TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Aloe vera Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Aloe Barbadensis Miller, una din cele peste 250 de specii de aloe (dintre care doar 8 sunt considerate plante medicinale, cele mai raspandite fiind A. socotrina, A. africana, A. ferox, A. arborescens), cunoscuta sub denumirea de Aloe vera ("adevarata aloe"), este o planta subtropicala din familia liliaceelor utilizata in intreaga lume, inca din antichitate, datorita virtutilor sale terapeutice remarcabile.

Planta are frunze carnoase in forma de lance care cresc direct din pamant, cu marginile in forma de dinti de fierastrau. In mijloc prezinta o tulpina care se termina in flori de culoare galben-rosie de forma cilindrica.
Planta cultivata are inaltimea de 75-120 cm, are 12-15 frunze late, carnoase, greutatea unei frunze variind intre 700 si 1500 grame. Marimea frunzelor depinde de calitatea solului si de conditiile climaterice.
Aloe vera atinge maturitatea dupa 3-4 ani si abia atunci poate incepe perioada de recoltare.

COMPOZITIE :

Aminoacizi : 20 de aminoacizi, 7 din cei 8 esentiali - Componentele de baza ale proteinelor

Antrachinone : 12 : Emodina, Acid aloetic, Aloina, Antracina, Antranol, Barbaloina, Acid crisofanic, Emodina, Uleiuri eterice, Ester al acidului cinamonic, Izobarbaloina, Resistanol - In concentratii relativ mici au activitate analgezica, antibacteriana, antifungica si antivirala.

Enzime : 8 : Aliiaza, Fosfataza alcalina, Amilaza, Carboxipeptidaza, Catalaza, Celulaza, Lipaza, Peroxidaza - Ajuta la scindarea zaharurilor si grasimilor din alimente, favorizand digestia si absorbtia

Hormoni : Auxine si Gibereline - Regenerare tisulara, antiinflamatorii

Lignina : Substanta de tip celulozic - Asigura puterea de penetrare a gelului,  caraus pentru restul componentelor

Minerale : Calciu, Crom, Cupru, Fier, Magneziu, Mangan, Potasiu, Sodiu, Zinc - Esentiale pentru sanatate, se combina intre ele, cu vitaminele si cu alte elemente

Acid salicilic : Aspirina naturala - Analgezic, antiinflamator

Saponine :  Glicozide - Substante antiseptice

Steroli : 4 steroizi vegetali: Colesterol, Campesterol, Lupeol, �Sitosterol - Agenti antiinflamatori. Lupeolul are efect antiseptic si analgezic

Zaharuri : Monozaharide: glucoza si fructoza - Actiune antiinflamatorie
              Polizaharide: glucomanani / polimanoza - Antiviral, activitate imunomodulatoare

Vitamine : A, C, E, B, Colina, B12, Acid folic - Antioxidanti, neutralizeaza radicalii liberi

ACTIUNE :

In urma numeroaselor studii stiintifice s-a constatat ca gelul de Aloe vera are urmatoarele actiuni importante asupra organismului uman, contribuind la :

- mentinerea/redobandirea starii de sanatate:
- detoxifiere
- imunostimulare - imunomodulare
- reglarea metabolismului
- stimularea regenerarii tisulare
- protejarea aparatului cardio-vascular
- reglarea activitatii aparatului digestiv
- efect antiinflamator, antibacterian, antiviral
- efect antifungic, antihelmintic
- roborant al sistemului nervos
- efect epitelizant, cicatrizant, antiseptic local
- rol antioxidant, contribuind la neutralizarea radicalilor liberi nocivi
- efect antitumoral
- actiune antidiabetica
- protejarea sistemului osteo-articular
- protejarea tesuturilor oculare
- fortifiant general al organismului

http://www.flp.ro/prima.htm , http://www.flp.ro/prima.htm , http://www.flp.ro/prima.htm

17/02/10 10:08

epicx
membru

Inregistat: 12/02/10
produse excelente, dar calitatea cere un pret.:D

17/02/10 10:20

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

epicx a scris:

produse excelente, dar calitatea cere un pret.:D

da, sunt foarte scumpe. Am citit pe diverse forumuri pe net ca oamenii erau foarte nemultumiti si ziceau ca sunt artificiale, nu stiu ce sa zic.

Eu am inteles ca gelurile alea sunt bune [la un moment dat am baut si eu unul din sticla galbena, avea gust de ananas parca], cel putin asa sustin bautorii.
   Mama tot ne cumpara diverse chestii; am baut cutii de nature-min la viata mea [si parca tot aveam carente de diverse chestii], acuma beau garlic si "a beta care" pentru ochi [asta din an in paste cand imi amintesc]. Si mai avem o groaza de tablete pe acolo dar nimeni nu-si aminteste de ele, bine ca banii se dau. Am mai baut nu stiu ce tablete si mi s-a facut rau si le-am lasat.
   Am avut o experienta aiurea: mama s-a incapatanat sa-mi ia pentru o problema nu stiu ce antibiotic natural de la ei, o cutie plina. Si am baut-o pe toata ca mai apoi sa nu ma ajute la nimic, nici nu daduse o groaza de bani pe ea. Ce m-a enervat ,i-am zis dinainte de a o cumpara ca nu o sa fie buna.
   O tipa de la bise e distribuitor si o groaza de oameni cumpara. Dar cred ca acum nu e atat pentru sanatate cat e pentru afacere, se fac multi bani.  Mie mi frica sa nu se intample si aici ca la toate produsele ce ajung in europa de est: sunt mai de proasta calitate ca restul, dar pretul la fel.

17/02/10 10:39

april
admin forum

Eu am luat textele de pe site-ul lor, dar nu ca sa le fac lor reclama.

Produsele lor sunt scumpe, e adevarat, dar unele chiar merita pretul.

17/02/10 12:46

epicx
membru

daca te lipesti pe langa cineva care este in breasla distribuitorilor si il convingi sa ti le dea la pret de producator, atunci faci afacere! Cel mai mult imi plac deodorantele lor.

17/02/10 14:15

RainSong
membru

deodorantul asta zici?  http://www.flpaloevera.ro/catalog/igien ... orant.html
Cred ca l-am incercat acum vreo 3 ani, avea un miros aiurea in ambalaj .. pff

Ultima modificare de RainSong (17/02/10 15:17)

17/02/10 15:16

epicx
membru

Ce avea miros aiurea? Eu il folosesc de cativa ani, si sunt foarte multumit de acest produs.

17/02/10 15:32

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Important sa nu mai miroase transpiratia. Chiar daca miroase a busuioc e mai bine. :D :D

17/02/10 15:33

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Cunosc aceste produse, le folosesc si le recomand cu toata increderea!
Si eu am acel deodorant rainsong, dar mie nu-mi miroase aiurea...:D E chiar faina.

In urma cu multi ani, un nepotel de-al meu la 2 ani a cazut cu mana pe o soba de tabla care era fierbinte si s-a ars pe tot antebratul (acolo i-au ramas cateva straturi de piele). Stiam de produsele acestea si am dat imediat pe manuta lui cu spray-ul aloe first. Imediat i s-a calmat durerea si ulterior am cumparat si crema cu propolis pentru a-i face un tratament la manuta. In 2 saptamani pielea i s-a facut la loc si acum (are 10 ani) nu se mai cunoaste absolut nimic.
Au produse foarte bune si gelurile alea pe mama mea au ajutat-o foarte mult la fiere.

17/02/10 15:41

april
admin forum

RainSong a scris:

deodorantul asta zici?  http://www.flpaloevera.ro/catalog/igien ... orant.html
Cred ca l-am incercat acum vreo 3 ani, avea un miros aiurea in ambalaj .. pff

nu miroase :)

eu m-am ars odata la un deget destul de tare . am dat repede cu aloe gelly (crema gel de aloe), am mai dat de cateva ori dupa si acum nici nu mai stiu despre care deget era vorba.

aloe heat mi-a lut cam intr-o saptamana durerile de spate pe care le-am avut timp de apr 2 luni inainte. a fost de fapt primul produs folosit. mi l-a trimis mama prin posta parca.

nectarul si ceaiul mi-au reglat digestia si in timpul cand le-am baut n-am mai avut nicio durere de cap.

eram in concediu si m-a luat o durere de stomac cum n-am mai avut de cand eram copil ( aveam destul de frecvent dureri de stomac ). am gasit un sirop de aloe si dupa cateva pahare si cam 2 zile parca, mi-a trecut durerea.

strugurelul este bun contra herpesului si poate fi dat si pe intepaturile insectelor, contra mancarimii, de ex.

17/02/10 16:01

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Dar april, stiam ca tu esti cadru medical. Cum de recurgi la leacuri stramosesti? Or fi avand tratament stiintific? :D :D

17/02/10 16:14

RainSong
membru

april a scris:

aloe heat mi-a lut cam intr-o saptamana durerile de spate pe care le-am avut timp de apr 2 luni inainte. a fost de fapt primul produs folosit. mi l-a trimis mama prin posta parca.

am si eu ceva pliculete cu creme din astea de la aloe ,daca gasesc ma dau si eu pe spate .. desi la mine durerea e cauzata permanent.

Mai ,poate ma pun sa-mi iau deodorant si nu imi place, ca va pun sa-mi dati banii inapoi :)) :P

17/02/10 17:10

epicx
membru

daca nu te risti, nu castigi :)

17/02/10 17:44

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

RainSong a scris:

Mai ,poate ma pun sa-mi iau deodorant si nu imi place, ca va pun sa-mi dati banii inapoi :)) :P

Si uite cum un deodorant ajunge sa "uneasca" atatia oameni.Rain,nu cred ca o sa regreti! :)

17/02/10 18:20

RainSong
membru

eu stiu ca deo ala nu contine saruri de aluminiu [care de altfel se gasesc in toate deo din comert si sunt cancerigene] si ca tocmai, te lasa sa transpiri dar retine mirosurile.
  Deci cum e?
[mai, dar eu chiar ma pun sa-mi iau, a ce miroase? si ramane valabila amenintarea cu banii ,insa acuma sunteti mai multi care ma despagubiti :))]

17/02/10 20:28

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
Am fost vreo 2 ani "reprezentant" la Forever Living Products si am folosit multe produse de la ei. Si chiar isi merita banii.
Datorita gelului cu aloe si a spray-ului Aloe First am scapat de copcile ce aveam nevoie dupa operatie de la fata. si asta dupa 2,3 zile.

Si deo ala chiar mi-a placut :) Nu prea miroase a cine stie ce, dar retine mirosurile neplacute :D

RainSong a scris:

Eu am inteles ca gelurile alea sunt bune..la un moment dat am baut si eu unul din sticla galbena, avea gust de ananas parca

Sunt chiar foarte bune, dar nu si la gust :D
Fratii mei s-au luptat toata viata cu bronsita acuta/ast bronsic si au baut gel din ala si de atunci n-au mai avut probleme. am gustat si eu de la ei si ma bucuram ca nu eram nevoita sa beau, dar pana la urma mi-a luat mama si mie :rolleyes: dar cu timpul te inveti cu gustul ;) [ca si cu ouale de prepelita]
Mai bun la gust e cel cu piersici, dar il recomand mai mult pe celalalt.

[acum fug, ca am examen peste vreo 5 ore si mai citesc cate ceva, dar o sa revin]

Puteti sa lasati intrebarile voastre aici si o sa va raspund cand o sa am liber :)

Ultima modificare de tamarta (18/02/10 03:49)

18/02/10 03:41

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la