TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Zodiacul Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Am văzut de curând că cineva se prezenta la "Noi, cei de pe forum" indicând zodia din care se consideră că face parte.

Este bine pentru un creştin să se orienteze după zodiac?

Ce înseamnă zodiacul? Este el periculos?


30/09/06 22:04

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05

ASTROLOGÍE  - s.f. (ÃŽn antichitate şi în evul mediu) Prezicere a viitorului pe baza studierii poziţiei şi mişcării aştrilor, a constelaţiilor sau a unor fenomene cereşti.

ASTRONOMÍE  - s.f. Ştiinţă care se ocupă cu studiul aştrilor, al sistemelor de aştri, al galaxiilor şi al universului.

HOROSCÓP,   - horoscoape, s.n. Reprezentare grafică a poziţiei stelelor, cu care astrologii prezic soarta cuiva, în raport cu data naşterii sale

ZODIÁC, zodiace, s.n. 1. Zonă circulară a sferei cereşti în care se află cele douăsprezece constelaţii corespunzătoare lunilor anului şi prin faţa cărora trece drumul aparent al Soarelui în cursul unui an; fiecare dintre cele 12 sectoare ale acestei zone. ◊ Semnele zodiacului sau zodiacele = figurile simbolice ale zodiacului reprezentând cele douăsprezece constelaţii. 2. Carte de astrologie cuprinzând preziceri asupra destinului oamenilor, potrivit zodiei în care s-au născut; carte de zodii.Cred că noi, ca şi creştini nu ar trebui să ne luăm după aşa ceva, dimpotrivă avem datoria să luăm atitudine împotrivitoare.

Zodiacul nu e vrăjitorie, e doar o porcărie pe care mulţi oameni o cred.Este legată de astrologie, de altfel o ştiinţă ca toate celelalte, dar oamenii care se ocupă de aşa ceva nu sunt astrologi în adevăratul sens al cuvântului (nu studiază mişcarea corpurilor cereşti) ... ci doar fac bani pe seama altora...

Prezicerile zilnice, lunare, anuale .. ş.a.m.d se mai numesc horoscoape şi mulţi oameni, chiar foarte mulţi, cred în aşa ceva. Totul este bineînţeles o minciune pe care mulţi o cred ...

Un lucru ireal nu poate fi periculos atât timp cât îi ştii adevărata faţă, altfel este periculos, deoarece pentru om, necunoscutul are ca şi prieten periculosul. :)

Ultima modificare de Seraphim (30/09/06 23:25)


30/09/06 22:14

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Există în circulaţie biblii cu explicaţii în care zodiacul sau horoscopul sunt prezentate ca ceva pozitiv, fiind asociate cu stelele care ar trebui să prezinte semnele vremilor.

Ce părere aveţi? ce prezintă de fapt stelele? De ce oamenii le asociază totuşi cu anumite evenimente şi uneori prezicerile lor se împlinesc?

Cum rămâne cu magii care au ajuns la Isus ghidaţi de o stea?

Ultima modificare de Lupea_Filip (30/09/06 23:13)


30/09/06 23:06

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Păi e simplă de tot treaba cu magii ... ei erau cercetători ai boltei cereşti. Să nu uităm că, Dumnezeu le-a dat semnul prin care ei au dedus naşterea unui rege, iar mai apoi să ne amintim de semnificaţia darurilor pe care aceştia le fac lui Isus, deci aici totul are o logică.

Să nu uităm că duhurile din văzduh au putere, şi nu vorbim de poveşti, deci este posibil ca semnele date de corpurile cereşti să fie adevărate, dar, cum am spus şi în postul anterior, nu ar trebui să ne complicăm noi viaţa căutând aceste semne. ÃŽn plus, chiar Domnu Isus spune că nu este treaba noastră să ştim de vremuri şi soroace...

Cât despre stele(planete cu sursă de lumină şi căldură proprie, cu  o durată limitată de viaţă) ele se află de asemenea sub controlul Lui Dumnezeu, şi ar fi posibil ca oamenii să primească o descoperire asemănătoare cu cea a magilor, dar mă gândesc că Dumnezeu ar descoperi acest lucru într-un mod special (o anunţare sau mă rog un semn cu rol prevestitor) celui căruia i-ar fi adresatp această descoperire.


30/09/06 23:20

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK. Despre faptul că există ceva dubios acolo nu avem ce comenta, pentru că dacă nu ar fi şi lucruri care se împlinesc în tot ce zic aceşti astrologi, atunci pânea lor ar cam dispărea repede.

  ÃŽnsă creştinii nu trebuie să accepte "sprijinul" lui Satana în vieţile lor; probă evidentă - episodul cu Pavel şi ghicitoarea din Filipi (F.Ap. 16:16) Deşi îi făcea reclamă pozitivă lui Pavel (ca să zicem aşa), el ne-a arătat clar că nu trebuie acceptat sprijinul "dezinteresat" al lui Satana. "Să nu te încrezi în străinul care face daruri" ... spune parcă un proverb românesc.

  Ce avem sau dorim noi ca şi creştini de la viaţă care să nu ne poată fi dat de Tatăl ceresc? Dorim să ne cunoaştem viitorul? El ni-l poate spune. Dar ar fi bine să ne analizăm de ce dorim să ne cunoaştem viitorul. Iar dacă Tatăl tace cu privire la viitor, de ce tace? Să forţăm noi un răspuns trecând astfel peste voia Lui? (A se revedea episodul cu Saul...)

  ÃŽn plus, mă gândesc că previziunile oferite de Satana prin horoscop sau alte mijloace sunt cel mai adesea atât de ambigue încât în aproape orice condiţii să se poată spune că s-au adeverit. Din acest punct de vedere ele se pot încadra lesne în semnele şi arătările mincinoase despre care suntem avertizaţi în Apocalipsa.

  Cum rămâne cu magii?
  ÃŽn primul rând trebuie să acceptăm că adesea cei care îi atrag sau i-au atras pe oameni la Hristos s-au folosit la început de ceea ce le era oamenilor familiar. Pavel rosteşte o predică celebră pornind de la idolatria care exista în Atena, lucru clar condamnat de Scriptură.
  Magii au ajuns la Hristos atraşi de ceea ce cunoşteau ei mai bine: semnele cerurilor. Problema nu este cum au ajuns acolo, ci ce s-a întâmplat după întâlnirea lor cu Hristos!
  Dacă Dumnezeu aprecia modalitatea de comunicare supranaturală prin stele, de ce nu au fost înştiinţaţi de un alt semn astral să plece de acolo şi să nu treacă pe la Irod? De ce a folosit Dumnezeu un vis?
  Pentru că Dumnezeu a stabilit nişte modalităţi de comunicare cu omul pe care le respectă şi le foloseşte. Să nu-L căutăm, deci, unde nu Se revelează. Iar dacă întâlnirea cu Hristos a fost un punct de turnură în viaţa magilor, un moment după care Dumnezeu a comunicat cu ei personal, ei nu s-au mai întors la ce au făcut înainte. Noi de ce am face-o?

Ultima modificare de Lupea_Filip (30/09/06 23:43)


30/09/06 23:38

Site web  
RedboY
membru

Inregistat: 30/12/06
eu nu cred in zodiac :))
poate uneori "ma fac" , ca ma intereseaza ce scrie pe acolo... binenteles, cand scrie de bine :)


30/12/06 00:43

   
md4RM
membru

Inregistat: 21/05/07
'Asa vorbeste Domnul:"Nu va luati dupa felul de vietuire al neamurilor, si nu va temeti de semnele cerului, pentru ca neamul se tem de ele" ' Eremia 10:1

[sunt diferite de cele scrise de Dumnezeu in Geneza]


_______________________________________
Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale. [Ps.199:99]

04/06/07 18:55

   
KoJack
membru

Locatie: Avrig-Sibiu, Romania
Inregistat: 29/02/08
eu ... sincer ... nu cred in zodiac ... desi de multe ori mi se intampla ceea ce scrie in el ... dar in fine ... NU CRED!!!!

_______________________________________
Semnat...

KJ.

24/03/08 22:11

Site web  
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

radub88 a scris:

As recomanda foarte mult un documentar de-la lui Richard Dawkins[...]

Recomand mare atentie la documentarele lui Dawkins. Este unul din cei mai importanti exponenti si promotori ai ateismului.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

31/03/08 09:44

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
mda ... asa este... am auzit si eu cate ceva din teoriile lui Dawkins... si nu prea sunt de acord cu ele... mare atentie: atunci cand afirmi ceva(de exemplu o teorie sau o idee fundamentala) si nu este adevarata inseamna cu tu spui o erezie... vai si amar va fi de cei care invata pe altii lucruri false/erezii :<

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

11/04/08 10:44

Site web  
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
ma..nu mai stiu exact pe unde scrie,dar ne-a zis o data la studiu ca cei care citesc zodiacul,se duc la vrajitori sau isi descanta copii etc. intra sub blestem..inainte citeam zodiacul,nu mi se parea mare lucru[nu-l credeam]dar dupa ce-am aflat..mi-am dat seama ce greseala am facut..:(
de-atunci ma feresc sa citesc horoscopu :D


11/10/08 13:36

   
UnderZero
membru

Locatie: n-are conteaza...
Inregistat: 19/04/08
Zodiacul, precum si alte modalitati de aflare a viitorului, ne stirbesc credinta in Dumnezeu. Iar noi ne instalam pe tronul existentei noastre. Nu scrie nicaieri ca anumite legaturi cu lumea de dincolo nu ar exista sau ca viitorul nu poate fii banuit, insa suntem sfatuiti sa nu avem de-a face cu asa ceva.
Pe langa faptul ca e periculos, incepem sa credem intr-un destin ce nu poate fii influentat de actiunile noastre sau de puterea Lui Dumnezeu, ce raspunde atitudinilor noastre.


15/10/08 11:38

   
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

filip a scris:


Este bine pentru un creştin să se orienteze după zodiac?NU
Crestinul nu are nevoie de zodiac. Pe langa faptul ca este interzia citirea in stele, cunoasterea viitorului, zodiacul limiteaza.
A citi intr-o anumita zi ce iti "spune" horoscopul presupune si o autosugestie, o limitare, o asteptare a unor lucruri care stii ca urmeaza a ti se intample.Posibil sa ai un obstacol, o incercare, o dificultare de depasit in aceea zi in care ai citit horoscopul, daca "pici" pe ceea ce scrie acolo posibil sa nu fi pregatit sa lupti pt a iesi biruitor pt ca stii deja de acolo...deznodamantul.

Filipeni 4:13  Pot totul în Hristos, care mã întãreste.
Horoscopul, zodiacul, sunt ...povesti pt cei care nu-L cunosc pe Creator.


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

05/03/09 01:45

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Zodiacul, horoscopul sunt o alta poveste cu ajutorul careia se castiga bani. De ce spun ca e poveste? In primul rand pentru ca nu se poate prezice viitorul intr-un mod asa precis pentru o masa atat de mare de oameni. Viitorul atat de multor oameni nu poate fi la fel.
Dar omul, mai ales romanul, naiv si superstitios fiind, da in fiecare dimineata o anumita suma pe acel ziar pe care il cumpara poate numai datorita horoscopului de pe ultima pagina.

Nu am crezut, nu cred si nu voi crede in zodiac/horoscop/prezicerea viitorului cu ajutorul stelelor.


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

13/02/10 00:42

   
simona
membru

Locatie: Ploiesti, Romania
Inregistat: 19/02/08
Sunt si ziare gratuite, benny, care contin horoscopul. :D Insa stii ce se intampla? Daca zece oameni, toti sub semnul pestilor-sa zicem, citesc acelasi horoscop, cel mai probabil ca vor pati acelasi lucru. Stii de ce? Pentru ca vor fi influentati de ce au citit, si vor face ca lucrurile sa stea intocmai, inconstient. Eu cred ca horoscopul e o forma de autosugestie. Si apoi auzi:"Maaai, mie chiar mi s-a implinit ce a scris in horoscop."

_______________________________________
"GOD IS ENOUGH"

13/02/10 12:37

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Pe langa asta, predictiile sunt generale si vaste, care au sansa mare sa se intample datorita faptului ca "prezic" fapte ale rutinei zilnice probabile. INSA, daca Dumnezeu ne cere sa ne ferim de asa ceva, inseamna ca exista anumite persoane care chiar se ocupa cu asa ceva.

13/02/10 13:26

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
E o chestie ce seamana. Cei care fac horoscopul sunt buni psihologi si subliniaza lucrugi generale, care ating un anumit domeniu existential. Daca nu ti se potriveste prezicerea cu afacerile ti se potriveste aia cu prietenii sau dusmanii, si daca nici aceea nu ti se potriveste, ti se va potrivi aia cu dragostea. Oricum in una poti sa te regasesti si aceea o vei vedea ca fiind cea mai importanta. Celelalte se vor potrivi mai mult sau mai putin, dar per ansamblu, ti s-a adeverit, nu?

Desigur, aceasta inclinatie a omului spre a cunoaste viitorul pote fi exploatata foarte usor de Diavolul, si te poate conduce psihologic spre el.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

15/02/10 17:22

   
romanescu
membru

Locatie: lugoj
Inregistat: 26/03/08
Eu nu mai citesc deloc zodicacul de cand am devenit crestin

_______________________________________
un crestin caldicel face mai mare paguba ca o mie de pagani

11/08/10 10:24

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
asta e foarte bine. Eu nu l-am citit niciodata. Mi s-a parut todeauna ca nu este pentru oameni seriosi.

_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

11/08/10 23:58

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net