TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Sportul : hobby sau necesitate? Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
abdomenele strica spatele ;)

23/06/08 13:11

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07
de unde stii?

Spre ex eu in lupta cu kg... am inceput sa fac exercitii fizice acasa,si incerc sa ma tin de ele, de obicei iesim la tenis,la innot,dar imi place f mult sa ma plimb,asa ca des imi pun micuta in carucior,si iau stradutele la rand,marind viteza,si imi face foarte bine. Dupa ce am venit aici,am pierdut mult nefacand miscare,dar Slava Domnului ca m-am trezit la timp. Mie imi plac mult abdomenele,de aia intreb RainSong,ca inca n-am citit/auzit teoria aceasta.
Oricum,am citit ca nu e diferenta mare intre caloriile pierdute la plimbare,sau alergand...

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

23/06/08 15:24

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Sarah a scris:

.. am inceput sa fac exercitii fizice acasa....

Şi eu făceam asta, dar Rebeca mea, de câte ori mă vedea pe jos, se punea lângă mine şi izbucnea într-un râs de-a dreptul frustrant...pentru mine! :D :D :D

Sarah a scris:

...imi pun micuta in carucior,si iau stradutele la rand,marind viteza,...

Daaa, şi aici în zona mea merge! Eu, înainte şi câinii după mine! :rolleyes:

23/06/08 15:31

RainSong
membru

Sarah a scris:

Mie imi plac mult abdomenele,de aia intreb RainSong,ca inca n-am citit/auzit teoria aceasta.

nu e teorie .Numai daca te uiti la pozitie iti dai seama de asta .In fine ,pentru voi care nu aveti probleme cu spatele nu cred ca e pericol ,eu nu am voie .Fac alte exercitii pentru abdomen ,mi se par si mai faine .

23/06/08 16:50

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
si eu am probleme cu spatele si nici eu nu am voie sa fac abdomene pentru ca mi s-a spus ca imi afecteaza coloana. acum, cum a spus si RainSong, poate ca la tine Sarah nu-i problema. eu acum numai fac exercitii la sala, ci doar acasa, ca nu am timp, dar daca reusesc sa dau de instructorul de la gimnastica o sa-l intreb. [poate ii fac maine o vizita]

23/06/08 16:56

Sarah
membru

Magdy a scris:

Şi eu făceam asta, dar Rebeca mea, de câte ori mă vedea pe jos, se punea lângă mine şi izbucnea într-un râs de-a dreptul frustrant...pentru mine! :D :D :D

Daaa, şi aici în zona mea merge! Eu, înainte şi câinii după mine! :rolleyes:

a mea face si ea...asa a invatat sa numere dar la ea totul incepe cu 2. si sfarseste tot cu doi.

eu mai are sens sa zic ce vine dupa mine ;) vorba cuiva,cred ca a uitat Domnul sa-i vopseasca cu alb. inainte muream de frica,dar acum ma gandesc ca si ei tot oameni sunt....si prefer sa nu ma gandesc.

Multumesc RainSong,tamarta4jc.RainSong,stiu ca sunt si alt fel de exercitii pentru abdomen,faceam si eu intr-o vreme,dar m-am ales cu niste dureri..groaznice.Deci pentru mine e o necesitate sa fac miscare...poate va deveni hobby in viitor.

Ultima modificare de Sarah (23/06/08 20:36)

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

23/06/08 20:35

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Abdomene se fac in multe feluri. Nu doar stilul clasic. Am auzit si eu o teorie cu "abdomenele strica coloana", dar este mai mult ceva de genu.."mancarea cutare poate produce cancer"...Eu am facut foarte multe abdomene si as putea zice ca fara ele intr-adevar coloana se poate distruge mult mai repede nefiind sustinuta si de muschii spatelui sau ai abdomenului. Omul nu are numai oase piele si grasime. Toata lumea pomeneste de grasimi si oase, dar muschii unde sunt fratilor? Si nu ma refer la muschii manechinelor tv.

23/06/08 22:41

RainSong
membru

pentru noi ,copii oropsiti de soarta ,care avem probleme cu spatele ,nu e chiar valabila comparatia ta .Daca m-as pune pe abdomene [alea clasice] mi-as face coloana praf .

si ce exercitii faci ca sa ai muschi la spate ? [intrebare stupida ,ca nu cred ca se pot face fara sa tragi de fiare sau sa faci inot]

Ultima modificare de RainSong (23/06/08 23:11)

23/06/08 23:09

Sword
membru

Ptr. spate se pot face ridicari din pozitia culcat pe burta cu mainile dupa cap si cineva sa te tina de picioare. Mai sunt si exercitiile facute cu greutati(mai mult ptr. barbati). Abdomene se pot face culcat pe spate cu mainile dupa cap sau tinute de cineva si ridici picioarele lasandu-le jos dar nu pana la pamant. Ca si exercitiul cu un picior ridicat lateral din pozitia culcata. Dar le ridici amandoua. Nu-ti distruge coloana, si-ti intareste chiar partea cea mai de jos(acolo unde se face burtica mai mare), deci scapa mai ales fetele de partea care nu le place. Ptr. baieti recomand mult alergatul, flotarile, tractiunile si genoflexiunile. Acum fiecare se poate face in mai multe feluri ptr. diferiti muschi.

24/06/08 08:42

Sarah
membru

ioi Sword,asta mi se pare cel mai greu exercitiu,pe care l-ai explicat ultimul. Abia reusesc sa fac de vreo 5 ori,l-am gasit intr-o carte veche,la: Prevenirea obezitatii.E f.important sa faci miscare,insa sa faci ce iti place,si te face sa te simti bine,atunci faci cu drag,si din placere,si cat de des.

24/06/08 15:39

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

Sword a scris:

Ptr. Ca si exercitiul cu un picior ridicat lateral din pozitia culcata. Dar le ridici amandoua. Nu-ti distruge coloana, si-ti intareste chiar partea cea mai de jos(acolo unde se face burtica mai mare), deci scapa mai ales fetele de partea care nu le place.

numa pe asta nu l-am mai incercat..

24/06/08 15:46

Sword
membru

La gimnastica ne punea la tipul asta de abdomene cel mai des. La karate ne punea celalalt clasic...cu ridicarea trupului. Orice exercitiu este greu daca nu s-a mai practicat. Cu timpul devine mai usor. Se incepe cu putine si se ajunge la mai multe. Nu este de asteptat ca ceva sa fie usor. Fiecare isi propune numarul pe care sa-l faca, nu-i o regula. Important este numai sa se tina de program. Si trebuiesc alternate. O zi se fac abdomene de exemplu, o zi membre, o zi pauza. Ideea ii sa nu se faca toate la gramada.

24/06/08 17:17

felyy
membru

Sword a scris:

La gimnastica ne punea la tipul asta de abdomene cel mai des. La karate ne punea celalalt clasic...cu ridicarea trupului. Orice exercitiu este greu daca nu s-a mai practicat. Cu timpul devine mai usor. Se incepe cu putine si se ajunge la mai multe. Nu este de asteptat ca ceva sa fie usor. Fiecare isi propune numarul pe care sa-l faca, nu-i o regula. Important este numai sa se tina de program. Si trebuiesc alternate. O zi se fac abdomene de exemplu, o zi membre, o zi pauza. Ideea ii sa nu se faca toate la gramada.

te sti vb ca un profesionist

24/06/08 18:00

Sword
membru

Vorbesc si eu ca unu care doar a practicat. Daca eram antrenor stiam mai bine sa explic.

24/06/08 21:32

felyy
membru

aha dar te sti oricum...eu una m-am saturat de sport anul asta cat pt...

24/06/08 22:11

Sword
membru

Si am uitat sa mentionez si exercitiile de mobilitate. A gatului, coloanei, tendoane....etc. Foarte importante la fiecare antrenament. De "incalzire" si nu numai.

27/06/08 09:30

RainSong
membru

Sword a scris:

O zi se fac abdomene de exemplu, o zi membre, o zi pauza. Ideea ii sa nu se faca toate la gramada.

asa faceam la sala ,ma omoara ala ,abia imi mai miscam mainile dupaia

Sword a scris:

Ptr. Ca si exercitiul cu un picior ridicat lateral din pozitia culcata. Dar le ridici amandoua.

hai ca eu nu m-am prins la faza asta .Ce inseamna pozitie culcata ?Stai pe spate sau pe burta ?Si cum le ridici lateral ?

27/06/08 11:02

Sword
membru

culcat pe spate(de preferat sa fie facut in doi). Picioarele drepte si intinse. Cu mainile te tii de ceva(pat, picioarele partenerului...etc). Apoi ridici ambele picioare(paralele si drepte, nu cu genunchi flexati). La coborare nu lasi picioarele pana la pamat ci la aprox. 10 cm. Le ridici iar...si tot asa. De ce este cel mai bine in 2? Ptr. ca persoana care sta cu picioarele la capul celui ce face exercitiul poate sa impinga picioarele celui de jos, astfel sporind gradul de dificultate si poate sa indice directia de cadere ale lor. De ex.: 5 ori impinge drept in fata, 5 ori impinge pe stanga, 5 pe dreapta. In felul asta se folosesc toti muschii abdomenului+ muschii laterali. Sper ca am explicat pe inteles..La inceput e mai greu dar cu timpul va creste numarul lor.

Ultima modificare de Sword (27/06/08 12:50)

27/06/08 12:48

RainSong
membru

aha ,la astea te refereai :) Fac si eu ,dar ma streseaza ca atunci cand ridic piciorele grasimea de la burta se aduna in mijloc si lateral nu ramane nimic ,arata ciudat :D
Profu de gimnastica medicala mi-o zis sa fac tot ceva de genu pentru abdomen ,dar sa ridic piciorale undeva la 30 cm de sol si sa le tin 3 secunde [urma sa schimb la 5] ,dupaia sa le las jos [cum ziceai si tu ,la 10 cm de sol] si tot asa .
In medie ,cam cate trebe facute pe zi ?

Ultima modificare de RainSong (27/06/08 13:50)

27/06/08 13:50

Sword
membru

cate poate fiecare. Si o conditie este de a ne depasi "putinta". Altfel nu evoluam cu nimic. Adica daca poti face numai 5...fa 6 ;)..Asa mai departe. Niciodata nu trebuie sa ramanem doar la cat avem nevoie la a ne da jos din pat sau a merge pe drum. Ca o conditie fizica sa fie buna trebuie depasita norma de muschi utilizati in lucrurile comune. Altfel nu iese nimic...decat o oboseala in plus. Grasimea aia de care ziceai va disparea cu timpul ;) Sunt bune si exercitiile statice cum spunea proful tau. Eu le-am preferat intotdeauna pe cele dinamice. Dar se combina bine impreuna. Fiindca este nevoie de amandoua.

Ultima modificare de Sword (27/06/08 14:46)

27/06/08 14:44

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
pfiu...ce probleme aici ;))
sarah nu am reusit sa iau legatura. este in concediu.
o zi binecuvantata

28/06/08 10:20

RainSong
membru

O sa ma apuc zilnic sa fac cate 30 abdoneme [pentru inceput ii bun numarul asta] ,sunt curioasa cat imi ia sa dau jos tot .
Eu am spus ca alerg vara asta [in primul rand pentru ca e sanatos ,si dupaia pentru silueta],dar mi lene ,super lene sa merg singura in parc [pe stadion daca ma duc am toate sansele sa nu ma mai intorc] .Bine ca joc zilnic tenis cu fra ,ca ma alearga pe tot terenul si e suficient ,iar de saptamana viitoare incep inotul .

M-am uitat atent la sportivele de la jocurile olimpice ,cel mai fain corp il au alergatoarele si inotatoarele ,burta alergatoarelor [eu vazusem din alea cu patratele] si spatele inotatorelor .

27/08/08 14:45

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

RainSong a scris:

O sa ma apuc zilnic sa fac cate 30 abdoneme [pentru inceput ii bun numarul asta] ,sunt curioasa cat imi ia sa dau jos tot .

RainSong a scris:

abdomenele strica spatele ;)

27/08/08 14:53

RainSong
membru

strica spatele abdomenele alea pe care le faci cu picioarele tinute de cineva sau de pat ,in care stai culcat pe spate si te ridici de la bazin in sus [suna aiurea explicatia ,dar nu stiu cum sa le descriu] .Eu fac din alea in care stau culcata pe spate si ridic picioarele .

27/08/08 14:58

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
aha. ok :)

27/08/08 15:00

Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la