TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre si pentru noi, forumistii/Semnificatia numelor Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
ŞTEFAN

- (gr.) - "purtatorul cununei învingatorului"

01/02/06 00:46

cmiriam
membru

Inregistat: 07/01/06
Filip, mersi mult pentru ajutor.. mi-ai intregit imaginea pe care o aveam despre insemnatatea numelui meu...

Ma intrebam un lucru.. Poate fi insemnatatea numelui ceva ce ne insusim noi si il facem real pe parcurs? Sau incarcatura celor cateva litere e cu noi inca de la nastere?

De ce intreb asta... pentru ca la o privire atenta.. o parte din ceea ce am gasit in dreptul numelui [si e chiar o parte insemnata] o pot pune si in dreptul persoanei mele?

Ce ziceti voi?

01/02/06 10:48

Site web  
cmiriam
membru

Uf.. am uitat sa enumar numele pe care le prefer....
Trebuie sa recunosc ca ii iubesc pt parintii mei f mult.. mai ales pt numele ce mi l-au dat... care cred ca e numele feminin ce e pe locu 1 in topul meu... si inca o derivare de la el pe care am facut-o eu Miriama.

Un alt nume feminin ar mai fi Lois si Amy...si inca ma mai gandesc la altele..

Cat despre nume masculine ar fi Beniamin, Flavius, Joshua....  si cam atat acum.

01/02/06 10:52

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05

cmiriam a scris:

Ma intrebam un lucru.. Poate fi insemnatatea numelui ceva ce ne insusim noi si il facem real pe parcurs? Sau incarcatura celor cateva litere e cu noi inca de la nastere?

De ce intreb asta... pentru ca la o privire atenta.. o parte din ceea ce am gasit in dreptul numelui [si e chiar o parte insemnata] o pot pune si in dreptul persoanei mele?

Ce ziceti voi?

hmmm.....acuma imi dau seama de ce miroase bine pe la poli....

Ultima modificare de ionelcim (01/02/06 15:01)

01/02/06 14:57

cmiriam
membru

Ei.. nu ma refeream la acele semnificatii... ci la cele cu Amar si Stapana si cele cateva de dinainte.. si daca miroase bine pe Muncii.. nu is eu de vina :D

10x

01/02/06 22:20

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Cred ca numele noastre reflecta ceea ce suntem noi, reflecta caracterul nostru. Atunci cand cineva  vrea alt nume este pentru ca vrea sa ascunda adevarata indentitate si sa plece din nou in lume sa si sa o ia de la capat. In special in filme detectivii o data cu luarea unui nume fals isi schimba modul de a vorbi, de a gandi, de a actiona, de a se imbraca pentru a nu fi recunoscuti.

02/02/06 00:43

Site web  
ionelcim
membru

ok.....poti sa-mi spui ce inseamna victor? asta asa ca sa verific ce ai spus...

02/02/06 00:46

doitili
membru

VICTOR

Nume roman care în latină semnifică - "invingator".

02/02/06 00:51

ionelcim
membru

multumesc,

ei asa ca ma rog Dlui sa ma ajute sa fiu "binecuvantarea Lui" oripeunde voi trece, iar la sfarsit sa fiu "invingator" asa ca sa ajung la pomul vietii care este in raiul lui Dzeu.

02/02/06 01:00

doitili
membru

Larisa a scris:

Cred ca numele noastre reflecta ceea ce suntem noi, reflecta caracterul nostru. Atunci cand cineva  vrea alt nume este pentru ca vrea sa ascunda adevarata indentitate si sa plece din nou in lume sa si sa o ia de la capat. In special in filme detectivii o data cu luarea unui nume fals isi schimba modul de a vorbi, de a gandi, de a actiona, de a se imbraca pentru a nu fi recunoscuti.

daca Cecilia ins. orb atunci sunt oarba la propriu sau la figurat?

Ultima modificare de doitili (02/02/06 01:13)

02/02/06 01:06

ionelcim
membru

poate te-ai nascut asa ca sa se arate in tine lucrarile lui Dzeu....de mica esti la credinta?

02/02/06 01:27

doitili
membru

m-am nascut in familie de crestini

02/02/06 01:31

Larisa
membru

Multumesc, Ionel ca m-ai scos!

Si Larisa inseamna oras - asta nu inseamna ca m-am nascut pe strada!

02/02/06 01:36

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Fraţii mei. Şi surorile mele... Mă gândesc la faptul că mulţi dintre noi cercetăm semnificaţia numelor noastre. Unii o descoperim, alţii nu.

Oricum, dacă stau şi mă gândesc numele au apărut iniţial ca porecle: "ciudatu", "deşteptu", "ocehlaristu" sau, evident, ce aveau oamenii la îndemână pe atunci. Ălea erau nume care le căpătau oamenii după o anumită vârstă, dup un anumit timp de trai printre semeni.

Pe urmă sunt nume date de părinţi în Biblie pentru a sublinia ceva din viaţa lor personală.

Ce nume ne dau părinţii sunt mai mult sau mai puţin egoiste şi subiective, sau o proiectare a dorinţelor lor cu privire la copiii pe care-i consideră proprietatea lor personală (şi e foarte greu să-i considere altfel).

Unii dintre copii, după cum se vede şi în nick-urile de pe forum, ajung mai târziu să nu fie satisfăcuţi de aceste nume, şi să-şi aleagă altele, care consideră că-i caracterizează. Pe de altă parte, anturajul lor adesea emite denumiri tot pentru caracterizare.

Aşa că, dacă avem un nume frumos, să încercăm să trăim la înălţimea acelui nume. Să nu uităm de Iuda, care era numele poate cel mai cinstit în Israel.

Pe de altă parte, dacă avem un nume dat la întâmplare de părinţi, sau în necunoştinţă de cauză, şi care semnifică ceva mai puţin plăcut sau de dorit, să nu uităm că toţi avem un nume scris pe o piatră albă de Isus, şi că de fapt acel nume contează.

Ultima modificare de Lupea_Filip (02/02/06 08:48)

02/02/06 08:46

Site web  
maura
membru

Inregistat: 03/02/06
OK,pana aici e bine...sa incep si eu cu inceputul adica cu numele meu Maura.
Stie cineva ce semnificatie are acest nume?

03/02/06 16:32

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
wikipedia: Maura is a female name. It is an Irish variation of Mary. In 2004, it was the 739th most popular name for baby girls in the U.S.[1]

Adică Maura este o variaţie a numelui Maria. Care deja s-a explicat.

03/02/06 17:14

Site web  
maura
membru

Inregistat: 03/02/06

Lupea_Filip a scris:

wikipedia: Maura is a female name. It is an Irish variation of Mary. In 2004, it was the 739th most popular name for baby girls in the U.S.[1]

Adică Maura este o variaţie a numelui Maria. Care deja s-a explicat.

Thanks. Trebuia sa-mi fi dat seama :D

03/02/06 18:30

brightsky
membru

Inregistat: 01/07/05
stie cineva ce inseamna Silvia???

04/02/06 18:51

Larisa
membru

SILVIU/SILVIA - (lat. "silvanus") - "padurarul, lemn, padure"

05/02/06 03:09

Site web  
brightsky
membru

Inregistat: 01/07/05
lol :)) ce tare... mersi Larisa :)

Ultima modificare de silvia (06/02/06 13:25)

05/02/06 13:35

rictus_nervos
membru

Inregistat: 09/01/06

joy a scris:

numele meu de fapt mi l-au dat cei din jur pt ca, zic ei, mi se potriveste....:) joy inseamna bucurie....;)
numele meu de certificat este georgiana si nu stiu ce inseamna....:D

ca si george, gheorghe si restul familiei omonime inseamna fiu al pamantului... om al pamantului, legat de pamant

06/02/06 22:24

Larisa
membru

GEORGIANA / GEORGE / GHEORGHE - de la "georgios", nume grec ce inseamna "fermier, taran"

06/02/06 22:53

Site web  
sweet andra
membru

Inregistat: 11/01/06
Larisa....am uitat sa mentionez ii un oras f fain din Grecia...se fac cumparaturi "beton" pe acolo....

22/02/06 21:07

Larisa
membru

Nu de mult am aflat ca Larisa e un oras din Grecia. Multumesc Andra pentru informatiile adiacente.

22/02/06 21:22

Site web  
naty_4_God
membru

Inregistat: 26/02/06
vad ca va explicati numele pe aici :) imi spune si mie cineva dintre voi ce inseamna Adelina si Natalia?
nume preferate ...debora...rebeca..david...

27/02/06 15:34

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la