TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Maxime si cugetari/Cuvinte / vorbire / tacere Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Putem sa vorbim si fara cuvinte?

Ne trebuie doi ani sa invatam sa vorbim si intreaga viata sa invatam sa tacem.
(Proverb chinez)

E mai bine sa taci si sa fii luat de prost decat sa vorbesti si sa confirmi ca esti.
(Abraham Lincoln)

Sunt cuvinte care se inalta ca flacara si altele care cad ca ploaia.(Marie D’Agoult)

18/03/06 20:09

Site web  
vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
Maximele nu-s  pe lume de adormit copii cu ele, ci sunt de-a trezi pe oameni si sa-ndrepte multe rele.

Unui prost daca nu-i dai voie sa vorbeasca dobandeste aura de intelept.

Cuvintele frumoase pot fi scurte si usor de spus, dar ecoul lor tine vreme indelungata.

O vorba buna poate tine de cald trei luni de iarna.

Cu cat mai putine cuvintele, cu atat mai buna rugaciunea.

Cu cat omul gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult.(Montesquieu)

Cuvintele te invata dar numai exemplele te pun in miscare.

Nu te grabi sa promiti si chiar daca ai promis grabeste-te sa infaptuiesti. (Rotaru Ion)

Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cind trebuie. (La Bruyere)

O limba murdara este semnul unui suflet contaminat.

Cele doua cuvinte mai scurte de pronuntare “da” si “nu” sunt cele care cer cea mai mare luare aminte. (Pitagora)

Nu vorbi decit ce poate fi folosit pentru tine si pentru altii. Fereste-te de vorbe desarte. (B.Franklin)

Este mai bine sa-ti musti limba decat sa ai o limba care musca.

Nu ingadui un ris nesocotit si nu suferi cuvintul obraznic, unul vine de le prost. Celalalt de la un nebun. (Socrate)

Daca un lucru nu iti place, sa nu crezi ca l-ai face mai bine. De aceea fii cuviincios cind vorbesti de dinsul. (N.Iorga)

Nu e totdeauna bine sa spunem ce avem pe inima,dar sa cautam sa n-avem nimic pe inima ce nu s-ar putea spune. (P. Janet)

Inainte de a-ti da drumul la gura, asigura-te ca ti-ai pus in functiune creierul. (din intelepciunea tehnologica)

Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. (din intelepciunea populara)

31/03/06 15:44

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Tacerea are glasul ei de intelepciune; ascult-o! (N.Iorga)

Cine nu stie sa taca, acela n-a invatat nici sa vorbeasca. (Aristotel)

Oamenii isi fac unul altuia mai mult rau prin cuvinte decat prin fapte. (I.Ducici)

E in zadar sa vorbesti celui ce nu vrea sa te asculte. (M.Eminescu)

Cuvantul este sunet si culoare, e mesagerul gandului uman. (T.Vianu)

Se crede de obicei ca unde se aud cuvinte, / ar fi ceva de inteles si pentru minte. (J.W.Goethe)

Supravegheaza-ti cuvintele..ca sa-i dai drumul unui cuvant e intotdeauna vreme; sa-l iei indarat, niciodata. (B.M.Gracian)

16/04/06 14:28

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Fiul meu masoara-ti vorba ori de cate ori nu taci / nu-i permis sa spui in lume ce nu ti-e permis sa faci.

Fiica mea, intelepciunea ascultarii tu o-nvata: / - cat poti mai putin vorbeste, / cat poti mai mult taci in viata / caci acel care vorbeste / vinde si se cheltuieste / dar acela care tace cumpara si propaseste.

Tine-n tine gandul care nu se cere spus de fel: / nimeni n-a crapat vreodata c-a tinut o vorba-n el.

Daca stii vorbi, ne placi / dar mai mult de stii sa taci.

Sa vorbeasca stiu puhoi - / dar sa taca, unul - doi.

Bucuria sau durerea deseori sta-ntr-un cuvant: / cel mai bun si mai rau lucru este limba pe pamant.

Cat de mult de-ai asculta / rareori vei regreta / insa mult de vei vorbi / deseori te vei cai.

Daca n-ai sfat bun sa dai / musca-ti limba, taci si stai.

Dupa vorba buna gura nu-ti miroase / dupa vorba slaba des platesti ponoase.

Vorba rea mai greu raneste ca o sabie-ascutita / ca sa nu te tai cu dansa, las-o-n gura nerostita.

Vorba ta cat ti-este-n gura, e ca pasarea legata / cum ai spus-o i-ai dat drumul, prinde-o de mai poti odata!

Pentru urechea ce n-asculta / nu-ti scoate sufletul vorbind / cand ochii umbla dupa muste, putine adevaruri prind.

Gaina face-un singur ou - si-o stie-ntreaga lume / iar pestele cand face mii, la nimenea nu spune.

Ploile grabite / trec in trei clipite / - taci si te apleaca, / lasa-le sa treaca!

Cine bate apa-n piua flecarind la vorbe goale / pierde si-a' lui zile scumpe si le pierde si pe-a tale.

Tacerea-i cel mai mare strigat / al unei vieti ca ea e-n stare / ca uneori sa rascoleasca / mai mult ca larma cea mai mare.

Nu vorbi usor de lucruri care te-au costat prea mult / pretul lor il stie numai duhul tau / si Cel Tacut.

( Traian Dorz )

11/07/06 18:53

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Iata cele mai indragite expresii din limba noastra:
"Te iubesc."
"Masa e gata."
"Esti iertat."
"Poti sa dormi pana la amiaza."
"Pastreaza restul."
"Uite banii aia pe care ti-i datoram ..."

Caty s-a impiedicat de o bordura.
"Am stiut ca mi se va intampla AIA."
Profesorul incerca sa o corecteze:
"Am stiut ca mi se va intampla ASTA."
"Oh", exclama Caty, "si dumneavoastra?"

Daca punem cuvantul "dar..." dupa cuvantul Dumnezeu, fraza arata paralizie. Cand insa punem acelasi "dar..." inaintea cuvantului Dumnezeu, fraza primeste sonoritate de putere!

Unii folosesc limbajul pentru a-si exprima gandurile,
alti pentru a si le ascunde, iar altii in locul gandurilor.

Ca si asternutul, limbajul arata frumos cata vreme este curat.

02/01/07 14:24

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Zece persoane care vorbesc fac mai multa galagie decat 10.000 care tac.

Tacerea, impreuna cu modestia, fac farmecul oricarei conversatii.

Cel cu limba prea ascutita risca mereu sa-si taie singur beregata.

"Si pestele este prins tot cand deschide gura."

Am ajuns sa cred ca jumatate din problemele noastre sunt imaginare
si ca daca am pastra tacere asupra lor, ar trece de la sine.

Cine stie cand sa taca este un bun vorbitor!

Daca vrei sa scapi de sforait si de probleme, respira pe nas si tine gura inchisa!

Cele mai mari idei, cele mai profunde cugetari si cea mai buna poezie se nasc toate din pantecele tacerii.

Imi plac oamenii care refuza sa vorbeasca pana cand sunt gata s-o faca

Exista trei imprejurari cand cineva nu are chef sa te auda spunand un lucru important: cand este obosit, cand este flamand si imediat dupa ce a facut o gresala.

Uneori tacerea este de aur, alteori ea este doar galbena.

Tacerea este unul dintre lucrurile cele mai greu de contrazis.

Cateodata, tacerea cuiva nu este o absenta din fata problemelor, ci un veritabil raspuns.

Faptul ca tacerea este de aur explica de ce este asa de putina!

Ia un sfat de la natura: urechile n-au fost facute sa se poata inchide, dar gura da.

Tacerea este o realitate despre care nu poti vorbi fara ... s-o rupi.

Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.

Mintea este ca un televizor: cand ii dispare imaginea e mai bine sa-i opresti si sunetul.

02/01/07 19:27

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
"Vorbeşte cu un om despre el şi va fi gata să te asculte ore întregi." Anonim

09/12/11 19:26

antonela
Moderator

In multe cazuri tacerea este un raspuns raspicat.

04/03/12 13:31

antonela
Moderator

"Cuvintele unui om sunt oglinda gândurilor lui!" Cindy Currin

30/04/12 10:33

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
"sau taci, sau zi ceva mai bun decat tacerea. " C. Brancusi

26/05/13 22:35

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la