TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Se poate vindeca un handicap? Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
alinn
membru

Inregistat: 17/03/07
Ati auzit cumva de cazuri concrete?M-ar interesa foarte mult...sa stiu dc mai exista speranta si pt mine.

Mersi.

27/03/07 11:27

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
Da,spre exemplu o ameliorare a handicapului se obtine prin operatie(sau operatii),sau chiar vindecarea....depinde foarte mult de tipul handicapului...dar,la fel de multe persoane cu handicap fac o multime de lucruri utile...
Poate vrei sa ne impartasesti problema ta...si sunt convinsa ca  cineva  va fi in masura  sa-ti ofere un raspuns....Domnul sa te binecuvanteze...!!!!

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

27/03/07 18:34

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Cred ca acum depinde de handicap. Daca ne-ai da ceva detalii sunt sigura ca cineva dintre membri ar avea o solutie sau o sugestie pentru tine, Alinn.

28/03/07 04:28

Site web  
brilliant
membru

Inregistat: 27/12/05
nu stiu cu ce ar ajuta sugestiile,eu zic ca doar rugaciunea si credinta in Dumnezeu ajuta cu adevarat.Cat despre tratament,eu zic sa te bazezi pe ceea ce poate Dumnezeu,si chiar dc nu o sa fii vindecat cat de curand,poate Dumnezeu vrea sa lucreze prin tine.Gandeste-te : cu Dumnezeu e speranta mereu!!!God bless you

10/05/07 21:24

abelusca
membru

Inregistat: 20/03/08
Alinn,eu am handicap fizic,eu te pot ajuta,spune ce problema ai,si te rog posteaza,sa nu iti fie frica si teama,stai linistit,sunt aici sa te ajut pe tine si bineinteles Dumnezeu sa fie cu tine alaturi ! :)

24/06/08 23:17

Site web  
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Nu cred ca ar exista handicap pe care El sa nu-L poata vindeca. Dar un handicap care impiedica lucrarea Lui in noi este nu cel vazut ci cel dinlauntrul nostru. Handicapuri ca lenea spirituala, indiferenta, pacatele...Astea le au mult mai multi decat cei cu handicap fizic. In primul rand te sfatuiesc pe tine si pe mine sa fim intr-o legatura cat mai buna cu El. Sa avem o relatie buna cu cei din jur. Si apoi o sa vedem daca nu se va produce si o vindecare. Nu-i vorba daca El poate...ci noi...putem? Si alt aspect este ca poate El vrea sa te foloseasca asa cum esti:"D-zeu a facut de rusine lucrurile tari ale lumii prin cele slabe.." Poti fi o marturie poate chiar mai puternica asa. Nu stim. De-asta zic ca trebuie in primul rand sa intelegem voia Lui.

25/06/08 10:03

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
DA.El poate vindeca orice fel de boala...fiindca El ne-a creat si nu exista nimic in noi care sa nu fie ingaduit de EL.Am auzit de vindecari spectaculoase, dar eu cred ca El se poate folosi chiar de medici(scrie in Biblie ca i-a dat pe unii doctori pe altii...).Daca o persoana are un handicap nu e la intamplare.Eu personal sufar de un handicap.Acum 6 ani mi s-au dat 3 luni de umblat inca pe picioare.Si in ziua de azi sunt bine, alerg, duc o viata normala.Am un tratament pe acre eu il numesc "doza mea de dependenta de Dumnezeu" care imi permite sa-mi aduc aminte in fiecare dimineata ca nu sunt nimik fara El.Dra am certitudinea ca daca El doreste ca mâne sa ma vindece complet, o va face.Dra daca mai lasa boala in corp, e fiindca ne pregteste pentru cer.Incredeti-va in Dumnezeu, fiindca nimic nu e prea greu pentru El. (uite ca am spus mai multe despre mine, sper sa nu fie luat rau )

04/01/09 20:18

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
Recent... adica vara trecut am auzit de un barbat care era bolnav de diabet de o multime de ani si era deja foarte afectat, in asa fel incat isi pierduse ochiul. Nu ma refer la vedere, ca a ajuns orb, pur si simplu pierdu-se globula oculara. La o rugaciune pentru bolnavi a fost vindecat si si-a recapatat ochiul. Inca mai are diabet, dar probabil Domnul mai are de lucrat sau poate acesta e tepusul lui.

06/01/09 00:20

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
alin, chiar daca din punct de vedere medical multe probleme nu isi gasesc rezolvarea, vreau sa stii ca El e cel care te poate vindeca.
Sora mea are Sindromul Down. a fost voia Domnului si uneori spun ca ma bucur ca ea este asa. atunci cand o persoana are un handicap, El investeste mai mult in alte lucruri in acea persoana. Damaris e o persoana minunata si Ii multumim Lui pentru ea. Ea nu va fi vindecata, dar vreau sa ne bucuram de ea asa cum este.
Indiferent de problema ta, vreau sa stii ca El a investit mult in tine si chiar daca voia Lui nu este ca tu sa fii vindecat, vreau sa Ii multumesti Lui pentru toate lucrurile, pentru ca tot ce face El este desavarsit. Roaga-te cu credinta..si vei vedea ce mare este Dumnezeu :)

06/01/09 15:05

harra
+

Inregistat: 21/04/09
Alin,nu stiu daca ai sa citesti mesajul meu,dar iti recomand sa citesti  Handicapul constiintei,si eu acum2veri m-am trezit dintr-o data ca trebuie sa imi continui viata cu un handicap.de din  afara nu se vede il pot masca,dar elxista..si pe langa fizic exista si psihic,care e mult mai imp.DL cu tine

22/04/09 10:08

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
"Handicapul constiintei" este, dupa parerea mea, una dintre cele mai graitoare carti. Te ajuta sa iti accepti handicapul pe care il ai sau sa accepti pe langa tine persoanele cu handicap, fara sa le plangi de mila sau sa le judeci. Duhul Sfant a lucrat si-n mine prin acea carte si m-a facut sa realizez ca handicapul fiicei mele, de fapt nu este ...un handicap.

Dmnezeu are un plan maret cu noi. Din pacate, faptul ca noi nu il cunoastem dinainte ne face sa cartim si sa ne plangem de mila la nesfarsit. Dar El Isi duce planul la indeplinire, fara sa ne intrebe prea multe, ca El a spus odata ca  "Toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce-L iubesc." .

Un handicap se poate vindeca daca il vindeci mai intai pe cel din constiinta ta.

01/05/09 23:19

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

Magdy a scris:

"Handicapul constiintei" este, dupa parerea mea, una dintre cele mai graitoare carti. Te ajuta sa iti accepti handicapul pe care il ai sau sa accepti pe langa tine persoanele cu handicap, fara sa le plangi de mila sau sa le judeci. Duhul Sfant a lucrat si-n mine prin acea carte si m-a facut sa realizez ca handicapul fiicei mele, de fapt nu este ...un handicap.

Eu ,fata prostuta ,mi-am cumparat cu sufletul la gura cartea cand am citit recomandarile voastre .Dar m-a lasat rece .In primul rand nu ma asteptam sa fie roman fictiv [si totusi personajele erau dupa niste tipare alee unor persoane reale] .Am citit-o repede ,dar am meditat la trairile personajelor etc dar tot nu m-a ajutat .
Eu stiam toate chestiile care se presupune ca le poti invatat din carte ,ma asteptam sa ma incurajeze intr-un fel .

Legat de handicap - multe nu se pot vindeca [omeneste vorbind], dar se pot ameliora. Sau se pot rezolva cu interventie divina - sunt unele conferinte penti unde se fac chestii din astea.
Cea mai mare problema e lupta interioara cauzata de deficienta ,trebuie sa te consolezi intr-un fel cu problema si sa iti accepti limitele ,dar sa nu le vezi ca ceva care iti afecteaza personalitatea. Vorbind in termenii cartii ,trebuie sa iti vindeci handicapul constiintei oricare ar fi handicapul fizic .
Eu nu imi pot imagina cat de cumplit e sa nu vezi niciodata albastrul cerului ,sa nu poti auzii cantecul ploii ,sa nu poti alerga in camp ,e foarte dureros . Si nu as putea sa ii spun unui astfel de om "stii ,Dumnezeu crede ca asa e mai bine pentru tine" pentru ca si eu am o problema [daca e vorba ca handicapul e o deficienta sau o chestie care iti limiteaza corpul pot sa ii pun si hanicap ,dar in varianta fff redusa comparativ cu cele mentionate mai sus]  si nu imi explic cum chestia asta poate sa fie o binecuvantare in viata mea .Pur si simplu imi da batai de cap ,nervi ,disperare ,ma face sa imi vina sa ma arunc de la etaj ,pe bune ,si inca nu e grav .
E lupta aia de a te accepta pe tine si daca nu reusesti sa faci asta ,imaginea pe care crezi ca o au altii despre tine te va face sa suferi. Dar nu se merita sa iti pese de parerea lor, pentru ca sunt niste oameni care numai judeca si barfesc si nu le pasa de nimeni in afara de proriul eu.

09/06/09 11:20

Magdy
membru

RainSong a scris:

Eu ,fata prostuta ,mi-am cumparat cu sufletul la gura cartea cand am citit recomandarile voastre .Dar m-a lasat rece ....

No, poate esti tu mai greu de incalzit. :P

Mai, ce sa zic, dupa parerea mea, cartea despre care am vorbit, "Handicapul constiintei", mi se pare de'a dreptul inspirata de Duhul Sfant. Eu am acceptat multe dupa ce am citit aceasta carte. Deci pe mine m'a schimbat, m'a impresionat, m'a miscat pana la lacrimi. Asta nu inseamna ca e regula pentru toti cei care o citesc.

10/06/09 14:06

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
dar ce anume te-am impresionat din carte? Mie nu mi-a zis nimic nou ,le-am invatat pe toate uitandu-ma in jur .

Pe mine ma impresioneaza [urat de tot ,incep sa plang] fapte reale ,gen era luni in parc ,poate ai vazut si tu, un baiat care avea o problema cu piciorul si tot se plimba ,cine stie pe cine cauta, cred ca e atat de greu sa se deplaseze. Si ma gandeam cum se simte el printre atati oameni aparent normali. [si asta e inca un caz minor]
Chiar ma intrebam ce problema e aia cand oamenii se deplaseaza mai greu din cauza ca un picior e putin deformat ,automat intervin probleme cu spatele etc .

Ultima modificare de RainSong (10/06/09 14:13)

10/06/09 14:12

Magdy
membru

Exemplele din carte le cam intalnesti peste tot, Rain. M'au impresionat situatiile prin care au trecut personajele, felul cum au apelat sau nu la Dumnezeu, felul cum El le'a raspuns... Drept e ca aceasta carte are happy end, ceea ce in realitate greu gasesti...

Cat despre baiatul acela din parc...ce sa zic...eu de trei nani ma invart printre copii cu dizabilitati fie fizice, fie psihice, fie chiar ambele deodata. Si tot ma impresioneaza pana la lacrimi. La carnavalul de sfarsit de an scolar, la care a participat Rebe, s'au facut tot felul de jocuri si concursuri de dans pentru copii. Am vazut mamici care dansau cu copiii paralizati in brate, ca sa nu se simta ei exclusi sau sa fie tristi. Asta m'o facut sa lacrimez atunci. In fine..\

De'asta iti spun ca am fost miscata de carte, fiindca desi personajele sunt fictive, situatiile sunt poate reale.

Ultima modificare de Magdy (10/06/09 14:40)

10/06/09 14:39

Inger
membru

Inregistat: 20/07/09

alinn a scris:

Ati auzit cumva de cazuri concrete?M-ar interesa foarte mult...sa stiu dc mai exista speranta si pt mine.

Mersi.

Da, eu zic ca se poate vindeca orice atat timp cat ai incredere. Vindecarea oricarui handicap, oricarei boli vine din interior prin iubire!

23/07/09 00:24

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la