TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Ortodoxia Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
De data asta cred ca adevarul este altul - daca studiem unele apocrife o sa observam momentul cind a fost inchis harul.
Din care rezulta ca deschiderea lui consta in posibilitatea ca mirenii sa primeasca botezul sfint.

ei au fost anuntati in vedenie de Iisus cind anume urma sa fie inchis -a doua zi la prinz -ei aflindu-se intro calatorie lnga cu camile si magari si alte jutoare , merinde etc, in vederea evanghelizarii.

Ei bine -ei au intentionat sa ajunga intr-un sat dis de dimineata insa lucrurile au intorziat din cauza ocolisului necesar aprovizonarii cu merinde.

au ajuns aproape de ora prinzului -lucu care i-a indemnat sa se roage penru aminarea cu inca putin , El le-a raspuns ca aminarea nu este posibila fiind ceva dinainte stabilit insa penru acel sat va faca o exceptie si va amina inca cieva ceasuri.

in fine au inceoput sa adune luna la un loc sa predice si apoisa boteze insa ultimul la rind era cel mai de vaza om al satului , cel mai cinstit si mai apreciat om -cind sa il boteze dupa ce au psus rugaciunea au observat prin darul lor de a deosebi duhurikle ca omul nu primeste duhul sfint ca ceilalti, asa incit si-au dat seama ca deja harul fusese inshis cu citeva secunde inainte , ultima solutie ca fruntasul satului sa fie botezat in mod real ramasese doar ungerea ca preot al satului , lucru care a fost acceptat de om si care s-a si implinit.

Din acel moment botezul mirenilor a avut doar un efect ca si botezul in apa Iordanului din partea lui Ioan Botezatorul.

deschiderea harului definitiva urma sa aibe loc in vremurile Judecatii -lucru care a si avut loc deja observat prin nr tot mai mare a celor care au simtit o viata schimbata fie brisc fie treptat intro scurta perioada de timp-fie ei protestanti fie ortodocsi catolici sau din alte religii morale.

deasemenae alta dovada este nr celor care percep darul deosebirii -numit uneori Vocea Domnului si in legatura cu care referitor la Know whow cunoaterea explicativa a lui a fost pieduta inclusiv fata de preotimea religiei de stat.

in Canonul lasat de Iisus apostolilor era prevazut ca atunci cind un sinod se intruneste absolut toti membrii participanti sa aibe darul deosebirii adevarului si al duhurilor.

insa aceasta prevedere nu a fost respectata de fiecare data - precedentrul negativ afost creat la conciliul de la Niceea.

in zilele nostre in ceea ce priveste ortodoxia aceasta prevedere canonica inca exista in canon insa la catolici ea a fost scoasa in anul 2005 -lucru care constituie practic confiscarea bisericii de catre mireni si falsi calugari.

cu toate astea la fel cum in vechime vechi evrei nu au tinut primul pegamint prin incalcare _ (vezi Maleahi 2 si Ieremia 31) Domnul nu s-a departat de ei , asa si azi Domnul binecuvinteaza pe cei sinceri nazuitori. Insa vremea pedepsei celor inghesiti in frunte se tot apropie.

Botezul chiar in vremurile in care este deschis nu poate fi primit chiar de ioricine ci doar de catre cei nazuitri , cei alesi, restyul vor trebui sa mai astepte rindul lor.


07/02/13 17:18

   
didymus
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 03/02/13
Iartă-mă Mihai, dar n-am înţeles absolut nimic. Poate eşti prea profund pentru mine...

07/02/13 18:33

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Se pare ca nici nu avea ceva anume de spus. Cel putin nu in legatura cu subiectul.

@mihai33, daca mai postezi asa ce-ti taie prin cap, fara legatura cu subiectul, si nu dialoghezi cu noi o sa sterg ce trantesti asa la intamplare.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

07/02/13 19:15

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net