|
|
|
diana.m
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
pentru ca e vara , cel mai indicat e sa manancam dimineata iaurt sau fructe proaspete, la pranz supe , ciorbe si seara salate, mancaruri cu mai putina carne si mai multe legume. Important e sa consumam suficient de multa apa ca sa nu ne deshidratam si sa evitam sucurile . Eu sar unele mese...stiu ca nu'i bine, dar na nu am pofta de mancare mereu.
Ultima modificare de diana.m (06/08/08 20:38)
_______________________________________ daca toti am avea aripi , ne-am tine de mana si am zbura...
|
|
06/08/08 20:24
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Dimineata sunt indicati fulgii de ovaz cu seminte de in, de floarea soarelui, cu putina miere. Ii dai calului ovaz ca sa prinda putere, energie. La amiaza ai nevoie de proteine - carne - ca sa zidesti, iar seara avem nevoie de o mancare usoara - salatele sunt excelente, sucul natural din fructe, etc. Dimineata mai putem manca coliva: mai bine o mancam noi decat sa ne-o manance altii. Atunci cand esti vegetarian trebuie sa fii mai creativ cand faci mancarea si cu siguranta poti sa iei cele necesare din laptele de soia, nautul, hrisca, fructele si legumele proaspete, semintele de in care contin Omega 3. Nu v-ati intrebat nicodata de ce nuca are forma de creier?!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
18/11/08 06:04
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Eu m-am intrebat de multe ori de ce uneori creierul are forma de nuca
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
18/11/08 07:12
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Pentru ca uneori cam... lipseste ca miezul din...nuca.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
18/11/08 07:38
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
april a scris:
Cum mancam? |
Eu de un timp am inceput sa mananc mai sanatos. Nu mai mananc la Mac,la KFc decat rar,si in situatii de criza sau cand mi-e tare pofta.
april a scris:
Cat de des mancam? |
Micul dejun il mananc.Consider ca e foarte important.De asemenea si pranzul.Insa la cine am renuntat...nu total.Dar din 7 zile,sa zicem ca in 2 mananc ceva seara.Pe la 5-6 mai mananc un fruct,sau supa(daca nu mananc la amiaza) ...
april a scris:
Ce bem? Bauturi naturale; Cola, Pepsi; Apa plata, minerala, carbogazoasa? Ceaiuri? Cafea? Alcool? |
De baut...apa plata.Mai nou am descoperit,este de cumparat apa plata cu lamaie e tare buna...doar ca la pret e putin mai ieftina ca un suc...Mai beau din cand in cand Pepsi.Imi place nectarul de piersici.E preferatul meu. Mai beau cafea cu lapte si muuulta cofetta,sau cafea 3 in 1.Ceai beau dimineata...5 dimineti pe saptamana.
april a scris:
Fructe si legume sau sucuri de fructe / legume? |
Fructe si legume.Imi plac salatele.
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
16/03/09 19:49
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
april a scris:
Fructe si legume sau sucuri de fructe / legume? |
E recomandat sa mancam fructele si nu sa bem sucuri de fructe pentru simplul fapt ca nu putem manca 8 mere la o masa, dar putem sa bem sucul a 8 mere si atunci nu am facut decat sa ne facem mai mult rau decat bine.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
17/03/09 02:01
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
eu nu inteleg o chestie: de ce kebab-ul [deci nu orice hamburger facut cu carne stricata sau resturi ,ci ala cu piept de pui], shaorma si pizza sunt considerate nesanatoase. In afara de cartofi prajiti si ketchup , contin chestii care sunt de dorit ,gen rosii ,salata, varza, sos de smantana cu usturoi, ciuperci etc Si mai si ingrasa, de ce? Din cauza ca, contin prea multe ingrediente amestecate? Imi zicea cineva ca o masa sanatoase trebuie sa contine cel putin 4 culori .. mie imi place sa-mi fac shaorma cu o groaza de legume proaspete vara.
si inca o chestie: in principiu legumele nu isi pierd din calitati la fierbere?
Ultima modificare de RainSong (25/01/10 14:25)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
25/01/10 14:22
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
RainSong a scris:
si inca o chestie: in principiu legumele nu isi pierd din calitati la fierbere? |
pierd. de exemplu Vit C se pierde prin fierbere.
eu stiam insa ca daca se fierb la aburi, nu in apa, isi pastreaza mai mult din proprietati.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
25/01/10 16:48
|
|
fluflu
membru
|
|
exact RainSong.si eu ma intreb aceeasi chestie!
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
25/01/10 18:09
|
|
RainSong
membru
|
|
april a scris:
pierd. de exemplu Vit C se pierde prin fierbere. |
trebe sa ii explici si la mama faza asta ,poate va pricepe de ce eu nu suport legumele fierte gen morcovi [ii ador pe cei cruzi], conopida [nu-i suport nici mirosul], ardei in borcan sau in ciorba [in schimb nu pot manca sandwich fara ardei crud] etc
Fluflu ,eu trec printr-o criza, ma inspaimant ca voi ajunge la faculta si voi fi singura care ar vrea sa isi ia in pauze sandwich facut acasa ,si nu doar shaorma scumpa si facuta de cine stie ce maini .. uhh.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
25/01/10 18:58
|
|
fluflu
membru
|
|
sa stii ca sunt fete care mananca sandwich facut de acasa asa ca nu cred sa fie problema.
la noi la chioscul facultatii se face un sandwich asa bun din piept de pui facut pe loc si ardei sau castraveti si salata si ketchup/maioneza/mustar la alegere.eu am facut o pasiune pt maioneza. atata tot ca miroase cam aiurea mai spre dimineata ca atunci fac snitelele.si e ciudat ca mie de ex nu imi place snitelul reincalzit.si ei acolo mai incalzesc sandwichiul inca odata in micro, dar e super bun.adica,nu stiu cum,dar nu am problema cu el.poate si din cauza ca e recent facut si ca e destul de subtirel.nu-mi plac snitelele alea gigantic de groase.
|
|
25/01/10 19:31
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
Eu am incercat intr-o vreme sa mananc de dimineata,inainte sa merg la scoala,dar de obicei nu aveam timp,si mai ales pofta.Acum,din cand in cand,daca mai apuc,mai iau cate ceva din frigider inainte sa plec,daca nu..raman la sandwichul/rile care le-am facut sau..ce imi cumpar de la magazin. Imediat ce vin de la sc, mananc, mi-e foarte foame. Mananc cam tot ce imi da mami, mai putin fasolea verde care nu o suport in niciun fel de combinatii. La fel,morcovii fierti nu-mi plac,in schimb cu aia cruzi n-am nici o problema. Imi plac mult supele,de obicei mami le mixeaza,si face supa/ciorba ca o crema.Atunci mananc fara probleme,nu simt neaparat morcovii,telina si ce mai pune ea acolo. Masa de seara o mananc daca mi-e prea foame,si daca imi place ce este pe masa.Daca apuc la calculator seara,de multe ori nu mai mananc. De baut,beau de toate.Sunt fan ceaiuri ..Sucuri mai rar,cand cumpara ai mei,dar imi place mult Coca-Cola . Apa plata beau doar de la un izvor din apropiere si m-am obisnuit asa tare cu ea incat apa de la robinet n-o mai suport. Hmm..imi place mult salata verde facuta cu iaurt si porumb fiert [stie mami cum ]. Fructe mananc destul de multe..mere,portocale [in perioada asta],de obicei mananc ce apare in sezon. Binenteles,din alimentatia mea nu lipsesc chipsurile si toate chestiile alea de la magazine. va urma..
|
|
29/01/10 12:33
|
|
Old
Moderator
|
|
fluflu a scris:
...poate si din cauza ca e recent facut si ca e destul de subtirel.nu-mi plac snitelele alea gigantic de groase. |
Dar nici sa poti citi ziarul prin el, nu-i alimentatie inteligenta.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (29/01/10 12:39)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
29/01/10 12:39
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
lorre a scris:
Eu am incercat intr-o vreme sa mananc de dimineata,inainte sa merg la scoala |
e cel mai sanatos sa manci dimineata.... pana de vre-o doi ani nu puteam sa mananc dimineata si aveam o gramada de probleme....cu stomacul si altele...de cand mananc dimineata am probleme cu stomacul doar la zile mari....ff rar si pe langa asta pe vremea cand nu mancam dimineata si cand ma abtineam de la multe eram mult mai plinuta decat acum...acum sunt scoaba pe langa cum am fost din toamna si pana acum de abea am reusit sa pun 3 kg pe mine si am mancat orice eram si mai scoaba
Ultima modificare de felyy (29/01/10 13:34)
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
29/01/10 13:33
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
eu am norocul ca nu ma ingras,oricat/orice mananc. Asa era, cica, si mami meu,dar dupa ce a avut 3 copii, s-a mai implinit si ea. In fine, ideea e ca tare mi-e ca o sa ajung si eu asa .
|
|
30/01/10 13:58
|
|
RainSong
membru
|
|
felyy, poti sa pui o poza si cu noua silueta "scoaba" :D
Cand ma simt fff rau si imi amintesc ca nu vreau sa ajung de la anemie la leucemie [am anemie de cand ma stiu si ma simt rau si slabita], eu imi fac un galbenus crud de ou de casa cu zahar si preferabil il intind pe un biscuite de ciocolata, altfel nu imi place. Si am inceput sa consum si ficat de pasare, din cand in cand ma chinui desi nu imi place gustul.
|
|
30/01/10 19:53
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
si eu am avut anemie...de la 63 de kg am ajuns la 55 de kg in 2 saptamani...acum am simt destul de bine dar daca as ajunge macar la 60 ar fi si mai bine..... daca vrei sa iei un sfat nu tine cure de slabire....numai rau iti faci
poate o sa pun si poza...promit
Ultima modificare de felyy (30/01/10 20:53)
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
30/01/10 20:51
|
|
RainSong
membru
|
|
zilele tercute am mancat la cina morcovi cruzi :)) curatam un morcov urias si mancam si eu si fratele meu din el, dar ne ajungea.
|
|
17/02/10 10:58
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Sper ca m-am incadrat bine: http://sanatate.azscrinul.ro/index.php/ ... ara-obama/
Intre noi fie vorba, m-am cam saturat de atata alimentatie inteligenta.
Cred ca in curand o sa-mi hranesc copilul doar cu aer. Sa fiu sigura ca nu gresesc.
Am citit si iar citit, mai mult de nevoie decat de voie si am ajuns la concluzia ca totul e desertaciune [vorba lui Solomon]. Studiile de ieri sunt demontate de studiile de azi. Pana acum stiam ca micul dejun ideal il reprezinta lapte+cereale+fructe uscate+ seminte. Deunazi, am auzit/citit [deja nu mai amintesc sursele, cred ca trebuie sa iau niscaiva pastile de memorie ]ca laptele trebuie consumat singur deoarece cazeina se digera greu. Deci...o luam de la inceput cu cercetarile "incognito"...
Dupa stiinta mea iaurtul contine cazeina, nu?! bacteriile "sparg" decat lactoza.
Iar laptele din soia contine estrogeni, si nu stiu cat de normal e sa dai copilului, zilnic hrana cu estrogeni fie ei si naturali. Deci?!
Ferice de cunostintele mele care dau copilului mezeluri la un an, iaurturi cu fructe din comert, etc. au copii sanatosi, unele mai imi dau si lectii si nu stiu ce insemana complexele de vinovatie ca n-ar fi mame bune!
Ultima modificare de MRU (14/11/11 14:47)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
14/11/11 14:35
|
|
Old
Moderator
|
|
Alimentatia inteligenta se vede din rezultate, nu din fite, nu?
Fostul patriarh ortodox, Teoctist a trait 92 de ani, si nu a fost bolnavicios. Pe cand avea 90 de ani a fost intrebat care este secretul longevitatii sale fara sa fie bolnav; ce regim alimentar tine. Azis: "nu tin nici un regim; nu ma abtin de la anumite alimente; mananc din toate, dar...cu masura". (Sa n-ai treba ca-i ortodox si nu-i bun, pentru ca a zis ceva bine. )
|
|
14/11/11 20:24
|
|
adriana
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Alimentatia inteligenta se vede din rezultate, nu din fite, nu?
|
Nu neaparat. Conteaza si ce bagi in organism dar si de cum proceseaza organismul. De exemplu, cat de sanatoasa ar fi mierea ea nu poate fi consumata de oricine: diabeticii n-au voie, cei suferinzi de colita de exemplu, la fel. Si lista ar putea continua. Nu oricine poate consuma "de toate" cand exista un deficit enzimatic.
Strabunicul meu a trait pana la 90 de ani si daca nu ma insel a si fumat. Nu a trait sanatos. Dar cu siguranta a mancat mai sanatos: legume care nu cunoscusera atatea pesticide, carne crescuta "bio" in curte si nu procesata in mezeluri, etc. In plus, pe vremea aceea oamenii nu aveau frigider, deci mancarea era gatita zilnic.
Sa ai o hrana diversificata e un lucru bun. Dar depinde ce intelegi si prin diversificare. In Romania, diversificarea la bebelusi incepea pe la 2 luni cu suc de morcov sau portocala. Dar portocala acolo unde terenul e slab, poate face rau, e acida[Da, poate 1 caz la 500, dar daca e copilul tau...]. In UK, am citit ca pediatrii abia dupa 8-10 luni o recomanda. Apoi exista si copii cu intoleranta la lactoza. Dobandita sau genetica. Presupun ca nu stiai, nu?! Si lor le dai de toate?!
Intoleranta poate fi la orice aliment. Si nu doar la alimentul in sine, ci si la cantitate, in functie de cata enzima produce organismul pentru digerarea respectivului aliment.Acum, intolerantele alimentare se depisteaza cu Testul York. Dar numai dupa varsta de 2-3ani. Costa o caruta de bani, si oricum indica starea organismului la un anumit moment. Nu mi se pare elocvent.
[Eu ma chinui cu copilul meu de un an. Am obosit de cate pareri am primit de la prietene sau cunostinte care nu s-au confruntat cu problemele astea. Singura care m-a incurajat a fost prietena mea cea mai veche, pentru ca si ea trecuse prin ceva asemanator.]
Unii, ca mine nu se informeaza doar de fite, ci poate de nevoie.
Ultima modificare de MRU (15/11/11 09:59)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
15/11/11 09:51
|
|
adriana
membru
|
|
cineva a scris:
vis a vis de vegetarieni...este stiut faptul ca organismul uman are nevoie de o alimentatie din care sa nu lipseasca si proteinele...atunca ii intreb pe vegetarieni de unde o sa isi procure proteinele? ...din soia si fasole? ma indoiesc....la un moment dat ti se uraste sa la mananci numai pe astea |
Nu sunt sigurele leguminoase. Mazarea, nautul si bobul sunt tot leguminoase. In plus proteinele se gasesc nu doar in leguminoase. Ovazul se considera ca e cereala cu cea mai calitativa proteina vegetala. Interesant e ca in Eating for a Good Health, exista un clasament al proteinelor in functie de calitatea lor:1. oul, 2.pestele, 3.carnea(80%), 4. soia(75%), 5.ovazul, etc.
Proteinele din lumea vegetala se considera a fi incomplete si pentru a avea o alimentatie echilibrata se recomanda asocierea: leguminoase+seminte/nuci+cereale.
Ultima modificare de MRU (02/06/12 12:20)
|
|
25/11/11 14:07
|
|
RainSong
membru
|
|
In urma unor probleme medicale in care tratamentul medicamentos nu ajuta, am studiat umpic zona si am aflat ca renuntatul la carne ar putea ajuta. La inceput am zis ca eu nu pot face asa ceva, dar am luat-o ca pe o provocare. Si au trecut 5 luni de atunci [si vor mai trece]. Nu-i asa greu cum parea, am mai redus si prajitul si bautul de lapte. E umpic ciudat din cauza ca oamenii din jur nu ma prea sustin si ma tot imbie + sunt unele situatii in care nu prea am alternative de mancare si raman cu stomacul gol. E mai scump asa, dar sper sa se merite. Deocamdata e ok, nu simt nevoia de carne, mananc chiar si pizza si shaorma fara carne si's tare bune Am substituit carnea cu ciuperci - sarmale, paste, orez. Totusi, nu am renuntat la peste, ala e mai sanatos. Indicat ar fi sa renunt si la dulciuri, dar sa nu exageram, raman flamanda de tot )
Am facut postarea asta cu ideea de a incuraja pe cineva daca citeste si se confrunta cu vreo situatie de restrictie, lucrurile nu's asa complicate precum par la prima vedere.
|
|
30/01/13 21:38
|
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
RainSong a scris:
eu nu inteleg o chestie: de ce kebab-ul [deci nu orice hamburger facut cu carne stricata sau resturi ,ci ala cu piept de pui], shaorma si pizza sunt considerate nesanatoase. In afara de cartofi prajiti si ketchup , contin chestii care sunt de dorit ,gen rosii ,salata, varza, sos de smantana cu usturoi, ciuperci etc Si mai si ingrasa, de ce? Din cauza ca, contin prea multe ingrediente amestecate? Imi zicea cineva ca o masa sanatoase trebuie sa contine cel putin 4 culori .. mie imi place sa-mi fac shaorma cu o groaza de legume proaspete vara. |
Tocmai mi-am luat o carte despre alimentatie si explica care e treaba cu chestia asta.Intre noi fie vorba, daca ai respecta tot ce zice ala acolo, ar trebui sa nu mai faci nimic toata viata, sa te ocupi numai de mancat/prepararea mancarii si tind sa cred ca nu ti-ar ajunge 24 de ore pe zi.
In primul rand cica nu trebuie amestecate lipide cu glucide la aceeasi masa.De ex, painea e glucida, si legumele/fructele la fel.Dar carnea e lipida.Pe scurt, carnea nu merge combinata cu nimic, trebuie sa o mananci asa, fara paine, fara nimic.Dupa ce ai mancat carne, trebuie sa astepti 2-3 ore ca sa mananci altceva.De parca ai avea timp sa stai toata ziua la masa.
Alta chestie ciudata pe care am citit-o e ca laptele este un aliment glucido-lipidic, adica e exact combinatia aia proasta care trebuie evitata.Prin urmare, laptele ar trebui consumat foarte rar spre deloc.E permis numai cel cu 0% grasime.Ce sa mai zic de combinatia aia mancata de toata lumea, lapte sau iaurt+cereale, aia deja e blasfemie
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
04/02/13 14:43
|
|
RainSong
membru
|
|
jezzy a scris:
Alta chestie ciudata pe care am citit-o e ca laptele este un aliment glucido-lipidic, adica e exact combinatia aia proasta care trebuie evitata.Prin urmare, laptele ar trebui consumat foarte rar spre deloc.E permis numai cel cu 0% grasime.Ce sa mai zic de combinatia aia mancata de toata lumea, lapte sau iaurt+cereale, aia deja e blasfemie |
John Ortberg cred ca zicea intro carte de-a lui ca a trait o mare dezamagire cand o aflat ca laptele gras nu e bun, era mare fan. Da, asta e ultima parere despre lapte. Eu am citit oameni care ziceau ca ei simt ca lor le face rau. Cred ca fiecare trebe sa faca cum simte ca le cere corpul. Sambata am baut lapte si mi-a fost atat de rau ca am zis ca nu mai beau in veci.
|
|
04/02/13 15:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|