TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Book of Enoch Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
local*occultist
membru

Locatie: undeva...
Inregistat: 09/01/06
va rog sa ma credeti ca nu am absolut nici o intentie rea...(incurajator, nu?)

Book of Enoch e un text apocrif, datat prin sec 2-3  (parca) in care e descisa "vizita" lui Enoh in rai si caderea ingerilor care s-au "razvratit" impotriva lui Dumnezeu
ii rog pe cei care cunosc Biblia f bine sa caute cartea asta pe google si sa o citeasca
(pdf are cam 1 mb si 130 pagini...:()
stiu ca cer cam mult, dar vreau sa stiu (parerea voastra) daca poate fi considerat un text crestin (daca da, de ce nu a fost inclusa in Biblie...), si diferente dintre cele relatate in Biblie si cele in cartea asta (in special asta)...


_______________________________________
Open your mind

16/02/06 22:35

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Exista multe criterii dupa care o scriere este considerata apta sa fie inclusa in Biblie. Foarte posibil ca aceasta carte nu le-a trecut. E foarte posibil ca aceasta sa fie doar o legenda, ca multe altele dealtfel.

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

19/03/06 23:32

Site web  
dbogdan
membru

Locatie: Chicago,USA
Inregistat: 21/03/05
Draga local*occultist poate caci ii cam mult cerut nu numai din punct de vedere al paginilor dar si a continutului din cartea lui Enoch.

De ce nu a fost inclusa in canonul Biblic cand a fost intocmit de catrecrestini?

Pai ii simplu inainte ca crestini a infiinta o Biblie ei au luat cartile evreiesti al VT. Care carti au fost luate ? Cele folosite de evrei, nu de secte mici de evrei. Evrei in trecut au avut proofeti si conducerea lor era alta. Acel proofet si preoti erau foarte influenti in popor deoarece Dumnezeu le vorbea si le dadea Duhul Sau Sfant. Acei preoti au decis ce carti sunt considerate ca autentice deoarece aveau o relatie cu Dumnezeu. Nu puteau crestini sa vina si sa zica voi sunteti gresit noi stim mai bine ce a intentiopnat Moise sau altul , ei au fost acolo crestini nu. Iarasi despre Pavel ni se spune caci era unul mare intre evrei care stia traditile si cartile evreiesti. Daca nu gresesc ei invatau toata Biblia pe derost. Iarasi cand faceau copii numarau si literele ca greseli sa nu apara. Stiau si numarul de litere din text.
Deci daca ei nu au acceptat-o cum sa o acceptam noi. Este foarte clar caci nu a fost scrisa de Enoch cel patriarhar din VT care se spune caci a fost rapit la Dumnezeu, deci ii clar caci alti oameni au incercat sa vada prin prisma aceeasta ce a vazut Enoch acolo... Fantezie si imaginatia unor scriitori sau scriitor a facut existenta acestei carti, normal caci cand a fost scrisa cei care au scris-o avaeu invatatura despre traditile evreiesti caci a fost evreu deci daca sunt similaritati cu alte carti din Biblie nu inseamna caci o introducem noi... De aceea preotul avea relatie de la Dumnezeu si calauzire.

Alti zic caci a fost scrisa inainte sa vina Isus nu ceva timp inainte...

De ce nu a fost inclusa in canonicitate este simplu. Au avut niste reguli dupa care s-a facut canocitatea Bibliei.
1) Cartile VT folosite de carte evrei. Crestinismul nu este o alta religie ce este continuarea aceeasi dar descoperirea a fost facuta treptat si Mesia promis in VT s-a revelat in Noul Testament dar a fost inteles gresit de catre evrei. Intr-o zi vor realiza greseala lor...
2) Cartile introduse pentru NT au fost cartile scrise de catre ucenicii domnului Isus sau cei care au avut contact cu ucenicii domnului Isus. Deoarece numai ei stiau invatatura adevarata a lui Isus.
Deci daca nu au inplinit aceste cerinte nu au fost incluse in canon.

Biserica Catolica mai incolo foloseau si alte carti deoarece erau unele invataturi contradictori de Biblie care le-ar fi placut sa invete caci i-ar fi facut pe iei bogati, ex. rugaciunea pentru morti (a adus multi bani pentru preoti) sau purgatoriu... Deci Biserica abia in 1514 s-a hotarat sa le declare in canon pentru caci aveau mici invataturi contradictori Bibliei originale si stabilite de catre Biserica mult mai curand de catre oameni care stiau bine bazele si invatatura apostolilor.

Si inca ceva surprizantor poate pentru tine sa sti caci circula mai multe carti asa a lui Enoch in cercul Penticostal. Ei experimentant fenomene supranaturale si daraurile Duhului Sfant si punand foarte mare accent pe aceste lucrari alti au fost dusi la extreme si erezi. Biblia ne spune despre ei in Matei caci vor fi trimisi de la ISus...NU poti Penticostalii au cazut in extrema eu sunt Penticostal dar unii care au devenit sectarieini si eretici. Deci in aceste cercuri bazate pe vise si vedeni inchipuie s-au scris carti cu marturisirea lor si doctrine nebiblice. Un fel de Enoch mai modern si recent. Deci in aceste carti si marturisiri era pacat sa pori cravata, ceas maneci lungi stiu eu ce mai prosti au mai scris ei... dar au dezbinat unele Biserici din cauza lipsei de cunostinta.
Un exemplu mare conteporan este Vicovan... sa vezi tu marturisiri eretice. Deci el a gasit cartea lui Daniel pe o foaie mai subtire ca pagina Biblie facuta din aur in ceva bibloteca in Moscova. Deci este un excroc plin cu erezi si multi ii vinde cartile si cd-urile... Deci cauta daca vrei si citeste sa vezi acolo erezi o alta acarte lui Enoch... A fost interceptata o scrisoare de la el catre un alt compatriot rus spunandui sa vina sa se axeze pe astfel de lucruri caci Penticostali Romani sunt fanatici si v-or crede totul. El traieste in casa de milioane in Florida sau California daca nu gresec pe bani fraierilor... Deci sa nu dai bani pe nimic de la el doar daca poti sa citesti...sa nu le faci avere la escroci sau alti care incearca sa vanda acestelucrari ca si cartea lui Enoch. Chiar citind acele lucruri dai mult caci timpul ii pretios.

Numai Bine.


19/06/06 17:10

   
Delmoniko
Exclus

Locatie: Hell's Kitchen
Inregistat: 16/05/07

T-pop a scris:

Exista multe criterii dupa care o scriere este considerata apta sa fie inclusa in Biblie. Foarte posibil ca aceasta carte nu le-a trecut. E foarte posibil ca aceasta sa fie doar o legenda, ca multe altele dealtfel.


Intocmai!
Toata biblia e o compilatie de legende/pilde din diverse perioade ale istoriei diferitelor popoare!Cine hotaraste care "evanghelie" e "apta"?
Daca una din ele zdruncina temeliile multiubitei biserici atunci e declarata erezie si arsa,nu?
La fel s-ar fi vrut si Codul lui Da Vinci(personal,consider cartea o grosolanie,dar stiam de teoriile acelea de prin anii 90),iar de curand s-au descoperit Evanghelia lui Iuda,a Mariei Magdalena,alte texte apocrife si zeci de fragmente surprinzator de "eretice"


_______________________________________
Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!

16/05/07 14:04

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Sec. III-II daca pui iH dupa ele.Altfel...cum de a cunoscut-o Isus sau Pavel...chiar Ioan din Patmos...Nu "Raiul" l-a "vizitat" Enoh...In rest...daca faceti aprecieri dupa carti citite pe google...am priceput.

Ultima modificare de eudemonistul (05/09/07 19:59)


01/06/07 20:33

   
sytri
membru

Locatie: dincolo de zare...
Inregistat: 18/08/07
imi place comparatia lui Iisus cu un cioban si a crestinilor cu o turma de oi...

de fapt ciobanii sunt acum papii, patriarhii si cardinalii care conduc turma cum vor ei, schimband continutul bibliei prin sinoade ecumenice, spunand ei oamenilor ce e bine si ce e rau.


_______________________________________
Azi???  ...doar o poarta spre maine

18/08/07 09:25

   
Daughter.Of.Belial
membru

Locatie: Crowville
Inregistat: 03/09/07
^ u just read my mind

_______________________________________
open your eyes!open your mind!proud like a god, don't pretend to be blind! trapped in yourself,break out instead..beat that machine that works in your head!!

05/09/07 17:04

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
De ce l-ati banat pe Delmoniko? Nu vad nimic jignitor in postarile lui. Nu facea decat sa va propuna alternative atestate de-a lungul secolelor.Aristotel n-a fost crestin si totusi...Biserica il adora. La fel Platon. Cred ca ati gresit banandu-l.Chiar o rog pe april sa faca dreptate si sa-i ridice banarea.

Ultima modificare de eudemonistul (05/09/07 21:53)


05/09/07 20:03

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

sytri a scris:

imi place comparatia lui Iisus cu un cioban si a crestinilor cu o turma de oi...

de fapt ciobanii sunt acum papii, patriarhii si cardinalii care conduc turma cum vor ei, schimband continutul bibliei prin sinoade ecumenice, spunand ei oamenilor ce e bine si ce e rau.


Cred ca esti cam fatalist in al doilea paragraf! Dumnezeu intotdeauna are grija ca orice este pervertit sa poata fi dat in vileag!!!

Ezechiel 34:1  Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
2  „Fiul omului, prooroceşte împotriva păstorilor sufleteşti ai lui Israel! Prooroceşte, şi spune-le lor, păstorilor: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Vai de păstorii lui Israel, care se pasc pe ei înşişi! Nu trebuie păstorii să pască turma?
3  Voi mâncaţi grăsimea, vă îmbrăcaţi cu lîna, tăiaţi ce e gras, dar nu paşteţi oile.
4  Nu întăriţi pe cele slabe, nu vindecaţi pe cea bolnavă, nu legaţi pe cea rănită; n-aduceţi înapoi pe cea rătăcită, nu căutaţi pe cea pierdută, ci le stăpâniţi cu asuprire şi cu asprime!
5  Astfel ele s-au risipit, pentru că n-aveau păstor; au ajuns prada tuturor fiarelor câmpului, şi s-au risipit.
6  Turma Mea rătăceşte pe toţi munţii şi pe toate dealurile înalte; oile Mele Sunt risipite pe toată faţa ţării, şi nimeni nu îngrijeşte de ele, nici nu le caută!”
7  De aceea, păstorilor, ascultaţi Cuvântul Domnului!
8  „Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, pentru că oile Mele au ajuns de jaf şi Sunt prada tuturor fiarelor câmpului, din lipsă de păstor, pentru că păstorii Mei n-au nici o grijă de oile Mele, ci se păşteau numai pe ei înşişi, şi nu păşteau oile Mele” -
9  de aceea, păstorilor, ascultaţi Cuvântul Domnului!
10  Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Iată, am necaz pe păstori! Îmi voi lua înapoi oile din mâinile lor, nu-i voi mai lăsa să-Mi pască oile, şi nu se vor mai paşte nici pe ei înşişi; căci Îmi voi izbăvi oile din gura lor, şi nu le vor mai sluji ca hrană!”
11  Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Iată, mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele, şi le voi cerceta!
12  Cum îşi cercetează un păstor turma când este în mijlocul oilor sale împrăştiate, aşa Îmi voi cerceta Eu oile, şi le voi strânge din toate locurile pe unde au fost risipite în ziua plină de nori şi negură.
13  Le voi scoate dintre popoare, le voi strânge din felurite ţări, şi le voi aduce înapoi în ţara lor; le voi paşte pe munţii lui Israel, dealungul râurilor, şi în toate locurile locuite ale ţării.
14  Le voi paşte pe o păşune bună, şi stâna lor va fi pe munţii cei înalţi ai lui Israel; acolo se vor odihni într-un staul plăcut, şi vor avea păşuni grase pe munţii lui Israel.
15  Eu însumi Îmi voi paşte oile, Eu le voi duce la odihnă, zice Domnul Dumnezeu.”
16  „Voi căuta pe cea perdută, voi aduce înapoi pe cea rătăcită, voi lega pe cea rănită, şi voi întări pe cea slabă. Dar voi păzi pe cele grase şi pline de vlagă: vreau să le pasc cum se cade.”

Desi profetia este pentru evrei ea are aplicabilitate si pentru Biserica!

Scuze pentru off-topic


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

05/09/07 23:08

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

eudemonistul a scris:

De ce l-ati banat pe Delmoniko? Nu vad nimic jignitor in postarile lui. Nu facea decat sa va propuna alternative atestate de-a lungul secolelor.Aristotel n-a fost crestin si totusi...Biserica il adora. La fel Platon. Cred ca ati gresit banandu-l.Chiar o rog pe april sa faca dreptate si sa-i ridice banarea.

Poate ca nu mai vezi, ca am cam sters. Dar cred ca daca ai cauta, ai mai gasi ceva.Si poate ca nu era jignitor pentru tine, dar era pentru altii .
Oricum, ai subiect de reclamatii. Nu trebuie sa te plangi pe unde apuci. Ok?

+Archangel+ a scris:

Scuze pentru off-topic

Daa?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/09/07 00:21

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
"...precum si noi iertam gresitilor nostri..."Sa fie doar vorbe goale???

06/09/07 08:23

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nu e vorba de iertare aici.

Nu pot sa iert eu ce a gresit el altora.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/09/07 09:30

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Chiar crzi ca lui i-ar conveni sa stie ca este "iertat"? Chiar crezi ca eu as accepta sa ma rog pt. iertarea lui? Eu voiam doar indreptarea unei erori, a unei nedreptati facute unui om care nu a facut decat sa argumenteze cu acte si fapte pe care nimeni nu le contesta.Eu daca voi posta crampeie din gandirea unor mari teologi crestini ( unii declarati sfinti) prin care sunt blestemati cei care rastalmacesc cuvintele apostolilor si ale lui Iisus, voi fi banat?

06/09/07 12:03

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nu a fost nici o eroare. A fost banat pe merit.

Citeste regulamentul si vei vedea de ce poti fi banat.

Punct.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/09/07 22:26

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
[discutie mutata de la Evanghelia lui Iuda Iscarioteanul]

Nu ma menaja. Iti dau eu voie.

Chiar nu stiu raspunsul (tau).

Sunt multe paralele care pot fi trase cu canonul:

Satan, la a treia ispita I-a promis lui Isus toate imparatiile pamantului. Isus nu l-a contrazis ca n-ar fi ale lui. La fel si in timpul lui Enoh. Unii oameni erau supusi demonilor (constient sau nu). La fel, in Daniel aflam ca arhanghelul Gavril a fost impiedicat sa transmita mesajul de catre capetenia Persiei (evident o capetenie demonica).
Enoh zice ca oamenii au invatat magia de la ingeri. In Deuteronom Dumnezeu interzice cu desavarsire aceasta practici. Evident, erau gresite. De ce? Nu stiu, dar nu m-as hazarda sa aflu.
Enoh vorbeste despre venirea unui popor sfant. Odata cu Avraam ia nastere poporul evreu. Odata cu Hristos ia nastere Biserica.

Si lista poate continua. Chestia amuzanta e ca si daca ar fi canonizata cartea lui Enoh aceasta nu ar schimba absolut nimic decat ar da niste detalii in plus referitor la niste subiecte care nu sunt tratate atat de detaliat in cartile canonice. Da' asa suntem noi oamenii: amatori de conspiratii.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

03/04/08 18:00

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Mi-ai raspuns tu, Arch, dar se cunoaste ca nu ai citit Cartea lui Enoch. Ai vedea altfel "conspiratiile".

03/04/08 18:06

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Nu, n-am citit-o. Pana acum nu mi-ai dat niciun motiv plauzibil sa o fac. Vino cu ceva consistent si poate imi trezesti interesul. Eu, unul, nu prea inghit "gap theory" (creatia/creatiile preadamica/e) deoarece nu exista niciun fel de dovada care sa sprijine acest lucru.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

03/04/08 18:13

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nici nu ti-as propune asa ceva. Noe te intereseaza? Daca da, vei afla in Cartea lui Enoh o marturie despre nasterea lui Noe, spusa chiar de tatal sau, Lameh.Printre altele vei mai afla si ca Eoh a aflat de la Dumnezeu ca Luna nu arata decat o fata spre Pamant.

03/04/08 21:02

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Am citit despre aceasta nastere in articolul tau. Poate ca o fi fost asa poate ca n-o fi fost. Oricum, chiar daca ar fi fost asa tot nu intra in contradictie cu nimic din canon. Nici despre Melhisedec nu se stie mare lucru si e posibil sa fi avut o nastere asemanatoare. Acum imi dau si eu cu parerea. As vrea sa-mi zici in ce fel modifica intelegerea canonului nasterea lui Noe.

Nu numai Enoh era in posesia unor informatii pe care nu le avea nimeni altcineva. Si Iov vorbeste despre greutatea aerului, cercul pamantului (se pare ca stia ca pamantul e rotund si nu plat), despre faptul ca pamantul atarna de nimic. Acum, de ce Iov face parte din canon si Enoh nu asta ramane sa-i intrebam pe evreii care au stabilit canonul Vechiului Testament.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/04/08 09:28

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Imi pare rau dar mai multe nu vreau sa spun. Si-asa am spus destule.

04/04/08 10:43

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Hai, mai eude, ma tratezi ca pe un copil. Ziceai ca ma respecti. Halal respect. Crezi ca nu pot face fata "dezvaluirilor" tale?

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/04/08 11:25

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Adevarul e ca-mi ajunge "reusita" cu Tatal nostru" si consider ca nu e timpul pentru a lansa o noua controversa. Sunt destule pe piata.N-ai dreptate in ceea ce spui.

04/04/08 12:51

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Dovedeste-mi ca n-am dreptate si poarta-te cu mine asa cum te porti cu un partener de discutie pe care il respecti si nu pe care il trimiti sa-si manance grisuletul cu lapte.

Referitor la controversele de pe piata trebuie sa-ti dau dreptate. Vorba 'ceea: ce e val ca valu' trece. :D


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/04/08 13:04

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Vezi?

04/04/08 16:13

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Eudemonistule, ceea ce vrei tu sa faci in incercarea ta de a rasturna Biblia este echivalent cu incercarea de a rasturna un cub de granit. Sincer, nu prea vad ce ar putea fi in acea carte presupusa a lui Enoh astfel incat sa sparga acest cub. Crede-ma, daca ar fi fost ceva dubios in acea carte demult s-ar fi spus. Nu esti tu nici primul nici ultimul dusman al crestinismului. A infruntat dusmani mult mai puternici si mai inteligenti si totusi iata ca rezista de aproape 2000 de ani.

Daca ai ceva de zis spune. Daca doar vrei sa arunci niste soparle mai bine arunca-le in alta parte nu pe TC.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/04/08 17:24

   
Pagini:  1 2 3    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net