TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Crestinul si politica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
dannad
membru

Inregistat: 22/02/07
As vrea sa aflu mai multe pareri referitor la crestinul si lucrul lui pe terenuri ca partidele politice?>>? daca aveti cite ceva sami spuneti va multumesc!

22/02/07 12:15

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Crestinii se confrunta multe ori cu aceasta problema. Pe cine sa votez? Domnul Isus ne spune ca stapanitorii lumii acestea sunt ingaduiti de Dumnezeu. Problema e ca a ingadui nu este sinonim de a alege. Din aceasta cauza primii care promoveaza pacatul in societate sunt cei pusi in frunte.

Politica moderna a inceput sa ia contur dupa Revolutia Franceza(1789-1799). Cele trei valori promovate de aceasta revolutie sunt ’’libertè, egalitè, fraternitè’’. Politica contemporana se distinge in linie mare in dreapta si stanga politica. Extrema dreapta s-a desfasurat in mod evident in dictatura nazista si fascista. Extrema stanga s-a desfasurat in mod evident in dictatura comunista. Dictatura manifestata in oricare forma este gresita deoarece impune un mod de gandire. In societate gasim o varietate destul de semnificativa in ceea ce priveste politica. Fiecare are o idee a lui de cum trebuie sa fie organizata societatea si care sunt prioritatile. Democratia este ’’buna’’ deoarece da posibilitatea ca in parlament sa fie raprezentate toate aceste moduri de gandire care altfel daca nu sar simti reprezentate de nimeni, sar exprima in alte feluri, cel mai des in violenta. Deci cand voi vorbi de dreapta sau stanga politica nu ma refer la dictatura, ci la realitatea politica democratica contemporana prevalenta in Europa, care totusi se bazeaza pe multe principii comuniste sau fasciste.

Dreapta politica a pus mai mult accent pe ’’libertè’’. Libertatea este un ideal foarte frumos dar utopic. Sa constatat ca acolo unde a fost aplicat in mod accentuat acest mod de gandire, scara sociala de mijloc sa redus enorm. Ori esti bogat ori esti sarac. Astfel oamenii au incercat sa se fure uni pe altii cat mai mult. Cei saraci ne mai avand posibilitatea sa ajunga la un standard mai ridicat au ajuns sa fie exploatati de cei bogati.

Stanga politica a pus mai mult accent pe ’’egalitè’’. Egalitatea este iarasi un ideal frumos dar utopic. Harnicul si lenesul au exisistat dintodeauna,exista si vor mai fi. Nu este corect ca harnicul sa aiba acelasi standard de viata a lenesului. Comunismul se bazeaza pe ideile lui Marx. El obliga pe toata lumea sa lucreze. Oamenii atunci, fiind siguri ca nu vor ramane niciodata fara loc de munca, isi fac datoria in mod superficial si scadent. O astfel de societate nu merge mult inainte.

Oamenii si-au pus increderea in idealuri ca si libertatea si egalitatea fara ca sa ia in consideratie fraternitatea. Omul a incercat si incearca sa il puna deoparte pe Dumnezeu di viata sa. Singurul care ar putea sa dea realizare acestor idealuri in mod corect este Dumnezeu. Atat timp cat omul se va comporta bine din cauza fricii de om, fiecare data cand va avea posibilitatea sa-si insele aproapele, o va face. Doar frica de Domnul (’’frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii’’) ne da posibilitatea sa ne respectam si sa ne iubim intre noi ca frati. Aceste valori pot avea efectul dorit doar luate impreuna si nicidecum separate intre ele.

’’Precum in cer asa si pe pamant’’ spunea Domnul Isus. Ca si crestini avem datoria de a ne ruga pentru orasul, tara si pamantul in care traim. Trebue sa ne rugam pentru ca oamenii sa-si intoarca inimile inspre Dumnezeu... singurul care poate aduce armonie in societate.

Ultima modificare de dodo86 (08/05/07 00:06)

23/02/07 18:26

marianb
membru

Inregistat: 27/08/08
Crestinii pot intra in politica ? da sau nu ?

daca sunteti de acord dati argumente
daca nu sunteti de acord  la fel argumentati

Ultima modificare de marianb (23/09/08 14:11)

Filipeni 4:13 Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.

http://marianescu.blogspot.com

23/09/08 14:09

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Eu cred ca integrarea unui crestin autentic in viata politica este chiar necesara datorita sistemului in care prevaleaza coruptia si interesele personale deoarece acesta isi va indeplinii atributiile in mod corect si va contribui la restabilirea valorilor morale.

Din punctul meu de vedere , nu consider implicarea crestinilor in politica un lucru gresit , atata timp cat acestia isi vor indeplinii obligatiile ce le revin cu integritate si frica de Dumnezeu.
Este nevoie de astfel de oameni .

Marianb, as vrea totusi sa aflu care este si opinia ta in aceasta privinta.

23/09/08 14:24

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Hm... cu ceva timp în urmă şi eu cochetam cu ideea intrării în politică. Dar mi-am dat seama că asta presupune multe compromisuri cu minciuna. Şi ştim că minciuna este un păcat. Nu ştiu ce să zic...

Cunosc un europarlamentar care mai vine în vizită în biserica noastră. Se pare că-şi  face treaba bine. Îmi place cum vorbeşte. Poate că Dumnezeu a îngăduit să fie acolo. Poate are un scop cu dumnealui. Poate...

Ideea e că mă îndoiesc că un om politic ar respecta cu stricteţe tot ceea ce promite. Nu neapărat că dânsul nu ar vrea, poate fi forţat de împrejurări să mintă. Dar la fel pot spune că de minciună (şi nu numai) ne împiedicăm şi în viaţa de zi cu zi.

23/09/08 14:34

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
cu promisiunile facem toti la fel...dezavantajul lor este ca promit public nu ca noi doar in fata a 1,2 oameni :)

nu stiu cat de bine te poti mentine "curat" in politica...e greu...daca nu joci alaturi de ei esti scos din hora (metaforic zis :) )...nu cred ca poti fi un om politic de succes ca si pocait.

23/09/08 21:38

Site web  
Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
totul depiinde de sistem; in SUA cred ca este mult mai usor sa fii crestin practicant intr-un partid politic decat in Romania. Rivalitatea, compromisul si vorbirea de rau nu au nimic de-a face cu viata crestina.

23/09/08 21:42

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
De acord cu Norkis, in Romania sistemul politic e la pamant. Cine intra in politica nu mai intra pentru ca isi doresc sa schimbe ceva, ci pentru ca doresc sa obtina ceva in buzunarele lor. Si chiar si cei care poate intra cu ideale bune, termina cedand ispitei de a obtine ceva mai mult. Probabil, trebuie sa fii foarte puternic sa fii un crestin adevarat, si tot odata politician.

23/09/08 21:49

Norkis
membru

ultima fraza este imposibila cred. Intr-adevar, pana intr-un anumit punct, omul integru si crestin va fi foarte apreciat de colegi, insa atunci cand vin alegerile, el va fi tratat intotdeauna "pampalaul" si referendul tuturor.

23/09/08 21:52

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07
De aia am spus decat politician si nu politician de succes ;)

23/09/08 22:11

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Si totusi, in trecut, in Ro, din cate stiu eu... Au fost oameni crestini, politicieni. Era pe atunci un "WOW" sa fii crestin, in politica. Azi nu mai e. De ce? Lumea s-a obisnuit cu noi... Nu mai e interzis... Plus de asta, poate nici nu mai suntem exemplele ce eram o data. Nu cred ca e atat de imposibil... Dar... La cum decurg lucrurile la noi in tara, ... E de domeniul fabulosului asta cu politicienii crestini. Daaar... La El totul e posibil. :)

23/09/08 22:16

gabi
membru

pai...in sensul acesta cred ca 90% din politicieni sunt crestini...dar nici unul pocait...nu nume de crestin ci caracteer de crestin....ori caracter crestin si politician de succes sunt doi poli magnetici care se resping mereu...in momentul cand s-au apropiat unul dintre poli sigur si-a pierdut din proprietatile magnetice

Ultima modificare de gabi_aron (23/09/08 22:21)

23/09/08 22:21

Site web  
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Hmmm... Ai tu dreptate... Dar nu poti generaliza. :)

23/09/08 22:27

gabi
membru

vorbesc doar de Romania...si pana cand voi cunoaste o exceptie imi asum toata raspunderea pentru generalizarea mea ;)

23/09/08 22:29

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Eu cred ca politica nu este un domeniu in care un crestin ar trebui sa se implice.
Domeniul in care un crestin trebuie sa se implica 100% este biserica si ceea ce inseamna aceasta .
Multe biserici dorm si crestinii si-au gasit de lucru sa imbunatateasca domeniul politic sau sa  faca trezire in politica.
Nu exista asa ceva ,e ireal!
Cei care se implica spun ca vor sa influenteze politica dar din pacate ei sant cei influentati si departati de interesele pe care ar trebuie sa le aibe un crestin si care ar trebui sa fie diferite de interesele urmarite de politica.

23/09/08 23:24

gabi
membru

aoleo...uite un caz in care iti dau dreptate....perfecta dreptate :)....e notabila ziua.

Asta ziceam si eu...nu vei infuenta politica pentruca niciodata nu vei fi un politician de succes...vei fi un mediocru daca nu intri in jocurile lor de culise...si mediocrii sunt 0, sunt marionetele politicii

23/09/08 23:30

Site web  
felyy
membru

Inregistat: 23/06/08
Nu stiu ce sa zic parerea mea este ca atunci cand intri in joc trebuie sa joci si uneori dupa unele reguli nu tocmai in concordanta cu principiile tale sau cu principiile unui crestin. Eu nu condamn dar este foarte greu, ispita-i mare, cunosc persoane implicate in politica, cunosc primar pocait si uneori unii din invidie spun lucruri urate despre el mai ales ca stiu ca-i pocait, mai ales ca face parte si  dintr-o formatie de muzica crestina, nu e usor, o sa ai multe de intampinat mai ales cand cei cu care ai de-a face stiu ca esti pocait.

Cea mai mare problema esta ca uneori politica te schimba si s-ar putea sa o faca in rau, asta in cele mai multe cazuri cand esti acolo e greu, dar nu imposibil. Daca locul tau este acolo atunci Dumnezeu va purta de grija. Cum am mai spus eu cunosc un primar care este pocait declarat public, unul care s-a pocait dar nu stiu decat cateva persoane acest lucru, si pe cel de la mine care e din familie de pocaiti si care cred ca in unele lucruri e mai bun ca un pocait, sa stiti ca este nevoie si de oameni pocaiti in politica cel putin la mine primarul se consulta foare mult cu noi si pot sa spun ca suntem favoritii lui il sustinem si ne sustine, si daca ar fi numai 10 oameni ca el intr-un judet am ajunge departe, ma refer ca tara.

Ultima modificare de felyy (24/09/08 00:45)

24/09/08 00:42

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Biserica trebuie sa sustina politica.Caci daca presedintele este crestin va avea mai multa grija decat unul necrestin.Care ar putea chiar sa ma persecute....Si ar mai fi multe de spus.Biserica trebuie de exemplu sa arate lupul enoriasilor .Sa arate ca un anumit partid autointitulat crestin nu are nici o traba cu crestinatatea.
Si biserica e formata am uitat sa zic din crestini.

Ultima modificare de bairstow (24/09/08 01:56)

24/09/08 01:54

Norkis
membru

bairstow a scris:

Biserica trebuie sa sustina politica.

Chiar daca cuvinte;le lui bairstow par simple sunt foarte importante. Biblia spune clar: ca trebuie sa ne rugam pentru conducatorii nostrii. insa atentie! Indiferent daca sunt sau daca nu sunt crestini! eu si sotul meu ne rugam si pentru conducatorii locali si pentru cei de la nivel national. Ei au responsabilitati foarte mari, si au nevoie de integritate, sustinere si intelepciune.Ei sunt cei care au un cuvant de greu de spus in priviinta tolerantei religioase si a acceptarii normelor morale/imorale in societatea lor.

24/09/08 08:38

marianb
membru

Norkis a scris:

bairstow a scris:

Biserica trebuie sa sustina politica.

Indiferent daca sunt sau daca nu sunt crestini! eu si sotul meu ne rugam si pentru conducatorii locali si pentru cei de la nivel national. Ei au responsabilitati foarte mari, si au nevoie de integritate, sustinere si intelepciune.Ei sunt cei care au un cuvant de greu de spus in priviinta tolerantei religioase si a acceptarii normelor morale/imorale in societatea lor.

biblia spune
1 Timotei, cap 2

1 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii,
2 pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.
3 Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,

intreb: oare pe aici scrie vreunul care este intr-o astfel de functie ?

Ultima modificare de marianb (24/09/08 09:13)

24/09/08 09:13

Norkis
membru

marianb, de ce este atat de greu unora sa realizeze ca in Biblie conteaza mai mult principiul ? Contextul vietii noastre sociale este diferit de cel din Noul Testament. In loc de dregatorii avem alte formatiuni organizatorice sau administrative. Insa principiul mijlocirii prin rugaciune ramane acelasi.

24/09/08 09:25

marianb
membru

Norkis a scris:

marianb, de ce este atat de greu unora sa realizeze ca in Biblie conteaza mai mult principiul ? Contextul vietii noastre sociale este diferit de cel din Noul Testament. In loc de dregatorii avem alte formatiuni organizatorice sau administrative. Insa principiul mijlocirii prin rugaciune ramane acelasi.

in fine nu conteaza asta:  presedinte, parlamentarii, senatorii, ministri, primarii,  consilieri .. etc,  intru cuvant tot "cei ce sunt înălţaţi în dregătorii" ce tea deranjat pe tine ? ca nu am enuntat lista de mai sus ?

24/09/08 09:31

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
E la fel de periculos sa intri in politica, precum e si in alte domenii. Desi ispitele sunt mai la vedere...Cu cat faci mai multe compromisuri cu atat acestea cresc in intensitate, aproape exponentional. General valabil, cred eu.

24/09/08 09:52

Norkis
membru

UnderZero a scris:

E la fel de periculos sa intri in politica, precum e si in alte domenii.

Consider ca gresesti. Politicul se face responsabil pe toate domeniile vietii sociale. Este  cel mai solicitant domeniu in care integritatea persoanei este incercata pana in maduva oaselor. Insa, asa cum l-a randuit Dumnezeu pe Iosif, pe Daniel sau alti crestini in posturi de conducere in perioade de criza, Dumnezeu va avea grija ca acest fapt sa se repete.

Acum lumea este foarte atenta in a vedea ce fel de conducator va fi ales in fruntea celui mai puternic stat protestant al lumii:SUA. Un crestin neoprotestant sau un om crescut in mentalistati ne-cretine(musulmane). A doua varianta, cred ca va duce la o mare tragedie(parere personala).

24/09/08 10:05

marianb
membru

UnderZero a scris:

Cu cat faci mai multe compromisuri cu atat acestea cresc in intensitate, aproape exponentional.

dar daca  esti director/secratar/ contabil nu la fel procedezi ? oare nu faci si acolo compromisuri?
daca esti inginer oare nu la fel procedezi ?
dc esti om de afaceri fara sa fi in politica oare nu la fel procedezi ?
dc esti profesor desmascand spaga meditatie, oare nu e tot un compromis ?
si dc esti un simplu muncitor tot faci compromisuri

exista vrun domeniu unde poti lucra si sa nu ai posibilitatea sa nu faci compromisuri ?

oare unde e problema la jobul pe care il avem sau la noi ?
schimband jobul scapam oare de compromisuri ?

Ultima modificare de marianb (24/09/08 10:07)

24/09/08 10:05

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la