|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 6 |
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
PC-ul poate deveni un instrument care sa-si adjudece un procent important din timpul nostru. Cred ca ar fi foarte utila o privire globala asupra activitatilor la PC. Cat timp petreceti acasa "in fata" PC-ului, dar la servici? Ce sistem de operare folositi? Cat de des reinstalati sistemul de operare? Ce dificultati intalniti in utilizare? Cat sunteti dispus sa platiti pentru soft-uri? etc Sunt cateva dintre problemele ce pot fi ridicate.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
03/11/05 22:17
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Eu sunt un tip de 18 ani care fooseste PC-ul in jur de 2-3 ore pe zi pentru diverse activitati cum ar fi web design, programare, muzica, filme, putin jocuri, folosec WinXP, imi reinstaez Win odata cam la 3 luni (dar depinde de erorile ce apar in sistem) si pot continua, dar nu cred ca are rost. Dupa cum observati imi ocup timpul cu activitati bune si cu care nu isi prea au locul si cand zic asta ma refer la jocuri si chiar filme pt ca acestea pot crea dependenta si nu numai. PC-ul in ziele noastre a devenit, cel putin pt tineri, ceva important pt ca are multe functii ce ne pot satisface nevoile foarte usor, ceea ce impica cum ai zis si tu un procent important din timpu nostru. Ceea ce este important de retinut este impunerea de catre noi a unor limite care sa ne ajute sa ne pastram o buna relatie cu Dumnezeu, cu familia, cu prietenii astfel incat sa nu dam intaietate unei masinarii care ne tine lipt de scaun ore intregi prin ceea ce ofera.
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
08/12/05 17:30
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu stau numai vreo 10 ore la PC in fiecare zi si in tot timpul acesta stau de vorba cu cei din lista mea de messanger si ascult muzica din cand in cand si ma uit la filme, stau pe forum, dar o sa ma pocaiesc indata cand o sa merg la serviciu. Eu cred ca de cele mai multe ori orele alea sunt eficiente pentru mine.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
08/12/05 18:13
|
|
m3diator
admin
Inregistat: 08/12/04
|
|
incredibil!.. dar adevarat aveti grija oameni buni..
A decedat jucandu-se la calculator!
Un sud-coreean in varsta de 38 de ani, care juca pe Internet de zece zile si nopti, a murit de epuizare. Individul a decedat intr-un Internet-cafe din Inchon. Transportat la spital, a fost declarat mort. In august, un alt sud-coreean pasionat de jocuri in retea, care avea 28 de ani, a decedat in orasul Taegu, dupa ce se jucase pe Internet mai bine de doua zile.
|
sursa: http://www.9am.ro/revistapresei/Incredi ... calculator
|
|
11/12/05 01:34
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Larisa cred ca stai un pic cam mult la computer. Ai grija sa nu devii dependenta. Asa aveam si eu un timp in care stateam cateva ore bune pe comp si ma jucam dar apoi mni-am dat seama ca stand in casa si iesind doar duminica pierdeam ceva, iar astazi am ajuns sa stau doar 2-3 ore pe zi pe care le folosesc in mod eficient
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
11/12/05 11:19
|
|
black-panther
membru
|
|
eu stau in medie cam vreo 10-12 ore/zi. Ce-i drept asta mi-e "meseria" sunt student la calculatoare si pe deasupra ma mai ocup si de prelucrari video pentru ceea ce filmez. Pentru filme/jocuri nu prea am timp(n-am mai intrat intr-un joc acas' de vreo 3-4 luni). Nici pe forumuri n-am prea mai intrat. Pe messenger mai petrec inca cate ceva timp pentru ca fiind la computer las messengerul deschis si nu prea refuz pe nimeni daca ma intreaba ceva. Folosesc Windows XP (fara licenta :"> ) pe care-l instalez in medie cam o data pe luna. Soft-ul l-as cumpara da' sa fie la nivelul puterii mele de cumparare. Cat despre probleme la cat folosesc computerul am avut sansa sa intalnesc tot felul de ciudateii si sa fac tot felul de trasnai de la scos alimentarea unui hdd in timp ce functiona si pana la ruperea unui pin al slotului AGP . Din toate astea am adunat cat de cat ceva experienta si daca aveti probleme nu ezitati sa le postati pe aici(poate intru si eu mai des de acum ).
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
06/01/06 23:14
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
nu pot spune exact cat stau la PC, difera de la o zi la alta, in functie si de timpul liber de care dispun. Stau pe mess, intru pe forum, mai trimit cate o felicitare, ma mai uit dupa una - alta. instalatul sau dezinstalatul e treaba sotului si o face (zic eu) destul de des
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
07/01/06 00:02
|
|
cmiriam
membru
Inregistat: 07/01/06
|
|
Cat stau la calculator? Mult.. depinde de zi.. cate cursuri am.. dar intr-o zi normala.. as face o medie de 6 ore.. dar daca ma gandesc ca masa mi-e tot pe lanca calc.. cursurile imi sunt tot pe calc.. ca sa nu mai vb de teme si proiecte.. timpul e justificat... Mai am si alte ocupatii precum filme, predici, muzica.. YM&email [ca tot studentu din caminele de la Politehnica] SIstemu il instalez cand e nevoie.. uneori si de 2 ori pe sapt..[daca is bug-uri grave] dar de obicei la cateva luni.
_______________________________________ "Sunt un vers inca nescris, un vers pe care Dzeu l-a inventat. "
|
|
07/01/06 03:11
|
|
CodDot
membru
Inregistat: 12/01/06
|
|
n-am calculat exact cat stau zilnic la computer, dar in zilele lucratoare ar cam asa:
24 - ore total 8 somn 1.5 pe drumuri 1 mancare la lucru ca acasa tot in fata pc-ului pap 1 activitati igineico-sanitare 2 haladuiala -------- 10.5 ore de stat zilnic la computer la servici/acasa/facultate
_______________________________________ Daniel Condurachi my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com my BLOG - http://blog.byCodDot.com
|
|
13/01/06 01:09
|
|
CodDot
membru
|
|
aaa... folosesc Win Xp Pro si acasa si la lucru. Acasa nu l-am mai reinstalat de 8-9 luni iar la servici de vreo 2. Inca nu sunt dispus nici sistemul de operare sa-l platesc ca am alte prioritati
_______________________________________ Daniel Condurachi my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com my BLOG - http://blog.byCodDot.com
|
|
13/01/06 01:26
|
|
black-panther
membru
|
|
pp ca majoritatea nu sunt dispusi sa plateasca pt sistemul de operare plus soft-ul folosit. pentru cei ce nu sunt dispusi sa plateasca: sunteti dispus sa adoptati un sistem de operare pt a carui licenta nu se plateste?
|
|
17/02/06 19:50
|
|
CodDot
membru
|
|
black-panther a scris:
pp ca majoritatea nu sunt dispusi sa plateasca pt sistemul de operare plus soft-ul folosit. pentru cei ce nu sunt dispusi sa plateasca: sunteti dispus sa adoptati un sistem de operare pt a carui licenta nu se plateste? |
depinde de felul in care imi acopera sfera de activitate. In mare parte eu ma ocup de grafica. In linux nu am programele de care am nevoie asa ca sunt lipit de Windows. Cat despre MAC... nu e free iar programele piratate se gasesc mult mai greu
|
|
17/02/06 19:59
|
|
Larisa
membru
|
|
Si cand te gandesti ca Romania nu e inclusa in lista celor 10 tari cu programe piratate. Am fost surprinsa ca Vietnam era prima tara mentionata, apoi Ucraina - care e la o aruncatura de bat - apoi China, Zimbabue, Indonezia, Rusia, Nigeria, Tunisia, Algeria si Kenia.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
18/02/06 02:31
|
|
CodDot
membru
|
|
la noi s-au mai intreptat lucrurile. Firmele in general au programele cu licenta. S-au facut controale... 
|
|
18/02/06 09:42
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
sunt si multe oferte acum,daca cumperi o componenta(cd-rw spre ex. si primesti cd original cu nero7)...sau sunt si firme care distribuie gratis..eu am gasit LinuxUbuntu pe net...mi-au trimis acasa cele 5 cd-uri,si nu a fost nevoie sa platesc nici macar taxele pt.transport
|
|
18/02/06 10:20
|
|
redgreeneyes
membru
Inregistat: 27/12/05
|
|
CodDot a scris:
la noi s-au mai intreptat lucrurile. Firmele in general au programele cu licenta. S-au facut controale...  |
Corect la firme se fac controale, dar cati dintre noi nu avem pc-ul de acasa cu windows-ul piratat (cel putin)
Dar oricum este o solutie pt firme cel putin si anume programele sub licenta GPL. Asa ca...
|
|
24/04/06 20:01
|
|
Larisa
membru
|
|
Noi nu avem Windows instalat pentru ca nu ne permitem sa-l folosim fara licenta aici. Daca stiam nu mi-l luam eu de la ... inainte de a veni aici?
|
|
25/04/06 07:48
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
Larisa a scris:
Si cand te gandesti ca Romania nu e inclusa in lista celor 10 tari cu programe piratate. Am fost surprinsa ca Vietnam era prima tara mentionata, apoi Ucraina - care e la o aruncatura de bat - apoi China, Zimbabue, Indonezia, Rusia, Nigeria, Tunisia, Algeria si Kenia. |
pai da, avem si noi pile la americani...de cand cu razboiul asta pt petrol si alte alea...
|
|
01/05/06 21:40
|
|
dbogdan
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Mai razboul nu a fost numai pentru petrol... Asta este saritor la ochi si oricine omul mediu asta gandeste... Dar acolo este vorba despre controlul in orientul mijlociu si protejarea Israelui. De la 11 Septembrie americani (eu devin anul asta unu dar tot sange de roman am si mentalitate impletitat cu cea americana...) au intrat in cate tari in Orietenul mijlociu plus si ianinte cu trupe si baze sunt in Kuveit, Arabia Saudita, Afganistan, Iraq, Pakistan. Ma rog este offtopic.
Eu am WinXp dar nu prea imi place... sunt nevoit sa il folosesc datoriata altor programe... Liceenta aici in america cand il cumperi vine cu tot cu liceenta, defapt cam orice vine asa... Totusi de muleori il sterg si pun piratat caci iti mai pune si iei o multime de programe cand reinstalezi dupa cd-urile lor si sunt unele care nu le poti desinstala si ma supara Dar ii cam greu sa gasesc drivurile pentru placa video si sunet...
Petrec de obicei 2-4 ore pe zi depinde... Dar de obicei pentru scoala si majoritatea timpului pe intenet... Jocuri rar cand ma joc fac retea cu vre-o alte 3-4 computere si ma joc asa cacte o saptamana cu veri mei... dar dupa aceea scoala...
Acum incerc sa invat mai adancit FreeBSD pentru caci vreau sa imi fac si eu o mica afacere pe internet de vandut carti... SI am un prieten care ma ajuta sa i-l fac server si sa instalez Apache sa am webserver si mail server... Am si un server Dell primit mai vechi la 700 Ghz dar ii pun caci are SCSI drivers. Cred caci sa poti zice caci sti umpic calculatoare decat un individ mediu ar trebui sa ai habar de linux sau freebsd ceva mai adanc umpic decat un windows... salvezi bani daca sti sa faci unele chesti si chiar poti face o afacere (sau sa incerci macar:) )... Mai sti in viitor daca primesc mai multe ip-uri statice si resusec sa instalez cateva servere separat poate o sa am si eu memorie mai mare si va fac un user sa aveti spatiu gratis... Trebe sa invat umpic mai mult inainte...
Numai bine
Ultima modificare de dbogdan (16/06/06 08:38)
|
|
16/06/06 08:33
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
dbogdan a scris:
Mai razboul nu a fost numai pentru petrol... Asta este saritor la ochi si oricine omul mediu asta gandeste... Dar acolo este vorba despre controlul in orientul mijlociu si protejarea Israelui. De la 11 Septembrie americani (eu devin anul asta unu dar tot sange de roman am si mentalitate impletitat cu cea americana...) au intrat in cate tari in Orietenul mijlociu plus si ianinte cu trupe si baze sunt in Kuveit, Arabia Saudita, Afganistan, Iraq, Pakistan. Ma rog este offtopic.
|
klar asta e o parere subiectiva....(oil suckers)
|
|
16/06/06 12:48
|
|
dbogdan
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Nu este subiectiva in america in multe locuri benzina este mai ieftina ca apa... Si acum s-a scumpit de vreo 2-3 ori mai mult si tot este mai ieftina ca apa in unele locuri sau cam cat apa. Ma refer la apa plata care o cumperi la bidon. Normal caci daca nu ar fi avut petrolul Iraqul nu cred caci ar fi invadat in asa fel. Dar americani nu au sa fure petrolul Iraqului ce o sa-i ajute sa-l puna pe piata caci inainte nu puteau din cauza interdictiei sub Sadam... si astfel ii scade pretul. Si sa nu uiti caci la ora actuala daca nu gresec 25-50 de ani de zile daca nu mai intra un strop de petrol in america ei au in rezervoare in caza de razboi. Sa nu mai vorbesc de zacamintele din Alasaka si alte parti... Ii clar incearca sa-si mentina forta politica mondiala dar si sa protejeze Israelul fara iei Israelul era sters de pe fata pamantului.
Eu cred caci oricum aceasta putere va cadea caci societatea se indeparteaza de la Dumnezeu... asa caci sfarsitul ii este scris, degeaba v-or incerca iei din rasputeri... Dar asta mai ramane de vazut poate se vor pocai ca si Ninive. ok las mesajul pentru o perioda dupa aceea il v-oi sterge jos pentru caci este offtopic
numai bine
Ultima modificare de dbogdan (16/06/06 16:45)
|
|
16/06/06 16:43
|
|
redgreeneyes
membru
|
|
dbogdan a scris:
Nu este subiectiva in america in multe locuri benzina este mai ieftina ca apa... Si acum s-a scumpit de vreo 2-3 ori mai mult si tot este mai ieftina ca apa in unele locuri sau cam cat apa. Ma refer la apa plata care o cumperi la bidon. Normal caci daca nu ar fi avut petrolul Iraqul nu cred caci ar fi invadat in asa fel. Dar americani nu au sa fure petrolul Iraqului ce o sa-i ajute sa-l puna pe piata caci inainte nu puteau din cauza interdictiei sub Sadam... si astfel ii scade pretul. Si sa nu uiti caci la ora actuala daca nu gresec 25-50 de ani de zile daca nu mai intra un strop de petrol in america ei au in rezervoare in caza de razboi. Sa nu mai vorbesc de zacamintele din Alasaka si alte parti... Ii clar incearca sa-si mentina forta politica mondiala dar si sa protejeze Israelul fara iei Israelul era sters de pe fata pamantului.
Eu cred caci oricum aceasta putere va cadea caci societatea se indeparteaza de la Dumnezeu... asa caci sfarsitul ii este scris, degeaba v-or incerca iei din rasputeri... Dar asta mai ramane de vazut poate se vor pocai ca si Ninive. ok las mesajul pentru o perioda dupa aceea il v-oi sterge jos pentru caci este offtopic
numai bine |
Aici nu e vorba numai de petrol, ci de contractele de reconstructie...iti dai seama ca dupa un razboi nu prea ramane nimic neatins de gloante si bombe si alte alea...
Sper ca ai vazut 9/11 Farenheight. Care e foarte sugestiv, lasand la o parte parodia, chiar se leaga o conspiratie acolo.
In fine....
America nu apara doar Israelul, ci prietenii Sauditi care detin aproape jumate din USA. Aici ma refer la banii lor care inunda economia americana...
God bless America....yeah right...
Asta e ultimul post offtopic, sper...
|
|
16/06/06 19:18
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Scuze ca sunt off topic ... nu stie cineva de unde pot face rost de un referat despre strong dc++ ? 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
19/11/06 20:41
|
|
bbebe
membru
 Inregistat: 19/03/06
|
|
mă off-topiciloşilor 
Stau la pc numai acasă 10 minute dimineaţa şi 3-4 ore seara. Folosesc windows 2000. De 8 luni de când nu mai folosesc antivirus, nu l-am reinstalat deloc şi merge strună; bineînţeles că mai folosesc o dată pe lună un program de "curăţare". Faptul că nu folosesc antivirus nu înseamnă că gata, nu mai am probleme; am ajuns să-mi cunosc pc-ul, să-l "simt" când e "bolnav"; ştiu tot ce se mişcă, iar când apare vreun virus îl scot "manual", deci acum nu am probleme cu el din partea soft-ului.
|
|
18/03/07 20:20
|
|
blackmetal
membru
Inregistat: 09/02/07
|
|
Eu va recoman o solutie Linux  Poti sa faci aproape orice cu el. Desi exista nishte limitari: exemplu driverele pt ATI, webcamuri... periferice in general. Pt Muzica, Filme, Programare este exceptional. Daca optezi pentru o distributzie gen Slackware sau Gentoo ai un server foarte stabil.
Cine aude de linux... ori se gandeste la hackerii dupa timpuri ca frecau menta prin sali de net. Ori la acel "MS-DOS" cu multe comenzi, greu de invatat. Linux are interfata grafica asemanatoare cu windows-ul.
Eu am renuntat de mult la Windows din motive lesne de inteles. Adica lipsa banilor pentru licente la programe... frica inspirata de cei de la BSA. Petrec majoritatea timpului la PC. Sunt programator la o firma din Satu-Mare castig in medie de 2000 euro pe luna. Merita .. puneti mana si invatati linux, programare.
|
|
03/04/07 18:15
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|