TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Ce ascund poftele alimentare? Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Pofta de un anume aliment , fie dulce sau sarat nu este o toana , este un semnal pe care organismul ti-l da atunci cand stocul dintr-o anumita substanta s-a epuizat.

Pofta de ciocolata ascunde o carenta de magneziu ;  ca sa scapi de ea mananci nuci, seminte, legume fructe.
Pofta de ceva dulce ascunde o carenta de crom, carbon, fosfor....

http://www.femeia.ro/sanatate/nutritie/ ... ntare.html

23/08/09 00:12

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
Ce chestie .. In ultima vreme, mai precis in ultimele cateva luni, am tot avut pofta de ciocolata sau de ceva ce contine cacao sau putina ciocalata ... Acum m-am lasat ca e nesanatoasa si plina de calorii.

Mai nou, simt nevoia sa beau lapte .

Ultima modificare de cami (24/08/09 19:25)

24/08/09 19:24

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
Oricum, in ultimii 3 ani mananc mult mai multa ciocolata decat in copilarie, atunci mancam o data la 1-2 saptamani ,acum avem provizii non-stop, mama e de vina .. e faza de obisnuinta deja, daca eram la stilul de atunci ,acum nu as fi cerut mai multa ciocolata.

cami a scris:

Ce chestie .. In ultima vreme, mai precis in ultimele cateva luni, am tot avut pofta de ciocolata sau de ceva ce contine cacao sau putina ciocalata ... Acum m-am lasat ca e nesanatoasa si plina de calorii.

asa si eu ,de cand am venit din tabara.
Si cum tot am ciocolata in casa, o mananc. Azi noaptea am mancat niste "cookies" pline de ciocolata cu antibioticul, cica sa nu ma doara stomacul. [cand mi se pune pata nu am abtin, doar daca sunt spalata pe dinti seara, faza asta e litera de lege. Bine ca ma gandesc la glicemie]

Eu totusi nu cred ca in toate cazurile e deficit de ceva substante bune in organism, e si ideea aia ca dulcele e delicios, la mai toti le place si li se face pofta cand vad o tava de prajituri sau alte chestii.

25/08/09 10:18

cami
membru

RainSong a scris:

]asa si eu ,de cand am venit din tabara.
Tot de atunci am si eu .. :P . Dar ieri am baut un pahar cu lapte si mi s-a facut rau de la el, asa ca nu cred ca o sa mai beau o perioada nici din asta .. Nici pofta de mancare nu mai am de cateva zile incoace, nu mananc decat un fruct sau ceva baton pe zi si ma cam doare stomacul ...

Ultima modificare de cami (25/08/09 12:15)

25/08/09 12:14

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Poate te-ai "...infometat" sa slabesti si de aceea te doare.
Incearca ceafa la gratar... :D

25/08/09 12:16

cami
membru

OLD TRAIAN a scris:

Poate te-ai "...infometat" sa slabesti si de aceea te doare.
Bine ca ai pus intre ghilimele ca nu m-am infometat :P .Mananc, dar daca nu am pofta de mancare ce sa fac ? Cu atat mai bine :D !
OLD TRAIAN a scris:

Incearca ceafa la gratar... :D
Ce-ar fi sa incerci tu ? si pe urma imi spui si mie cum e :D :P

Ultima modificare de cami (25/08/09 12:26)

25/08/09 12:26

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la