TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Cum e mai bine: Insurat sau neinsurat? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Arch a scris:

Desi poate parea absurd studiile au demonstrat ca, in medie, oamenii casatoriti traiesc mai mult decat cei necasatoriti, sunt mai fericiti, mai putin expusi imbolnavirilor atat fizice cat si psihice etc.

Absurd, intr-adevar. Pe mine nu ma conving studiile mai mult decat o face  realitatea.
Telul/rostul/implinirea/fericirea  omului pe pamant nu este casatoria. Nicidecum.

Stresul cred ca este insutit mai mare atunci cand esti casatorit si ai  niste responsabilitati ca cele legate de sot, copii etc. Cand esti stresat esti expus imbolnavirilor atat fizice cat si psihice.

dodo86 a scris:

:-)))))) Cum se mai consoleză unii singuri :-))))))

Si cum se mai amuza unii...tot singuri.

Nu-i o consolare. E o realitate pe care putin imi pasa mie ca tu o crezi sau nu.

dodo86 a scris:

Şi totuşi dragă emanuel ar fi bine să laşi să răspundă pe acel/acea cineva care se simte chemat/ă în cauză. ÃŽţi spun sigur că nu are nevoie de avocat  )

Pentru ca este un forum public si muschii degetor lui au avut chef la momentul respectiv sa exercite presiune asupra tastelor, e liber sa raspunda  fara sa mai astepte invitatia ta, chemarea in cauza sau nevoia cuiva de vreun avocat.

emanuel a scris:

Adica sa traiesc mult?  Inseamna ca musai, casatorit, nu?

Ai uitat sa specifici si sanatos. Altminteri vei sfarsi inainte de vreme plin de boli  undeva pe la balamuc.

Nu fac propaganda celibatului dar ma irita statutul de casatorit ridicat la rangul de virtute, prezentat ca reteta a fericirii maxime, reteta impotriva bolii/mortii pretimpurie si statutul de necasatorit(mai ales pe cei ajunsi la o varsta respectabila) ceva de genul "vai mama lor de ciudati, frustrati si derutati care traiesc fara sa stie, fara sa guste si fara sa inteleaga cu adevarat ce-i viata si care se autoconsoleaza minimalizandu-si napasta si nesoarta de a nu fi si ei printre "cei alesi", casatoritii...

Ultima modificare de irlanda (27/01/11 23:59)

27/01/11 23:50

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
dragos tati, decat sa te casatoresti doar pentru sex, pardon sa faci dragoste, desi suntem pe un forum crestin, te sfatuiesc sa rezolvi altfel problema. de genul si fara casatorie.

cat despre faptul ca oamenii insurati traiesc mai mult, nu stiu realitatea, dar poate fi posibil. odata casatorit, ai un program mai decent, mananci mai reglulat, nu mai pierzi nopti etc.

cat despre homosexuali, nu ajung asa ca nu se casatoresc, nup, e ceva cu care se nasc sau se dezvolta in copilarie. si da au o scuza: nu au vrut ei sa fie asa.

28/01/11 01:21

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

ultimul mohican a scris:

dragos tati, decat sa te casatoresti doar pentru sex, pardon sa faci dragoste, desi suntem pe un forum crestin, te sfatuiesc sa rezolvi altfel problema. de genul si fara casatorie...

Adica sa corectezi o eroare, cu alta eroare. :(

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

28/01/11 08:40

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
da, dar una mai mica

28/01/11 08:47

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Pe mine nu ma conving studiile mai mult decat o face  realitatea.

Acum depinde in ce realitate te invarti. Intr-adevar, unele din cele mai triste familii pe care le cunosc sunt cele crestine dar aceasta nefericire nu cred ca isi are sursa intr-o profunda intelegere a Bibliei ci mai degraba o intelegere superficiala a ei.

irlanda a scris:

Telul/rostul/implinirea/fericirea omului pe pamant nu este casatoria. Nicidecum.

In cazul asta prefer sa merg pe mana Eclesiastului:

Proverbele 18:22   
Cine gaseste o nevasta buna gaseste fericirea; este un har pe care-l capata de la Domnul.

irlanda a scris:

Stresul cred ca este insutit mai mare atunci cand esti casatorit si ai  niste responsabilitati ca cele legate de sot, copii etc.

Asta depinde de sotie. :D

irlanda a scris:

Nu fac propaganda celibatului dar ma irita statutul de casatorit ridicat la rangul de virtute.

Poate stii mai multe decat Dumnezeu.

Geneza 2:18   
Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el."

28/01/11 09:10

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
mohicane, da, suntem pe un forum crestin.

+Archangel+ a scris:

Cine gaseste o nevasta buna gaseste fericirea; este un har pe care-l capata de la Domnul

Eu as merge pe mana lui Solomon :) :

Proverbele 16:20 - Cine cugetă la Cuvântul Domnului, găseşte fericirea, şi cine se încrede în Domnul este fericit.

Fericirea este cu Dumnezeu, indiferent de sot/sotie. Sotia poate fi un dar de la Domnul, dar este un dar, nu sursa fericirii cuiva.

irlanda a scris:

Nu fac propaganda celibatului dar ma irita statutul de casatorit ridicat la rangul de virtute.

+Archangel+ a scris:

Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el."

Dumnezeu n-a zis ca o persoana casatorita este la un rang mai inalt decat una necasatorita, asa cum vad unii situatia.

28/01/11 10:30

furtuna dragos
membru

Inregistat: 26/01/11

ultimul mohican a scris:

da, dar una mai mica

o eroare mai mica care atrage dupa ea alte erori mai mari...

Scuzati-ma ca nu am facut ieri prezenta, dar daca tot veni vorba de Solomon, el spunea:

'' Nu fii prea neprihanit, pentru ce sa te pierzi singur? ''

Ultima modificare de furtuna dragos (28/01/11 11:24)

28/01/11 10:48

Site web  
+Archangel+
Moderator

dragos, te rog sa muti dedicatia la topicul aferent.

In ce priveste zicerea lui Solomon e una plina de talc.

28/01/11 11:17

furtuna dragos
membru

+Archangel+ a scris:

dragos, te rog sa muti dedicatia la topicul aferent.

In ce priveste zicerea lui Solomon e una plina de talc.

zicerea.. depinde cum vrei sa o iei sau ce vrei sa intelegi.. sau ce vroia Solomon sa zica cu asta.

28/01/11 11:25

Site web  
april
admin forum

+Archangel+ a scris:

Daca nici Adam nu mai era cu Dumnezeu atunci nu stiu cine ar putea fi.

Era Adam nefericit ?

28/01/11 12:12

furtuna dragos
membru

april a scris:

+Archangel+ a scris:

Daca nici Adam nu mai era cu Dumnezeu atunci nu stiu cine ar putea fi.

Era Adam nefericit ?

pana sa o cunoasca pe Eva, apoi... :)

28/01/11 12:14

Site web  
+Archangel+
Moderator

april a scris:

Era Adam nefericit ?

Nu stiu daca neaparat nefericit dar nu era... "bine".

28/01/11 12:37

april
admin forum

furtuna dragos a scris:

apoi a pierdut Edenul, ar zice cineva :))))

+Archangel+ a scris:

Celibatul pentru Dumnezeu ar trebui sa te faca mai plin de dragoste pentru toata lumea si mai saritor nu mai frustrat, acru, inchis si acuzator.

Nu cred ca a zis cineva aici ca este celibatar pt Dumnezeu. O sa ma gandesc ca nu te-ai referit la cineva anume cu mesajul asta.

Toti suntem celibatari pana la o amunita varsta, cel putin. Nu cred insa ca tinta finala a unui copil de Dumnezeu trebuie sa fie casatoria/statutul de casatorit, ci voia lui Dumnezeu, cu sau fara casatorie, si indiferent cand va avea loc casatoria.

Sunt persoane care sunt disperate sa se casatoreasca, pt a "intra in randul lumii" sau alte motive, apoi se uita de sus la cele care nu s-au casatorit inca, de parca ce grozave sunt ele ca s-au casatorit si ce demne de mila sunt celelalte ca nu s-au casatorit.

28/01/11 14:06

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

irlanda a scris:

Si cum se mai amuza unii...tot singuri.

Aşa este :-))))))))))

irlanda a scris:

Nu-i o consolare. E o realitate pe care putin imi pasa mie ca tu o crezi sau nu.

:-)))))))))))

irlanda a scris:

Nu fac propaganda celibatului dar ma irita statutul de casatorit ridicat la rangul de virtute

Dragă irlanda (permite-mi te rog "dragă" :D), căsătoria este într-adevăr o virtute. Căsătoria înseamnă responsabilitate, curaj şi nu în ultimul rând smerenie. Căsătoria înseamnă să laşi orgoliul la o parte şi să construieşti ceva durabil cu cel de lângă tine. Deci da... Căsătoria este o virtute.

Ultima modificare de dodo86 (28/01/11 14:36)

28/01/11 14:22

furtuna dragos
membru

april a scris:

furtuna dragos a scris:

apoi a pierdut Edenul, ar zice cineva :))))
[.

pai l-a pierdut ca a lasat-o singura pe Eva in gradina, in loc sa mai stea cu ea, sa o mai tina pe langa el..

ea departandu-se a dat de sarpe..

Ultima modificare de furtuna dragos (28/01/11 15:41)

28/01/11 15:39

Site web  
dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
:)))...cat pot rade la unele faze :D

Si ca sa spun ceva legat de subiect: si eu sunt de parere ca,pentru cei care simt ca pot trai singuri toata viata e bun celibatul,dar pentru ceilalti..nu prea cred ca o sa aiba o viata usoara :D

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

28/01/11 16:10

furtuna dragos
membru

au avut treaba multa la plantat flori, pus porumb, cartofi...

si sarpele cand a vazut-o pe Eva singura si frumoasa... auoleu, a invitat-o la restaurant..i-a facut cinste cu un mar..

vedeti de ce nu-i bine sa fie omu ' singur...

;)

28/01/11 16:21

Site web  
irlanda
membru

ultimul mohican a scris:

cat despre homosexuali, nu ajung asa ca nu se casatoresc, nup, e ceva cu care se nasc sau se dezvolta in copilarie. si da au o scuza: nu au vrut ei sa fie asa.

N-au nicio scuza asa cum nici aceasta mare tampenie pe care tocmai ai debitat-o n-are nicio scuza. Daca as fi adminul acestui forum ti-as sterge toate scarboseniile pe care le scrii cu atata importanta .

Arch a scris:

Cine gaseste o nevasta buna gaseste fericirea; este un har pe care-l capata de la Domnul.

Sarman de cel ce-si leaga fericirea de casatorie....
"Cine capata intelepciune, isi iubeste sufletul; cine pastreaza priceperea, gaseste fericirea." - (Prov.19:8) plus multe alte versete care arata ca fericirea-i ceva mai mult decat "sa te bucuri de nevasta".

Arch a scris:

Asta depinde de sotie.

Vrajeala...

Arch a scris:

Stiu ca omul era singur singurel pe pamant, afara de animale, cand Dumnezeu a facut aceasta remarca. Si da, e rau pentru un om, care la vremea aia era desavarsit, sa nu aibe cu cine impartasi ceea ce Dumnezeu i-a oferit.

Acum insa nu se mai poate pune problema singurataii omului. Are familie, prieteni, colegi, frati in credinta etc.

Arch a scris:

Nu vorbim despre ranguri ci despre o viata deplina si implinita. Cu siguranta nu trebuie sa excludem exceptiile dar ele raman exceptii.

Ba uite ca din atitudinea celor care casatorindu-se se considera exemple supreme de viata deplina si implinire se vede rangul superior pe care si-l vor recunocut.

Arch a scris:

Celibatul pentru Dumnezeu ar trebui sa te faca mai plin de dragoste pentru toata lumea si mai saritor nu mai frustrat, acru, inchis si acuzator.

De parca frustrat, acru, inchis si acuzator nu poti sa fii decat daca esti necasatorit. Judecata tendentioasa...

Nu vorbim de celibatul pentru Dumnezeu. Vorbim de celibatul pana si daca Dumnezeu hoataraste casatoria in dreptul unei persoane.

april a scris:

Sunt persoane care sunt disperate sa se casatoreasca, pt a "intra in randul lumii" sau alte motive, apoi se uita de sus la cele care nu s-au casatorit inca, de parca ce grozave sunt ele ca s-au casatorit si ce demne de mila sunt celelalte ca nu s-au casatorit.

Cand de fapt n-au facut nimic deosebit decat sa-si potoleasca hormonii/arderea...mda...mareata lucrare si maret sacrificiu care instantaneu te face mai saritor si bun in toate privintele...

dodo86 a scris:

Dragă irlanda (permite-mi te rog "dragă" )

Uite ca nu-ti permit.

dodo86 a scris:

căsătoria este într-adevăr o virtute. Căsătoria înseamnă responsabilitate, curaj şi nu în ultimul rând smerenie. Căsătoria înseamnă să laşi orgoliul la o parte şi să construieşti ceva durabil cu cel de lângă tine. Deci da... Căsătoria este o virtute.

Ma intreb cati dintre cei care sint in pragul casatoriei si chiar dupa s-au gandit sau se gandesc(de infaptuit nu mai pomenesc) la asa lucruri si n-au facut pasul casatoriei din alte motive muuult mai...hai sa le spun frumos "neinsemnate"?

La virtutile enumerate de tine se poate ajunge si daca esti sau ramai necasatorit. Cu diferenta ca in acest caz poate sint ceva mai veritabile decat atunci cand ajungi la ele(daca ajungi) constrans de imprejurari si cu multe cartiri.

dhannyella a scris:

Si ca sa spun ceva legat de subiect: si eu sunt de parere ca,pentru cei care simt ca pot trai singuri toata viata e bun celibatul,dar pentru ceilalti..nu prea cred ca o sa aiba o viata usoara

Ma repet.  Nu spun ca sa te casatoresti sau a fi casatorit este un lucru rau. Nici vorba. Este bine.Spun insa ca a te casatori mai tarziu sau a ramane necasatorit este mai bine

O spune si Pavel. Casatorie este un remediu, o cale de scapare pentru cei mai slabi, care ard, si sa nu arda pana la urma de tot  sa se faca scrum, e bine pentru ei sa se casatoreasca. Dar nu este cel mai bine.

Ultima modificare de irlanda (28/01/11 17:42)

28/01/11 17:33

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

dodo86 a scris:

căsătoria este într-adevăr o virtute. Căsătoria înseamnă responsabilitate, curaj şi nu în ultimul rând smerenie. Căsătoria înseamnă să laşi orgoliul la o parte şi să construieşti ceva durabil cu cel de lângă tine. Deci da... Căsătoria este o virtute.

Nu toti construiesc. Unii isi dau la temelie reciproc. Nici casatoria si nici saracia nu vor fi vreodata virtuti.

Reponsabilitate pentru ce? stiu o gramada de cupluri crestine care au amanat mult momentul nasterii unui copil; daca la asta te referi.

Casatoria nu inseamna nimic in ea insasi. Poti fi smerit/frustrat si casatorit si necasatorit.

E interesant insa de observat o tendinta. Generatia din care fac parte a fost educata sa astepte "darul", si de aici au aparut multi celibatari. Generatiile din zilele astea sunt cam speriate insa de celibat. Altfel nu-mi explic prietenia inceputa de la varsta adolescentei.

Fiecare face cum considera. Important e sa ne si asumam consecintele faptelor noastre.

Ultima modificare de MRU (28/01/11 20:45)

28/01/11 20:28

dodo86
membru

MRU a scris:

Casatoria nu inseamna nimic in ea insasi. Poti fi smerit/frustrat si casatorit si necasatorit.

MRU argumentele tale sunt valide. Totuşi te rog să ţii cont de faptul că eu plec cu premiza că cine se căsătoreşte îşi propune să o facă după standardele lui Dumnezeu (suntem pe un forum creştin). În cazul în care căsătoria este făcută după standardele lui Dumnezeu, este incontestabil o virtute.

cineva a scris:

ti-as sterge toate scarboseniile

Scârboasă este ipocrizia fariseilor. Homosexualii sunt omeni iubiţi de Dumnezeu care au nevoie de creştini autentici pentru a ieşi afară din cercul vicios în care se găsesc (sigur nu au nevoie de farisei şi de sfinţişori de doi bani).

cineva a scris:

Ma repet.  Nu spun ca sa te casatoresti sau a fi casatorit este un lucru rau. Nici vorba. Este bine.Spun insa ca a te casatori mai tarziu sau a ramane necasatorit este mai bine

O spune si Pavel. Casatorie este un remediu, o cale de scapare pentru cei mai slabi, care ard, si sa nu arda pana la urma de tot  sa se faca scrum, e bine pentru ei sa se casatoreasca. Dar nu este cel mai bine.

Asta da "vrăjeală" (am citat pe cineva). În alte cuvinte vrei să ne spui că tu care eşti necăsătorit/ă eşti mai "tare", mai sfânt/ă decât cei ce se căsătoresc. (Uite că nu ştiam unde era sfântul/a). Cine se căsătoreşte este defapt mai slab că îi umblă hormonii sus şi jos. În primul rând nu toţi cei ce se căsătoresc o fac în primul rând din cauza hormonilor cum ai face tu. În al doilea rând dacă ţie nu-ţi umblă hormonii sus şi jos înseamnă că ai o problemă gravă. Dute şi te vizitează la vreun medic că-i gravă situaţia. Doar dacă dumitale nu eşti cumva vreun moş sau vreo babă. Dumnezeu a creat omul întradins cu hormoni care să alege în sus şi în jos.
Şi ca să termin, ţi-aş reconamda să mai citeşti câte un comentariu Biblic pentru a înţelege Biblia corect. Nu numai tu ai Duhul Sânt şi din păcate sunt mulţi oameni mai iluminaţi ca tine care au studiat şi contextul Scripturii şi ştiu să ne spună de ce Pavel face anumite afirmaţii. Oricum ceea ce spune Pavel acolo nu are nimic de a face cu contextul nostru.
În orice caz, unele persoane cu caracterul pe care îl au, şi să-şi dorească vreodată să se căsătorească nu o să aibă cu cine.
A.... să nu uit. Îmi cer scuze sora irlanda pentru "dragă". Am fost chiar lipsit de bunsimţ faţă de dumitale. Să rămâi cu pacea Domnului.

Ultima modificare de dodo86 (28/01/11 22:47)

28/01/11 22:39

irlanda
membru

dodo86 a scris:

În cazul în care căsătoria este făcută după standardele lui Dumnezeu, este incontestabil o virtute.

Pentru cei mai multi casatoria este o nevoie, nicidecum o virtute. Memoreaza treaba asta.

dodo86 a scris:

Scârboasă este ipocrizia fariseilor. Homosexualii sunt omeni iubiţi de Dumnezeu care au nevoie de creştini autentici pentru a ieşi afară din cercul vicios în care se găsesc (sigur nu au nevoie de farisei şi de sfinţişori de doi bani).

Homosexualii sint iubiti de Dumnezeu daca se pocaiesc si se lasa de scarboasa lor practica. Altfel nu.

dodo86 a scris:

În alte cuvinte vrei să ne spui că tu care eşti necăsătorit/ă eşti mai "tare", mai sfânt/ă decât cei ce se căsătoresc.

Eu am vrut sa spun ca eu care nu-s casatorita, nu-s cu nimic mai prejos de cel care este, si vrea sa i se puna cununi de lauri pe cap pentru isprava sa.

dodo86 a scris:

În primul rând nu toţi cei ce se căsătoresc o fac în primul rând din cauza hormonilor cum ai face tu.

Nu, nu toti, dar ce-i mai multi. Si n-am nimic impotriva lor atata timp cat nu fac o virtute si un exemplu de urmat din asta.

dodo86 a scris:

În al doilea rând dacă ţie nu-ţi umblă hormonii sus şi jos înseamnă că ai o problemă gravă. Dute şi te vizitează la vreun medic că-i gravă situaţia. Doar dacă dumitale nu eşti cumva vreun moş sau vreo babă.

Omul la suparare se cunoaste...Te-a deranjat oleaca spusele mele si imediat ai scos din desaga inimii niste afirmatii de cea mai joasa speta...

dodo86 a scris:

Şi ca să termin, ţi-aş reconamda să mai citeşti câte un comentariu Biblic pentru a înţelege Biblia corect.

De obicei nu ma dau in vant dupa comentarii biblice decat cand este ceva intr-adevar mai complicat. Dar cum Pavel e foarte clar in ceea ce spune cu privire la casatorie sau necasatorie nu-mi trebuie nimic in plus.

dodo86 a scris:

Nu numai tu ai Duhul Sânt şi din păcate sunt mulţi oameni mai iluminaţi ca tine care au studiat şi contextul Scripturii şi ştiu să ne spună de ce Pavel face anumite afirmaţii.

Sint gata sa-i ascult.

dodo86 a scris:

Oricum ceea ce spune Pavel acolo nu are nimic de a face cu contextul nostru.

Oricum te inseli. Mai studiaza, eventual ceva comentarii biblice poate te vor ajuta.

dodo86 a scris:

În orice caz, unele persoane cu caracterul pe care îl au, şi să-şi dorească vreodată să se căsătorească nu o să aibă cu cine.

Mai, eu totusi cred ca se va gasi in cele din urma un fariseu mai nemernic decat mine, sau un sfintisor de un ban, nu de doi ca mine si asa voi avea cu cine.

dodo86 a scris:

A.... să nu uit. Îmi cer scuze sora irlanda pentru "dragă". Am fost chiar lipsit de bunsimţ faţă de dumitale. Să rămâi cu pacea Domnului.

Bine ca n-ai uitat, frate dodo86.

Lasa tu pacea Domnului pentru alte situatii in care vei putea da dovada de mai mult bun simt si cere Domnului in rugaciunile tale sa-ti dea mai multa intelepciune.

29/01/11 00:14

dodo86
membru

irlanda a scris:

Memoreaza treaba asta.

Iau notiţe.

irlanda a scris:

Homosexualii sint iubiti de Dumnezeu daca se pocaiesc si se lasa de scarboasa lor practica. Altfel nu.

Din păcate pentru tine Dumnezeu iubeşte homosexualii chiar dacă nu se pocăiesc. Cât timp un om trăieşte el este iubit de Dumnezeu în mod necondiţionat. Şi sigur păcătosul este iubit mult mai mult decât un pocăit. El lasă nouăzeci şi nouă de pocăiţi şi pleacă să caute un păcătos.
Mai mult ca sigur tu nu ai iubi homosexualul nici chiar dacă s-ar pocăi, dar Dumnezeu iubeşte păcătosul necondiţionat.

irlanda a scris:

Eu am vrut sa spun ca eu care nu-s casatorita, nu-s cu nimic mai prejos de cel care este, si vrea sa i se puna cununi de lauri pe cap pentru isprava sa.

Nici eu nu sunt căsătorit dar privesc cu preţuire spre cei ce au ales să-şi asume responsabilitatea căsătoriei. Eu nu sunt căsătorit şi nu voi face asta până când nu voi realiza că sunt capabil să-mi asum o responsabilitate aşa mare.

irlanda a scris:

Omul la suparare se cunoaste...Te-a deranjat oleaca spusele mele

Din păcate irlanda, nu vei avea niciodată şansa (onoarea) să mă superi… sorry

irlanda a scris:

De obicei nu ma dau in vant dupa comentarii biblice decat cand este ceva intr-adevar mai complicat. Dar cum Pavel e foarte clar in ceea ce spune cu privire la casatorie sau necasatorie nu-mi trebuie nimic in plus… Oricum te inseli. Mai studiaza, eventual ceva comentarii biblice poate te vor ajuta.

……………..

irlanda a scris:

Mai, eu totusi cred ca se va gasi in cele din urma

Îţi urez tot ce-i mai frumos în viaţă.

irlanda a scris:

Lasa tu pacea Domnului pentru alte situatii in care vei putea da dovada de mai mult bun simt si cere Domnului in rugaciunile tale sa-ti dea mai multa intelepciune.

Voi ţine cont de sfat.

29/01/11 01:05

irlanda
membru

dodo86 a scris:

Din păcate pentru tine Dumnezeu iubeşte homosexualii chiar dacă nu se pocăiesc. Cât timp un om trăieşte el este iubit de Dumnezeu în mod necondiţionat. Şi sigur păcătosul este iubit mult mai mult decât un pocăit. El lasă nouăzeci şi nouă de pocăiţi şi pleacă să caute un păcătos.

"Domnul… uraste pe cel rau si pe cel ce iubeste silnicia.” (Psalmul. 11,5)

dodo86 a scris:

Nici eu nu sunt căsătorit dar privesc cu preţuire spre cei ce au ales să-şi asume responsabilitatea căsătoriei.

Eu ii privesc cu dispret(pe buna dreptate)pe cei care la randul lor privesc cu dispret pe cei necasatoriti.

dodo86 a scris:

Din păcate irlanda, nu vei avea niciodată şansa (onoarea) să mă superi… sorry

Ce sa mai spui si tu acum...las' ca-ti trece.

dodo86 a scris:

Îţi urez tot ce-i mai frumos în viaţă.

Apreciez sinceritatea. Multumesc.

29/01/11 01:36

dodo86
membru

irlanda a scris:

"Domnul… uraste pe cel rau si pe cel ce iubeste silnicia.” (Psalmul. 11,5)

Înţeleg de aici că tu faci parte dintre cei buni ;) Fain, să-mi bagi şi mie o pilă în rai. Sau mi-am jucat cumva şansa?

Continui să-ţi spun că pentru a interpreta Biblia în mod corect ai nevoie să studiezi măcar hermeneutica de bază şi măcar să mai consulţi şi părerile altora. Psalmii nu se interpretează cum îţi dă ţie Duhul ci trebuie interpretaţi într-un mod specific.

Psalmul 109:6-13 "Pe vrăjmaşul meu pune-l sub stăpânirea unui om rău, şi un pîrîş să stea la dreapta lui! Când va fi judecat, să fie găsit vinovat, şi rugăciunea lui să treacă drept un păcat! Puţine să-i fie zilele la număr, şi slujba să i-o ia altul! Să-i rămână copiii orfani, şi nevastă-sa văduvă! Copiii lui să umble fără nici un căpătîi şi să cerşească, să-şi caute pâinea departe de locuinţa lor dărîmată! Cel ce l-a împrumutat, să-i pună mâna pe tot ce are, şi străinii să-i jefuiască rodul muncii lui! Nimeni să nu mai ţină la el, şi nimeni să n-aibă milă de orfanii lui!Urmaşii lui să fie nimiciţi, şi să li se stângă numele în neamul următor!"

Matei 5:43-45 "Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi."

Aşa că Biblia nu se interpreteză cum îţi dă ţie Duhul ci trebuie să ai umilinţa să vezi ce le spune Duhul şi altora.

iranda a scris:

Ce sa mai spui si tu acum...las' ca-ti trece.

Dacă tot ai pile în rai să te rogi şi pentru mine să-mi treacă.

Ultima modificare de dodo86 (29/01/11 01:54)

29/01/11 01:53

irlanda
membru

dodo86 a scris:

Înţeleg de aici că tu faci parte dintre cei buni  Fain, să-mi bagi şi mie o pilă în rai. Sau mi-am jucat cumva şansa?
....
Dacă tot ai pile în rai să te rogi şi pentru mine să-mi treacă.

Ah, nu, eu fac parte din tabara fariseilor si sfintisorilor de doi bai. Sorry.

dodo86 a scris:

Aşa că Biblia nu se interpreteză cum îţi dă ţie Duhul ci trebuie să ai umilinţa să vezi ce le spune Duhul şi altora.

Si ce ti-a spus tie Duhul prin versetele alea? Unde spune ca Domnul iubeste pe cei rai care prin purtarea lor il batjocoresc pe Dumnezeu? Ca face sa rasare soarele si sa ploaie peste ei nu inseamna ca-i iubeste...

29/01/11 02:15

Pagini:  1 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la