|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 6 7 8 9 |
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
lorre a scris:
Anastacia vine de la Ana? Sau are semnificatie proprie? |
Forma a numelui Anastasia - acest nume cu o sonoritate deosebita, vine din limba greaca "athanasios", unde inseamna "nemuritor, inviere", "cea care invie din moarte". El aminteste de cel mai important moment al erei crestine - invierea lui Hristos. Conform istoriei, in Rusia anului 1918, circulau diferite zvonuri care spuneau ca doi dintre copiii tarului Nicolae al II-lea si ale tarinei Alexandra, ar fi scapat cu viata in noaptea executiei bolsevice: Anastasia si fratele ei, tareviciul Alexei. Adevarul nu este, insa, nici astazi cunoscut, insa tocmai acest mister a facut ca numele de Anastasia sa fie raspandit pe intreg globul. In plan religios, mucenita Anastasia care a trait la Roma in timpul prigonirii crestinilor si care a fost arsa de vie pe rug pentru credinta ei in Iisus, a facut ca in fiecare an pe data de 22 decembrie sa fie sarbatorita Sfanta Anastasia. Numele are ca derivate: Nastasita, Sita, Anastase, Anastasie, Nastase sau Tase.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
22/12/09 18:42
|
|
crestin_salvat
membru
Inregistat: 15/11/08
|
|
Larisa a scris:
Cred ca numele noastre reflecta ceea ce suntem noi, reflecta caracterul nostru. Atunci cand cineva vrea alt nume este pentru ca vrea sa ascunda adevarata indentitate si sa plece din nou in lume sa si sa o ia de la capat. In special in filme detectivii o data cu luarea unui nume fals isi schimba modul de a vorbi, de a gandi, de a actiona, de a se imbraca pentru a nu fi recunoscuti. |
Stiu ca discutia asta e de mult, Larisa, dar eu acum am ajuns sa o citesc. Nu-i neaparat asa, cum spui. Vreau sa spun, nu inseamna neaparat ca daca cineva isi schimba numele, vrea sa plece din nou in lume. :-) Daca ar fi asa, atunci inseamna ca Domnul ii trimitea in lume pe cei carora le schimba numele. :-) Domnul Isus i-a schimbat numele lui Simon in Petru, Dumnezeu i-a schimbat numele lui Avram in Avraam si ar mai fi si alte exemple. So I don't think it's really a rule when it comes to people changing their names.
Ultima modificare de lucian_credincios (22/12/09 21:02)
_______________________________________ "Asteapta lucruri mari de la Dumnezeu". -William Carey
|
|
22/12/09 21:01
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
Imi poate spune si mie cineva ce inseamna numele Tabita? ...nume preferate:Medeea,Sara,Debora...Fineas,Filip,Abiel...
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
10/04/10 11:17
|
|
Christina
membru
Inregistat: 15/01/10
|
|
Numele Tabita se traduce gazela si semnifica frumusete, gratie.
|
|
07/06/10 20:12
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
Multumesc Christina 
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
07/06/10 22:36
|
|
GeoAli
membru
Inregistat: 28/05/09
|
|
GEORGIANA-- de la “georgios”, nume grec ce inseamna “fermier / taran” ) ALINA - originea numelui este "Adal" ("nobil" in germana veche).
_______________________________________ Iubirea adevărată se exprimă prin vorbe puţine dar prin fapte multe, bune şi frumoase.
|
|
24/07/10 11:10
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Aha. Deci... taran nobil? 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
26/07/10 09:15
|
|
GeoAli
membru
Inregistat: 28/05/09
|
|
da )..taranca nobila )
_______________________________________ Iubirea adevărată se exprimă prin vorbe puţine dar prin fapte multe, bune şi frumoase.
|
|
26/07/10 09:30
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
asta voiam sa zic si eu cand am citit...ce alipire ciudata  
|
|
26/07/10 13:50
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
La mine Eduard - Pazitorul binecuvantat (european) Razvan - Raz= inca o data si zvanti= a numi. (grecesc) (Frecvent in zilele noastre, numele Razvan nu s-a bucurat de o prea mare popularitate in trecut. Originea sa este incerta si, desi este considerat nume slav, el nu apare la popoarele vecine. O traducere a numelui ar putea fi rebotezat, dar o forma asemanatoare se regaseste la popoarele musulmane, unde inseamna stare de multumire.)
Ultima modificare de edi.theraven (26/07/10 13:54)
|
|
26/07/10 13:53
|
|
march
membru
Inregistat: 27/02/12
|
|
"Ana" inseamna "favoare, mila" "Maria" inseamna "mare de amaraciune" sau "iubit".
m3diator a scris:
o alta intrebare ar fi: care sunt numele voastre preferate? |
Numele mele preferate sunt Francesca, Patricia, Ligia, Emanuela, Andrei si Filip.
_______________________________________ "Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?" Deuteronom 4:7
|
|
06/02/13 15:16
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|