TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Din predica de duminica Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Spunem si auzim zilnic o multime de vorbe. Ma intreb cu ce ramanem din predica de duminica. Ce-ar fi sa impartasim cu ceilalti ceea ce noi am invatat dint-un mesaj, dintr-o predica. Poate asa o sa fim mai atenti la predica.

Din predica de duminca asta eu am ramas cu un singur lucru: avem probleme in viata noastra pentru ca in loc sa ne concentram pe solutie toata atentia noastra si concentrarea noastra este asupra necazului. Misionarul care a predicat zicea ca atunci cand suntem bolnavi, de exemplu, trebuie sa avem privirea atintita spre solutie nu spre plangere. Vreau sa zic ca deja am pus acest principiu in practica si FUNCTIONEAZA! Tu ce ai invatat?

Ultima modificare de Larisa (20/06/06 05:08)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

20/06/06 05:07

Site web  
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
pai,eu din predica de duminica am invatat ca este mai important pt noi sa ne dorim daruri spirituale,si pe urma nevoile de pe acest pamant.Sa ma gandesc la lucrurile din cer,nu la lucrurile de pe pamant.
Coloseni 3:2 Gîndiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pămînt.
1 Ioan 2:15 Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.
1 Ioan 2:16 Căci tot ce este în lume: pofta firii pămînteşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este dela Tatăl, ci din lume.
1 Ioan 2:17 Şi lumea şi pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămîne în veac.
Si am mai invatat ca ar trebui sa fim cu gandurile spre cer(nu stiu daca traducerea corespunde cu cea in engleza:Heavenly Minded) ceea ce inseamna sa avem cat mai multa partasie cu Dumnezeu si sa ne dorim daruri spirituale.


20/06/06 09:54

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
In duminica asta Father John(asa il cheama pe pastorul nostru) a vorbit despre modul in care trebuie sa ne rugam si am facut practica. El zicea ca nu e sanatos sa facem rugaciuni de tip lift: "Doamne o/il aduc inaintea ta pe X" ci atunci cand vrem sa ne rugam pentru cineva sa cerem mai intai inima lui Dumnezeu pentru persoana respectiva. In acel moment Dumnezeu poate sa ne reveleze lucruri minunate cu privire la persoana respectiva. Poate doar vom incepe sa plangem, poate vom fi tacuti, poate vom avea cuvinte de cunostinta sau proorocie pentru X. Ideea centrala este sa cerem inima lui Dumnezeu pentru persoana respectiva.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

06/07/06 05:08

Site web  
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
Duminica trecuta am invatat despre puterea dragostei. Mesajul a fost citit din 1Ioan 3:10-12,4:7-10


1.Dragostea are putere de asigurare:trebuie sa umblam in neprihanire si sa iubim pe fratii nostrii

2.Dragostea ii convinge pe cei din jur ca suntem mantuiti si ne convinge chiar si pe noi de mantuirea noastra:"suntem crestini daca avem dragoste"

3.Dragostea are putere de vindecare:I Ioan 3:19,20
- vindecarea inimii
- vindecarea mintii

4.Dragostea are putere de impacare:relatia dintre om si Dumnezeu
- principiu gresit: impaca-te si apoi iubeste
- principiu corect: iubeste si apoi impaca-te!!!!!!

5.Dragostea are putere de transformare
- 4 nivele 1Ioan3:11,12:nivelul crimei
           1Ioan3:15:nivelul urii
                1Ioan3:17:nivelul indiferentei
                1Ioan3:23:nivelul iubirii crestine
Domnul isi arata dragostea prin cei mantuiti

6.Dragostea are puterea de a da fericirea
Ioan,cand nu mai putea predica zicea doar aceste cuvinte:"Copilasilor,iubiti-va unii pe altii."


Cata dragoste vezi in inima ta?

Ultima modificare de sweet andra (18/01/09 18:35)


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

06/07/06 08:59

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Duminica asta pastorul nostru a predicat din Efeseni 1: Identitatea noastra in Hristos, faptul ca suntem infiati. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost marturia unei doamne care a fost adoptata. Ea a zis ca in legea evreiasca copilul natural putea fi renegat, dar niciodata un copil infiiat nu putea fi alungat. Va dati seama ca Dumnezeu ne-a adoptat in familia lui? Nimeni nu ne va putea smulge din mana Lui. Vreau sa zic ca ala a fost un moment de revelatie. O perla a fost aruncata!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

19/07/06 05:06

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Duminica asta pastorul care a fost la noi la bise a vorbit despre importanta mersului la biserica si a dat un exemplul fantastic. A zis ca intr-o parohie era un crestin care nu mai vroia sa vina la biserica pentru ca a zis ca se poate inchina si acasa. Pastorul i-a zis ca poate e adevarat in cazul lui. Fara sa spuna altceva a mers in fata semineului si a luat un carbune care ardea bine si l-a pus deoparte. Incet, incet carbunele s-a stins si s-a facut rece. Dupa cateva minute l-a luat din nou si l-a aruncat din nou in foc. Imediat s-a aprins. Nu a fost nevoie de alte comentarii!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

05/09/06 05:58

Site web  
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
Astazi s-a predicat despre credinta.Pastorul ne-a spus ca binecuvantarile naturale sunt rezultatul binecuvantarilor spirituale.Binecuvantarile spirituale sunt rezultatul credintei.Credinta este rezultatul revelatiei si revelatia este rezultatul timpului de calitate petrecut citind scripturile.
A sta in credinta inseamna a gandi si a trai conform Cuvantului lui Dumnezeu.
Ne-a dat exemplul ciupercii.Toamna cand este vremea ciupercilor te duci seara la culcare si nu vezi nimic pe camp,iar a doua zi de dimineata vezi deja ciuperci crescute prin iarba.Asa este si crestinul care nu sta in credinta.Se trezeste de dimineata are o mica problema.Pana la pranz are cea mai mare problema din Bucuresti,apoi pana la cina are cea mai mare problema din Romania si pana se culca are cea mai mare problema de pe lume,cand defapt este doar o problema minuscula dar pentru ca se gandeste la ea toata ziua i se pare imensa si nu are rezolvare.
In Marcu 11:22-24 Isus ne-a spus sa vorbim muntelui,nu sa ne gandim la munte si sa ne intrebam cum sa-i vorbim sau sa vorbim altora despre muntele nostru(cum obisnuim sa ne plangem).
De asemenea pastorul ne-a mai povestit ca a cunoscut oameni care se roaga pentru credinta,ceea ce este incorect deoarece credinta ne-a fost data atunci cand ne-am nascut din nou.
Romani 12:3 Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decît se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă, pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.
Apoi Biblia i-a numit pe crestini credinciosi.Credinta pentru un credincios e ca apa pentru un peste si cerul pentru o pasare.


15/10/06 18:14

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
„Înţelege ce-ţi spun; Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile.” (2 Timotei 2:7)

   Putem intelege Cuvantul şi adevarurile din Cuvant cu mintea – dar nu este suficient. Cu mintea intelegem multe lucruri din Cuvant, dar este necesar ca ceea ce intelegem cu mintea sa coboare la inima, şi numai atunci cand intelegem şi cu inima putem trai Cuvantul, cu ajutorul Domnului care ne „va da pricepere in toate lucrurile”. Altfel, cunoastem cu mintea, dar nu traim, pentru ca trairea, cu toate deciziile,  hotaririle şi faptele, vine din inima şi nu doar din minte.
  Asa se explica de ce unii frati, desi cunosc Cuvantul (cu mintea) acesta nu se vede in viata lor.

Ultima modificare de CatalinD (26/03/07 10:53)


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

26/03/07 10:53

   
maryan
membru

Locatie: Pitesti/Romania
Inregistat: 21/02/07
Nu este din predica de duminica dar este de la o conferinta de tineret judeteana (Arges) care tocmai a avut loc si m-am gandit ca ar fi folositor sa impartasesc cu voi ceva din ceea ce mi-a vorbit mie Domnul acolo, mai ales ca au fost prezentate niste aspecte foarte grele(cu valoare) si interesante.
        Textul biblic pe marginea caruia s-a discutat a fost din 2 Timotei cap.3 v1-5 iar subiectul central a fost “Iubirea de sine”.  In primul rand a fost remarcat  faptul ca acest pacat, “Iubirea de sine”, este pus in fruntea listei… noi oamenii am fi tentati sa punem alte lucruri in frunte daca ar fi sa intocmim o lista a pacatelor omenirii, noi vedem cu totul alte lucruri ca fiind mult mai grave… pe acesta l-am pune undeva in coada. Numai ca nu intamplator este incadrat in capul listei, este cel mai grav pacat, are consecintele cele mai devastatoare asupra omenirii, este cel mai raspandit si este cat se poate de subtil… il vedem foarte greu (mai ales in dreptul nostru). Daca ne mai gandim si cum a intrat pacatul in lume, cum Lucifer s-a vazut asemenea lui Dumnezeu incepem sa realizam gravitatea acestui pacat… cum de la el, practic, a pornit tot raul pe pamant… sau la Saul, cum sub domnia sa lucrurile au mers atat de rau… In viata oamenilor cuprinsi de acest pacat nu este nici o dovada ca puterea lui Dumnezeu lucreaza in ei. Sa nu uitam ca primul lucru pe care trebuie sa-l faca cineva ca sa-L urmeze pe Isus este acela sa se lepede de sine ("Dacă voeşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze” Luca 9:23)
Este una dintre iubirile interzise in Biblie (alaturi de cea de bani, de lume, etc.).
Si ea se instaleaza in felul urmator: inima noastra este creata de El cu mult  potential de a iubi, de a  oferi dragoste… toti beneficiem de acest potential! Numai ca cel Rau nu face decat sa schimbe sensul, adresa acestui flux de iubire, de dragoste care automat se gaseste in noi si asteapta sa fie canalizat intr-o anumita directie... si o indreapta spre sine, spre lume, etc., in orice caz intr-un sens cat mai nepotrivit, astfel incat efectul sa fie cat mai dezastruos pentru om. In momentul in care iubesti pe cineva cauti sa-I implinesti toate nevoile, sa iti canalizezi cea mai mare parte a atentiei pe acea persoana… tot asa stau lucrurile si cand iubesti prea mult propriul sine… si asta are drept consecinta atatea si atatea pacate… bineinteles ca s-a adus in discutie si reversul problemei… adica, bine bine, dar daca nu e bine sa avem o iubire de sine asta inseamna ca pe noi inşine trebuie sa ne neglijam? Evident ca nu! Gasim clar scris ca trebuie sa ne ingrijim de trupurile noastre… este creatura mainilor Lui si chiar trebuie sa ii acordam atentie. Dar sa nu ne indragostim de ea… atunci devine periculos!
    In incheiere as vrea sa mai spun niste simptome care constituie niste avertismente ca suntem  sub incidenta acestui pacat… deci esti iubitor de sine atunci cand:
-    te vezi mai presus de cei din jurul tau
-    te vezi mai darnic
-    te vezi mai destept
-    te vezi mai frumos
-    te vezi mai respectuos, mai politicos
-    te vezi mai sfant
-    injosesti pe cei din jurul tau ca sa-ti atragi o slava desarta
-    ajungi sa te crezi cu adevarat deosebit, esti de neinlocuit (este treapta cea mai nenorocita!!!)

Cam asta ar fi, in mare, cam ce am retinut eu din mesajele care s-au tinut… si m-am intristat deoarece am gasit ca sunt momente cand,  unele din aceste simptome se manifesta si in viata mea… Domnul sa ne dea putere sa fim slobozi fata de acest pacat care, asa cum au concluzionat si vorbitorii, este unul capital, este radacina tuturor relelor…


_______________________________________
Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17

05/05/07 20:04

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
x

Ultima modificare de tamarta (23/01/11 00:36)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

04/08/07 22:10

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Duminica asta am recapitulat ceea ce deja stiam: femeia trebuie sa fie supusa barbatului, sa-l iubeasca asa cum Mireasa il iubeste pe Hristos, la randul lui barbatul trebuie sa-si iubeasca nevasta cum si-a iubit Hristos biserica, sa o priveasca ca pe un vas mai slab care are nevoie de ajutor, protectie... barbatul este capul femeii iar capul barbatului este Hristos ( eu am auzit si ceva de genul: barbatul este capul dar femeia gatul :D dar nu este in conformitate cu ceea ce spune Biblia) etc.  Din predica reiese ca am fost la nunta :)

_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

07/08/07 12:40

   
diana.m
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 17/07/07
In predic de duminica...am fost pe la Mara ("Sa trecem pe la Mara" era subiectul predicii). Cel care a predicat spunea ca atunci cand  trecem prin  momente de amaraciune(Mara= amaraciune) trebuie sa:
@.Retraim azi succesele de ieri!
@.Sa nu ne concentram atentia asupra problemei ci asupra scopului!
@.Sa cautam solutii si nu vinovati!(solutiile lui Dumnezeu sunt simple)
@.Sa cautam sa implinim Cuvantul si nu cuvintele!
M-a incurajat f mult predica..., poate pt ca sunt in trecere pe la Mara...


_______________________________________
daca toti am avea aripi , ne-am tine de mana si am zbura...

05/09/07 16:05

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

mihaella a scris:

Duminica asta am recapitulat ceea ce deja stiam: femeia trebuie sa fie supusa barbatului, sa-l iubeasca asa cum Mireasa il iubeste pe Hristos,...

     Cred ca s-a facut o confuzie in cele scrise mai sus (dar pina se marita mihaella mai are destul timp si multe ocazii de alte nunti ;)).
     Cuvantul spune ca nevasta sa fie supusa sotului ei in Domnul, si nu spune sa-l iubeasca cum Mireasa il iubeste pe Hristos - pentru ca ar fi un exemplu nepotrivit, de iubire in salturi si nestatornica. In schimb i se cere sa-l asculte in Domnul.
Efeseni 5:22  Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;
Coloseni 3:18  Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri, cum se cuvine în Domnul.
1 Petru 3:1  Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri;


     Barbatilor intradevar li se da exemplul iubirii lui Hristos in a-si iubi nevasta - exemplul suprem de iubire al Domnului pentru cei ai Sai.
Efeseni 5:25  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi s-a dat pe Sine pentru ea,
Coloseni 3:19  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele şi nu ţineţi necaz pe ele.



Fiti cu totii binecuvantati cu iubire si ascultare =).


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

05/09/07 17:01

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

diana.m a scris:

...poate pt ca sunt in trecere pe la Mara...

In primul rind bine ai venit pe acest forum =).
Si apoi, cine-L are in inima pe Domnul Isus este binecuvantat sa fie numai in trecere pe la Mara, ca si strain si calator, avand o destinatie cereasca in casa Tatalui si Dumnezeului nostru.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

05/09/07 17:07

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

CatalinD a scris:

Cred ca s-a facut o confuzie in cele scrise mai sus (dar pina se marita mihaella mai are destul timp si multe ocazii de alte nunti ).



asa este! :D de fapt confuzia cred ca am facut-o eu si nu cel ce a tinut predica... (probabil din cauza emotiilor si a agitatiei)... El facea referinta la versetul :"Si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor.." nu stiu de ce am scris "Mireasa"..in fine :) greseala mea...

diana.m  sa sti ca toate lucrurile sunt ingaduite de Dumnezeu si acum cand esti "in trecere prin Mara" iti poate fi incercata credinta... acum mai mult ca oricand trebuie sa fi tare deoarece credinta noastra este masurata in fapte... primeste totul cu bucurie si asteapta cu rabdarea ca El sa-si faca desavarsita lucrarea.

Iacov 1:2-4

Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari, ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabadare. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, pentru ca sa fiti desavarsiti, intregi, si sa nu duceti lipsa de nimic."


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

07/09/07 08:57

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Mi-a plăcut predica de astăzi.
S-a vorbit despre puterea rugăciunii făcută cu credinţă!
S-a vorbit despre Ana,care s-a rugat insistent pentru a avea un copil;despre Avraam care a mijlocit pentru locuitorii Sodomei şi Gomorei,despre Ezechia.

Cât de mult contează ca rugăciunea să nu fie alcătuită doar din vorbe-n vânt!Ci să fie făcută din inimă şi cu foc,şi nu doar atunci când suntem învăluiţi de furtuni,ci şi pe vreme bună!

Şi cât de mult contează ca,în momentul în care vedem un frate sau o soră că au călcat strâmb,să nu-i judecăm sau bârfim,ci să înălţăm o rugăciune sinceră pentru ei!

Să ne ajute Domnul ca să avem în noi duh de rugăciune înflăcărat!


10/02/08 14:22

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
azi am avut un oaspete, pe Daniel Matei ;) a fost interesanta prima parte ca a vorbit de prezenta lui Dumnezeu in 8 nivele, iar mai apoi a vorbit despre...duhul sfant parca da' nu mai stiu ca era prea intorotcheat totul si nu am mai inteles nimic :rolleyes: mai ales ca s-a prelungit serviciul divin cu aproximatim o ora jumate. dar mi-a placut si am fost atenta :D
aahh si lauda si inchinarea a fost minunata :)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

10/02/08 16:18

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

fluflu a scris:

azi am avut un oaspete, pe Daniel Matei ;) a fost interesanta prima parte ca a vorbit de prezenta lui Dumnezeu in 8 nivele, iar mai apoi a vorbit despre...duhul sfant parca da' nu mai stiu ca era prea intorotcheat totul si nu am mai inteles nimic :rolleyes: mai ales ca s-a prelungit serviciul divin cu aproximatim o ora jumate. dar mi-a placut si am fost atenta :D
aahh si lauda si inchinarea a fost minunata :)

Cu atat ai ramas din predica ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

10/02/08 17:00

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
am zis ca s-a vorbit de prezenta lui DUmnezeu in 8 nivele. vrei sa ti le si zic? :)
1. promisiunea ca El este cu noi
2. conditia DUmnezeiasca(ps 91)
3. revelatia auzirii, ascultarii, implinirii cuvantului lui Dumnezeu
4. rugaciunea, mijlocirea si lupta spirituala
5.revelatia smereniei si maturitatea
6. umblarea prin credinta si prin Duh
7. revelatia timpului(a vremii in care traim)
8. unitatea


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

10/02/08 19:47

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

fluflu a scris:

am zis ca s-a vorbit de prezenta lui DUmnezeu in 8 nivele. vrei sa ti le si zic? :)

Da, voiam sa zici mai mult :) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

10/02/08 19:50

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Ce mi-a rămas în minte din predica de duminică este despre cât de mult şi de sincer ne bucurăm noi; de fapt, dacă ştim să ne bucurăm!
   Cei mici, copiii, se bucură din orice. Ei ştiu să trăiască clipa; ştiu să râdă din inimă, nu fals sau de nevoie. Ei nu ţin ură atunci când cineva îi supără. De aceea şi Pavel ne îndeamnă să fim "prunci la răutate"! 1Corinteni 14:20
   Iar Domnul Isus, de asemenea ne îndeamnă: "Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu nici un chip nu va intra în ea!"

[Un aspect: mă uit la fiică-mea cum ia, de exemplu, un castonel de plastic sau un simplu capac de plastic, aruncă obiectul jos; acesta nu se opreşte imediat, ci se învârte în jurul axei sale. Acesta învârtire o amuză teribil ! Îl ia şi iar îl aruncă. Şi iar râde cu poftă! Ea îşi trăieşte clipa! Ştie să se bucure ,iar această stare îi dă o bună dispoziţie...molipsitoare! ]
   
   Noi,adulţii, nu ne bucurăm din orice. Trebuie să fie un banc super nou sau extrem de amuzant ca să râdem cu poftă!

   Tot în predică, cel de la amvon, spunea că ar trebui să se citească pe feţele noastre că suntem copii ai Domnului. Să nu avem o faţă posomorâtă, fiindcă suntem făcuţi după chipul şi asemănarea Lui. Dacă suntem încredinţaţi că Mâna Lui ne păzeşte de orice rău, dacă avem încredinţarea că Mângâietorul nu ne-a părăsit, atunci ar trebui să ne bucurăm şi în necaz! Să fim cumpătaţi, plini de blândeţe, fiindcă şi blândeţea este una din roadele Duhului Sfânt.

Domnul să ne ajute! Amin!


12/03/08 13:22

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Astăzi de dimineaţă a fost foarte înălţător programul. Au fost mulţi tineri invitaţi din altă zonă a ţării. Cântece-poezii-meditaţii etc.

   Multe n-am reuşit să asimilez din predică, fiindcă m-a plimbat fiică-mea când înăuntru, când afară, când la "Mama şi copilul", dar esenţialul mi-a rămas în cap: TREBUIE SĂ SE POCĂIASCĂ...POCĂIŢII!! ;)

DOAMNE-AJUTĂ-MĂ!!!!


06/04/08 13:59

   
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Astazi la adunare s-a vorbit despre incerari,si despre faptul ca multi din crestini,atunci cand trec prin acestea nu raman statornici.

In minte mi-au ramas doua povestioare(pe langa mesajul propriu zis):
in prima era vorba despre un indian,care,apropiindu-se iarna a sunat la cei de la meteorologie si a intrebat cum va fi iarna respectiva.Acestia i-au raspuns ca va fi o iarnar grea,geroasa.Omul,auzind,si-a trimis oamenii sa stranga lemnele necesare.Dar dupa o saptamana,neincrezator el a mai sunt o data si a intrebat din nou cum va fi acea iarna.Primisete acelasi raspuns.Dupa alta saptamana suna din nou si itreaba daca sunt siguri.Acestia raspund ca da,la care indianul ii intreba de unde stiu;la care acestia raspund:am vazut multi oameni in vale culegand lemne.

Fratele spunea ca asa suntem si noi uneori cand ne rugam in incercare.

A doua povestioara a fost ca ,in vechime,cand se contruia cateargul unui vapor,oamenii mergeau in padure,ochiau cel mai drept copac,ii taia pe cei din jur si il   lasau doi,trei ani.daca rezista,inseamna ca era bun de catarg,daca nu,se alegea altul.

Oare noi suntem din cei care suntem buni de catarg?


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

03/08/08 18:33

Site web  
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

the_stranger a scris:

...
Oare noi suntem din cei care suntem buni de catarg?

Categoric nu. Intr-o cantare se spunea tare frumos asa:

Dar cu cât mă văd mai mai mic, cu-atât tu mă vezi mai bine.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

04/08/08 09:54

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
"Intr-un loc nepotrivit la un moment nepotrivit" de Cristian Barbosu
A fost despre minunea inmultirea painilor ,singura care este relatata in toate cele 4 Evanghelii .
De ce se numea asa titlu ? Pentru ca minunea a fost facuta pe seara ,intr-un loc pustiu .
Cu ce am ramas eu :
-Isus ,cand era obosit ,trist si dorea sa fie singur din cauza ca varul Sau Ioan tocmai murise ,a putut sa faca acea minune .Oare acum ,cand este pe tronul Sau de slava nu poate sa faca altele si mai mari pentru noi ?
-minunea a fost facuta pentru ucenici ,ca ei sa creada .Au strans 12 cosuri de faramituri ,fiind 12 ucenici .
-Domnul a vrut sa ii puna la incercare ,de aceea i-a intrebat cu ce sa ii harneasca pe oamenii din multime . Erau 3 categorii :multimea ,ucenicii si Domnul .Isus a cooperat cu ei ,i-a pus sa imparta painile ,sa stranga cosurile etc .
-concluzia :trebuie sa aducem problema noastra la Isus ,sa facem ceea ce ne spune El si sa [oups ,nu mai stiu ce era ,incepea cu i verbul :D]
Am mai uitat intre timp .Oricum ,a fost o predica super faina ,simpla ,logica ,ca la gradi explicata ,dar cutremuratoare .

Ultima modificare de RainSong (28/08/09 14:42)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

12/01/09 22:09

   
Pagini:  1 2    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net