TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Este necesar botezul pentru a fi mantuit? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 10
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Eu sunt de acord cu ce a scris +Archangel+ . Mantuirea nu  e un proces. 

Si o precizare : "Roada" Duhului cuprinde insa 9 "roade".

( Putea incheia spunand ca ne saruta pe toti cu o sarutare sfanta ;) .)

Ultima modificare de april (13/09/06 10:47)

13/09/06 10:46

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Seraphime, Seraphime ce-mi faci tu mie...! Trebuie sa scotocesc acum prin tot Noul Testament sa-ti improspatez memoria. Noroc ca am Teophilos-u'! :)
Din moment ce ai fost foarte "explicit" in contrarea mea o sa inteleg ca toate cele trei idei exprimate le consideri false si o sa-ti raspund la fiecare. Deci, sa incepem:

1. Mantuirea este un moment. In continuare ai un colaj de versete in care se vorbeste de mantuire la timpul trecut sau prezent. Nu dau decat trimiterile pentru ca sunt mai multicele si aici e un forum nu un cenaclu sa scriu pagini intregi.

2 Tim 1:9; Tit 3:5; Fapte 2:47; Fapte 4:12; Fapte 15:11; Rom 8:24; 1 Cor 15:2; Efes 2:8

2. In cazul in care zici ca in Gal 5:22 nu este vorba de roada ci de roade iata si originalul cuvantului roada (conform Strong's Hebrew and Greek Dictionaries):
καρπός
karpos
kar-pos'
fruit (as plucked), literally or figuratively: - fruit.

3. Nu-ti place parerea mea despre botez? Don't care!!! ;)

P.S. Ti-as fi raspuns si la ps dar am zis ca mai bine ar fi sa tac!

13/09/06 22:09

+Archangel+
Moderator

Multumesc, April, ca i-ai raspuns tu lui Seraphim in locul meu pentru exprimarea mea de incheiere. Nu stiu daca as fi fost la fel de gentil! :D
Mi-o fi vazut aripile si o fi crezut ca-s vreun pui de apostol de a fost asa de intrigat de formularea mea de sfarsit!!!

13/09/06 22:19

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06

+Archangel+ a scris:

Yo people!
Nu-mi vine sa-mi cred ochilor ce citesc. Parca as fi pe sfaturiortodoxe.
Cum adica mantuirea e un proces? Nu de putine ori vorbeste apostolul Pavel despre mantuire la timpul trecut.
MANTUIREA nu este un PROCES. Este un MOMENT.
Nu confundati mantuirea cu sfintirea. Asta e un proces, nu mantuirea.

Si in Galateni nu se vorbeste despre roadele DS ci despre roada DS.

Si ca sa nu fiu off topic o sa-mi exprim o parere privitoare la botez.
Nu cred ca botezul face parte din mantuire ci doar o exprima. Botezul este modalitatea pe care a lasat-o Dumnezeu pentru a arata lumii vazute si nevazute ce s-a intamplat in interiorul inimii noastre. Parerea mea e ca lui Dumnezeu ii place foarte mult simbolistica. Vechiul Testament este plin de simboluri, toate aratand spre Fiul Omului care va urma sa vina pe pamant.
Sincer, nu inteleg de ce trebuie sa ma botez dar o fac pentru ca asa a hotarat Dumnezeu si din respect si dragoste pentru El!!!

V-am pupat!

Poti preciza te rog care este momentul primirii mantuirii?

Poti te rog sa aduci macar un verset care sa arate ca botezul este modalitatea prin care aratam lumii ca suntem mantuiti?  Multumesc!

14/09/06 19:21

Site web  
+Archangel+
Moderator

Ioan 5:24  "Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă."

Apocalipsa 3:20 Â "Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine."

Traducere Cornilescu

Palarie intr-un picior ghici momentul primirii mantuirii cand e?
Daca doresti mai multe versete pe tema aceasta nu ezita sa-mi ceri.

Iata si versetul care sa arate ca botezul este modalitatea prin care aratam lumii ca suntem mantuiti:

1 Petru 3:21  "Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos,"

Traducere Cornilescu

14/09/06 21:36

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Mântuire = salvare ... când un om care a căzut într-o prăpastie este scos afară el este pur si simplu teleportat într-o secundă sus la marginea prăpastiei şi rănile lui sunt vindecate ? ... nu vă hazardaţi în afirmaţii auzite de la amvoane,un om nu se schimbă pe moment. Este foarte adevărat că creştinul atunci când recunoaşte că e un păcătos şi doreşte ca Domnul Isus să vină în inima lui atunci el este salvat. Conform evangheliei este deajuns să crezi pentru a fi mântuit(cel mai relevant caz este cel al tâlharului de pe cruce), botezul este "mărturia" unui suflet curat, iar odată cu el primeşti statul de membru în biserică. Domnul Isus prin exemplul propriu ne-a lăsat această poruncă, iar noi, dacă avem posibilitatea să fim botezaţi şi suntem pregătiţi spiritual pentru acest lucru nu avem motive să nu îl facem.

14/09/06 22:14

+Archangel+
Moderator

Seraphim, noi doi spunem (aproape) acelasi lucru numai ca tu folosesti un cuvant iar eu doua!
Vreau sa intelegi diferenta intre mantuire si sfintire. Daca un criminal este achitat de justitie asta inseamna ca, de drept, este nevinovat dar, de facto, este tot un criminal!!! La fel si in crestinism: mantuirea este starea noastra de drept inaintea lui Dumnezeu (vezi Rom 8:30,33 - apropo si de teleportarea de care vorbeai) pe cand sfintirea reprezinta procesul prin care, de facto, devenim tot mai asemanatori cu Isus.

Nu stiu daca m-am facut pe deplin inteles deoarece am incercat sa pun intr-o propozitie ceea ce am inteles in ani de zile.

14/09/06 23:29

nascutinvingator
membru

+Archangel+ a scris:

Ioan 5:24  "Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă."

Apocalipsa 3:20 Â "Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine."

Traducere Cornilescu

Palarie intr-un picior ghici momentul primirii mantuirii cand e?
Daca doresti mai multe versete pe tema aceasta nu ezita sa-mi ceri.

Iata si versetul care sa arate ca botezul este modalitatea prin care aratam lumii ca suntem mantuiti:

1 Petru 3:21  "Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos,"
Traducere Cornilescu

Un principiu al interptretarii Bibliei spune , conform 1Cor 4:6 sa nu afirmam ceeace un pasaj Nu afirma ci sa ne multumim cu sensul pe care autorul il atribuie.Versetele citate de tine nu au legatura cu intrebarile mele deoarece:

1.Primul verset arata necesitatea si esentialitatea credintei in primirea mantuirii si nu momentul in care primim mantuirea.Credinta este o notiune abstracta care daca este reala se manifesta prin actiuni specifice.La fel puteai,urmand logica ta, sa spui ca pocainta  este mometul ,pt ca Isus conditioneaza primirea mantuirii si de pocainta, sau de marturisire... intrebarea erea care este momentul in care credinta se materializeaza in vederea primirii mmantuirii si acest moment in conformitate cu scriptura este botezul.Toate exemplele de convertiri din Fapte arata ca oamenii,"au crezut" ca sa folosesc o expresie placuta tie atunci cand s-au supus Evangheliei in botez.
2. 1 Petru 3:21 NU SPUNE nimic despre marturisirea inaintea lumii ci inaintea lui Dumnezeu.De asemenea NU SPUNE ca aceasta marturisire e facuta de oameni mantuiti cum gresit se interpreteaza adesea.Un cuget curat este o constiinta sincera si o constiinta sincera nu poate marturisi inaintea lui Dumnezeu decat ca omul este pacatos(1Ioan 1:8) si ca are nevoie de curatire in sangele Lui Hristos.
  1 Petru 3:20,21 SPUNE insa  ca atunci cand omul este botezat marturiseste Lui Dumnezeu ca este pacatos si atunci primeste mantuirea si este salvat la fel cum Noe a fost salvat prin apa de lumea condamnata,vs.20,omul botezat nefiind curatit de apa ci de sangele Lui Hristos (Romani 6:1-6;Glateni 3:26,27)) botezul fiind unirea cu Hristos in moartea si invierea Sa si deci momentul primirii mantuirii, a nasterii din nou.

15/09/06 10:53

Site web  
Ste.fan
membru

Deja discutăm off-topic. ÃŽntrebarea mea e : este cineva care crede că botezul mântuieşte? Dacă nu slavă Domnului ...

16/09/06 19:10

nascutinvingator
membru

De  ce discutam offtopic? Tema este rolul botezului in primirea mantuirii si chiar despre asta discutam ceeace este foarte on(in) topic :)
   Nu cred ca problema se pune daca botezul ne mantuieste pt ca nici o religie provenita din crestinism mai veche sau mai noua nu invata asta,nici macar ortodocsii si catolici cum gresit afirma neoprotestantii, toti il recunosc si il numesc pe Isus ca fiind Mantuitorul asa ca el este cel care priin jertfa sa ii mantuieste pe oameni.
  Daca intrebai : este cineva care crede ca prin botez primim mantuirea, ne nastem din nou sau ne convertim la crestinism ? iti raspundeam ca sunt cativa in biblie care cred asta si anume:
  1. Isus Hristos (Matei 28:18-19;Marcu 16:15-16)
  2. Ap.Petru ( Fapte 2:37-41;1Petru 1:22-25;1Petru 3:20-21)
  3. Ap.Pavel ( Fapte 22:16;Romani 1:16-17;Romani 6:1-5;Galateni 3:26-27)
....si daca intemeietorul crestinismului si apostolii Sai cred asta cum isi permit urmasii lor, din zilele noaste, sa ii contrazica?

16/09/06 21:28

Site web  
Ste.fan
membru

nascutinvingator a scris:

Nu cred ca problema se pune daca botezul ne mantuieste pt ca nici o religie provenita din crestinism mai veche sau mai noua nu invata asta,nici macar ortodocsii si catolici cum gresit afirma neoprotestantii

Serios? Atunci de ce îşi botează copiii?

16/09/06 21:56

nascutinvingator
membru

Seraphim a scris:

Serios? Atunci de ce îşi botează copiii?

...moderatorule se pare ca esti offtopic,tema este ,repet, daca este necesar botezul pentru a primi mantuirea si cand am pus intrebarea asta ma gandeam la botezul descris in biblie , poruncit de Hristos si practicat de biserica din primul secol si nu diversele tipuri de botezuri ale denominatiunilor...dar ca sa-ti raspund la intrebare ei practica botezul bebelusilor dintr-o intelegera gresita a invataturii crestine cu privire la botez, ei uita ca este 'valabil' doar botezul facut cu credinta si ca urmare a alegerii libere de a-l urma pe Hristos de catre cei ce inteleg voia Lui.

Ultima modificare de nascutinvingator (16/09/06 23:20)

16/09/06 23:16

Site web  
Ste.fan
membru

Larisa a scris:

Ortodocsii practica botezul copiilor mici ca sa-i expedieze direct in rai in cazul in care mor in urmatoarea secunda: "nu cumva sa ramana nebotezat copilul".

cum a spus şi larisa, ei cred că botezul le asigură accesul copiilor în cer ...

în plus nu sunt deloc offtopic, pentru că sunt biserici în care se propovăduieşte că botezul mântuieşte, din moment ce "credinciosul" nu este învăţat să facă un legământ personal cu Dumnezeu,iar mai apoi să trăiască o viaţă condusă de El, şi li se spune că odată botezat el face parte din Biserică şi chiar dacă ajunge să ducă o viaţă mizerabilă şi plină de dezgust în ochii Lui Dumnezeu(aşa se întâmplă de obicei, mai ales dacă ne uităm la tinerii din ziua  de azi, la colegii noştri) el crede că Dumnezeu e doar un "bătrânel" cu barbă albă, blând şi mult prea bun ca să îl pedepsească ... Conform Bibliei zilele noastre sunt deja cunoscute,iar sfârşitul vieţuirii noastre este demult ştiut de Dumnezeu, deci botezul nu poate fi impedimentul intrării noastre în rai.

ps: nu mă lua cu "moderatorule", mi se pare mie sau e un ton nu prea calm? am greşit cu ceva exprimându-mi părerea... dacă vrei te las pe tine să spui ce ai de spus şi eu stau în banca mea, cu toate că nu cred că asta ar rezolva problema. ÃŽn continuare nu văd rostul acestei discuţii din moment ce răspunsul la întrebare a fost dat ...

16/09/06 23:40

brightsky
membru

Inregistat: 01/07/05
sper sa nu va suparati ca mai continui putin discutia...cred ca raspunsul a fost dat deja;
nu imi vine sa cred cati "crestini" cred ca botezul ii mantuieste! fratiolor atunci mai avea talharul de pe cruce vreo sansa sa fie mantuit? Isus a spus clar ca El va fi in rai cu El in aceiasi zi! Botezul este un act de ascultare...am fost botezata de mica la Ortodocsi dar odata ce am fost mantuita am stiut ca va trebui sa ma si botez..nu am stiut foarte multe despre botez atunci cand am facut acel legamant..dar am stiu ca Isus a facut asta si la fel trebuie sa fac si eu ..si asta a fost deajuns pentru mine! Mi-ar fio placut sa fi stiut atunci tot ce stiu acuma despre botez dar  atunci mi-a fost deajuns sa stiu atata!

17/09/06 00:38

nascutinvingator
membru

Seraphim a scris:

cum a spus şi larisa, ei cred că botezul le asigură accesul copiilor în cer ...

în plus nu sunt deloc offtopic, pentru că sunt biserici în care se propovăduieşte că botezul mântuieşte, din moment ce "credinciosul" nu este învăţat să facă un legământ personal cu Dumnezeu,iar mai apoi să trăiască o viaţă condusă de El, şi li se spune că odată botezat el face parte din Biserică şi chiar dacă ajunge să ducă o viaţă mizerabilă şi plină de dezgust în ochii Lui Dumnezeu(aşa se întâmplă de obicei, mai ales dacă ne uităm la tinerii din ziua  de azi, la colegii noştri) el crede că Dumnezeu e doar un "bătrânel" cu barbă albă, blând şi mult prea bun ca să îl pedepsească ... Conform Bibliei zilele noastre sunt deja cunoscute,iar sfârşitul vieţuirii noastre este demult ştiut de Dumnezeu, deci botezul nu poate fi impedimentul intrării noastre în rai.

ps: nu mă lua cu "moderatorule", mi se pare mie sau e un ton nu prea calm? am greşit cu ceva exprimându-mi părerea... dacă vrei te las pe tine să spui ce ai de spus şi eu stau în banca mea, cu toate că nu cred că asta ar rezolva problema. ÃŽn continuare nu văd rostul acestei discuţii din moment ce răspunsul la întrebare a fost dat ...

bine nu te mai iai cu "moderatorule" ,scuze, am glumit dar nu am pus emoticonul si tu ai luat-o ca un atac....dar trebuie sa-ti atrag atentie ca tratezi gresit aceasta problema.Eu nu sunt de acord cu multe invataturi si practici ortodoxe dar asta nu-mi da dreptul sa neg tot ce cred si fac ei si sa-i tratez 'de sus' asa cum faceti voi.
Nu este corect sa judeci o religie pe baza a ceeace cred si discuta tatele la piata, ci cred ca ar trebui sa ne raportam la invataturile doctrinare care trateaza acest subiect, pentru ca de multe ori este o mare diferenta intre 'evlavia populara' si doctrinele teologice asa cum se poate observa la orice grup religios.Isus spunea ca daca vrei sa scoti paiul din ochiul fratelui ,sa-ti scoti mai intai barna din ochiul tau ca sa vezi bine ce trebuie facut.Neoprotestantii se grabesc sa-i critice pe ortodocsi cu privire la botez, si nu numai, fara sa observe ca botezul practicat de ei este de asemenea gresit si nebiblic, chiar daca la exterior pare corect fiind aplicat adultilor.

17/09/06 06:46

Site web  
+Archangel+
Moderator

Boooon!!!
Am revenit!
Nascutinvingator m-ai facut sa stau doua zile pe tusa plus o discutie cu un prieten din cauza raspunsului tau. :D

E foarte interesant ceea ce ai zis tu si am citit toate versetele care contineau cuvantul botez sau derivate ale acestuia. Problema cea mare in a demonstra ca botezul nu face parte din mantuire ci din ascultare e ca de fiecare data, in Biblie, oamenii care credeau erau imediat botezati asa ca, in afara de talharul de pe cruce, nu prea avem credinta separata de botez.

Mi-am batut capul sa gasesc versete care sa ilustreze cat mai bine faptul ca mantuirea tine doar de credinta dar nu am gasit nimic care sa se muleze pe logica ta. Si atunci mi-a picat fisa!

Problema nu consta in a gasi versete potrivite ci chiar in constructia logica insasi. Logica ta suna cam asa: din moment ce omul a crezut si, concomitent cu aceasta, a fost botezat de aici rezulta ca cele doua se refera la acelasi lucru si anume la mantuire. Corecteaza-ma daca gresesc! Problema aici e ca adaugand la aceasta si ceea ce ai spus referitor la a nu afirma ceea ce un verset nu afirma putem, prin extrapolare, sa mai adaugam un element: faptele bune. Iacov spune ca, credinta fara fapte este moarta.
Avem, asadar, o ecuatie interesanta: mantuire=credinta+botez+fapte !!!
Ca sa nu mai vorbim ca folosind acelasi algoritm al neafirmarii ceea ce un verset nu afirma putem sa le dam putin dreptate si catolicilor cu a lor transubstantiere (cf Ioan 6:54, 56)

Evident, ecuatia de mai sus e o aberatie. In afara de cazul in care esti ortodox si tu nu esti...
La principiul neafirmarii a ceea ce un verset nu afirma mai trebuie sa adaugam un alt principiu: acela al contextului!
Daca botezul ar fi fost parte integranta din mantuire Isus ar fi insistat mai mult asupra acestui lucru macar la fel cum a insistat asupra Persoanei Lui. Nu exista decat un verset in care Il auzim pe Isus vorbind despre botez (Marcu 16:16) si apoi mai vorbeste despre botez in Marea Trimitere. Culmea, mai mult pune accentul pe a nu mai pacatui (a face fapte bune) decat pe botez.
Un verset mi-a atras in special atentia: Ioan 4:2. Botezul este singura actiune pe care apostolii au facut-o fara a-L vedea pe Isus facand-o!

Parerea mea personala e ca botezul tine de ascultare (alaturi de fapte bune) si nu de mantuire. N-as putea spune care este adevaratul sau, mai bine zis, completul inteles al botezului pentru ca aici sunt de acord cu ortodoxia: este o taina. Totusi, cred ca, in lumea spirituala, are un inteles mult mai profund decat are pentru noi!!!

P.S. Nu-mi prea place atitudinea unora care, in loc sa dea raspunsuri pertinente referitoare la topic, o dau in smechereala... Nu-i problema, asta e unul din domeniile la care ma pricep cel mai bine dar cred ca ar trebui sa dam dovada de mai multa ingaduinta si, implicit, de mai multa maturitate si sa dicutam problemele asa cum se cuvine. Daca deja stim raspunsurile ar trebui sa desfiintam forumul tanarcrestin pentru ca fiecare biserica are crezul si teologia ei si vom gasi toate raspunsurile acolo!!!

17/09/06 20:57

nascutinvingator
membru

Ma bucur ca exista macar o persoana pe acest site cu care se poate purta o discutie contradictorie pe un ton relaxat si prietenesc pe baza de argumente si contraargumente si sper sa continuam dezbaterea de aceeasi maniera chiar daca nu vom ajunge la o concluzie comuna.
    Este admirabil ca ai citit toate pasajele referitoare la botez,asta ar trebui sa usureze argumentatia mea dar se pare ca nu ai facut-o pentru a vedea ce spune biblia cu privire la botez ci pentru a gasi contraargumente la ce am spus eu.Intrucat nu ai gasit ,nici nu aveai cum pt ca eu nu am afirmat decat ce afirma versetele respective, ai incercat sa gasesti o fisura in logica dupa care ma ghidez.
    Tu nu ti-ai pus niciodata problema ca poate logica ta este gresita sau porneste de la niste principii gresit intelese, ai acceptat pur si simplu ca adevarat principiul "sola fide" , toate argumentele tale ulterioare subordonandu-se acestuia.Astfel ai facut o disociere intre credinta si ascultare,normala de altfel pt un (neo)protestant, dar  fara sa tii cont de ce pune biblia despre ascultare.
Conform cu Matei 7:21-27;Ioan 14:15;1 Petru 1:22-25 nu avem voie sa facem aceasta searare.Pentru mine este mult mai important sa aflu ce invata biblia despre un subiect decat sa accept pur si simplu o teorie si apoi sa caut versete care o dovedesc.
   Ai inteles gresit logica mea pentru ca eu nu am pornit de la exemplele de convertire in a intelege cum se primeste mantuirea.Eu am folosit urmatorul principiu care cred ca este bun pentru a verifica orice teorie sau doctrina.Orice dotrina sau porunca pentru a fii demna de urmat trebuie sa se regaseasca in 3 locuri: in evanghelii poruncita de Isus,  in Fapte aplicata de apostoli si  in epistole explicata de apostoli sau de alti autori de epistole.Asadar in exemplele din Fapte am vazut aplicatia practica a invataturii despre botez nu invatatura insasi.
  Ecuatia la care ai ajuns tu,urmand ceeace ai presupus ca e logica mea, este gresita pentru ca principiul, porunca o gasesti chiar in cuvintele lui Isus.Faptul ca Isus nu a repetat de cateva zeci de ori porunca privitoare la botez nu o face mai putin importanta,sa practicam "frangerea painii" nu a poruncit decat o data si nu am auzit pe nimeni sa spuna ca e un neimportanta din acest motiv.Atunci cand un om paraseste aceasta lume lasa prin ultimele cuvinte pe care le adreseaza cele mai importante instructiuni urmasilor sai.Faptul ca Isus a poruncit botezul cu putin inainte de inaltarea Sa la cer ne arata cat de importanta este pt el aceasta porunca si tot El este cel care face legatura intre botez si mantuire.In conformitate cu Isus ecuatia este cea din Marcu 16:15-16 pe care am explicat-o putin mai sus :
credinta * botez = mantuire     '*' = functia logica SI...daca vrei reiau explicatia dar mai bine o citesti acolo sa nu se supere moderatorii ca scriu prea mult.
Cred ca esti de acord cu mine ca te converti la crestinism este echivalent cu a primi mantuirea , iertarea pacatelor sau a te naste din nou.La Matei 28:18-19 chiar Isus ne spune cum sa facem asta si anume prin botez.Propovaduitorii moderni spun ca pentru a primii mantuirea(a-L accepta pe Isus), pt a deveni crestin  tre doar sa crezi, asta insemnand pt ei sa spui o rugaciune prin care sa-l inviti pe Isus in inima ta ca Domn si Mantuitor.Frumoasa metoda dar am o intrebare : unde porunceste Isus o astfel de cale, unde au practicat apostolii asa ceva si unde in epistole au explicat-o? .....niciunde, nimeni nu mi-a raspuns macar cu un verset la intrebarea asta, si totusi aceasta falsa invatatura este practicata pe scara larga de cate cei cei ce urmeaza si principiul 'sola scriptura'.
  In final mai am o intrebare, ai afirmat ca 1 Petru 3:20-21 spune despre marturisirea inaintea lumii si eu ti-am aratat ca nu este asa.Poti sa-mi explici cum intelegi acum aceste doua  versete?..ai alt argument ca botezul este o marturisire inaintea lumii?
Multumesc!

18/09/06 08:44

Site web  
+Archangel+
Moderator

In primul rand o sa pornesc de la lucrurile ce ne unesc!
De multe ori m-am intrebat de ce biserica practica acea cateheza inainte de botez deoarece eu n-am intalnit nicaieri in Biblie aceasta cateheza. Oamenii erau botezati imediat ce erau mantuiti. Pastorul meu de multe ori a fost judecat pentru faptul ca in ziua in care erau programate botezurile facea inca o data chemarea la botez pentru cine a crezut chiar daca nu fusese programat. O persoana a fost botezata chiar a doua zi dupa ce am avut o campanie pentru tineri si s-a predat Domnului!

Si acum ceea ce ne desparte!
Nu prea inteleg de ce faptele bune nu intra in mantuire alaturi de botez pentru ca si acestea intrunesc toate conditiile enumerate de tine in ultimul raspuns!!!

19/09/06 00:24

nascutinvingator
membru

Tu inca nu mi-ai raspuns  la ce te-am intrebat,  daca ti-ai raspuns tie este suficient nu trebuie sa o faci, dar eu incerc sa sa-ti dau o replica la mesaj

Conform cu Ieremia 31:31-34 Noul Legamant are 2 caracteristici fundamentale: 1)cunoasterea , relatia personala cu Dumnezeu si 2) iertarea pacatelor.Isus a spus   ca adevarul ne va face liberi(Ioan 8:32) si ca adevarul este cuvantul Sau(ioan 17:17) .Aceasta punere a legilor in interiorul fiecaruia care intra in legamant cu Dumnezeu nu se face intr-un mod magic, misterios ci prin instruire prin invatarea adevarului, adica a cuvantului.Astfel in Noul Legamant propovaduirea Evangheliei are o insemnatate deosebita si este necesara o instruire prealabila inainte de primirea mantuirii care apoi continua toata viata.La urma urmei Noul Legamant este un decret de gratiere, si daca cineva vrea sa obtina iertarea trebuie sa stie si sa inteleaga atat decretul cat si modul de aplicare.Nu stiu cum nu ai gasit in biblie cum erau instruiti oamenii inainte de botez, pt ca sunt multe exemple , cei 3000 din ziua cincizecimii au fos instruiti de Petru,famenul etiopian a fost instruit de Filip, chiar Pavel a fost instruit de Anania.Al propovadui pe Isus nu inseamna doar sa proclami ca Isus este Domnul si sa strigi la oameni "pocaiti-va", ci inseamna sa-i inveti pe oameni principiile fundamentale ale Noului Legamant.Asta nu inseamna ca trebuie sa-i facem pe oameni teologi inainte de a deveni crestini, dar tre sa ne asiguram ca au inteles despre ce este vorba ca sa poate face o alegere libera si in cunostinta de cauza.Este trist ca se exagereaza cu cateheza dar este gresita si botezarea unuia care nu intelege ce face si de ce face asta.
   Ai afirmat ca :"Oamenii erau botezati imediat ce erau mantuiti" referindu-te la convertirile din biblie dar aceasta afirmatie este gresita si tradeaza din nou prejudecatile gandirii (neo)protestante, daca recitesti convertirile din fapte o sa ai surpriza sa vezi de exemplu ca cei 3000 din ziua cincizecimii au fost botezati CA SA PRIMEASCA MANTUIREA , nu pt c -o aveau deja (Fapte2:37-41) iar Pavel de asemenea a fost botezat in acelasi scop(Fapte 22:16).
  Faptele bune nu intra in mantuire alaturi de botez pentru ca faptele bune sunt fructele unei vieti condusa de Duhul Sfant.Roadele Duhului(inclusiv faptele bune) nu pot sa apara decat in viata unui om mantuit, nascut din nou.Ca sai roade trebuie sa ai duhul(Galateni5:22-23) , ca sa ai Duhul trebuie sa-i apartii lui Hristos(Romani 8:9) iar ca sa-i apartii lui Hristos tre sa crezi si sa te botezi(Galateni 3:26-27 ,Romani 6:1-5,Fapte 2:37-41...etc). Botezul face parte din "ascultarea" specifica primirii mantuiri , este modalitate prin care decretul de gratiere are efect asupra omului, nu este o roada a duhului, sau o fapta buna.Deci nu este o legaura directa intre ascultarea specifia primirii mantuirii si ascultare in noua viata de crestin(faptele bune, roadele) dar este o legatura intre pastrarea mantuirii si producerea de roade.Conform cu Ioan 15:1-8 cei care persista in a nu aduce roade, din nefericire, sunt in pericol sa-si piarda mantuirea.

19/09/06 15:58

Site web  
eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06

nascutinvingator a scris:

...dar este o legatura intre pastrarea mantuirii si producerea de roade.Conform cu Ioan 15:1-8 cei care persista in a nu aduce roade, din nefericire, sunt in pericol sa-si piarda mantuirea.

nu stiu ce ai scris mai sus dar asta m-a uns pe inima :)

tot nu mi-ai spus la ce biserica de invingatori mergi ?

17/10/06 17:13

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

eusunt10 a scris:

tot nu mi-ai spus la ce biserica de invingatori mergi ?

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 06&p=5

17/10/06 18:24

eusunt10
membru

merci april intre timp l-am indentificat pe individ... NI nu stiu multe despre biserica ta din craiova dar aici in bucuresti nu aveti un nume bun... desi par sa fie mai activi (macar atat) decat restul neo protenstatilor super focusul pe botez ca fiind salvator e ridicol. Asta in schimb n-ar fi nimic grav. e bine ca oameni sa se boteze, e si mi bine sa fie mantuiti.

cat despre standarde de "sfintenie" nici nu cred ca exista dupa ce m-am intalnit cu cativa din respectiva biserica... daca gresesc imi cer scuze de pe acum dar a fost singura data cand cineva mi-a mentionat ca exista un fel de "discoteca crestina"

NI te rog zi-mi ca nu este adevarat. (chiar vreau sa nu fie adevarat)

19/10/06 08:18

nascutinvingator
membru

In primul rand nu suntem neoprotestanti , chiar daca multi ne confunda, suntem crestini.In privinta standardelor de sfintenie ai in mare parte dreptate dar nu ne judeca pe toti dupa cum se comporta multi.Spre deosebire de neoprotestanti noi nu impunem reguli legaliste de viata , fiecare e responsabil de modul cum isi traieste viata inaintea lui Hristos, si din pacate multi inteleg si se folosesc gresit de aceasta libertate , dar eu sper ca nu o sa cadem si noi in capcana de a impune cu forta anumite 'standarde' ca la pocaiti, chiar daca nu avem un renume bun , cu timpul se vor tria cei care nu-l urmeaza cu adevarat pe Hristos.In privinta "discotecii crestine" nu stiu nimic dar uita-te la spectacolele " de lauda si inchinare" ale diverselor grupari neoprotestante  unde "manati de Duhul" se comporta mai rau ca la discoteca , doar ca numesc altfel ceeace fac.

19/10/06 09:51

Site web  
eusunt10
membru

sinceritatea ma impresioneaza... esti tare daca din interior poti privi obiectiv. apreciez

de aceea iti propun un subiect mai practic:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7414#17414

19/10/06 10:03

nascutinvingator
membru

de ce nu as fi sincer? poate e singura mea calitate, nu am nimic de ascuns ,incerc sa traiesc sincer ceea ce eu cred ca este crestinismul adevarat, in ce masura reusesc va hotara Dumnezeu, asa ca nu vad de ce as cosmetiza imaginea mea sau a Bisericii.Lucrurile nu pot fi indreptate decat daca ne recunoastem sincer punctele slabe si  daca luptam pentru adevarul Bibliei.Ce folos au pocaitii cand la exterior sunt asa de sfinti ,toata ziua zic Doamne Doamne, nu beau, nu fumeaza,nu merg la discoteca, nu lucreaza in medii nocive spiritual isi dau lunar zeciulelile dar modifica invataturile Lui Hristos si uita cele mai importante porunci ale Sale? Pe oamenii ii putem insela dar pe Dumnezeu NICIODATA.

Ultima modificare de nascutinvingator (19/10/06 10:55)

19/10/06 10:54

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la