|
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
Nu se poate ca un sfint al bisericii sa fie lovit cu vreo suferinta care sa sa-I fie straina lui Hristos. Pentru a ajunge la noi, durerea trebuie sa treaca prin inima Lui slavita.
Loviturile vietii nu sunt numai distructive, ci si constructive; ca loviturile ciocanului in dalta unui sculptor priceput.
Daca n-ar exista iarna, nici primavara n-ar mai fi chiar asa de frumoasa.
Contactul cu suferinta nu inobileaza daca ea devine motiv de auto-compatimire, auto-cocolosire, egocentrism, cult al eului patimitor. ( N. Steinhardt)
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
30/12/05 01:36
|
|
doitili
membru
|
|
Multi oameni au o fobie nejustificata impotriva suferintei. Sigur, tragediile inutile trebuie evitate cu orice pret, dar ... exista o doza de bine care nu se poate obtine decat din distilarea suferintelor.
Milton si-a scris cele mai frumoase poezii doar dupa ce a orbit.
Bethoven si-a scris unele din cele mai mari capodopere dupa ce a surzit.
Filosoful german Kant, care a suferit de o boala incurabila, ne-a lasat scris urmatorul comentariu: "Am ajuns sa-mi stapanesc suferinta si reusesc sa n-o mai las sa-mi influenteze gandurile si sentimentele. Am reusit sa o ignor, de parca ar fi o problema care-l priveste pe un altul."
William Wilberforce, eroul luptei impotriva sclaviei din imperiul britanic, n-ar fi putut rezista nici o singura zi fara calmante impotriva durerii, dar s-a straduit intotdeauna sa ia cea mai mica doza cu putinta.
Henry Stanley, crescut intr-un orfelinat saracacios, a deprins acolo taria si rezistenta necesare pentru a-l cauta si gasi pe Livingstone in jungla Africii.
Kernan, nascut fara maini si picioare dezvoltate deplin, a perseverat si a ajuns membru in Parlamentul Angliei. Solzhenitsyn a scris: "Fii binecuvantata tu, inchisoare". Anii petrecuti acolo i-au dat taria de caracter necesara pentru a lupta impotriva comunismului.
Geniul se poate forma in linistea bibliotecilor, dar taria de caracter este de multe ori rezultatul unei vieti traite "pe nicovala suferintei." - R. Wurmbrand
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
02/02/06 01:28
|
|
sola scriptura
membru
Inregistat: 30/01/06
|
|
ceea ce poate face o durere sa dispara este ... o durere si mai mare
_______________________________________ God is good
|
|
07/02/06 19:35
|
|
larionemily
membru
Inregistat: 09/02/06
|
|
EL face rana si tot EL o vindeca...curaj..dincolo nu vom mai sti sa plangem pentru ca nu vom simti durere..
_______________________________________ Tu mai iubit cat nici nu pot sa spun/Si mi-ai dat har cat nici nu pot s-adun-/Mai coplesit iubindu-ma nespus/Mai cucerit si sunt a Ta ISUS !!
|
|
12/02/06 10:13
|
|
doitili
membru
|
|
Cea mai eficientă cale prin care Domnul ne maturizează spiritual este ...suferinţa.
Când sufletul e în cer, cuiele nu mai dor.( Tertulian)
Ghetsimani este locul unde El a murit, crucea este doar dovada.(Leonard Ravenhill)
Este posibil sa scapi dintr-o multitudine de necazuri traind o viata nesemnificativa. (John Henry Jewett)
Furtunile fac radacinile stejarilor mai puternice.(George Herbert)
Nimic nu dureaza vesnic, nici chiar suferinta.( Arnold H. Gleason) Suntem mai siguri cu Dumnezeu într-o furtuna , decât în oricare alt loc fara El.(Jeremy Taylor)
|
|
08/03/06 15:10
|
|
redgreeneyes
membru
Inregistat: 27/12/05
|
|
Tot ce nu te ucide te face mai puternic...
Fara suferinta nu se poate testa credinta noastra.
Prin suferinta se alege graul de neghina.
|
|
19/03/06 12:44
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
Lumea se plictisete repede sa asculte nenorocirile altora si prefera sa-i ocoleasca pe cei amariti. (W.S.Macham)
Fiecare om are durerile lui, dupa cum fiecare sopac are umbra lui. Asculta linistit durerea aproapelui si cind a incetat, incepe, daca este cazul, sa-i spui si tu durerile tale. (Gh. Spulber)
Acesta-i leacul durerii: sa nu te gandesti la ea caci ea nu dispare gandindu-te ci din contra creste. (Mahabah)
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
31/03/06 15:33
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Fiecare durere isi are expresia ei. (H.de Balzac)
Si unui dusman se cere sa-i respecti durerea. (J.B.Racine)
Ridica-te de la suferinta ta la suferinta tuturor. (L.A.Seneca)
Sunt slabi doar cei cei crutati de suferinta. (W.Shakespeare)
O durere mare este intocmai ca o raza dumnezeiasca ce transfigureaza pe cel ce sufera. (V.Hugo)
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
15/04/06 21:48
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Pe Calea ceea buna. (acesta am auzit si sper sa zic cum trebuie, e fff frumos)
Cineva a avut o vedenie in care Isus ii arata viata lui pe o cale.Calea aceea era un nisip peste care treceau valurile, valurile simbolizand necazulurile din viata persoanei . Pe nisip se vedeau 2 urme de pasi,o pereche era ai lui iar o pereche era al lui Isus cum il tinea de mana. Dupa ceva timp persoana observa ca sunt numai o pereche de pasi .A spus "Doamne cum poti sa imi faci mie asa ceva? Cum poti sa ma lasi singur in necaz? Oare nu ai promis ca o sa fi cu mine tot timpul?" A primit urmatorul rapuns:Aceea pereche de pasi sunt doar amei care te tine-a pe tine in brate." Deci in vremea de necaz, suferinte.. sa fim fara frica si griji caci El este care face pasi pentru noi si noi suntem in bratele Lui.
Multumesc lui "crisstina" pentru ajutor, jumate merit e a-lui ea.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
16/01/09 15:52
|
|
Lucica
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
Dumnezeu vegheaza, Dumnezeu vegheaza. El este marele veghetor al tuturor noptilor - nopti ce sunt ingrozitoare, noptile mintii, noptile inimii, noptile naturilor umane, noptile raului, al carui intuneric coboara in orice moment asupra omenirii indurerate. Cine ar putea spune cu cata iubire ne vegheaza? (Mons. Vladimir Ghika)
Si am vazut raul pe care trebuie sa-l traverseze fiecare suflet pentru a ajunge in Imparatia Cerurilor si numele raului era "suferinta" si am vazut o barca care poarta sufletele de-a lungul raului si numele barcii era "iubire" (Sf. Ioan al Crucii)
"Orice suferinta e un sarut din partea lui Isus".(Sf. Tereza de Calcutta)
"Suferinta e un medicament pe care Dumnezeu il foloseste pentru a vindeca patimile omenesti, bolile sufletului, pentru a reactiva in om dragostea anemiata. E semnul dragostei divine pentru cea mai aleasa dintre creaturile din Valea Plangerii. Suferinta incalzeste inima impietrita, deschide in ea izvoarele iubirii. Prin suferinta, redescoperim pe Dumnezeu, pierdut din vina noastra." (Aurel Hancu)
"Dumnezeu(...) in indurarea Lui isi trimite mesagerii: noaptea, intunericul, suferinta, incapacitatea, insuccesul in ochii lumii. El "face semn" omului si asteapta... (Henri le Saux)
"Cine nu si-a mancat niciodata painea in durere Cine nu si-a petrecut niciodata ceasurile noptii Asteptand in lacrimi zorile care intarzie Unul ca acela nu va cunoaste inca, puteri ale cerului". (Goethe)
|
|
20/07/10 14:43
|
|
Lucica
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
"N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi Surad numai acei care suspina De n-ai fi ras, n-ai fi stiut sa gemi, De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.
Si daca singur rana nu-ti legai Cu mana ta n-ai unge rani straine. Si n-ai tanji dupa un colt de rai, De n-ai purta un strop de iad in tine.
Si nu te-nalti in slavi daca nu cazi Cu fruntea grea in pulberea amara Si daca-nvii in zambetul de azi E c-ai murit in lacrima de aseara."
(Radu Gyr - "Antiteze")
"Viata e adeseori apasatoare, ce amaraciune...dar ce dulceata. Da, viata costa , e greu sa incepi o zi de lucru (...) Macar daca l-am simti pe Isus am face totul pentru El, dar nu, El pare la mile distanta, noi suntem singuri cu noi insine. O, plictisitoarea companie atunci cand Isus nu e acolo! Dar ce face oare acel dulce Prieten, nu ne vede El angoasa, povara care ne apasa, unde e El, de ce nu vine sa ne consoleze, devreme ce nu Il avem decat pe El drept Prieten? El nu e departe , e acolo foarte aproape, Cel care ne priveste, Cel care ne cerseste aceasta tristete, aceasta agonie, are nevoie de ea pentru suflete, pentru sufletul nostru, El vrea sa ne dea o recompensa atat de frumoasa, ambitiile Lui pentru noi sunt atat de mari! Dar cum va spune El : acum e randul Meu", daca al nostru nu a fost, daca noi nu I-am dat inca inca nimic? Il costa sa ne copleseasca cu suferinte dar El stie ca e singurul mijloc de-a-L cunoaste asa cum se cunoaste El Insusi si de-a deveni dumnezei. O, ce destin, cat de mare e sufletul nostru!" (Sf. Tereza de Lisieux)
|
|
31/07/10 16:33
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
Crede ca Dumnezeu te smereste si te incearca prin suferinta, ca dupa aceea sa-ti faca mult bine. Aceasta speranta sigura iti da biruinta in suferinta.
sursa: youtube.com
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
07/04/12 10:17
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|