|
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
Nu, nu-ti raspund, pentru ca te stimez si sunt convins ca sti raspunsul.
|
|
03/04/08 17:46
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Ti-am raspuns la Book of Enoch.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
03/04/08 18:03
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
Refeeritor la topicul acesta ... ma plimbam prin Promenada Mall(Sibiu) cu mama si eram la rubrica de carti ... si rasfoiam ceva carti ca aveam de gand sa imi achizitionez o carte ... dupa ceva timp vad si o carte care se numea Evanghelia dupa Iuda ... cand am vazut-o m-am speriat ... sincer ... am luat cartea de pe raft ... dar nici nu am avut curaj sa o deschid ... habar nu am ce e scris in ea ... dar nici nu vreau sa citesc asemenea erezii vreodata .. :|
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
08/02/09 13:27
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Puteai sa fi sigur ca nu te mananca.
Eu n-am avut ocazia s-o cumpar si am imprumutat-o de la cineva din Bucuresti. In prezent o citesc. E foarte interesanta chiar daca-i necanonica, si parerea mea este ca-i apocrifa!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
19/03/09 08:27
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu e apocrifa, e gnostica.
|
|
19/03/09 14:02
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Mie mi se pare foarte ciudat ca au aparut atatea chestii in ultimul timp prin care Isus ii insurat, homosexual, fals, simbol etc... Cine le scoate si care-i scopul lor? Cui foloseste? Umanitatii, stiintei, istoriei? Nu raspund ci doar intreb. Raspunsurile le aflati singuri. Nu dau linkuri ci doar un sfat: Intrebati pe D-zeu inlauntrul vostru ce-i cu toate astea. Sunt sigur ca veti primi raspunsurile.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
19/03/09 16:14
|
|
Old
Moderator
|
|
+Archangel+ a scris:
Nu e apocrifa, e gnostica. |
Eu as zice ca-i apocrifa pentru ca autorul ei nu este acelasi cu cel pretins. Eu asa vad din textul cartii, desi se pare a fi o apocrifa tarzie. Poate fi si gnostica, poate inceputul cartii tradeaza acest lucru, si apoi si continutul. Nu incepe ca celelalte evanghelii cu scopul vadit de a-L infatisa pe Mantuitorul, ci incepe asa:"Evanghelia aceasta este scrisa astfel incat toti sa cunoasca adevarul despre Iuda Iscarioteanul..."
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/03/09 09:09
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pe scurt, din cate am inteles si eu pentru ca nu am citit-o, in aceasta "evanghelie" se vorbeste despre cum Isus Si-a planificat propria moarte iar Iuda Iscarioteanul a fost agentul Lui si singurul care a inteles de fapt care e treaba. Aceasta "evanghelie" il scoate pe Iuda de sub oprobiul istoriei si il infatiseaza ca pe un luminat, ca pe cel care a inteles adevarata misiune a lui Isus si L-a ajutat sa Si-o indeplineasca.
|
|
20/03/09 10:06
|
|
Old
Moderator
|
|
Asta da, asa reiese. Si 'cica Iuda nu a murit spanzurat.
Intr-un fel scrierea il la sa pe Petru sa fie ceea ce este, dar asta datorita lui Iuda, care era sfetnicul lui Petru si a celorlalti ucenici. Asa il vad eu in evanghelia lui Iuda.
|
|
20/03/09 10:27
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|