TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Ereziile antitrinitare Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 15
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nu mai cauta. Asta e si motivul pentru care evreii se omoara cu musulmanii. Calculul facut de evrei pentru venirea lui Mesia era prin anul 1481 parca. Ma voi uita. Se pare ca rabinii i-au promis lui Mahomed ca daca Mesia nu va veni pana atunci vor trece la Islam.Foarte putini oameni stiu asta asa ca forumul vostru e acum mai bogat.

08/06/07 17:16

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
S-o crezi tu! Raca dintre ei e mult mai veche!

08/06/07 17:28

eudemonistul
+

Te rog,nu ma invata. Dateaza de la intrarea lui Mahomed in Medina.

08/06/07 17:30

+Archangel+
Moderator

Nu te invat. Te informez!

08/06/07 17:42

Dana
membru

Inregistat: 04/01/07

+Archangel+ a scris:

Nu te invat. Te informez!

De ce nu ? :)
Lasa sa invete , ca nu strica !

08/06/07 17:45

eudemonistul
+

Dana, despre chestia asta am scris articole de zeci de pagini!Mi-ajunge.

08/06/07 17:46

Dana
membru

Dan , tu ai auzit ca se spune:
"Omul cat traieste invata" -si tu faci parte din aceasta categorie...: )

08/06/07 17:47

eudemonistul
+

Stiu dar pasiunea mea a ramas distractia. E cadoul lui Dumnezeu! Orice-as face, nu scap de ea!

08/06/07 17:52

Dana
membru

eudemonistul a scris:

Dana, despre chestia asta am scris articole de zeci de pagini!Mi-ajunge.

despre ereziile antitrinitare? : )

08/06/07 17:53

eudemonistul
+

Nu. Despre crestinism nu cred ca am scris mai mult de 100 pagini...nici atat nu sunt sigur.E un subiect facil.Religia crestina e cel mai usor de atacat.

08/06/07 17:56

Dana
membru

Mdeah ...,de aceea a ramas in picioare 2000 de ani...

08/06/07 17:57

eudemonistul
+

Omul respecta ceea ce nu intelege. Daca spui Nu inteleg" esti taxat drept prost. Vrea cineva sa fie considerat prost?

08/06/07 17:59

eudemonistul
+

Va veni si vremea aceea!

08/06/07 18:02

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
mai, mai, mai.......:rolleyes:

puteti deschide un subiect despre Dumnezeu ( trinitate) daca doriti, in loc sa discutati prin alte parti despre asta....

08/06/07 21:25

eudemonistul
+

Daca mai inchizi multe topicuri...Buna si cenzura asta de ceva!Trimite oamenii spre satanism! O vezi si-ti vine sa-njuri...

Ultima modificare de eudemonistul (19/06/07 14:39)

19/06/07 14:38

april
admin forum

Nu e cenzura, e moderare-administrare.

19/06/07 21:56

eudemonistul
+

Dumnezeu a creat lumea cu zambetul pe buze.

19/06/07 22:27

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

+Archangel+ a scris:

[...] asa ni se descopera Dumnezeu noua (in Biblie, ca stiu cat de draga va e voua Cartea asta). Si Tatal si Fiul si Duhul Sfant sunt Singurul Dumnezeu.

Cine zice ca "Tatal si Fiul si Duhul Sfant sunt Singurul Dumnezeu"? Poti sa-l contrazici pe Isus care il identifica pe Dumnezeu adevarat si atotputernic ca fiind o singura persoana, adica Tatal (Ioan 17:3)?

Isus a scris:

Viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine - singurul Dumnezeu adevărat - și pe Isus Cristos, pe care L-ai trimis Tu!

=+Archangel+ a scris:

Si cand a spus ca El si Tatal una sunt?

Desigur, unul din versetele favorite al trinitarienilor :) Ia sa vedem contextul:

Evreii necredinciosi l-au auzit pe Isus spunand ca "Eu si Tatal una suntem" (Ioan 10:30) Acei iudei de atunci (si trinitarienii de azi), au inteles ca aici Isus zice ca el si Tatal sunt unul si acelasi (desi el zice "una" nu "unul"), si de aceea au luat pietre sa-l ucida.

Ioan a scris:

33Iudeii I-au răspuns: ,,Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă, şi pentrucă Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu.``

Trinitarienii de mai tarziu si de azi au aplicat si ei exact acelasi rationament ca si evreii care vroiau sa-l ucida, crezand ca Isus spune aici ca Tatal si Fiul impartasesc aceeasi substanta sau ca fac parte dintr-o trinitate;
era greu de rasfoit Evanghelia lui Ioan cateva pagini mai departe unde Isus explica CLAR ce intelege el prin a fi "una" cu Dumnezeu? Pt. ca asta conteaza de fapt, ce anume intelege Isus prin expresia asta, nu ce inteleg altii. Vrea sa spuna Isus ca el si Tatal fac parte dintr-o trinitate? Sau vrea sa zica ca el si Tatal sunt una in gandire si actiune? Iata raspunsul (Ioan 17):

Isus a scris:

11Eu nu mai sînt în lume, dar ei sînt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentruca ei să fie una, cum sîntem şi noi.

Iata ca si apostolii trebuiau sa fie una, in exact acelasi sens in care Isus si Tatal sunt una. Adica una in gandire si actiune.

Isus a scris:

21Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes. 22Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat -o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una, 23Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvîrşit una, ca să cunoască lumea că Tu M'ai trimes, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.

Daca "Eu si Tatal suntem una" inseamna ca ei fac parte dintr-o trinitate, inseamna din cele de mai sus ca si apostolii ar face parte din aceasta trinitate, care ar inceta astfel sa mai fie o trinitate, devenind o "pluritate". Ceea ce e absurd de sigur. Isus, apostolii si Tatal una sunt, una intr-o totala armonie.

Pot sa pun si eu o mica intrebare? In afara de Dumnezeul Atotputernic, Tatal lui Isus Cristos, mai vorbeste Biblia si de alti dumnezei? Daca da, cine sunt ei si ce naturi au?

Ultima modificare de Klaudiu (23/06/07 22:46)

23/06/07 22:42

april
admin forum

Bune bvenit, klaudiu.
Daca te intereseaza atata trinitatea :

april a scris:

puteti deschide un subiect despre Dumnezeu ( trinitate) daca doriti, in loc sa discutati prin alte parti despre asta....

23/06/07 22:46

Klaudiu
membru

Bine te-am gasit april. Dupa cate vad eu, acest thread are ca subiect trinitarianismul, o spune chiar titlul lui.

23/06/07 22:50

april
admin forum

Titlul este de fapt " Ereziile antitrinitare " :) .

23/06/07 23:46

Klaudiu
membru

Asa e :)
Eu as ingrosa alt cuvant din titlu: "Ereziile antitrinitare". Asta disput eu, ideea exprimata de titlul (si ca atare, continutul) threadului, faptul ca ideile antitrinitare ar fi "erezii".

Eu afirm ca dogma trinitatii este o erezie, si nu invers; se incadreaza perfect in cadrul forumului "Curente si erezii" - parerea mea.

Mersi pt atentie :)

24/06/07 00:28

april
admin forum

S-o incadra, din punctul tau de vedere, la "Secte si erezii", dar nu se incadreaza la "Erezii antitrinitare" ;) .

Citeste titlul subiectului, nu numai cel al topicului.

Si cu atat mai mult recomand un nou subiect :"Trinitatea".

24/06/07 01:06

Delmoniko
Exclus

Inregistat: 16/05/07
Alt copil chinuit!
Imi pare rau!Va parasesc!

24/06/07 01:47

+Archangel+
Moderator

Eu cred ca se incadreaza perfect subiectului de aici. Ceea ce spune Klaudiu este chiar o erezie antitrinitara. Acum putem despica firul in patru si am putea-o considera ca fiind o discutie despre divinitatea lui Isus. ;)

Klaudiu, in primul rand iti urez si eu bun venit si sper sa nu te simti atacat personal ci doar o sa avem un duel al ideilor.

Asadar, divinitatea lui Isus sau dumnezeirea Lui este aratata de mai multe versete:
- El este numit "Dumnezeu": Is 9:6; Ioan 1:1,18; 20:28; Rom 9:5; 14:10-12; 1 Tim 3:16; Tit 1:3; 2:10,13; Evr 1:8; 2 Pet 1:1; 1 Ioan 5:20.
- El este numit Iahve (Domn), numele personal al lui Dumnezeu in Vechiul Testament: Luca 3:4-6 cu Is 40:3-5; 1 Cor 1:30 cu Ier 23:5-6; Apoc 1:7 cu Zah 12:1,10; Efes 4:8-10 cu Ps 68:4,18; Evr 1:10-12 cu Ps 102:12,25-27.
- El este numit Adonai (Domn), principalul nume al lui Dumnezeu in Vechiul Testament: Mat 22:41-46 cu Ps 110:1.

Imi cer scuze ca am dat doar referintele dar ar fi ocupat prea mult spatiu.

Astept un raspuns de la tine si poate ne spui si de ce cult apartii!

@Delmoniko: Daca ai ceva inteligent de spus te asteptam. Daca nu, atunci nu ne mai chinui! :D

24/06/07 02:28

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la