TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre si pentru noi, forumistii/Semnificatia numelor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9
RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
Nimeni nu stie de unde provine numele Ligia? :(

19/11/06 20:34

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Nu stiu din ce limba provine dar inseamna ceva de genul "juramantul casatoriei".

20/11/06 14:24

dia :)
membru

Inregistat: 19/11/06
ce inseamna numele diana sau ramona? ms :)

20/11/06 15:16

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

dia \":)\" a scris:

ce inseamna numele diana sau ramona? ms :)

Pe Diana o gasesti cu o pagina in urma ;), la :

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 34&p=3

20/11/06 17:33

dia :)
membru

Inregistat: 19/11/06
da am gasit...ms :)

20/11/06 18:41

crina22
membru

Inregistat: 02/12/06
de crina stiti ceva?

02/12/06 21:59

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Crina, eu nu am gasit numele tau in nici o baza de date, dar am gasit caracteristicile numelui: Umanist, darnic, milos, toleranta, caritabil, lipsit de egoism, creativ, lipsa de simt practic si lipsa de concentrare.

Uite ce am gasit a semnificatia CRINULUI:
Crinul este in general o floare care se face cadou in contexte formale, neimplicand relatii puternice.Cel care face cadou unei femei un Crin o respecta pe aceasta, iar barbatul care daruieste iubitei un Crin o considera pe aceasta perfecta si se considera nedemn de ea si de iubirea ei. Femeia careia ii plac Crinii are multa grija de aspectul ei fizic si se respecta foarte mult, considerand ca foarte putine lucruri sunt suficient de bune pentru ea.

Numele Crina
Numele Crina sugereaza o persoana cu multa incredere in sine, mandra, putin orgolioasa. O persoana cu numele Crina este deosebit de autocritica si isi doreste foarte mult sa fie cea mai buna in numeroase domenii. Aceasta persoana are standarde deosebit de inalte si este in general foarte puternica.

04/12/06 01:25

Site web  
lucian
membru

Inregistat: 24/01/06

our hearts hero a scris:

Nimeni nu stie de unde provine numele Ligia? :(

origine etnica: greceasca
semnificatie: "voce frumoasa"

Oamenii cu acest nume au tendinta de a fi idealisti, au o imaginatie bogata, intuitie si sunt spirituali. Cauta adevarul spiritual si deseori il gasesc. Tind sa fie vizionari si ii pot inspira pe ceilalti. Daca dau gres in investirea potentialului pe care il au, pot deveni visatori, sau o putere nefolosita.

07/12/06 14:46

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

lucian a scris:

origine etnica: greceasca
semnificatie: "voce frumoasa"

Oamenii cu acest nume au tendinta de a fi idealisti, au o imaginatie bogata, intuitie si sunt spirituali. Cauta adevarul spiritual si deseori il gasesc. Tind sa fie vizionari si ii pot inspira pe ceilalti. Daca dau gres in investirea potentialului pe care il au, pot deveni visatori, sau o putere nefolosita.

Multumesc! :D  nici eu nu stiu ce sa zic, nu stiu daca sunt asa :)

07/12/06 15:15

lucian
membru

our hearts hero a scris:

Multumesc! :D  nici eu nu stiu ce sa zic, nu stiu daca sunt asa :)

Despre semnificatia pe care am scris-o: in sursa pe care am tradus-o aceasta interpretare era asociata unui numar, 11, care, scria acolo, ca ar corespunde numelui "Ligia". Din alte teste mi-am dat seama ca sunt mai multe nume cu acelasi numar asociat; deci toti cu acelasi numar vor primi aceeasi "destainuire" a ceea ce sunt.

In alta ordine de idei, am intalnit in surse diferite interpretari care mai de care se vor a fi sigure. Pana la urma, daca ai un pic de vointa (si timp) iti poti cauta semnificatia care iti convine. Nu neg ca exista in numele pe care il purtam o radacina a caracterului nostru. Inca nu am patruns in tainele acestui mister.
Totusi, daca studiem cu atentie Biblia, vedem ca sunt destule nume care sunt "poruncite", daca mi se accepta termenul. In sensul ca printr-un inger, sau in vis sau in alt mod parintii (de obicei unul din ei) primea instructiunea "ii vei pune numele... TZ". Uneori aceste persoane mai aveau si alt nume, pe langa cel hotarat la nastere.
Cred ca si parintii nostri pot primi calauzire in alegerea prenumelor. Nu ma indoiesc de faptul ca un nume ales cu grija si incredintare din partea Domnului ca este potrivit, poate sa determine in mod hotarator modul de a fi al unei persoane. Ar putea fi o dedicare indirecta (Ii dau copilului meu numele ... si ma rog ca Domnul sa il creasca in cutare fel). In directia asta potii sa ii dai drumul cu parerile ;-)

Si mi-am amintit de cuvintele lui Thomas Edison, care spunea: geniul este 1% inspiratie si 99% transpiratie. (parafrazare) In acelasi sens pot spune ca un caracter al unei persoane este determinat intr-o masura diferita, de prenumele ei si de ceea ce dobandeste prin crestere. Cred ca te vei pricepe sa corelezi aceasta idee cu procentele de mai sus.

Ca de obicei, mi-e cam greu sa incep... Bucura-te acum ca am terminat :D. Nu mi-ar parea deloc rau sa aud pareri [prefer sa nu fii de acord si sa argumentezi cu ceva, decat sa spui "ai dreptate" :D].

07/12/06 23:37

lucian
membru

crina22 a scris:

de crina stiti ceva?

Crina este un nume 100% romanesc. Ferice de tine! ;)

07/12/06 23:58

IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06
IONI in fizica mai inseamna  PARTICULE CARE CONDUC :D

22/12/06 16:27

IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06

Cristian a scris:

IoanaB  nu stiu de unde ai luat lista, dar contine anumite inexactitati.

ex. DUMITRU - corespunde zeului grec "Demetrius", zeul agriculturii.

Corect = Zeita agriculturi Dimitra

no si tu ma crezi atotstiutoare , ma dat si io copy paste :D

22/12/06 16:45

CBernetic
membru

Inregistat: 21/12/06
CRISTINA / CRISTIAN – de la “christiana”, nume latin ce inseamna “urmasul lui Cristos”

Sar`mana , numele meu este Cristian Leonte :D

23/12/06 16:07

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Paula si Rebeca ce inseamna?

23/12/06 17:47

april
admin forum

sharapovna a scris:

Paula si Rebeca ce inseamna?

Paula gasesti la

23/12/06 17:56

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
mersi april; sincer nu mi se potriveste numele atunci :D

23/12/06 18:09

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
ce inseamna Lorena? Tot ce stiu e ca exista un oras din Franta -Lorraine(sau cva de genu:D)...si de Diana stiu ca e ceva zeita de pe vremea romanilor etc...so...ce mai stiti despre Lorena? Numele mele preferate sunt: Miriam, Caleb, Emanuel si cam atat!

a da...si Tabita mai imi place(chiar...ce inseamna?:d)

03/02/07 18:20

april
admin forum

lorre_diana a scris:

ce inseamna Lorena? Tot ce stiu e ca exista un oras din Franta -Lorraine(sau cva de genu:D)...si de Diana stiu ca e ceva zeita de pe vremea romanilor etc...so...ce mai stiti despre Lorena?

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=434

03/02/07 18:44

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Dar semnificatia numelui:"REBECA'',il stie careva????

03/02/07 21:19

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
1. Legătură. Funie. Lanţuri. Cătuşe (laţuri). Cea care leagă (prin frumuseţe). Cea care acaparează (atrage).
2. Linguşire.
3. Cea care domoleşte cearta.
4. Răbdare (după Clement Alexandrinul).
5. Grăsime. Desime.
6. ÃŽncântată.
Fiica lui Betuel, sora lui Laban, soţia lui Isaac.
Gen. 22:23; 25:19-26.

Sursa - Dicţionar biblic de nume proprii şi cuvinte rare - Nicolae Moldoveanu

Ultima modificare de Lupea_Filip (03/02/07 21:31)

03/02/07 21:27

Site web  
cami_ra
membru

Inregistat: 25/07/06
Imi spuneti va rog care esti si semnificatia numelui meu>>??(cami or camelia nu conteaza)

....sa crestem in toate privintele ca sa ajungem la Cel ce este Capul,Hristos!!(Efes.4:15)

13/02/07 00:43

april
admin forum

cami_ra a scris:

Imi spuneti va rog care esti si semnificatia numelui meu>>??(cami or camelia nu conteaza)

Gasesti la :  http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 34&p=3  ;)

13/02/07 07:50

april
admin forum

Filip. a scris:

A'ma trebuie să postez şi eu la "semnificaţia numelor" să întreb dacă ştie cineva ce înseamnă "."?! Sau poate primesc o explicaţie pe aici... :rolleyes

Ce inseamna " . " ? Insemna ... " PUNCT " ;) .

Mai multe la  http://dexonline.ro/search.php?cuv=punct  :D .

13/02/07 21:10

anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
http://www.copilul.ro/A_ce_nume_aleg_1.html
un link interesant... o adevarata baza de date ce contine nume :)

14/02/07 10:37

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la