TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Secte si erezii Moderat de +Archangel+, Old Subiect inchis
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 14
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06
:) exact si mai nou pt ca ortodocsi au semnat un act prin care ei pot sa isi construiasca catedrala neamului.... basescu i-a pus sa renunte in acelasi act la pretentia de religie nationala... asa ca NIMENI nu mai e sectant in romania...

tot caut docomentul dar nu il gasesc sa va dau link-ul ... poate aveti voi noroc.


_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

17/10/06 17:28

   
Burrricu
membru

Locatie: Mures
Inregistat: 26/09/06
Am fost la carizmatici, se bate din palme, sunt multi tineri acolo, e frumos. Dar oare fac ceea ce trebuie.M-am simtit ca la discoteca.Ce ma inerveaza mult e ca se cred penti, mai buni inca!
Fetele acolo se imbraca in pantaloni si nu poarta nimic pe cap.


_______________________________________
Apa = "viata"

21/10/06 13:52

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Ai de capu' meu! Se duc la necuratu' alea... sa le salveze cineva! Tu vorbesti serios? Chiar nu aveau fusta si batic? Man, asa ceva nu se poate...

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

21/10/06 15:36

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05

Burrricu a scris:

Am fost la carizmatici, se bate din palme, sunt multi tineri acolo, e frumos. Dar oare fac ceea ce trebuie.M-am simtit ca la discoteca.Ce ma inerveaza mult e ca se cred penti, mai buni inca!
Fetele acolo se imbraca in pantaloni si nu poarta nimic pe cap.


Am fost si eu acolo.E cam debandada.Pun accent mult pe inchinarea libera.Sau foarte libera.Fetele se imbraca cam cum vor ele.Stiu tineri care merg acolo si fumeaza,beau, le este permis totul.God is good.
Nu m-am mai dus acolo niciodata.


21/10/06 20:19

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06
Fraţilor nu mai vorbiţi unii de alţii. Uitaţi-vă în ograda proprie şi la bârna din ochii vostri. Toţi sunteţi nişte rătaciţi, dar numai D-zeu va poate judeca; poate că nu aţi avut sansa înca sa va apropiati cu adevarat de El, unii ati fost crescuţi în medii sectare, cu părinti care au cochetat de-a lungul vietii cu toate ereziile actuale (evanghelica, iehovistă, penticostală etc.) numai catre biserica adevarata nu au încercat sa se apropie, pentru ca il identificau pe parintele hapsân din zona cu ea, iar icoanele cu idolatria cea mai scârboasă. Să nu mai vorbim de sfintele taine.
     Pana la urma toţi avem posibilitatea de a alege. Dumnezeu l-a creat pe om cu liber arbitru, si astfel a intrat păcatul în lume. Daca Dumnezeu nu ne iubea asa cum a facut-o ne-ar fi creat ca pe niste aninmale fara ratiune, si astfel nu mai eram păcatoşi. Voinţa e cel mai mare dar pe care D-zeu l-a facut omului, de-asta Israel s-a numit Cel care lupta cu D-zeu.


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

03/02/07 11:54

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Mai, in mesajul meu precedent, eram ironic. Sper ca v-ati prins.
Iar in ce priveste afirmatiile tale, Silviu-o, s-ar putea sa ramai surprins la un moment dat cand iti vei da seama ca majoritatea forumistilor nu sunt de acord cu tine cand zici de sfanta si adevarata si unica Biserica Ortodoxa. Hai sa incepem un dialog... daca vrei:) dar nu pe topicul asta, bineinteles, pentru ca este vorba de secte si erezii.


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

06/02/07 21:48

Site web  
Diana-s-2-da-r
membru

Locatie: Tg-Jiu,Romania
Inregistat: 27/12/06
Pai cam asa suna..dar adevarul e ca in Romania,in afara de ortodocsi si catolici (cu toate ca acestia din urma nu sunt majoritari) ,toate celelalte religii sunt privite ca secte.Ce ti-e baptisti,ce ti-e adventisti,ce ti-e Martori..nu mai conteaza..lumea ne pune pe toti la un loc...Dupa cum mai ziceam,Satan asa de tare a orbit oamenii,incat fiecare crede ce vrea,cand adevarul e foarte simplu:ceea ce spune cuvantul lui Dumnezeu e adevarat,nu inteleg de ce sunt necesare atatea tegiversari.Spre exemplu,chiar nu inteleg ce e cu "sfintele taine","sfintii parinti" si alte "legi" tinute de "dreptcredinciosi".Ma intreb unde sunt astea in Bible?In vechiul Testament?In legea veche?....Oare cum se "impaca" vechea lege cu cea noua (pentru ca ei cred si stiu ca ISus a murit pentru noi toti)?Sa nu uitam ca Isus a implinit ce spuneau proorocii din vechime despre El,si prin faptul ca a murit ptr noi ,a infiintat o noua "lege",a credintei,si nu a faptelor.Pentru asta l-a urat lumea,si pe cei ce L-au urmat la fel.Asa ca,fratilor,BUCURATI-VA IN DOMNUL! (sorry daca e ceva off-topic pe aici).GBU all!:)

22/03/07 21:31

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Pai, Diana, daca nu stii despre Taine si Parintii Bisericii, ai face bine sa pui mana pe niste carti si sa citesti! Toate cele bune(serios, citeste...)!

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

23/03/07 13:11

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

gfod a scris:

Silviu-o, s-ar putea sa ramai surprins la un moment dat cand iti vei da seama ca majoritatea forumistilor nu sunt de acord cu tine cand zici de sfanta si adevarata si unica Biserica Ortodoxa.:)

   Da, ai dreptate, dar orice crestin cu cunostiinte minime isi da seama de la prima pagină  a forumului ca o sa aiba de-a face aproape in totalitate cu sectanţi neoprotestanti, de asta m-am si inscris.
Altefel cum putea sa funţioneze acest forum daca ne erau recunoscute  legitimitatea crestină a diferitilor sectanti care mişună pe el, apartinatori ai tuturor bisericior numite ,,evanghelice”.


Diana-s-2-da-r a scris:

Pai cam asa suna..dar adevarul e ca in Romania,in afara de ortodocsi si catolici (cu toate ca acestia din urma nu sunt majoritari) ,toate celelalte religii sunt privite ca secte.Ce ti-e baptisti,ce ti-e adventisti,ce ti-e Martori..nu mai conteaza..lumea ne pune pe toti la un loc:)

   
    Glumesti,  nimeni nu v-a etichetat in acest fel ci voi insiva ati cautat sa creati impresia unei caste de initiati, cu totul diferiti de ceilalti ,,pacatosi”, prin studierea ,,Cuvantul lui D-zeu”, si transpunerea unor simple  impresii de pe urma citirii  Bibliei sau a catorva fragmente din ea. Asa ati schimbat  un termen sfant dandu-i conotatii peiorative : pocait. Voi aţi făcut acest lucru, nu ceilalţi.
   
Diana-s-2-da-r a scris:

Spre exemplu,chiar nu inteleg ce e cu "sfintele taine","sfintii parinti" si alte "legi" tinute de "dreptcredinciosi".Ma intreb unde sunt astea in Bible?In vechiul Testament?In legea veche?....Oare cum se "impaca" vechea lege cu cea noua (pentru ca ei cred si stiu ca ISus a murit pentru noi toti)?Sa nu uitam ca Isus a implinit ce spuneau proorocii din vechime despre El,si prin faptul ca a murit ptr noi ,a infiintat o noua "lege",a credintei,si nu a faptelor.Pentru asta l-a urat lumea,si pe cei ce L-au urmat la fel.Asa ca,fratilor,BUCURATI-VA IN DOMNUL! (sorry daca e ceva off-topic pe aici).GBU all! :)

      Ai creionat in cateva cuvinte, intr-o maniera magistrală principalele idei  pe care se fundamenteaza cea mai periculoasa ereezie a timpurilor moderne: ecumenismul. Ecumenismul initiat de miscarile neoprotestante actuale. Vorbesc de ecumenism aici nu in sensul de ecumenicitate a Bisericii lui Hristos (idee pe care se fundamenteaza Ortodoxia) ci pe cel de uzurpare a acestui termen. Ca sa-ti raspund trebuie sa fac referire la multe lucruri, iar argumentele pe care l-ei enumerat fac parte din subiecte de discutie diverse. O sa incerc sa raspund treptat, la subiectele deschise in alte locuri pe forum.

Ultima modificare de silviu-o (23/03/07 19:26)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

23/03/07 15:24

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Măi frăţicilor, io nu-s împotriva a citi ce păreri au şi alţii despre viaţă şi altele dar... dacă vă băgaţi la doctrine şi teologie, ar fi bine să citiţi Biblia de vreo 4 - 5 ori înainte (zic o cifră rezonabilă , deşi nu cred că e acoperitoare), plus măcar un studiu de hermeneutică şi istorie a formării Bibliei, că altfel...

  Ideea e că în general trăznăile doctrinare "izvorâte" din Biblie se fondează pe scoateri din context sau ignorarea altor completări ale întregului, aşa că ar fi bine să cunoaşteţi bine cam tot ce e prin Biblie, ca să nu fiţi păcăliţi de informaţii incomplete sau voit trecute sub preş. (Puteţi să observaţi aşa ceva dacă vă uitaţi pe aici pe la discuţiile care le-am avut şi eu cu un personaj în ce priveşte ortodoxia.)

  Din păcate a citi despre "Taine" presupune mai mult decât o lectură uşoară cu caracter istoric de genul "cine au fost Sfinţii Părinţi şi ce au crezut ei", deşi nici asta nu este lipsită de pericole şi capcane.

  Pentru un copil care a crescut în familie de pocăiţi, care e tobă de Biblie de pe la şcolile duminicale sau biblice pe care deja le-a parcurs, e OK să se aventureze în lecturi alternative, dacă Dumnezeu îi dă această chemare de a studia curente de opinii. Dar pentru unul care abea a venit din lume şi încă nu a avut aşa mare contact cu Biblia, şi crede în prezent cam tot ce i se serveşte de la amvon... pot doar să îi spun să aibă mare mare grijă ce citeşte. Am văzut câteva cazuri  de persoane care au ajuns să citească tot felul de lucruri şi acuma cred tot felul de lucruri.

   Aveţi răbdare cu lansările în dezbateri teologice sau în studii teologice pe alte teme decât cele necesare mântuirii. Băgaţi la greu Biblia un an - doi, şi după aia mai vedeţi ce vă pune Domnul pe inimă.

  Nu dau un sfat din superioritate, ci din dorinţa ca să nu treacă şi alţii prin ce am trecut eu sau alţii, adică să piardă timp experimentând greşeli pe propria piele, ci să beneficieze de experienţa greşelilor parcurse deja de alţii.


23/03/07 15:25

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Filip a scris:

Pentru un copil care a crescut în familie de pocăiţi, care e tobă de Biblie de pe la şcolile duminicale sau biblice pe care deja le-a parcurs, e OK să se aventureze în lecturi alternative, dacă Dumnezeu îi dă această chemare de a studia curente de opinii.

       Da, fireste,bine ca mi-ai adus aminte, o sa le dau forumistilor  exemple de copii care au crescut pe la scolile duminicale din Occident si din Romania, chiar fii de pastori care au ajuns duhovnici ortodocşi in manăstirile de pe la noi, dupa ce li s-a deschis ochii si mintea şi s-au botezat la biserica cea adevarată.


Filip a scris:

Măi frăţicilor, io nu-s împotriva a citi ce păreri au şi alţii despre viaţă şi altele dar... dacă vă băgaţi la doctrine şi teologie, ar fi bine să citiţi Biblia de vreo 4 - 5 ori înainte (zic o cifră rezonabilă , deşi nu cred că e acoperitoare), plus măcar un studiu de hermeneutică şi istorie a formării Bibliei, că altfel...

       AA! Ti-ai adus aminte si de hermeneutica si istoria biblică? Dar in ce fel? Dacă te-as intreba cate carti are biblia adevarata, nu cea sectară a lui Cornilescu ai stii sa raspunzi? Si care e istoria contrastelor dintre ele? Nu-i nimic, daca nu stii o sa-ti faci temele pe data ce vine, că băiat chiar asa de prost nu esti.
       Te rog sa te uiti in dictionar la termenii de doctrina si teologie si sa-mi spui daca  notiuna de crestinism poate sa faca abstractie de ele).  Pentru dumneata nu cred ca ar fii acoperitoare cifra de 4-5 nici de 450 d-le Filip pentru ca d-ta de la inceput te-ai apropiat de ea cu idei preconcepute, cu orgoliul naivului orgolios traitor in secolul XXI  care incearca sa dea semnificatii unor extrase de acolo intr-o maniera matematică, potrivite cu mentalitatea epocii in care s-a format ca individ. Acest lucru se produce involuntar la fiecare lector al Bibliei. Mai grav devine faptul că te folosesti de traducerea Cornilescu ca sa arunci cu gunoi intr-o traditie milenara, despre care habar nu ai.(Asa ai facut in multe locuri pe forum.) In stabilirea semnificatiilor scripturale avem ajutorul miilor de calugari si parinti din primele secole de crestinism care si-au dedicat intreaga viata studierii cartii Sfinte in limba!!! si in  mentalitatea in care a fost scrisă, au creat o splendida literatura apologetica si patristica si au sfintit prin martiriul lor biserica lui Hristos. EI NU AU ADAUGAT NIMIC SFINTEI SCRIPTURI. Canonul Sfintei Scripturi de care se folosesc in mare si ereticii neoprotestanti astazi, tot sfintii l-au stabilit.
     D-ta d-le Filip, desi iti asumi des menirea de mentor al forumului, mai ales in probleme scripturale, nu esti nici sfant nici apologet, nici macar lingvist, orientalist sau semiotician. Esti doar unul din miile de nefericiti ai sorţii care bântuie prin mediile sectare din Romania cu Biblia lui Cornilescu sub braţ sau in format electronic, si care se consumă  datorită labilitaţii psihice si din cauza faptului ca nu e prea bagat in seamă probabil.
       
Filip a scris:

Ideea e că în general trăznăile doctrinare "izvorâte" din Biblie se fondează pe scoateri din context sau ignorarea altor completări ale întregului, aşa că ar fi bine să cunoaşteţi bine cam tot ce e prin Biblie, ca să nu fiţi păcăliţi de informaţii incomplete sau voit trecute sub preş.

     Traznăile doctrinare nu sunt ale Bisericii lui Hristos pe care portile Iadului nu au infrant-o niciodata in secole  pană la aparitia protestantismului si a ratacirilor ce i-au urmat, ci sunt ale ,,lupilor in blana de oaie’’ care incearca sa o schimbe sub masca unei false piosenii si a unui fals ecumenism, folosindu-se de  false contraste de genul: eu nu ma iau dupa ce spun sfinţii, eu mă iau dupa ce spune Cuvantul lui D-zeu! Când de fapt Cuvantul lui D-zeu e la sectanti ceea ce le- sugerază propriul subiectivism, orgoliu si traducerea lui Cornilescu si Luther că e.

Ultima modificare de silviu-o (23/03/07 19:32)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

23/03/07 17:53

   
Diana-s-2-da-r
membru

Locatie: Tg-Jiu,Romania
Inregistat: 27/12/06
Dle Silviu-o,nimeni nu"face pe sfantul",ca sa te citez oarecum pe tine.Pentru ca toti suntem pacatosi,(fie ca vedem asta sau nu...) Iar in ceea ce priveste "falsa piosenie" si.."ereziile nimicitoare" despre care vorbeai: ai spus ca "ereticii" spun:"noi nu ne luam dupa ce spun sfintii parinti,noi ne luam dupa Cuvantul lui Dumnezeu".Si..oare ce trebuie crezut?Oare nu Cuvantul Domnului trebuie sa stea la baza unei credinte?Oare toate traditiile si invataturile lasate de "sfintii parinti",sunt intalnite in Biblie?Ca asta conteaza,daca invataturile unei credinte sunt in concordanta cu Biblia.Filip,aveai mare dreptate in privinta studierii cuvantului lui Dumnezeu,e absolut necesar! Si revenind la eretici: chiar sunt curioasa ce explicatie vei da,silviu-o,in favoarea icoanelor,sau cum le vei explica.Cu ceva timp in urma am auzit de la un "dreptcredincios" ca icoanele sunt "chipul adevaratului Dumnezeu"....M-a intristat foarte tare faptul ca unii chiar cred asta,si la randul lor,invata si generatiile urmatoare acelasi lucru.SA ne rugam Domnului sa le deschida ochii!!

23/03/07 21:14

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06
Nu ai prea inteles nimic din ce ai citit mai sus. Fara cunoasterea Cuvantului lui D-zeu nu exista mantuire. Problema e ca Cuvantul lui Dumnezeu nu e egal cu Sfanta Scriptura  (in special cea tradusa de Cornilescu) pe care o tot trambitează  sectanitii. Daca te-as intreba daca ţi-a trecut o data prin mana Biblia pe care o folosesc ortodocsi si catolicii ce mi-ai raspunde? Draga mea, daca 19 din 20 de Biblii existente acum pe piata sunt editii ale societatilor de distribuire a bibliilor occidentale care folosesc versiunea neoprotestantă, nu inseamna ca ele sunt cele adevarate. Majoritatea nici nu va ganditi la  la acest lucru. Iar dumnezeiasca scriptură a fost emanatia Bisericii intemeiate de Hristos, nu invers.
     O sa ma ocup si de problema iconografiei pe acest forum, deşi explicaţii scripturale ati fi putut sa gasiti daca consultati forumurile ortodoxe si nu veneaţi cu impresii preconcepute generate de citirea Bibliei Societatii Britanice.

Ultima modificare de silviu-o (24/03/07 13:56)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

24/03/07 13:50

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Biblia folosita de ortodocsi este tiparita sub "indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Justinian,patriarhul bisericii ortodoxe romane cu aprobarea sfantului sinod".Ea cuprinde afara de cele 39 de carti ale Vechiului Testament si cele 27 de carti ale Noului Testament,(pe care le are si cea de Cornilescu),inca 14 carti si fragmente necanonice.
   In rest,sunt diferente de traducere,cum ar fi Agheu=Hagai;Obadia=Avdie;Habacuc=Avacum;Tefania=Sofonie etc.
   Insa in Cuvantul catre cititori din Biblia ortodoxa scrie:IMPREUNA CU SFANTA TRADITIE,EA(adica biblia) CONSTITUIE IZVORUL SI TEMELIA CREDINTEI SI VIETII CRESTINE!
  Parerea mea:BIBLIA=CUVANTULUI LUI DUMNEZEU=IZVORUL SI TEMELIA VIETII CRESTINE!!!!!Celelalte 14 carti necanonice(din care face parte si Cartea intelepciunii lui Isus,fiul lui Sirah!!!!despre care biblia nu pomeneste) apartin bisericii ortodoxe.
  "Marturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta ca,daca va adauga cineva ceva la ele,Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei proorocii,ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta."Apocalipsa22:18,19


24/03/07 15:05

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Magdy a scris:

Parerea mea:BIBLIA=CUVANTULUI LUI DUMNEZEU=IZVORUL SI TEMELIA VIETII CRESTINE!!!!!Celelalte 14 carti necanonice(din care face parte si Cartea intelepciunii lui Isus,fiul lui Sirah!!!!despre care biblia nu pomeneste) apartin bisericii ortodoxe.


Doamna, ca sa faci o astfel de afirmatie legata de canonicitatea sau de necanonicitatea unor carti din Scriptura iti trebuie o documentare extrem de serioasa si de riguroasă. Ma tem ca dumneata, o femeie traitoare in veacurile astea, si Luther care a trait in sec. XVI, dupa care s-au luat ,,pocăitii" ai mai putine sanse decat cei care i-au stabilit canonul in primele veacuri (pana in sec.VI). Va trebui sa ne vorbesti despre diferentele dintre Septuaginta-folosita de crestinii si textele masoretice prelucrate de sectantii lui Luther. Astept argumentarea dumitale la rubrica Biblia.
     Iar in privinta Cuvantului lui D-zeu sau Logosului, sau Ratiunii, sau Cunoasterii, cum apare in evanghelia in limba greaca a lui Ioan, aici iar e mult de discutat despre lucruri teologice pe care mi-e foarte greu sa le explic unor sectanti cu o pregatire intelectuala atat de precară cum sunt majoritatea forumistilor. O sa o fac treptat.
    Citatul pe care l-ai dat din Apocalipsă e frumos, dar nu isi avea locul aici pentru ca la aceasta carte profetica care incheie scriptura nu a adaugat niciodata nimeni nimic. Iar in ce priveste Biblia ca intreg trebuie sa-ti spun ca sectantii dumitale au scos serios din ea si au prelucrat-o, schimbându-i semnificatia.


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

24/03/07 15:59

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Afirmatia pe care am facut-o cu privire la necanonicitatea acelor carti am facut-o avand in fata mea Biblia   ce dateaza din 6 iunie 1968 sub indrumarea patriarhului Justinian.Ma gandesc ca acesta nu minte!Sau??!!??
   N-as vrea sa contrazic un om asa de intelept ca dumneata,eu fiind o femeie traitoare ale acestor vremuri!!!!!Dar am urmarit acest forum cu destul interes si am descoperit destule minti luminate de "sectanti" su forumisti!?!?!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!


24/03/07 19:30

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Eu am convingerea ca Dumnezeu ne va judeca dupa felul cum traim si nu dupa felul cum citim{daca citim ... am senzatia ca unii vorbesc doar povesti, din amintiri} Biblia pe care o avem: "sectanta" sau nu. Nu se merita sa discutam asta, cand sunt lucruri mult mai importante.

Vom fi judecati pentru asta, si sunt convins ca vom raspunde in concordanta cu varianta Bibliei pe care a ingaduit-o Dumnezeu sa o avem.


24/03/07 21:31

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Magdy a scris:

Afirmatia pe care am facut-o cu privire la necanonicitatea acelor carti am facut-o avand in fata mea Biblia ce dateaza din 6 iunie 1968 sub indrumarea patriarhului Justinian.Ma gandesc ca acesta nu minte!Sau??!!??

Magdy iar nu ai inteles nimic din ce am scris.Sau eu nu stiu sa ma exprim pe măsura intelegerii d-tale sau d-ta ai usoare deficiente de receptare .(Din pucntul asta de vedere esti cam  la acelasi nivel cu majoritatea copiilor de ,,pocăiti” de pe forum) . Asa ca  ma pot bucura pentru tine si  te felicit ca ti-ai gasit implinirea.
Nu-i nimic, repetăm. Aşa băbeşte.
 
Magdy a scris:

Biblia folosită de ortodocsi este tiparita sub "indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Justinian,patriarhul bisericii ortodoxe romane cu aprobarea sfantului sinod".Ea cuprinde afara de cele 39 de carti ale Vechiului Testament si cele 27 de carti ale Noului Testament,(pe care le are si cea de Cornilescu),inca 14 carti si fragmente necanonice.

Informatia legata de structură e absolut corectă. Mai putin aprecierea ta de la urmă: <<inca 14 carti si fragmente necanonice>>. Aceasta apreciere trebuie sa o dovedesti. Pe baza caror cercetări faci d-ta aprecierea asta? 

Magdy a scris:

Insa in Cuvantul catre cititori din Biblia ortodoxa scrie:IMPREUNA CU SFANTA TRADITIE,EA(adica biblia) CONSTITUIE IZVORUL SI TEMELIA CREDINTEI SI VIETII CRESTINE!

Asa scrie acolo, in editia din ’69, cine ti-a zis ca nu ne asa? Eu ti-am cerut sa argumentezi a doua parte a afirmatiei. Adica:

Magdy a scris:

Celelalte 14 carti necanonice(din care face parte si Cartea intelepciunii lui Isus,fiul lui Sirah!!!!despre care biblia nu pomeneste) apartin bisericii ortodoxe.

D-ta stii ce inseamna necanonic? Te-am rugat sa dovedesti cu argmente de  ce biblia lui Corlilescu e adevarată, pentru ca la ea te referi cand spui biblie si cealaltă, ortodoxă e necanononică?
apoi

seraphim a scris:

Eu am convingerea ca Dumnezeu ne va judeca dupa felul cum traim si nu dupa felul cum citim{daca citim ... am senzatia ca unii vorbesc doar povesti, din amintiri} Biblia pe care o avem: "sectanta" sau nu. Nu se merita sa discutam asta, cand sunt lucruri mult mai importante.

Adica care lucruri importante d-le?<<....felul in care traim, nu felul cum citim...>> Vezi sa nu iti sara in cap forumistii. Cunoşti opinia ereticilor neoprotestanti: Biblia = Cuvantul Lui D-zeu. Fara studierea ei nu poti cunoaste Cuvantul, nici mantuirea, nici nu poti trai o viata de crestin.Iar felul in care traim e o consecintă a cunoasterii Scripturii.Asa spun ei. Comportamentul nostru de zi cu zi e determinat de asta. Seraphim se contrazice cu secatntii care spun: ,,Isus a infiintat o noua lege : a credintei si nu a faptelor”.

seraphim a scris:

Vom fi judecati pentru asta, si sunt convins ca vom raspunde in concordanta cu varianta Bibliei pe care a ingaduit-o Dumnezeu sa o avem.

Seraphim pare impaciuitor dar uita să explice niste lucruri. Ce intelegi d-ta prin varianta Bibliei pe care a ingaduit-o D-zeu sa o avem? Adica <<ingaduit să o avem>> ar fi eventual indesarea pe gat a tânărului copil, de catre părintii neoprotestanti, a bibliei Cornilescu. Asta nici nu ar fi rău dacă pe langă asta acel copil nu mai e intoxicat si cu explicatii nastruşnice. Fiecare poate avea si cealaltă Biblie ca nu e greu de procurat. Iar D-zeu ne-a lasat cu liber arbitru.

Ultima modificare de silviu-o (25/03/07 18:40)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

25/03/07 18:34

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Imi pare foarte rau pentru modul in care gandesti. Pentru mine nu Biblia "cornilescu" a contat in relatia pe care o am cu Dumnezeu. Atunci cand vezi cum Dumnezeu iti raspunde la rugaciuni, cand il vezi ca e interesat de tine si cand lasi totul in mana lui e o viata noua, pe care nu vrei sa o dai pe nimic in lume. Daca as vorbi povesti, mai bine faceam alte lucruri utile.

Majoritatea sunt crestini de duminica/de pasti si de craciun. In Biblie (Evrei 7)scrie ca nu am nevoie de un alt mijlocitor decat Isus Hristos. Eu sunt un crestin in fiecare clipa, nu doar duminica. Nu imi pare rau si nu imi cer iertare pentru pacate doar de Paste. Nu imi place sa judec oamenii si nici sa le dau in cap cu verdicte. Dumnezeu e cel care schimba inimi, si noi suntem mult prea mici ca sa ne strafocam fara folos. Nu poti sta deoparte, ori esti cu Dumnezeu, ori esti impotriva Lui.

Tot in Biblie scrie ca TOTI oamenii sunt chemati la mantuire. Daca e asa, de ce ar fi ingaduit Dumnezeu ca toti pocaitii sa se duca in Iad (asta pentru ca urmeaza invataturile unei Biblii false). Ca nu toti cei care poarte numele de crestini nu vor ajunge in Rai, asta e alta problema. Eu raspund doar de faptele mele, si nu de ale celor din jur.

Poate ca m-as fi aruncat cu destule exemple si cu multe teorii, dar realizez ca nu isi au rostul. Adevarul e unul singur: absolut, constant si universal. Daca il ai in tine, restul va veni de la sine, nu e nevoie de nici o explicatie.

Pentru cei mai caposi, Dumnezeu a lasat Biblia, dar vad ca si de ea se leaga toti, cercetand daca e buna sau nu. Daca ar fi povesti in Biblia "Cornilescu", mi-as fi dat seama pana acum, si nu mi-as fi pierdut timpul degeaba, constient ca ajung in iad daca merg pe calea aia.

Trebuie sa crezi, nu sa cercetezi!

Ultima modificare de Seraphim (25/03/07 21:42)


25/03/07 21:37

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Silviu-o,ma retrag din discutie,nu pentru ca as avea "usoare deficiente de receptare",ci pentru ca stiu ca nu se va ajunge la nici un consens si nu-mi place polemica!
    Dumnezeu ne va judeca nu pentru cultul din care facem parte,ci pentru ca n-am pus in practica Sfanta Scriptura in vietile noastre!
    "Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui.Aceasta este datoria oricarui om."Eclesiastul12:13
   Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne dea intelepciune atat noua "ereticilor"cat si "drept credinciosilor"!

Ultima modificare de Magdy (26/03/07 12:02)


26/03/07 12:01

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
:D:D:D:D:D

   Vas'că aţi gustat un pic de Silviu-o... Era să întreb cum a fost, dar mi-e clar şi limpede ca (şi) cristalul!

   ÃŽmi tot amintesc de Pavel şi de lupta lui cu iudaizatorii din primul secol de credinţă. Nouă ne-au parvenit peste veacuri doar scrierile lui. Dar ar fi fost interesant să vedem discuţiile întregi. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă pe acest forum aţi vedea doar postările mele în calitate de "mentor al forumului" cum cu mărinimie (sau ironie?... nu, desigur, cu mărinimie... :D ) zice silviu-o că mă promovez eu pe aici. Nu-i aşa că totuşi v-aţi putea forma o opinie şi despre cealaltă parte pe care o susţine "vrăşmaşul" sufletului meu (:D:D) de pe aici?

  Ei bine, distracţia e că şi Pavel nu a răzbit toată viaţa lui împotriva cârcotaşilor care-i dădeau înainte cu tradiţiile încă de pe când se războiau cu Isus. De fapt cred că Isus le-a închis gura în mod supranatural, când scrie în Scriptură că nu mai îndrăznea nimeni să ÃŽi pună nici o întrebare. Căci cu restul ucenicilor, deşi erau şi ei plini de Duhul Sfânt, eu nu-mi amintesc să se fi întâmplat vreodată aşa ceva. Ştiu doar că Domnul le-a zis să nu se îngrijoreze cu privire la ceea ce vor zice când vor da socoteală de credinţa lor.

  Ei bine, se pare că după sutele de ani care au trecut, şi dacă s-ar relua (şi adesea se şi reiau) polemicile lui Pavel cu iudaizatorii, tot am şti cine are dreptate. Pentru că există întotdeauna Dumnezeu supranatural în noi care ne ajută să discernem. Şi văd cu bucurie că pe câţiva de pe aici ÃŽi ajută cu succes să discearnă.

  Şi eu care eram îngrijorat că aveţi nevoie de apărarea mea, dragi forumişti... :D:D:D:D:D Dar se vede că Domnul este perfect capabil să Şi-i apere singur pe cei ce sunt ai Lui, ba chiar şi să-i îndrume! Şi asta, culmea, fără ajutorul meu! Extraordinar! :D:D:D Deci roul meu de mentor este gata. Acuma bineînţeles că o să mai continui să "mentorizez" pe aici, că doar sunt frustrat că alţii prin alte părţi nu mă ascultă. (De fapt corect vorbind nici aici nu mă ascultă nimeni, cel mult citeşte ce scriu...)

  Silviu-o are şi el rolul lui, păcat că nu-şi dă seama ce rol are. Eu sincer aş prefera la orice oră să fiu în pielea altcuiva decât în a lui Silviu-o. Decât să-i îndepărtez pe oameni de Cuvântul lui Dumnezeu, mai bine să mor. Aş fi mai câştigat.


26/03/07 13:54

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Seraphim a scris:

Majoritatea sunt crestini de duminica/de pasti si de craciun. In Biblie (Evrei 7)scrie ca nu am nevoie de un alt mijlocitor decat Isus Hristos.

      Da, asa e din păcate,  majoritatea sunt crestini nepracticanti sau ipocriti care nu se vor mântui, insa trebuie sa-ti spun ca mijlocirea pentru Hristos vine prin intermediul Bisericii pe care El a lasat-o si e la fel de important cui ne rugam ca si  felul in care o facem. Intr-um fel e marturisita relatia lui Hristos cu Celelalte ipostaze ale Sf. Treimi si taina intruparii la Biserica cea adevarata; si int-un fel la sectantii de toate felurile. (Uita-te pe forum la rubrica Lucrarea Duhului Sfant sau Botezul cu Duhul sfant si o sa-i vezi pe toti puii de eretici cum se intrec in aprecieri de tot felul, aprecieri care reflecta parerile a tot felul de biserici si bisericute din care provin.)


Seraphim a scris:

Tot in Biblie scrie ca TOTI oamenii sunt chemati la mantuire. Daca e asa, de ce ar fi ingaduit Dumnezeu ca toti pocaitii sa se duca in Iad (asta pentru ca urmeaza invataturile unei Biblii false). Ca nu toti cei care poarte numele de crestini nu vor ajunge in Rai, asta e alta problema. Eu raspund doar de faptele mele, si nu de ale celor din jur.


Problema se pune invers. Daca Biblia=Cuvantul lui D-zeu de ce a ingaduit D-zeu ca zeci e milioane de oameni analfabeti care au trait vreme de peste 15 secole si care aveau contact cu Domnul  doar prin Biserica si  explicaţiile din icoane. (nu stiau sa citeasca, iar slujba in Europa se facea in limbile latina si slavonă dupa caz care nu mai erau limbi vorbite de popor) ca toţi acesti oameni sa mearga in Iad, pentru ca nu stiau nici un verset intreg din Scriptura? D-zeu nu a facut acest lucru, mantuirea a venit tot prin Cuvantul lui D-zeu ,,cel viu si lucrator”, dar pe alta cale decat cea a contactului direct cu Sfanta Scriptură.Pentru ca Cuvântul e mai mult decat dumnezeiasca Scriptură.
       

Filip a scris:

De fapt cred că Isus le-a închis gura în mod supranatural, când scrie în Scriptură că nu mai îndrăznea nimeni să ÃŽi pună nici o întrebare.....
Ei bine, se pare că după sutele de ani care au trecut, şi dacă s-ar relua (şi adesea se şi reiau) polemicile lui Pavel cu iudaizatorii, tot am şti cine are dreptate. Pentru că există întotdeauna Dumnezeu supranatural în noi care ne ajută să discernem. Şi văd cu bucurie că pe câţiva de pe aici ÃŽi ajută cu succes să discearnă.

      Da, da, da, asadar eterna asociere pe care o fac ereticii intre: farisei si traditiile iudaizante din vremea lui Isus cu traditiile Bisericilor majoritare de astazi, pe de o parte si asocierea dintre invatatura lui Hristos si a ucenicilor sai cu actvitatea gruparilor ,,pocaiesti” care sunt ,,adevaratele continuatoare” ale adevarului evanghelic, de cealaltă parte.
      De fapt asocierea ar trebui sa se facă în felul urmator, domnule Filip daca tot vrei sa ramanem pe tarâmul scripturii: 
      Hristos i-a spus ucenicului sau:
Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. Matei 16;18
ÃŽţi voi da ţie cheile ÃŽmpăraţiei Cerurilor, şi orice vei lega pe pămant va fi legat in ceruri... Mat. 16; 19
      Aici se referea la Biserica sobornicească si apostoleasca pe care a întemeiat-o si pe care porţile Iadului nu au biruit-o vreme de doua milenii.Deci a avut continuitate, daca e sa dam crezare Mantuitorului. Ea a facut fata dusmanilor externi: iudei, pagani, musulmani, atei etc.Si dusmanilor ,,interni’: ereziile de tot felul . Iar in tot acest timp a fost activa tot timpul contrar spuselor ereticilor protestanti ca ar fi devenit un locas al diavolului pana s-au gasit ei sa o reformeze si sa o aduca la ,,adevarul originar biblic”. O sa vorbesc si  de roadele bisericilor protestante in alta parte.
       Iar in ceea ce priveste SECTELE protestante, numite asa pentru ca Nu au, origine in Hristos si in cei care s-au jertfit pentru credintă, ci in diferiti pastori scelerati care au trait mai recent (J.Calvin, J. Smith, Charles Parham, Joseph Smith, Helen White etc.) cred ca ni se pot aplica urmatoarele sfaturi duhovnicesti, noua credinciosilor ortodocsi:
Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi  răpitori. Mat 7;15
Căci trebuie să fie între voi şi erezii, ca să se vadă  Ã®ntre voi cei încercaţi. 1 Cor 11;19

Filip a scris:

Silviu-o are şi el rolul lui, păcat că nu-şi dă seama ce rol are. Eu sincer aş prefera la orice oră să fiu în pielea altcuiva decât în a lui Silviu-o....


D-nule Filip din prima clipa cand m-am inscris pe forum am stiut că o sa am de-a face aproape exclusiv cu neoprotestanti (pentru ca asta e spiritul forumului). Daca UNUL singur din o suta de persoane care citesc ce scriu aici, ÃŽNCEARCA doar, incearca (poate nu va reusi) sa-si pună altfel problema privind adevarul scriptural, altfel decat cum a fost invaţat la Adunarea lui, iar ceilalti 99 răman in ,,certitudinile” lor, inseamnă deja ca nu am scris degeaba aici. Dumitale ti se par firesti reacţiile de pâna acum, in conditiile in care majoritatea zdrobitoare a forumistilor sunt fie sectanti fie copii de sectanti, fie oameni care cochetează cu mediul sectar??? Mie nu.

Ultima modificare de silviu-o (27/03/07 15:25)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

27/03/07 13:35

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

silviu-o a scris:

D-nule Filip din prima clipa cand m-am inscris pe forum am stiut că o sa am de-a face aproape exclusiv cu neoprotestanti (pentru ca asta e spiritul forumului). Daca UNUL singur din o suta de persoane care citesc ce scriu aici, ÃŽNCEARCA doar, incearca (poate nu va reusi) sa-si pună altfel problema privind adevarul scriptural, altfel decat cum a fost invaţat la Adunarea lui, iar ceilalti 99 răman in ,,certitudinile” lor, inseamnă deja ca nu am scris degeaba aici. Dumitale ti se par firesti reacţiile de pâna acum, in conditiile in care majoritatea zdrobitoare a forumistilor sunt fie sectanti fie copii de sectanti, fie oameni care cochetează cu mediul sectar??? Mie nu.

Mai incet cu afirmatiile astea.
Si nu esti obligat sa ramai printre sectanti, sectari, eretici, etc, "drept" credinciosule.

O intrebare totusi pentru tine : care a fost intai, Biserica ortodoxa sau cea catolica ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

27/03/07 13:47

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06
April in concordanta cu statutul tau trebuie sa stii faptul ca aparitia unor persoane tradiţionaliste intr-un mediu dominant novator si invers naste in mod sigur o situatie conflictuala, chiar daca o astfel de perspectiva poate sa  sporesa considerabil eficienta grupului respectiv. D-ta trebuie sa stii ca problematizarea si  conflictul sunt cele mai eficiente cai de a descoperi  anumite adevaruri. Poblema e cum se pot aplana aceste conflicte.
      Ca ,,pedagoagă” a forumului trebuie sa fii atentă la tendintele naturale ale fiecaruia spre subiectivitate, percepţii eronate, judecati gresite si gandire stereotipă.Trebuie sa dezvolţi abilitati de a aborda conflicte dificil de rezolvat, astfel incat sa nu manifesti neajutorare si disperare cand te confrunti cu cei care sunt mai putenici, nu vor sa se angajeze intr-o solutionare constructiva sau folosesc cai laturalnice. Trebuie sa asculti cu atentie fiecare parte si sa te bagi in seama in asa fel incat sa fii de inţeles; este necesara încercarea activa de a te pune in locul fiecaruia si de a verifica mereu daca reusesti sa o faci cu succes.
        In acest sens eu consider ca activitatea mea pe acest forum asemanator unei pajisti cu mieluşei, in care misună si zburdă in voie multi puişori de evanghelici, e benefică. Au si ei dreptul sa cunoasca anumite lucruri si din perspectiva celuilalt inainte de a le condamna, asa cum o fac si asa cum au fost educaţi sa o faca.
      In privinta caliatii de membru al forumului, cred ca voi renunţa curand la aceasta postură.
Iar in privinta celor doua biserici mari pot sa-ti spun ca  ambele se revendica din apostolatul primar, si amandoua au pastrat legatura de har cu acesta prin sfintele taine. Doar că una dintre ele (Biserica Catolica) a acceptat si o autoritate lumească suprema : Papa. Acesta e principalul măr al discordiei care inca le separa. In rest poţi sa te documentezi de oriunde pe internet si sa afli opiniile cele mai diverse si pro si contra in legătura cu  ortodoxia (arte doxa) si catolicismul (catho holos).

Ultima modificare de silviu-o (27/03/07 15:23)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

27/03/07 15:21

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Unde scrie in Biblie de "sfintele taine", dar zic exact? A spus Iisus vreodata "aceasta este o taina sfanta"? Poate imi explicati si mie cum sta treaba cu icoanele, cand in Biblie scrie clar ca nu avem voi sa facem vreo infatisare a lui Dumnezeu.

Va rog, nu mai vorbiti de "puisori de evanghelici", sunt pe aici unii mult mai buni decat d-voastra in cunoasterea Bibliei. Restul pe mine nu ma prea intereseaza, dar atat timp timp cat dati in stanga si in dreapta cu traditia, ma intreb unde l-ati lasat pe Dumnezeu.

Nimeni nu vrea sa nu mai scrieti pe forum, nu interpretati gresit unele afirmatii. Discutam civilizat, asta e tot ce vrem.

Ultima modificare de Seraphim (27/03/07 15:35)


27/03/07 15:32

   
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 14   Subiect inchis



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net