TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Maxime si cugetari/Mandrie / smerenie Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Mandria este o boala ciudata, ea face greata celor din jur, nu celui ce o are!

Um om care are o parere prea buna despre el insusi este ca si cel ce calatoreste cu balonul. Toti oamenii ii par mai mici decat sunt ei in realitate, dar, in acelasi timp, toti il vad pe el mai mic decat se crede el.

Daca vrei sa vezi cat esti de important, baga-ti degetul in apa, iar cand il scoti, uita-te sa vezi cat de mare este gaura in urma lui.

Trebuie sa-ti fie mila de cel arogant, el nu are prieteni adevarati! Cand ii merge bine, nu cunoaste pe nimeni; cand ii merge rau, nu-l cunoaste nimeni.

Exista o categorie de oameni care nu pot trece niciodata cu vederea o facere de bine - atunci cand ei au facut-o!

Mandria este asa de vicleana ca daca nu veghem ajungem sa fim mandri de smerenia noastra! Asa s-a intamplat cu invatatoarea de scoala Duminicala, care, la terminarea lectiei despre vamesul smerit si fariseul mandru, i-a indemnat pe copii: "Haideti acum sa-i multumim Domnului ca noi nu suntem asa de mandri ca fariseul din Biblie." (!)

30/12/05 01:56

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Cine are o parere prea buna despre sine nu este un bun judecator al naturii umane.

Un om plin de sine este intotdeauna gol in ochii celorlalti.

Mandria enerveaza pentru ca este monotona: ea povesteste intotdeauna orice istorie si orice isprava la persoana a-I-a.

Multi curcani nu s-ar mai infoia asa de tare in fata gospodarului daca ar putea vedea putin in viitorul care-i asteapta.

Cel ce se iubeste prea mult pe sine insusi, n-are prea multi rivali.

Un om mandru este asemanator cocosului care isi inchipuie ca, in fiecare dimineata, soarele se trezeste devreme si rasare doar ca sa-l auda pe el cum canta.

Nimeni nu este mai gol ca cel plin de el insusi.

Daca ar fi sa enumeri zece oameni inteligenti din orasul tau, care ar fi ceilalti noua?

Cu cat ai mai multe, cu atata ii esti mai dator lui Dumnezeu, asa ca nu vad de ce te-ai putea mandri cand traiesti ca un datornic!

Ii poti identifica pe cei mandrii dupa ceata care li se lasa in priviri de indata ce conversatia nu mai este despre ei insisi.

28/01/06 02:04

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu te mandri cu faptul ca stai, ci teme-te sa nu cazi. (Ioan Gura de Aur)

Mandria nu afla palcerea in a avea ceva, ci numai in a avea mai mult decat ceilalti. ( C.S.Lewis)

Cu cat esti mai plin de tine, cu atat esti mai gol.

Smerenia este cel mai ciudat atribut uman. Cand crezi ca o ai, ai si pierdut-o.

Dumnezeu intai smereste si apoi inalta; diavolul intai inalta, apoi smereste. (Ioan Gura de Aur)

05/03/06 21:26

vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
Cand uiti de propriile tale defecte ajungi mandru si tiran. (Democrit)

Orgoliul se afla in noi ca o forta a raului. (Victor Hugo)

Cu penele alutia te poti impodobi, dar nu poti zbura. Aceast lucru nu-l prea stiu oamenii. Dar il stiu pasarile. (L. Blaga)

31/03/06 15:36

Site web  
antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
"Mândria trage cu ochiul la drumul parcurs până în prezent. Modestia îţi spune că mai este încă mult." (Cornel Stelian Popa)

30/08/09 14:32

antonela
Moderator

Mândria este o boală ciudată, ea face greaţă celor din jur, nu celui ce o are!

02/09/09 13:44

antonela
Moderator

Omul mandru este ca un avion care a decolat. Mai devreme sau mai tarziu,trebuie să aterizeze! (Mircea Pătruică)

27/09/09 15:29

antonela
Moderator

"Mandria este pacatul competitiei cu Dumnezeu...ea te face increzator in tine, egocentric, amagit de sine, increzator in sine, constient de propria-ti valoare, auto-suficient, auto-satisfacut, concentrat pe sine, condus de sine. Te face nedemn de incredere, pentru ca nimeni nu-ti poate spune ce sa faci, nedemn de iubit, pentru ca nu vrei sa te sacrifici pentru altii...ineducabil, pentru ca nimeni nu te poate corecta...competitiv, pentru ca vei incerca mereu sa-i depasesti pe ceilalti. Smerenia inseamna sa nu trebuiasca sa fii intrebat totdeauna, sa nu ti se aduca aminte mereu si sa nu fii recunoscut mereu...iti traiesti viata cautand mijloace de a sluji."  John Barnett

01/01/12 15:41

antonela
Moderator

Mandria= o stare care arata ca pe tronul vietii noastre nu mai e Dumnezeu, ci eul nostru.

13/01/12 13:56

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
"Smerenia e secretul tuturor binecuvantarilor pe pamant si in cer."

"Ori de cate ori ocolim smerenia,ocolim un har."

"Un om care nu se admira,este un om admirabil."

"Smerenia deplina este chestie de intelepciune.Smerenia nu-i mentalitate de sclavi,ci cunoasterea limitelor misiunii proprii."

"Smerenia e importanta pentru evlavie ca radacina pentru planta."

(R.Wurmbrand)

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

23/03/12 08:54

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Mandria s-a nascut in cer.

Ultima modificare de Old (05/04/12 06:13)

04/04/12 20:49

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la