TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Evanghelia lui Iuda Iscarioteanul!!!! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nu, nu-ti raspund, pentru ca te stimez si sunt convins ca sti raspunsul.

03/04/08 17:46

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Ti-am raspuns la Book of Enoch.

03/04/08 18:03

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
Refeeritor la topicul acesta ... ma plimbam prin Promenada Mall(Sibiu) cu mama si eram la rubrica de carti ... si rasfoiam ceva carti ca aveam de gand sa imi achizitionez o carte ... dupa ceva timp vad si o carte care se numea Evanghelia dupa Iuda ... cand am vazut-o m-am speriat ... sincer ... am luat cartea de pe raft ... dar nici nu am avut curaj sa o deschid ... habar nu am ce e scris in ea ... dar nici nu vreau sa citesc asemenea erezii vreodata .. :|

KJ.

08/02/09 13:27

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Puteai sa fi sigur ca nu te mananca. :D

Eu n-am avut ocazia s-o cumpar si am imprumutat-o de la cineva din Bucuresti. In prezent o citesc. E foarte interesanta chiar daca-i necanonica, si parerea mea este ca-i apocrifa!

19/03/09 08:27

+Archangel+
Moderator

Nu e apocrifa, e gnostica.

19/03/09 14:02

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Mie mi se pare foarte ciudat ca au aparut atatea chestii in ultimul timp prin care Isus ii insurat, homosexual, fals, simbol etc... Cine le scoate si care-i scopul lor? Cui foloseste? Umanitatii, stiintei, istoriei? Nu raspund ci doar intreb. Raspunsurile le aflati singuri. Nu dau linkuri ci doar un sfat: Intrebati pe D-zeu inlauntrul vostru ce-i cu toate astea. Sunt sigur ca veti primi raspunsurile.

19/03/09 16:14

Old
Moderator

+Archangel+ a scris:

Nu e apocrifa, e gnostica.

Eu as zice ca-i apocrifa pentru ca autorul ei nu este acelasi cu cel pretins. Eu asa vad din textul cartii, desi se pare a fi o apocrifa tarzie.
Poate fi si gnostica, poate inceputul cartii tradeaza acest lucru, si apoi si continutul.
Nu incepe ca celelalte evanghelii cu scopul vadit de a-L infatisa pe Mantuitorul, ci incepe asa:"Evanghelia aceasta este scrisa astfel incat toti sa cunoasca adevarul despre Iuda  Iscarioteanul..."

20/03/09 09:09

+Archangel+
Moderator

Pe scurt, din cate am inteles si eu pentru ca nu am citit-o, in aceasta "evanghelie" se vorbeste despre cum Isus Si-a planificat propria moarte iar Iuda Iscarioteanul a fost agentul Lui si singurul care a inteles de fapt care e treaba. Aceasta "evanghelie" il scoate pe Iuda de sub oprobiul istoriei si il infatiseaza ca pe un luminat, ca pe cel care a inteles adevarata misiune a lui Isus si L-a ajutat sa Si-o indeplineasca.

20/03/09 10:06

Old
Moderator

Asta da, asa reiese. Si 'cica Iuda nu a murit spanzurat.

Intr-un fel scrierea il la sa pe Petru sa fie ceea ce este, dar asta datorita lui Iuda, care era sfetnicul lui Petru si a celorlalti ucenici.
Asa il vad eu in evanghelia lui Iuda.

20/03/09 10:27

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la