TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Botezul Crestin Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 9
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
Botezul este un rit practicat de toate bisericile creştine, Isus a poruncit practicarea botezului (Matei 28:19). Botezul este legat de începutul vieţii creştine, este iniţierea în cadrul bisericii universale, invizibile, precum şi în cea locală, vizibilă. ....

_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

27/03/06 15:39

Site web  
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
sters de vaxaly:
Il gasiti pe : http://www.filadelfiaonesti.ro/vaxaly/botez.htm
all rights reserved ®2006

Ultima modificare de vaxaly (30/03/06 15:19)


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

27/03/06 15:40

Site web  
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
La o poruncă, o însărcinare, este de mare importanţă să asculţi cu atenţie pentru a-l înţelege corect pe cel care a dat însărcinarea.
Este esenţial să auzi însărcinarea direct din gura celui care a
dat-o - auzind-o de la altcineva, este posibil să se fi adăugat deja gânduri personale. Cuvântul-cheie este, de asemenea, de o mare importanţă. În porunca botezului, însărcinarea este legată direct de »Numele« - căci cei deveniţi credincioşi trebuie botezaţi în acest Nume.

Deoarece botezul trinitar practicat este în legătură cu învăţătura despre aşa-numitele »Persoane divine«, vom prezenta pe scurt acest subiect. În mai multe publicaţii se pune la îndoială nu numai modul în care este practicat botezul în general până astăzi, dar chiar şi porunca botezului formulată trinitar în Matei 28:19. Dr. Karlheinz Deschner scrie: »Isus nu a cunoscut nici o trinitate. Porunca de a boteza în ›Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt‹ pusă în gura ›Celui înviat‹ în Matei, este declarată, de cercetarea critică, în unanimitate, ca fiind o falsificare.« (Abermahls krähte der Hahn). Majoritatea covârşitoare a istoricilor bisericii pun această formulare pe seama părinţilor trinitari ai bisericii.

După cum se ştie, evangheliile şi epistolele apostolilor au fost scrise în special în limbile ebraică şi aramaică şi au circulat în adunările locale iudeo-creştine. Prima colectare şi ordonare a acestora ca şi canon al Noului Testament în limba greacă a fost o lucrare a bărbaţilor proveniţi din păgânism, cu concepţii trinitare. Această realitate devine izbitoare atunci când se citeşte cu atenţie. În unele traduceri există chiar şi o adăugare în 1 Ioan cap. 5. În Biblia-Luther (Ediţia 1968) este scris în nota din josul paginii: »În ediţiile anterioare ale Bibliei, în vers. 7 şi 8, sunt scrise următoarele cuvinte: ›Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceşti trei una sunt.‹, care nu se găsesc nici în scrierile greceşti şi nici în traducerea proprie a lui Luther.«

În »Novum Testamentum Graece et Latine« de Nestle este redată într-o notă din josul paginii versiunea originală din Matei 28:19, aşa cum a fost dată de unul din părinţii bisericii, Eusebiu: »En to onomati mou« = »înăuntru, în Numele Meu«. Aceeaşi observaţie este scrisă şi în »Greek New Testament«, Second edition, 1954, London, Bible House. Porunca botezului formulată astfel: »… şi botezaţi-i înăuntru în Numele Meu«, ar fi exclus de la început orice rătăcire, orice tâlcuire ulterioară. Totuşi, Matei 28:19 poate rămâne aşa cum este, căci noi ştim că Tată, Fiu şi Duh Sfânt nu sunt nume, ci denumiri şi că trebuie botezat pe sau în Nume (singular), înăuntru, şi anume în Numele de Legământ nou-testamentar în care Dumnezeu s-a descoperit ca Tată, în Fiul, prin Duhul Sfânt. Acesta este DOMNUL Isus Hristos. De aceea rămâne adevărat acest lucru: »En to onomati mou« = »înăuntru în Numele Meu«.

La fel, este de neînţeles cum de a fost grecizat Numele Legământului nou-testamentar aşa de important al »DOMNULUI« nostru, Nume în care se găseşte întreaga mântuire, şi anume Iahşua = »Iahveh-Mântuitorul« care a fost schimbat în »Isus«. Cunoştinţa despre însemnătatea adevărată a Numelui s-a pierdut şi anume că »Iahveh« al Vechiului Testament este »Iahşua« al Noului Testament. Noi putem fi mulţumitori că Dumnezeu respectă şi recunoaşte Numele în fiecare limbă, pentru că El ştie despre cine vorbim. Pentru Dumnezeu sunt importante numele şi denumirile pentru că prin acestea iese clar în evidenţă despre cine este vorba. În Isaia 7:14 şi 9:6 ni se spune că Fiul care se va naşte va fi numit Emanuel, adică, »Dumnezeu cu noi«. Asupra Celui care urma să se nască şi care este dăruit ca Fiu, se odihneşte domnia. În Numele Lui este inclus totul: Minunat, Sfetnic, Părintele veşniciilor, DOMN al păcii. Dumnezeu a permis această neînţelegere pentru ca El să le-o poată descoperi numai alor Săi.

În botez, cei mântuiţi sunt dedicaţi şi închinaţi Mântuitorului. Mântuitorul are un Nume. Aici este vorba despre Numele care trebuie chemat pentru salvarea sufletului, căci este scris: „Atunci oricine va chema Numele DOMNULUI, va fi mântuit.“ (Fap. 2:21). Cuvântul ebraic »yasha« înseamnă »izbăvire« (Exod 14:30 - Biblia Scofield, pag. 88). În viaţa de credinţă totul se întâmplă în acest Nume: mântuire, vindecare, eliberare, etc. În Numele Lui şi anume în Numele lui Isus (Iaşua), se va pleca orice genunchi şi orice limbă va mărturisi că El este DOMNUL (Fil. 2). În Numele Lui chiar şi dracii le-au fost supuşi celor şaptezeci de ucenici (Luca 10:17). În porunca misionară, DOMNUL înviat a spus: „… în Numele Meu vor scoate draci …“ (Mar. 16:17). În Numele Meu trebuie să se propovăduiască tuturor neamurilor pocăinţa şi iertarea păcatelor (Luca 24:47). S¸i la botez este vorba despre singurul Nume, după cum a spus Petru, căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fie mântuiţi (Fap. 4, 10-12).


_______________________________________
SHALOM

14/08/06 22:07

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ce ziceti de botezul copiilor mici?

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

15/08/06 04:23

Site web  
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
te referi la botezul copiilor de abia nascuti,nu?mi se pare o mare banalitate....cica se zice k daca un copil moare nebotezat ajunge obligatoriu in iad...si asta doar pt ca nu a luat botezul....corect mi se pare ca un copil trebuie sa ia botezul atunci cand simte el ca e hotarat sa-L urmeze pe Isus toata viata lui...aceasta alegere o faci de abia dupa 14 ani....iar cu botezul celor mici...degeaba il boteaza,pentru ca el nu stie nimic si habar nu stie ce-i ala botez.....iar parintii care fac aceasta alegere gresesc enorm...ei vor plati pentru fiul lor pierdut....

Ultima modificare de lory (15/08/06 12:59)


_______________________________________
"Când nu îti mai ramâne nimic decât Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu îti este SUFICIENT!"

15/08/06 12:58

   
alter
membru

Inregistat: 13/08/06

mi se pare o mare banalitate....cica se zice k daca un copil moare nebotezat ajunge obligatoriu in iad...si asta doar pt ca nu a luat botezul

in contextul afirmatiei de mai sus, cum intelegi textul: "daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu." [Ioan 3.5]?


aceasta alegere o faci de abia dupa 14 ani

de ce tocmai 14 ani? de ce nu 10? de ce nu 12 [bar/bat mitzvah]? sau 7?


iar cu botezul celor mici...degeaba il boteaza,pentru ca el nu stie nimic si habar nu stie ce-i ala botez

potrivit acestei argumentatii, ar trebui sa intelegem ca si circumcizia [gen. 17] se facea "degeaba"?


iar parintii care fac aceasta alegere gresesc enorm...ei vor plati pentru fiul lor pierdut

poate nu am inteles eu bine. daca cineva a fost botezat prunc, e pierdut? sau care-i legatura?
cit despre "ei vor plati", eu citesc parca altfel:
"Sufletul care pacatuieste, acela va muri.
Fiul nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau!
Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el, si rautatea celui rau va fi peste el.
"
[ezech. 18.20]


_______________________________________
alterity

15/08/06 13:38

   
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
alter..... sunt doua legamante facute de Dumnezeu ,unul vechi testamentar,cu poporul Israel,iar semnul ca ei au incheiat un legamant era porunca circumciziei,doar ptr pop.evreu.Iar un nou legamant cu poporul ales dintre neamuri ,care are un semn nou testamentar ,botezul in apa prin scufundare,in NUMELE LUI ISUS HRISTOS,(FAPTE 2;38  8;16  10;48 19;5  22;16 Romani 6;3)

Daca era valabil legamantul vechi test. atunci Domnul Isus nu mai avea rost sa vie ,si sa dea o noua porunca si un nou semn testamentar.
Evrei, 8

6 Dar acum Hristos a căpătat o slujbă cu atât mai înaltă cu cât legământul al cărui mijlocitor este El, e mai bun, căci este aşezat pe făgăduinţe mai bune. 7 ÃŽn adevăr, dacă legământul dintâi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea.

Galateni, 3

21 Atunci oare Legea este împotriva făgăduinţelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Dacă s-ar fi dat o Lege care să poată da viaţa, într-adevăr, neprihănirea ar veni din Lege.

22 Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduinţa să fie dată celor ce cred, prin credinţa în Isus Hristos.

23 ÃŽnainte de venirea credinţei, noi eram sub paza Legii, închişi pentru credinţa care trebuia să fie descoperită.

24 Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă.

25 După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.

26 Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus.

Copii nu pot alege si marturisii cu gura lor ,ca vor sa-l urmeze pe Domnul ISUS ,ma refer la sugari,dar de la o anumita varsta,(12 ...) pot hotara ,daca vor sau nu botezul biblic,caci botezul nu este o chestie asa generala ,ci este o porunca ;

Marcu, 16

16 Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.

17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; 18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa."

Marturisirea trebuie sa fie facuta de cel care doreste sa fie botezat nu de o nasa ,sau nas,ci de cel care a trait o nastere din nou prin supranatural,o reala nastere ,nu una formala imaginara,la nivelul intelectului.

Romani, 10

9 Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.

10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,

Fiecare poate face ce vrea ,......dar la judecata pe masa Domnului va sta BIBLIA ,...iar daca tu ai procedat dupa parerea ta sau a altora ,in fata Domnului nu este valabil,ci doar ;"CUM ZICE SCRIPTURA..."

ASTAZI TOTI FAC CE VOR CUM VOR ,dar parerea lor sau a mea e 0 in fata Cuvantului lui Dumnezeu !!!

Inapoi la Cuvantul lui Dumnezeu ,este porunca la zi ,a Domnului !!!


_______________________________________
SHALOM

15/08/06 15:21

   
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
mersi fineas ca ai raspuns in locul meu......ai gasit raspunsul potrivit..dar totusi sa mai zic si eu ceva lui alter...
la 10 ani ce responsabilitati ai? crezi ca esti in stare sa iei botezul la 10 ani? daca nu stiai,botezul creeza o mare responsabilitate....pentru ca te-ai nascut din nou...si nu mai esti ceea ce ai fost....deci la 10 ani nu cred ca poti fi constient de asta...


_______________________________________
"Când nu îti mai ramâne nimic decât Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu îti este SUFICIENT!"

15/08/06 22:59

   
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
nu eu am raspuns ,....ci EL prin mine caci EL este CUVANTUL!!!

EU SUNT NIMIC !!!

1 Corinteni, 2

12 Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.


2 Corinteni, 2

17 Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulţi; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.

1 Corinteni, 2

7 Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci,


_______________________________________
SHALOM

16/08/06 00:26

   
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
hey ia stai asa ,eu am avut 11 ani cand m-am botezat,vrei sa zici ca n-am stiut ce inseamna?
chiar trebuie ca noi sa punem o varsta? te botez la 14 ani sau la mai mult?
am cunoscut persoane care pe vremea cand eu aveam 11 ani si ele aveau 14 si mai mult nu dadeau importanta botezului...

Ultima modificare de asherit (16/08/06 18:09)


16/08/06 18:07

   
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
nici asta nu am zis....idee era ca incepand de la 14 ani incepi sa te maturizezi.....felicitari pentru tine,ma bucur!putine sunt acele persoane care iau botezul la o varsta mai frageda....

_______________________________________
"Când nu îti mai ramâne nimic decât Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu îti este SUFICIENT!"

16/08/06 21:20

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Hei, dar ce-i aici? Miroase a "curat" si eliberat de mesaje offtopic! :D

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

19/08/06 01:16

Site web  
angel_tabitutza
membru

Locatie: suceava, romania
Inregistat: 30/07/06
salutari! am citit asa in mare cam despre ce era vorba mai sus si am si eu un cuvant de spus... nu sunt impotriva ca si copii sa ia botezul....eu am luat botezul la 14 ani fara cam o luna...si toate bune si frumoase mergeam la biserica f des... eram implicata in multe lucruri si imi placea foarte mult, dar a venit un moment in viata mea cand m-am lasat de pocainta si m-am dus in lume, am facut tot felul de prostii, si....aveam botezul luat! am devenit ceva de genul marxistilor.... pur si simplu asa eram eu.... imi pare f rau ca am luat botezul atunci si nu am mai amanat pentru ca asa am produs si bisericii un gol si poate o reputatie mai proasta de asta vreau sa zic, si aici vrtoiam sa ajung, sa nu va grabiti sa luati botezul cum am facut eu pentru ca perioada adolescentei e foarte grea trebuie sa fii foarte responsabil si e f greu sa te mentii pe cale... la urma urmei botezul este doar o marturie in fata bisericii a martorilor vazuti si nevazuti ca l-ai primit pe D-l Isus in inima ta... si am intalnit cazuri in care luau fete botezul, nu aveau nici o treaba cu pocainta dar luau si ele botezul.... nu se face asa ceva.... cand iei botezul nu trebuie sa il iei in urma unor sentimente care te fac sa crezi ca o sa o tii totdeauna asa.... si ca vai esti in al noualea cer....nu o sa simti mereu starea aia, dar botezul trebuie sa il iei atunci cand te hotarasti tu sa le marturisesti altora despre asta... acesta a fost un sfat din partea mea... ma bucur ca ai luat botezul.... si eu acum ma bucur ca am fost o oaie pierduta si acum am fost gasita, m-am intors la Stapanul meu... deci fiti cu ochii in patru cand faceti aceasta alegere.... sper ca am fost clara in ceea ce am vrut sa spun
be blessed!!!


19/08/06 08:28

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Tabi, eu cred ca faptul ca ai luat botezul a fost un factor in intoarcerea ta ulterioara, a fost ceva care te-a "urmarit" poate inconstient in perioada ta marxista. Citeam despre un tip care se botezase si apoi o luase "peste aratura". La un moment dat (peste cativa ani) s-a dus la o ghicitoare care nu a putut sa ii ghiceasca si, frustrata, l-a intrebat daca nu cumva e pocait. Asta l-a trezit si omu` si-a revenit. Pare sa fie ceva similar.

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

19/08/06 08:49

Site web  
angel_tabitutza
membru

Locatie: suceava, romania
Inregistat: 30/07/06
mda asa este, aici ai dreptate si poate ca si asta m-a ajutat sa ma intorc din nou "acasa", dar totusi cred ca mai bine lasi sa treaca adolescenta care e plina de pb si apoi sa iei botezul in plus cand esti mai mare stii exact ce vrei de la viata si drumul pe care vrei sa mergi de asta mi se pare mai plauzibil asa pt ca multe lucruri se schimba... in fine...asta era parerea mea dar nu am nimic impotriva... doar sa aveti mare grija....si eu daca nu citeam multe carti care contineau marturii daca nu aveam cativa prieteni care sa ma apropie de D-zeu si inca constiinta vie eram pierduta.... deci fiti cu ochii in patru...
be blessed!


19/08/06 08:53

   
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
Ai mare dreptate cu ce ai zis angel_tabitutza! Eu cred ca e nevoie de o maturitate inainte e a face un pas asa de important! Cu lucrurile astea nu se poate juca....sau glumi.

Eu am auzit de cazuri in care s-au botezat copii la 6-8 ani. Acum sa fim seriosi un copil nu e in stare sa ia decizii pt vesnicia lui...nu isi da seama cu adevarat de importanta decizii sale.

Mai sunt cazuri in care de exemplu un om se gandeste sa se boteze si spune pastorului si acesta il boteaza chiar atunci! Cu asa ceva chiar nu sunt de acord...eu sunt pentru cursurile de caticheza si e f important sa auzi marturia acelui om si sa vezi schimbarea!

Eu m-am nascut intr-o familie pocaita...am auzit multe despre Domnul inca de mica..totusi pana l-am lasat cu adevarat sa domneasca in viata mea a trecut ceva timp....decizia botezului am luat-o cand am simtit cu adevarat lucrul asta si cand am fost  destul de matura!

Eu va indemn pe toti sa "gustati si sa vedeti ce bun e Domnul!"
Ganditi-va de 20 de ori inainte de a face pasul asta...ii prea important ca sa te joci cu asa ceva...si sa ratezi adevarata Fericire!...fiti binecuvantati!


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

19/08/06 08:59

   
angel_tabitutza
membru

Locatie: suceava, romania
Inregistat: 30/07/06
amin! asa este... ca pe urma daca o sa cazi ceilalti o sa zica uite cum is pocaitii ...sau las ca i-am vazut p ai vostri ce si cum fac....in fine...in pribegia mea....am ramas uimita sa vad catzi "pocaiti" nu erau pocaiti....si asta m-a socat si acum incerc sa ma mut la alta biserica plina de har!!! unde intradevar este Domnul si nu intr-un loc unde pastorul zice nu furati si el fura... etc. pt ca satan se baga acolo unde e capul.... si daca reuseste biserica ii apartine...de aceea vegheati dar ca sa nu ramaneti pe dinafara.... si important e ca inima ta sa ii fie dedicata Lui sa il iubesti din toata inima ta...ce i-a zis D-l Isus tanarului bogat? ia botezul? nu....vinde tot ce ai asta inseamna sa renunti la ce iti apartine la trecutul tau la eul tau si vino dupa mine... si pe urma poti lua si botezul daca vrei dar nu botezul actul botezului te mantuie ci faptul ca Isus domneste in viata ta pe toate planurile tale....

19/08/06 09:10

   
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
Matei, 10

37 Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.

38 Cine nu-şi ia crucea lui, şi nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.

toate aceste versete trebuie sa fie realitate,nu vorbe !!!!


_______________________________________
SHALOM

20/08/06 12:22

   
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06
Mat 7:20 Asa ca dupa roadele lor îi veti cunoaste.

zic si eu un verset ca sa il scot pe nenea gura mare clip'n'paste din carti.


_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

20/10/06 13:15

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
pfoai la 11, 14 ani????? Nu stiu la ce biserica mergeti voi, dar eu am facut botezul acum 3 luni. Aveam 17 ani si o luna si spuneau ca sunt prea mica. Desi ma cunosteau toti fratii din biserica, stiau ce fel sunt, cursurile le-am absolvit cu bine, dar fratii din comitet tot imi spuneau sa astept, ca inca sunt prea mica.
    Botezul nu tine de varsta. Pentru ca nu anii din buletin te fac in masura sa iai o decizie atat de importanta. Totul depinde de relatia ta cu Dumnezeu si de cat de pregatit(a) esti sa faci acest pas:botezul...pe care il faci o singura data in viata.
  Fie ca Dumnezeu sa dea fiecaruia intelepciune ca sa putem sa privim si sa intelegem lucrurile asa cum vrea El.

Ultima modificare de tamarta4jc (08/09/07 16:50)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

08/09/07 16:49

   
blasphemer
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 07/09/07
un ritual crestin....

15/09/07 02:12

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
poate pt tine e doar un ritual, dar pentru multi e un pas important, pe care il faci o data in viata. Ritual se poate numi botezul copiilor mici, dar nu si cel despre care am vorbit, cel la o varsta matura, in care poti decide singur pt tine si nu esti nevoit sa vorbeasca altcineva in locul tau.

_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

15/09/07 16:50

   
florin arad
membru

Locatie: arad
Inregistat: 29/06/07
Pace voua tuturor.Eu am fost botezat ieri 16 09 2007.(poate este o surpriza pentru cei care mi-au citit postarile de pana acum) Da acum s-a intamplat si ii multumesc Domnului pentru intelepciunea si puterea si credinta care mi le-a dat sa pot face acest legamant.
Pentru mine este cel mai important lucru care mi s-a intamplat vreodata.
Nu stiu si nici nu vreau sa judec eu varsta la care poti sa te botezi, si nici nu cred ca e importanta, ci important este sa faci pasul acesta atunci cand crezi ca esti pe deplin responsabil.Este cea mai importanta hotarare din viata si trebuie sa fie pentru totdeauna.Cel mai greu lucru pentru noi oamenii este sa ne tinem de promisiuni.Trebuie sa ne gandim foarte bine sa meditam foarte mult dar totul prin multa rugaciune, staruinta in rugaciune si post.Si cred ca asa poti lua hotararea cea buna pentru tine.Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti, si sa ne dea putere si intelepciune si credinta sa ne respectam legamantul.Amin!

Ultima modificare de florin arad (17/09/07 23:09)


_______________________________________
Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.

17/09/07 23:05

Site web  
Eagle 006
membru

Locatie: Timisoara, Romania
Inregistat: 19/09/07
Realitatea mantuirii noastre si a identificarii noastre cu Cristos este ilustrata in mod simbolic,la nivel comunitar,prin Botez si CINA DOMNULUI.
   Botezul este necesar deoarece:
-este o porunca a Domnului Isus Cristos(Matei 28:19-20)
-botezul demonstreaza ca sunt cu adevarat crestin(Fapte 18:8; 1Ioan 2:3)
-pentru a urma exemplul lui Cristos(Marcu 1:9)
-botezul este o marturie publica a schimbarii produse in viata noastra(1 Petru3:21)
-botezul marcheaza intrarea in familia bisericii(Fapte 2 :41)
    Botezul simbolizeaza inmormantarea si invierea noastra impreuna cu Hristos(1Corinteni 15:3-4; Coloseni 2:12) si ilustreaza noua mea viata ca si crestin(2 Corinteni 5:17; Romani 6:4).Botezul nu te face credincios,el arata ca tu crezi deja.Botezul nu te mantuieste,numai credinta in Cristos te poate mantui.Botezul este simbolul exterior al legamantului pe care l-ai facut deja in inima ta.(Efeseni 2:8-9)
  De ce botez prin imersiune(scufundare)???
-cuvantul baptizio"a boteza" in limba  greaca inseamna "a scufunda intr-un lichid"
-pentru ca Isus a fost botezat astfel (Matei 3:16)
-botezul in Noul Testament a fost prin imersiune(Fapte 8:38-39)
      Fiecare persoana care a crezul in Cristos trebuie sa se boteze.Scopul botezului este marturisirea publica a dedicarii personale fata de Cristos.De aceea trebuie botezate doar persoanele mature,nu si bebelasii deoarece botezul trebuie facut cand persoana e suficient de matura ca sa creada si sa inteleaga adevarata semnificatie a botezului si doar dupa aceea trebuie botezata.


_______________________________________
Fii un gladiator al cerului in aceasta lume!!!  ;)

28/09/07 14:31

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

Eagle 006 a scris:


  De ce botez prin imersiune(scufundare)???
-pentru ca Isus a fost botezat astfel (Matei 3:16)
-botezul in Noul Testament a fost prin imersiune(Fapte 8:38-39)



Matei 3 a scris:


16  De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis, şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel şi venind peste El.



Fapte 8 a scris:


38  A poruncit să stea carul, s-au pogorât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen.

39  Când au ieşit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie,


De aici deduc că pentru a putea fi botezat, era necesar a intra în apă. Dar faptul că trebuia să fie scufundat în apă nu este menţionat.

Închipuie-ţi, dacă apa avea 30 cm adâncime?

La urma urmei tot ceea ce contează era mărturisirea de credinţă a celui botezat:

Fapte 8 a scris:


36  Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?”

37  Filip a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.”


Indicaţii precise pentru cum trebuia să decurgă procesul botezului nu sunt date în nici unul din citatele amintite. De fapt nici nu erau necesare.


29/09/07 16:03

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 9    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net