TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Dovezi istorice despre Iisus Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Excelent nina+ :).Credinta noastra nu e oarba.Daca vrem sa predicam pe Iisus trebuie sa fim si intelepti.In nici un caz orbi.Biserica apostolica nu da voie sa predice enoriasilor evanghelia daca ei nu au acest har.Predicand aiurea evanghelia nu o sa mai creada nimeni in ea.Daca arat ca Dumnezeul Nostru ne trimite in iad ca ne inchinam la icoane(vezi calugarii care se roaga) lumea o sa creada(lumea necrestina) ca predicam un Dumnezeu ....Ce a ce nu corespunde cu Dumnezeul  biblic pana la urma.

29/07/08 23:53

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Bairstow...Cu cati teologi ortodocsi am discutat despre icoane nici unul nu a confirmat faptul de a te inchina icoanei. Toti au fost pe un gand: "Prin ele" si nu "la ele", prin simbolistica lor, si nu lor. Diferenta vine acolo unde unii oameni nu vad necesitatea unei "imagini" ptr. a se inchina, iar altii sunt dependenti sa le aiba. Scrie ca D-zeu care vede in ascuns si rasplateste in ascuns. Adica ne inchinam inlauntrul nostru si El acolo ne si rasplateste. A ne folosi de imagini este o capcana foarte mare, fiindca stim ca nu este imaginea D-zeu, nici Isus sau altcineva. Noi ne rugam Celui Ce Este, nu celui pe care ni-l arata cineva ca ar fi El.

30/07/08 10:15

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
" Fiindcă n'aţi văzut nici un chip în ziua cînd v'a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,sau chipul vreunui dobitoc de pe pămînt, sau chipul vreunei păsări care sboară în ceruri,sau chipul vreunui dobitoc care se tîrăşte pe pămînt, sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pămîntului." Deut. 4:15-18

Ultima modificare de UnderZero (30/07/08 11:01)

30/07/08 10:47

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

bairstow a scris:

Din punct de vedere istoric, sau gasit documente arheologice despre existenta lui Iisus?

30/07/08 19:23

bairstow
membru

UnderZero a scris:

" Fiindcă n'aţi văzut nici un chip în ziua cînd v'a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,sau chipul vreunui dobitoc de pe pămînt, sau chipul vreunei păsări care sboară în ceruri,sau chipul vreunui dobitoc care se tîrăşte pe pămînt, sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pămîntului." Deut. 4:15-18

???????PAi la voi nu sunt ilustrate cu Iisus?Aveti curaj sa le aruncati la foc?
Eu scriam de dovezi aici si nu de icoane, dar in fine.Oricum sper ca sword sa fi inteles ceva din discutile avute cu ortodocsi :)

30/07/08 21:12

Sword
membru

Si revenind la dovezi... Crestinii cred o parte din scrieri si o parte din viata traita cu D-zeu. Dovezile "palpabile" sunt o mare cursa ptr. credinta. De la tv nu sunt sanse de a ne intari credinta, in primul rand ca lucreaza cu imagini, iar credinta stim ca nu pe "a vedea" se bazeaza. Desi lucrez in domeniul vizualului, prefer simbourile si transmiterea unei idei intr-un mod abstract. De ce? Fiindca imaginile concrete reduc orizontul gandirii la "ceea ce se vede", si nu mai lasa loc trecerii dincolo de forma vazuta. Asta este valabil si in cazul televiziunii, si al imaginilor despre Isus...etc. Eu unu nu as invata copilul "aratandu-i" din biblia ilustrata ceva despre Isus, ci i-as citi mai degraba despre El. In felul asta mintea lui va putea sa-si formeze singura ideea si nu va ramane blocat in orizontul ingust al unor scene pictate.

31/07/08 09:28

bairstow
membru

Iată ce spune senatorul Publius Lentulus:

„Maiestăţii Voastre şi stimatului Senat al Romei, din partea senatorului Lentulus, salutare!
Am aflat că doriţi să ştiţi chiar de la mine cele ce acum vă comunic prin această scrisoare şi mă grăbesc să vă împărtăşesc ceea ce ştiu.
Trăieşte aici un om, care se bucură de o mare reputaţie. Despre el, poporul spune că este un profet, iar adepţii săi afirmă chiar că ar fi divin. Şi, într-adevăr, o, imperatore, nu există zi în care să nu aud ceva nou despre acest om, despre minunile sale. Am auzit chiar că vindecă prin cuvânt şi că a înviat morţi. Nu am fost martor la aceste evenimente, dar aşa aud de la iudei.
Este de statură mijlocie şi de o frumuseţe uimitoare.
Este un bărbat cu o înfăţişare nobilă şi trăsături atât de frumoase şi care exprimă atâta maiestuozitate, încât oricine îl vede nu poate să nu îl admire. Are părul de culoarea castanei coapte, iar de la nivelul urechilor până la umeri, culoarea devine cea a pământului, doar că foarte strălucitoare. Îl poartă despărţit de la mijlocul frunţii, însă după obiceiul celor din Nazaret. Fruntea dreaptă şi senină, este lată, iar chipul, fără urmă de riduri sau pete, cu o uşoară nuanţă de bronz, este rumen. Nările şi buzele fără cusur. Barba la fel de deasă ca şi părul, nu prea lungă şi despărţită la mijloc. Ochii săi serioşi te înfioară. Sunt ca razele soarelui, iar strălucirea lor nu îţi permite să i te uiţi drept în faţă.
Când rosteşte vorbe de dojană, te înspăimântă; plânge când trebuie să mustre. Atrage iubirea oamenilor şi are o voioşie demnă. Se spune că nu a fost văzut râzând niciodată, însă a fost văzut plângând. Ochii lui, de un alb imaculat, au culoarea cerului senin şi lăcrimează mereu, deşi nimeni nu ştie de ce. Nu există în rândul iudeilor asemenea ochi ca ai lui. Are braţe şi mâini deosebit de frumoase. Este fermecător când poartă o conversaţie, însă vorbeşte puţin; iar când vorbeşte, o face cu o deosebită modestie. Oriunde îşi face apariţia, este de departe cel mai frumos bărbat pe care l-a văzut sau şi-l poate imagina cineva; se spune că îi seamănă mamei sale, cea mai frumoasă fiinţă din această regiune.
În ceea ce priveşte cultura sa, uimeşte întreg Ierusalimul. Deşi nu a studiat niciodată, cunoaşte toate domeniile ştiinţei. Călătoreşte desculţ şi umblă cu capul descoperit. Mulţi râd când îl văd, se tem însă şi tremură în prezenţa lui sau când le vorbeşte. Se spune că nu s-a mai pomenit un asemenea bărbat în zona asta. Într-adevăr, din câte mi-au spus evreii, nimeni nu a mai auzit asemenea învăţătură înaltă cum o predică acest om şi mulţi iudei cred în el şi în natura lui divină, pe când alţii au venit la mine să îl reclame ca pe cineva care s-a împotrivit Maiestăţii Voastre. Mă revolt împotriva acestor iudei pizmaşi. Este un fapt cunoscut de toţi că nu a făcut niciodată vreun rău, şi că, dimpotrivă, înfăptuieşte numai lucruri bune. Toţi cei care îl cunosc şi care au avut de-a face cu el spun că au avut parte numai de lucruri bune şi de sănătate din partea lui.
Dacă Maiestatea Voastră doreşte să-l vadă, precum mi-aţi scris deunăzi, făceţi-mi cunoscut aceasta şi imediat îl voi trimite la Roma, căci sunt gata să îndeplinesc cu supunere şi credinţă tot ceea ce Maiestatea Voastră îmi va ordona.”

Imi pare un Iisus asa cum il arata icoanele ortodoxe. :)
Si intreb:e vorba de o scriere apocrifa?Dupa cate am inteles, in nici un caz :)

22/09/08 20:48

Sword
membru

Si mie mi se pare tot asa Bair...ca-n icoanele voastre... ;) Foarte poetic...

Ultima modificare de Sword (22/09/08 22:34)

22/09/08 22:33

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Cred ca bairstow este indreptatit sa caute cat mai multe dovezi. Daca sunt istorice foarte bine. Important sa fie dovezi veritabile, iar nu contrafacute. Dumnezeu are suficiente dovezi in legatura cu ce face si cred ca nici un credincios adevarat nu va crede ca este dator sa-l ajute pe Dumnezeu.

Existenta lui Isus este un fapt istoric, si fie ele carti cuprinse in Biblie fie scrieri din afara ei (mai putine) toate cantarite din perspectiva istorica sustin existenta personajului Isus.

Numararea anilor inepand de la Hristos (chiar daca sunt unele inexactitati) arata ca in istorie altii cu mult inainte de noi l-au considerat un personaj destul de semnificativ, pentru ca numararea anilor sa se raporteze la el si mai tarziu in mediul crestin sa fie referinta de baza pentru socotirea anilor.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

05/10/08 02:10

bairstow
membru

Batem campii.Ca sa nu zic bati.Nu inteleg decat ca nu le ai cu nimik.Imi pare rau dar assta e.Crestinismul a devenit religie de stat si Dionisie un calugar a calculat acesti ani.Este normal ca numaratoarea sa inceapa de la fondatorul religiei crestine Iisus.In rest un haos total.Nu inteleg ce ai vrut sa scri.

Ultima modificare de bairstow (05/10/08 05:27)

05/10/08 05:16

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
Pe langa Biblie pe care eu o gred din pricina faptului ca o experimentez mai sunt si scrierile sfintilor parinti care pot fi o dovada destul de puternica. Pentru mine personal sunt o comoara, sa vezi acolo teologie..

17/12/08 20:34

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Ai studiat patristica? :)

19/12/08 09:51

saved
membru

Inregistat: 11/07/08
Nu am studiat sunt inca in faza de lecturare. Sunt destul de multe carti si nu le am decat in format pdf. Merge cam greu :)

19/12/08 10:28

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Conform brosurii "Isus, unica speranta", editata de GBV, despre Domnul Isus au mentionat :

1. Tacit-istoric roman;
2.Suetoniu-cronicar al curtii romane sub imparatul Adrian;
3.Pliniu cel Tanar- guvernator roman al Bitiniei, in Asia Mica.

10/01/09 18:53

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08

bairstow a scris:

Din punct de vedere istoric, sau gasit documente arheologice despre existenta lui Iisus?

deci documente arheologice nu stiu sa va spun dar...fiecare zi care a trecut ramane istorie ... deci daca Isus traieste si se vede in noi ... daca s-a vazut si ieri inseamna ca sunt dovezi din punct de vedere istoric ... ;) ...

KJ.

16/02/09 22:23

Site web  
f_repede
membru

Inregistat: 13/02/09
Am auzit un lucru interesant intr-un film si se potriveste foarte bine si aici. Putin modificat ar fi asa : God's love is like the wind: you can't see it but, you can feel it!"
Am auzit si o predica a lui Vladimir Pustan care zicea ca a fost o data cu trenul si a stat in compartiment cu un profesor universitar care nu credea in Isus, era ateu. Cand la intrebat pe Vladimir Pustan de ce crede in Domnul, acesta i-a raspuns asa: "Dumneavoastra credeti ca a existat Mihai Viteazul?". Profesorul normal ca a raspuns ca da. V. Pustan i-a spus: "De unde stiti ca a existat? L-ati vazut, era neam cu dumneavoastra?" Profesorul i-a raspuns ca nu l-a vazut, dar ca despre el vorbesc cartile de istorie si istoricii. Pustan i-a zis ca despre Dumnezeu este scris in Cartea Cartilor, in Istoria omenirii, in BIBLIE. Cred ca este suficient, nu avem nevoie de o dovada mai mare decat de Biblie, de toti martirii care au murit din cauza ca credeau in El. Pentru mine cea mai mare dovada este ca Il simt tot timpul in viata mea, ca ma ajuta in fiecare moment. Pentru mine este suficient...

Ultima modificare de f_repede (29/05/09 22:37)

29/05/09 22:37

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la