TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Fumatul Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Viciul de a fuma:pacat sau moda,un lucru trecator si comun?
................
Voi ce credeti?

Fumatul este pacat. Cine zice ca nu este se minte singur. Insasi constiinta fumatorului ii spune ca nu e bine ceea ce face si ca e pacat. Binenteles ca nu toti vor recunoaste asta.

Fumatorii sunt, dupa parerea mea, si sinucigasi si ucigasi. Sinucigas, fiindca se stie ca face nicotina face rau organismului (chiar pe orice pachet scrie ca "Fumatul dauneaza grav sanatatii"), iar oricine isi face rau singur savarseste un pacat impotriva propriului trup, care ar trebui sa fie templul Duhului Sfant. Si ucigas, fiindca patima lui face din ceilalti, care ii sunt alaturi si nu fumeaza, fumatori involuntari.

Iata un articolul destul de relevant, luat de pe pagina unui site :

"Fumatul dăunează gravidităţii şi noului născut, produce avorturi, malformaţii, naşteri de copii morţi, distrofici cu handicap psihic şi fizic. Complicaţii ale naşterii, ruptura prematură a membranelor, placenta praevia, pielonefrita, sunt mai frecvente la gravidele fumătoare. La femeile gravide sau care alăptează, la numai 5 minute după terminarea fumatului, produşii toxici din tutun se regăsesc în glandele mamare făcând ca sugarul să sufere consecinţele ţigării. Când părinţii fumează în prezenţa copiilor, nicotina apare în urina acestora tot după câteva minute. S-a observat că aprinderea unei ţigări de către o persoană din ambianţa unui nou născut poate determina refuzul mâncării al acestora întrucât ficatul lor incomplet dezvoltat nu poate anihila efectul nicotinei. Se atestă ca consecinţă şi alte boli legate de fumat cum ar fi cele ale sistemului nervos (congestiile cerebrale sunt de două ori mai frecvente la fumători) cele endocrine precum şi scăderea acuităţii vizuale şi auditive. În afara complicaţiilor multiple şi grave, consecinţe ale fumatului la consumatorii de ţigări direcţi, fumul de ţigară constituie şi o veritabilă agresiune împotriva întregii colectivităţi. Aşadar, pe lângă fumătorii voluntari există “fumători involuntari”, victime inocente ale fumatului. Este vorba de fumatul degajat în cameră de la o ţigară care are concentraţii superioare de substanţe toxice, pe care îl inhalează şi ne-fumătorii. Întrucât aproximativ 2/3 dintr-o ţigară arde în scrumieră, fumul degajat în cameră reprezintă cea mai mare parte din fumul total al ţigării. Mai mult decât atât, acest curent secundar conţine de 8,1 ori mai mult oxid de carbon, de 2,7 ori mai multă nicotină, de 2,6 ori mai mult fenol. Cât priveşte substanţele cancerogene (metil-naftan, dimetilnitriformină, gudron etc.) acestea sunt în cantitate de 10 - 39 ori mai mare în curentul secundar decât în cel principal. Alte dovezi ale agresiunii fumului de tutun pentru ambianţa fumătorilor sunt prezenţa nicotinei în urina nefumătorilor din preajma fumătorilor, blocarea a 4 - 7% din hemoglobină sub formă de carboxihemoglobină la persoanele din anturajul imediat al fumătorilor. Ne dăm seama odată în plus cât de dăunătoare este această poluare a aerului prin fum de tutun mai ales când este vorba de copii, de vârstnici sau de persoane deja suferinde. Cele menţionate demonstrează clar că viciul fumatului nu mai poate fi considerat o problemă strict personală a fumătorului întrucât ea are implicaţii deosebit de serioase asupra ambianţei, deci a întregii societăţi."

Ultima modificare de Magdy (17/06/09 08:26)

17/06/09 08:26

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Nu stiu exact care e faza cu nicotina.Cand incercam sa ma las de fumat mestecam gumite cu nicotina (8-12 mg),adica de 10 ori mai mult decat nicotina aflata in tigara.De asta spuneam ca co2 rezultat din ardere este mai nociv decat nicotina.Cu toate ca pe net la efecte,nicotina are o lista destul de urata.Nu prea ma pricep la chimie si nici nu imi mai pasa.E extraordinar de greu sa te lasi de fumat.Mie mi'a luat un an.

17/06/09 08:40

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

editheraven a scris:

...E extraordinar de greu sa te lasi de fumat.Mie mi'a luat un an.

Depinde si de cat esti de motivat sa te lasi. Cunosc pe cineva, un barbat, care a fumat 15 ani mai bine de un pachet pe zi. Apoi cand s-a hotarat sa aibe un copil, a vazut ca sotia nu ramane insarcinata. Dupa o tona de analize de ambele parti, s-a constatat ca nu este nici un motiv care face ca sotia sa nu ramana insarcinata. Si un doctor i-a sugerat persoanei respective ca  fumatul poate fi un factor al infertilitatii, fiindca poate afecta calitatea spermei. Si a mai stat de vorba cu el o gramada despre fumat. Ei bine, manat de dorinta de a avea un copil, acel barbat a aruncat pachetul de tigari si a renuntat brusc la fumat. Mergea in baruri si in locuri in care se fumeaza si spunea ca nu i se facea pofta sau ceva de genul asta. Dupa 7 luni sotia a ramas insarcinata si au avut un bebe. (Din pacate, in ziua in care i-a venit copilul pe lume, el s-a luat inapoi de fumat. )

Ideea e ca se poate.
Faza e ca atunci cand esti crestin sau vrei sa devii crestin si doresti sa te lasi de fumat, diavolul vine cu si mai multe pofte ca sa fie aproape imposibila operatiunea. De'aia consider ca poate e mai greu pentru un crestin. Diavolul nu e dispus sa piarda spatiu...

E greu dar nu imposibil. Sa nu uitam de prezenta Duhului Sfant in noi care ne ajuta cu ceea ce Ii cerem.

Ultima modificare de Magdy (17/06/09 08:58)

17/06/09 08:56

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Fumatul in sine nu cred ca e pacat. Dependenta de fumat e pacat, parerea mea. Deoarece ajunge "comoara" sufletului tau (nu se poate renunta usor la fumat). Exista persoane care nu devin dependente, si fumeaza asa...din cand in cand. Bine, asta nu e motiv sa incerce nimeni! :) Consider ca de exemplu si cafeaua e la acelasi nivel. Cat timp nu se instaureaza dependenta - e ok. Ca si alcoolul, telenovelele ( :D ), etc. Consecintele acestor obiceiuri sunt intr-adevar foarte diferite. Asta e de necontestat. Din punctul asta de vedere s-ar putea face o oarecare "ierarhie", sa zicem asa...Dar, in rest, cum ni s-a spus de n-spe mii de ori, si e clar din Cuvant: pacatul e pacat! Nu e nici mic, nici mare. Da, se poate renunta mai greu sau mai usor la el, are efecte vizibile sau mai putin vizibile, afecteaza intr-o mai mica sau mai mare masura. Dar, in fata Lui, e  PACAT. Punct.

Acum - ca face rau trupului. Cate nu fac din ceea ce mancam zilnic? Cat de bine face Cola e care o bem? Sau ... mai stiu eu ce? Da, tigarea costa mult (ce bine!), miroase rau si afecteaza pe cei din jur, ce ajung sa fumeze pasiv (nu-i corect!). Asadar: Spuneti NU tigarilor! :D

Ultima modificare de UnderZero (23/06/09 12:05)

23/06/09 12:04

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Tot aud ca fumatul e placere si ca daca o satisfaci atunci e pacat. Eu simt placere si atunci cand mananc si mi-e foame, asta inseamna ca am pus-o.

Fumatul e un viciu care vine in urma stresului, in incercarea de a inlocui un gol in interior. Raspunsul la acest viciu e Vestea Buna, Harul lui Cristos.

Simti ca ti-e foame, simti un gol, dar de fapt nu e o foame fireasca si tot nu iti poti explica ce e si atunci bagi o tigara sau o mancare si crezi ca trece. Apoi te trezesti ca tot acolo e foamea aia: dorinta de a cunoaste Harul lui Cristos.

UnderZero a scris:

Fumatul in sine nu cred ca e pacat. Dependenta de fumat e pacat, parerea mea.

Cateodata mai primesc bani in posta si nu e pacat, dar daca primesc constant atunci e pacat.
Vreau sa zic, ce ai scris e din punctu nost de vedere.
Eu nu tind sa privesc un astfel de om ca pe un pacatos si ca si pe unul care e slab in credinta, in siguranta lui in ceea ce e in Cristos. (si aici intervin si predicatorii care sunt pe langa Vestea Buna, de aia nu ma mir ca si in biserica sunt asa oameni, dependenti)

Ai dreptate UNDERZERO. Totusi, sunt dependent de Cristos. :D

Fara glume, ai dreptate in contextul asta.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (29/06/09 10:40)

27/06/09 13:37

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Vroiam sa zic ca ORICE dependenta e pacat. Chiar daca un lucru nu e rau in sine...

29/06/09 10:38

edi.theraven
membru

Este adevarat,versetele se refera la curvie,in special,dar totusi cred ca au relevanta si aici.

Proverbele 6:27 Poate cineva să ia foc în sân, fără să i se aprindă hainele?

Proverbele 6:28 Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinşi, fără să-i ardă picioarele?

App,dependenta se instaureaza dupa primele 5 tigari.Experienta proprie;)

Ultima modificare de editheraven (29/06/09 11:39)

29/06/09 11:37

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
De acord. Alfel spus, orice pacat permitem in viata noastra ne poate compromite.

29/06/09 11:39

harra
+

Inregistat: 21/04/09
In ultimul tp,cel putin aici fumatori sunt99 la suta,merg cu fetita in parc,aproape toti fumeaza,nici de bebelusi nu tin cont,arunca mucurile pe jos si copii le iau sa se joace,penibil,penibil,ma ingrozesc vazand pe srada copii14-15 ani fumand,mama unei colege de gradinte a fettei mele im spune:nu ma deranjeaza sa fumeze,sa si faca tatuaj,orice ,dar sa stiu ca nu e"incurcata",sa fumeze tigarile ei,nu de la alti,i-am dat dreptate si ma trec fiori...ma rog  sa-mi dea Dzeu intelepciune sa fac fata situatiilor ce vor veni

29/06/09 11:41

laleleverzi
membru

Inregistat: 27/07/09
mi-am cumparat o tigara electronica, de care sunt foarte multumita. e foarte simplu de utilizat, mai ales ca am un pachetel in care tin si filtrele si tigara iar ca sa o incarc nu trebuie decat sa pun pachetul la incarcat cu totul. nu m-am ingrasat absolut deloc pentru ca mi-am luat rezerve cu nicotina, iar nicotina e cea care intrevine in echilibrul glicemiei din organism, iar daca redeuci unsor cate un pic din nicotina, nu exista nici un risc sa te ingrasi, pt ca organismul se adapteaza foarte rapid. asa ca tigara electronica este cea mai buna metoda dca sa te lasi de fumat,t. pot sa va dau si nr de tel de unde am cumparat-o 0728 767 498 www.renuntalafumat.ro a aparut apoi o stire la tv cum ca acestea ar fi mai cancerigene decat cele obisnuit. am cautat pe wikipedia substanta care au zis-o la tv, "dipropilen glicol" si apoi m-am uitat pe a mea, nu scrie decat ca ar contine "propilen glicol" fara "di" substanta care am vazut ca e folosita la o gramada de chestii: in farmacie , in alimentara la arome........ voi ati incercat tigarile astea? cum vi s-au parut?

06/08/09 12:15

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Nu stiu. Tata s-a lasat de fumat prin Har acum 9 ani, la fel si de bautura, si acum e membru activ in biserica unde merg eu. Mi-au luat-o inainte, si el si mama. El, cand s-a lasat de fumat, a zis ca singur nu a putut, l-a ajutat Cineva, el nu stia ca e Dumnezeul personal, dar a zis si el ca e o minune, mai ales pentru ca a avut de indurat perioade grele din cauza asta.

Nu era mantuit atunci.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (06/08/09 12:38)

06/08/09 12:38

romancoins
membru

Inregistat: 18/09/09
M-am decis sa incerc tigara electronica - costul lunar este de doar 80 de lei fata de 220 cat ma costa inainte fumatul. Dupa mai multe nopti petrecute pe forumuri am aflat ca cel mai bun model de tigara electronica este DSE901. Si din acestea doar modelele facute de inventator (Sailebao Tehnology) sunt cele mai fiabile. Eu am cumparat DSE-901 de pe http://www.vapori.ro – si am reusit sa ma las instantaneu de fumat dupa 14 ani. Merita sa va documentati inainte de a da banii pe o prostie de calitate indoielnica. Recomand cu caldura!

18/09/09 18:30

eagle eye
membru

Inregistat: 16/09/09
fumatul, un obicei aparte imprumutat din Lumea Noua, nu? Indienii americani au acest obicei.
Nu stiu daca in Asia a existat acest obicei!?
Oricum, fumatul nu este un pacat, la propriu, dar, avand cunostinta de faptul ca suntem Templul Domnului, respectam asta si nu ne imbibam cu ''mirodenii'' ciudate, nerecunoscute de Bunul Tata! Corect?

18/09/09 19:38

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

romancoins a scris:

Merita sa va documentati inainte de a da banii pe o prostie de calitate indoielnica. Recomand cu caldura!

de ce recomanzi cu caldura? Tigara electronica da si caldura nu doar fum? :D

Eu cred ca cea mai buna metoda de a renunta la fumat este vointa.

Pentru cei ce nu au vointa de fier cea mai sigura metoda de a scapa de fumat este moartea.

18/09/09 22:21

pascal
membru

Inregistat: 17/02/10
Stiati caa Spurgeon -printul predicatorilor cum era numit - a fumat pipa toata viata?

22/02/10 15:52

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

pascal a scris:

Stiati caa Spurgeon -printul predicatorilor cum era numit - a fumat pipa toata viata?

mi-a zis cineva ca trecea prin fata unei biserici nu mai stiu de care, dar cred ca in Anglia se intampla asta [ca si doctrina erau destul de sanatosi] si barbatii, inainte de a incepe serviciul, erau toti la o tigara. Si pastorul fuma pe acolo, tragea din pipa :))

Mie mi-a zis tatal unei colege,tip care fumeaza de vreo 20 de ani, ca s-a dus la control medical. Si doctorita le-a zis colegilor lui nefumatori "sa se lase de fumat" ca aveau plamanii putin distrusi si lui i-a zis ca are plamani buni [poate ca doctorita era blonda ..]
   Eu tot vad oameni care fumeaza si n-au nimic .. si altii saracii care se tot feresc au probleme. Deci nu stiu ce sa mai cred de chestia asta cu fumatul, nu stiu daca neaparat cauzeaza ceva probleme, dar cred ca le agraveaza pe cele existente. Mai stiu la inot fumatori care n-au nicio problema, si eu, care n-am fumat la viata mea, imi pierd respiratia foarte repede si ajung la capat abia respirand.
  Fumatul pasiv e mai periculos ca cel activ, asa am citit.
  Eu am fumat pasiv ceva vreme, in copilarie aveam o tipa care statea cu noi cand parintii erau la lucru si mergeam pe balcon si vorbeau cu ea in timp ce fuma. [deseori visam ca fumez si ca simteam o senzatie faina]

22/02/10 16:11

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
daca mi-as spune parerea ca fumatul nu reprezinta un pacat prea mare, probabil s-ar ajunge la discutia: "da' care e pacate mari si care e pacate mici?"

rainsong* dpdv medical, fumatul afecteaza sanatatea organismului. pe unii ii afecteaza mai mult, pe altii mai putin, in functie de sistemul imunitar si rezistenta fiecaruia. dar este clar: scade rezistenta fizica, scade pofta de mancare, afecteaza respiratia. poate provoca boli de inima,de plamani, sau chiar si de stomac daca se fumeaza pe nemancate. daca mai adaugam ca motive negative si banii dati pe tigari si dependenta care ti-o provoaca (de multe ori ieseam si la trei noaptea pana la chiosc pentr-un pachet de tigari......)este clar: tigarile nu e bune.

fumatul pasiv este mai periculos dar in anumite conditii. nu-ti afecteaza sanatatea ca stai cinci minute pe zi langa mine in timp ce eu fumez, ci trebuie sa stai 5-6-7 ore zilnic intr-un mediu inchis in care fumeaza mai multe persoane (de genu' birouri, cafenele, baruri etc)

Ultima modificare de john blacktorne (26/03/10 19:33)

26/03/10 19:32

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Am fumat cativa ani foarte mult...dupa ce l-am cunoscut pe sotul meu i-am promis lui Dumnezeu ca ma voi lasa daca o sa ajung sa ma casatoresc cu el :D(minte creatza)...bineanteles ca m-am casatorit si am renuntat imediat la fumat ..nu am mai stat, pur si simplu am spus gata, desi eram fumatoare inraita....dupa ce am nascut am trecut printr-o perioada foarte grea si am inceput iarasi sa fumez..este primul impuls atunci cand treci printr-o perioada urata..ai senzatia ca fumatul te scoate din starea aia sau ca se rezolva o parte din ea...dupa ce am inceput sa citesc Biblia , incet incet mi-am dat seama ca fumatul este o dependenta care ma tine departe de Dumnezeu..tigara pe care o aprind atunci cand trec printr-o suferinta nu-mi rezolva problemele, in schimb Dumnezeu poate, la El totul este cu putinta si de atunci nu am mai pus tigara in gura(aproape 3 ani)..fumatul dar si multe altele, eu vorbesc din punstul meu de vedere...fumatul, gelozia, solarul au fost cativa factori care m-au tinut departe de incredrea oarba in El, departe de o credinta adevarata..orice dependenta fie si nedaunatoare fizic ca sa spun asa ne indeparteaza putin de Dumnezeu..

28/07/10 16:02

edi.theraven
membru

pascal a scris:

Si ce? Noi suntem chemati sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu, nu de oameni.

02/08/13 22:51

Site web  
Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la