TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/W. Branham si "ploaia tarzie" Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
E amuzant modul in care evadezi.

Un fel de: 
-"Marie, da' cum de te-ai trezit asa devreme"?
-Placintele se fac din faina si branza.

Cain era fiul celui rau pentru ca "pacatul pandea la usa..." iar el nu l-a stapanit.

Dar eu te intrebam altceva: De unde ai informatia cu ce stia cain si ce nu stia; cu ce stia abel si ce nu stia? Astea nu sunt scrise in Biblie. E pura speculatie.

15/10/11 21:13

stefan
membru

Inregistat: 24/03/06
Descoperirea tainelor sau intelegerea lor nu este scrisa intr-un mod in care sa o gaseasca orice cititor al bibliei.Dumnezeu da descoperirea  celor pe care i-a ales mai inainte ca sa creada si credinta este darul lui Dumnezeu.
Cei care nu o au,normal ca o sa spuna ca de unde ai intelegerea aceasta sau care este sursa informatiilor tale.
Descoperirea nu este o explicatie si nici nu poate fi explicata asa cum nici pe Dumnezeu nu il poate explica nimeni,ci il pot intelege in planul lui cu omenirea doar cei care au primit acest Har.
mai multe informatii   www.Evanghelia.ro

15/10/11 23:45

zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11

OLD TRAIAN a scris:

E amuzant modul in care evadezi.

Un fel de: 
-"Marie, da' cum de te-ai trezit asa devreme"?
-Placintele se fac din faina si branza.

Cain era fiul celui rau pentru ca "pacatul pandea la usa..." iar el nu l-a stapanit.

Dar eu te intrebam altceva: De unde ai informatia cu ce stia cain si ce nu stia; cu ce stia abel si ce nu stia? Astea nu sunt scrise in Biblie. E pura speculatie.

Cain era de la cel rau ,ptr alt motiv ,si acest motiv este scris in Biblie ;

Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

16/10/11 08:15

Old
Moderator

In cazul acesta, numai Iisus este nascut din Dumnezeu. Ceilalti "toti au pacatuit..."
Asta inseamna ca toti au ca tata pe diavol iar mamele lor toate sunt stricate, care comit adulter cu satan? Aici ajungi cu logica ta. Daca faptele lui Cain reclama ceea ce sustii contrar Bibliei ca Cain s-a nascut bastard, din comiterea adulterului de catre Eva cu sarpele ?

16/10/11 08:36

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

In cazul acesta, numai Iisus este nascut din Dumnezeu. Ceilalti "toti au pacatuit..."
Asta inseamna ca toti au ca tata pe diavol iar mamele lor toate sunt stricate, care comit adulter cu satan? Aici ajungi cu logica ta. Daca faptele lui Cain reclama ceea ce sustii contrar Bibliei ca Cain s-a nascut bastard, din comiterea adulterului de catre Eva cu sarpele ?

Corecta precizarea ta .

23Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.
Rom 3.9; Rom 11.32; Gal 3.22;
24 Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.Romani 3.

Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduinţa să fie dată celor ce cred prin credinţa în Isus Hristos.Galat 3;22

16/10/11 08:40

Old
Moderator

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

Corecta precizarea ta .

La asemenea enormitati eu nu mai am ce comenta. :rolleyes: :rolleyes:

Daca tu te consideri asa, e treaba ta. Eu, in ce ma priveste m-am nascut in mod natural; imi cunosc mama si tata, si ii respect.

16/10/11 14:37

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

Corecta precizarea ta .

La asemenea enormitati eu nu mai am ce comenta. :rolleyes: :rolleyes:

Daca tu te consideri asa, e treaba ta. Eu, in ce ma priveste m-am nascut in mod natural; imi cunosc mama si tata, si ii respect.

Ptr tine invataturile Bibliei sunt enormitati ,e de inteles de ce credeti filozofii omenesti .Bibilia nu e o carte ptr minte ,e o carte ptr cei nascuti din nou .

12 Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
Rom 8.15;
13 Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
2Pet 1.16; 1Cor 1.17; 1Cor 2.4;
14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.

16/10/11 19:55

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
zacariah, W. Branham a pacatuit ?

tu mai pacatuiesti?

16/10/11 21:21

stefan
membru

Pacatul este Necredinta

Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. - Ioan 16:8
ÃŽn ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine; - Ioan 16:9

16/10/11 21:45

april
admin forum

stefan a scris:

Pacatul este Necredinta

Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. - Ioan 16:8
ÃŽn ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine; - Ioan 16:9

doar necredinta ?

si care necredinta ?

16/10/11 21:47

Old
Moderator

Intrebarea pusa de april era daca Branham a pacatuit.

16/10/11 21:48

stefan
membru

Old- am pretentii de la tine.

16/10/11 21:55

stefan
membru

Rom11:32 Fiindcă Dumnezeu a închis pe toţi oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toţi.

16/10/11 22:00

april
admin forum

april a scris:

zacariah, W. Branham a pacatuit ?

tu mai pacatuiesti?

stefan, tu mai pacatuiesti ?

16/10/11 22:07

stefan
membru

1Ioan1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.

10 Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi.

Ioan 16:9Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. - Ioan 16:8
În ce priveşte păcatul:

fiindcă ei nu cred în Mine;

1Ioan2:6 Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.

Iacov2:20 Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?

Ioan8:24 De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre.”

Exod3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt.” Şi a adăugat: „Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: „Cel ce Se numeşte „Eu sunt”, m-a trimis la voi.”

Ultima modificare de stefan (16/10/11 22:17)

16/10/11 22:13

april
admin forum

ma faci om nesocotit cumva ?

si tot n-ai raspuns concret la intrebarile mele.

16/10/11 22:15

stefan
membru

april...asa scrie textul,Iacov2:20....eu doar am citat
Domnul a spus:ÃŽn ce priveşte pacatul(nu pacatele,care pot si multe lucruri rele):fiindcă ei nu cred în Mine; ---de la acest aspect(a nu crede in Isus) vin toate celelalte pacate sau calcari de lege.

16/10/11 22:24

Old
Moderator

Chiar daca ai citat, tu vorbeai cu april nu cu un om nesocotit, nu?

16/10/11 22:28

april
admin forum

stefan a scris:

april...asa scrie textul,Iacov2:20....eu doar am citat
Domnul a spus:ÃŽn ce priveşte pacatul(nu pacatele,care pot si multe lucruri rele):fiindcă ei nu cred în Mine; ---de la acest aspect(a nu crede in Isus) vin toate celelalte pacate sau calcari de lege.

ai citat, dar de ce ? ma poti face in multe feluri...citand, nu ? ca doar nu-s cuvintele "tale", ci ale Bibliei.

aha, deci sunt pana la urma mai multe pacate.

si daca crezi in El mai pacatuiesti ?

16/10/11 22:29

stefan
membru

1Ioan3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
v.10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.

neprihanirea se capata prin credinta in El,Isus

2Cor5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.---ca sa ajung in Hristos trebuie sa intru pe USA
Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Uşa oilor. - Ioan 10:7
Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra şi va ieşi şi va găsi păşune. - Ioan 10:9

si daca cumva se intampla si sigur se intampla sa fim ispititi...

Ev2:18 Şi, prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.

16/10/11 22:32

Old
Moderator

stefan a scris:

...si daca cumva se intampla si sigur se intampla sa fim ispititi...

Ev2:18 Şi, prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.

Asa , El iti vine in ajutor cand esti ispitit, si ce se intampla?
Se intampla sa mai si pacatuiesti? Sau chiar daca esti ispitit, El iti vine in ajutor si tu ramai curat ca Domnul Iisus?

16/10/11 22:35

april
admin forum

si concret ?

mai pacatuiesti sau nu ?

16/10/11 22:35

stefan
membru

Ioan3:3 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu.”
4 Nicodim I-a zis: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?”
5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu.
6 Ce este născut din carne este carne, şi ce este născut din Duh este duh.
7 Nu te mira că ţi-am zis: „Trebuie să vă naşteţi din nou.”
8 Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”
intrebarea vine...
9 Nicodim I-a zis: „Cum se poate face aşa ceva?”
10 Isus i-a răspuns: „Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu pricepi aceste lucruri?

16/10/11 22:36

Old
Moderator

Da, da da. Dar tu nu esti intrebat de nicodim ci de april si de OLD, si esti intrebat altceva.

16/10/11 22:38

stefan
membru

Ioan6:28 Ei I-au zis: „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?”
29 Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.”----multi vor multe lucrari dar Domnul vorbeste despre o lucrare!

16/10/11 22:39

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la