de portocale)

Esentiala in procesul de absorbtie a calciului de catre oase, vitamina D reduce riscul de aparitie a osteoporozei, diabetului, sclerozei in placi, tumorilor de san si de colon, precum si a celor ovariene.

Se pare ca multe femei sufera de carenta de vitamina D, cauzata in special de expunerea indelungata la soare si de folosire a cremelor si lotiunilor pe baza de ecran solar. Acestea impiedica sintetizarea nutrientului, ceea ce se traduce, in cazul unui numar impresionant de femei, printr-un nivel periculos de scazut vitamina D. Desi ea se gaseste in somon, macrou, ton si sardine, expertii spun ca cea mai buna sursa naturala de vitamina D este laptele.

6. Fructele de padure (afine, capsuni, fragi, mure)

Se recomanda intre 3 si 4 portii saptamanal. La fel ca si vinul, toate aceste fructe protejeaza organismul impotriva cancerului, prin rolul benefic jucat de antioxidantii continuti. In plus, ele dispun  si de acid folic, dar si de vitamina C. Consumul acestor fructe pare sa fie relationat in mod direct si cu intarzierea procesului de imbatranire, precum si cu reducerea riscului de instalared a bolilor tractului urinar. Luteina, o alta substanta continuta de fructele de padure, protejeaza vederea.


sursa: http://www.csid.ro/health/6-alimente-vi ... e-2780390/


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

28/02/10 16:16

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
5 ALIMENTE CARE INVING DEPRESIA




Potrivit studiilor efectuate, anumite vitamine, dar si aminoacizi, ar fi principalele responsabile de declansarea starilor depresive, deficitul acestora ingreunand anumite functii cerebrale. Pentru a elimina starile depresive trebuie deci sa consumati frecvent anumite alimente si totodata sa faceti sport. Va prezentam principalele alimente care lupta impotriva depresiei.

Rosiile

In special consumate proaspete, rosiile va aduc un aport important de viatmina A, C, calciu si potasiu. Deasemenea rosiile contin si alte substante benefice pentru organism, oligoelemente si licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie. Acesta este un puternic antioxidant ce intensifica detoxifierea organismului si arderea grasimilor. Rosiile sunt benefice pentru sanatate ajutand la prevenirea aparitiei cancerelor, bolilor cardio-vasculare si totodata ajuta la mentinerea tineretii luptand impotriva ridurilor si avand efecte benefica asupra ochilor, parului, unghiilor si pielii. Nu in ultimul rand, aplicate extern la nivelul tenului, rosiile trateaza cu succes acneea. In tratarea depresiilor rosiile sunt recomandate datorita unui continut crescut in uridina, un compus ce are efecte extraordinare in combaterea depresiei, demonstrate in cadrul unor cercetari realizate la Universitatea Hardvard. Uridina se mai gaseste in alimente precum zaharul din trestie, drojdie de bere sau broccoli.

Pestele

Pestele, in special cel oceanic, este bogat in substante nutritive, dar mai ales in acizi grasi omega 3. Membrana celulelor nervoase contine in mare parte acizi grasi. Astfel ca un aport suficient de acizi omega 3 asigura o buna functionare a neuronilor, dar si a altor celule din organism.

Bananele

Aceste fructe deosebit de aromate contin mai putina apa decat celelalte fructe, insa mai multe componente nutritive: sunt bogate in zaharuri, in vitamine precum acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active. Beneficiile lor asupra sistemului nervos sunt importante, dar prezinta si alte roluri sanatoase pentru organism. Bananele sunt foarte bogate in vitaminele B6 si B12. Metabolismul acestor vitamine a fost asociat cu tulburarile depresive. Unii specialisti sustin ca estrogenii, dar si pilulele anticonceptionale, ar determina un deficit al vitaminei B12, astfel femeile sunt mai predispuse depresiilor. Alte alimente recomandate, bogate in aceste vitamine, sunt: avocado, ficat, soia, carne de pasare si vita, ton, somon, alune, arahide.


Cerealele integrale

Cerealele integrale sunt recomandate chiar in alimentatia zilnica, avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Este indicat sa le consumati dimineata cu o mare cantitate de lichide (cu lapte de exemplu) pentru ca reprezinta o sursa de energie pentru cateva ore bune, asigurand un tonus foarte bun pana la orele pranzului. Daca sunt consumate seara, pot da insomnie. Fibrele pe care acestea le contin sunt foarte utile in ameliorarea digestiei si prevenirea cancerelor sau a altor afectiuni ale tubului digestiv, cum ar fi constipatia sau hemoroizii. Totodata cerealele contin si o mare cantitate de vitamine din complexul B, una dintre acestea fiind vitamina B1 sau tiamina, implicata in combaterea depresiei. Vitamina B1 are un rol deosebit in biosinteza neurotransmitatorilor, substante elibetare in general de sistemul nervos.

Ficatul

Ficatul, in special cel de pasare si vita, contine numerosi nutrienti deosebit de importanti pentru mentinerea sanatatii si combaterea unor afectiuni. Este foarte bogat in fier, fiind o sursa naturala de combatere a anemiei. Se recomanda femeilor in dieta la menstruatie, cand acestea pierd sange odata cu eliminarea membranei uterine. Ficatul este bogat in vitamina D, o vitamine pe care organismul o secreta in mod natural numai cand ne expunem la soare. Studiile medicale au demonstrat o legatura intre deficitul de vitamina D si starile despresive. Astfel, puteti consuma ficat, galbenus de ou, branzeturi si peste gras pentru ca aceste alimente contin in cantitati mai mari vitamina D. Deasemenea se recomanda ca vara sa va expuneti (in mod corect) la soare.

sursa: http://www.healthy.ro/articol/Dieta-ali ... resia.html

Ultima modificare de antonela (13/03/10 10:20)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

13/03/10 10:11

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
TOP 10 ALIMENTE SANATOASE



Merele

Recunoaste. Inca din primii ani de viata ai fost fascinat de aceste fructe.Nu doar ca se gasesc la tot pasul, dar ele sunt o sursa excelenta de fibre. Ajuta la reglarea colestorulului si contin multa vitamina C. Tine minte!

Migdalele

Cine ar fi crezut ca migdalele sunt o sursa inepuizabila de fibre, proteine, fier, magneziu si vitamine E? Cele crude sau prajite sunt campioane la beneficii. Asadar, incearca sa renunti la cele PREA sarate sau dulci.

Afinele

Fibre, vitamina C si antioxidanti. Acestea sunt elementele care definesc afinele. Nu, nu doar ursii le consuma. Si daca le-ar consuma, nu te intrebi cum de au rezistat ei de atata timp? Vezi? Deja ai raspunsul.

Spanacul

Daca ar putea, pielea si parul tau ar consuma spanac pe banda rulanta. Fierul, calciul, magneziul si vitaminele A si C aduc mare beneficii organismului. Deci, profita de primavara!

Fasolea rosie

Fasolea rosie este bogata in fibre, proteine, cupru, fier, fosfor, magneziu si nenumarate vitamine si minerale. Adauga boabele de fasole rosie in salate si supe pentru o masa delicioasa si sanatoasa. Daca nu, consuma-le doar asa, simple.

Broccoli

Chiar daca inca nu este atat de cunoscut in tara noastra, broccoli-ul nu trebuie neglijat. Acesta contina calciu, potasiu si vitamina A si C. Pentru beneficii maxime, acesta trebuie fiert in aburi, si nu impreuna cu multe sosuri si branzeturi. Bon apetit!

Cartofi dulci

Iti plac cartofii prajiti si nici macar nu stii ca exista un alt tip in afara de aceia? Ei bine, afla ca cei dulci (da, exista cartofi dulci!) contin multe vitamine (A,B,C si E) si au foarte putin calorii - mai ales daca sunt copti.

Somonul

Pestele, in general, intra in categoria alimentelor sanatoase, insa somonul este in mod particular o buna sursa de proietine si acizi grasi omega-3. Mai mult, somonul este sarac in colestorul si are un gust absolut delicios.

Graul

Din grau se face faina, asta stim toti. Dar faptul ca graul contine zinc, fier, fribre si vitamina E nu cred ca stie toata lumea. Adauga cateva boabe la salata si in iaurt. Vei simti diferenta!

Laptele

Daca tot am vorbit despre alimente sanatoase, nu ar trebui neglijate nici lichidele. Laptele, fie el degresat sau semidegresat, contine vitamina D si calciu.


sursa: http://www.studentie.ro/campus/TOP_10_A ... 59-a-51631

Ultima modificare de antonela (23/03/10 15:17)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

23/03/10 15:17

   
miere
membru

Locatie: Arad
Inregistat: 03/09/11
Miere



Mierea de albine



Mierea este un aliment dulce produs de albine pe baza nectarului extras din flori. Mierea este mai dulce ca zaharul fiind utilizata pe post de indulcitor, fiind un ingredient important al artei culinare.

Colectarea mierii este o activitate care se practica intens inca din timpurile antice. Se spune ca inca de acum 10000 de ani mierea era parte din dieta omului. In Egiptul anitc mierea era utilizata atat pentru producerea diverselor deserturi dar si pentru imbalsamarea cadavrelor. Pentru romani mierea era atat de valoroase incat de multe ori era utilizata in loc de aur pentru plata taxelor. Greci utilizau mierea pentru a trata inflamatiile si taieturile. Tot ei considerau ca mierea este mancarea zeilor si drept urmare o utilizau pentru a duce ofrande acestora. Populatia Maya din America de Sud utiliza mierea in scopuri culinare. Chiar si in Evul Mediu, cand majoritatea bolilor erau considerate un semn al pedepsei divine si drept urmare prea putin tratate, mierea era utilizata pepost de medicament. Din pacate mierea nu a mai fost utilizata ca medicament dupa al doilea Razboi Mondial ca urmare a aparitiei antibioticelor.

In Biblie atat in Vechiul cat si in Noul testament exista numeroase refrinte la miere. Pentru hindusi mierea reprezinta unul din cele cince elixire ale imortalitatii. Pentru evrei mierea este simbolul noului an. La masa traditionala de Anul Nou, bucatele de mere taiate sunt inmuiate in miere pentru a aduce un an nou fericit. Pentru budisti mierea este foarte importanta mai ales in cadrul festivalului Madhu Purnima, ce se celebreaza in India si Bangladesh. Adeptii coranului sustin ca profetul Mahomed a recomandat consumul de miere in scopuri terapeutice.

In compozitia mierii intra: apa, carbohidrati, fructoza, glucoza, sucroza, proteine, aminoacizi, vitamine si diverse minerale.

Mierea are numeroase beneficii terapeutice. Mierea are proprietati antiseptice si antibacteriale, care au fost recent explicate pe cale stiintifica. Activitatea redusa a apei in miere duce la formarea osmosezei si trep urmare actioneaza ca si antiseptic fiind asadar un tratament bun pentru durerile legate de intestine.

Valorile nutritive ale mierii sunt extrem de importante. Pe langa carbohidrati mierea mai contine si polifenoli. Acesti antioxidanti ajuta la prevenirea si tratarea anumitor boli de colon, ajutand in acelasi timp la intarirea sistemului imunitar si la reducerea nivelului colesterolului.

Trebuie stiu ca mierea este un alimente miraculos care nu expira niciodata. Se spune ca arheologii au gasit in mormintele egiptene borcane cu miere vechi de 2000 de ani. Cand le-au deschis si au gustat mierea din interior, aceasta era inca dulce si aromata.
sursa: emiere.ro/Viata-in-stup/Miere.php

Ultima modificare de miere (03/09/11 01:57)


03/09/11 01:57

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
mierea e aliment sanatos, dar tot propus apicol ramane ;), asa ca te invit sa-ti copiezi mesajul la subiectul respectiv.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

03/09/11 10:34

   
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Danone recunoaste minciuna din reclamele sale. Toti producatorii folosesc Bacterii din fecale, modificate genetic ..




http://aleximreh.wordpress.com/2011/01/ ... e-genetic/

Ultima modificare de maria_t (02/11/11 21:29)


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

02/11/11 21:27

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
asta e aliment sanatos ?

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/11/11 22:13

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
HRISCA, ALIMENT SI MEDICAMENT


"Cine" este hrisca?
Hrisca este adesea confundata cu cerealele. De fapt este un nume generic dat unor plante ierboase, in mare majoritate anuale, care apartin familiei Polygonaceae, familie din care fac parte macrisul, rubarba (reventul), stevia creata. Denumirea stiintifica pentru hrisca comuna, cea mai des consumata (in engleaza buckwheat) este Fagopyrum esculentum, pentru ca sunt mai multe specii apartinand genului Fagopyrum (sp. tataricum - hrisca tatarasca, amara, cea perena cymosum, etc.).

Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de sud-est, acum cca 8000 de ani. S-a raspandit cu rapiditate in Asia Centrala si in Extremul Orient. Alte surse plaseaza origine ei in Tibet, iar in Balcani prezenta ei este datata cu cca 6000 de ani in urma. Creste pe terenuri putin fertile, chiar acide, dar care trebuiesc bine drenate. De asemenea, nu ii priesc zonele cu temperaturi ridicate.

Compusii din hrisca
70-80% din masa fructelor de hrisca este reprezentata de amidon, in care 25% este amiloza si 75% amilopectina. Proteinele se afla intr-un raport de 18% (dintre care cele cu aport biologic deosebit sunt peste 90%), printre care se numara gluteina si globulina, si se evidentiaza concentratia deosebita de aminoacizi esentiali precum arginina, lyzina, threonina, triptofanul, cysteina.

Continutul in minerale este de asemenea ridicat: fier, zinc, seleniu. Compusii aromatici (cei care au la baza un nucleu benzenic) si care intr-adevar dau "aroma", parfumul caracteristic pentru hrisca sunt in principal reprezentati de salicilaldehida (2-hidroxibenzenaldehida.
Un rol deosebit il au compusii cu valoare antioxidanta cum este rutinul si taninurile. Hrisca a constituit mult timp sursa principala de extragere a rutinului din care se obtine rutozidul.
Un alt compus important este fagopyrina, subtstanta toxica ce provoaca la unele persoane fenomenul de fotosensibilizare.

Hrisca - aliment important
Hranitoare, aromata, gustoasa chiar, este un aliment intalnit in bucataria multor popoare, mai mult sau mai putin asiatice. Se consuma plantele verzi, plantulele (de 5-7 zile), si fructele, care sunt tari, asemanatoare cu semintele de floarea soarelui, dar mult mai mici in dimensiuni, denumite stiintific achene. Desi nu este o cereala, hrisca intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superioara graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.

Semintele de hrisca sunt aromate si usor dulcegi. Ele pot fi consummate crude, fierte sau prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, sau ca faina, de asemenea in numeroase combinatii. Sunt celebri taieteii japonezi soba, care constituie alaturi de orez un aliment de baza in arhipelagul nipon. Nu mai putin gustoase sunt galetele frantuzesti facute din "faina neagra - ble noire". In Japonia, hrisca este la mare pret, fiind o adevarata arta sa se prepare taieteii soba de diferite dimensiuni. Japonezii consuma cu mare placere si planta verde, in special in primele stadii de dezvoltare. De asemenea, Korea este un mare consummator de hrisca, din faina fiind obtinute nenumarate tipuri de taietei, supe si jeleuri. In Rusia si Polonia hrisca este inclusa de asemenea in numeroase retete.
Din faina de hrisca se poate face paine, se fac prajituri si biscuiti.
Mierea obtinuta din florile de hrisca este bruna si extrem de parfumata.

Inca un "medicament" oferit de mama natura: hrisca

Datorita lipsei de gluten, am mai spus, poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus, sau cei cu boala celiaca (enteropatia glutenica)
S-a constat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara dar si un supliment "medical" pentru diabetici.
Terciul de hrisca cu lapte are rol in combaterea diabetului dar are rol in cresterea secretiei unui neuromediator - dopamina - cu rol in combaterea depresiei. Tot pentru diabetici, un amestec de hrisca cu iaurt (lasat peste noapte pentru fermentat) este extrem de eficace.
Prezenta unui tip de inositol (implicat in mecanismele secundare se reglare a sintezei de insulina) face ca hrisca sa fie studiata cu mult interes nu numai in cazul persoanelor cu diabet insulinodependent dar si a femeilor care manifesta Sindromul Ovarelor Polichistice.

Contraindicatii si precautii in consum
Sunt doua probleme legate de consumul de hrisca. Prima problema este fagopyrismul, o afectiune care consta in fotosensibilizarea acuta a pielii, datorata consumului de planta verde in cantitati mai mari, sau a sucului extras din planta verde. Boala este datorata compusului denumit fagopyrina, persoanele cu pielea mai alba avand in mod evident cel mai mult de suferit. Apar pete rosii, care pot dura cateva zile, iar senzatiile de arsura, durere sunt persistente. Pielea devine dureroasa la atingere. Simptomele pot sa dispara in cateva zile.
A doua problema este cauzata de alergiile la hrisca. Ea insasi este un alergen fatal, in special pentru populatiile asiatice, cu predominanta in Japonia si Koreea, provocand soc anafilactic.



Sursa: http://www.doctor.info.ro/hrisca,_alime ... ament.html

Ultima modificare de MRU (19/11/11 10:12)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

19/11/11 10:09

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Nuca de cocos este bogata in fibre alimentare, vitamine si minerale. De asemenea, nuca de cocos contine acid lauric, o substanta activa care a fost gasita si in laptele matern si este cunoscuta pentru efectele sale antibacteriene si de stimulare a sistemului imunitar.

sursa: Secom Romania


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

18/06/13 16:33

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Seminţele de dovleac – 7 beneficii asupra sănătăţii




Dacă vă plac seminţele de dovleac, avem veşti bune! Sunt şi foarte sănătoase! Au un conţinut mare de minerale (calciu, magneziu, fier, zinc, seleniu), vitamine şi antioxidanţi. Iată câteva dintre beneficiile extraordinare aduse sănătăţii:

1. Întăresc inima datorită conţinutului mare de magneziu.

2. Efecte benefice s-au dovedit şi în cazul hipertrofiei benigne a prostatei (HBP), afecţiune ce se manifestă prin creşterea în volum a prostatei.

3. Domnilor, consumaţi cu încredere seminţele de dovleac! Se pare că au rol important în creşterea potenţei!

4. Seminţele de dovleac sunt foarte bogate şi în fier! Iar organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce celulele roşii ale sângelui responsabile cu oxigenarea şi arderea grăsimilor şi a caloriilor.

5. Combat viermii intestinali şi au un puternic efect antioxidant. În mod sigur, printre leacurile preferate ale bunicii se numără şi uleiul din seminţe de dovleac. Credem sau nu, dar se pare că uleiul din seminţe de dovleac este unul dintre cele mai puternice vermifuge. Tratamentul împotriva viermilor intestinali bazat pe uleiul din seminţe de dovleac are diverse variante. Cel mai popular tratament constă în 2 linguri de ulei amestecate cu 2 linguriţe de sâmburi de lămâie pisaţi, consumate dimineaţa pe stomacul gol, timp de 1-2 săptămâni.

6. Seminţele de dovleac au un conţinut bogat de triptofan, aminoacid care se transformă în serotonină la nivelul sistemului nervos. Serotonina, numită şi “hormonul fericirii”, creşte starea de bine şi bună-dispoziţie, şi ne ajută astfel să avem un somn liniştit. Desigur, pentru un somn odihnitor, liniştit, vom evita să consumăm seara cafea, dulciuri sau alimente foarte picante. Şi ceea ce facem înainte de a ne aşeza în pat este la fel de important ca şi alimentele pe care le consumăm. Se recomandă ca măcar cu o oră înainte de culcare să nu ne verificăm emailurile (urgenţele de la birou pot aştepta până dimineaţă), să alungăm toate gândurile ce ne-ar putea stresa, să ne imaginăm doar lucruri frumoase, să facem planuri de vacanţă, pe scurt, să încercăm să ne relaxăm.

7. Sunt o sursă valoroasă de proteine uşor digerabile, ajută la echilibarea nivelului de zahăr în sânge fiind excelentă alegere ca şi gustare de-a lungul zilei.

Uleiul din seminţe de dovleac, presat la rece, va păstra proprietăţile binefăcătoarea ale seminţelor. În plus, este foarte aromat şi dă o savoare specială preparatelor. Dacă v-am făcut poftă, ce spuneţi de reţeta de ciuperci cu mozzarella pe pat de rucolla, asezonate cu ulei din semințe de dovleac? Poate fi o cină excelentă, uşoară, delicioasă, şi care, în plus, ne va ajuta să avem şi un somn liniştit!

sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/vi ... ac-1155495


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

04/07/13 20:57

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ulei din miez de nuca




Nucile au in compozitia lor proteine, lipide, glucide si celuloza si sunt bogate in minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod. De asemenea, contin vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP si caroten.

Nucile sunt un aliment-medicament care, prin compozitia bogata si variata in nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, regleaza nivelul colesterolului in sange pe cale naturala si au reale efecte stimulatoare hormonale, reintineritoare si afrodiziace.

Consumul a opt nuci pe zi, cat miez poti lua intr-o mana, mentine arterele flexibile, inima sanatoasa si combate aparitia atacului cerebral. Dupa o masa bogata in grasimi, specialistii ne recomanda sa mancam miezul de la doua-trei nuci, pentru a combate efectul negativ al grasimilor.

Despre uleiul de nuca presat la rece se spune ca este mult mai bun decat cel de masline, datorita marii cantitati de acizi omega 3 si 6. Uleiul de nuca este util persoanelor cu afectiuni cardiace, sau ale sistemul nervos, imunitar si reproducator.

Uleiul de nuca a ajuns in atentia specialistilor dupa ce, in urma mai multor studii si cercetari, s-a ajuns la concluzia ca este o sursa extrem de bogata de antioxidanti si acid elagic. Antioxidantii prezenti in uleiul de nuca au un rol important in eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism, care sunt indirect sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Pe de alta parte, acidul elagic impiedica multiplicarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

Uleiul de nuca nu trebuie sa lipseasca din alimentatia persoanelor cu colesterolul crescut si celor predispuse la ateroscleroza. Dimineata, pe nemancate, se iau doua linguri cu ulei, intr-o cura de opt zile pe luna.

Uleiul de nuca se recomanda, de asemenea, persoanelor care depun efort intelectual, cu deosebire elevilor si studentilor, dar si celor care presteaza munca fizica grea. Este de un real folos in caz de incontinenta urinara si mastoza. Cine are varice, sa-si maseze zona bolnava cu ulei din miez de nuca.

Uleiul din miez de nuca se foloseste cu reale rezultate la ingrijirea si stoparea caderii parului. Se maseaza pielea capului si se tine acoperit o ora, apoi se spala. Acest ulei se foloseste si la masaj fiind absorbit de piele foarte repede.

Uleiul de nuca este deosebit de pretentios si rancezeste foarte repede. Cand cumperi ulei de nuca, citeste cu atentie recomandarile si data expirarii. Trebuie pastrat la rece si intuneric ca sa reziste macar sase luni de la preparare. In bataia soarelui si la caldura rancezeste imediat.

Uleiul de nuca nu se foloseste la gatit deoarece temperaturile inalte ii altereaza atat gustul, cat si aroma. Poate fi insa folosit la salate, in preparatele care contin paste sau la prepararea prajiturilor, carora le da un gust si o aroma deosebite.

sursa: http://www.edy-vit.ro/produse_doc_12_ul ... a_pg_0.htm


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

15/07/13 14:28

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
10 beneficii miraculoase ale usturoiului




Usturoiul este un condiment traditional romanesc mereu la indemana, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun pe care il poate da anumitor mancaruri.

Uneori ne ferim de el inainte de intalnirile la care vrem sa lasam o impresie buna, din pricina mirosului neplacut al respiratiei ce dainuie cateva ore dupa ce il consumam. Alteori il evitam din pricina sensibilitatii pe care o putem avea la stomac din pricina lui; arsenicul, care se gaseste in cantitati infime in miezul sau, este cel ce poate da arsurile bine cunoscute. Chiar si asa, usturoiul poate fi consumat cu incredere, daca eliminam miezul, caci o mare parte din proprietatile sale curative se mentin.

Multi dintre noi au auzit ca usturoiul face bine la sanatate. Dar cat de bine?
Stiati ca usturoiul are asa de multe proprietati terapeutice si nutritive incat pe drept cuvant poate fi numit un aliment miraculos?

1. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub forma de aliment pur

In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze au sanse minime de supravietuire. Combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Un miligram de usturoi are aceeasi putere ca douazeci si cinci de unitati de penicilina.

2.  Este eficient impotriva streptococilor

Streptococii care cauzeaza scarlatina, difteria, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica) sunt distrusi de usturoi. In usturoi s-au gasit multe substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Usturoiul contine substanta ajoena  care “dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase.  Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, alunga astmul si bronsita, imbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.

3. Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale

Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma intepatoare are “o actiune protectoare foarte semnificativa” in limitarea efectelor coagularii sangelui cu nivel mare de colesterol.

4. Coboara tensiunea arteriala crescuta

Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a combate hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, scazand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade.
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sanguine:
- Este absolut sigur.
- Nu are efecte secundare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
- Tensiunea sanguina se reduce treptat – intr-o perioada de timp – fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
- Nu intreractioneaza cu efectul medicamentelor pe care le ia pacientul la recomandarea medicului.
- In aproape toate cazurile testate, a alungat starile de slabiciune, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile din piept.
- Se pot obtine rezultate bune, indiferent de varsta persoanei sau de starea sa fizica.
- Este usor de luat si sub forma de tablete fara miros.

5. Usturoiul este un aliment adjuvant in diabet

Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar dovezile arata ca poate fi un mod util de a scadea glicemia si, astfel, de a controla boala.

6. Usturoiul reintinereste ficatul

Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor  gastrice si ajuta la stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza e o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.


7.  Un leac alimentar biblic pentru bolile de stomac

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mancaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mancat. Se poate folosi in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele. Folosit in acest mod, are o eficacitate demonstrata de nouazeci si cinci la suta. Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, usturoiul a fost laudat in intreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.



8. Usturoiul este un puternic ajutor in constipatie

Un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie isi pot gasi rezolvarea mancand cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali, rezultand in mobilitatea scaunului.


9. Un leac alimentar exceptional de eficient in problemele nasului si gatului

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat. Daca se ia un catel de usturoi in gura, la inceputul unei raceli, si e tinut pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea in cateva ore sau cel mult o zi. Nu va ustura deloc, daca nu il mestecati. Doar razuiti-l cu dintii, din cand in cand, pentru a elibera cate putin suc.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele – ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice invecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si laringitele grave si alte boli.


10. Usturoiul ajuta mult in problemele aparatului genital feminin

Bufeuri? Incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi in salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonarea, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza fluxul menstrual. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor. Astazi, stim ca abilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B1 in organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a sindromului premenstrual si a multor altor probleme.

La ce mai este bun usturoiul?

Numeroase utilizari ale usturoiului si studii efectuate in acest sens arata ca cei ce sufera de artrita, reumatism, nevralgie, cistita sau au dureri de urechi, isi gasesc alinarea sau chiar vindecarea folosind usturoi, consumat in stare pura sau sub forma de ulei / tinctura sau chiar praf.

In concluzie: sa nu ne lipseasca usturoiul din casa! Este cu atat mai bine cu cat il cumparam direct din piata, de la tarani, il vedem ca arata cat se poate de natural, asa cum il stim de cand eram mici, de la bunicii nostri, are mustati (semn ca e 100% natural) si nu il procuram din hipermarketuri unde el este mare, perfect si fara mustati. Tineti minte: cand arata prea frumos sa fie adevarat… chiar asa si este.

sursa: http://sfatulparintilor.ro/familie-pari ... turoiului/


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

17/07/13 22:39

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Uleiul din samburi de struguri, leacul miraculos impotriva imbatranirii




Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, marind totodata capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar.

Poate ca nu il intrebuintam atat de frecvent pe cat ar trebui, poate ca unii intre noi nici nu au auzit de el, poate ca multi au ramas fideli clasicului ulei de floarea-soarelui, insa uleiul obtinut din samburi de struguri beneficiaza de anumite proprietati nutritionale cu adevarat deosebite. Toamna, dupa ce strugurii sunt folositi in diverse procese de vinificatie, samburii nu se arunca, ci se preseaza la rece obtinandu-se astfel un ulei special, usor transparent dar de nuanta galbena-verzuie, fara un miros aparte, insa cu un gust dulceag si placut, ulei la adresa caruia medicii nutritionisti au numai cuvinte de lauda.

Uleiul din samburi de struguri este un produs naturist cu adevarat miraculos si are un gust cu adevarat placut care il face excelent in prepararea unor salate delicioase. Uleiul de samburi de struguri poate fi utilizat si in cadrul prajelilor, insa este de preferat a fi evitat in aceasta varianta caci prin supraincalzire risca sa piarda o buna parte din proprietatile sale terapeutice. Este de aceea indicat a fi consumat in stare pura, nepreparat. Consumarea unei lingurite de ulei de samburi de struguri pe zi sau consumarea lui in mod regulat, pe o perioada de timp indelungata, reduce cu mult sansele aparitiei bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor de natura circulatorie sau chiar a artritei.

Pentru a mari capacitatea de rezistenta a organismului in fata anumitor boli infectioase se fac chiar cure cu acest ulei, consumandu-se zilnic, timp de patru saptamani, 20 de grame de ulei de samburi de struguri. Studii recente sustin ca pe langa substantele aflate in compozitia sa, samburii de struguri contin anumite substante ce impiedica formarea fibroamelor uterine sau a chisturilor ovariene si micsoreaza riscul aparitiei cancerului de colon sau a celui de stomac. Si persoanele suferind de diabet se pot bucura de beneficiile acestui ulei minunat intrucat uleiul de samburi de struguri contine doar grasimi "bune", de calitate, contribuind in acelasi timp la reglarea nivelului de zahar din sange. 100 g ulei din samburi de struguri au o valoare energetica de 900 kcal si contin 71 g grasimi poli nesaturate, 18 g de grasimi mono nesaturate si 11 g de grasimi saturate.

Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, marind totodata capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar. Uleiul de samburi de struguri este bogat in substante minerale precum cupru, seleniu, zinc. In plus, contine vitamina E si vitamina F si protianidine, ce au un efect antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat cel al faimoasei vitamine E. Uleiul de samburi de struguri actioneaza totodata precum un catalizator in ceea ce priveste actiunea vitaminei C in organism si imbunatateste memoria, impiedicand aparitia afectiunile degenerative ale creierului (boala Alzheimer in cazul persoanelor de varsta a treia). Prin actiunea sa pozitiva asupra vaselor de sange oculare, uleiul din samburi de struguri detine un rol important si in mentinerea acuitatii vizuale.

Uleiul de samburi de struguri este deosebit de valoros si in ceea ce priveste frumusetea si intretinerea pielii. Are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica, putand fi folosit de aceea in masajele corporale menite sa relaxeze trupul. Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid in piele si de a o hidrata perfect, nelasand-o deloc grasa.

sursa: http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/31 ... nirii.html

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

02/08/13 22:20

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Uleiul de usturoi


Uleiul de usturoi apartine celor mai vechi culturi cu proprietati vindecatoare. Despre el se scria in cele mai vechi manuscrise din Egipt: Papirusul lui Eres, descoperit in aceasta tara.

    Se presupune ca usturoiul apara de epidemii pe constructorii piramidelor. El era folosit in Babilon cu 4500 ani i.Hr. Cu sucul sau terciul din usturoi se ungeau intepaturile albinelor salbatice, muscaturile de sarpe. Usturoiul era purtat la gat in timpul epidemiilor de ciuma si holera.

    In China preparatele vindecatoare din usturoi se cunosteau cu 2600 de ani in. Hr. si erau folosite ca preparat menit sa creasca rezistenta si forta fizica, in munci fizice foarte grele.

    Uleiul de usturoi este bogat in albumine, grasimi, vitamine (C, E, P, D, grupa B), minerale (iod, potasiu, sodiu, calciu, seleniu, sulf, crom, fosfor, inulin, uleiuri vegetale).

Este indicat in:

- bolile organelor respiratorii: bronsita, astm bronsic, pneumonie, tuberculoza;
- bolile sistemului cardiovascular: hipercolesteromie, ateroscleroza, hipertonie,
- dereglari ale microcirculatiei sanguine, hipertensiune arteriala;
- disbacterioze, gastrite, colite, constipatii cronice, dizenterie;
- boli ale ficatului, hepatite cronice, ciroze;
- terapia infectiilor intestinului subtire si a colonului, paraziti intestinali;
- terapia bolilor oncologice;
- dereglari functionale a splinei;
- rahitism;
- boli ale sistemului nervos: migrene, insomnii;
- boli ale pielii: dermatite, psoriazis, eczeme, furunculoza;
- dereglari sexuale, micsorarea potentei;
- boli reumatoide;
- astenie, oboseala cronica;
- diabet;
- boli ale rinichilor, dizolvarea pietrelor.

Contraindicatii: glomerulonefrita acuta, gastrita acuta, in perioada alaptarii copilului. Cu precautie in : epilepsii, diabet (in unele cazuri poate sa mareasca temporar nivelul zaharului), sa nu se combine cu miere de albine, sa nu se foloseasca in timpul sarcinii.

sursa: http://www.tianshi-sanatate.ro/magazin/ ... elatinoase

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

04/09/13 13:51

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net