TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/W. Branham si "ploaia tarzie" Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11
Desigur ,tot ce a propovaduit Pavel&Co aceleasi lucruri le-a propovaduit si WMB.Boteztul Biblic in Numele Domnului Isus ,cina ,spalarea picioarelor,credinta data sfintilor odata ptr totdeauna.Până în ziua de azi fiecare predicator ar trebui verificat dacă se încadrează în normele bine întărite de Petru, omul lui Dumnezeu, apostolul căruia Domnul i-a dat cheile împărăţiei cerurilor. Ultima predică care va fi predicată sub inspiraţia Duhului Sfânt, trebuie şi va fi în concordanţă cu prima predică; ultimul botez în apă trebuie şi va fi făcut la fel ca primul botez. Ceea ce s-a învăţat şi s-a practicat chiar la început în  Biserica nou testamentară, rămâne valabil atât timp cât Biserica lui Isus Hristos este pe pământ. Aici nu este vorba despre biserica catolică, biserica ortodoxă, cea anglicană, luterană sau oricare altă biserică, ci este vorba despre Biserica lui Isus Hristos, cea despre care Însuşi Domnul nostru a spus, ,,Eu voi zidi Biserica Mea...” Doar ea nu va fi biruită de porţile locuinţei morţilor.
    Toate denominaţiunile înfiinţate de oameni au propriile lor crezuri. Aşa este, de exemplu, crezul niceo-calcedonian ,care a fost recunoscut în anul 381 d.Hr. printr-o hotărâre definitivă în cadrul unui sinod. În acel timp, Teodosiu I a declarat credinţa în sfânta treime ca religie de stat. Dar Biserica lui Isus Hristos cunoaşte o singură mărturisire de credinţă, care nu se găseşte în niciun catehism, ci numai în Biblie: ,,Un Domn, o credinţă, un botez...” (Efeseni 4:5).
    Petru a auzit cu urechile lui marea trimitere care a ieşit de pe buzele Domnului nostru şi a înţeles-o corect; el a făcut un cuprins al celor spuse în Matei 28:18-20, în Marcu 16:14-20, în Luca 24:44-51 şi în Ioan 20:19-23  cu referire la vestire, la credinţă, la iertarea păcatelor şi la botezul în apă.
    Rezultatul predicii sale a fost următorul: ,,După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă, şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri, şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.” Şi, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi îndemna şi zicea: „Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos.” Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.”(Fapte 2:37-41).
    Aceasta este predica care va rămâne singurul model valabil pentru totdeauna, pentru că Biserica lui Isus Hristos este zidită pe temelia apostolilor şi prorocilor (Efeseni 2:19-22). Pocăinţa, credinţa, botezul în apă, botezul cu Duhul Sfânt – despre toate acestea a fost predicat, toate au fost trăite, iar pentru adevăraţii credincioşi ai Bibliei, acesta va rămâne modelul valabil până la sfârşit.


30/10/11 12:53

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
da bre, lasa asta, eu nu am zis ca branhamisul e in contradictie cu Biblia nici ca o respecta, eu te-am intrebat daca dogmele conform careia , nu exista tirinitate, ca adam nu este tatal lui cain si celelalte principii pe care le aveti, s-au mai regasit in vreo confesiune pana in 1900 si ceva sa zicem. asta e intrebarea mea.

_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

30/10/11 13:28

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11

ultimul mohican a scris:

da bre, lasa asta, eu nu am zis ca branhamisul e in contradictie cu Biblia nici ca o respecta, eu te-am intrebat daca dogmele conform careia , nu exista tirinitate, ca adam nu este tatal lui cain si celelalte principii pe care le aveti, s-au mai regasit in vreo confesiune pana in 1900 si ceva sa zicem. asta e intrebarea mea.


Ai auzit de Michael Servetus ?

Conflictul dintre Jean Calvin şi Michael Servetus

http://www.revistateologica.ro/articol. ... amp;a=3559


31/10/11 08:23

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
prea mult pt mine asa de dimineata, o sa ma informez si revin cu pareri.

edit: bun, am rasfoit ca era mult de citit , dar din ce-am inteles, servetus refuza doar trinitatea, ma rog avea si alte idei dar principii destul de pertinente. adica doar una din dogmele mai diferite ale branhamismului se regaseste la servetus. deci prcatic si-n concluziune, cele cateva principii bisericesti ale branhamismului nu se regasesc in nicio confesiune pana la intemeierea acestui cult pe la jumatatea secolului 20? n-am dreptate?

si daca vrei, enumera-mi crezurile branhamismului dar in mare, si-n principal cele diferite de majoritatea religiilor. adica nu-mi enumera ca, cred in Dumnezeu, sau ca botezul il practica la "majorat" asta din urma de ex e o diferenta minora. eu am citit una alta dar n-am chef sa caut (lenes) pe net 3 ore.

Ultima modificare de ultimul mohican (31/10/11 12:26)


_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

31/10/11 08:35

   
zacariah
membru

Locatie: Cluj Romania
Inregistat: 07/10/11
http://supranaturalul.wordpress.com/

http://www.livestream.com/apbm/video?cl ... 39cdd60b21

Marile confesiuni creştine cu structurile lor organizate nu fac excepţie. Toate păstrează o aparenţă evlavioasă, dar a sosit vremea când ar trebuie să accepte „ proba Cuvântului ” , să accepte să fie comparate cu unicul standard valabil, care este biserica de la început. A sosit momentul adevărului! O referire deşartă la Hristos, apostoli şi Biblie nu ajută nimănui. Biserici şi biserici libere, până la grupările cele mai mici, folosesc texte biblice care sunt modelate după concepţia lor. Aceasta este apoi numită Unitatea în diversitate. De fapt, creştinismul tradiţional de astăzi nu mai are nimic comun cu biserica primară.


04/12/11 09:36

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Iti faci auto-critica?

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

05/12/11 10:16

   
Pagini: 1 ... 6 7 8 9    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net