TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/De-ale psihologiei/Conflictul Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Conflicte in familie, in societate, in Biserica, la locul de munca...intre generatii, intre frati, intre prieteni...mai devreme sau mai tarziu toti ne confruntam cu conflicte.

Noi toti aducem cu noi in relatiile pe care le avem, o educatie diferita, opinii, pasiuni si chiar culturi diferite. Faptul ca suntem diferiti face inevitabila, mai devreme sau mai tarziu, aparitia conflictului in relatiile noastre. Dar nu aparitia lui este problema, ci felul cum il rezolvam.

Cum reactionati in fata unui conflict ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/04/06 13:53

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

Cum reactionati in fata unui conflict ?


intr-un conflict in care sunt implicat [in general evit conflictele indiferent de natura lor] prefer sa fiu eu primul care renunta , chiar daca am drepate , e mai intelept sa ma retrag dintr-un conflict decat sa-l continuu .

Ultima modificare de Shilo (02/04/06 14:53)


02/04/06 14:49

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
M-am gandit sa caut definitia conflictului in DEX. Deci :

CONFLICT :

1. - Neintelegere, ciocnire de interese, dezacord;
    - Cearta, diferend, discutie (violenta);

2. Contradictie intre ideile, interesele sau sentimentele diferitelor personaje, care determina desfasurarea actiunii dintr-o opera epica sau dramatica, si nu numai acolo as zice eu, ci si in viata de zi cu zi.

As putea trage concluzia ca poate nu aveti conflicte, de aceea nu ati postat aici. Dar cred ca este imposibil. Mai devreme sau mai tarziu, conflictul va iesi in calea oricui.
Atunci as putea trage concluzia ca stiti sa va descurcati intr-o asemenea situatie. Dar atunci ne-ati fi spus si noua cate ceva despre asta.
Alta posibilitate ar fi ca aveti conflicte, dar nu stiti sa le rezovati si nici nu prea va intereseaza sa le rezolvati: le lasati sa se rezolve singure ( unele nu se rezolva asa niciodata) , le ignorati, fugiti de persoanele cu care nu va intelegeti, etc...

Suntem indemnati, atat cat ne sta in putinta, sa traim in pace cu toti oamenii. Dar cum suntem diferiti si imperfecti, asta nu va fi 100% posibil. Si sa nu uitam ca si Domnul Isus a avut conflicte pe pamant. Deci un conflict nu va fi neaparat din vina noastra...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/04/06 12:27

   
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06

April a scris:

As putea trage concluzia ca poate nu aveti conflicte, de aceea nu ati postat aici


               De conflicte sub o anumita forma, cred ca avem parte zilnic...eu am invatat sa cunosc caracterul oamenilor cu care intru in contact ,si sa ii abordez dupa temperamentul lor...de multe ori gandim la fel dar ne exprimam diferit, ceea ce poate duce la un conflict...e important sa fi transparent si deschis pentru a trece cu bine si repede un conflict...
               Sa va spun un conflict din viata mea de la fostul meu loc de munca...Am fost nevoit din cauza unor greseli repetate ale unui coleg ing. sa-i fac un referat, pentru ca i-au fost descoperite greselile de superiorul meu care imi verifica lucrarile...ei bine a fost sanctionat acest coleg si a prins ura pe mine...a ajuns pana acolo incat a venit cu alt coleg la mine in birou si am incasat bataie era pilit putin...a urmat un nou referat si o noua sanctiune chiar daca colegii mei nu recunosteau nimic...au urmat si amenintari cu moartea pana acolo ca mi-a zgariat usa ap. cu: te omor...Aveam doua alternative sa-l iert neconditionat sau sa-l dau in judecata...Ei Dumnezeu a facut in asa fel incat nu am putut sa-l dau in tribunal pentruca singurul martor cu care am fost in birou nu recunostea nimic- era cu el , de aceea au venit amandoi in birou...iar certificatul medico legal nu prea valora mare lucru...am fost "nevoit" sa-l iert neconditionat...nu stiam ca e calea cea mai de succes atunci...m-am rugat pentru el...si intr-un timp scurt a recunoscut fapta in fata directorului general si de fata cu mine si si-a cerut iertare...asa lucreaza Dumnezeu in anumite situatii...Chiar daca unii ziceau ca trebuia sa imi fac dreptate , am ales ca Dumnezeu sa-mi faca dreptate si a facut-o in mod desavarsit...nu dupa mult timp acesti doi colegi si-au dat demisia, asta nu din cauza conflictului meu ci din alte motive...
             Sunt conflicte pe care numai Dumnezeu le poate rezolva...datoria noastra este sa iertam pe gresitii nostri...chiar daca suntem desconsiderati de unii... ca nu suntem "barbati" ,aici functioneaza o alta lege mai puternica, cea a iertarii!

Ultima modificare de Cris Cristi (09/04/06 17:36)


_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

09/04/06 17:35

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Cred ca cheia pentru solutionarea unui coflict este sa facem noi primul pas chiar daca celalalt a gresit fata de noi. Este greu uneori, dar ranile incep sa se vindece cand incepi sa tratezi conflictul.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

11/04/06 03:36

Site web  
valentina
membru

Locatie: Baia Sprie, Romania
Inregistat: 04/03/06
Da, asa este, cum spui tu, Larisa. Cred ca orice om are parte de conflicte, mai mari, sau mai mici. Doare de multe ori sa cedezi, sa fii tu primul care recunoaste ca a gresit, desi uneori poate nu e asa, nu e usor, dar ce mare biruinta simt in suflet de fiecare data cand imi simt eul infrant, cand pot sa las de la mine, ma simt mai aproape de Domnul, o bucurie imensa imi inunda inima! :) Si nu ma mai intereseaza care a gresit si de ce, daca pana la urma, rezulatul va fi sa putem sa zambim si sa ne cerem iertare reciproc :) Deci merita efortul, si desi nu reusesc de fiecare data sa evit unele conflicte, incerc, incerc mereu... si nu ma dau batuta! Stiu ca prin fiecare incercare, Domnul ne modeleaza caracterul, ca sa ne faca mai asemanatori Lui.

"Ajuta, Doamne, dup-a Ta masura
Trairea sa ne fie zi de zi,
Si sa topim impotriviri si ura
Cu forta Ta divina - de-a iubi.

Ajuta-ne celui ce ia prin sila
Sa nu-i mai cerem paguba' napoi
Poate la urma, prin cereasca mila,
Sa fim pe calea noua amandoi.

Ajuta-ne celui ce ne loveste
Sa-ntoarcem si obrazul celalalt,
Caci cel ce bucuros se umileste
Ascunse trepte urca spre inalt.

Ajuta-ne celui ce cauta sfada
Sa ii putem da pacea ca raspuns;
Numai asa, cu-o nevazuta spada,
Razboinicul poate va fi strapuns.

Ajuta-ne celor ce ne vor raul
Noi sa le dovedim ca suntem buni.
Descoperind cum ne e Dumnezeul,
Le vom turna pe crestete carbuni.

Ajuta-ne sa ne iubim dusmanii,
Asa cum ne invata verbul sfant,
Si vom cladi, curgand la vale anii,
Cereasca-mparatie pe pamant.

Ajuta, Doamne, lupul si cu mielul
Sa frecventeze singurul izvor,
Si sa vedem cu ochii nostri telul
Dumnezeiesc: <<O turma si-un pastor>>..."

("Rugaciune", de Nona Minona)

Amin! GBU all!


_______________________________________
'Domnul e pastorul meu...'Ps 23
"Aimer c'est agir..." Victor Hugo
http://littlebit-faith.blogspot.com

11/04/06 11:12

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Amin!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

12/04/06 01:04

Site web  
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
as vrea sa pot spune ca mereu actionez matur si corect in fata unui conflict, dar nu se intampla asta...
am invatat ca e mai bine sa o las eu mai moale daca celalalt nu o face, insa anumite situatii imi cer sa fiu mai dura un pic ( dura nu in sensu ca bat pe cineva  :)))) adik imi sustin punctul de vedere pana la capat daca consider ca se cere....
se spune ca din rezolvarea unui conflict se naste intimitatea...asa ca succes la rezolvarea conflictelor!!!!!!!!!!!!!!!!!


_______________________________________
joy

09/11/06 15:12

   
Diana-s-2-da-r
membru

Locatie: Tg-Jiu,Romania
Inregistat: 27/12/06
Conflictele cu cei din jur..un subiect ce merita discutat..Cum ramane insa cu acele conflicte interioare care sunt la fel de complicate?
  In legaturacu acele conflicte intre prieteni,vroiam sa spun ca unul dintre cei implicati trebuie sa faca primul pas,lasand la o parte orgoliul...De obicei se pune intrebarea :"dar de ce sa fac eu primul pas?el/ea a gresit!eu nu sunt vinovat/a!"DAca se face un mic compromis se obtin mai multe avantaje decat in urma refuzului de a lucra la rezolvarea prolemei.


06/02/07 16:08

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Inevitabil, conflictele apar in viata noastra de zi cu zi. Asta pentru ca nu ne poate impartasi toata lumea parerile. Logic, nu?
Problema insa nu sunt conflictele, ci felul in care ne raportam la ele, felul in care ne comportam intr-un conflict.

Despre mine se poate spune ca sunt o fire care ma aprind destul de repede. Nu am fost mereu asa, insa mostenirea de familie si diferite situatii in viata m-au facut sa imi pierd din rabdare si sa reusesc sa ma turez destul de repede. Cred ca cel mai bine stiu parintii mei acest lucru, pentru ca in ultima vreme conflictele sunt tot mai dese.
Fiind o fire care ma aprind repede, nu reactionez frumos in conflicte. (cei care sunt mai vechi pe forum, pot sa confirme aceasta). As vrea sa pot spune ca sunt bland, vorbesc cu duhul blandetii, asa cum ne indeamna Scriptura, dar (inca) nu pot afirma acest lucru.

Domnul sa aduca schimbare in viata mea pe acest plan.

Ultima modificare de benny (13/02/10 00:24)


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

13/02/10 00:22

   
selena
membru

Locatie: targoviste romania
Inregistat: 01/03/07
Intr-un conflict, din ce am observat eu daca cedezi tu primul si iti ceri iertare chiar daca stii ca vina nu ti-a apartinut se va subintelege ca tu esti vinovat pentru ca ti-ai cerut chiar si iertare .Nu stiu am observat ca noi ca si crestini, avem un spirit mult mai critic si suntem mult mai predispusi conflictelor si pentru ca de cele mai multe ori urmarim dreptatea.Desi ma feresc cat pot de mult de conflicte ,chiar fratele meu mi-a spus ca am un caracter slab din punctul acesta de vedere ptr ca eu ca sa evit conflictele de multe ori fac anumite compromisuri si prefer sa nu ma bag decat sa sustin ceea ce cred eu cu adevarat.Mi se pare destul de complicat acest subiect e mereu cu dus si intors...

_______________________________________
oamenii care au schimbat lumea au fost acei oameni pe care lumea nu i-a putut schimba!

13/02/10 14:02

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
in ultima vreme am conflicte foarte dese cu fratele meu. E ciudat ,tocmai cu el, cu care ma inteleg asa de bine in general.
    E foarte aiurea, totul porneste de la chestii banale: de exemplu de dimineata sta cu becul aprins intr-o camera, dupaia merge in alta unde sta vreo 5 min ,timp in care nu stinge becul din prima camera. Si cand ii amintesc de bec se enerveaza. Eu tot incerc sa ma abtin dar ma calca pe nervi uneori.
   Azi ne-am certat ca cd-ul cu toate pozele mele e la un vecin de vreo cateva saptamani si nu vrea sa-l aduca. [asta-i numa' una din certuri].
   Partea buna e ca trec de la sine fara sa ne cerem vreodata iertare, sta-i stilul nostru.


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

08/03/10 18:49

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
In viata nu-i mereu asa. Eu cred ca e mai greu (cel putin pentru mine) sa iert cu adevarat decat sa cer iertare.

_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

08/03/10 19:36

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

mereu-tanar a scris:

In viata nu-i mereu asa. Eu cred ca e mai greu (cel putin pentru mine) sa iert cu adevarat decat sa cer iertare.

cu timpul vine si iertarea aia.
La mine vine de la sine, desi unele lucruri nu le pot uita, mai ales ca mi le amintesc cand sunt alte conflicte. [ma certasem urat cu ai mei aseara si vorbeam azi cu tata si mi-am amintit de faza - i-am zis ca nu mai vorbesc cu el desi inca vorbesc, cu mama m-am impacat de la sine].

In legatura cu conflictele: e foarte aiurea ca atunci cand esti nervos, pe moment spui lucruri foarte aiurea care pe celalalt il dor, ca apoi sa regreti. Eu nu suport sa mi se spuna ceva aiurea si dupaia sa vina sa-si ceara iertare, n-am nevoie sa-si ceara iertare, deja m-a traumatizat. Macar sa-mi acorde timp sa imi revin, prea redepe trece de la o stare la alta ,de la o vorbire la alta.
Personal ,m-au invatat urat, nu pot sa-mi cer iertare, si cand mai ma ciocnesc cu prietena mea niciuna nu ne cerem iertare, ne impacam de la sine [deja suna obsedant expresia "de la sine"]

Ultima modificare de RainSong (08/03/10 19:48)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

08/03/10 19:46

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Sunt 2 metode prin care se incearca rezolvarea conflictului: iertarea si jihadul.

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

09/03/10 09:12

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Dar, iertarea presupune si uitare in acelasi timp, pentru ca altfel neplacutul eveniment tot revine si produce automat mania.Eu vorbesc din experienta.Jihadul nu reprezinta si stapanirea de sine? Cred ca iertarea si stapanirea de sine merg mana in mana.Ca sa ierti clar nu trebuie sa raspunzi cu aceeasi moneda, deci sa nu te razbuni, clar sa te stapanesti, sa nu te manii, sa ierti, sa uiti, sa ai rabdare, pentru toate astea care merg mana in mana, zic eu, ai nevoie de foarte multa intelepciune, deci de Dumnezeu care va slefui automat caracterul "coleric" :D din noi si vom fi gata de un razboi sfant.:)

Ultima modificare de ROXANA82 (01/10/10 16:23)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


01/10/10 16:02

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Asa e Roxana. De fapt, Jihad inseamna razboiul cu propria persoana. Este echivalentul rastignirii firii pamantesti.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

01/10/10 16:16

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net