TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/De ce Dumnezeu a creat universul? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Ok :D
2-0 !

Ultima modificare de bairstow (07/08/08 13:36)

07/08/08 13:34

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
bair ... io te las in pace ... de nu te mai vezi om cu lume ... si pot sa iti scriu de nu mai inteleg nici eu ... daca vrei sa jucam pe scor ... cauta in alta parte ... nu ma scoate din papucii mei ... posibil sa imi fac un hobby nou ... vanatoarea de pinguini ...

07/08/08 13:44

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
mai bine fa-ti alt hobby : postarea la subiect ;) .

07/08/08 20:48

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

Batrânul a scris:

....nu-mi vine sa cred ce de aberatii se spun pe aici....singura intrebare care ramane valabila este....."Care este adevărul? E omul una din gafele lui Dumnezeu sau Dumnezeu e una din cele ale omului? - Friedrich Nietzsche....eu ...personal sunt de acord cu partea de pe urma....:((((

Daca citatul e veridic, intrebarea respectiva este una din multele gafe comise de domnul Nietzsche, care in mintea lui marginita nu avea cum sa afle care este adevarul.

"Nebunul zice în inima lui: ,,Nu este Dumnezeu!`` S-au stricat oamenii, fac fapte urîte; nu este niciunul care să facă binele." - Psalm 14:1

In cazul domnului Nietzsche acest verset devine literal: se pare ca la 45 de ani innebuneste literalmente; fapt care nu ma prea mira, avand in vedere ce-a scris si stilul in care a facut-o.

08/08/08 05:33

Batrânul
membru

Inregistat: 07/08/08
Tu ai dreptate intr-un fel ...Klaudiu...dar sti de ce innebunesc majoritatea oamenilor ca el???...pentru ca stiu prea multe! Iar, cu cat sti mai multe cu atat intelegi mai putin...

19/08/08 15:34

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

Batrânul a scris:

Tu ai dreptate intr-un fel ...Klaudiu...dar sti de ce innebunesc majoritatea oamenilor ca el???...pentru ca stiu prea multe! Iar, cu cat sti mai multe cu atat intelegi mai putin...

batranule... nu stiu cum sa iti zic(pe nume)... deci... nu stiu ce sa zic despre felul in care gandesti... numai cand am citit semnatura ta m-am cam speriat de ea... in fine... stii... in Biblie, apostolul Iacov in epistola sa, mai exact... in Iacov 2:19  -  "Tu crezi ca Dumnezeu este unul, si bine faci, dar si dracii cred... si se infioara!"

nu numai noi oamenii stim ca Dumnezeu exista, dar si ingerii cazuti(diavolul cu supusii sai)... deci... suntem siguri ca El exista... in Biblie este scris ca Dumnezeu a pus in noi si gandul acesta: gandul vesniciei...:)

19/08/08 19:16

Site web  
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Dumneze a creat Universul pentru ca este Dumnezeu. Nu a putut atfel. Sta in "firea" lui Dumnezeu viata. Fiind sursa vietii, nu  se putea altfel.

04/10/08 09:55

TomiRaelian
membru

Inregistat: 16/08/08

Norkis a scris:

Dumneze a creat Universul pentru ca este Dumnezeu. Nu a putut atfel. Sta in "firea" lui Dumnezeu viata. Fiind sursa vietii, nu  se putea altfel.

Nu stiu de unde stiti voi cine a creat Universul. In biblie se vorbeste despre crearea cerurilor(a atmosferei) si a pamantului(continentului originar). Si e vorba de Elohim(cei care vin din cer), nu "Dumnezeu".

Universul nu e creat de nimeni, pentru ca e infinit. Deci nu are inceput, si nici sfarsit. Cat despre "dumnezeul" de care tot amintiti, saracul de el avea picioare pe care israelitii i le-au si vazut:))) Avea si maini, si spate, si o fatza. Daca ar fi creat el universul, normal ca oamenii nu il puteau distinge, ca era mai mare decat Universul. Nu credeti?:)))
     In plus, de ce a mai creat o infinitatea de planete si ii pasa numai de Terra? E pierdere de spatiu si timp:))

LOVE,TomiRaelian

Ultima modificare de TomiRaelian (04/10/08 18:21)

04/10/08 18:15

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Draga Tomi, nu iti pot deocamdata raspunde decat c vorbele matematicianului Blaise Pascal: daca Dumnezeu nu exista, si tu crezi ca exista, nu ai pierdut nimic, dar daca Dumnezeu exista si tu crezi ca nu exista, ai pierdut totul.

Norkis,

04/10/08 19:04

Klaudiu
membru

TomiRaelian a scris:

Norkis a scris:

Nu stiu de unde stiti voi cine a creat Universul. In biblie se vorbeste despre crearea cerurilor(a atmosferei) si a pamantului(continentului originar). Si e vorba de Elohim(cei care vin din cer), nu "Dumnezeu".

De unde pana unde "cerurile" sunt "atmosfera". N-ai citit oare ca El a creat si stelele?

14Dumnezeu a zis: ,,Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne cari să arate vremile, zilele şi anii;

15şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul.`` Şi aşa a fost.

16Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpînească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpînească noaptea; a făcut şi stelele.

17Dumnezeu i -a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul - Geneza 1

Universul nu e creat de nimeni, pentru ca e infinit.

Din infinitudine nu rezulta ca nu a fost creat. El a fost creat de Dumnezeu.

Deci nu are inceput, si nici sfarsit. Cat despre "dumnezeul" de care tot amintiti, saracul de el avea picioare pe care israelitii i le-au si vazut:))) Avea si maini, si spate, si o fatza. Daca ar fi creat el universul, normal ca oamenii nu il puteau distinge, ca era mai mare decat Universul. Nu credeti?:)))

Nu credem. Vezi http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 36#103936.

In plus, de ce a mai creat o infinitatea de planete si ii pasa numai de Terra? E pierdere de spatiu si timp:))

Avand in vedere ca tu ca si om esti o fiinta marginita, nu ma astept de la tine sa intelegi. Iata de ce le-a creat:

Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mînilor Lui. - Psalm 19:1

Le-a creat ca o marturie si dovada a slavei lui.

04/10/08 19:32

Batrânul
membru

tu...klaudiu...daca ai inteles asta..inseamna ca tu esti o fiinta nemarginita...nu-i asa?
La toate lucrurile dati la-ntors numai cu Biblia...da' mai terminati odata cu ea...voi nu mai cititi si altceva?...hmm, asta este rau, daca e asa!
Si oricum vorbim degeaba.....

18/10/08 23:06

Klaudiu
membru

Batrânul a scris:

tu...klaudiu...daca ai inteles asta..inseamna ca tu esti o fiinta nemarginita...nu-i asa?

Nu-i asa. Am inteles asta pentru ca accept ceea ce spune Dumnezeul nemarginit.

La toate lucrurile dati la-ntors numai cu Biblia...

Te deranjeaza?

da' mai terminati odata cu ea...

Mai lasa-ne doar un pic sa mai dam cu ea, te rog...

voi nu mai cititi si altceva?...

Mai citim si altceva, dar nu prea inteleg de ce te preocupa pe tine ce anume citim noi?

Te rog sa te marginesti la propria persoana cand spui asta... :D

18/10/08 23:20

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Batrânul a scris:

La toate lucrurile dati la-ntors numai cu Biblia...da' mai terminati odata cu ea...voi nu mai cititi si altceva?...hmm, asta este rau, daca e asa!

Atunci,  da tu la-ntors cu alta carte mai buna daca ai , care sa spuna despre facerea universului , si de ce a fost creat

Ultima modificare de OLD TRAIAN (19/10/08 23:39)

19/10/08 23:38

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
De ce a creat totul? De ce nea creat pe noi?

Eu cred ca nea creat pentru lucrui nespus de mari si minunate dar cel mai clar e.
Ne-a creat pe noi sa ascultam de El, sa traim pentru El, sa traim in El.

Insa cel mai extraordinar e.. noi ca oameni suntem ca un univers si Dumnezeu umple tot universul si ce tot ce este. Cand te gandesti ca El o fiinta asa de mare poate sa umple pe om prin Duhul Sfant, e extraordinar.
Noi sa fim ca universul de adanc dar asa de mic ca El sa ne umple.

Ce ne-a facut? Ne-a facut ca sa fim folositi de EL in lucruri nespus de minunate, sa il proslavim pe EL. El nu are nevoie de noi dar totusi a ales ca noi sa existam si noi sa fim paharul si vasul de lut care El e comoara noastra.

23/02/09 02:43

belinda
membru

Inregistat: 13/11/08
De ce a creat Dumnezeu universul?....L-a creat pentru ca sa gandit la noi..iubirea Lui e asa de mare pentru noi incat nea daruit totul..si chiar si asa noi nu am stiut sa apreciem ceea ce a facut El pentru noi...A creat universul ca noi sa ne simtim liber..nea daruit o libertate de necuprins...nea daruit totul..intelepciune..putere..viata...si totusi noi lam lasat pe Creatorul nostru deoparte,am uitat de Acel care se gandeste la noi in fiecare secunda....A creat universul pentru tine si asteapta sai multumesti pentru asta!!!!

"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

13/03/09 18:11

pacman44
membru

Inregistat: 22/05/09

dodo86 a scris:

- De ce Dumnezeu a creat pe Lucifer chiar daca stia ca acesta se va rebela?
- De ce Dumnezeu a creat omul chiar daca stia ca acesta va fi neascultator?

Nu e "bine" sa pui astfel de intrebari.De ce? Nu exista raspunsuri logice iar crestinii dau raspunsuri filozofice.Gen: cum sa intrebe lutul ce-a facut olarul? :)

Mie mai faina mi se pare intrebarea: de ce s-a suparat D-zeu pe Adam cand a muscat din fruct.Trecem peste faza ca Adam era doar un copil(ca si mentalitate) si nu te poti supara pe un copil care nu face diferenta intre bine si rau.Adica e inocent(pur).Adica avea o calitate.
  Si revenind la subiect: de ce D-zeu s-a suparat pe cei doi? Supararea e o componenta negativa a mirarii.A cuiva care e surprins negativ de ceva.Nu se astepta?Ai era inaccesibil viitorul in momentul in care a emis interdictia?Sau poate pentru a surprinde pe viitorii cititori ai bibliei prin calitatea teatrala a actului? (un D-zeu manios e un D-zeu convingator)

Ultima modificare de pacman44 (27/05/09 19:15)

27/05/09 19:07

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09

pacman44 a scris:

Mie mai faina mi se pare intrebarea: de ce s-a suparat D-zeu pe Adam cand a muscat din fruct.Trecem peste faza ca Adam era doar un copil(ca si mentalitate) si nu te poti supara pe un copil care nu face diferenta intre bine si rau.Adica e inocent(pur).Adica avea o calitate.

Adam nu era un copil, nici macar ca mentalitate.Asta e o speculatie si o gogoritza.Era un om si trebuia sa ia decizii, ca si noi astazi.A luat o decizie proasta.

pacman44 a scris:

Si revenind la subiect: de ce D-zeu s-a suparat pe cei doi? Supararea e o componenta negativa a mirarii.A cuiva care e surprins negativ de ceva.Nu se astepta?Ai era inaccesibil viitorul in momentul in care a emis interdictia?Sau poate a surprinde pe viitorii cititori ai bibliei prin calitatea teatrala a actului? (un D-zeu manios e un D-zeu convingator)

Dumnezeu nu s-a suparat pe cei doi. Nu scrie nicaieri asta .Dumnezeu , desi stia ca o trebuie sa-i alunge din Eden , le-a facut haine de piele: "Domnul Dumnezeu a facut lui Adam si nevestei sale haine de piele si i-a imbracat cu ele".
Le-a facut haine trainice, le-a dat pamantul in lucru.
De ce a trebuit sa-i alunge? Deoarece starea lor nu mai corespundea cu sfintenia locului, de aceea. E ca si cum ai incerca sa bagi ulei in apa.Fiinta lor se pervertise.
de atunci incolo , oamenii au aratat ca nu reusesc sa revina din starea lor pervertita..De aceea Dumnezeu s-a indurat de ei, de noi si de aceea a murit Hristos pe cruce, pentru ca noi sa ajungem din nou in acelasi lacas cu Dumnezeu:
" Caci dupa cum prin neascultarea unui singur om , cei multi au fost facuti pacatosi,tot asa, prin ascultarea unui singur om, cei multi au fost facuti neprihaniti" romani 6:19
E vorba de Adam si de Hristos ce s-a facut ascultator de Dumnezeu pana la cruce.
"tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata"

27/05/09 19:31

ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

pacman44 a scris:

Nu e "bine" sa pui astfel de intrebari.De ce? Nu exista raspunsuri logice iar crestinii dau raspunsuri filozofice.Gen: cum sa intrebe lutul ce-a facut olarul? :)

Din raspunsurile care le dai se vede ca nu ai citit Biblia.
Dumnezeu a creat universul si tot ce este pe el, ingeri si oameni cu dreptul de libera alegere, fiecare sa faca ceea ce doreste, dar insa li se arata calea buna si calea rea:"Deuteronom 30:15  Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul."
  Fiecare va face ceea ce doreste insa va fi chemat la judecata:Ioan 5:29  şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viaţă; iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată."

pacman44 a scris:

Mie mai faina mi se pare intrebarea: de ce s-a suparat D-zeu pe Adam cand a muscat din fruct

Daca citeai in Biblie vedeai ca Dumnezeu ia spus lui Adam care sunt regulile si ce trebuie sa faca.Nu a avea voie sa manance din acel pom.Geneza 3:3  Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”

pacman44 a scris:

Trecem peste faza ca Adam era doar un copil(ca si mentalitate) si nu te poti supara pe un copil care nu face diferenta intre bine si rau.Adica e inocent(pur).Adica avea o calitate.

Asta de unde ai mai scos-o?Oare Dumnezeu cere prea mult de la noi? sau pune Dumnezeu regului care omul nu poate sa le urmeze?

pacman44 a scris:

Si revenind la subiect: de ce D-zeu s-a suparat pe cei doi?

Fiinda au calcat porunca lui Dumnezeu.Nu este indeajuns?

pacman44 a scris:

Supararea e o componenta negativa a mirarii.A cuiva care e surprins negativ de ceva.Nu se astepta?Ai era inaccesibil viitorul in momentul in care a emis interdictia?Sau poate pentru a surprinde pe viitorii cititori ai bibliei prin calitatea teatrala a actului? (un D-zeu manios e un D-zeu convingator)

2 Timotei 3:16  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
17  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună."

Ultima modificare de daniel.drehluta (27/05/09 19:37)

Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

27/05/09 19:36

pavel
membru

Inregistat: 23/04/09
De ce Dumnezeu a creat universul?

o cleat univelsul numa si numai pentlu iron maiden  ... punct

pauza

Ultima modificare de april (28/05/09 19:17)

28/05/09 17:24

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Auzi Pavel... nu mai manca iarba uscata ca dauneaza grav sanatatea mentala ta...

Domnul sa te binecuvanteze, macar cat de mult sau putin ar fi in capul si in fiinta ta; sa fie macar umpluta de El si nu de prostii.

pauza

Ultima modificare de april (28/05/09 19:18)

28/05/09 17:55

pavel
membru

Inregistat: 23/04/09
multumesc

28/05/09 17:58

Batrânul
membru

daniel.drehluta a scris:

Daca citeai in Biblie vedeai ca Dumnezeu ia spus lui Adam care sunt regulile si ce trebuie sa faca.Nu a avea voie sa manance din acel pom.

uite libertatea...nu e libertatea...:))))))

29/05/09 10:22

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Batrânule, Dumnezeu i-a zis ca nu are voie sa manance dar i-a dat libertatea sa asculte sau nu. Hai , cred ca poti face diferenta ;) .

29/05/09 17:20

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la