TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Crestinism nepracticant ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
florin arad
membru

Inregistat: 29/06/07

eudemonistul a scris:

Atentie la limba romana, pt. ca nu veti mai fi iubiti de Dumnezeu daca o maltratati! Crestinismul poate fi practicat,nu practicant. Crestinul,da, poate fi practicant. Modificati numele topicului pentru ca altfel rezulta ca practicati limba romana cu juma' de norma!

Daca pe tine te-a interesat din tot ce s-a scris aici doar titlul,
sa sti ca pentru mine a devenit interesant doar numele tau,de altfel sugestiv.
Dumnezeu sa te ierte pentru ce faci si gandesti.

03/07/07 22:09

Site web  
Daniela Matei
membru

Inregistat: 01/05/08
sunt curioasa exista vre-un crestin practicant pe aici:D? si practicant cred ca stiti la ce ma refer:P

26/06/08 23:46

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Daca curiozitatea ta este bine intentionata,vei descoperi nu unul, ci mai multi crestini practicanti. Ne dam si noi toata silinta ;)

26/06/08 23:50

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

Daniela Matei a scris:

sunt curioasa exista vre-un crestin practicant pe aici:D? si practicant cred ca stiti la ce ma refer:P

Omul este expus greselii zilnic. Nu exista om fara pacat, fara greseala. Biblia spune (imi cer scuze dar nu imi amintesc versete exacte in momentul asta, dar daca vrei voi cauta si revin :) ) ca neprihanirea se obtine prin credinta (dupa ce ai acceptat jertfa de la cruce si pe Isus ca Domn si Mantuitor), ca si mantuirea. Proverbe 24:16 "Căci cel neprihănit de şapte ori cade, şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire.", Filipeni 4:13 "Pot totul în Hristos, care mă întăreşte"
Si, apropo de jertfa de la cruce, doua versete pe care as vrea sa il stii:
Ieremia 29:11 "Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nadejde"
Isaia 54:10 "Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legămîntul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine" :)

Ultima modificare de shoricel (27/06/08 00:34)

27/06/08 00:33

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Daniela Matei a scris:

Nu stiu sigur daca stim la ce te referi. Mai bine ai explica un pic la ce te referi. :)

27/06/08 08:55

Daniela Matei
membru

Crstini care merg pe astral, invoca ingeri...comunica cu ei? exista asa ceva pe aici?

28/06/08 01:31

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
Acelea sunt erezii. sincer, prima daca cand ai zis Astral m-am dus cu gandul la furnizorul acela de servicii de telecomunicatii :D

28/06/08 01:34

+Archangel+
Moderator

Faza cu astralul e doar o poveste frumoasa creata cu scopul de a ne da iluzia ca suntem mari si tari. Ingerii, desi sunt fiinte care ne slujesc pe noi, nu sunt sub comanda noastra si nici nu au fost creati cu scopul de a comunica noi cu ei sau de a-i invoca. In consecinta, am mari dubii referitor la tabara in care se afla acei ingeri care sunt intalniti pe astral.

28/06/08 12:16

Daniela Matei
membru

mai daca nu ai fost acolo, nu mai comenta ...iluzie hmm...

astralul=locul unde se afla raiul si iadul. E logic sa intalnesti si ingeri si demoni pe astral.  ...Daca te apropi de rai...sau te duci la periferie , s-ar putea sa dai de Uriel , Raphael , Metratron, Gabriel, Mihail ...sufletele care sunt pe acolo ...dar pentru mine cel putin nu vor fi destul de prietenosi:)

28/06/08 15:45

+Archangel+
Moderator

Hmmm... si noua de ce nu ne-a zis nimic Isus despre aceste portite? Ar fi chiar frumos sa-I mai facem cate o vizita din cand in cand.

28/06/08 15:58

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
:D Tareee! "Merg pe astral", de parca am zice: "Merg pe faleza" sau "Merg la munte". Crestini de-aia "practicanti" n-am prea vazut pe-aici. Daca ei is practicantii adevarati inseamna ca noi ar trebui sa inchidem forumul, sa aruncam tot ce-am invatat, sa ne facem o spalare pe creier si sa devenim yoghini. Ei navigheaza mult pe astral, fac invocari de ingeri, iti pot face si rost de unu(ingerash) daca vrei. Stiu asta fiindca mi-o spus sotia ca i-a propus sora-sa(MISA) sa-i dea un inger daca vrea. Bineinteles ca ea o refuzat. Ma are pe mine prin preajma si s-a gandit ca nu ne-am impaca foarte bine :D

28/06/08 18:48

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Se spune ca un crestin trebuie sa aiba o singura nevasta; asta se numeste sfanta monotonie:)

Ei bine,noi nu putem depinde de altii sa ne hraneasca spiritual. Crestinii maturi trebuie sa invete sa-si coaca propria “paine din Cuvantul Scripturii”.

17/07/08 21:34

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Intr-adevar, nu depindem de altii ca sa ne hraneasca spiritual. Dar, cand esti inca in faza de imaturitate, desigur ca si predicile rostite de la amvon te vor hrani. Asimilezi si asimilezi, pana te faci un pic mai mare, si poti merge singur pe branci pana la Scriptura. :) Dar ideea e ca, tot timpul trebuie sa stii cum sa inveti in paralel, si din ceea ce iti vorbeste Dumnezeu personal, cand esti in camaruta ta, si si din ceea ce iti vorbeste prin situatii, sau prin predici, cantece, etc. Observam ca tot ce ne inconjoara, ne spune cate ceva despre El. Important e sa stii sa asculti.

Dar, cum suntem la Crestinism nepracticant, asta e ca un fel de... Angajat... somer? Se poate? E o contradictie de termeni. Deci, crestinism nepracticant, e crestinism mort. Nu?

18/07/08 07:02

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Un crestin pe jumatate este ma nociv decat un om necunoascator de Dumnezeu, pentru ca el, prin vorbee sale(prin care spune ca e drept credincios) dar prin faptele sale(care sunt contradictorii cu spusele) compromite atat sava lui Dumnezeu in ochii oamenilor, dar si descurajeaza pe cei care vor sa ia o hotarare.

18/07/08 18:43

j`ariel
membru

Inregistat: 24/07/08
Dar ce inseamna intr-adevar crestin practicant? Cum putem practica crestinismul? Pentru ca raspunsurile pe care le-am primit pana acum m-au debusolat si mai tare. Sunt multi "oameni din lume" care sunt blanzi, iertatori, iubitori, iti sar in ajutor de cate ori e nevoie, si asa mai departe, si noi ii consideram necrestini, pt ca sunt de alte confesiuni.
Deci cum putem practica crestinismul si sa devenim crestini practicanti?

24/07/08 13:16

+Archangel+
Moderator

Pentru a fi crestin practicant trebuie sa ai doua lucruri: credinta si fapta.

Evrei 11:6a   
Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui!

Iacov 2:26   
Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta.

24/07/08 14:59

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
ai dreptate Arch... daca faptele noastre nu arata credinta noastra, asa cum spunea si Iacov, credinta noastra este o credinta moarta... pentru ca tot el scrie ceva mai inainte... in versetul 19 ca si dracii cred si se infioara... deci, dupa cum ai spus tu... nu este de ajuns doar sa credem...credinta si fapta trebuie sa conlucreze... Domnul sa ne ajute!

20/08/08 07:17

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Norkis a scris:

Un crestin pe jumatate este mai nociv decat un om necunoascator de Dumnezeu, pentru ca el, prin vorbee sale(prin care spune ca e drept credincios) dar prin faptele sale(care sunt contradictorii cu spusele) compromite atat sava lui Dumnezeu in ochii oamenilor,

Nu oricine spune ca e drept credincios minte. Eu cred ca sunt drept credinciosi si cu fapta.

j`ariel a scris:

Dar ce inseamna intr-adevar crestin practicant? Cum putem practica crestinismul? Pentru ca raspunsurile pe care le-am primit pana acum m-au debusolat si mai tare. Sunt multi "oameni din lume" care sunt blanzi, iertatori, iubitori, iti sar in ajutor de cate ori e nevoie, si asa mai departe, si noi ii consideram necrestini, ...

astea sunt lucruri ce trebuie sa-l caracterizeze pe un crestin, nu sa-l defineasca.
Crestin practicant este acel care il cunoaste, il iubeste si il urmeaza pe Hristos.

14/02/09 17:28

gabita
membru

Inregistat: 26/01/09
Stiti care e problema la noi dragii mei?suntem doctori, profesori universitari,in teorie dar...?practica ne omoara mai fratilor.

27/02/09 23:42

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09

gabita a scris:

Stiti care e problema la noi dragii mei?suntem doctori, profesori universitari,in teorie dar...?practica ne omoara mai fratilor.

cat de pragmatic ma lasati sa fiu? 99% teorie in bisericile noastre ? cam asa, nu?
uneori ma lasa Dumnezeu sa ma intalnesc cu oameni care nu isi spun crestini dar merg cu EL si au o incredere si o credinta mai mare in EL decat cei care-i cunosc  in biserici si decat mine personal.Cred ca cei care vor fi in cer nu sunt  neaparat cei care fac parte fizic din bisericile evanghelice

Ultima modificare de mikhael (28/02/09 07:39)

28/02/09 07:38

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06

mikhael a scris:

Cred ca cei care vor fi in cer nu sunt  neaparat cei care fac parte fizic din bisericile evanghelice

de asta poti fi sigur, tot ce trebuie este sa fie crestin...nu cred ca exista crestin practicant si nepracticant...daca esti crestin implica automat practicarea...crestin inseamna "asemenea Lui Isus", nu vad cum ai putea spune ca esti asemenea Lui daca stai daor duminica pe o banca si mormai la cantari si te plictisesti la predica.

28/02/09 09:35

Site web  
Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Viata de Crestin nu e grea ci e imposibila. Doar Isus poate sa traiasca viata la standardul adevarat. Epistola lui Iacov a fost scrisa tocmai pentru Crestinii care sunt indiferenti fata de omul de langa ei, dar cunosc multa teorie si versete.

26/07/09 11:26

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Turcu Ovidiu a scris:

Viata de Crestin nu e grea ci e imposibila.

Viata de crestin nu e imposibila, ci e o realitate. Pentru cine crede!
Imposibila este doar pentru crestinii nepracticanti... pentru crestinii cu numele.
Crestinul precticant in schimb spune: " ...pot totul in Hristos care ma intareste..."

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

26/07/09 23:21

Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Poti totul in Isus. Asa e.

26/07/09 23:47

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Deci recunosti ca viata de crestin e posibila?

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

26/07/09 23:48

Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la