TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Secte si erezii Moderat de +Archangel+, Old Subiect inchis
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 11 12 13 14
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Bun! Deci cine creeaza mediul propice pentru ca omul sa pacatuiasca?Multe cuvinte duc la scrantirea limbii. Uite: am o prietena bolnava de diabet. Ma duc la ea si ii duc un tort exact asa cum si-ar dori sa manance.Ea mananca,macar putin, chiar daca stie ca nu trebuie. Si eu stiam ca nu trebuie sa-i duc tort. Ispita e tortul, ispititorul sunt eu. Ei bine, acum spune-mi...extrapoland la umanitate...cine e ispititorul?

04/09/07 22:38

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Eu zic (iar) sa propui un subiect despre ispita, ca vad ca tareeeee te preocupa.

Copiaza-ti primul mesaj cu ispita, si +Archangel+ sa-si copieze raspunsul, apoi iti copiezi al doilea mesaj, etc. Si discutati acolo.

04/09/07 22:40

eudemonistul
+

Nici vorba! Raspunsul pe care vreau sa-l capat foloseste topicului Secte si erezii.

04/09/07 22:43

april
admin forum

Aha. Sa vedem daca va folosi sau nu .

04/09/07 23:04

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

+Archangel+ a scris:

Citeste partea a doua a versetului 14. Versetul 14 e cauza iar 15 este efectul.

Ispititorul nu este Dumnezeu pentru ca nu El nu poate face rau si nici macar diavolul deoarece nu poate ispiti daca nu gaseste ceva in om. Ispititorii sunt propriile noastre pofte, suntem noi insine.

Ma simt nevoit sa te corectez, sper ca nu te superi. Propriile slabiciuni nu constituie o conditie necesara a initierii actului de ispitire, ci sunt necesare unei ispitiri "de succes", unde cel ispitit cedeaza. Sa-l luam ca exemplu pe Isus, care n-avea nici o slabiciune fiind fara pacat:

Evrei 2
18 Pentru că El [Isus] Însuși a fost ispitit prin ceea ce a suferit, El poate să-i ajute pe cei care sunt încercați.

15 pentru că nu avem un Mare Preot [Isus] care să fie lipsit de înțelegere față de slăbiciunile noastre, ci unul care a fost ispitit în toate felurile, ca și noi, dar fără să păcătuiască.

Cine l-a ispitit? Nu s-a ispitit pe sine insusi, ci diavolul l-a ispitit:

Luca 4
1 Plin de Duhul Sfânt, Isus s-a întors de la Iordan și Duhul L-a condus în deșert, 2 unde, timp de patruzeci de zile, a fost ispitit de Diavolul. În tot acest timp n-a mâncat nimic, așa că la sfârșitul acelor zile a flămânzit.
13 După ce L-a ispitit în toate felurile, Diavolul a plecat de la El pentru o vreme.

1 Tesaloniceni 3
5 De aceea, când n-am mai putut răbda, l-am trimis ca să afle despre credința voastră, ca nu cumva Ispititorul să vă fi ispitit și truda noastră să fi fost în zadar.

1 Cor 7
5Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decît doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăş, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpînirii voastre.

Chiar si Dumnezeul cel Atotputernic poate fi ispitit de oameni (fara succes insa desigur):

Evrei 3
7 De aceea, așa cum spune Duhul Sfânt:Astăzi, dacă auziți glasul Lui, 8 nu vă împietriți inimile, ca atunci când v-ați răzvrătit, în ziua când ați fost încercați în deșert, 9 când strămoșii voștri M-au pus la încercare și M-au ispitit și au văzut lucrările Mele 10 timp de patruzeci de ani!

Deci diavolulul, demonii si chiar unii oameni, sunt ispititori.

05/09/07 05:57

eudemonistul
+

Sa inteleg ca acesta este raspunsul valabil? Voi cunoasteti foarte bine Biblia si ma astept la un raspuns competent. Mai astept?

05/09/07 10:21

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

eudemonistul a scris:

Bun! Deci cine creeaza mediul propice pentru ca omul sa pacatuiasca?Multe cuvinte duc la scrantirea limbii. Uite: am o prietena bolnava de diabet. Ma duc la ea si ii duc un tort exact asa cum si-ar dori sa manance.Ea mananca,macar putin, chiar daca stie ca nu trebuie. Si eu stiam ca nu trebuie sa-i duc tort. Ispita e tortul, ispititorul sunt eu. Ei bine, acum spune-mi...extrapoland la umanitate...cine e ispititorul?

Raman la ceea ce am spus pana acum. Pofta nu i-o creezi tu. Pofta de tort e in ea insasi. Tu doar ii aduci mijlocul de satisfacere, de zamislire a poftei cum zice versetul 15. Incearca sa ispitesti un homosexual cu cea mai frumoasa femeie. Ia vezi, il faci sa pacatuiasca? E ca si cum ai ispiti un caine sa linga sare!

Diavolul este doar un combinator care stie care sunt slabiciunile noastre si incearca, pe cat i se da voie, sa creeze conditiile propice de implinire a poftelor. Iti aduce un tort cand tu ai diabet.

Klaudiu, si i-a reusit Diavolului sa-L ispiteasca pe Isus? Nu, pentru ca nu a gasit niciun carlig in El de care sa se poata agata!

P.S. Oricat de bine am cunoaste Biblia nu ai sa gasesti concordanta perfecta intre noi. Asa ca depinde cum definesti "raspuns competent". Toate pot fi raspunsuri competente din moment ce nu suntem subordonati unul altuia.

05/09/07 11:17

eudemonistul
+

Bun. Pana aici am inteles si m-am lamurit. Mai vreau ceva: "Tatal nostru" este rugaciunea suprema a crestinilor, lasata de insusi Iisus?

05/09/07 13:08

+Archangel+
Moderator

Aici iarasi facem nota discordanta fata de ortodocsi! Ei au carti de rugaciuni pe care le citesc si zic ca asa se roaga. Noi, neo-protestantii, folosim propriile noastre cuvinte cand vorbim cu Dumnezeu.

"Tatal nostru" cred ca ar putea fi considerata rugaciunea suprema. De fapt, acest model de rugaciune rostit de Isus este un adevarat compendiu de teologie si viata crestina si relationare cu Dumnezeu.

Si acum intreaba despre partea unde zice despre ispita!!! ;)

05/09/07 22:43

april
admin forum

Da' intreaba in alta parte ;) .

06/09/07 00:24

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

+Archangel+ a scris:

Klaudiu, si i-a reusit Diavolului sa-L ispiteasca pe Isus?

Binenteles ca Isus n-a cazut in ispita lui. Se pare ca problema e de comunicare: cand zic despre cineva ca e "ispitit" nu inteleg in sensul ca persoana respectiva se simte ispitita, ci ca exista cineva din exterior care vrea sa-l ispiteasca sa faca ceva gresit. Ca in cazul lui Isus.

06/09/07 05:35

eudemonistul
+

Dupa toate raspunsurile pe care le-am cautat si gasit, ajung la concluzia ca Dumnezeu este ispititorul.Iata cum se roaga crestinul, respectand porunca lui Iisus exprimata in rugaciunea suprema,Tatal Nostru:..."Si nu ne duce pe noi in ispita..." Nici nu mai e nevoie sa amintesc Cartea lui Iov.Va multumesc pt. ajutorul pe care mi l-ati dat.Voiam sa stiu cine ma ispiteste...

06/09/07 08:29

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Faină cocluzie. Eu dacă îi zic diavolului "şi nu mă duce pre mine la cazan"... conform principiului deductiv aplicat de tine, diavolul este cazangiul..., sau cel care aprinde focul de sub cazan..., sau cel care mă bagă în cazan...

Dacă te deranjează exemplul, înlocuieşte diavolul sau cazanul cu orice vrei tu. Concluzia nu poate fi decât aceeaşi: Tu confunzi persoana care te duce într-un loc unde poţi să faci sau nu o acţiune, sau poate să ţi se aplice sau nu o acţiune de către o altă persoană, cu "acţiunea/acţionarul" din locul respectiv.

Dacă pentru tine unul care te duce în ispită şi unul care te ispiteşte sunt una şi aceeaşi persoană, probabil că unele subtilităţi logice îţi scapă.

Ultima modificare de Filip. (06/09/07 09:08)

06/09/07 09:06

Site web  
eudemonistul
+

Filip, eu nu pretind ca sunt tot atat de destept ca tine. Ce vrei? Nu toti suntem inzestrati de Dumnezeu ca tine. Probabil ca ai fost printre primii. Eu, mai lenes, am luat ce-a ramas.In aceasta situatie, probabil ca tu ai voie de la divinitate sa rastalmacesti o rugaciune pe care insusi Iisus a dat-o crestinilor.Eu? ce vrei? Hidrocefal!Pentru mine nu e mare diferenta intre unul care imi arata o pepita de aur, chemandu-ma s-o iau si unul care ma ia de urechi si ma duce sa iau pepita.De unde sa surprind eu "subtilitatile"? oricum, asa cum sunt, nu prea harazit cu minte, observ si eu ca ratiunea deductiva ti-e total straina atat timp cat ai fost in stare sa dai exemplul pe care l-ai dat. Probabil ca esti obisnuit sa te scoli mai tarziu. Nu inteleg de ce ai facut un efort pt. mine.

06/09/07 09:24

april
admin forum

Deci nu vreti sa creati un subiect depre ispita. Ok.

06/09/07 09:29

+Archangel+
Moderator

eudemonistul a scris:

Dupa toate raspunsurile pe care le-am cautat si gasit, ajung la concluzia ca Dumnezeu este ispititorul.Iata cum se roaga crestinul, respectand porunca lui Iisus exprimata in rugaciunea suprema,Tatal Nostru:..."Si nu ne duce pe noi in ispita..." Nici nu mai e nevoie sa amintesc Cartea lui Iov.Va multumesc pt. ajutorul pe care mi l-ati dat.Voiam sa stiu cine ma ispiteste...

Acum inteleg de ce ai devenit satanist! Dupa cum zice Filip unele subtilitati logice iti scapa!!!

Dumnezeu nu ispiteste. Diavolul e cel care o face. Dumnezeu doar ii permite sau nu sa faca asta. La fel, stabileste si limitele in care o face. Prin extrapolare ai putea sa deduci ca Dumnezeu ar fi factorul de decizie ultima si prin transpunere El ispiteste. Rugaciunea nu se refera la ispitirea facuta de Dumnezeu ci la a-L ruga pe Dumnezeu sa limiteze influenta diavolului. Poate urmatorul verset o sa te ajute:

Matei 4:1  Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul.

Desi Isus a fost dus de Duhul Sfant in pustie (a fost dus pe scena ispitirii) nu Dumnezeu L-a ispitit ci diavolul. Poate asa reusesti sa intelegi diferenta.

Si e nevoie sa amintesti Cartea lui Iov. Cine l-a distrus pe Iov? Dar, cu toate ca diavolul avea planul lui, Dumnezeu il avea pe al Lui. Cum se termina toata povestea?

Iov 42:5  „Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te-a văzut.
6  De aceea mi-e scârbă de mine şi mă pocăiesc în ţărână şi cenuşă.”

Prin ispita Iov a capatat o mai buna intelegere despre Dumnezeu si despre relatia lui cu El. Pentru ca:

Ioan 17:3  Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.

06/09/07 15:18

Pagini: 1 ... 11 12 13 14   Subiect inchis

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la