TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11
Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10
Nicidecum. El are infinita putere spre a-i proteja pe ai Lui fara sa foloseasca violenta impotriva dusmanilor Sai.

09/07/11 21:07

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
De ce crezi ca a folosit totusi violenta adesea?

09/07/11 21:45

Claudiu
membru

De atat de mult timp spun eu ca El nu a folosit niciodata violenta si tu ma intrebi de ce a folosit-o?
Poate ai vrut sa ma intrebi de ce n-a folosit-o niciodata?

Ultima modificare de Claudiu (09/07/11 21:49)

09/07/11 21:48

Old
Moderator

"Tu nimicesti pe toti cei ce-ti sunt necredinciosi..." Psalm 73:27
"indata l-a lovit un inger al Domnului pentru ca nu daduse slava lui Dumnezeu." Faptele 12:23
"Sa-i spui(lui Ahab): "Asa vorbeste Domnul: "chiar in locul unde au lins cainii sangele lui Nabot, vor linge cainii si sangele tau...
te voi matura, voi nimici pe oricine este al lui Ahab, fie rob, fie slobod in Israel." 1 Regi 21:19-21

Asta nu-i violenta?

09/07/11 22:28

Claudiu
membru

Am mai spus-o si in trecut, Biblia este o carte divino-umana adica pe alocuri contine idei divine dar care totusi sunt exprimate in cuvinte omenesti.

Asa cum in viata Fiului Omului au existat doua naturi diferite, una divina fara pacat si alta umana imperfecta Romani 8:3, la fel si in Biblie se regasesc si pareri personale gresite ale scriitorilor originali cat si ale scribilor care au duplicat ulterior cartile in scris.

Astfel oriunde apare in Biblie scris ca Dumnezeu ar folosi violenta nu este inspiratia divina care l-a facut sa scrie acel lucru pe scriitorul/scribul respectiv. Nimeni nu este infailibil, nici macar scriitorii Bibliei nu au fost infailibili.

Un exemplu elocvent este 2 Samuel 24:1 in comparatie cu adevarul din 1 Cronici 21:1. Astfel trebuie studiat si "sapat adanc" in Biblie sa intelegem gandurile pe care le-a pus Dumnezeu acolo.

09/07/11 22:41

Old
Moderator

"caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu:"...de aceea, iata ca imi intind mana peste tine, si te dau prada neamurilor; te sterg din mijlocul popoarelor, te scot din numarul tarilor, si te nimicesc. Si vei sti ca Eu sunt Domnul" Ezecchiel 25:6-7

Asta nu-i Cuvantul transmis de Dumnezeu? E profetie falsa?

Inca ceva: "Cel rau zice cu trufie: "Nu pedepseste Domnul! Nu este Dumnezeu!" Iata toate gandurile lui." (Ps.10:4) Asta e adevarat sau nu?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (09/07/11 23:21)

09/07/11 23:08

Claudiu
membru

Bazandu-ma pe cele doua versete ale caror referinte le-am dat mai sus consider ca si aici este ceva identic cu 2Samuel 24:1 unde se spune si acolo cum ca Domnul ar fi zis/vorbit, ca si aici, starnindu-l pe David sa faca numaratoarea poporului cand in realitate Satan la starnit la aceasta conform cu 1Cronici 21:1.

Cred ca proorocii, nefiind nici ei infailibili, mai puneau de la ei uneori, din dorinta lor sincera ca poporul lor sa inceteze idolatria. Credeau ca  starnind in oameni frica de pedeapsa divina o sa obtina ascultarea de Dumnezeu, ceea ce nu se poate insa, deoarece Dumnezeu vrea sa fie ascultat din dragoste si nu de frica. In dragoste nu este frica de Dumnezeu. Cand ajungi sa-L cunosti si sa-L iubesti cu adevarat nu-ti va mai fi frica de El; de aceea spunea Ioan ca "in dragoste nu este frica..." 1Ioan 4:18

Referit la Ps. 10:4, da, cel rau spune ca Dumnezeu nu pedepseste deoarece nu exista. Este o mare diferenta intre ce spune acest "cel rau" si ce spun eu.

Afirm ceva diferit fata de acest "rau" care spune ca nu exista Dumnezeu si astfel nu exista nici pedeapsa ptr. pacat si anume ca El exista si nu El face raul ci pacatul distruge fiintele care il gazduiesc.

Este adevarat ca acest "cel rau" spune ceea ce versetul spune ca el afirma insa aceasta nu inseamna ca este si adevarat tot ce spune acest "cel rau". Diavolul imbina de cele mai multe ori adevarul cu minciuna ptr. a insela mai eficient.

Va iubesc pe toti, oriunde v-ati afla si indiferent ceea ce credeti,

Noapte buna

Ultima modificare de Claudiu (09/07/11 23:53)

09/07/11 23:32

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Si pe ce te bazezi cand spui ca unele versete sunt inspirate si altele sunt de umplutura? Nu cumva prin aceasta tu insuti te faci infailibil si, astfel, te ridici deasupra scriitorilor Bibliei? Daca unele versete nu sunt inspirate de Duhul Sfant de unde stiu ca celelalte ar fi? Sau trebuie sa asteptam de la tine sa ne spui care versete sunt bune si care nu?

Prin ceea ce spui afirmi ca ai o alta biblie si o alta evanghelie decat Cea pe Care a propovaduit-o Domnul Isus.

11/07/11 09:04

Claudiu
membru

Nu Arch, nu ma consider prooroc si nici fiu de prooroc.Si chiar daca as fi, unul sau ambele, si m-as apuca sa scriu o carte tot nu as deveni un fel de penita cu care ar scrie Dumnezeu.

Ideile Sale comunicate mie tot ar purta amprenta imperfectiunii sitei mele umane. Sunt ferm convins ca inca mai am foarte multe de invatat, chiar si de la voi, insa in ceea ce sunt ferm convins ca este adevarat in legatura cu caracterul lui Dumnezeu nu pot fi in armonie cu voi atat timp cat ideile voastre deformeaza teribil de mult adevarul despre dragostea si principiile  Sale de guvernare.

Sincer eu nu as dori sa traiesc etern intr-un univers in care Dumnezeu sa fie asa cum Il descrieti voi.

Chiar nu vedeti o cruzime crasa in acest procedeu pe care voi credeti ca El il aplica fiintelor create de El?

Le creaza fara ca sa le intrebe daca ele vor sa traiasca sau nu, apoi le spune ca El le-a creat si ca trebuie sa-L asculte neconditionat si le mai spune ca daca nu-L asculta vor trai vesnic dar intr-o suferinta eterna. Dar cica ele sunt libere sa aleaga. Intre ce si ce?

Pai cum intre ce si ce? Intre viata vesnica alaturi de El in rai si viata vesnica in suferinta alaturi de diavol in iad. Nu?

Dumnezeu le mentine viata intr-un mod supranatural ptr. ca ei, cei rai, sa sufere acolo in iad cat va trai El.

Fara fard aceasta este ceea ce cred cei mai multi dintre voi despre Dumnezeu iar eu nu vad unde vedeti voi dragoste intr-un dumnezeu care procedeaza  astfel.

Ultima modificare de Claudiu (11/07/11 16:03)

11/07/11 15:44

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

april a scris:

exista subiect despre iertare.

Daca despici firul in patru si la patru subiecte nu se mai intelege nimic.

17/03/12 13:52

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
despica-ti mesajul doar in 2 si explica ce ai vrut sa spui.

17/03/12 15:32

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Eu nu am capacitatea ca atunci cand, intr-o discutie, imi dau seama ca inteleg iertarea diferit de celalalt sa imi adun gandurile si sa merg doar pe ideea aceasta, la topicul unde s-a mai vorbit. Ma rog, nu sunt destul de atent. Oricum, pentru cine citeste e mai bine sa nu citeasca 4 subiecte in paralel ca sa inteleaga ce vorbeam eu cu irlanda-spun asta pentru ca de multe ori am citit mesaje gen "am zis si la topicul X si Y/discutia e intinsa pe 3 thread-uri" (sau 4 parca, oricum, nu am mers sa caut acul in carul cu fan :P).

Pe de alta parte, gresesc. E mai bine sa apara "rugaciune" in fiecare mesaj de la acel topic.

ps: e corect daca spun "topic" ? 

ps2: scuze daca consideri ca am fost obraznic :)

Ultima modificare de daniel (17/03/12 19:22)

17/03/12 19:21

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

Old a scris:

Asta e un fel de: ce culoare are o casa alba?  :D :D :D

Aşa e Oldule, o să rectific maine, poate devine mai inteligibilă întrebarea mea. :)
Am tot mai puţin timp să scriu de acasă şi cand o fac este mai mereu în grabă mare. Telefonul nu-mi permite să modific postări prea mari şi de aceea am lăsat modificarea pentru maine cand sunt acasă.  Întrebarea a suferit cateva cut-uri  nehotărate şi am sfarşit prin a verifica la repezeală ce a rămas scris (ce să fac, nu prea am şcoala cuvantului ca voi, îmi aleg mai greu cuvintele şi uneori mă încurc în ele :))

Ultima modificare de Oblio (14/06/12 12:01)

14/06/12 01:51

Pagini: 1 ... 8 9 10 11    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la