|
|
|
monica
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
Nu exista crestinism nepracticant....crestinismul inseamna a-ti asuma responsabilitatea de a fi drept, cinstit, cumpatat asemenea modelului instaurat de ISUS.
Crestinismul e mai mult decat o religie, e un mod de viata. Si o cale pe care ai multe de invatat si pe care cresti din ce in ce mai mult. Nu e usor, dar, cand ai parte de toata sustinerea si toata dragostea lui Dumnezeu, mergi inainte fara teama...
|
|
18/03/05 22:12
|
|
lauryka
membru
Inregistat: 15/03/05
|
|
crec ca as spune crestini nepracticanti .....ca exista cu gramada...nu vreau sa judec pe cineva ....dar spun ca exista multi pe care cineva ii numea "comsumatori de har" ......adica vin doar la biserica , si aia din cand in cand ...cel mai mult la sarbatori sau ceva evenimente importante...nu sunt implicati in biserica cu nimic ...nu prea au legatura cu nimeni ...sunt doar niste crestini de forma...si nu exista sa nu ai un talent sau sa nu ai ce face in biserica ....oricand va exista ceva si pentru tine ...pentru ca Dumnezeu a pus in fiecare din noi potential...noi doar trebuie sa il dezvoltam...potentialul il putem defini :ceea ce poti fi dar nu esti inca , ceea ce poti face dar inca nu faci ;crestenismul nepracticant este sa nu iti dezvolti potentialul care este in tine...
_______________________________________ Live each day as if you are the only Bible some people will read.
|
|
19/03/05 00:05
|
|
dbogdan
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Singurul fizician de culoare ce lucreaza la Nasa spunea acum 2 zile seara la o conferinta despre matematica si cercetare caci : Dumnezeu nu a dat totul unui om sa faca, ce a dat cate putini la toti oamenii.
Asta este valabil pentru Biserica lui Dumnezeu... Cred caci toti stim caci sunt crestini care consuma numai, cum zicea lauryka mai devreme. Cred caci problema noastra ar fi cum sa integram astefel de crestini sa faca ceva si iei chiar daca este doar o simpla marturisire la locul de munca sau scoala...
Totul este sa putem sa sti ce sa le sicem unor astfel de crestini pentru a putea face ceva pentru Isus si totodata sa sa cumva ca noi sa nu ajungem sa facem nimic din cauza preocupari noastre cu integrarea tuturor nepracticantilor Trebuie sa existe exhilibru si incercam sa ajutam pe alti in timp ce nici noi sa nu obosim pe drum. Sper sa o pot face si eu si tot timpu incer sa tin balanta si nu este chiar asa de usor... Dar se poate...
Sa auzim numai de bine
GBU.
|
|
21/03/05 10:04
|
|
gfod
membru
|
|
Crestinism nepracticant? pai, asta ii genul de crestinism pe care nu vreau sa-l practic
cam pe asta se bazeaza crestinismul - practica. si daca nu practicam credinta noastra, atunci ce rost mai are sa fim crestini?
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
07/04/05 14:10
|
|
dino_ramsy
membru
|
|
Subscriu si eu parerii voastre si cred ca nu exista crestinism nepracticant, caci statutul de crestin il reflecti prin actiune si nu printr-o eticheta. Suntem crestini atunci cand facem ceea ce a spus Christos sa facem si prin aceasta facem dovada ascultarii de D-zeu; nu aceasta doreste oare El cel mai mult de la noi? Nu suntem crestini atunci cand vorbim fara sa si infaptuim; suntem niste fatarnici daca vorbele noastre nu sunt precedate si de fapte, daca nu se transpun in actiuni de-ale noastre. (vezi "Epistola apostolului Iacov").
|
|
07/04/05 17:11
|
|
gfod
membru
|
|
Sf. Augustin zicea o chestie faina in "Comentariu la Epistola lui Ioan". "Asadar, doar iubirea ii deosebeste pe fiii lui Dumnezeu de fii diavolului. Chiar daca toti fac semnul crucii lui Cristos, chiar daca toti raspund "Amin", chiar daca toti canta "Aleluia", chiar daca toti se boteaza, inta in biserici, construiesc ziduri de biserici, doar prin dragoste se deosebesc fiii lui Dumnezeu de cei ai diavolului. Cei care au dragoste sunt nascuti din Dumnezeu, cei care n-o au nu sunt nascuti din Dumnezeu. Este un mare semn de recunoastere, o mare deosebire. Poti sa ai orice vrei, daca dragostea iti lipseste, nimic altceva nu-ti este de folos. Iar daca nu ai alte calitati, fa asa incat sa ai dragoste, caci astfel ai implinit legea".
Normal, cam asa ceva zicea si Pavel. Fara dragoste celelalte lucruri nu au rost. Si daca avem dragoste, si crestinismul nostru va fi unul practicant, pentru ca din dragoste vom face multe fapte bune. Si ultima idee din citat ii ca indiferent de calitatile noastre sau lipsa lor si puterea noastra de a face fapte, dragostea va arata ca suntem crestini. Pana la urma, si a iubi este o fapta.......
|
|
14/04/05 01:00
|
|
mariana
membru
Inregistat: 18/04/05
|
|
eu cred ca fiecare dintre noi este intr-o anumita masura un crestin nepracticant, problema consta doar in vizibilitate, la unii se vede mai putin, la altii mai mult. Cred ca iubirea ne spala multe pacate si ceea ce putem face unii pentru altii ca copii aceluiasi TATA ceresc este sa ne scoatem unii altora la iveala ceea ce este bun in celalalt si sa ne provocam in facerea binelui. Crestini nu ne fac neaparat faptele noastre. Este adevarat ca o credinta fara fapte este moarta dar crestini ne putem numi in primul rand numai prin gratierea adusa de jertfa Mielului Sfant. Sunt foarte multi ateisti care pot complexa multi crestini, sunt foarte multi ateisti care ne pot invata sa fim crestini. Un crestin nu este cu nimic mai bun decat ceilalti oameni, un crestin are doar ceva mai bun: ISUS
|
|
18/04/05 01:29
|
|
MineF
membru
Inregistat: 14/04/05
|
|
Mda....mai mariana.....imi place cum spui...numai cunoasterea de Dumnezeu o avem in plus. Este o mare cinste macar daca doar auzim de El...mare cinste si onoare pentru noi...ASTA ESTE TOT CE AVEM...FAPTUL CA L-AM PRIMIT...
|
|
19/04/05 13:00
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
Crestinism nepracticat? Wow ce multi de astia mai sunt. Fara sa vreau sa arunc cu pietre asi putea numi fff multi asa zisi "crestini". Eu nu vreau sa fac vreodata parte din acea categorie!!! Dar colegii mei de clasa sunt crestini(cica-ortodoxi&catolici), dar sincer sa fiu am ramas socat ca nu au stiut sa spuna la religie 5(cinci) carti din toata biblia.Rusine.. si inca au avut tupeul sa ceara nota 10 si sa se puna in gura cu profa. Si o discutie a lor a fost (dupa ora), ei si ce daca nu stiu eu din biblie (cred ca unii nici nu stiu cu ce incepe sau cum arata)dar sunt crestin, ma duc la biserica (la inviere si la craciun)dar sunt crestin!!! oare asta sa insemne drept crestin? Daca asta ar insemna atunci mai mult ca sigur ca las de crestinism si trec la altceva! Vreau sa o contrazic pe MARIANA. Nu Mariana un ateu niciodata nu poate sa il invete pe un crestin sau cum sa fii crestin. nu are cum, lupul tot lup e chiar daca isi ia haina de oaie! iar un crestin care poate fi complexat de un ateu atunci nu e crestin ! Isus nu are nevoie de crestin de "forma", nu are nevoie de numar, are nevoie de oameni care s-au caiat de pacate (pocainta), si care au inceput schimbarea (metanoia); Nimeni nu este mai bun ca nimeni, dar diferenta e vizibila unii il au si unii nu il au pe ISUS... desi toti au sansa de a-L avea ca Domn si Mantuitor!!!
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
19/04/05 23:19
|
|
MineF
membru
Inregistat: 14/04/05
|
|
am cautat candava si eu intelepciunea si mi-am dorit-o si eu mult....ma gandeam ca asa o sa pot practica....imi doream practica, pentru ca dorinta de a asculta aveam, imi mai trebuia practica....si mi-a venit o idee....sa citesc cartea proverbe....intelepciune....si am citit-o pe toata in cateva ore, fara oprire, si am inteles un lucru important....si acum ma gandesc la asta.....omul se salveaza de multe pacate daca este mai tacut....daca foloseste mai putine cuvinte...pentru mine, asta este intelepciunea practicata....sa invat sa tac mai mult. POT PRACTICA MAI MULT DACA TAC MAI MULT.
|
|
20/04/05 12:13
|
|
gfod
membru
|
|
Vaxaly, toata viata mea am trait printre pocaiti.....deci in mare parte stiu cum sunt si cum se comporta? stii ce ma uimeste pe mine? ca am o gramada de prieteni necrestini care pur si simplu manifesta mai multa bunatate si blandete fata de ceilalti, si acceptare si toate celelalte. pe cand crestinii, se iau la cearta din cea mai mica diferenta doctrinara, nu se tolereaza, se barfesc de numa numa, se judeca, etc. intelege acuma ca nu tin partea necrestinilor sau ateilor, pur si simplu iti ziceam ca majoritatea necrestinilor nu sunt ceea ce ar trebui sa fie. la fel sunt si eu.
|
|
20/04/05 13:34
|
|
vaxaly
membru
|
|
Am inteles g<fod>! Si eu am crescut printre pocaiti ! si am vazut multe, f multe lipsuri, dar totusi chiar daca am avut si am prieteni care nu beau,nu se drogheaza,nu fumeaza, se pastreaza puri, nu injura, sunt blanzi... totusi le lipseste ceva enorm... Isus.... si am incercat sa invat de la ei, dar nu am fost satisfacut, pt ca le lipseste fericirea adevarata! Si este dureros cum spui si tu ca crestinii se impung, judeca,etc... dar ma intreb oare chiar sunt crestini? (nu spun ca nu s-a intamplat sa judec pe cine sau ceva de genul- da am facut-o) dar eram crestin cu forma atunci! eram doar o forma plapanda a ceea ce ar fi trebuit sa fiu, si la prima adiere am disparut! dar un crestin adevarat este o adevarata binecuvantare acolo unde este, mai ales daca si practica ceea ce crede!!!
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
20/04/05 17:13
|
|
gfod
membru
|
|
no, cand ii vorba de comportament, sa nu uitam si partea pe care temperamentul fiecarui individ o are aici, dar bineinteles ca si chestiile astea se pot rezolva. De-aia avem Duhul Sfant, ca sa ne ajute prin toate problemele astea.....care de multe ori is peste puterile noastre si vointa noastra.
Cat despre acei "crestini", si eu ma numar printre ei de multe ori, dar lucrez la asta.....si cred ca oricine ii sincer si cauta sa fie cat mai mult ca si Cristos, caci asta este voia Tatalui cu privire la noi, va deveni......chiar daca a fi om inseamna de multe ori sa faci lucruri pentru care sa te simti mizerabil. Ce sa mai zic.......cu noi toti, Dumnezeu este plin de Har.....de-aia inca ne mai tine pe multi dintre noi.
|
|
20/04/05 21:02
|
|
vaxaly
membru
|
|
da oricine e sincer Il va gasi pe Dumnezeu !!! Si ii multumesc eu personala ca ingaduie asa cum sunt!! God Bless You All
|
|
20/04/05 22:16
|
|
Tristan
membru
Inregistat: 10/10/05
|
|
Crestinismul este deseori transformat in ceva impractivabil tocmai de catre crestini...
|
|
13/10/05 13:35
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Lumea judeca crestinismul dupa ceea ce vede la crestini...si la unii nu prea e mult de vazut, din nefericire...
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
01/11/05 23:07
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
da-mi voie sa te completez april si sa spun ca tot din nefericire la unii sunt prea multe de vazut.
intr-o bise din bistrita a fost pus un tanar sa dea un indemn la rugaciune si tanarul zicea: sa ne rugam sa faca Dl semne si minuni", iar un frate batran striga din spate:"lasa ca faceti voi destule!".
asa este lumea ne judeca dar noi care pretindem ca suntem crestini adevarati tre sa traim dupa cum spune ap Ioan: "sa traim ca Isus", mare lucru!!! insa ap Petru zice ca astfel vom "astupa gura celor nestiutori si prosti".
doamne ajuta-ne!!!
Ultima modificare de ionelcim (06/11/05 17:57)
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
06/11/05 17:55
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Eu visez la o comunitate care sa-L iubeasca pe Domnul, sa stea in prezenta Lui, sa se intample minuni si semne in comunitatea aia, fiecare sa-L laude pe Domnul si sa traiasca in unitate ca ceilalti vazand bucuria si pacea si sanatatea care este in acel trup sa vrea sa se alature si ei. Acuma crestinii nu stiu cum sa se bage in pamant de rusine cand ii intreaba cineva daca sunt crestini. Mi-e ciuda ca nu putem sa stam in fata, ca suntem de multe ori needucati si ca stim numai biblia. Spunea cineva ca trebuie sa te feresti de omul unei singure carti. Stiu ca Biblia este o culegere de 66 de carti, dar daca o luam ca un intreg este o singura carte. Imi pare rau ca sunt rai crestinii, ca sunt lacomi si doritori de a calca pe ceilalti ca sa ajunga sus, ca sunt barfitori si ca de cele mai multe ori poarta ochelari de cal. Vreau timpurile alea din biserica primara sau cel din povestile bunicilor, parintilor nostri cand nu aveau atata libertate, dar aveau credinta in Dz si faceau tot ce puteau ca sa traiasca o viata dupa voia Lui.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
07/11/05 21:28
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
multumesc lui Dzeu pt ca am harul sa fiu intr-o astfel de comunitate, aici la cj suntem un grup de tineri f fain, ne stangem la rugaciune si Dzeu lucreaza in mijlocul nostru asa de minunat
si mie imi pare rau ca sunt asa de rai crestinii, nu toti unii dintre ei, da sti cum spunea iosua:"cat despre mine eu si casa mea vom sluji Dlui" Dne ajuta! Dne da izbanda!
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
12/11/05 00:56
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Amin! Asta este si deviza mea:"eu si casa mea vom sluji Domnului!"
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
12/11/05 07:02
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Parerea mea este ca a fi crestin inseamna a cauta sa faci voia lui Dumnezeu in primul rand. In Biblie 2 din versete pe care le indragest foarte mult: Iacov 2:16-17 si chiar 19 si inca un verset pe care as vrea sa-l impartasesc cu voi este 1Ioan 4:16. Citind versetele pe care vi le-am reamintit cred ca puteti observa diferenta dintre un crestin practicand si nepracticand.
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
15/12/05 22:22
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
Domnule mit4jc cred ca viziunea ta asupra temei cu pricina e putin cam vaga'. Vreu sa te lamuresc cu un exemplu firesc: Becali a implinit ceea ce scrie in Iacov2.16, a practicat acest lucru dar asta nu inseamna ca sa apropiat de Dumnezeu mai mult. Acum iti dau un exemplu din Scriptura: Dupa ce Petru a predicat prima lui predica, dupa revarsarea Duhului Sfant si le-a dat "reteta" pentru iertarea pacatelor:Fapte2.38, cei care au primit propovaduirea au practicat credinta:Versetele 41,42 din Fapte2. As putea sa continui cu alte exemple dar te las sa cugeti putin la acestea prima data. Daca ai nelamuriri nu ezita sa intrebi.
|
|
06/04/06 21:23
|
|
Dreamer
membru
Inregistat: 13/09/06
|
|
De ce asa de multi crestini traiesc cu juma' de norma? Pentru ca au uitat sa ia si jumatatea cealalta, adica pe Hristos...am inceput sa traim noi si l-am redus pe El la tacere... in loc sa traiasca Hristos si noi sa murim...cred ca altfel ar arata crestinismul daca am aplica ceea ce stim..
_______________________________________ Domnul este cu tine, viteazule! Jud 6:12b
|
|
13/09/06 18:03
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
hai sa ne punem pe treaba si sa traim pentru el. Am propus un subiect care daca se dezvolta ar fi o revolutie... suntem destui pe forum ca sa facem BINE si altora:
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7414#17414
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
19/10/06 10:14
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
Atentie la limba romana, pt. ca nu veti mai fi iubiti de Dumnezeu daca o maltratati! Crestinismul poate fi practicat,nu practicant. Crestinul,da, poate fi practicant. Modificati numele topicului pentru ca altfel rezulta ca practicati limba romana cu juma' de norma!
|
|
03/07/07 06:24
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|