|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 6 |
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Cum reusesti ca eu trec in fiecare zi prin incercari ? . Este alegerea ta si e bine sa privesti doar la binecuvantari insa cand vine o suferinta te intrebi 'de ce vine' si de cele mai multe ori vine pentru ca am pacatuit. Trebuie sa transformi suferinta in binecuvantare si nu o poti face cata vreme nu vrei sa acorzi atentie suferintei. Mostenirea mea vreau sa fie in cer ca de pamantu asta m-am saturat
Ce parere ai despre tepusul (suferinta) lui Pavel ?
Ultima modificare de daniel (11/07/09 11:11)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
11/07/09 11:09
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Daca ar fi sa facem o gluma, Pavel e primul caz documentat de om care a luat teapa. Dar tepusul lui Pavel nu e boala. Erau niste oameni, o gasca de farisei, care starneau revolta pe unde predica si de multe ori il bateau.
Expresia moderna pentru tepusul in carne este: pain in the asss.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (11/07/09 11:17)
|
|
11/07/09 11:13
|
|
daniel
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Daca ar fi sa facem o gluma, Pavel e primul caz documentat de om care a luat teapa. | La asta nu m-am gandit
Eu cred ca tepusul era o durere deci boala.
Ultima modificare de daniel (11/07/09 11:18)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
11/07/09 11:17
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Tu crezi ca ai putea sa ai un tepus ca a lui Pavel?
|
|
11/07/09 11:19
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe presbiterii (Sau: batrani.). Bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. (Iac.5:14) Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosa; si daca a facut pacate, ii vor fi iertate. (Iac.5:15)
Iata un raspuns clar al Bibliei ca boala nu este neaparat o consecinta a pacatului!
Apropo exista in Bisericile voastre ungeri cu undelemn?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/07/09 11:32
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
MRU a scris:
Apropo exista in Bisericile voastre ungeri cu undelemn? | La mine in Biserica se face ungerea cu untdelemn. O face unul dintre pastori.
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
11/07/09 12:26
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
La mine nu se face asa ceva, adica ungere. Am auzit de asta.
Biblia zice ca trupul nostru e templul Duhului Sfant. Eu zic ca El are grija de templu.
2Co 5:17 Caci, daca este cineva în Hristos, este o faptura (Sau: zidire.) noua. Cele vechi s'au dus: iata ca toate lucrurile s'au facut noi.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (11/07/09 18:21)
|
|
11/07/09 16:06
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Biblia zice ca trupul nostru e templul Duhului Sfant. Eu zic ca El are grija de templu.
|
Si daca are, ce? Du ideea pana la capat!
Ultima modificare de mereu-tanar (11/07/09 23:23)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
11/07/09 23:22
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Nu exista caz, in biblie, de om pe care Isus sa nu il fi vindecat. Dumnezeu vrea acum sa te vindece de orice boala. E acelasi pentru totdeauna. Si e mai bun decat parintii pamantesti, care nu ar dori sa fim bolnavi, cu cat mai mult El. |
Din Biblie :
Ioan 5:1 După aceea era un praznic al Iudeilor; şi Isus S-a suit la Ierusalim. Ioan 5:2 În Ierusalim, lângă Poarta Oilor, este o scăldătoare, numită în evreieşte Betesda, care are cinci pridvoare. Ioan 5:3 În pridvoarele acestea zăceau o mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, care aşteptau mişcarea apei. Ioan 5:4 Căci un înger al Domnului se pogora, din când în când, în scăldătoare, şi tulbura apa. Şi cel dintâi, care se pogora în ea, după tulburarea apei, se făcea sănătos, orice boală ar fi avut. Ioan 5:5 Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani. Ioan 5:6 Isus, când l-a văzut zăcând, şi, fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: "Vrei să te faci sănătos?" Ioan 5:7 "Doamne", I-a răspuns bolnavul, "n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa; şi, până să mă duc eu, se pogoară altul înaintea mea. Ioan 5:8 "Scoală-te", i-a zis Isus, "ridică-ţi patul şi umblă." Ioan 5:9 Îndată omul acela s-a făcut sănătos, şi-a luat patul, şi umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat. Ioan 5:10 Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: "Este ziua Sabatului; nu-ţi este îngăduit să-ţi ridici patul".
Dintre toti bolnavii care erau atunci la scaldatoare Isus nu l-a vindecat decat pe omul acela.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
12/07/09 15:27
|
|
emanuel
membru
|
|
april a scris:
Dintre toti bolnavii care erau atunci la scaldatoare Isus nu l-a vindecat decat pe omul acela. |
Poate ceilalti erau foarte batrani si oricum trebuie sa moara. A'ma am inteles ca tu april lucrezi in domeniul medical. eu nu ma pricep bine, dar ma gandesc asa: Cum ar suna ca atunci cand medicul stabileste cauza mortii pentru un varstnic, si trebuie sa elibereze un certificat pentru asta, sa scrie:"mort de batranete,... sanatos tun"?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
12/07/09 19:18
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Isus i-a vindecat si pe restul, dar omul acesta e documentat de catre Duhul pentru ca e imaginea lui Israel; totodata se arata care e atitudinea fariseilor, care sunt si azi printre noi. Dupa ce il vindeca si se documenteaza vindecarea lui, Isus spune:
Joh 5:19 Isus a luat din nou cuvîntul, si le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun, ca, Fiul nu poate face nimic dela Sine; El nu face decît ce vede pe Tatal facînd; si tot ce face Tatal, face si Fiul întocmai. Joh 5:20 Caci Tatal iubeste pe Fiul, si-i arata tot ce face; si-i va arata lucrari mai mari decît acestea, ca voi sa va minunati.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (12/07/09 19:33)
|
|
12/07/09 19:30
|
|
emanuel
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Isus i-a vindecat si pe restul, dar omul acesta e documentat de catre Duhul pentru ca e imaginea lui Israel; ... |
De unde stii ca i-a vindecat si pe restul, si ca nu a lasat sa-i vindece dupa inviere?
|
|
12/07/09 19:46
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Dupa caracterul lui Isus asa ma gandesc ca a facut. Ca apoi zice:
Joh 5:20 Caci Tatal iubeste pe Fiul, si-i arata tot ce face; si-i va arata lucrari mai mari decît acestea, ca voi sa va minunati.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (12/07/09 20:03)
|
|
12/07/09 20:02
|
|
emanuel
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Dupa caracterul lui Isus asa ma gandesc ca a facut. Ca apoi zice:
Joh 5:20 Caci Tatal iubeste pe Fiul, si-i arata tot ce face; si-i va arata lucrari mai mari decît acestea, ca voi sa va minunati. |
Am observat ca tu sustii anumite lucruri bazat pe logica ta. De asta nu-ti iese. Bazeaza-te mai mult pe logica Bibliei, care sustine vindecarea deplina dar nu inca.
Boala face parte din viata de acum. Creatia intreaga sufere; la fel si noi credinciosii, si asteptam nu doar rascumpararea din perspectiva spirituala ci si rascumpararea trupului.
"Si nu numai ea, dar si noi, cari avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi, si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului nostru." (Rom.8:23)
De asemenea: "El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentruca lucrurile dintai au trecut." (Apoc.21:4) Dar pana nu trec lucrurile dintai nici durerea nu trece.
Si ti-as recomanda o versiune romaneasca a Bibliei. O poti gasi aici : http://www.ebible.ro/cautare-expresie.php
Ultima modificare de mereu-tanar (12/07/09 20:36)
|
|
12/07/09 20:33
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Mersi, eu folosesc un program dedicat si nu merge linkul. Eu nu am mai fost bolnav de 4 ani. Mama mea nu mai are tensiune de 2 ani. Tatal nu mai are reumatism de 4 ani.
Uite:
Psa 105:37 Şi i-a scos pe ei cu argint şi cu aur şi nu era în seminţiile lor bolnav.
Si eu nu aveau jertfa lui Isus.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (12/07/09 21:16)
|
|
12/07/09 21:05
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Isus i-a vindecat si pe restul, dar omul acesta e documentat de catre Duhul pentru ca e imaginea lui Israel; |
april a scris:
Ioan 5:9 Îndată omul acela s-a făcut sănătos, şi-a luat patul, şi umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat. Ioan 5:10 Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: "Este ziua Sabatului; nu-ţi este îngăduit să-ţi ridici patul". |
Mie nu mi se pare ca asa ar reiesi din text.
mereu-tanar a scris:
A'ma am inteles ca tu april lucrezi in domeniul medical. eu nu ma pricep bine, dar ma gandesc asa: Cum ar suna ca atunci cand medicul stabileste cauza mortii pentru un varstnic, si trebuie sa elibereze un certificat pentru asta, sa scrie:"mort de batranete,... sanatos tun"? |
Nu stiu.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
12/07/09 21:21
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Sunt oameni care au murit, medicii au venit si au spus: "E un corp perfect sanatos!" Era un om al lui Dumnezeu, avea in jur de 80 de ani. Cand i-a murit sotia, a inviat-o pentru ca ii era dor de ea dar ea i-a spus sa o lase pentru ca acum e cu Isus si a lasat-o. Singur, cu dor de casa, i-a cerut lui Isus sa il ia acasa in timpul unui serviciu la biserica. A ramas fara viata in timp ce statea pe scaun.
Numele lui: Smith Wigglesworth (au aparut cateva articole care l-au defaimat post-mortem pentru ca era un invatator al Harului) - are cel putin 10 invieri din morti documentate.
|
|
12/07/09 21:34
|
|
emanuel
membru
|
|
Tu spui mai sus "Isa 53:5 Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am ***vindecat."
In Biblie eu nu am vazut asa pentru ca nu scrie. Nu am vazut ca toti ne-am vindecat.
Si nici in realitate. Am un prieten dintr-o biserica penticostala. Soacra lui era bolnava de cancer. A dus-o asa vreo 2 ani. Biserica lor s-a rugat mereu pentru vindecarea ei. Au fost credinciosi care s-au dus la ei acasa si s-au rugat tot pentru vindecare. Unii dintre acestia au profetizat ca se vindeca, dar stii ce s-a intamplat? A murit. Si asta o fi o forma de vindecare?
Smith Wigglesworth a facut multe fapte ale credintei, dar nu sunt 2 la fel ca Smith Wigglesworth . Nici ca Moise nu sunt 2, nici ca Ilie nu sunt 2.
Ultima modificare de mereu-tanar (12/07/09 23:11)
|
|
12/07/09 23:08
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Normal, dar exista acelasi Dumnezeu in care a crezut si el. Nu exista un om anume ci exista un anume Dumnezeu. El nu se uita la fata omului. Tu poti sa faci mai multe decat Smith, trebuie doar sa crezi.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (12/07/09 23:16)
|
|
12/07/09 23:15
|
|
emanuel
membru
|
|
Sa cred ce? Oare nu trebuie sa cred ce-mi spune Dumnezeu? In mod sigur nu trebuie sa cred ce-mi place!
|
|
12/07/09 23:18
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
De obicei, ce iti spune El sa crezi iti si place. Voia Lui e placuta, buna si perfecta. Daca o boala e placuta atunci si mie im trebe, dar daca e perfecta atunci am pus-o.
|
|
13/07/09 09:21
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Scuze limbajul, dar asta e cam...vrajeala! Nu totdeauna e comod sa cred ce zice Dumnezeu. Nu totdeauna este placut! Si chestia cu voia lui Dumnezeu, ai luat-o din alta parte, si amesteci asa ca sa-ti sustii ce zici!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
13/07/09 09:50
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Bucura-te old traian:
Rom 12:2 Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin înoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavîrsita.
Din textu asta io zic ca daca era voia Lui sa fi bolnav atunci boala era si placuta si perfecta, adica te termina.
Voia Lui e sa ai vindecare, sa nu ai durere in trup. Si pentru asta ai credinta.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (13/07/09 18:52)
|
|
13/07/09 18:39
|
|
daniel
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Tu crezi ca ai putea sa ai un tepus ca a lui Pavel? | Nu ai raspuns la intrebare De ce ma intrebi asta daca tu zici ca tepusul acela nu avea ca efect suferinta ?
MRU a scris:
Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe presbiterii (Sau: batrani.). Bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. (Iac.5:14) Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosa; si daca a facut pacate, ii vor fi iertate. (Iac.5:15)
Iata un raspuns clar al Bibliei ca boala nu este neaparat o consecinta a pacatului!
Apropo exista in Bisericile voastre ungeri cu undelemn? | Corect. Tin minte cand a citit textul urmator tatal unui copil bolnav de Sindromul Down:
Ioan 9 1. Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere. 2. Ucenicii Lui L-au intrebat: "Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" 3. Isus a raspuns: "N'a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu. (...a fost vindecat, nu vroiam sa mai argumentez ca pacatele noastre duc la suferinta dar mai departe farisei ii spun orbului "Tu esti nascut cu totul in pacat")
Am zis ca vindecarea vine atunci cand si-a atins scopul suferinta dar Isus a zis ucenicilor sa merga si sa vindece, gratis, Ezechia a fost vindecat in urma rugaiuni staruitoare, cam asta insemna pentru el staruinta:
Isaia 38:13 Am strigat pana dimineata; ca un leu, imi zdrobise toate oasele! Pana deseara imi vei pune capat. 14. Ciripeam ca o randunea, croncaneam ca un cocor, si gemeam ca o porumbita. Ochii-mi priveau topiti spre cer: "Doamne, sunt in necaz, ajuta-ma!" 15. Ce sa mai spun? El mi-a raspuns si m'a ascultat. Acum voi umbla smerit pana la capatul anilor mei, dupace am fost intristat astfel.
Matei 10:1 Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, si le-a dat putere sa scoata afara duhurile necurate, si sa tamaduiasca orice fel de boala si orice fel de neputinta. 8. Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatiti pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. 14. Daca nu va va primi cineva, nici nu va asculta cuvintele voastre, sa iesiti din casa sau din cetatea aceea, si sa scuturati praful de pe picioarele voastre."
Una din conditii, cea mai importanta e credinta, vine in urma ascultarii si dupa fiecare vindecare Isus zice "nu mai pacatui/ai primit iertare".
|
|
13/07/09 19:14
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
La ce intrebare nu am raspuns? Scuze.
daniel a scris:
Corect. Tin minte cand a citit textul urmator tatal unui copil bolnav de Sindromul Down:
Ioan 9 1. Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere. 2. Ucenicii Lui L-au intrebat: "Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" 3. Isus a raspuns: "N'a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu. |
Deci copilul bolnav de sindromul Down a fost vindecat? Ca asta inseamna textul citit. Isus a spus ceva de genul:
Lasati motivele. Eu il vindec pentru ca slava Mea sa se arate in asta.
Am vazut ca tu ai scris ca una din conditii e sa crezi. Cartea sfanta zice ca e singura. Isus spune ce spune in contexte speciale. Unul din ele e ca atunci cand stii ca nu te condamna, nu mai pacatuiesti. Alt context, ofera iertare ca fariseii sa vada ca El poate sa ierte pacatele.
Pavel spune ca boala poate fi o consecinta a pacatului ca si actiune: daca te culci cu multe fete sau invers, si te avanti in tot felul de chestii porcoase cum faceau Corintenii, eu zic ca sunt mari sanse sa o patesti. Mai ales pe vremea aia. Cred ca stiti la ce ma refer.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (13/07/09 20:04)
|
|
13/07/09 19:52
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|