TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
asa deci depre Biserica
Sper sa nu va plictisesc dar eu spun ca este foarte important sa luati aminte la cele ce voi scrie.va multumesc.
Doctrina catolica afirma ca biserica catolica este biserica cea adevarata,si a fost intemeiata pe Petru si ca papa este capul Bisericii,este urmasul lui Petru,este infailibil,si este este singurul autorizat sa interpreteze Sfanta Scriptura.deaceea si gasim in crezul format in primul cosilui ecumenic din Nicea in 325 :"eu cred intr-o singura biserica,sfanta,catolica si apostolica";"Biserica catolica...isi poate justifica usor titlul opostolic fiindca isi elege originea de la apostoli"(Credinta Parintilor Nostri pag.38,48)Astfel de invataturi nu sunt in armonie cu Biblia.
Biserica este organizatiunea lui Dumnezeu dupa cum este scris:"Biserica Dumnezeului celui viu"(1 Timotei 3:15)Isusu este capul,piatra principala din capul unghiului,temelia si stapanitorul bisericii.Dumnezeu la inviat pe Isus din morti si l-a facut cap peste biserica(Efeseni 1:20-22,23)Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea  sa locuiasca in El(coloseni 1:18,19)  "Acum dar Dumnezeu a pus  madularele in trup,pe fiecare asa cum a vroit El(1 Corint. 12:18)
Numele celora cari sunt membrii bisericii stau scrise in cer si nu intr-o carte lumeasca(Evrei 12:23). Dumnezeu si Isus sunt invatatorii ei(isaia 30:20;54:13)Profetii din timpul vechi au scris profetiile asa cum le-au fost inspirati de Duhul Domnului(2 Petru 1:21)Apostolii au scris instructiunile pentru biserica cum le-au fost dictate si inspirate de Dumnezeu prin Isus Chistos folosind acele instructiuni membrilor bisericii.Deaceea ap.Pavel a scris ca Christos este piatra principala din capul unghiului a bisericii,a templului lui Dumnezeu cladit pe Christos.In acest scop au servit invataturile pe care Dumnezeu le-a dat prin profeti si prin apostoli(Efeseni 2:18-22)
Asadar nu numai ap.Petru a fost singurul care sa dea invataturi pentru biserica si tot nu sunt dovezi cari sa arate ca Petru ar fi avut urmasi.Cade astfel sustinerea ierarhiei ca papa este urmasul lui petru.bineinteles ca este o viclenie a lui Satan de a atrage pe oamenii sinceri asupra unei creaturi si ai intoarce d ela Dumnezeu si Christos.
Cineva poate deveni membru al bisericii  daca crede in Dumnezeu si in Christos   se consacreaza sa ii faca voia si calca in mod credincios pe urmele lui Isus fiind ascultator pana la moarte.
Mai departe Biblia ne arata ca acest privilegiu nu poate fi dobandit prin aceea ca oamenii ne aleg in acest oficiu ci prin faptul ca Domnul il daruieste fiecaruia care-l asculta pe deplin(Evrei 11:6; 1 Petru 2:21;  Romani 8:29;  apocalips 2:10).
Biserica este organizatiunea cereasca a lui Dumnezeu.Faptul ca cineva afirma a fi un membru al bisericii Lui,nu este o dovada ca si este intradevar."nu oricine-Mi zice:'Doamne,Doamne!' va intra in Imparatia cerurilor,ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri"(Matei 7:21)

Ultima modificare de daniel.drehluta (01/03/09 18:27)


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

01/03/09 18:25

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
depinde...sunt doua delimitari "biserica locala" care reprezinta lumea carnala, si "biserica universala" care reprezinta totalitatea pocaitilor de pe glob indiferent de denominatiune religioasa.
daca facem referire la bisericile locale putem discuta de puncte taris au slabe sau etc. :D


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

01/03/09 21:24

Site web  
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Nu sunt doua biserici.sunt doua chemari:chemare cereasca(biserica)evrei 3:1 si chemare pamanteasca matei 5:5.

_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

01/03/09 21:40

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
nu am zis doua biserici :)...am zis doua delimitari :D..e altceva :)
delimitarile sunt facute nu neaparat dupa biblie, ci dupa partea organizationala a bisericilor si partea spirituala a bisericilor per ansamblu :)


_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

01/03/09 21:46

Site web  
monday_73
membru

Locatie: romania
Inregistat: 19/01/08
Sorry, nu am stiut unde sa pun problema asta.
Ok. Deci am fost ieri la tineret si sunt socata. Am impresia ca biserica incepe realmente sa decada, cu pastorii in frunte.
Mai intai vreau sa va spun despre o cantare care incepea ceva de genul cu :"Stiu ca Tu nu vrei jertfe si nici daruri". Poate ca martirajul e cea mai profunda jertfa pentru Domnul, dar eu cred ca este o jertfa. Iar darurile...Pai zeciuiala nu e un dar pentru Domnul? Domnul nu vrea daruri? Deci sa renuntam la zeciuiala?
Altceva...cel mai socant lucru pe care l-am auzit vreodata intr-o biserica a Domnului, de la cineva (pastor) care s-ar presupune ca trebuie sa invete si sa indrume. Hai ca la cei maturi in credinta mai trece, ca-si dau ei seama de falsitatea afirmatiei, dar la tineri?... Oricum ar fi, e realmente grav.
In contextul necredintei unora ca Dumnezeu poate fi atat de dur incat sa lase oamenii sa indure chinul vesnic in iad, acest pastor a spus ca (intr-adevar) Dumnezeu este atat de dur, si a spus ceva de genul: "acest lucru il vedem si in Biblie, la Domnul Isus, care a fost ironic, chiar cinic".
Astept pareri.

Ultima modificare de monday_73 (13/06/09 15:56)


_______________________________________

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)


13/06/09 15:56

   
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09
De obicei aceste socuri le avem in viata cand Dumnezeu vrea sa ne mai sugereze cate ceva Monday_73. Cred ca in cazul tau Dumnezeu iti atrage atentia sa nu te mai uiti la fata oamenilor din biserica(si nu numai ) si sa te uiti doar la El.Oamenii sunt... oameni. Fac si greseli cateodata . Si noi facem.
Si trebuie sa-i iertam: pe pastori , pe frati si mai ales pe noi insine > firea mai inscrie si ea goluri cateodata in poarta si Dumnezeu permite asta. Mai invatam cate ceva, mai crestem in credinta.


_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

13/06/09 17:24

   
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06

monday_73 a scris:


o cantare care incepea ceva de genul cu :"Stiu ca Tu nu vrei jertfe si nici daruri".


monday,eu cred ca acea cantare se referea la ideea ca Dumnezeu nu asteapta daruri sau jertfe in schimbul iertarii pacatelor.


In contextul necredintei unora ca Dumnezeu poate fi atat de dur incat sa lase oamenii sa indure chinul vesnic in iad [..]

Da.Este adevarat.Daca nu il primesti pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata ta,si nu-L urmezi,vei indura chinul vesnic in iad.

"acest lucru il vedem si in Biblie, la Domnul Isus, care a fost ironic, chiar cinic".


V-a spus si ipostaza in care Isus ar fi fost asa?

Ultima modificare de lorre (17/06/09 20:51)


17/06/09 20:50

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
monday_73, probabil nu ai inteles, nu stiu exact ce a vrut sa spuna. Dar banuiesc...
La cantare, lorre are dreptate. Stiu cantarea -> la iertarea pacatelor. Dumnezeu precizeaza clar:
Osea 6:6:  Caci bunatate voiesc, nu jertfe, si cunostinta de Dumnezeu mai mult decat arderi de tot!

In ceea ce priveste al doilea soc...nu ma mir! De multe ori Isus, Dumnezeu ca Treime, e prezentat ca un Izvor Nesecat de Iubire. Ceea ce e ADEVARAT. EL e Iubirea DAR oamenii au obiceiul sa uite ca Dumnezeu e SFANT, DREPT, ADEVAR. Mai precis, Ii uita celelalte atribute.

Intr-adevar traim vremuri de Har. Iubirea Domnului a fost aratata in EL. Insa, sa afirmi (cum fac multi) ca no...Domnul e prea iubitor sa nu existe iadul (apropo -> acesta a fost pregatit pentru Cel Rau si ingerii sai, nu pentru oameni! Dar si oamenii ajung tot acolo, daca nu accepta Credinta Salvatoare)...M-as gandi de 2 ori. Inseamna ca ei nu stiu carui dumnezeu se inchina. Dumnezeu e prezentat atat in Vechiul cat si Noul Testament (vezi episodul Ananaia si Safia diin Fapte -> Dumnezeu URASTE pacatul ca si in VT de tare! )! Dumnezeu nu isi "uita" Sfiintenia, Dumnezeu NU LASA PACATUL nepedepsit. Pacatul nu se poate evapora...Tocmai de aceea a murit Isus! De aceea El si nu altul...

Ca un joc...Cum te simti cand ai in jur persoane ce beau, injura, se poarta in mod necuviincios? Nu prea comod, asa-i? Ti se pare...respingator, nu? Cum crezi ca se simte Dumnezeu, fiind SFANT?

Chiar - cum ti se pare Predica de pe munte? Mie sincer - putin ironica :). Ceea ce pretinde Isus e IMPOSIBIL de trait! Domnul Isus a mai fost si manios ;) in scena de la templu. Dar fiecare reactia a Lui e impletita cu Dreptate si Sfiintenie, inclusiv ironia (daca vrei sa ii spui asa), mania, etc. SLAVA FIE ADUSA LUI ca in mila Sa cea mare L-a trimis pe Isus ne putem infatisa, asa cum scrie, neprihaniti in fata Lui la Judecata doar datorita Lui. De nu ar fii sangele Lui....am fii spulberati, pe buna dreptate, de El insusi.

Caci, pana la urma, EL ne salveaza de EL....

Si inca odata ma intreb: Oare Il CUNOASTEM noi cu adevarat?

Ultima modificare de UnderZero (17/06/09 22:19)


17/06/09 22:05

   
monday_73
membru

Locatie: romania
Inregistat: 19/01/08
Da, lorre, a spus asta in ipostaza in care Domnul Isus chiar ar fi fost asta.
Nu prea stiu ce sa spun... Domnul Isus ne-a dat un model de sfintenie si nu stu...Lui i-ar placea sa fim ironici, adica usor batjocoritori?
Nu, sincer nu mi se pare ironica predica de pe munte. De fapt, nu-mi amintesc sa fi citit vreo replica a Domnului Isus care sa mi se para ironica.


_______________________________________

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)


18/06/09 21:30

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Ironia foloseste semnificatii opuse sensului lor obisnuit. In acest sens -> ironie.

Ultima modificare de UnderZero (19/06/09 10:51)


19/06/09 10:50

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

daniel.drehluta a scris:

Nu sunt doua biserici.sunt doua chemari:chemare cereasca(biserica)evrei 3:1 si chemare pamanteasca matei 5:5.


Cred ca aici gresesti, pentru ca pui impreuna lucruri diferite. Un loc se refera la cine cheama, iar al doilea, la ce ofera. Deci, e o singura biserica, si o singura chemare.

Ultima modificare de mereu-tanar (12/07/09 12:16)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

12/07/09 12:16

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Toata lumea merge duminica la Biserica cu mic cu mare ?

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/10/10 14:21

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
La ce te referi?

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

01/10/10 15:40

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Vroiam sa stiu daca aveti obiceiul de a merge in fiecare duminica la slujba sau ce faceti in mod frecvent la Biserica? La noi se merge la slujba de exemplu, duminica dimineata sau cand sunt sarbatori.Vroiam sa stiu si despre altii ce fac ei la Biserica, alte religii,ce ar trebui sa facem la Biserica?

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/10/10 15:45

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Da, se merge in fiecare duminica la biserica.


ROXANA82 a scris:

ce ar trebui sa facem la Biserica?

Faptele Apostolilor 2:42   
Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

01/10/10 16:12

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
pai ortodocsii cre'ca stii ce fac.
la penticostali baptisti si alte culte inrudite modul de tinere al slujbei este putin diferit. pastorii sau diversi frati predica si explica pasaje din biblie, se canta la comun  sau de catre diversi solisti sau grupuri, se recita poezii si evident se fac rugaciuni. o data pe luna se ia cina.
la adventisti se face ceva asemanator, doar ca aici apare noutatea ca si femeile au dreptul sa predice la amvon. plus ca slujba este ceva mai deschisa avand loc si discutii libere.

Ultima modificare de ultimul mohican (01/10/10 16:19)


_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

01/10/10 16:18

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Ultimul mohican -Ce inseamna "se ia Cina?".
Arch - asta ar trebui sa facem conform Bibliei, dar se respecta?La ce se refera leatura frateasca, ca restul le cam regasesc si la orto.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/10/10 16:21

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
adica acel vin si paine ce au mancat si baut Isus  si ucenicii inainte ca acesta sa fie rastignit. sau sfanta impartasanie cum se mai zice.

_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

01/10/10 16:44

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Am inteles acum, multumesc :)

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/10/10 16:47

   
albertina
membru

Locatie: washington
Inregistat: 12/11/06

ROXANA82 a scris:

Vroiam sa stiu daca aveti obiceiul de a merge in fiecare duminica la slujba sau ce faceti in mod frecvent la Biserica? La noi se merge la slujba de exemplu, duminica dimineata sau cand sunt sarbatori.Vroiam sa stiu si despre altii ce fac ei la Biserica, alte religii,ce ar trebui sa facem la Biserica?


Mersul la biserica mai des, si studierea cuvantului lui DZ, schimba viata... David spune intr-un PS. Omul trebuie sa fie plantat in casa lui Dz, (nu stiu cum suna, exact in rom). E un privilegiu, sa faci parte din biserica lui Hristos, acolo cresti, acolo, impreuna cu altii poti face mai multe decat de unul singur. Scopul bisericii e ca sa puna temeile credintei, ca mai apoi omul cu temelie, sa ajute alti oameni sa-L cunoasca pe Dz...


_______________________________________
Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!

08/10/10 17:12

   
Pagini:  1 2 3    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net