TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Frica - boala secolului Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Corina
membru

Inregistat: 02/04/05
Ar fi interesant sa discutam despre frica. Am citit intr-un ziar in care scria ca 50 % dintre tineri se confrunta cu atacuri de panica. Anxietate, teama, groaza.... Care credeti ca sunt cauzele, daca esti unul din invingatorii fricii si daca ai o solutie practica pentru frica, nu mai astepta scrie, experienta ta poate ajuta poate pe cineva.

28/11/05 16:25

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
De cand am venit aici, mi-era frica sa dorm noaptea pentru ca eu imi imaginam tot felul de epopei in mintea mea cu imagini pe unde ar intra hotii si ce ar face si cum am reactiona noi si multe prostii de genul asta. Cand am realizat ca eu imi generez sentimentul de frica am incetat sa ma mai gandesc la lucruri CARE S-AR PUTEA INTAMPLA si am inceput sa ma concentrez mai mult asupra cuvintelor din rugaciunea pe care o rostim in fiecare seara. Acum adorm repede, dar tot mi-e frica sa merg la baie noaptea - si culmea ironiei e ca tre sa merg de vreo 2 ori. Inainte ma rugam ca sa se trezeasca si iubitul meu ca sa mergem la baie unul dupa altul. Acum nu mai am probleme. I le-am dat toate lui Dz. Imi mai este frica sa merg cu liftul pentru ca o colega de-a mea s-a blocat in lift. Deci urc pe scari. De exemplu cand mergeam la Radio Vocea Evangheliei unde lucreaza o verisoara de-a mea urcam fara probleme 10 etaje.

28/11/05 20:06

Site web  
Corina
membru

A fost o vreme in care am suferit tare mult, si am mers la o conferinta si cineva vorbea acolo despre avantajele unei inimi ranite. Si unul dintre avantajele prezentate, era : ca poti sa areti ranile tale celor din jur si ei sa fie incurajati prin aceasta.
Asa m-a impresionat de mult si de atunci am uramarit si mi-am dat seama cat e de adevarat pe parcurs.

Eu am simtit cum este sa traiesti in mijlocul fricii si am vazut ce inseamna sa fii eliberat total de frica. Dragostea izginseste frica.
Si Dumnzeu este infinit mai mare decat toata frica din lume, si are putere asupra ei.

30/11/05 16:11

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
cred ca dc am avea mai putina frica am avea mai multa credinta, sau dc am avea mai multa credinta am avea mai putina frica.
este adevarat ca sc in biblie de 365x "nu te teme"?

30/11/05 16:28

Larisa
membru

ionelcim a scris:

este adevarat ca sc in biblie de 365x "nu te teme"?

Cald! Esti pe aproape! In Bibie scrie de 366 de ori sa nu ne temem! Nu e interesant? Pentru fiecare zi din an, chiar si pentru cei in care luna Februarie are 29 de zile!

30/11/05 22:07

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
boala mileniului este "IGNORANTA"

01/12/05 18:45

Fyn
membru

Inregistat: 16/03/05
Se pare ca mai toti au sistemul imunitar slabit. Ca se imbolnavesc de tot felul de boli. Frica, ignorantza, mandrie, ura...... continuati lista. Care e mai raspandita? Pai orasul meu...... ceea ce e vizibil seamana cu mandria, cand ma uit in ziare nu mai vreau sa ma uit deoarece curvia e peste tot. Ceea ce nu se vede e mult mai dureros: frica, lipsa de identitate, neincredere, ura......
Frica e o mare problema. Imi aduc aminte de un verset: "1IOAN 4:18  In dragoste nu este frica; ci dragostea desavirsita izgoneste frica; pentruca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n'a ajuns desavirsit in dragoste."
Cum sa nu fie frica in inimile oamenilor cand oamenii nu-L iubesc pe Dumnezeu si cauta sa se iubeasca mai mult pe sine. Si cand se uita la ei vad cat sunt de goi si de nimik. Si nimicul care il au vor sa nu-l piarda si astfel alearga sa prinda vant si furtuna in pumni. Frica ce vine de la ziua de ieri, accentuata de ziua de azi si determinata de ziua de maine.... ca na noi nu stim ca Dumnezeu e atotputernic si toate sunt in mana Sa.
Ce lucru minunat sa poti trai acest lucru....
Va e frica?

03/12/05 15:24

ionelcim
membru

da........de DOMNUL.

03/12/05 15:35

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Hehe, fain Ionelcim. Ai un zece de la mine.

Dar, în stilul meu caracteristic, nu pot să nu-mi amintesc ceva amuzant: poveştile cu Greuceanu... când zicea zmeul că "io nu mă tem de nimeni în lumea asta decât de Dumnezeu, şi Greuceanu", iar Greuceanu nu se temea de nimeni decât de Dumnezeu. Să deie Domnul să fim toţi ca Greuceanu la faza asta...
:D

03/12/05 18:23

Site web  
Fyn
membru

Inregistat: 16/03/05
si cine spunea ca romanii nu sunt crestini de (200)0 de ani. Pana si Greuceanu, da si Zmeu erau........

03/12/05 19:30

Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
Omul prin emotii simte si reactioneaza.De ex durerea cauzeaza contractii emotionale , placerea te face sa te destinzi si sa te simti eliberat de presiunile psihice,presiuni psihice care exercita constant o presiune asupra propriei constiinti , cu alte cuvinte angoasa de lune , sau frica de lume are la baza evenimente nefericite din trecut.Mintea umana este un vast depozit de amintiri pe care il trecem in revista permanent , compara (mintea) ceea ce este nou cu ceea ce este vechi si ajunge la o concluzie , acest lucru este bun sau acest lucru nu este bun , acest lucru merita repetat , acest lucru nu merita repetat (frica) .Emotiile spre deosebire de Minte , reactioneaza imediat la orice situatie , zambesti precum un copil sau plangi instantaneu precum un copil , in schimb Mintea consulta intodeauna registrul de amitiri , lucru care se manifesta intr-o reactie tarzie.

Angosa apare in clipa in care anumite experiente nefericite se repeta , frica de orice natura , este in majoritatea timpului o angoasa dobandita si nu una patologica , Mintea sta la baza sa , ea (mintea) nu doreste sa mai repete o experiente negativa care a avut loc in trecut , iar rezistenta interioara pe care o opune constiintei se traduce intr-un neincetat stres care ramane constient si poarta cu el alte reactii neliniste,tulburare, lipsa de curaj, teama .

Ultima modificare de Shilo (04/12/05 10:07)

04/12/05 09:43

Ammy28
membru

Inregistat: 20/10/05
Cum sa vorbim de frica fara a vedea ce e in spatele ei ? Exista o singura "frica" acceptabila.Cea de Domnul,care e inceputul intelepciunii.Restul,angoasa,anxietatea,teroarea  groaza fara nume au altceva in spate.Si marea amagire e ca noi ajungem sa ne identificam cu ele,cu aceasta frica sau angoasa sau sentiment de inferioritate,etc,si sa credem ca fac parte din noi.NU E ADEVARAT.Nu fac parte din noi.In nici un caz din "omul nou",nascut prin botezul cu apa si Duhul Sfant,care practica zilnic pocainta si intoarcerea la Domnul.Sunt lucruri pe care trebuie sa le constientizam,sa incetam sa mai credem ca fac parte din noi   sa le infruntam,privindu-le in ochi.Pentru ca in Domnul-si vorbesc de adevarata umblare cu El,avem autoritatea de-a mustra si lega lucruri necurate care se infiltreaza in noi,indiferent cat de adanc.

07/12/05 10:32

Larisa
membru

La asta ma gandeam si eu recent. Daca Dz ne-a dat autoritate de ce nu stim sa o folosim? De ce ne e frica sa o folosim. Oare ca sa nu se intoarca raul ala impotriva noastra. De ce mai suntem numiti pocaiti daca nu putem sa schimbam macar un pic lumea din jurul nostru? Care e rolul nostru? Este cel din noi mai tare decat duhul veacului? De ce rugaciunile noastre nu-si gasesc raspunsul? De ce ne e frica sa fim diferiti?

07/12/05 20:39

Site web  
mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05
Cred ca problema este lipsa socializarii si in aceasi timp a comunicarii. Cand te predai deplin lui Dumnezeu nu-ti ami este frica de nimic. El iti ofera pur si simplu pacea si linistea de care ai nevoie :) .

11/12/05 12:26

ionelcim
membru

Larisa a scris:

. Daca Dz ne-a dat autoritate de ce nu stim sa o folosim? De ce ne e frica sa o folosim. . De ce mai suntem numiti pocaiti daca nu putem sa schimbam macar un pic lumea din jurul nostru? ?

hmmm...grea intrebare...

pai cred ca suntem pocaiti numai cu numele, iar autoritatea pe care ne laudam ca o avem nu exista.
sti ce s-a intamplat cu fiii scevei nu? ei s-au dus in numele lui Isus pe care-L prop Pavel sa scoata duhurile dintr-un demonizat.
si ce s-a intamplat? omul acela posedat a spus: pe Pavel il stim pe Isus il cunoastem, dar voi cine sunteti?
rezultatul a fost ca in loc sa iasa duhurile afara, au iesit ei afara din casa aceea , batuti si schingiuiti

imi doresc asa de mult sa vad si astazi oameni plini de puterea lui Dzeu, care sa spuna ca si Pavel: calcati pe urmele mele caci eu calc pe ale lui Hristos.
Dne fa-ma si pe mine un astfel de om.

11/12/05 13:12

Larisa
membru

Si pe mine. Amin!

12/12/05 00:30

Site web  
Ammy28
membru

Inregistat: 20/10/05
Si pe mine,Doamne !
Amin.

14/12/05 12:47

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Si pe mine,Doamne !
Amin.

21/12/05 11:03

fineas
Exclus

Inregistat: 11/01/06

ionelcim a scris:

hmmm...grea intrebare...

pai cred ca suntem pocaiti numai cu numele, iar autoritatea pe care ne laudam ca o avem nu exista.
sti ce s-a intamplat cu fiii scevei nu? ei s-au dus in numele lui Isus pe care-L prop Pavel sa scoata duhurile dintr-un demonizat.
si ce s-a intamplat? omul acela posedat a spus: pe Pavel il stim pe Isus il cunoastem, dar voi cine sunteti?
rezultatul a fost ca in loc sa iasa duhurile afara, au iesit ei afara din casa aceea , batuti si schingiuiti

imi doresc asa de mult sa vad si astazi oameni plini de puterea lui Dzeu, care sa spuna ca si Pavel: calcati pe urmele mele caci eu calc pe ale lui Hristos.
Dne fa-ma si pe mine un astfel de om.

Trebuie sa te nasti din nou!Nu intr o religie,ci sa aparti de Evrei 12;23!Dumnezeu nu are nepoti,ci fii si fiice.1IOAN4;18.

13/01/06 18:04

fineas
Exclus

Raspunsul este simplu ,1IOAN4;18.MATEI11;28,29.VOI TREBUIE SA VA NASTETI DIN NOU!!!!!!!!!!SHALOM.

13/01/06 18:10

Corina
membru

SAlut, la toti, ma bucur sa va revad!!!!!!!!! :) A trecut deja multa vreme de cand nu am mai reusit sa  scriu nimic, insa zilele astea ma gandeam iar la teama si acum am vizitat situl si m-am gandit sa scriu ceva despre acest subiect. Suntem atata de subiectivi, cand recomandam cuiva: nu iti mai fie frica, si nu cautam sa gasim solutii la probemele care provoaca frica. Eu chiar am o problema cu frica. Inainte sa ma nasc mama mea a avut 2 accidente de masina. S-a rasturnat cu cineva cu o masina mica, apoi i-a fost frica si nu mai umblat decat cu autobusul, pana cand s-a mai rasturnat odata si cu autobusul. Apoi a zis ea pana te-am nascut am umblat pe jos, ii era asa teama. In fine dupa ce am crecut putin nu ma putea urca nimeni in masina asa de tare zbieram. La fel imi vine sa zbier si acum, insa nu-i frumos :)). Si cineva mi-a spus ca noi nu avem voie sa mergem la psihologi. Am vorbit cu un pastor si l-am intrebat ce sa fac. E o teama ingrozitoare pe care nu o pot controla. Mi-e frica aproape de fiecare data cand merg cu masina, in special la vitea si aglomeratie, si pastorul mi-a spus ca trebuie sa largesc orizontul dragostei ca sa imi treaca sau sa pot trai mai usor cu teama. Eu nu inteleg, poate intelegeti voi si imi explicati si mie. E ca si cum ii dai unui om flamand o reteta pt. un anumit fel de mancare in loc de hrana.

01/08/06 09:41

T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06
Nu mi se pare corecta comparatia. Probabil o comparatie mai apropiata de adevar ar fi "ca si cum ii dai unui gripat antibiotice". Acestea evident ca nu ii vor folosi daca nu va face uz de ele.
Sunt convins ca nu e la fel de usor sa pui in practica pe cat e de usor sa dai "retete", dar nu vad cum te-ar putea cineva ajuta mai mult la modul practic.

01/08/06 16:15

Site web  
fineas
Exclus

orice fel de frica e produsa de duhul lui satan ,indiferent de senzatie ,satan are cu el ,frica ,si produce senzatia de frica ,Dumnezeu este DRAGOSTEA DESAVARSITA,in El nu exista frica ,si nici senzatie de frica ,caci El ESTE VIATA VESNICA!!!

28.     Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.
29.    Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.
30.    Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.”

16.     Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste, rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.

17.    Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta: astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecăţii.

18.    ÃŽn dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârşit în dragoste.
19.    Noi ÃŽl iubim pentru că El ne-a iubit întâi.

01/08/06 16:21

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06
Fineas :.....  nu - i chiar asa...tot Biblia spune ca frica de Dumnezeu e inceputul intelepciunii... Dumnezeu cand ne-a creat ne-a dotat si cu 'frica' care de multe ori ne ajuta sa supravietuim, asa ca frica nu este de la Diavol, acolo e vorba de un anume fel de frica.Problema apare cand nu putem controla frica, cand ne impiedica sa facem voia lui Dumnezeu, atunci frica devine pacat si este unealta celui rau, dar prin Duhul Sfant putem sa invatam sa ne controlam frica si sa o punem sa slujeasca voii Lui Dumnezeu.

Corina:Si eu sunt fricos dar am invatam sa-mi depasesc temerile si acum practic un sport al celor curajosi ,parapanta ,daca vrei putem vorbi pe yahoomessenger id:nascutinvingator, nu promit solutii spectaculoase dar cu ajutorul Domnului sigur poti sa depasesti orice problema.

01/08/06 21:02

Site web  
fineas
Exclus

frica de Dumnezeu e altceva ,e respectul fata de Cuvantul lui Dumnezeu ,nu o frica de pedeapsa ,nu confunda marfa cu ambalajul dragul meu,trebuie sa intelegi biblia cu duhul nu cu mintea,caci la minte are acces satan,litera omoara duhul da viata (2corint 3;6).

01/08/06 21:36

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la