TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Cum e mai bine: Insurat sau neinsurat? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

bairstow a scris:

...
"mai bine 2 decat unul..." Sotiea si viata de familie te poate impiedica de la rugaciuni.
sau te bpoate ajuta.

Te face sa te gandesti la lucrurile lumesti ce sa faci cu bani ce sa le dai de manacare la copii etc etc.
si daca esti singur te gabndesti la lucruri lumesti ca sa ai ce manca si ce purta.
Sa fim seriosi a face dragoste si cu sotia ta este o placere dar Pavel spune ca prin suferinte ne intarim nu prin placeri!

E o placere daruita de Dumnezeu si sfintita in cadrul strict al cuplului casatorit.
"e bine ca inima sa fie intarita prin har...", iar casatoria este darul lui Dumnezeu.
Daca Pavel zice: este mai bine necasatorit(intyr-o anumita circumstanta), Dumnezeu zice: "nu este bine necasatorit"! Cui acordam incredere oarba?

Eu nu am facut propaganda celibatului! Am zis ca acest lucru este dat numai unora din noi care sunt mai intariti in ale credintei si ca este o treapta mai inalta.

Aici nu gasesc suport biblic. Vrei sa o iau de buna pentru ca tu ai spus?
Biblia zice ca unii s-au nascut celibatari, alti au fost facuti de oameni(si banuiesc ca aici vorbeste de castrarea sclavilor), iar altii au ales celibatul pentru imparatia lui Dumnezeu; adica pentu mai mult timp disponibil slujirii. Totusi, nu-i aseaza pe unii pe un fotoliu mai innalt.

Nu toti suntem egali si unii pot suporta mai usor crucea lui Iisus!...
Daca e vorba de valoare toti suntem egali. Daca e vorba de slujire, suntem diferiti functie de darul lui Dumnezeu si de implicarea noastra. Asta nu ne face mai egali decat altii. Cei care nu pot suporta crucea lui Iisus vor fi crestini "fara cruce" (dar ma tem ca nu exista asa ceva). Domul Iisus  a spus despre crucea Sa ca este usoara.
Cat despre secte care interzic casatoria as putea sa arat multe idei...

Eu nu cunosc astvel de secte. Adventii pe care ii ataci mult nu o fac.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (13/08/10 15:32)

13/08/10 15:29

furtuna dragos
membru

Inregistat: 26/01/11
Nu stiu ce cred altii dar viata e grea fara o femeie, in 2 e altfel, e mai usor, mai simplu.
Se pot face mai multe, poate mai repede.

E clar ca e posibil numai daca sunt 2 oameni care gandesc cam in aceleasi directii, se inteleg, se sincronizeaza, se cunosc bine unul pe celalalt.

O viata traita singur intre 4 pereti nu mi se pare o viata grozava, e ceva monoton, prea putin contact cu oamenii, de raspandirea Evangheliei nu prea poate fi vorba, si sa ii ajuti pe altii nici atat.

26/01/11 12:40

Site web  
Old
Moderator

Bine ai venit pe forum, dragos. Sa ai pe aici o perioada binecuvantata.

E ceva ce ai experimentat, sau, asa in general?

furtuna dragos a scris:

... prea putin contact cu oamenii, de raspandirea Evangheliei nu prea poate fi vorba, si sa ii ajuti pe altii nici atat.

De apostolul Pavel ce zici? Neinsurat nu putea fi vorba de raspandirea Evangheliei?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (26/01/11 13:19)

26/01/11 13:17

furtuna dragos
membru

OLD TRAIAN a scris:

Bine ai venit pe forum, dragos. Sa ai pe aici o perioada binecuvantata.

E ceva ce ai experimentat, sau, asa in general?

furtuna dragos a scris:

... prea putin contact cu oamenii, de raspandirea Evangheliei nu prea poate fi vorba, si sa ii ajuti pe altii nici atat.

De apostolul Pavel ce zici? Neinsurat nu putea fi vorba de raspandirea Evangheliei?

Bine v-am gasit :)

Sa zicem ca.. asa in general :) e o chestie care trebuie gandita si calculata ca sa fie o reusita si o binecuvatare, sa duci o viata fericita.
Oamenii tre sa fie oarecum flexibili. (refritor la casatorie) E cea mai veche institutie de pe pamant si e binecuvantata de Dumnezeu daca cei 2 tin cont de El.

Sunt fan Pavel doar ca eu faceam referire la calugari, chilii, etc...

26/01/11 13:33

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

furtuna dragos a scris:

Nu stiu ce cred altii dar viata e grea fara o femeie, in 2 e altfel, e mai usor, mai simplu.

Nu cred ca-i mai simplu sau mai usor.

furtuna dragos a scris:

O viata traita singur intre 4 pereti nu mi se pare o viata grozava, e ceva monoton, prea putin contact cu oamenii, de raspandirea Evangheliei nu prea poate fi vorba, si sa ii ajuti pe altii nici atat.

Fals. Daca esti necasatorit ai mai mult timp si energie pentru lucrarea Domnului. Si ba da, poate fi grozava viata si singur.

26/01/11 16:42

furtuna dragos
membru

Aici nu merge cu fals sau adevarat, aici fiecare om e diferit si stie cam ce e bine si nu e bine pentru el, fiecare decide in dreptul lui.

La o adica de ce sa stricam ce Dumnezeu a facut bun ?

Si de ce cand vine femeia acasa de la servici, mai stresata, mai suparata, de ce sa nu aibe cui sa se descarce?

De ce sa nu aibe un barbat o femeie, de ce sa nu aibe o femeie un barbat, sa se ajute unu pe altul, sa se incurajeze..?

Nu e interzis, Dumnezeu chiar incurajeaza asta, si chiar asa a facut EL familia, daca El a lasat asa dece sa le stricam noi?

AA, da.. ca sa fie scandaluri sexuale prin biserici, si sa fie vorbit de rau crestinismul.

si apoi sa se intrebe crestinii ca de ce nu mai vin altii la biserica, de ce nu sunt curiosi..

26/01/11 16:54

Site web  
irlanda
membru

Am zis eu ca nu-i bine? Am spus ca cu siguranta nu-i mai usor sa fii casatorit decat sa fii necasatorit si ca ai mult mai mult timp pentru Domnul daca esti solo. Nu strica nimeni nimic.Stai linistit. E pur si simplu logic.

26/01/11 16:59

Old
Moderator

furtuna dragos a scris:

Aici nu merge cu fals sau adevarat, aici fiecare om e diferit si stie cam ce e bine si nu e bine pentru el, fiecare decide in dreptul lui.

Uite ca decizand fiecare in dreptul lui, ce ai generalizat tu, e fals.(ca generalizare) Poate e adevarat in dreptul tau, poate si al meu, dar nu inseamna ca-i adevarat pentru toti.

AA, da.. ca sa fie scandaluri sexuale prin biserici, si sa fie vorbit de rau crestinismul.
si apoi sa se intrebe crestinii ca de ce nu mai vin altii la biserica, de ce nu sunt curiosi..

Aici cred ca nu ai dreptate, chiar daca incerci sa ironizezi. Cele mai evidente scandaluri sexuale includ cel putin o persoana casatorita.

26/01/11 17:04

furtuna dragos
membru

intr-un fel ai dreptate, am mai mult timp, dar tot l-as imparti cu cineva, e friga fara si ninge, ascult muzica, stau la caldura, chatuiesc aici pe forum..

daca eram insurat acuma nu mai stateam pe forum, ma bucuram cu nevasta...

:P

26/01/11 17:07

Site web  
irlanda
membru

furtuna dragos a scris:

Pai spune asa, nu ma lua cu Evanghelizari, ajutor pentru altii, contact cu oamenii.. bla, bla

26/01/11 17:11

Old
Moderator

Sau poate invers, daca nevasta ii manca sanatatea. :D

26/01/11 17:15

furtuna dragos
membru

OLD TRAIAN a scris:

furtuna dragos a scris:

...daca eram insurat acuma nu mai stateam pe forum, ma bucuram cu nevasta...
:P

:D :D
Te bucurai cu nevasta ajutand-o la spalat vase, pentru ca si ea sa te ajute la spalat haine. :D

ah nu... cum sa fac asa ceva, sa pierd vremea cand sunt masini de spalat..

sa pun eu nevasta sa munceasca? oh nu..

26/01/11 17:16

Site web  
irlanda
membru

furtuna dragos a scris:

plus ca un om necasatorit are o viata mai scurta decat unul casatorit.

Hai las-o balta, ca asta-i chiar buna.

furtuna dragos a scris:

Sa stai singur toata viata nu se potriveste la toti, de fapt nu se prea potriveste la nimeni, asa a fost facut omul de Creatorul lui, sa nu fie singur.

"Celor neinsurati si vaduvelor le spun ca este bine pentru ei sa ramana ca mine." 1 Corinteni 7:8

26/01/11 17:18

furtuna dragos
membru

irlanda a scris:

furtuna dragos a scris:

Pai spune asa, nu ma lua cu Evanghelizari, ajutor pentru altii, contact cu oamenii.. bla, bla

Nah las ca mai tre sa mai rada omul, ca doar e om :)) :p

In general omu' poate sa faca multe lucruri bune, si evanghelizari si di tati..

si sex e voie ;)

26/01/11 17:19

Site web  
furtuna dragos
membru

E o chestie despre care lumea nu prea discuta.

si da, scandalurile de acolo pleaca in biserici, tot de aia se ajunge la homosexualitate si alte bicuieli..

26/01/11 17:28

Site web  
irlanda
membru

Bisericile nu interzic casatoria si nu le mai cauta tu scuza homosexualilor pentru ca nu au.

Ultima modificare de irlanda (26/01/11 17:31)

26/01/11 17:30

Old
Moderator

furtuna dragos a scris:

E o chestie despre care lumea nu prea discuta.

si da, scandalurile de acolo pleaca in biserici, tot de aia se ajunge la homosexualitate si alte bicuieli..

Cum a zis si irlanda, intuiam ca intr-acolo bati.

Cred ca mai bine mergi afara la sanie, decat sa stai cu astfel de ganduri; trebuie discutate, toate la timpul lor.
pana atunci(cand o sa fii casatorit) ar fi bine sa te bucuri de sansele in plus de a te pregati pentru o cariera in viata, sau sa-L slujesti pe Dumnezeu.

@irlanda, eu n-am inteles din postul lui dragos ca bisericile opresc casatoria ci el crede ca ar trebui sa vorbeasca mai mult despre subiecte tabu, la care se gandeste el.

26/01/11 17:36

furtuna dragos
membru

irlanda a scris:

Bisericile nu interzic casatoria si nu le mai cauta tu scuza homosexualilor pentru ca nu au.

nu o interzic cele protestante dar cea catolica si cea ortodoxa...

In biblie se vorbeste despre cei ce desfiinteaza casatoria, iar problema homosexualilor e reala.

Nu trebuie sa mi-o pui mie in carca, nu ma simt responsabil pt asta.

nu eu le-am inventat :p

26/01/11 17:36

Site web  
Old
Moderator

Nici ortodocsii nu interzic casatoria.
Daca te referi la calugari, e alta tema, ei singuri aleg, nu li se impune.
Nu zic ca-i bine sau rau, dar nu biserica le impune.

26/01/11 17:44

furtuna dragos
membru

E cu du-te vin-o treaba asta..

nu e o impunere, e mai pe ocolite, pleca de la niste idei, se presupune sfinte, se promite un inalt grad de spiritualitate  etc..

dar cand mai vezi cazuri de pedofilie cum s-a intamplat in germania, aici unde sunt acum, si ca nici nu vor sa mai auda oamenii de biserica..
sunt si in romania cazuri cate vrei..
e o imagine care ramane infipta in mintea oamenilor multi ani, si nu se uita lucrurile astea.

nu e o prostie, in acelasi timp un haz si un necaz, cand vezi oamenii cum accepta unele lucruri fara sa le digere rational, si se lasa manipulati.

26/01/11 17:50

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

furtuna dragos a scris:

plus ca un om necasatorit are o viata mai scurta decat unul casatorit.

Hai las-o balta, ca asta-i chiar buna.

Desi poate parea absurd studiile au demonstrat ca, in medie, oamenii casatoriti traiesc mai mult decat cei necasatoriti, sunt mai fericiti, mai putin expusi imbolnavirilor atat fizice cat si psihice etc.

http://www.descopera.ro/cultura/6085257 ... -te-omoara

27/01/11 08:57

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

cineva a scris:

Si ba da, poate fi grozava viata si singur.

:-)))))) Cum se mai consoleză unii singuri :-))))))

Ultima modificare de dodo86 (27/01/11 16:39)

27/01/11 16:38

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
iar altcineva ar face bine sa nu ia consolarile ca bine sunt unde sunt.

sursa indicata de +Archangel+ a scris:

...
noile cercetari incep totusi sa prezinte o imagine mai nuantata a asa-numitului "avantaj al casniciei". De exemplu, mai multe studii de ultima ora arata ca beneficiile acestei stari civile nu se extind la cei aflati in relatii problematice, care-i pot face pe cei implicati cu mult mai putin sanatosi decat daca nu s-ar fi casatorit niciodata. Recent, un studiu sugera de-a dreptul ca un mariaj stresant poate fi la fel de daunator pentru sanatate precum fumatul. Si in pofida anilor de studii care au postulat ca celibatarii sunt mai putin sanatosi decat cei casatoriti, anul trecut, o echipa de cercetatori a tras concluzia ca cei care n-au fost casatoriti niciodata se bucura de o stare mai buna de sanatate decat cei care au fost casatoriti si au divortat.

deci, daca-i luam pe cei casatoriti, ii socotim numai pe cei ce se inteleg de minune, iar daca-i luam pe ce-i necasatoriti, ii includem pe burlaci, pe vaduvi, si nu facem deosebire intre cei ce au ales celibatul si cei ce n-au reusit sa-si intemeieze un camin.Un fel de a zice: "n-ar fi rau sa fie bine".

Pai studiul initial se referea la strastrabunici, iar studiile recente, sunt cele care nuanteaza putin discursul. Noi cam in prezent traim, si nu as vrea sa se inteleaga ca sunt fan al celibatului, dar nu vreau sa ne casatorim gandindu-ne c-om trai mai mult, ci ca o sa traim mai bine. :D

Ultima modificare de emanuel (27/01/11 17:00)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

27/01/11 16:50

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
? Romanian please

(Şi totuşi dragă emanuel ar fi bine să laşi să răspundă pe acel/acea cineva care se simte chemat/ă în cauză. Îţi spun sigur că nu are nevoie de avocat ;) )

Îţi urez cei mai frumos în viaţă.

27/01/11 16:56

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Adica sa traiesc mult? :D Inseamna ca musai, casatorit, nu? ;)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

27/01/11 17:07

Pagini:  1 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la