TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Secte si erezii Moderat de +Archangel+, Old Subiect inchis
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 14
m3diator
admin

Inregistat: 08/12/04
vorbeşti cumva despre Codul (spart al) lui DaVinci? mi se pare
că am şi eu un documentar asemănător.
sunt curios ce feedback va primi filmul realizat după cartea
Codul lui DaVinci, când va fi lansat oficial pe piaţă...
detalii aici http://www.cinemagia.ro/movie.php/The_D ... amp;hist=0

11/10/05 17:32

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Esti sigur ca-i New Edge si nu New Age?

11/10/05 21:18

Site web  
black angel
membru

Inregistat: 25/09/05
Korekt , ai dreptate este vorba de Mew Age nicidekum de New Edge. Imi asum greseala shi imi cer skuze.

12/10/05 00:31

black angel
membru

Inregistat: 25/09/05
Hai ka iar am komis-o, de data asta mai penal: cica Mew Age:D. Este New Age (na ka am izbutit intr-un final sa skriu shi eu korekt) ;) Ia sa mai skriu de vreo 5 ori sa vad daca-mi iese : New Age odata , New Age de 2 ori , New Age de 3 ori , New Age de 4 ori shi ka sa fie klar shi limpede Mew Edge de 5 ori :D

12/10/05 00:37

anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
Am prins ideea black angel :P dar ultima data tot Mew age ai scris :D
            secte există oricum, ideea ar fi ce facem noi ? doar ne ferim de ele sau incercăm să-i ajutăm si pe alţii să nu fie "prinşi in plasă " ?
       eu una recunosc - nu m-am implicat in aşa ceva pană acum, şi sincer mă simt vinovată....am fost puşi pe pămant să facem o lucrare, si indiferenţa  nu va ajuta la nimic :(

Fiţi binecuvântaţi !

Ultima modificare de anca4j (12/10/05 13:25)

12/10/05 12:41

gfod
membru

Anca, si tu esti o "sectanta" pentru ceilalti.... si eu la fel:)) deci ce-o sa facem pana la urma?

12/10/05 23:24

Site web  
monica
membru

Inregistat: 16/03/05
Gfod, esti glumet ca de obicei, dar nu-ti doresc sa ajungi intr-o secta!
Oamenii care ies dintr-o secta sunt marcati pe veci de ceea ce au trait. Eu sustin sus si tare ca Isus nu a infiintat o secta, caci, daca ar fi fost asa, ea ar fi disparut in cele din urma.
Din punctul meu de vedere, voi nu sunteti sectanti, eu nu sunt sectanta, ci suntem toti copiii lui Dumnezeu.

13/10/05 10:06

gfod
membru

Inteleg ce vrei sa spui si cred ca au inteles toti ce am vrut sa spun eu. Cine practica un crestinism autentic cu siguranta nu este sectant, oricum ar fi considerat de ceilalti. Se poate discuta mai mult aici, ca sunt si exceptii.

Dar banuiesc ca stii, crestinismul a fost o "secta" de-a evreilor la inceputurile lui, si romanii tot asa o priveau. Abia dupa caderea Ierusalimului i 70 d.H. si-au dat ei seama cine sunt crestinii de fapt.

13/10/05 14:20

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
In USA penticostalismul e vazut cam in acelasi mod cu carismaticii.
Dar diferenta e majora, cel putin daca ne uitam la doctrina principala.
A penticostalilor se bazeaza pe Biblie, pe cand carismaticii, pe nimic.
De ex. rasul sfant,caderea pe spate, evanghelia belsugului si a bogatiei, etc nu au suport biblic.
Si in bisericile de azi cum ar fi penti sau bapti mai sunt grupuri conservatoare sau ultra legaliste care se izoleaza de altii prin viata stricta pe care si-o impun crezand ca este singura cale posibila, iar ce vine din afara ,erezie.E greu de patruns in asemenea grupuri, doar daca te formatezi la ideologia lor de grup.In rest nici o sansa.
Dar Pavel zicea: "Ingaduiti-va unii pe altii..."

01/11/05 16:45

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
NEW AGE
Definitia miscarii New Age
Miscarea New age este un amestec hibrid de forte spirituale, sociale si politice si cuprinde sociologie, teologie, stiinte fizice, medicina, antropologie, istorie, miscarea potentialelor umane, sport si fictiune stiintifica. New Age nu este o secta sau un cult în sine, nu este o organizatie, nu are un crez. Identificarea unor individualitati în explozia New Age este imposibila. Unii subscriu unor portiuni din New Age, altii se disociaza în totalitate de miscare, dar îmbratiseaza aspectele interioare ale gândirii. Influenta New Age atinge virtual orice domeniu al vietii, iar mii de activisti New Age cauta si transforme societatea prin preceptele New Age. Milioane de oameni au adoptat viziunea miscarii asupra realitatii, o gândire simpla, pragmatica, umanista, ca filozofie a vietii.
Miscarea New Age nu este noua
Miscarea este veche
Ideea de a fi ca Dumnezeu este veche – Genesa 3:4-6
Nimic nu-i nou sub soare – Eclesiastul 1:9
Originile miscarii New Age
Desi apare cuvântul „nou” miscarea este, în multe lucruri, veche ca religiile estice, hinduismul si budismul, ocultismul vestic si oracolele din Grecia si Egipt. New Age este o remodelare a teoriei reîncarnarii în limba tehnologiei, stiintei si psihologiei umaniste din vest.
Origini timpurii
Astrologie – 2000 îdH
Hinduism si yoga – 1800 îdH
Budism – 500 îdH
Vrajitorie si samanism
Gnosticism – 160 dH
Taoism – 400 dH
Origini recente
Swedenborgianism (1792). Urmasii lui Emmanuel Swedenborg au început o miscare pe baza scrierilor sale referitor la
Comunicarea cu mortii
Evolutie spirituala
Negarea trinitatii
Ce spune biblia:
Deuteronom 18:10-12 – interzice chemarea mortilor
1 Cronici 10:13 – împ. Saul a murit pt. ca a chemat mortii
2 Corinteni 5:17 – faptura noua în Cristos nu evolueaza
Matei 28:19 – trei persoane în trinitate
Mormonism (1830). Joseph Smith a început o miscare ce învata:
Omul poate deveni Dumnezeu
Preexistenta sufletului
Mântuire prin cunoastere secreta
Confuzie între spiritual si material
Ce spune Biblia:
Isaia 44:10-11 – un singur Dumnezeu
Psalm. 104:29-30 – nu exista preexistenta
Romani 6:23 – viata vesnica este un dar, nu o lucrare a cunoasterii
1 Corinteni 15:44 – distinctie între domeniul fizic si spiritual.
Spiritismul (1849). Surorile Fox au reînviat niste învataturi vechi ce puneau accent pe:
Comunicarea cu mortii;
Comunicarea cu spiritele;
Slujirea îngerilor;
Reîncarnare.
Ce spune Biblia:
Deuteronom 18:10-12 – interzice chemarea mortilor;
Evrei 1:6-7, 14 – slujirea îngerilor este pentru cei ce mostenesc mântuirea;
Evrei 9:27 – noi murim o singura data, nu de mai multe ori.
Teosofia (1875). Helena Petrovna Blavatsky a fondat o miscare ce învata:
Crestinismul ca evolutie;
Credinta într-un stapân ce conduce pamântul;
Un plan de evolutie pentru omenire;
„Rasism spiritual” si antisemitism.
Ce spune Biblia:
Ioan 3:3 – noi credem în „nastere din nou” nu într-o evolutie a spiritului;
Isaia 44:6,8 – nu este un alt Dumnezeu;
Ioan 11:25 – doar prin Isus avem viata vesnica; nu exista un alt plan pentru aceasta;
Galateni 3:28-29 – În Hristos nu exista diferente.
Evolutionismul. Teoria lui Charles Darwin:
Originea vietii umane;
O cale pentru fuziunea dintre evolutia spirituala si reîncarnare progresiva.
Ce spune Biblia:
Genesa 1-3 – Barbatul si femeia au fost creati, nu au evoluat;
1 Corinteni 15:45 – schimbarea spirituala este brusca, nu evolutiva;
Romani 5:12-18 – moartea a venit prin pacatul unui om, dar viata a venit prin Isus.
Stiintele mintii (1862). Diferiti promotori ai acestei idei învata:
Dumnezeu este o forta, nu o persoana;
Mintea poate controla realitatea;
Pacatul si moartea nu sunt reale.
Ce spune Biblia:
Matei 3:16-17 – Dumnezeu este o persoana;
Coloseni 2:8 – Controlul mintii este o filozofie si o amagire;
2 Tesaloniceni 2:10-12 – amagire si lipsa dragostei pentru adevar.
Diferentele dintre crestinism si New Age
Subiect    New Age    Crestinism        Dumnezeu    Impersonal, forta în evolutie    Personal, omnipotent        Isus    Un avatar, D-zeu - guru    D-zeu om, Domn, Mântuitor        Creatia    Exista din totdeauna    Creata de D-zeu din nimic        Natura    Totul este constiinta            Omul    Fiinta spirituala, D-zeu latent    Creat dupa chipul lui D-zeu, acum cazut        Pacatul    Neputinta de a recunoaste divinitatea din noi    Un rau moral; violarea legilor lui D-zeu        Moartea    Iluzie; intrarea în reîncarnare    Intrarea în viata vesnica sau în iad        Etica    Situationala si relativa    Bazata pe voia lui D-zeu; absolut?        Mântuirea    Descoperirea divinitatii din noi    Pocainta+credinta în jertfa lui Isus        Judecata    Nu exista judecata personala    Toti vom veni la judecata lui Hristos        Îngeri    Persoane ultra evoluate    Create de D-zeu, unii slujitori, altii cazuti       
Doua mari învataturi New Age
Renasterea constiintei. Omenirea este la un punct când anumite individualitati pot trece dincolo de limitele impuse ale mintii si ale legaturii cu întregul univers utopic al perfectiunii divinitatii si al evolutiei supreme.
Timp de patru dcenii carti si vorbitori au accentuat „separarea de realitate” ca ceva la care se poate ajunge, unii sus? „mintea este deasupra tuturor lucrurilor”.
„Mintea deasupra a toate” este o urmatoare usa spre univers, denumita alternativ „constiinta extinsa” sau „constiinta alternativa” sau „separare de realitate”, sau „alt spatiu”, „alta realitate”, „o alta ordine a realitatii”, „superminte”, „minte universal?”.
„Saltul constiintei”. Omenirea este la un punct în care trebuie sa fie gata sa faca un mare salt în dimensiunea evolutionara a constiintei. În contrast cu „Renasterea constiintei” aceasta explozie în miscarea New Age ne invita sa fim gata sa acceptam darul vietii noi prin puteri ce depasesc întelegerea noastra. Acest pas urias în realitatea cosmica va avea loc la un moment dat. Omenirea se afla în fata unei mari explozii evolutionare, în urma careia ne vom trezi într-o dimineata într-o noua lume unde vom avea divinitate si putere. Aceasta idee este împotriva crestinismului si nu putem fi de acord cu ea si credem ca sustinatorii ei vor avea o mare dezamagire.
New Age – o conspiratie mondiala si cum ar trebui sa-i raspundem
Astzi multi vorbesc despre un guvern mondial
Multi crestini interesati de New Age s-au concentrat în jurul diferitelor teorii referitoare la conspiratii. Astfel de teorii au circulat pe pamânt de-a lungul istoriei. Orice grup sau alianta transnationala (cum ar fi francmasonii, evreii, romano-catolicii si bancherii internationali) au fost tintele acestor teorii fiind consideratii elita conspiratorilor ce plasnuiesc sa conduca lumea. Conspiratia New Age nu ar fi decât un transfer simplu al vechilor teorii într-un context mai modern. Nivelurile de conspiratie sunt naturale pentru oameni si grupuri. New Age este mai mult decât o retea de idei si oameni de influenta si creativitate. Nimic nu este nou. Crestinii lucreaza împreuna pentru viitorul împaratiei lui Dumnezeu, comunistii au lucrat împreuna pentru extinderea regimului lor si în tot timpul nivelele de cooperare si organizare exista împreuna cu diferitele grupuri si indivizi. Miscarea New Age este mai degraba un experiment de transformare mondiala decât o conspiratie mondiala.
Scriptura ne vorbeste despre teoria conspiratiei. Problema este veche si vine din gradina Edenului. Caderea a fost un plan al sarpelui, sarpele s-a folosit de Eva pentru planul sau ascuns. Teoriile conspiratiei au urmat dupa aceasta. Prima a fost explicatia lui Adam si Eva pentru hainele lor (Genesa 3:9-13). Modelul primei tragedii ne spune trei lucruri:
Aceasta realitate este o conspiratie.
Teoriile conspiratiei, în general, încep cu teama si se încheie cu ratiune.
Teoriile tind sa fie diversiuni, chiar când realitatea este exacta.
Dumnezeu a dat câteva instructiuni profetului Isaia cu privire la conspiratori si cum va reactiona El la conspiratii, în Isaia 8:10-14.
Câteva lucruri cheie în care sunt implica?i cei din New Age.
Vindecare sfânta. Vindecare pentru întreaga persoana: minte, suflet si trup. Metode de vindecare:
Reflexologia – talpa piciorului este fereastra pentru toate organele interne;
Iridiologia – ochii sunt oglinda sufletului;
Culoarea câmpurilor electromagnetice – citirea aurei;
Terapia cinetica – transmiterea corecta a sunetului vindecarii la organele bolnave.
Câteva lucruri de care crestinii trebuie sa se pazeasca:
Diagnosticare psihica si vindecare psihica;
Terapii de genul „energia vietii” – bioenergia;   
Terapii ce au un singur raspuns pentru toate bolile.
Psihologie transpersonala. Noul câmp relativ al fiintei este dublat de „a patra forta” psihoanaliza clasica si psihologia umanista. Oamenii sunt singurii din univers care pun accent pe valoarea lor, libertatea de a alege (relativism) si puterea de a scimba realitatea.
Ecologie. Extremistii New Age au amestecat misticismul cu stiinta pentru a crea un cult pentru poluarea atmosferei. Au tot felul de explicatii mistice si eronate pentru încalzirea planetei, patura de ozon, disparitia diferitelor specii, etc.
Channeling
Este similar cu mediumul spiritist care invoca spirite în scopul comunicarii, dar mediumii New Age primesc mesaje de la spirite necunoscute referitor la calauzire, cunostinte, directionare.
Multi mediumi au aparut în ultimul deceniu proclamând adevarul profund despre entitati întruchipate. J.Z. Knight din Yelm, Washington, s-a proclamat pe sine medium (channel) Ramtha, un luptator din epoca cromagnon, de 35000 ani si un stapân al continentului Atlantida. Multe staruri de la Hollywood au fost influentate de Knight. Sute de adepti ai sai s-au mutat într-o zona rurala din nord-vest pentru a supravietui unui dezastru prezis de Ramtha.
Putera cristalului. Amestec de misticism si stiinta. Proprietatile sale mistice au fost recunoscute de hindusi cu mii de ani în urma. Este  folosit pentru a descoperii trecutul si viitorul. Vindecarea si fericirea sunt transmise datorita moleculelor cristalului, care pot intra în armonie cu structura interna a corpului uman ajutând la completarea câmpului energetic. Unii sustin ca întreaga cunostinta de pe planeta este stocata în cristal. Din punct de vedere stiintific cristalul este cel mai întâlnit element de pe supafata pamântului – nisipul.  Proprietatile sale îl fac sa fie utilizat mult în industria electronica – cristale de cuart.
Aspecte pozitive în cadrul miscarii New Age
Nu ar fi frumos din partea noastra si spunem ca aceasta miscare nu are aspecte pozitive. Ea atrage oameni din medii diferite (inclusiv crestini) deoarece contine si lucruri placute. Unele dintre acestea pot fi prezentate ca aspecte indirect pozitive. Uneori, unele elemente ale crestinismului literar sunt promovate ca o „tovarasie” între Biblie si New Age, desi diferentele de idei sunt mari, referitor la Dumnezeu; exemplu: termenul „monism” (credinta ca toti sunt unici, deci fiecare este divin) comparativ cu monoteismul (credinta într-un singur Dumnezeu).
Acest tip de apropiere trebuie evitat deoarece dilueaza ireconciliabil standardele crestine care trebuie tinute sus. Oricum, nu putem spune ca miscarea New Age nu are aspecte pozitive, miscarea împartasind unele idei ale crestinismului:
O constienta a impactului oamenilor asupra mediului.
Dorinta de a fi administratori corecti ai lumii în multele forme de viata.
Un accent pus pe alimentatia corecta si pastrarea sanatatii trupuli.
Realizeaza ca oamenii au nevoi spirituale adânci, necunoscute în fiinta lor.
Descoperirea ca noul mileniu va determina schimbari spirituale dramatice.

Ultima modificare de Larisa (06/12/05 21:17)

06/12/05 20:26

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05

Miscarea New age este un amestec hibrid de forte spirituale, sociale si politice si cuprinde sociologie, teologie, stiinte fizice, medicina, antropologie, istorie, miscarea potentialelor umane, sport si fictiune stiintifica.

New Age-ul nu este un amestec hibrid , este o sinteza a unor concepte despre Om, D-zeu si Univers. In primul rand New Age este o filozofie a "vremurilor noi" , este un nou mod de a concepte si trai realitate . New Age incepe cu Pico della Mirandola , iar un bun ex in acest sens este dat chiar de tine :

Omenirea este la un punct când anumite individualitati pot trece dincolo de limitele impuse ale mintii si ale legaturii cu întregul univers utopic al perfectiunii divinitatii si al evolutiei supreme.
in aceasta fraza eu descoper influenta incontestabila a cabalei asupra doctrinei new age (devekut in cabala, sau moartea prin sarut in conceptia lui Mirandola) , despre unirea sufletului uman cu sufletul universal a vb atat de mult cabala incat orice comentariu new age este lipsit de intentionalitate.

Conspiratia New Age nu ar fi decât un transfer simplu al vechilor teorii într-un context mai modern. Nivelurile de conspiratie sunt naturale pentru oameni si grupuri. New Age este mai mult decât o retea de idei si oameni de influenta si creativitate

New Age – o conspiratie mondiala si cum ar trebui sa-i raspundem
Astzi multi vorbesc despre un guvern mondial

New Age nu este o conspiratie decat pentru persoanele care vad in New Age un redutabil adversar pentru propria religie , O conspiratie are nevoie de elemente comune gata oricad sa se dizolve in fata unui tel comun , ori in cazul new age-ismului nu se poate vb despre o dizolvare totala a iudasimului , cabalei , buddhismului , crestinismului sau a tanatologiei . Marele atuu al acestui curent este viziunea holistica asupra viitorului , de aici si succesul sau , care personal cred ca va fii unul temporar (cateva sute de ani) , psihologia tanspersonala nu poate sta alaturi de crestinism .

Ultima modificare de Shilo (07/12/05 13:57)

07/12/05 11:11

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Toate lucrurile incep la nivel micro. Sunt asa de multe lucruri pe care le promoveaza lumea asta incat nici nu ma mir de faptul ca oamenii alearga de colo colo ca sa gaseasca ceva care sa le umple golul din inima lor. Unii au renuntat sa mai caute ceva si se complac in ereziile si in gunoiul pe care nu-l vad. Lazar Gog are o predica buna pe tema: Noua ordine mondiala! Merita ascultata! Eu una m-am ingrozit de cate lucruri am aflat din acea predica. Parca traiesc intr-un bol de cristal si nu imi dau seama de ceea ce se petrece in jurul meu!

08/12/05 01:04

Site web  
Shilo
membru

Trecerea de la era pestilor(Pisces) care se sfarseste odata cu venirea lu Mesia si inceputul erei varsatorului (Aquarius). Prin schimbarea de paradigma se trece la o religie unica si universala , care este de fapt depasirea si implinirea religiei , schimbarea cursului istoriei umane , transformarea omului prin revolutie spirituala.

Era crestina din zodia pestilor nu a mantuit omenirea , dar mantuirea e inevitabila si va avea loc in era urmatoare , in era varsatorului.

Soarele parcurge in 25200 de ani intregul ciclu zodiacal.Pentru a strabare fiecare constelatie , soarele are nevoie de 2100 ani .

" New Age se instaleaza programatic sub semnul Varsatorului si sustine , nu fara plauzabilitate , ca , dupa cum exista un ritm biologic in conexiune cu orele zilei , cu anotimpurile , tot asa exista si un ritm cosmic , articulat cu viata culturilor , a popoarelor , a omenirii " C.G.Jung

09/12/05 15:46

Shilo
membru

new age nu este o religie , este un curent care cuprinde toate religiile , inclusiv crestinismul , schimbare paradigmei are la baza o idee crestina ! mai jos este o mica interpretare new age a unor fragmente din Biblie .

" Momentul sfarsitului nu are alternativa .Istoria omenirii si a Pamantului nu e nesfarsita ciclitatea pagana sau neopagana a vietii si mortii , ci ea se indreapta in mod linear si implacabil catre incheiere. Chiar si a Doua venire a personajului hristic exprima ideea de incheiere, iar nu pe cea de reluare si iterativitate. Mantuitorul nu mai vine calare pe asin , nici ca " Ecce homo" sau ca Rastignit, ci ca judecator pentru a nimici raul din lume si lumea cea rea , incapabila de alter-nativa.Cerul cel nou si Pamantul cel nou nu sunt o reluare ciclica , ci o creatie noua ( 2 petru 3, 13 ) . Fenomenele premergatoare sfarsitului sunt consecinte ale pacatului anti-ecologic , ale pacatului impotriva legilor vietii, dar ele reprezinta concomitent si un ansamblu de masuri punitive; Matei 24 si Apoc 6 prorocesc , in limbajul vremii , razboaie, scumpete , infratie , epidemii , foamete , diferite catastrofe naturale. Credinciosii sunt preveniti ca vor aparea profeti si hristosi falsi , ca iubirea va slabi , necredinta va lua amploare , prigoana va fi dezlantuita impotriva crestinilor , ca va aparea Anticristul in chipul unui dictator , om politic nelegiuit. Toate aceste trebuie sa vina ( marcu 13, 7 ) pentru ca Satan , desi invins , inca nu e nimicit si unelteste in continuare impotriva creaturii , ispitindu-i si seducandu-i pe oameni, indrumandu-i la necredinta , impotrivire si hula.
Nu se stie exact cand va veni sfarsitul (matei 24, 36) . In orice caz , credinciosii nu trebuie sa-l grabeasca. Dimpotriva , ei trebuie sa contribuie la evitarea raului in orice chip ( 1 tes.5 , 22 ) , ei sunt chemati la marturisire ,vestire si pocaire. In numele sperantei , momentul escatologic e taratat ca si cum nu ar exista , caci , fiind efectul pacatului el nu are consecinte fatale numai pentru pacatosi. Asfel ca pentru credinciosi ocrotirea naturii constituie in continuare o preocupare, pana in ajunul dezastrului , provocat nu de ei , ci de cei care au refuzat alter-nativa crestina, nasterea din nou "

Ultima modificare de Shilo (09/12/05 15:53)

09/12/05 15:48

monica
membru

Cateva marturii ale unor fosti martori ai lui Iehova gasiti la adresa http://www.martorii.com/ la Marturii.
Citindu-le, am realizat ca omul poate fi manipulat foarte usor si, daca la un moment dat, reuseste sa iasa dintr-o structura sectara, e marcat pe veci de ceea ce i s-a intamplat.

27/12/05 20:02

monica
membru

In privinta cartii Codul lui DaVinci, autorul s-a documentat in privinta unor ordine religioase si cam atat. Din punctul acesta de vedere, cartea are meritul de a-l introduce pe cititor in controversata lume a ordinelor religioase, Opus Dei, de exemplu.
Intriga e slabuta si previzibila, iar erezia e la ea acasa in aceasta carte.
Ma mir cum a putut prinde asa ceva la public...ce e mai grav, e ca unii cred ca ceea ce scrie acolo, ar putea fi adevarat.

Ultima modificare de monica (27/12/05 20:11)

27/12/05 20:10

Shilo
membru

succesul s-a datorat curiozitatii  dar si ignorantei cu care cititorii romanului privesc crestinismul in general , cartea este o fictiune in toata regula , documentarile lui D. Brown sunt ridicole , demersul sau are la baza dorinta de a mistifica o istorie care la randul ei a mistificat istoria primara a crestinismului , romanul este o mistificare prin care se incearca demascarea altei mistificari .

27/12/05 23:01

monica
membru

Ce parere aveti despre miscarea carismatica din cadrul Bisericii Catolice?
http://www.croixsens.net/eglise/mouveme ... atique.php
http://www.renouveau.ch/rcc1.htm
In engleza:
http://www.catholic-jhb.org.za/articles/charismatic.htm
http://pages.cpsc.ucalgary.ca/~bshouty/Charismatic.html
Un citat din articolul mai amplu, de pe site-ul de mai sus:
"The II Vatican Council opened the door to this concept in order to emphasize the fact that the manifestations of the Holy Spirit are not restricted to the time of the apostles, but that they are a continuous reality. Lumen Gentium, the councils document on the Church, states that "these charisms, both the ordinary and extraordinary, because they are necessary to the Church, should be received with thanks and consolation."

Ultima modificare de monica (18/01/06 11:44)

18/01/06 11:32

fineas
Exclus

Inregistat: 11/01/06
miscare carismatica ,are ca scop de a insela pe cei care fug dupa senzatii tari ,sa i prinda pe cei ignoranti ,mandrii, care cred ca stiu ceva ,si s paraleli cu scriptura ,2CORI 11;3,4.1CORI 8;1,2.

18/01/06 15:38

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
ai grija si tu

18/01/06 15:53

fineas
Exclus

are grija EL ,PSAL 7;11-3

18/01/06 17:28

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Psalmii 7:11 Dumnezeu este un judecător drept, un Dumnezeu care Se mânie în orice vreme.
Psalmii 7:12 Dacă cel rău nu se întoarce la Dumnezeu, Dumnezeu îşi ascute sabia, Îşi încordează arcul, şi-l ocheşte,
Psalmii 7:13 îndreptă asupra lui săgeţi omorâtoare şi-i aruncă săgeţi arzătoare!

probabil 11-13 vroiai

18/01/06 18:46

fineas
Exclus

scuze Psal  71 am uitat 1  asa este cum scrie in Psal 82;6-7.

18/01/06 21:00

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Psalmii 82:6 Eu am zis: "Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Prea Înalt."
Psalmii 82:7 Însă veţi muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare."

18/01/06 22:36

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05

fineas a scris:

scuze Psal  71 am uitat 1  asa este cum scrie in Psal 82;6-7.

eu cred ca ti se potriveste f bine ps 7, n-are rost sa-ti mai ceri scuze,...... si totusi......se pare ca nu-ti pasa de propunerile noastre, atunci noua de ce sa ne pese de ce postezi tu? iti imaginezi ca rasfoiesc biblia ca sa caut dupa referintele tale ca sa vad cum scoti lucrurile din context si strecori pe furis erezii nimicitoare? apropo unde scrie asta in biblie? nu de alta dar te-am mai intrebat la un subiect si erai pe dinafara.

ps:nu stiu dc ai observat insa pana nu ai venit tu cu "revelatile" tale se abordau problemele mult mai serios, dc ti-ai propus sa ne distorsionezi, cred ca ai reusit.....sper sa nu-ti tina prea mult.

18/01/06 23:22

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 14   Subiect inchis

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la