|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
jezzy a scris:
Respectul a fost nascocit ca sa ascunda lipsa de dragoste.(Lev Tolstoi in Anna Karenina) |
nu-s de acord.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
14/03/12 19:15
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Imi amintesc de acel topic despre casnicie : respect fara dragoste sau dragoste fara raspect
|
|
14/03/12 19:31
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Daca stam sa ne gandim, respectul, pana la urma, este o forma de eticheta. Respectul poate exista fara dragoste dar dragostea nu poate exista fara respect.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
15/03/12 12:35
|
|
april
admin forum
|
|
eu cred ca poate exista dragoste fara respect.
mai bine am deschide un subiect depre respect, la cat il plimbam pe forum.
|
|
15/03/12 18:44
|
|
edi.theraven
membru
|
|
"RESPÉCT s.n. Atitudine sau sentiment de stimă, de considerație sau de prețuire deosebită față de cineva sau de ceva; deferență, venerație. ♢ Expr. A ține (pe cineva) la (sau în) respect = a ține pe cineva la distanță, a nu-l lăsa să devină prea familiar. A pune (pe cineva) la respect = a impune cuiva o atitudine respectuoasă. Respectele mele, formulă respectuoasă de salut. – Din fr. respect, lat. respectus. "
Cum poti iubi pe cineva pe care nu stimezi, pretuiesti?
|
|
15/03/12 18:50
|
|
april
admin forum
|
|
Iti poti iubi parintii fara sa-i stimezi ?
|
|
15/03/12 18:52
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu. In principiu, iubirea este ceva interior insa se vede prin fapte si respect. Daca spui ca iubesti pe cineva dar nu respecti acel om... nu cred ca se poate. Daca spui ca iubesti si nu arati asta, nu iubesti, ci doar spui. Si, in fapte, iubirea se arata si prin respect. Poti respecta fara sa iubesti (poate) dar invers, nu cred. Pentru ca exista respect care vine din diferenta de functii (de exemplu poporul fata de un conducator) si respect care vine din dragoste. Daca iubesti, si nu arati respect, care e rodul dragostei?
|
|
15/03/12 18:58
|
|
april
admin forum
|
|
Rodul dragostei este doar respectul ?
Ce te faci cu atatia copii care nu-si prea asculta parintii ? Nu-i iubesc ?
Poate o sotie sa-si respecte sotul betiv, hot, etc ? Dar sa-l iubeasca poate ?
Poti acorda respect neconditionat, la fel cum poti acorda si dragoste neconditionata, dar nu stiu cati reusesc .
|
|
15/03/12 19:02
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
april a scris:
Poti acorda respect neconditionat, la fel cum poti acorda si dragoste neconditionata, dar nu stiu cati reusesc . |
Doar prin puterea lui Dumnezeu se poate asta, alimentandu-ne permanent din Cel care ne poate ajuta.
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
15/03/12 19:07
|
|
edi.theraven
membru
|
|
N'am zis ca e doar respectul. Dar ai spus ca poti iubi fara sa arati respect. Respectul e doar una din roadele dragostei. Il poate iubi si apoi respecta, in DOmnul. Dar il poate respecta si din frica. Eu am zis doar ca nu exista dragoste fara respect. Si nu stiu ce sa zic de 'dragostea' acelor copii.
Cine iubeste si are respect neconditionat, le impleteste pe cele doua.
|
|
15/03/12 19:07
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
april a scris:
Ce te faci cu atatia copii care nu-si prea asculta parintii ? Nu-i iubesc ?
Poate o sotie sa-si respecte sotul betiv, hot, etc ? Dar sa-l iubeasca poate ? |
Respectul nu este acelasi lucru cu ascultarea sau cu obedienta si nici nu implica subordonarea. Poti respecta pe cineva si, mergand mai departe, iubi fara a fi neaparat de acord cu parerile sau cu ordinele lui. Exista chiar o vorba englezeasca a gentlemen-ilor: "we agree to disagree" (suntem de acord sa nu fim de acord).
Ultima modificare de +Archangel+ (16/03/12 09:51)
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
16/03/12 09:49
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
april a scris:
Trebuie sa ne golim de prea plinul Eu, ca sa mai intre in noi un pic de Dumnezeu. - Petre Tutea |
Asa sa-mi ajute Dumnezeu.
|
|
26/03/12 00:17
|
|
antonela
Moderator
|
|
Dismas a scris:
"Acela care renunţă pare slab celui incapabil de renunţare" (Nicolas Gomez da Villa). |
Se postase ieri maxima zilei. De aceea am sters ce ai scris. Poti posta azi.
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
26/03/12 10:12
|
|
antonela
Moderator
|
|
jezzy a scris:
P.S.Stiu ca forumul e in romana, dar gasesc chestii interesante numai in engleza |
Chiar daca ceea ce postezi e in engleza, dedesubt, poti sa scrii traducerea in limba romana.
|
|
03/04/12 18:12
|
|
jezzy
membru
Inregistat: 13/03/06
|
|
Mi se pare ca in romana suna prea banal
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
04/04/12 11:36
|
|
Tanara crestina
membru
Inregistat: 26/09/07
|
|
Draga antonela, apreciez mult ce pui tu aici la Maxime si Cugetari!
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
30/04/12 14:19
|
|
antonela
Moderator
|
|
Multumesc.
|
|
30/04/12 15:35
|
|
antonela
Moderator
|
|
suflet bland a scris:
`Din punct de vedere al aerodinamicii bondarul nu ar trebui sa zboare, dar bondarul nu stie asta si continua sa zboare` Mary Kay Ash |
Apreciez dorinta ta de a posta, dar la topicul asta se poate posta doar o meditatie pe zi.
|
|
24/01/13 19:44
|
|
april
admin forum
|
|
march a scris:
"O casa care are o librarie, are un suflet" Platon |
biblioteca poate ?
|
|
13/02/13 19:30
|
|
march
membru
Inregistat: 27/02/12
|
|
Nu stiu, eu asa am gasit maxima. Dar cred ca se poate pune si o biblioteca
_______________________________________ "Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?" Deuteronom 4:7
|
|
13/02/13 20:03
|
|
april
admin forum
|
|
A house that has a library in it has a soul
cine a tradus stia taaaare bine engleza. stiu eu mai bine :P
|
|
13/02/13 20:59
|
|
march
membru
Inregistat: 27/02/12
|
|
Vezi daca nu peste tot se gaseste originalul... Se pare ca unuii traduc cum le pica mai bine Bine c-ai intrebat.
_______________________________________ "Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?" Deuteronom 4:7
|
|
13/02/13 21:47
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Roxana a scris:
"Aveti incredere in ceea ce faceti. Nu va lasati descurajati, daca lucrurile evolueaza mai lent decat v-ati fi imaginat. Nu renuntati usor la visul vostru.” Maya Penn - 12 ani |
Frumos citat. De asta trebuie să ne păstrăm o parte naivitatea și idealismul de copil.
Ultima modificare de Andreea (20/02/13 21:38)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
20/02/13 21:37
|
|
april
admin forum
|
|
Oblio a scris:
"O favoare acordată celui care o merită este o onoare aproape la fel de mare pentru cel care o acordă, ca şi pentru cel care o primeşte." - Richard Steele |
daca o merita mai e favoare?
|
|
21/02/13 18:57
|
|
april
admin forum
|
|
march, chiar daca uneori in romana suna ...banal :
jezzy a scris:
P.S.Stiu ca forumul e in romana, dar gasesc chestii interesante numai in engleza |
antonela a scris:
Chiar daca ceea ce postezi e in engleza, dedesubt, poti sa scrii traducerea in limba romana. |
|
|
21/02/13 23:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|