TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Isus Hristos Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 8
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Si eu vreau sa adaug ca "relatia" dintre Isus Hristos si Maria Magdalena nu are nici o baza istorica. Nu crezi ca daca ari fi existat cu adevarat ar fi macar o singura data mentionata in manuscrise?!

15/11/06 05:32

Site web  
helios
membru

Inregistat: 12/11/06
Da! Sunt deacosd cu voi, insa venirea Marie la mormint si faptul ca s-e arata ei pentru prima data ar spune ceva.
Insa aici oricum functioneaza afirmatia: Cui i-se iarta mult, iubeste mult! Si cred ca acesta este un rezultat la acest, as putea spune, incident.

Insa ceea ce face ca aceasta ideea sa nu aiba nu fundament este din cauza ca aceasta istoriara este mai veche. Insa cind a aparut aceasta versiune se spunea ca Isus s-a casatorit cu Maria cind si-a venit in fire, si apoi au plecat impreuna in Pakistan. Insa la D'avinci, este prezentat ca Franta a fost locul de poposire, si inca nu pentru ambii, aici Isus murise. Doua idei care se bat cap in cap.
Deaceea cartile apocrife nu au greutate pentru ca ele au aparut cam putin mai tirziu, si cei care incercau sa faca canonul nu putea sa dea greutate acestor carti pentru ca puneau la indoiala utenticitatea autorului si a mesajului cartii. Si pentru aceasta ei au facut ei un standard pentru selectarea cartilor cu o greautate deosebita.

Ultima modificare de helios (15/11/06 08:42)

15/11/06 08:38

helios
membru

Acum as vrea sa va mai spun inca ceva! Poate ati auzit ca se lucreaza la un film in care este prezentat Isus ca si homosexual. Puteti cumva nega acest lucru?

15/11/06 08:45

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

helios a scris:

Acum as vrea sa va mai spun inca ceva! Poate ati auzit ca se lucreaza la un film in care este prezentat Isus ca si homosexual. Puteti cumva nega acest lucru?

Ce sa negam ? Ca sa lucreaza la un asemenea film ??

gfod, mie nu-mi place in ce se transforma subiectul propus de mine. Tu ce zici ?

15/11/06 14:16

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Nici mie. Hai sa ne oprim aici, ok(helios)? In ce priveste filmul, am auzit si eu si tot ce pot sa spun ca nu m-ar mira, la cat de stricata e lumea! (punct)

15/11/06 18:55

Site web  
helios
membru

Sa stiti ca este usor sa spuneti ca s-a deviat de la subiect. Insa eu cit am studiat la CTP (Colegiul Teologic Pedagogic) am urmarit ce s-a intimplat in istorie, cum au reactionat crestinii, care au fost menirea lor pe acest pamint, etc... Insa, de ce voua va este teama sa va duceti la capat chemarea la care v-a chemat Hristos? Petru spune: Fii gata oricind sa dai socoteala de credinta (convingerea) care este in tine! Si convingerea mea, a ta depinde de acest OM care a lasat o amprenta puternica asupra istoriei, adica Isus.

Cemarea celui credincios este de a si cunoste convingerea, de a spune altora despre ea si asi apara convingerea ce o are.
Aici cred ca voi daca renuntati asa de usor la convingerile voastre, nu puteti sa-va aparati macar ca un "luptator ranit", atunci cred ca este o problema in convingerile celor care se numesc crestini. Imi pare rau!

Insa acest subiect al filmului in care Isus este homosexual isi are citeva cirlige in biblie, si daca noi cei care ne numim crestini si aparatori ai adevarului (sigur ca suntem) fugim de a da fata cu realitatea, oare ce va fi mai apoi? Acesta idee trebuie data peste cap! Cum? Trebui de vazut. Daca doriti acele cirlige vi le pot prezenta cu siguranta.

Insa sa nu uitati nu trebuie sa ne uitam chemarea de crsdincios. Am fost incurajat de profesorul meu de Apologetica sa nu ocolesc aceste teme, ci sa le studiez si la momentul potrivit sa pot da socoteala. El a inceput tot asa si acum este cel mai bun apologet, toti erau mindri de el si de orele lui cind eram in coelgiu.
SA STITI FIECARE TREBUIE SA DEA SOCOTEALA DE CEEA CE A PUS DUMNEZEU IN FIECARE DIN NOI. SI NU TREBUIE SA FUGIM DE LUPTA CA NISTE LASI. EROU POTI FI DOAR LUTIND, DAR NU EVADIND DE PE CINPUL DE LUPTA.

Imi cer scuze cada am ofensat pe cineva!
Insa Evanghelie pe fiecare din noi trenuie sa ne confrunte. Ea ne migie dar ne si disciplineaza.

Ultima modificare de helios (15/11/06 22:31)

15/11/06 22:28

gfod
membru

Nu vreau sa demonstrez ca Isus nu a fost homosexual pentru ca mi se pare  o slujba mizerabila, gandindu-ma numai la ce presupune. Dar un lucru stiu sigur, ca in contextul religios si cultural al Israelului contemporan lui Isus, un rabbi nu prea putea "face" pe homosexualul...

16/11/06 00:55

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Mi se pare aberant ca sa te gandesti la asa ceva(ideea filmului). Ce sa mai spun de a face un film ... oameni bolnavi, robi ai pacatului care nu stiu cum sa perverteasca imaginea celui care a murit si pentru ei. Stau si ma gandesc, daca eu mi-as da viata pentru asemenea pacatosi ... au noroc ca Isus nu a gandit ca mine.

16/11/06 01:57

helios
membru

STOP!
Nimeni nu a spus ca eu ma gindesc la faptul ca Isus a fost homosexual, ceea ce am spus eu a fost cu totul altceva! Eu am dorit sa vad cum veti reactiona voi, demonstrind conceptul vostru depre Hristos. Cine a fost El, a fost El din categoria aceasta, si asa mai departe. Insa voi reactionati in felul acesta!

Afirmatia ta gfod suna ca tu crezi ca Isus este homosexual. Tu ai spus ca:          Nu vreau sa demonstrez ca Isus nu a fost homosexual pentru ca mi se pare  o slujba mizerabila.
Chiar crezi aceasta?

Vezi tu poate ai facut o greseala in exprimare. Insa cineva are o greseala in gindire, si aceasta este mult mai rau.
Deacea noi trebuie sa fim cu ochii in patru, nu cu miinile incrucisate. Nu trebuie sa lasam sa gindeasca orice, pentru ca acest orice poate influienta negativ.
Spuneti citi oameni dupa ce au vazut filmul Codul lui D'avinci si-au ridicat o multime de intrebari? Cine trebuie sa le dea raspuns la aceste intrebari, daca nu un copil al lui Dumnezeu care isi cunoaste bine chemarea.
Deaceea provocarea care am facut-o a fost una pentru a pune putin in miscare creerul celui care se numeste copil al lui Dumnezeu.

Imi pare rau ca ati reactionat asa! Daca voi nu doriti sa continuie aceasta tema, o voi opri si vom discuta ceea ce va place voua. ok?

Ultima modificare de helios (16/11/06 02:21)

16/11/06 02:17

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Stii ce e ciudat? De cand am venit in tara asta mizerabila unde ma invart dau numai de divorturi, de relatii sexuale premaritale, de legalizarea preotilor homosexuali, de pastori homosexuali, etc. Unde se discuta despre lucrurile astea acum cativa ani?! Acum cativa ani nici nu auzisem de homosexuali, etc. Chiar lumea asta e asa de orbita de cel rau? "Au ajuns sa numeasca binele rau si raul bine. Nici nu incerc sa demonstrez ca Isus nu a fost homosexual. Nu ma pun cu nebunii. Faptul ca a avut ucenici, ca Ioan se odihnea la pieptul lui nu-mi zic nimic altceva decat faptul ca in biserica erau randuiti ca sa lucreze numai barbatii si ca a avut o relatie platonica, de prietenie adevarata cu Ioan, cu ceilalti ucenici. Ca sa cauti nod in papura e o nebunie! Fiecare poate veni cu o noua filosofie luandu-se dupa "carligele din Biblie!"

16/11/06 04:16

Site web  
helios
membru

Stiti ce am inteles pina acum din acesta discutie? Dau un exemplu: Eu va spun sa spuneti ceva despre prima litera a cuvintului "Coke", adica la "C". Insa voi imi spineti despre "Coke", dar nu despre"C". Este greu sa citesti cite o litera, pentru ca e greu sa vezi o logica. Logica apare mult mai clar abea atunci cind ai cuvintul.

Cred ca ati inteles ceea ce am dorit sa spun, si cred ca nu voi mai raspunde la aceasta tema. Si aceasta pentru ca sunt inteles gresit!

Va multumesc pentru intelegere!

Ultima modificare de helios (16/11/06 05:16)

16/11/06 05:14

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
@helios  - ai inteles gresit, eu nu te-am acuzat pe tine, ci pe cei care vor sa faca filmul ;)

16/11/06 09:25

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Helios, e bine să existe oameni care se preocupă cu a răspunde "atacurilor" concepttuale lansate de Satan la adresa adevărurilor lui Dumnezeu.

Pe un blog care trata subiectul Codului lui Da Vinci reluam spre prezentare un adevăr binecunoscut şi de bun simţ în care spuneam că fiecare mădular în Trupul lui Hristos are o funcţie, pe care ar fi bine să şi-o urmeze. Şi fiecare mădular are nevoie de celălalt.

Exemplu practic: creştinul care se ocupă cu combaterea ereziilor nu are timp să viziteze pe cei bolnavi. Dar dacă ajunge să fie bolnav are nevoie să fie vizitat de unul care se ocupă cu vizitarea bolnavilor. Cel care se ocupă cu vizitarea bolnavilor nu are timp să studieze tot felul de deviaţii scornite din Biblie sau din lume, dar pe care le întâlneşte pe teren. Dar stând la căpătâiul bolnavului studios se încarcă de la acesta cu cunoştinţele strânse, rezumate şi prezentate concis de primul. E limpede?

Nu te stresa dacă nu găseşti chiar în acest moment pe acest forum oameni care să doresacă să se implice într-o astfel de discuţie despre Hristos, legată de acuzaţii de minciună în privinţa celibatului, homosexualitate şi pedofilie. E mai mult ca sigur că foarte puţini vor dori să abordeze o astfel de perspecitvă, pentru că o consideră prea jignitoare pentru Mântuitorul lor.

Există însă oameni în lume care au dorinţa sinceră de a fi lămuriţi în privinţa acestor lucruri şi pentru care poţi face o lucrare de evanghelizare în acest sens. Deci nu renunţa în nici un caz la ea, nu pentru că Isus ar avea nevoie de apărarea ta, ci pentru că El vrea ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi are nevoie de elementele fizice de pe acelaşi plan - adică alţi oameni - care să constituie suportul prin care El să le răspundă frământărilor şi nelămuririlor de ORICE FEL ar fi
nevoie.

Eu unul consider că tematica abordată de tine are legătură cu topicul şi constituie un cap de pod de evanghelizare în mijlocul societăţii pervertite în care trăim. Eu sunt dispus să stau de vorbă cu tine la acest topic pe această tematică, deşi nu prea am idee cum să încep.

ÃŽn primul rând hai să pun câteva întrebări, bazate oarecum pe practicile juridice: ce putem considera ca surse credibile aduse în sprijinul unor astfel de acuze, respectiv în sprijinul apărării? Cine să fie judecătorii? Cum putem stabili care este versiunea adevărată a unor fapte prezentate atât diametral opus de către dopuă părţi? (Deşi întrebările par a avea caracter general, totuşi aş vrea să le gândim strict în contextul discutat.)

Ultima modificare de Lupea_Filip (16/11/06 09:45)

16/11/06 09:42

Site web  
gfod
membru

Am zis ca nu vreau sa demonstrez pentru ca mi se pare gretoasa insasi acuzatia. Am fost subiectiv si n-am fost inteles. Cum spunea si Filip, suntem madulare diferite, iar eu nu simt "chemarea" sa argumentez cu oamenii despre asta. Chemarea mi-o simt altundeva.

16/11/06 15:08

Site web  
helios
membru

Multumesc! Cred ca tu, LUPEA_FILIP, ai privit aceasta abordare sufucient de constructiv. Iti dau un 10.
Insa as vrea sa fa o mica mentionare, cred ca si cel care face vizite ar trebui sa-si cunoasca crezul, si viceversa - adica cel care apara trebuie sa faca vizite. Poate nu la nivel, dar, tebuie sa existe ceva.

Despre surse care te pot ajuta in apararea adevarului este cu siguranta Biblia, apoi informatiile istorice. Indeosebi este un istoric (sigur, sint mai multi) cu numele Iosif Flavius, el a fost contemporan cu Isus. In manuscrisele lasate de el este multa informatie. Apoi multi scribi care au fost pe linga conducatorii regiunii, ei scriau informatie despre acel conducator ca sa nu fie uitat de catre popr. In scrierile lor ei au adaugat pe Acel om important al istoriei, Isus Hristos.

Cei mai buni judecatori ai acestor idei este chiar logica omului. Insa in unele cazuri este greu sa prezinti logic, dar aici Dumnezeu a lasat un loc pentru ca omul sa-si poata exercita credinta nu doar logica.

Intotdeauna versiunea adevarata a fost si ramine Biblia, insa in perioada in care traim oamenii mai au nevoie de ceva. Si Dumnezeu s-a ingrijit de aceasta, ele sunt: sursele istorice, unle experimente care au esuat si ramin sub semnul intrebarii, si sunt multe altele (totul depinde de situatie). Sa stii ca Dumnezeu niciodata nu a ramas in pana de informatie sau de dovezi in favoarea Sa.

Ultima modificare de helios (17/11/06 04:22)

17/11/06 04:17

filip
membru

OK, helios.

Uite o observaţie bazată pe argumentaţie logică: unii dintre cei care sădesc sămânţa îndoielii privind "orientările sexuale" sau starea maritală a lui Isus Hristos se folosesc de anumite citate din Biblie care, spun ei denotă o apropiere mai mult decât firească între Isus şi Maria Magdalena, Isus şi copii, Isus şi apostolul Ioan. Ce mi se pare ciudat la aceştia este că deşi cred Biblia ca bază istorică documentară pentru aceste scene pe care le-au ales în argumentaţia lor, nu mai cred Biblia în ceea ce priveşte alte întâmplări istorice menţionate acolo cu privire la viaţa lui Isus şi a apostolilor, nu mai cred veridicitatea înregistrăii învierii şi nu mai cred declaraţiile proprii ale lui Isus. Ciudat, nu?

Cei care nu cred că Biblia este adevărată, ci doar o colecţie de basme şi fantasmagorii, pe lângă că totuşi cred că Isus menţionat acolo nu a fost un basm sunt dispuşi să creadă şi alte "izvoare istorice" apărute contemporan cu scrierile Noului Testament, din care să extragă tot felul de lucruri secrete, tot felul de mistere şi coduri care ar prezenta cu adevărat realitatea, spun ei. Prin urmare dacă ar fi să supunem probele lor într-o instanţă, nu ar putea avea o valabilitate superioară Bibliei, pentru că nu ar avea posibilităţi fizice concrete (medicină legală sau alte metode ştiinţifice) pentru a susţine ceea ce ei prezintă ca fiind adevărul. Prin urmare orice juriu ar putea să spună simplu că şi ceea ce afirmă ei este de fapt o chestiune de credinţă, la fel ca şi Biblia. ÃŽn acest caz, în sprijinul uneia sau alteia dintre părţi ar trebui aduse dovezi suplimentare.

Iar dacă e să vorbim de dovezi suplimentare se va ajunge să fie mutată sfera discuţiilor din zona strictă a vieţii morale din punct de vedere sexual a lui Hristos, în arii mai largi care ar arunca o lumină asupra intenţiilor şi credibilităţii avocaţilor, martorilor, specialiştilor şi nu în ultimul rând a părţilor în cauză din cele două tabere. Practică destul de obişnuită, de altfel în tribunale.

Iar de aici discuţia evident ar cuprnde întregul spectru al dezbaterii dintre creştinism şi restul lumii din ziua de azi: creaţie vs. evoluţie, Dumnezeu vs. supra-om, moralitate vs. haos etc. etc.

Aşa că se poate vedea, cred eu, limpede cum şi acest atac la adresa lui Hristos face de fapt parte din planul concertat al lui Satan de a determina oamenii ca de fapt să nu creadă în Hristos şi să nu fie mântuiţi. Un lucru care nu poate fi neglijat şi aruncat undeva într-un colţ sperând că se va rezolva de la sine. Dacă facem aşa, se va întâmpla la fel cu pătrunderea evoluţionismului în şcoli. Peste 20 de ani ni se va părea normală pedofilia, homosexualitatea, menajul în trei şi alte lucruri din acestea în biserică pentru că... nu-i aşa, şi Isus le-a trăit?!

Deci, cine are chemare pentru apologetică în acest domeniu... pe cai, că n-avem curând!

Ultima modificare de Lupea_Filip (17/11/06 09:41)

17/11/06 09:36

Site web  
helios
membru

Ei Filip! Sa stii ca nu prea ma inteles la ce te-ai ferefit, insa sa stii ca atunci cind esti intr-o confruntare cu cineva si avind foarte bune argumente si totodata avind o intonatie de oratorie. Cu sigurata poti avea un mare impact in discutia respectiva.

Sa tii minte ceva! Ori de cite ori o sa ti-se intimple vreun asemenea incident sa nu incerci sa demonstrezi persoanei respective ca ea nu detine informatie potrivita, ci lucrul cel mai importan este sa ii indrepti privirea catre Cel care te-a salvat pe tine. Pentru ca tu cu propriile tale forte nu vei putea niciodata sa faci fata, doar dind voie Celui care detine toata puterea, doar El te va ajuta sa fii convingator si plin de putere. Conditia este sa-L prezinti pe EL in toata discutia, ca acea persoana sa poata sa spuna: SE MERITA SA-MI SCHIMB PAREREA!

Am afirmat mai devreme ca Dumnezeu lasa un loc unde persoana in cauza trebuie sa-si demonstreze credinta, si cind vei ajnge la acest test cu ea si va esua sa stii ca ai iesit invingator alaturi de Campionul Campionilor.

Imi cer scuze daca eu nu am raspuns la ceea ce tu ai vrut.
Hristos a spus: Sa iubesti pe vrejmasi!
Si aici ei joaca rolul de vrajmasi ai tai, trebuie sa ne invatam sa ii iubim, nu sa sa-i respingem sau sa-i neglijam ca au o parere gresita. Iubindu-i doar, putem sa ne atingem telul propus in Hristos.

Ultima modificare de helios (19/11/06 23:36)

19/11/06 23:29

filip
membru

Ai dreptate, principiul de bază este să-L prezinţi pe Hristos.

Cât despre ceea ce am scris eu... păi nu vroiam să înţelegi nimic. ÃŽmi exprimam doar nişte mirări cu privire la ceea ce unii oameni au impresia că e logic din punctul lor de vedere, iar mie nu mi se pare că ar fi. Asta nu face decât să sublinieze că lupta de fapt e la nivel spiritual, nu la un nivel argumentativ bazat pe observaţii juste.

Şi există apologeţi care încearcă tocmai să demonstreze acest lucru, convingând omul că la urma urmei totul este o chestiune de credinţă, şi aducându-l faţă în faţă cu alegerea.

Eu unul, personal, aş avea nevoie de a fi pus în faţă cu o argumentaţie. Şi mă gândesc că mai sunt şi alţii ca şi mine. Dumnezeu poate răspunde oricărui arhetip uman.

20/11/06 09:18

Site web  
helios
membru

Imi pare bine de cele scrise de tine Filip, insa sa stii ca Dumnezeu la unele teme a lasat ca sa fie acele argumente (asa cum le spui tu, bazate pe observatii juste). Si stii pentru ce? Pentru ca sa ramina fara cuvinte cei care se numesc intelepti si invatati. Intotdeauna Dumnezeu a avut ultimul cuvint.

20/11/06 22:15

bianca20
membru

Inregistat: 23/11/06
sunt de acord cu helios.raspunsul meu la intrebarea daca putem nega acest lucru?probabil noi nu dar BIBLA poate.e adevaratul cuvant a lui DUMNEZEU inspirat in ea si citindul iti dai seama ca nuti inspira nici un sfert din ceea ce spune da vinci.

23/11/06 20:33

helios
membru

Vrea sa va spun ceva de autorul cartii Codul lui D'avinci. El a fost dar in judecata de 2 persoane pentru ca a plagiat o cartea a acestora (un roman). Se spune ca el a luat de acolo toate ideiile si le-a atribuit lui, introducind faza cu Isus si Mria Magdalena.
Intotdeauna adevarul a fost mai usor si minciuna mai grea. Deaceea adevarul intotdeauna iese la suprafata. ex.: Apa si uleiul.
Asa ca, sa fiti linistiti ca Isus nu a fost nici sotul si nici amanatul Mariei Magdalena. Adevarul a fost intotdeauna biruitor.

23/11/06 21:38

silviu-o
Exclus

Inregistat: 23/07/06
x

Ultima modificare de silviu-o (21/03/07 11:12)

21/03/07 10:23

RALU_NISTOR
membru

Inregistat: 19/03/07
Biblia e singura adevarata 100%,fara nici un dubiu,restul nu conteaza.Eu n-am auzit de evanghelia Mariei Magdalena,poate sunt ramasa in urma?!!?Cred ca ne incurcam prea mult in discutii despre DL ISUS si uitam ca ceea ce conteaza e relatia mea cu EL,cat de mult loc are in viata,inima mea,il mai iubesc?cat?cum ii arat recunostinta mea pt.tot ce mi-a oferit?CAT DE DEPARTE POT SA MERG PT. EL??????????

21/03/07 10:59

silviu-o
Exclus

Inregistat: 23/07/06
Voi continua  dezbaterea la acest subiect deosebit de important (Isus Hristos-nu povestile moderniste si novatoare despre el),subiect cu o problematica  crucială in existenta noastra, dar care, iata, nu se bucură  de o atenţie prea mare. Poate daca era vorba de ceva mai ,,interesant” si mai actual si mai putin incarcat de misticism din perspectiva a ceea ce gandesc  forumistii.
     Isus s-a facut fară de inceput, in chip negrăit din Dumnezeu Tatal si exista inaintea veacurilor, si era prin Sine mai presus de orice natura,dar s-a coborat pentru om sub amandoua, nascandu-se dupa trup si in timp (adica in Istorie). Pentru Dumnezeu acest act inseamna acceptarea unei miscari care nu contrazice nemiscarea Lui, sau a unei nasteri temporale, care nu-l coboara din eternitatea Lui. Pentru firea omeneasca aparitia unui nou mod de naştere, intr-un anumit fel, este o restabilire a firii in starea anterioară, originara, produsă prin suflare dumnezeiască. Cuvantul s-a facut fiintă mai presus de fiintă, dand firii un alt principiu al facerii si al nasterii, concepand si ca o samanta propriul trup, caci cea care-l nastea era si fecioara si maica, inoind firea prin intalnirea celor opuse.
     Fiinta tuturor virtutilor este insusi Domnul nostru Isus Hristos, precum s-a scris.,, care ni s-a facut noua de la Dumnezeu intelepciune, dreptate, sfintire si mantuire,, (1 Cor.1;30). Acestea se zic despre Isus in mod absolut, ca fiind prin sine insusi inţelepciunea, dreptatea si sfinţenia, nu in sens limitat cum se spune despre noi, de exemplu om inţelept, sau om drept.
Ceea ce a parasit Adam de bunavoie nasterea din Duh spre fericire si comuniune cu D-zeu , fiind osândit sa se nasca trupeşte spre stricaciune, a restabilit Cuvantul, facandu-se de bunavoie om, ca un bun si de oameni iubitor, caci s-a asezat sub greseala noastră, osândindu-se cu voia pe Sine Insusi impreună cu noi. ,,El cel liber si fara pacat”. Si  primind să suporte naşterea noastră din trupuri, in care statea puterea osândirii noastre, a restabilit tainic nasterea noastră in Duh. Si dezlegand in Sine pentru noi legaturile nasterii trupesti, ne-a dat noua celor ce credem in numele Lui, putere prin nastere cu voia in Duh, sa ne facen fii ai lui Dumnezeu in loc de fii ai poftelor noastre trecatoare, ai trupului si ai sangelui nostru. De aceea Dumnezeu se face om, ca sa mantuiască pe omul cel pierdut.
      Astfel Cuvantul lui Dumnezeu se face om, incepand adunarea generală a tuturor in Sine pornind de la dezbinarea din noi, dar se intrupeaza intr-o randuiala mai presus de fire, nascându-se dintr-o fecioara, fara samanta barbateasca. Prin aceasta a depărtat din fire deosebirea şi impartirea intre barbat si femeie, caci in Hristos nu mai e parte ,,barbateasca si parte femeiasca,, ci Omul ca intreg. (Gal. 3, 28)
    Unind prin Sine Insusi părtile naturale sfâşiate ale firii universale in totalitatea ei si raţiunile generale manifestate in părţi, prin care se infaptuieşte unirea celor despărţite, Cuvantul implineste planul lui Dumnezeu Tatal readunand toate in Sine,  asa cum e  surpins de simbolul sfintei cruci- cuprinderea orizontala si verticala , a readus la El orizontul uman prin imbratisarea mortii si dumnezeiescul sacrificiu, unind cele din cer si cele de pe pamant, caci prin El au fost si create.
       Dumnezeu nu dobandeste binele prin relatie, ca si noi, ci il are in afara relatiei, noi insa il avem prin relatie, caci suntem schimbatori, pe cand El este neschimbator. Cel ce a fost creat, omul continuă să existe  incomplet pe lumea asta ca sa se vada ca numai in comuniune cu Dumnezeu are viaţa deplină!
        Cuvântul in taina intruparii a luat firea dumnezeiasca , precum s-a spus (Col. 2;9) ,,intru care locuieste, trupeste, toata plinatatea dumnezeirii”. . Cuvantul a luat de la noi toate ale noastre afara de pacat, care nu apartine firii, ci fiintei de dupa cadere.  Trupul Domnului s-a unit dupa fire si dupa ipostaza cu insusi Dumnezeu Cuvantul. Trupul lui Dumnezeu se poate numi teofor (theo phoros) (purtator de Dumnezeu), ca unul ce poarta pe Dumnezeu Cuvantul prin unire nedespartită; iar mama ce l-a adus pe lume Maica Domnului.

Ultima modificare de silviu-o (21/03/07 19:47)

21/03/07 11:11

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

april a scris:

Isus Hristos. Figura centrala a crestinismului.

Fara El nu am fi putut vorbi de fapt despre Crestinism.

Va invit sa vorbim despre El. Despre Numele, Persoana, viata, lucrarea, moartea si invierea Lui...

Cine este Isus?
  Noul Testament ni-L prezinta ca fiind Dumnezeu.Tit2:13"asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos."
  Marta I-a zis lui Isus:"Cred ca Tu esti Hristosul,Fiul lui Dumnezeu care trebuia sa vina in lume!".Natanael a recunoscut ca Isus era Fiul lui Dumnezeu,Imparatul lui Israel.Ioan Botezatorul a anuntat si el venirea lui Isus.Mai avem si marturiile apostolilor care au murit pentru credinta lor in Isus,in invierea Lui si in faptul ca a fost Fiul lui Dumnezeu.Ceea ce a completat aceste marturii a fost faptul ca a inviat din morti!Iar martori au fost tot apostolii.Luca24:48"Voi sunteti martori ai acestor lucruri!"

23/03/07 12:43

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la