TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Droguri ? Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
burro
membru

Locatie: Vagon Cuseta
Inregistat: 15/11/05
n-am vazut asta pe niciunde asa ca m-am hotarat sa fac aici

pentru inceput, ce considerati voi droguri?

eu personal am incercat mai multe variante, mai majoritatea nu mi-au placut. nu neg ca fumez cannabis, neg ca ar fi drog, nu da dependenta(nu am mai fumat de vreo luna si nici nu mi-e dor), nu te face sa treci la nimic "mai puternic" cum spun unii prin reviste proaste, este mult mai benefic sanatatii decat alcoolul. Alcoolul il consider drog si inca unul foarte foarte rau. cand bei nu prea mai gandesti si intri in scandaluri fara sens, plus ca daca faci asta foarte mult timp ajungi sa te trezesti dimineata cu o durere de cap oribila daca nu adormi beat. nu o sa mentionez inca chestiile obtinute din opiu sau cocaina, ca nu m-am bagat eu, poate aveti povesti voi.

question 2: a inhalat cineva de aici adezivi/lacuri/vopsele, etc? eu da, si alea deasemenea iti distrug creierii rau de tot, iti permit multe revelatii filozofice dar tot mai bine nu ai incerca asta foarte des, plus ca pot duce la infarcturi, iar mirosul ramane si nu lasa o impresie tocmai buna

question 3: stiti de ciuperci psihedelice? alea as vrea sa cresc ca sunt superbe, chiar daca deasemenea nu ar trebui folosite des

question 4: chestii pentru tripuri ieftine: ketamina, romparkin, tussin, etc. Astea le urasc cel mai rau, au renumele ca nu dau dependenta, si nici nu dau fizica, dar ajungi dependent psihic, am destui prieteni care au ca singur scop in viata sa fie "tripati" si gasesc asta dezgustator, cunoasteti?



am facut o descriere sumara la ce cunosc pe viu, dar cred ca se poate vorbi mult pe subiectul asta


_______________________________________
WOW I Rule

27/08/06 07:09

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Măi omule... sincer.... m-ai îngrozit! Bănuiesc că nu ai făcut o glumă proastă, ci chiar ai făcut ce ai zis.

Acuma una e să zici că ai utilizat substanţe care intră în categoria drogurilor, şi să condamni acest lucru, iar alta e să vorbeşti cu dezinvoltură că încă mai utilizezi şi ai mai vrea să o faci.

Cum să-ţi zic... mi se pare un pic deplasat pentru scopul care şi-l propune forumul "tânăr creştin", de încurajare a trăirii prin/pentru/ca Hristos.

Dacă nu te superi, fiindcă mie unul mi-ai creat anumite dubii prin mesajul tău, vrei să lămureşti ce vrei să susţii de fapt aici? Consumarea de droguri sau împotrivirea faţă de acest consum?

Ca unul care ai fost implicat, după cum spui, vrei să-i ajuţi pe alţii să se lase, deoarece cunoşti pericolole dorgurilor, sau vrei doar să stai la poveşti, comentând detaşat care droguri ar fi mai interesant de încercat?...

Pentru că ultima ipoteză parcă nu s-ar potrivi cu ceea ce se întâmplă pe aici pe forum. Şi eu unul nu aş vrea să văd astfel de discuţii pe aici.

Toţi suntem păcătoşi, şi nu suntem unii mai bun ca alţii. Nu vorbesc ca un sfânt, dimpotrivă. Dar eu vreau încurajări ca să fiu sfânt, nu lucruri care să-mi stârnească şi mai mult poftele păcătoase. De aceea am vorbit aici.

Ultima modificare de Lupea_Filip (27/08/06 16:31)


27/08/06 16:28

Site web  
burro
membru

Locatie: Vagon Cuseta
Inregistat: 15/11/05
nu stiu exact in care din acele 2 categorii se integreaza ce am postat eu, cred ca undeva la mijloc. eu nu spun nimanui sa incerce nimic, chiar ar fi mai bine sa nu, am zis doar la ce ar putea ajuta unele caci da unele chiar ajuta. unde vroiam eu sa ajung este intrebarea: pana la urma ce este un drog? eu consider ca si chestii care par complet inocente precum coca cola sau painea pot fi numite drog...

_______________________________________
WOW I Rule

27/08/06 22:46

   
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
Pai bine mai burro, nici tu nu stii ce vrei sa zici? Pai daca tu zici ca drog este si painea atunci inseamna ca si apa e drog, si mancarea, totul e drog. Suntem niste drogati distrusi. Dar Stai nu e chiar asa verde iarba. Ai citit cartea "Nu toata iarba e la fel?"-Alain Gavrilu. O carte draguta si explica tipul asta foarte interesant "conceptul drog".[nu o am acum la indemana ca iti postam cateva chestiio faine]
Cat despre droguri, substante mai bine beau apa si nu inhalez nici un lac, nimic in vene si nasul "curat". Lac am inhalat la renovarea bisericii la lacuit banci :P


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

28/08/06 00:03

Site web  
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
- „Amuzat de cuvântul drog, deşi nu îmi place de loc, nu există droguri, există susţinătoare de bună dispoziţie, există dezinhibatoare sexuale, există energizante, există relaxanţi vegetali, nicidecum droguri. Conceptul de drog îneacă substanţele acestea dedicate exclusiv plăcerii, în toate formele sale, cele mai vicioase şi mai perverse, în obscurantismul vieţii vicioase prin lipsa de opţiuni, a răufăcătorilor obligaţi de limitările lor să-şi ducă viaţa săracă în nevoi într-un mediu lipsit de echilibru, fetid din cauza dejecţiilor genetice. Astfel aruncată în promiscuitate, substanţă magică dobândeşte valenţe demonice în ochii maselor flămânde de înfierări morale, de demascări spectaculoase, preocupate să-şi arunce gunoiul din suflete sub preşul aparentei respectabilităţi.” (163-164) Nu toată iarba e la fel
de Alain Gavriluţiu [...asta e doar o infima idee]

Ultima modificare de vaxaly (28/08/06 00:20)


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

28/08/06 00:20

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
DROG1, droguri, s.n. 1. Substanţă de origine vegetală, animală sau minerală care se întrebuinţează la prepararea unor medicamente şi ca stupefiant. 2. (Fam.) Medicament. – Din fr. drogue.
Trimis de LauraGellner, 19/06/2004. Sursa: DEX '98   


STUPEFIÁNT, -Ă, stupefianţi, -te, adj., s.n. (Substanţă medicamentoasă) care inhibă centrii nervoşi, provocând o stare de inerţie fizică şi psihică şi care, folosită mult timp, duce la obişnuinţă şi la necesitatea unor doze crescânde; p. gener. (substanţă) care, prin folosire repetată, dă naştere fenomenului de obişnuinţă; drog. [Pr.: -fi-ant] – Din fr. stupéfiant.
Trimis de LauraGellner, 26/07/2004. Sursa: DEX '98


28/08/06 09:06

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
A nu se confunda dependenţa provocată artificial cu dependenţa naturală inserată în procesul de creaţie/concepţie/proiectare a fiinţei umane.

Drogurile se încadrează în prima categorie.

Dumnezeu a făcut toate lucrurile bune. Satan şi oamenii păcătoşi mereu au încercat să demonstreze contrariul, fără succes. Printre altele au spus că anumite organe interne nu sunt necesare sau că organismul are nevoie de lucruri care, dacă ar fi culese în procese normale din natură, ar fi asimilate în cantităţi cu mult mai mici.

De aici abuzurile asupra trupului omenesc, care ar trebui să fie Templul Duhului Sfânt. Organismul nu a fost proiectat pentru abuzuri, ci pentru echilibru, pentru moderare. Rezultă că efectele abuzurilor sunt implicit uzarea prematură, la fel ca şa orice maşinărie pe care noi ca şi oameni o proiectăm pentreu anumite condiţii şi care este utilizată în alte condiţii. Ne dăm singuri cu firma-n cap dacă nu înţelegem din chiar ceea ce construim noi că ne autodistrugem dacă nu respectăm normele Proiectantului.

Dar de ce să respectăm acele norme când noi nu credem că esistă un Proiectant? Că doar ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici, iar noi o să evoluăm în supra oameni...

Ultima modificare de Lupea_Filip (28/08/06 09:17)


28/08/06 09:15

Site web  
alexandru
membru

Locatie: Medias
Inregistat: 24/06/06
Postul principal e cam aiurea. Poate respectivul vroia sa i se recomande noi chestii de incercat. Cat despre canabis, fumatul ierbii iti incetineste gandirea, se distrug neuroni. Nu cred ca fumand iarba poti sa inveti pentru sesiunea de iarna la facultate.

De baut, un pahar de vin uneori, o bere pentru deshidratare, sunt de acord. Dar cu masura. Un pahar de sampanie la o nunta, sau la anul nou, e ok.

Insa drogurile, plimba ursu de-aci.


01/09/06 11:14

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Cei care au inclus canabisul pe lista "marfurilor" ilegale or fi stiut ei de ce o fac. Eu nu am incercat, dar in cazul asta merg pe mana lor. Din partea mea poa` sa bage si tutunul in aceeasi oala...

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

01/09/06 12:46

Site web  
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05

alexandru a scris:

De baut, un pahar de vin uneori, o bere pentru deshidratare, sunt de acord. Dar cu masura. Un pahar de sampanie la o nunta, sau la anul nou, e ok.
Insa drogurile, plimba ursu de-aci.


e aceeasi chestie cu burro. De fapt un drog asa la pasti si craciun merge, nu? daca merge si un mic pahar merge si o bilutza de heroina, asa RAR. PRIETENE nu poti sa te limitezi tu doar la atat. Daca drogurile plimba ursul, la fel o faci si tu. Zicea Grigore Mosil o chestie interesanta. "Domnilor e drept ca fiecare om are dreptul la un pahar de vin? DA, e drept. Apoi zice el: si dupa un pahar de vin nu esti alt om?"
Hai sa nu ne inselam singuri crezand ca vom sti sa spunem STOP la 1[unul].

Pavel zicea "FUGI" de ispita, nu flirta cu ea. 2Timotei 2:22
dar noi ne credem mari si tari si .... ne miram cum de cadem. Si uitam ca un Crestin Real nu flirteaza cu pacatul.

mai era o chestie intereanta:
- diavolul: sa incheiem un pact.
- Nu.
- diavolul: Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru.
- Nu.
- diavolul: De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil?
-Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.

fii cu mintea limpede si Hristos iti va clarifica totul.

Ultima modificare de vaxaly (01/09/06 23:37)


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

01/09/06 23:36

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Unul din 100 de bucuresteni - dependent de heroina
Ziarul Gandul | 09 martie 2007

  In evidentele Agentiei Nationale Antidrog se afla 24.000 de consumatori de heroina. Doar 5% reusesc sa se lase.

  "Ma droghez de mult timp, de vreo 6 ani. Am inceput cu hasis si am ajuns la heroina. Dupa un an si jumatate de consum, am mers la dezintoxicare. Nu se poate exprima in cuvinte durerea."
   Mario are 24 de ani si este unul dintre cei 24.000 de consumatori de heroina din Bucuresti. S-a apucat de droguri la 18 ani, din curiozitate.
  "Am fost la o petrecere si acolo a inceput totul. Eram cu niste prieteni si am tras hasis. Efectul era ca radeam si imi dadea energie. Am consumat din ce in ce mai des. Ma duceam «varza» la scoala. Apoi, am trecut direct la heroina. O injectam singur, acasa sau in scara blocului, cu prietenii. Aveam un loc anume pentru asta. La inceput imi placea. Heroina te duce in doua lumi. Nu ca te-ar face mai inteligent, dar ai impresia ca propriul creier tureaza si vezi lucrurile mai repede.
   Un timp, primeam marfa prin intermediul prietenilor, mai tarziu am cunoscut si dealeri. Ne drogam impreuna, dar niciodata nu am vrut sa vand. Nu oricine ajunge la dealeri. Trebuie sa fii om de incredere. O doza costa acum intre 50 si 100 de lei. Ajunsesem la 3-4 doze pe zi. Imi procuram bani de la parinti, mai vindeam de prin casa sau furam din magazine. Adevarul e ca am avut si bani. Am fost rasfatat."

  Dupa un an de heroina, drogul si-a aratat efectele devastatoare. "In primele 6 luni, incepe sa-ti curga nasul si sa lacrimezi. Apoi, parca devii un robot in carne vie. Faptul ca nu mai consumi hasis iti da o stare de nervozitate, dar la heroina e grav. Parca te topesti, ca si cum ai sta sub o caldura de 90 de grade, iar dupa zece minute ai impresia ca ingheti ca la -4 grade. Te duci direct in poarta Iadului."

  Mario a incercat de mai multe ori sa renunte la droguri, fara succes, insa.
  "Vara, cand mergeam la mare, unde lucram, faceam pauze de patru-cinci luni. Prima data am venit singur la spital, apoi m-au adus parintii. Ei au aflat ca ma droghez, dupa un an. Incepusem sa am probleme cu Politia. Ne prindeau cand eram in grupuri, ne duceau la sectie, ne anchetau si ne dadeau drumul.
  " Cea mai mare speranta a lui Mario e sa reuseasca sa renunte definitiv la heroina. "Problemele s-au tinut lant si de aici decizia sa termin. Trebuie sa ai vointa. Acum vad lucrurile mai serios. E o moarte alba. Groaznic, e putin spus.

  Cand aveam cea mai frumoasa varsta, am distrus totul, ca un dobitoc. Majoritatea pustilor pe care ii vezi prin tramvaie sau fetele dragute, cu codite, consuma droguri: marihuana, hasis sau ecstasy. Sfatul meu pentru cei care se gandesc sa se drogheze e sa ia, mai bine, o sticla de whisky sau cinci butelii de vin. Drogurile nu sunt nici o smecherie."

   In Bucuresti, exista doar trei locatii pentru tratamentul toxicomanilor: Centrul de Evaluare si Tratament al Toxicodependentelor pentru Tineri "Sfantul Stelian", Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" si Laboratorul de Sanatate Mentala.
  Tratamentul impotriva dependentei de heroina, ce dureaza, in medie, 5 ani, consta in administrarea zilnica de metadona, substituent al drogului, cu efect similar morfinei. Statistic, mai putin de 5% dintre cei care il urmeaza reusesc sa renunte definitiv la consum.
   "Anual, avem cam 800 de pacienti. Majoritatea au intre 17 si 25 de ani. Nu se pune problema eradicarii consumului de droguri, ci cum sa incercam sa-i ajutam pe dependenti. Masurile principale sunt de reducere a riscurilor asociate consumului. Exista mai multe ONG-uri, care distribuie celor dependenti seringi, vata, alcool sanitar, prezervative si le spun acestora cui trebuie sa se adreseze. Ca rezultat, vom avea mai putine infectari cu SIDA, hepatita B si C, iar grupul de toxicomani va fi mai bine informat", ne-a spus Lucian Vasilescu, seful Sectiei 16 Toxicomanii, a Spitalului "Alexandru Obregia".
   Situatia cea mai dramatica din Capitala este la Centrul "Sfantul Stelian", unde, zilnic, sute de dependenti de heroina vin sa-si ia doza de metadona. "Fata de anul trecut, a crescut foarte mult numarul celor care vin la noi. Avem lista de asteptare. Media de varsta e de 20 de ani, dar am avut si dependenti de heroina care aveau 12 ani. Cazurile devin din ce in ce mai grave. Mai nou, unii tineri nu se mai injecteaza in vena, ci direct in jugulara", ne-a declarat Cristina Hudita, managerul Centrului "Sfantul Stelian".

   Conform ultimului studiu al Agentiei Nationale Antidrog, 1,7% dintre romani au declarat, in anul 2004, ca au consumat cel putin o data droguri, estimarile aratand ca unul din o suta de bucuresteni este dependent de heroina.

sursa: http://www.gandul.info/articol_32936/un ... roina.html

Ultima modificare de Filip. (09/03/07 11:12)


09/03/07 11:08

Site web  
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
Sunt un strain pentru voi din moment ce acesta este primul meu post. Totusi, dupa ce am citit thread-ul, mi-am zis ca pot posta. Cred in Dumnezeu, nu cred in religie. De ce? Pentru ca este stricata de oameni. Probabil de acea sunt si atatea religii. Departe sa ii critic pe cei din jur. Totusi, din scripturile crestine, stiu (sau cred ca stiu), ca intelegerea si compasiunea sunt valori. Ce raspunzi tu Domnule Filip (si nu numai) este departe de intelegere si compasiune. Sau ratiune.
Este nedrept sa iti dai cu parerea cand nu stii despre ce vorbesti. Cate crime, cate atrocitati de-a lungul istoriei, pentru Dumnezei care nu au fost niciodata ai mei. Dumnezeul meu nu ar vrea ce a facut omul de-a lungul timpului. Cam asta e omul in viziunea mea.
E usor sa pui totul in statistici, sa tragi linii, sa dai dispoziti, sa judeci. Foarte simplu. Asa nu trebuie sa ma mai gandesc de ce fug tineri de biserica ca de... dracu. Fug de voi. Si e normal sa fuga. Ca bagati spaima in ei. Si de ce ? Ca asa stiti voi ca e bine. Cum s-a stiut si ca pamantul e plat.
Continuati sa o faceti. Va urez mult succes. Doresc sa mentionez ca nu am venit sa luminez pe nimeni cu nimic. Nu am venit sa conving pe nimeni de nimic. Consider ca asta e treaba fiecaruia in parte, de a se informa inainte sa deschida gura.


26/09/07 01:28

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Deci, până la urmă, ce ai vrut cu mesajul tău de aici? Mie unul nu mi-e prea clar. Am să încerc să mă feresc deocamdată de la a-ţi comenta mesajul, sau ce ai scris despre mine în el, până o să adaugi ceva suplimentar care să precizeze mai clar unde "baţi".

Ca o observaţie lagată de forum: din ce citesc eu îţi exprimi câteva păreri la adresa creştinismului, dar nimic concret despre droguri.

Având în vedere că spui că eşti nou pe aici, pot să te informez că pe acest forum există un regulament (http://www.tanarcrestin.net/forum/misc.php?action=rules) care cere membrilor să posteze cât de cât la subiect. Dacă ai o problemă/părere/întrebare legată de creştini, creştinism sau altceva, poţi căuta pe forum la care categorie s-ar încadra mai bine mesajul tău.

Eu unul aş prefera să se vorbească aici despre droguri şi alte lucruri legate de ele, nu să se facă o ciorbă în care să amestecăm de-a valma filozofări pe alte teme.


26/09/07 08:28

Site web  
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
ok filip, fair enough. perete de text. sper sa ai rabdare sa il citesti.
pe scurt, am 29 de ani. am job, am casa, am responsabilitate si imi place sa cred ca sunt cu picioarele pe pamant. acum aproximativ 10 ani, am cunoscut o fata deosebita, care de dragul discutiei sa ii zicem X de acum. ne-am indragostit si am fost impreuna 7 ani. ea era un pic mai mica si mai imatura ca mine si nu a fost pregatita sa se casatoreasca. asa ca din varii diferente ne-am despartit. au mai trecut 3 ani de atunci si acum, recent, am reinodat relatia. s-a schimbat. acum se poate. insa, ea inca e agatata de fostul ei (cel cu care a fost dupa mine), care e un ticalos si jumatate. per ansamblu, eu tin foarte mult la ea, daca nu ca la o posibila sotie, macar ca la o prietena foarte buna. nu pot sa o las de izbeliste. stiu, total offtopic. de acord. mai vreau sa mentionez ca am un caracter usor depresiv, paranoic si pesimist, cu toate ca atunci cand le ai pe toate, cel putin in cazul meu, lupti cel mai tare cu ele si deci la sfarsitul zilei daca mai stai in picioare, esti cel mai optimist.
si aici revin la subiect. drogurile. dintr-o totala intamplare, neintentionata (sau cel putin nu rau intentionata) am intrat in contact cu un fumator de marihuana. o persoana in care aveam cat de cat incredere, dar care pe de alta parte o vedeam ca se drogheaza. am facut tot ce mi-a stat in putinta sa nu il judec, sa il ascult, sa vad de ce face ceea ce face. am stat mult cu el cand fuma. desi il judecam, desi ziceam drogurile sunt rele, ma uitam la el si vedeam cum starea lui se schimba aparent in bine atunci cand o face. si tot discutand si tot dezbatand varii subiecte, am ajuns sa ii povestesc (mai in detaliu) ce am scris in primul paragraf. mi-a sugerat sa incerc o tigara cu iarba. am refuzat la inceput, dar cum am incredere in mine, mi-am zis ca daca pot sa nu fiu alcolic, daca pot sa nu fiu sinucigas, daca pot sa nu fiu ... orice altceva, pot sa zic si nu la droguri daca sunt doar placere fara rezultat pozitiv de lunga durata. asa ca am incercat.
ca sa scurtez povestea, nu s-a intamplat nimic rau. chiar nimic. si repet, nu am facut chestia asta de dragul placerii. ce am invatat intre timp. am invatat ca sunt mai rabdator/intelegator atunci cand fumez. daca acum imi spune X ca a fost lovita, cu pumnul, peste fata, de fostul ei, reactia mea nu este sa ma ridic sa plec spre usa, ci sa o imbratisez pe ea, sa ii spun ca imi pare rau. daca imi spune ca ii pare rau si ca inca tine la el, reactia mea nu e sa ii spun ca e proasta, ci sa ii fiu alaturi sa o inteleg, ca si eu sunt la fel de prost ca ea ca nu ma debarasez de toata situatia. si asa mai departe. DA are efecte negative. daca as conduce fumat, probabil as fi un pericol pentru societate. da, pe perioada cand esti fumat poti fi un pic incoerent si poate uituc. pe termen lung, da, iti prajesti creieri, dar pe de alta parte, poate prajesti numai partea care iti face rau. departe de mine sa fiu expert in droguri, desi am citit extraordinar de mult despre ele (toate) inainte sa incerc. din toate punctele de vedere: chimic, medical, psihologic. uite, ca fapt divers, studii recente arata ca thc (substanta activa din canepa indiana adica din canabis) este foarte eficienta impotriva cancerului. ba chiar, a cancerului de plaman, unde din cauza structuri, alte tratamente nu au efect. acum nu spun: fumeaza iarba ca sa nu faci cancer. mi s-ar parea idiot sa spun asa ceva. nu spun nici sa te apuci sa iei pastile la intamplare cand esti depresiv. sau sa te apuci sa fumezi/inhalezi/mananci/bagi in vena tot ce prinzi de dragul experimentelor. dar pot sa spun, poate din cauza prejudecatilor si nu numai, sunt inca variabile care nu se cunosc. eu unul, am simtit pe pielea mea prejudecata/neintelegerea/marginalizarea (chiar din threadul asta), pe nedrept, si in necunostinta de cauza (in mare parte). ce pot eu ca si individ sa fac, este sa pastrez o minte deschisa, sa ma informez si sa ma feresc de rele.
nu am sa fac vesnica argumentare: nu produce dependenta, in alte tari legislatia e mai relaxata/se permita consumul si asa mai departe. nu are sens. dar, pot sa fac altceva. pot sa spun ca lucrurile astea, religie, amestecata cu droguri, amestecata cu psihologie, amestecata cu chimie, amestecata cu medicina, amestecata cu legi si interese economice (care stau mult la baza reputatiei drogurilor), si multe multe multe altele sunt foarte complexe, delicate. multe destine atarnate de chestile astea. unele inspre bine, altele inspre rau.
Uite un link interesant:
http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/125
daca regulamentul de membri nu permite postarea de linkuri imi cer scuze. pe scurt, linkul spune ca nu stim cum functioneaza creierul. dau la o parte complet ideea ca daca facem rau, facem influentati de diavol (a carui nume refuz sa il pun cu majuscula). dar, ca sa revin la droguri, eu stiu legat de droguri, ce am citit, ce am experimentat pe propria mea piele. tu la fel. dar peste 10-50-100 de ani, urmasi nostri o sa stie ceva in plus. imagineaza-ti ca vorbesti stranepotul tau peste o suta de ani, si iti zice ca intre timp s-a inventat un medicament de uz larg, poate chiar supliment alimentar, bazat pe canabis, care una peste alta combate in timp cancer/sida/afectiuni nervoase si poate altele. improbabil scenariu. dar, incearca sa iti imeginezi. cum te simti tu dupa ce ai zis: "Organismul nu a fost proiectat pentru abuzuri, ci pentru echilibru, pentru moderare" ? Iarta-ma ca te intreb, l-ai proiectat tu? ma uit in jurul meu si vad abuz peste tot. primul dintre ele, se numeste stress. apoi se numeste poluare. apoi se numeste minciuna, crima, viol, furt samd. si vin si ma gandesc. organism, minte, suflet. tu spui: "Toţi suntem păcătoşi, şi nu suntem unii mai bun ca alţii. Nu vorbesc ca un sfânt, dimpotrivă. Dar eu vreau încurajări ca să fiu sfânt, nu lucruri care să-mi stârnească şi mai mult poftele păcătoase.". putin mai tarziu, T-pop spune: "Cei care au inclus canabisul pe lista "marfurilor" ilegale or fi stiut ei de ce o fac. Eu nu am incercat, dar in cazul asta merg pe mana lor. Din partea mea poa` sa bage si tutunul in aceeasi oala...". oameni sunt duali, si buni si rai. e bine si e rau in fiecare din noi, cum spui tu in cantitati diferite in fiecare individ. mi-e mi-a fost dat trup sa pot sa imi car mintea si sufletul, minte sa gandesc ce sa fac cu trupul (ca sufletul nu asculta de minte), si suflet sa simt. daca ar fi sa ma intreb de ce sunt aici, sunt aici sa simt, deci, ceea ce trebuie sa protejez cel mai mult e sufletul, sa incerc sa il tin nepatat cat mai mult. dar daca eu simt (involuntar) ura... ?
eu pe mana cui merg? t-pop nu are nici o problema sa creada si sa nu cerceteze. eu am. eu nu vreau sa simt ura. eu vreau sa simt compasiune (citeste primul paragraf). eu vreau sa fiu alaturi de X. eu vreau sa fiu intelegator. daca vrei sa ma judeci ca sunt prea slab sa o fac pe cont propriu, esti invitatul meu.

ca si concluzie, mintea e ceva foarte complicat. ca si sufletul. persoanele foarte religioase nu au nevoie de explicatie. eu am. nu pot sa cred fara sa cercetez pentru ca ar sfida insasi scopul pentru care sunt aici, si anume sa traiesc. as putea bine mersi sa imi inlocuiesc viata cu un simplu program de calculator. daca in calatoria mea pot sa ajut semeni, o fac cu cea mai mare placere. DACA O SINGURA PERSOANA CARE A CITIT THREADUL ASTA VA SPUNE: "ia umarul meu si plangi pe el si spune-mi ce te doare si de ce faci ceea ce faci" in loc sa spune "merg pe mana lor" deja, eu mi-am atins scopul. cat despre droguri, sper sa nu intrati nici unul in contact cu ele. nu spun ca toate sunt bune, nu spun nici ca toate sunt rele. spun ca pe mine, unu in special m-a ajutat intr-un moment greu. cat despre religie, presupun ca depinde de perceptia fiecaruia. ce stiu cu certitudine, este ca in jurul meu vad ramasite, semne, urme ale unui Dumnezeu, dar pe El insusi nu il vad. imi plac oameni, ii iubesc, dar nu am asa multa incredere orbeasca in ei si ce zic ei si ce fac ei, indiferent cat de iluminati sunt sau se zice ca sunt. stau departe de turma cat pot ca sa am ce povesti cand ma intorc de unde am venit. NU ma feresc de pacat, dar ma feresc sa fac rau mie si altora. depinde ce numesti pacat. eu consider ca nu e un pacat (NUMAI SI NUMAI in cazul meu) ca am fumat. tu esti liber sa crezi ce vrei. ce imi place, este ca te fortez sa crezi tu, nu sa crezi ce cred altii pentru tine (daca are sens).

PS imi cer scuze pentru incoerenta, eventuale greseli de scriere, lipsa diacriticelor, a majusculelor, interjectii si cuvinte neromanesti. deformare profesionala si lipsa de somn. am incercat sincer sa nu fac un amalgam de lucruri fara noima, numai ca este un subiect atat de complicat, din care sincer, inca cunosc foarte putin. Si aici nu ma refer la droguri, sau religie, ci la om in general.

Si mai adaug ceva, daca din varii motive omenirea nu merge asa cum bunul Dumnezeu a intentionat, singurul mod in care El ar fi putut sa influenteze evolutia noastra, ar fi prin stinta, cunoasterea, intelegerea, toleranta. Marginalizarea nu mi se pare unealta Lui. Citeam pe undeva tot legat de droguri, cineva zicea ceva de genul: "de-ati lua toti mai mult odata sa scapam de voi odata". Va implor, nu faceti asta si din Dumnezeu: "v-a tras Satana, acum duceti-va la el ca acolo va e locul". ESTE ATAT DE GRESIT!!!


26/09/07 15:41

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
Imi cer scuze, revin din nou. Uite inca un mini documentar apropos de problema mea in special. Numai ca nu e numai a mea, ci a unei mari portiuni din populatie (cam o cincime conform prezentarii). Capitolul 10 din:
http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/167


26/09/07 15:47

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK, Alexandru. Am citit. Linkurile nu am avut încă timp să le urmăresc.

Eu sunt în general un tip direct. Poate asta e apreciat ca duritate, dar am mai zis şi altora de pe aici că nu prea o iau pe drumuri lungi ca să ajung la punctul dorit.

Tu nu aveai cum să cunoşti acest lucru, din moment ce eşti nou pe aici.

Aşa că îţi spun două lucruri pe şleau:

- m-a deranjat că mi-ai spus că judec pe unii sau pe alţii.

E adevărat că există în mine o doză de prejudecăţi, dar mă străduiesc să o ţin sub control, drept pentru care înainte de a-ţi răspunde la prima ta postare am încercat să nu te judec, ci să aflu ce vroiai de fapt să spui.

Pot să-ţi spun că din acest punct de vedere, după părerea mea ai făcut o confuzie între faptul că eu am condamnat un păcat, şi faptul că eu aş fi judecat pe cineva. Poate dacă vei mai intra mai mult pe forum şi o să mai urmăreşti ce scriu, o să-ţi faci o altă imagine de ansamblu asupra a ceea ce scriu. Nu că m-ar interesa pe mine asta în mod deosebit. Sau pe tine. Zic doar aşa, ca fapt divers.

- a doua chestiune care m-a deranjat a fost faptul că ţi-ai manifestat o oarecare nemulţumire despre faptul că eu am postat un articol şi nişte statistici. Nu ştiu cum ai interpretat tu acest lucru, dar dorinţa mea a fost doar să arăt că problema drogurilor este reală şi este mare. Şi dacă nu mă înşel, chiar şi tu ai dat nişte trimiteri spre nişte materiale suplimentare (ceea ce, apropos, nu este interzis de regulament, ci chiar e încurajat în cazul materialelor mai voluminoase).

Revenind acum la problema drogurilor.

Din perspectiva creştinului cunoscător al voii Lui Dumnezeu exprimată prin Biblie, păcatul trebuie condamnat. Tot din perspectiva creştinului, păcătosul trebuie ajutat, încurajat, sprijinit să renunţe la păcat. Din perspectiva milei lui Dumnezeu exprimată prin Hristos, uneori acest sprijin necesită mult timp, multă răbdare, multă toleranţă faţă de recidivări. Însă, în nici un moment creştinul nu are voie să numească răul bine şi binele rău.

Din păcate nici creştinii nu sunt perfecţi, aşa cum li se pretinde cel mai adesea de către oamenii imperfecţi care vor să fie ajutaţi de Dumnezeu. Ajutorul le vine tot prin oamenii imperfecţi pe care Dumnezeu a ales să-i folosească la această treabă. Aşa că dacă noi creştinii nu facem faţă, şi contează puţin nişte spuse, îmi cer scuze şi sper că şi alţi creştini sunt în asentiment cu mine, că nu dăm randamentul cerut şi nu ne ridicăm la calitatea dorită.

Am tot respectul pentru situaţia cu care te-ai confruntat tu. Am şi eu în viaţa mea (şi cred că fiecare creştin), domenii falimentare cu recidive, care încă mai au nevoie de îndreptare, după atâta timp de când îl cunosc pe Dumnezeu.

Însă nu mă vei auzi niciodată spunând că ceea ce fac rău este bine, şi nu aş dori ca nimeni să-mi spună aşa ceva.

Din perspectiva creştină, Dumnezeu vrea ca noi atunci când înfruntăm greutăţi să ne găsim refugiul sufletesc în El, să ne găsim sprijinul moral tot în El, să ne ascundem de lume şi să ne găsim liniştea şi calmul tot în El. Dacă pot să mă exprim destul de ciudat, nu vreau să comit o blasfemie, dar cei care se droghează ar înţelege când aş spune că Dumnezeu vrea ca El să fie drogul nostru.

Din punct de vedere medical... ce pot să zic. Şi vinul are proprietăţi terapeutice. Dar dacă eu nu am nevoie de ele în organismul fizic, nu beau vin. Şi morfina are proprietăţi terapeutice, dar dacă n-am nevoie de ea pentru organismul fizic, nu o iau. Pentru că ştiu că aceste substanţe vin la pachet cu nişte efecte secundare, care şi eu, şi Dumnezeu ştim că pe termen lung nu sunt bune pentru mine.

Dacă ai primi un medicament pentru corp, care te-ar vindeca de răceală în două zile, dar ar avea gust de talaş şi te-ar îmbolnăvi de hepatită într-o săptămână, l-ai lua? Dar dacă ar avea gust de miere sau ce-ţi place ţie cel mai mult şi te-ar face să fii mereu bucuros? Oare cât de des ţi-ai provoca răceli după aia?

Nu cred că în cazul drogurilor ceea ce atrage sunt puţinele efecte terapeutice fizice (pe care le au numai unele dintre droguri).

Ultima modificare de Filip. (26/09/07 16:40)


26/09/07 16:37

Site web  
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
filip imi cer scuze, departe de mine sa vreau sa te insult pe tine sau altcineva. ce incerc sa zic este ca nu stim nimic :)
stim o gramada si nu stim nimic. si nu e nimic in neregula cu asta. e in neregula cand avem acces la anumite informatii si refuzam sa le folosim benefic pentru noi.

ma mai leg un pic de ce ai zis. te rog, nu compara vinul (sau alcolul in general) cu drogurile. nu toate. exemplu concret. daca fumezi iarba. nu, reformulez. daca te droghezi cu iarba (ca sa nu fiu fricos si ipocrit), esti mai putin periculos decat atunci cand esti beat. unu e energizant, celalalt e calmant. unu iti intoxica mintea, celalalt iti stimuleaza imaginatia. sub influenta unuia oameni se injura/bat/omoara, celalalt ii face sa filizofeze. hmmmm. (nu intelege ca fac reclama te rog).

si da, religia este hrana pentru suflet, una din putinele care sunt disponibile. dar nu e pentru toata lumea. eu unul sunt un pic pornit pe biserica / religie pentru ca am avut experientele mele neplacute. preotul de la biserica de cartier (intr-un fel de-a spune) era informator de securitate. si ce facea dupa spovedanie oare? asta si istoria omeniri care este absolut infioratoare. refuz rational stiind ce stiu sa cred in om orbeste. dar iar o iau offtopic.

revin la postul tau. bine si rau. alb si negru. lumina si intuneric. eu sunt de meserie informatician, si la mine se aplica sistemul binar: 1 si 0. la mine exista 1 si 0. si 1 e 1 si 0 e 0. dar in viata de zi cu zi, exista dualitate. imi vine greu sa cred ca exista OM pur. 100% bun. sau OM impur, 100% rau. cum observi si tu.

uite din lucrurile care le vad zi de zi. nu, nu incerc sa schimb subiectul ci incerc fac paralele. potrivite sau nepotrivite, dar incerc. este ilegal, imoral, si pacatos sa ucizi. poti sa faci experimente pe animale SI oameni. dar poti sa iti aperi familia. cu uz de forta. poti sa te duci la razboi. poti inclusiv sa omori in numele Domnului. scuze, exceptii. nu mai e 1 si 0. e 0,5. dar valoreaza 0 pentru o minte analitica. asta ca exemplu mare, dar sunt multe mii si mii de alte exemple mici. toate duc la o singura concluzie logica: dualitate in caracter. drogurile pica in aceiasi categorie. bun si rau, dar din orice pozitie da cu virgula.

exista o mare diferenta intre a Crede si a stii. NU disput Credinta ta. however Credinta nu se stie. citate din biblie, cititul bibliei, sau a oricarui alt document/scripturi, NU este Credinta. esti de acord? (si atentie, NU am zis ca te invata de rau, dar nici nu poti sa citesti / inveti pe de rost si brusc sa devii Credincios) si daca esti de acord, nu viata de zi cu zi poate compune o NOUA scriptura? Filip 26 9 2007. Don't do drugs... de ce... ;-) pare mai valoros asa. Cel putin pentru mine.

si ca sa inchei, apropos de necunostinta de cauza, lipsa de informatii. http://www.procon.org/AddictChart.htm

Filip pt ca imi place de tine am sa deschid un subiect nou si am sa mai stau pe forum. Sa te cunosc.

Ultima modificare de Alexandru29 (26/09/07 18:12)


26/09/07 17:12

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK, Alexandru, în ce priveşte vinul, nu încercam să-l asociez cu drogurile. Puteam la fel de bine să folosesc fumatul sau pornografia ca exemplu. Încercam să transmit ideea că anumite lucruri care pot avea în organism nişte efecte considerate de lumea medicală benefice, conţin un sâmbure de dependenţă la nivel psihic.

În ce priveşte religia, înţeleg că tu nu prea cunoşti despre creştinism altceva decât ce ai văzut prin prisma ortodoxiei, probabil, sau eventual a catolicismului. Site-ul acesta este plin cu ceea ce ortsocşii, respectiv catolicii numesc sectanţi, sau pocăiţi. Eu sunt unul dintre aceştia. Şi noi în general ne numim pocăiţi (deşi, adesea ne dăm seama că nu suntem cu adevărat pocăiţi), şi ne mai luăm asupra noastră şi alte etichete, în funcţie de lumina pe care o avem din Scriptură.

Dacă te interesează mai multe detalii despre aceasta, există subiecte unde dezbatem ne-concordanţele dintre noi, şi unde ne legăm şi de etichete. În rest, încercăm să ne numim creştini pur şi simplu.

Un alt lucru: dacă ai reveni asupra mesajului meu, ai vedea că eu nu te-am trimis la o religie, ci la Dumnezeu direct. Ar fi mult de explicat la faptul că Dumnezeu nu vrea intermediari între nici un om şi El. Privind prin această prismă sunt de acord cu tine că religia nu-ţi rezolvă problemele, şi nu te eliberează nici de dependenţă.

Cât despre lucrurile care conţin atât bine, cât şi rău, nu pot să le neg. Eu cred că Dumnezeu a creat totul. Prin urmare El a creat şi planta de mac, şi planta de viţă-de-vie şi chiar şi elementele chimice din care se face LSD-ul. Ele există pentru că Dumnezeu le-a creat, dacă accepţi modelul creaţionist.

Nu-mi mai amintesc unde am auzit odată, cred că într-un film, o expresie faină care spunea că Dumnezeu a creeat multe lucruri, dar nu a intenţionat să ne atingem noi de toate.

Dumnezeu vorbeşte şi în termeni de "HIGH" şi "LOW", dar şi în termeni de "HIGH Z". El e singurul care poate şi are dreptul să o facă, şi are discernământul când să o facă.

Din păcate mulţi dintre oamenii cu dependenţe nu vin la Dumnezeu, pentru că până la El sunt mâncaţi de "sfinţii" care ţin neapărat să se bage în seamă, tunând şi fulgerând şi scoţând fum pe nări împotriva păcătoşilor, când fiecare dintre noi suntem de fapt nişte păcătoşi ordinari.

Dacă-i prezinţi cuiva care este voia lui Dumnezeu cu privire la dependenţă, sau la găsirea refugiului în faţa unor probleme, desigur că nu o să se simtă prea plăcut, ci judecat şi neînţeles. Dar acesta trebuie neapărat să fie primul pas. Să ia contact cu părerea lui Dumnezeu. Acest pas este dificil.

Dacă te opreşti aici, nu ai realizat nimic.  Mai departe trebuie să înţeleagă fiecare că Dumnezeu a venit în lume, în persoana Domnului Isus Hristos, tocmai pentru ca să se apropie de aceşti oameni, condamnaţi de ipocriţii ca mine şi ca alţii, care pe ascuns facem aceleaşi lucruri sau altele mai grave, dar care dăm cu parul în cei din jur.

Lucruri ca acestea poţi citi în Scriptură: ce vrea Dumnezeu de la tine, cum vrea să te apropii de El, cum vrea să te ajute, când ai probleme. Şi, mulţi nu vor să-ţi spună ce îţi spun eu acuma, din dorinţa de a-ţi creea imaginea unui Dumnezeu ideal, un fel de zâna măseluţă care  face tot ce vrei tu, dar Dumnezeu îţi arată în Scriptură şi cum apropierea de El îţi va creea noi probleme, cu care nu te-ai mai confruntat până acum.

Vei cunoaşte o altă faţă a lumii spirituale condusă de adversarul lui Dumnezeu, Satana, care până acuma a fost poate gagiul de treabă care ţi-a furnizat doza zilnică.

Dar dacă vei vrea să te apropii de Dumnezeu, ca să mă exprim plastic, din acel moment o să înceapă să ţi-o cam tragă în freză. Şi mie o să mi-o tragă în freză pentru că ţi-am spus toate astea.

Prin urmare, rezumând:

1. Nu religia te scapă de greutăţile vieţii acestea, ci Dumnezeu personal. Ca să te apropii de El trebuie mai întâi să crezi.

2. Dacă alegi să te apropii de El o să întâlneşti probleme noi, pe care El nu ţi le va rezolva, ci vor constitui teste şi etape pentru formarea caracterului tău necesar pentru petrecerea veşniciei alături de El.

Chestia asta nu e pentru oricine, dar nici nu e imposibilă sau chiar atât de respingătoare, din moment ce există destui care s-au aliniat la start pe această cale. Nu toţi vor ajunge la capăt. Dar printre ei e foarte posibil să existe şi oameni dependenţi de stupefiante sau cu alte poveri în viaţa lor, pe care Dumnezeu nu a intenţionat să le poarte atunci când i-a creat.

Ultima modificare de Filip. (27/09/07 08:48)


27/09/07 08:38

Site web  
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07

Filip. a scris:

OK, Alexandru, în ce priveşte vinul, nu încercam să-l asociez cu drogurile. Puteam la fel de bine să folosesc fumatul sau pornografia ca exemplu. Încercam să transmit ideea că anumite lucruri care pot avea în organism nişte efecte considerate de lumea medicală benefice, conţin un sâmbure de dependenţă la nivel psihic.


aholic ca sufix si adaugam: workaholic, chocoholic. conform google: "Results 1 - 100 of about 381,000 English and Romanian pages for aholic [definition]". Unele bune, altele rele. Atat timp cat nu L-am intalnit niciodata sa imi spuna ca e rau sa fiu dependent de munca sau ciocolata, nu pot decat sa ma bazez pe pe alte lucruri care mi Le-a dat El sa stiu daca fac bine sau nu. Gandire, instinct, bun simt. Asta pentru ca ai folosit cuvantul "dependenta".
daca foloseai expresia aduc placere, ca si cum ai vorbi de o scurtatura a vieti, un fel de cheat de a obtine mai mult de la viata pe nedrept, asa cum El nu a intentionat, vin si te intreb: esti microbist? ideea mea spune ca un stimul actioneaza asupra gandiri, si gandirea asupra sufletului/corpului. "A CASTIGAT ROMANIAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!". uhm, diferenta fiind? ahhh, natura stimulentului? fie el vizual (nationala la televizor), sau un pahar de vin, sau un joint, rezultatul e acelasi. mai gandeste-te un pic la asta.


Filip a scris:

În ce priveşte religia, înţeleg că tu nu prea cunoşti despre creştinism altceva decât ce ai văzut prin prisma ortodoxiei, probabil, sau eventual a catolicismului. Site-ul acesta este plin cu ceea ce ortsocşii, respectiv catolicii numesc sectanţi, sau pocăiţi. Eu sunt unul dintre aceştia. Şi noi în general ne numim pocăiţi (deşi, adesea ne dăm seama că nu suntem cu adevărat pocăiţi), şi ne mai luăm asupra noastră şi alte etichete, în funcţie de lumina pe care o avem din Scriptură.


la mine au fost doua religii in familie de mic. familia mamei, catolica, familia tatalui, ortodoxa. ambele se vorbeau de rau si ambele dezbateau permanent ce sunt eu. evident ca am iesit nimic. in schimb am invatat singur sa discern dincolo de etichete. si daca e ceva ce am invatat de-a lungul anilor este ca de-a lungul anilor lucrurile se schimba. inclusiv ce zice/crede/face Biserica. Ortodoxa/Catolica. Si atunci cum sa mai cred in Scriptura cand a fost manjita de oameni cu atatea pacate? Pai simplu, cele zece legi se aplica conform discernamantului meu. Dar motivele sunt total altele.


Filip a scris:

Un alt lucru: dacă ai reveni asupra mesajului meu, ai vedea că eu nu te-am trimis la o religie, ci la Dumnezeu direct. Ar fi mult de explicat la faptul că Dumnezeu nu vrea intermediari între nici un om şi El. Privind prin această prismă sunt de acord cu tine că religia nu-ţi rezolvă problemele, şi nu te eliberează nici de dependenţă.


data fiind ca originea Scripturi cand faci referiri la ea, nu trimiti la El. trimiti la biserica. plus ca nu te referi la un Dumnezeu universal asa cum ma gandesc eu la el, ci la Dumnezeul tau crestin. conceptul de credinta ar fi mers mult mai bine in ziua de azi (pentru ca da, pana si asta se adapteaza in timp si deci e mai mult o invatatura decat adevar Pur) daca nu ar fi existat religie si biserica. religie ca si diviziune care desparta oameni in loc sa ii uneasca. cand esti in necaz, nu ai sa spui niciodata: ohh tu biserica catolica! o sa spui ohh Doamne! poate subconstientul tau stie mai bine.


Filip a scris:

Cât despre lucrurile care conţin atât bine, cât şi rău, nu pot să le neg. Eu cred că Dumnezeu a creat totul. Prin urmare El a creat şi planta de mac, şi planta de viţă-de-vie şi chiar şi elementele chimice din care se face LSD-ul. Ele există pentru că Dumnezeu le-a creat, dacă accepţi modelul creaţionist.


imi cer scuze. as fi vrut sa citesc/stiu mai mult, dar din pacate stiu ca timpul si capacitatea mea de intelegere/memorare e limitata si prin urmare s-ar putea sa nu inteleg eu foarte bine la ce te referi. cand zici modelul creationist zici "Dumnezeu a facut Universul" spre deosebire de teoria evolutionista care zice ca am evoluat din organisme unicelulare?
daca da, atunci inclusiv teoria evolutionista e tot aia cu cea creationista. nu sunt considerate acelasi lucru tocmai din cauza omului care pe ce pune mana se alege praful. dar eu le vad la fel. pentru ca tot Dumnezeu a facut si organismul unicelular si nu a zis nimeni ca nu tot el a intentionat sa evoluam din reptila in om in timp. pot admira ingeniozitatea Lui, dar refuz sa ma las din nou in pozitia de a alege una. le vad contopite. si ce e artificial e tot de origine Dumnezeiasca pentru ca tot el a creat prin unealta lui. Noi. Si da, in teoria mea si religia/biserica are origine Dumnezeiasca de asemenea. dar nu directa, ci indirecta. intrebarea e: cat suporta el sa inventam/schimbam noi si cat e opera Lui sau cat e opera lui satan (care din nou refuz sa il pun cu majuscule). ce incerc sa spun, este ca sunt de acord cu tine.


Filip a scris:

Din păcate mulţi dintre oamenii cu dependenţe nu vin la Dumnezeu, pentru că până la El sunt mâncaţi de "sfinţii" care ţin neapărat să se bage în seamă, tunând şi fulgerând şi scoţând fum pe nări împotriva păcătoşilor, când fiecare dintre noi suntem de fapt nişte păcătoşi ordinari.


in momentele de disperare toata lumea se intoarce la Sursa. insasi prin moarte aia faci. cat despre sfinti, daca noi ne putem permite sa transformam oameni in sfinti (cu s mic), asta nu insemna ca sunt Sfiniti si in viziunea Lui. ba chiar, in egoismul nostru uman ne asumam prea mult, presupunem prea mult, si ne imaginam prea mult. si uite asta e diferenta intre Biblie si legislatie. ce credem, si ce stim. asa ca sfinte filip (ia-o in gluma) iti fac frumusel cu mana, iti zambesc si imi vad de drumul meu. nu cu tine am treaba.


Filip a scris:

Dacă-i prezinţi cuiva care este voia lui Dumnezeu cu privire la dependenţă, sau la găsirea refugiului în faţa unor probleme, desigur că nu o să se simtă prea plăcut, ci judecat şi neînţeles. Dar acesta trebuie neapărat să fie primul pas. Să ia contact cu părerea lui Dumnezeu. Acest pas este dificil.


oaaaaaaaaa! poate nu prezinti Parerea Lui. poate nu o stii. poate crezi ca o stii dar nu ai certitudinea 100% ca o stii. Crezi (cu C mare) ca o stii. si nu zic nici ca inveti de rau. intelegi ce incerc sa spun?
nu spune: asta e vointa lui Dumnezeu! spune Cred ca Dumnezeu vrea asta! asta e credinta. sa Crezi in loc sa stii. daca o dai de buna sigura 100% deja ai pus factorul uman in miscare si ceea ce inveti se pierde. si e pacat, ca poate inveti de bine.


Filip a scris:

Lucruri ca acestea poţi citi în Scriptură: ce vrea Dumnezeu de la tine, cum vrea să te apropii de El, cum vrea să te ajute, când ai probleme. Şi, mulţi nu vor să-ţi spună ce îţi spun eu acuma, din dorinţa de a-ţi creea imaginea unui Dumnezeu ideal, un fel de zâna măseluţă care  face tot ce vrei tu, dar Dumnezeu îţi arată în Scriptură şi cum apropierea de El îţi va creea noi probleme, cu care nu te-ai mai confruntat până acum.


mi-era frica ca o sa vorbesti de un Dumnezeu neideal. dar, ok, sa vedem cum pot raspunde. dumnezeu este atot-puternic (si atunci ce mai e diavolul? joaca sah impreuna sau ce?) si dumnezeu este omnibenevolent. si atunci de ce iad? a pierdut la sah? daca vorbesti de dualitatea in Dumnezeu ai pierdut din start. nu discutia, nu disputa. TOT. credinta in primul rand.
mereu punem intrebarile gresite. intrebarea nu este cine e Dumnezeu, sau ce, sau unde, sau de ce. intrebarea este cine suntem noi, si de ce suntem noi aici. si vine si raspunsul simplu. pentru ca el e 1, singur. si atunci de ce suntem noi aici? ca sa il onoram ca ne-a facut si pe noi, ca sa ii imbogatim existenta, si d-aia e limitata. venim, vedem, plecam. ne intoarcem de unde am venit si ii povestim, cum i-am fi povestit mamei cand veneam de la scoala. pai si ce vrea el sa ne auda povestind? (apropos nu lua totul adliteram, ci pune-o din perspectiva ta ca se aplica in continuare). pai, in mod sigur NU vrea sa auda: (m-)am omorat, am furat, am mintit samd. pe de alta parte, nu cred ca vrea sa auda nici: am stat intr-o manastire de la 14 ani si m-am rugat la Tine. daca copilul meu (care nu il am inca) mi-ar spune cand vine de la scoala: am stat langa usa si am asteptat sa vin inapoi acasa la tine tata... da ok, ii dau o imbratisare, dar de ce te-ai mai dus la scoala atunci ?! daca eu am umor, atunci si El trebuie sa aiba. si umorul e bun. daca eu plang, si El poate plange. si vin si zic: poti sa pacatuiesti (sau ce numesti tu pacat), dar cu limita, in masura in care NU strici ordinea Lui. ai sa ai ce sa ii povestesti. (intr-un fel de-a zice). un pahar de vin, un chiuit, un dans, o privire indecenta (apropos crezi ca le-a facut ATAT de delicioase degeaba?), un meci (eu personal am facut foarte mult basket) mai violent (crezi ca se supara ca ai fost determinat sa castigi?). Si pe partea cealalta, tristete, o iubeam, mi-a murit pisica, femeia pe care o iubesc e toturata psihic si fizic de un nenorocit si mie mi-a venit sa ... si El zice STOP. trebuia sa te abtii. mergem pe alt scenariu. si mie mi-a venit sa... DAR, am gasit o planta facuta de Tine pe un deal si am fumato si ... Ce zice? Imi place sa cred ca o sa zica: puteai si fara, dar rezultatul conteaza. nu e ca si cum ai murit din asta sau alti au avut de suferit. DAR stat, interese economice bla bla. si discutia deja a plecat de langa El.
si scriptura ca sa ma intorc la subiect. daca lucrurile ar sta cum imi imaginez eu, stii ce cred ca ar zice despre scriptura? bai nene daca vroiam sa va invat eu pe voi nu va mai trimiteam sa traiti. sau ceva bazat pe ideea asta. pe mine nu ma invata Dumnezeu in biblie, ci ma invata oameni. REPET, in timp ce cartea ma invata de bine, nu este SURSA. este intermediata.


Filip a scris:

Vei cunoaşte o altă faţă a lumii spirituale condusă de adversarul lui Dumnezeu, Satana, care până acuma a fost poate gagiul de treabă care ţi-a furnizat doza zilnică.


m-ai citit gresit. in primul rand ca eu nu am doza zilnica. in al doilea rand, un Dumnezeu atot-puternic nu are adversar. ai sa imi zici: "the greatest trick the devil ever pulled was proving the world he doesn't exist". dar eu ma intorc la atot-puternic.
hai sa mergem pe ce stim noi oameni. poate ce zic nu se potriveste adlisteram dar ca si concepte generale idea poate fi impinsa. plecam pe doua scenari. extrateresti si big bang.
ne imaginam ca Dumnezeu este un extraterestru care poate avea un adversar, ok. prin definitie este o finta care are la randul lui alt Dumnezeu. intri in recursivitate infinita si am terminat teoria asta.
ne imaginam ca nu este ceva finit, este ceva unic. este o explozie care a dat nastere la acest univesrs. dar, este unic. puf, unde e adevarsarul?
si in ultimul rand, nu era un gagic. era o gagica :) asta asa ca sa iti dau apa la moara :)) glumesc nu te supara pe mine.


Filip a scris:

Dar dacă vei vrea să te apropii de Dumnezeu, ca să mă exprim plastic, din acel moment o să înceapă să ţi-o cam tragă în freză. Şi mie o să mi-o tragă în freză pentru că ţi-am spus toate astea.


sa mi-o traga in freza? de ce ar face asta? eventual nu ma mai trimite o data pe pamant ca ce am avut de povestit a fost de doi lei si-un leu. dar mai mult de atat... se zice ca nimic nu se pierde ci totul se transforma. sa presupunem neadevarat, si ne gandim. ma intorc la El, nu am fost bun, trebuie sa ma distruga. m-ar sterge din existenta? poate ce numesti tu iad, eu numesc cutia cu "nu ii trimite pe astia inapoi", sau cutia cu "astia trebuie reparati". ma indoiesc ca stai in "iad" la infinit. stai cat e nevoie ca sa te repari. nu te chinuie, ca e prea milostiv.


Filip a scris:

1. Nu religia te scapă de greutăţile vieţii acestea, ci Dumnezeu personal. Ca să te apropii de El trebuie mai întâi să crezi.


te intreb, daca masurat in procente este posibil ca religia (nu Dumnezeu, ci DOAR religia) sa fie doar o metoda de control in masa a populatiei, bazata pe zona, rasa, mediu. ingenioasa. admit. e posibil? 0,000001% posibil? nu vreau sa fi de acord cu mine, vreau doar sa cantaresti posibilitatea. pentru mine e suficient sa gandesti.



Filip a scris:

2. Dacă alegi să te apropii de El o să întâlneşti probleme noi, pe care El nu ţi le va rezolva, ci vor constitui teste şi etape pentru formarea caracterului tău necesar pentru petrecerea veşniciei alături de El.


vorbesti de viata ca si cum ar fi o scoala. dar ok, sa vedem. suntem diferiti, si invatam lucruri diferite. drept pt care fie ne pregatim in mai multe stadii (mai multe vieti), fie caracterele noastre sunt foarte diferite si trebuie sa invatam lucruri foarte diferite. dar repet, poate suntem aici sa il invatam noi pe El. sa il inspiram. inainte sa fi fost noi, era singur. petrecerea vesniciei?! DE CE ?! de ce ai vrea sa opresti aceasta creatura maginifica sa o tii o vesnicie facand nimic? GRESIT. suntem aici sa evoluam, pentru El si pentru noi. Umanitatea este in cel mai bun loc in care a fost vreodata. Din toate punctele de vedere. SUNTEM O MANDRIE PENTRU EL. Uita-te la site-ul asta. Ce il vedeti toti asa de grav si rau si incruntat nu o sa inteleg niciodata. Auzi tu, lovit in freza!
(mica paranteza -> http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/163 -> mitul violentei. filmuletul demonstreaza pe segmente de timp ca violenta a scazut dramatic in timp (chiar si cu doua raboaie mondiale in ultimul secol)


Filip a scris:

Chestia asta nu e pentru oricine, dar nici nu e imposibilă sau chiar atât de respingătoare, din moment ce există destui care s-au aliniat la start pe această cale. Nu toţi vor ajunge la capăt. Dar printre ei e foarte posibil să existe şi oameni dependenţi de stupefiante sau cu alte poveri în viaţa lor, pe care Dumnezeu nu a intenţionat să le poarte atunci când i-a creat.


ce vrei tu sa spui (sau ce vreau eu sa aud) este nu te departa prea mult de el doar de dragul de a avea ce sa ii povestesti. atot-stiutor a stiut PERFECT ce face. Dumnezeu nu e mecanic: mai da la cheie, ia vezi acu merge?

Sugestie pentru administratorii site-ului. More fun. Faceti categorie speciala (prima pe pagina). Viziunea mea! si Ajutati-ma sa cred! de ce sa nu aiba fiecare membru locul lui pentru threadul lui sa discute ce vrea cu cine vrea sa interactioneze. Ceea ce e si diferenta intre religie (site-ul rigid cu categorii clare) si credinta fiecaruia; eu care am venit si v-am stricat ordinea si nu imi pare rau. ;-)
Offtopic, ce salveaza gandul si imaginatia :P


27/09/07 15:00

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
si ti mai spun ceva legat de pacat, care se aplica si la subiect si anume droguri.
eu nu pacatuiesc pentru ca nu vreau sa pacatuiesc. IN NICI UN CAZ pentru ca imi este frica de el. sa duc o viata pura doar de frica Lui este ipocrizie. te asigur ca daca vreau sa pacatuiesc am sa o fac si cu si fara frica Lui, sau a statului/politiei/legii. deci, daca fac bine, fac bine pentru ca sunt bun. fara determinare, fara scripturi, fara El. asa sunt eu. FINIT.
d-aia nu cred in diavol. sunt finit, indivizibil, nepersuasibil (asta e cuvant corect?) asa cum m-a facut El. mi-a dat minte sa discern. si cred eu, ca e mandru de mine. >:D<

Ultima modificare de Alexandru29 (27/09/07 15:14)


27/09/07 15:13

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Având în vedere că ai exprimat multe lucruri mai sus, care nu mai ţin de droguri, ci despre felul cum percepi tu lumea, aş dori să mutăm discuţia în alt loc, unde de fapt ţi-am şi dat un răspuns:
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 3819#43819


28/09/07 09:25

Site web  
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Mă gândeam, ca pentru cultura noastră generală să vedem câteva exemple de droguri/stupefiante, şi ce fac ele:

Ecstasy
Extasy este unul dintre cele mai periculoase droguri care ameninta tinerii din ziua de astazi si este o substanta chimica sintetica care poate fi extrasa din uleiul esential de sassafras.

Este usor de fabricat iar efectele sale sunt asemanatoare cu ale amfetaminelor si halucinogenelor.

Mai multe dând click >>aici<<


Cocaina
Cocaina este un stimulat puternic al Sistemului nervos central SNC, care se obţine din frunzele arbustului de coca (Eritroxylon coca). Unul dintre cele mai răspândite droguri cu un caracter de a produce dependenţa consumatorului faţă de stupefiant. Din punct de vedere chimic aparţine de grupa alcaloidelor tropan.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cocain%C4%83


Heroina
Heroina este catalogată ca un drog foarte puternic, ce poate produce euforie. Senzaţia de euforie dispare şi se instalează toleranţa. Asemănător cu morfina, are tot acţiune antagonistă asupra receptorilor µ (miu), determinînd din această cauză aceleaşi efecte ca morfina, dar cu o viteză mult mai rapidă.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Heroina


Haşiş
Haşişul (arabă iarbă), este un drog care se obţine din mugurii nefecundaţi ai plantei femele de Cannabis (cânepă). Face parte din categoria drogurilor psihocative slabe (blânde). In general haşişul este inhalat prin fumare sau consumat cu alimente sau băuturi. Haşişul este doar răşina marijuanei, însă este mai activ ca aceasta. Canabisul este o planta ilegală în marea majoritate a ţărilor lumii. Plantele de canabis au un procentaj foarte diferit de tetrahydrocannabinol THC în funcţie de specii, acestea provenind din diferite părţi ale lumii.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ha%C5%9Fi%C5%9F

LSD
Acidul lisergic dietilamid-25 ( din germană Lysergsäure-diethylamid LSD, de asemenea numit LSD-25) este un drog psihedelic semisintetic, ce aparţine familiei de triptamine. Probabil cel mai cunoscut şi raspândit psihedelic, LSD-ul a fost folosit in principal ca un drog recreaţional, un eterogen şi o unealtă în ajutorul diverselor practici precum meditaţia, psihonautica, proiecte artistice şi psihoterapie psihedelica. Este sintetizat din acidul lisergic, derivat din cornul de secară, o ciupercă a grânelor, ce de obicei se regăseste pe orez.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/LSD


Opiu
Opiul este o substanţă toxică cu proprietăţi narcotice extrasă din capsulele unor specii de mac şi întrebuinţată ca somnifer, calmant, analgezic, stupefiant.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Opiu


Amfetamina
Amfetaminele sunt droguri, medicamente care măresc viteza de reacţie a corpului. Ele fac inima să lucreze mai repede şi pompează adrenalina în sistem. Iniţial sintetizate între cele două războaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldaţilor mai multă energie şi a le mări viteza. Cum arată un tânăr sub influenţa lor: energic, euforic, cu pupilele dilatate, vorbăreţ, atent, sigur de sine, superior.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Amfetamin%C4%83


Nicotina
Nicotina, principalul constituent din Nicotiana tabacum, face parte din clasa alcaloizilor pirolidinici. Datorită neurotoxicităţii sale, a fost utilizată mai întâi ca insecticid. În prezent, nu are valoare terapeutică, însă se foloseşte pentru determinarea tipului de receptor (este agonist al receptorilor nicotinici).
Fumatul suprimă senzaţia de foame, la fumătorii cronici 90-98% din nicotina inhalată este reţinută în plămâni şi constituie alături de gudroanele rezultate din ardere, una din cauzele principale de creştere a cancerului pulmonar.
Nicotina produce dependenţa de 6-8 ori mai mare decît alcoolul, dar la fel de mare ca şi cocaina. 95-100% din fumători sunt dependenţi. Nicotina, indiferent de calea de administrare, pătrunde în organism prin difuziune, fumul inhalat ajunge în alveolele pulmonare şi toţi constituenţii sunt absorbiţi.80 % din nicotină este distrusă la nivel hepatic, restul de 20 % se fixează pe receptorii nicotinici prin intermediul cărora exercită efectele sale multiple.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicotin%C4%83


...şi pentru Magdy şi mereu a.d.t.: Cofeina
Cafeina (sin. cofeină) este un alcaloid din grupa purinelor, care se se găseşte în cafea, ceai, nuci de cola, mate, guaraná şi cacao. Este unul dintre cei mai vechi stimulenţi naturali folosiţi de om.
Alcaloid întrebuinţat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, cardiac etc.
Cofeina acţionează ca:
    * stimulant al SNC
    * creşterea pulsului şi tensiunii arteriale
    * dilatator bronhial
    * diuretic
    * stimulant al perstaltismului intestinal
    * reducerea vitezei de circulaţie sanguine la nivelul creierului şi intestinelor

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cofeina


A nu se consuma nici unul dintre acestea! :D

Ultima modificare de benny (10/07/08 03:48)


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

10/07/08 03:42

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
E clar ca drogurile nu aduc nici un beneficiu unei persoane ci doar ofera un surogat de "fericire", iar pentru fiecare clipa platesti cu luni ani de nefericire(ma refer la efectele adverse!)Numarul neoficial al celor dependenti este destul de mare...cu mult peste cel inregistrat in statisticile oficiale. Marea problema nu sunt drogurile ci cei care se drogheaza...am putea noi sa facem ceva pentru ei?!

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

10/07/08 07:52

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
benny si-a intrat serios in rolul de 'un post la chat, un post la ceva mai serios' . :D :D

si eu am fost intr-un moment foarte curioasa de ce fac drogurile si citeam pe internet si ramaneam socata de multe cazuri.dar, ma bucur ca inca nu am intalnit o persoana drogata, nici macar nu am auzit de la altcineva despre cineva cunoscut mie.

Ultima modificare de fluflu (12/07/08 23:05)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

12/07/08 23:05

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Pt. toate "drogatele" de pă forum! Să ne trăiţi şi la mai mare! (hihihiii)

Sursa: http://www.gandul.info/sanatatea/zambet ... 91;2780743

Zâmbetul bebeluşului are efect de drog asupra mamei
de Elena HÎRŢAN | 14 IULIE 2008


Centrii fericirii influenţează, la rândul lor, dezvoltarea legăturilor emoţionale şi cognitive între mamă şi copil

Zâmbetul bebeluşilor le provoacă mamelor o stare de fericire asemănătoare celei produse de consumul de droguri unei persoane dependente, spun cercetătorii britanici şi americani. Aceştia au încecat să explice cum se formează legătura dintre mamă şi copil, încă de primele zile de la naştere. Ei au observat că zâmbetul bebeluşului trezeşte anumiţi centri nervoşi din creierul mamei, aceiaşi activaţi şi de consumul de stupefiante. Specialiştii spun că relaţia dintre mamă şi nou-născut este foarte importantă pentru dezvoltarea copilului. De aceea, legătura din timpul sarcinii şi mai ales din primele luni de viaţă îi ajută pe copii să se dezvolte armonios, pe când neglijarea lor îi transformă în nişte persoane cu probleme sociale şi de adaptare.

Pentru a putea ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au analizat reacţiile mamelor cu bebeluşi de 5-10 luni atunci când li se arătau poze cu aceştia zâmbind şi plângând. Reacţiile mamelor au fost măsurate în funcţie de nivelul de oxigenare a creierului, observându-se o activitate mai intensă la vizualizarea imaginilor cu copiii fericiţi. Cercetătorii spun că anumiţi centri nervoşi reacţionează la orice imagine cu nou-născutul, indiferent dacă este vesel, trist sau are o figură neutră.

Însă cele mai puternice reacţii apar în zonele responsabile de inducerea fericirii, care sunt activate dacă bebeluşii zâmbesc şi sunt veseli. Importanţa studiului stă în faptul că, odată activaţi aceşti centri ai fericirii, au rol stimulativ asupra altor zone, responsabile de crearea legăturilor emoţionale şi cognitive între mame şi nou-născuţi. Pe termen lung, legăturile acestea influenţează comportamentul copiilor şi dezvoltarea personalităţii lor ca adulţi.


elena.hirtan@gandul.info

Ultima modificare de filip (15/07/08 08:22)


15/07/08 08:16

Site web  
Pagini:  1 2 3    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net