|
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Acum 2 seri citeam din Cuvantul Domnului din cartea Ieremia. Si la un moment dat am dat peste 2 capitole ce mi-au dat de gandit: Ieremia 42,43. Ce parere aveti despre atitudinea poporului Israel? Care ar trebui sa fie atitudinea noastra in incercari? Sa fie vorba de un crestinism ... cu juma' de norma (in cazul Ieremia 42,42) sau o lupta de supravietire oarba?
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
11/01/06 17:31
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
Efeseni 5:20 - multumiti 'pt toate lucrurile'
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
13/01/06 17:29
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu atunci cand trec printr-o incercare e ca si cand as ignora-o mai mult pentru ca sunt fascinata de lectia pe care trebuie sa o invat prin intermediul acelui necaz. Am in general atitudinea unui vultur care traieste deasupra circumstantelor. Si intotdeauna daca mi se intampla ceva rau zic: "Slava Domnului!"
Ultima modificare de Larisa (13/01/06 18:08)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
13/01/06 18:07
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Eu am considerat dintotdeauna ca este bine sa avem o atitudine pozitiva. Acest lucru m-a ajutat sa trec prin multe incercari destul de grele si mi-a dat intotdeauna calmul necesar de care am avut nevoie si puterea sa iau deciziile corecte. Acest lucru mi-a marit credinta enorm in Dumnezeu.
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
16/01/06 23:21
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
Persevereza!!!1 Petr 1;5-7 fi BINECUVANTAT
_______________________________________ SHALOM
|
|
17/01/06 00:23
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
1 Pet 1 5. Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! 6. În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, 7. pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
|
|
18/01/06 09:44
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
AMIN =asa sa fie !!!
_______________________________________ SHALOM
|
|
18/01/06 16:04
|
|
larionemily
membru
Inregistat: 09/02/06
|
|
eu cred ca adtitudinea noastra tine de credinta nostra ..daca suntem personae care ne incredem in Domunl in ORICE clipa a vietii stiind ca El are privirea indreptata asupra noastra atunci atitudinea noastra ar trebui sa fie una pozitiva,vesela daca vreti pentru ca stim ca imediat ce apare o problema va aparea si rezolvarea ei...dar daca nu ne incredem cu toata inima vom fi ingrijorati,tristi ca si cum am crede ca Domnul nu poate sa ne rezolva problema...asa ca fratior fiti tari in credinta,avand o atitudine de oamnei cu adevarati crezatori in Acel ce poate sa duca ingrijorarile noastre...
_______________________________________ Tu mai iubit cat nici nu pot sa spun/Si mi-ai dat har cat nici nu pot s-adun-/Mai coplesit iubindu-ma nespus/Mai cucerit si sunt a Ta ISUS !!
|
|
12/03/06 09:26
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Nu cred ca atitudinea asta este legata de principiul pshilogic de a gandi pozitiv. Cred ca tine de faptul ca nu mai suntem singuri, de faptul ca noi ne bazam pe o forta, pe o persoana reala. Nu suntem nebuni. Atitudinea noastra ne determina altidudinea.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
13/03/06 00:37
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
larionemily a scris:
eu cred ca atitudinea noastra tine de credinta nostra ..... |
eu cred ca credinta insasi este o atitudine
este foarte adevarat ce spunea larisa: "atitudinea iti determina altitudinea"
Ultima modificare de ionelcim (13/03/06 17:45)
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
13/03/06 17:42
|
|
angel_tabitutza
membru
Inregistat: 30/07/06
|
|
eu una cand trec prin incercari.... dar depinde si putin de natura incercarii.... de obicei am o atitudine pozitiva in fata incercarilor... incerc sa trec peste ele... sa nu le pun la inima, sa nu ma stresez din cauza lor... trebuie zic eu ca si prin modul in care reactionam in fata pb sa le aratam celor din jur ca avem intradevar credinta in Cel care ne poate da biruinta!!!
|
|
27/08/06 19:37
|
|
georgetown
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
chiar ca nu o inteleg pe asta :" atitudinea iti determina altitudinea",si mi se pare cam ilogica;totusi oare ii si reciproca adica si "altitudinea iti determina atitudinea",pt ca asta ar insemana ca atunci cand zbori cu avionul la altitudine inalta iti este determinata o atitudine inalta;asta pare un pic mai logic sau nu.sau ce legatura are altitudinea cu atitudinea,in afara ca se scriu aprope la fel?
|
|
21/09/07 03:00
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Atitudinea cea mai corecta in incercare este aceea sa treci prin ea ca printr-un foc curatitor al caracterului; uulterior vei intelege si cauza, motivul incercarii. In ceea ce priveste poporul Israel, acesta era un popoar cat se poate de contrastant; uneori lua atitudine ferma cu sac si cenusa, iar alteori radeau de toate atentionarile profetilor.
Insa la noi este "distept" cel care evita incercarea pe spinarea minciunii sau a demnitatii altor co-echipieri de viata.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
23/07/08 12:00
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
este o cantare care spune: "Schimba-mi inima/Fa-ma mai curat/Mai real, mai sfant/Mai adevarat" , iar refrenul spune:" Tu esti Olarul/Iar eu lutul/Fa-ma sa seaman/Doamne cu Tine"
cred ca se potriveste cu ce ai scris, Norkis... foc curatitor al caracterului!
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
20/08/08 07:21
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
strainul a scris:
Tin sa iti amintesc ca oamenii carora Pavel le vorbea erau bebelusi in credinta,ei nici macar nu aveau un nou testament,nu aveau decat inima lor sa se ghideze.Ceea ce spui tu aici este cu totul si cu totul diferit de ceea ce am vorbit noi.Daca tu crezi ca pocainta se rezuma la a purta un batic,la a purta/a nu purta o cravata....inseamna ca discutia se termina aici,pentru ca intelegem cu totul si cu totul diferit toata treaba asta. Uite,de exemplu,am postat aici o poza.Nu stiu cine e fata,nu o cunosc personal,dar stiu ca este sub intitulatia de "penti",acolo unde se scrie religia.(intra te rog aici pe link: http://s3.supload.com/free/sx5YWV340079-02.jpg/view/ ) Aparent,fata asa a simtit,ca asta inseamna pocainta pt ea....spune-mi te rog,esti de acord cu ea ? |
mda..o fata cu o personalitate puternica ) nu cred ca pocainta se rezuma la cravata, batic sau alte accesorii ci la mentalitate...in Biblie pocainta e trasata in linii mari si dealungul timpului a fsot imposibil ca oamenii crestini sa nu se loveasca de controverse...de aceea s-au facut conciliile ecumenice, de aceea s-aprodus marea schisma, de aceea s-a rupt Luther de catolicism, de aceea s-a facut reforma, de aceea e diferenta intre stilul de inchinare intre biserici. Un alt factor care face diferenta intre pocainta este cultura, pune-mi aliniati cresini din Romania, SUA, Africa, Koreea si ai sa vezi diferente mari in modul de percepere al pocaintei si dupa mentalitatea ta o sa-mi spui "ala e pocait si ala nu" ceea ce poate fi cel mai gresit lucru, sunt pocaiti dar au moduri diferite de manifestare. Pocainta e ceva mult mai profund decat aparenta, e un proces mintal, si cum toti gandim diferit, percepem lucrurile diferit, avem temperamente diferite tot asa intelegem diferit pocainta. Pentru o batranica de pe ultima banca pocainta inseamna randuiala bisericii, programul sa fie unul clasic, totul ca mai demult...pentru unul putin mai tanar pocainta e sa se cante cu acordeonul, fara chitara si alte instrumente care se folosesc la muzica draceasca iar pentru altul si mai tanar pocainta inseamna ceva ce-ti permite sa nu fi un incuiat ci sa iti poti exterioriza personalitatea fara sa ti cont de traditia babeasca...cine greseste? poti sa-mi garantezi ca daca maine mor toti 3 doar unul va merge in rai pentruca a perceput pocainta cum crezi tu ca e?....ti-am dat un exemplu care arata ca si diferenta de varsta te face sa vezi altfel lucrurile. Erau bebelusi cei din vremea lui Pavel...dar totusi era pocaiti...nu? sau ii manca iadul pe toti daca nu cresteau? nu cred....tot asa si azi, nu poti sa spui care e bebelus si care om mare, care e cel slab si care e cel tare...majoritatea se considera a fi tari, se confunda perioada traita in biserica cu maturitatea spirituala. A...si ziceai ceva de oameni care nu merg la spitale si nu isi cheltuiesc banii pe saraci...sti ce-am observat dealungul timpului?...ca oamenii mai "rebeli in pocainta" (asa cum ii numesc unii) detin majoritatea intre cei ce merg prin canale si ajuta boschetarii, merg la spitale, la orfelinate, in satele sarace...etc.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
04/02/09 11:08
|
|
strainul
membru
Inregistat: 30/01/09
|
|
iti recomand o carte,ea se intituleaza " Cine esti tu sa judeci? ". NU iti da cu parerea luandu-te doar dupa titlu,ca te inseli. Ca sa iti fac un scurt rezumat introductoriu,iti spun ca Martin Luther,daca tot ai amintit de el,era cazut intr-o extrema,alaturi de majoritatea generatiei lui,in extrema adevarului.Acestia sustineau sus si tare ca adevarul e cel mai important,indiferent de scop.Noi,in ziua de astazi,am cazut in cealalta extrema,a dragostei.Fiecare face cum vrea,pocainta a ajuns ceea ce fiecare credem. Asculta-ma bine,tu nu o sa ai nici o scuza inaintea tronului Sau de domnie cand vei fi,si nici eu cand voi fi judecat.Cu toti vom da socoteala de cunoasterea adevarului si de aplicarea lui prin dragoste. Tin sa iti reamintesc ca exista un ADEVAR ABSOLUT bine definit deja in Biblie,nu mai e nevoie de oameni care sa il defineasca. Si vreau ca acesta sa fie ultimu mesaj pe care ti-l scriu,dat fiind ca am remarcat ca esti de acord cu fata aceea,care isi exprima credinta,asa cum crede ea.Am reusit sa-mi conturez o imagine a ceea ce esti tu,si consider ca e mai bine pt mine sa nu mai vb. Domnu Isus sa te binecuvanteze,si El sa ne calauzeasca pe calea dreapta pe fiecare.
|
|
04/02/09 11:20
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
avand in vedere faptul ca nu sunt de acord cu fata aceea si nu mi-am exprimat parerea nici pro nici contra eu iti mai scriu: * stiu cazul lui Luther, dar voiam sa evidentiez diferenta de a vedea pocainta intre cele doua "grupari", daca le pot zice asa. * pocainta a fsot mereu ceea ce fiecae credem, si in plus, e strict personala, asaca nu vad dece nu trebuie sa fie ceva interior simtit de tine ci trebuie sa fie o simtire in masa. * exact, cunostinta adevarului se refera la credinta in Dumnezeu si in jertfa fiului Sau care ne-a rascumparat, asta o cred multi si totusi traiesc diferit pocainta. * da, adevarul absolut e trasat in biblie dar sunt lucruri, care tin de pocainta, unde se lasa loc de interpretare, si atunci intervin principiile. * binecuvantat sa fi si tu, straine
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
04/02/09 11:28
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|