TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Idolii si idolaria Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 7
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
"Sa nu ne facem chip cioplit si sa nu ne inchinam lui" ,cam asa suna porunca data in vechime de Dumnezeu poporului Israel.

Cum s-ar putea interpreta insa in zilele nostre? Si nu ma refer in mod deosebit la icoane...

Ce este un idol? Sau ce / cine, (cand si cum) poate fi considerat un idol in viata cuiva?
                                                                           (Aparuse ceva pe alt topic...)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

19/04/06 10:20

   
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
hmmm...depinde...o gramada de persoane au ca idol...cantareti...actori...dar...nu in sensul de a se inchina la ei...ci in sensul de a vrea sa fii ca ei...este oare si asta un pacat?

19/04/06 14:16

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Dacă mă gândesc bine, idol poate fi considerat orice lucru din lumea materială sau concept din lumea imaterială pe care nu am vrea să i-L dăm lui Dumnezeu în întregime, dacă ni l-ar cere.

20/04/06 12:38

Site web  
danny31
membru

Locatie: Bacau, Romania
Inregistat: 13/04/06
Idolul este o persoana, un lucru, sau o activitate care pune stapanire pe inima noastra. Ne controleaza, ne indreapta intr-o directie gresita si fura din slava pe care ar trebui sa i-o dam lui Dumnezeu.

20/04/06 17:15

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Definitii din dictionare :

ÍDOL, idoli : Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate şi constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios.

♦ Fig. Fiinţă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri.

ÍDOL :
1) Reprezentare antropomorfă a unei divinităţi (în formă de statuie, imagine etc.), constituind obiect de adoraţie la păgâni; divinitate păgână.

2) fig. Persoană sau lucru care este obiectul unei adoraţii.


IDOLATRÍE  (În religiile politeiste) Adorare a idolilor, închinare la idoli.

♦ Fig. Adoraţie; iubire exagerată.

IDOLATRÍE 
1) Credinţă în idoli; închinare la idoli.

2) fig. Dragoste sau admiraţie exagerată (faţă de cineva sau de ceva); adoraţie.

IDOLATRIZÁ : A slăvi pe cineva sau ceva ca pe un idol, a iubi cu pasiune; a adora; a iubi în mod exagerat.

A IDOLATRIZÁ  :
1) (fiinţe sau lucruri) A trata cu dragoste sau cu admiraţie exagerată; a iubi ca pe un idol; a diviniza; a deifica; a zeifica; a venera; a adora.

2) (fiinţe) A trece în rândul idolilor; a diviniza; a deifica; a zeifica; a apoteoza.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

21/04/06 00:09

   
Gigel cel viteaz
membru

Locatie: Bucureşti
Inregistat: 03/05/06
Nu crede orbeşte în nimeni. Nu acorda încredere necondiţionată, nu îţi face idoli în faţa cărora să laşi raţiunea la o parte. Desigur, cu excepţia lui Dumnezeu, care pentru fiecare înseamnă altceva, dar nu este niciodată ceva palpabil, lumesc.

_______________________________________
Ateu.

03/05/06 01:39

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
Gigel cel viteaz , ce inseamna sa fii  ateu ?

Credinta ofera o  cunoasterea intuitiva a realitatii si a lumii , acest gen de cunoastere [intuitiva] este pe o treapta mai inalta decit cunoasterea rationala.


Idolatria nu poate avea decit doua forme , o idolatrie religiosa si o idolatrie personala. Idolatria religiosa vizeaza toate obiectele si formele ale caror imagine au legatura directa cu o anumita religie. Acest gen de idolatrie exista in toate religiile lumii . Idolatria personala vizeaza acele lucruri la care nu putem renunta, chiar daca ne sint utile , aceste lucruri folosite treptat se integreaza in "constiinta" noastra si intr-o buna zi realizam ca nu mai putem trai fara un obiect anume. Idolatria , indiferent de forma pe care o ia, este o greseala si un mare pacat, omul trebuie sa stie ca nimic din ce exista nu se afla in puterea sa, inchinarea in fata unei icoane sau obiect nu rezolva problema sa .

Ultima modificare de Shilo (04/05/06 10:57)


04/05/06 10:53

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
IDOLATRIE = obiceiul de a lătra la idoli :D

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

18/05/06 22:15

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05

T-pop a scris:

IDOLATRIE = obiceiul de a lătra la idoli :D

Ce tare esti.


20/05/06 10:43

   
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06
ati auzit doctrina ortodoxa despre incoane si cum ca ei nu se inchina la lemn ci la ceea ce reprezinta? Ei bine: am o intrebare directa - ati troznit (cu dragostea lui D-zeu) pe vreun ortodocs pe subiectul asta?

daca da (bravo) zi-ne si noua cum a fost.


_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

18/10/06 10:00

   
onfire
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 18/10/06
da, am vb cu o gramada, si am invatat sa vorbesc direct constiintei oamenilor si nu inteligentei lor....sunt mai multe feluri practice de a face un om sa inteleaga ca daca pupa o bucata de lemn sau sticla nu o sa mearga in cer intr-o zi.... bineinteles ca multi spun cum ai zis si tu eusunt10 mai devreme ca ei cred nu in lucrul respectiv ci in ceea ce reprezinta, si icoanele doar le aduc aminte ca trebuie sa se inchine (uitucii de ei)..asta e ultima lor portita de scapare...insa stiu sa-i dezarmez si aici. In intreb simplu: "pai daca astea au rolul doar de a-ti aduce aminte sa te-nchini lui Dumnezeu  atunci te sun eu in fiecare zi sa-ti amintesc, si tu arunca toate icoanele din casa" . :) e fantastic ce reactie primesti.... bineinteles ca astia sunt oameni care conteaza si care trebuiesc castigati pentru Dumnezeu, asa ca exemplul asta nu e valabil pentru toata lumea, altii s-ar putea sa se simta ofensati, sa plece si gata...ai pierdut un om pentru Isus... insa e ceva practic care poate sa mearga

_______________________________________
www.ecargame.com

20/10/06 13:43

Site web  
nascutinvingator
membru

Locatie: Craiova,Romania
Inregistat: 25/03/06
De ce trebuie castigati pentru Dumnezeu? Ei cred in Dumnezeu chiar daca se inchina intr-un mod gresit ...si (neo)protestanii se inchina intr-un mod gresit  dar ei pt ca "cred"  se considera cu Dumnezeu....De ce oare?

Ultima modificare de nascutinvingator (21/10/06 10:10)


_______________________________________
Mi s-a inradacinat credinta  ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata

21/10/06 10:09

Site web  
onfire
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 18/10/06
pai stii de ce? Pentru ca si Diavolul crede in Dumnezeu (nu mai am timp sa caut versetul asta ca am ogramada de treaba aici la munca, dar sunt sigur ca il gasesti tu :)) si a CREDE in Dumnezeu nu e de ajuns. De ce? Pentru ca din 10 oameni "ortodocsi" cu care vorbesti pe strada 9 nu au siguranta mantuirii si cred ca prin faptul ca dau trec batranii strada or sa mearga in cer (Ef. 2:8,9) De ce? Pentru ca majoritatea dintre ei au o conceptie falsa a ceea ce inseamna Dumnezeu. Mergi la primul om pe strada si intreaba-l unde ar merge sufletul lui daca ar muri acum... Sa nu ma intelegi gresit...am avut ocazia sa vorbesc si cu ortodocsi "dezghetati " la minte, care erau mantuiti cu adevarat si intr-o relatie cu Dumnezeu...dar stai...ca atunci nu mai sunt ortodocsi.. :)

_______________________________________
www.ecargame.com

23/10/06 09:53

Site web  
DORCIO_ANDREI
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 11/02/07
orice obiect,persoana,activitate care ia locul lui Dumnezeu in viata mea este un idol.de exemplu :eu am iubit fotbalul foarte mult,iar fotbalul imi ocupa 90%din timpul si viata mea si toate actiunile mele se concentrau asupra fotbalului am ajuns jucator profesionist insa singura data cand ascultam,citeam si meditam la cuvantul sfant era duminica asta insemna ca fotbalul era idolul meu dar slava lui ca ma adus inapoi de la rau iar acum sunt student la poli.sper ca te-am ajutat sal

11/02/07 15:28

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Oare poate fi considerat copilul drept IDOL???Oare-si iubeste cineva copilul mai mult decat pe Dumnezeu?
Ma gandesc ca orice ai prefera  sau iubi mai mult decat pe Dumnezeu poate fi considerat un idol!
Avraam a dovedit ca  DUMNEZEU e mai presus.Sper ca noi(mai bine zis eu)sa nu fim nevoiti sa dovedim!


24/02/07 21:25

   
RedboY
membru

Inregistat: 30/12/06
eu mai mereu specific ca idolul meu este Eminem, dar nu vreau sa se inteleaga gresit....
stiu ca este un pic cam exagerat spus "idol" avand in vedere ca nu ma inchin la Eminem sau e mai presus decat Dumnezeu :)
pur si simplu, imi place muzica lui (da... stiu... e pacat ca ascult rap :roll: ) si este un model pentru mine... apreciez ceea ce face...
la asta ma refer...


13/04/07 13:22

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

eusunt10 a scris:

ati auzit doctrina ortodoxa despre incoane si cum ca ei nu se inchina la lemn ci la ceea ce reprezinta? Ei bine: am o intrebare directa - ati troznit (cu dragostea lui D-zeu) pe vreun ortodocs pe subiectul asta?

daca da (bravo) zi-ne si noua cum a fost.


     Cu persoanele ortodoxe cu care am discutat si in fata carora am sustinut ca reprezinta idoli, persoane care citesc Biblia mai mult sau mai putin regulat, le-am expus cazul poporului Israel eliberat din Egipt si care in asteptarea lui Moise de pe muntele Sinai, care urma sa vina cu Legile Domnului:

Exod 32:4 ...a bătut aurul cu dalta şi a făcut un viţel turnat. Şi ei au zis: „Israele! Iată dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului.”

     Eu am inteles din acest verset ca poporul Israel, care il cunostea pe Dumnezeu deoarece au fost contemporani cu minunile si urgiile din Egipt, trecerea marii Rosii, etc. au facut vitelul de aur ca sa se inchine Dumnezeului care i-a scos din tara Egiptului, si nu altui Dumnezeu.
     Subliniez faptul ca ei il cunosteau pe Dumnezeu, asa cum si ortodocsii care citesc Biblia il cunosc pe Dumnezeu din Biblie, si se inchina aceluiasi Dumnezeu din Biblie, dar ca si Israel altadata, intr-un mod nepotrivit care este o uriciune pentru Domnul.
     Probabil la fel ar fi spus si israelienii atunci, ca se inchina vitelului nu ca si cum acel metal iar fi izbavit, ci doar ca unei imagini ce il reprezinta pe dumnezeul ce ia eliberat, pe care il cunosteau. Nu au zis acelui metal ca este alt dumnezeu care i-a eliberat ci se refereau la Dumnezeul parintilor - poate se prosterneau inaintea idolului tot ca sa le aduca aminte de Dumnezeul adevarat?
     Prin reactia lui Moise si a lui Dumnezeu vedem clar, toti cei ce credem Cuvantul,
ca este un pacat groaznic a te inchina unei imagini care sa il reprezinte pe Dumnezeu, deoarece insusi Dumnezeu ne spune sa nu il asemuim cu imagini de om sau animal.

"ÃŽn adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; fiindcă, cu toate că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit; şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare." Romani 1:20-23

Ultima modificare de CatalinD (13/04/07 14:34)


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

13/04/07 14:27

   
helios
membru

Locatie: USA WASHINGTON, TACOMA
Inregistat: 12/11/06
Am privit peste aceste idei/ definitii care le a-ti dat, ce insemna a fi un idol sau idolatrie.

Idol:

- cantareti...actori...in sensul de a vrea sa fii ca ei...
- lucruiipe care nu am vrea să i-L dăm lui Dumnezeu în întregime,
  dacă ni l-ar cere.
- Fiinţă sau lucru care reprezintă obiectul unei mari iubiri.
- Adoraţie; iubire exagerată.
- A iubi cu pasiune; a adora; a iubi în mod exagerat.
- A trata cu dragoste sau cu admiraţie exagerată.
- Realizam ca nu mai putem trai fara un obiect anume.

Dar acum am ceva intrebari:
1 PUTEM FI ASA CU DUMNEZEU sau asa suntem doar cu idolii nostri?
2 Putem ca sa avem pe Dumnezeu ca Idol?

Ceea ce stiu este nici un idol nu sileste/ forteaza pe cineva ca sa-i ofere inchinare si adorare. In acest caz omul singur alege ce sa faca si cui sa ofere inchinarea si adorare. Pentru ca el, omul, are acest drept de a alege. Dumnezeu i-a oferit acest drept. Dumnezeu nu  vrea ca cineva sa-L iubeasca fortat, ci sa-L iubeasca asa de mult/ atit de mult cum ar iubi acel IDOL.

Ceea ce cred eu este ca IDOLATRIA este un lucru bun atit timp cit aceasta stare este indreptat spre Dumnezeu, atunci cind isi schimba directie este calea care duce spre moarte.
Acum omul cu dreptul sau de a alege, alege moartea sau viata!

VOI CE ALEGETI?


_______________________________________
Soarele apune, dar niciodata nu dispare, chiar daca uneori e dincolo de nori!

14/04/07 07:31

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07
Dumnezeu ne spune ca El singur este Dumnezeul viu si adevărat, ca idolii sunt nimic, şi, mai mult, ca în spatele fiecărui idol mort exista un demon viu.

Deuteronom 32:17 "Au adus jertfe dracilor, unor idoli care nu sunt dumnezei, unor dumnezei pe care nu-i cunoşteau, Dumnezei noi, veniţi de curând, de care nu se temuseră părinţii voştri."
1 Corinteni 8:4 "Deci, cât despre mâncarea lucrurilor jertfite idolilor, ştim că în lume un idol este tot una cu nimic şi că nu este decât un singur Dumnezeu."
1 Corinteni 10:19-20 "Deci ce zic eu? Că un lucru jertfit idolilor, este ceva? Sau că un idol este ceva? Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracilor şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în împărtăşire cu dracii."

     Mă gândesc acum la cei ce se închină la icoane, la statuia fecioarei Maria, şi îşi zic că acestea sunt doar un simbol, de fapt nimicuri fără viaţă, dar Domnul ne spune clar ce se ascunde în spatele lor… Şi atât de mult ne scrie în Cuvânt despre idolatrie, despre chipuri turnate, bucăţi „nevinovate” de lemn… Şi totuşi în zilele noastre sunt credincioşi care încă ÃŽl întărâtă la mânie pe Dumnezeu prin aceste închinări la draci. Cei care practică aceasta fără să ştie, citind şi cugetând la aceste versete pot înţelege cu inima şi să dovedească credinţă luîndu-L pe cuvânt pe Dumnezeu.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

16/04/07 10:01

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Va propun o melodie la subiectul topicului. Se ia de aici De fapt e doar fragment, dar e suficient.

Ultima modificare de T-pop (05/05/07 16:36)


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

04/05/07 23:18

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
BandwidthLimitExceeded :|

Trimite-mi-o pe mail si opun la mine pe server daca vrei...


05/05/07 10:34

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Acum merge, cred ca eram logat si mie mi-a dat alt link, care nu functioneaza pentru vizitatori. Am remediat :P Ar fi cam asta http://www.3host.ro/filehost/phrame.php ... ileId=4984 dar daca vrei sa o pui si la tine pe server, atunci ti-o trimit intreaga prin mess.

Ultima modificare de T-pop (05/05/07 16:43)


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

05/05/07 16:41

Site web  
md4RM
membru

Inregistat: 21/05/07
RedboY, tine bine ce ai spus acum pt ai spune acesta Domnului, mai tirziu.
nu este neaparat sa te inchini lui in mod fizic, o poti face si in inima ta. tu apreciezi ce face diavolul prin viata lui, acest E. nu aduce nimic bun lumii. nici tie nici mie.
eu cred ca suntem influenta-ti negativ de acele lucruri pe ei le promoveaza.


_______________________________________
Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale. [Ps.199:99]

21/05/07 16:14

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
nu este un lucru bun ... e ceva legat de simboluri!!!

Ultima modificare de giany_v (14/08/07 13:34)


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

19/06/07 15:16

   
blasphemer
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 07/09/07
idolul este o statuie sau ceva gravat,mai mult ajuta oameni ca sa isi formeze o gandire cum arat zeii,inchinarea la un idol duce direct la inchinarea zeului anume

cati idoli sunt pictati in biserica nu mai zic...


15/09/07 03:02

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 7    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net