|
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Fructul pasiunii
Fructul pasiunii este un fruct specific sezonului rece. Denumit si Passiflora edulis sau Maracuia in America de Sud, este originar din Brazilia.
Planta care produce fructul pasiunii se regaseste in peste 400 de soiuri, insa numai aproximativ 30 dintre acestea produc fructe comestibile.
Fructul pasiunii este considerat unul dintre cele mai exotice fructele tropicale, datorita aromei si gustului.
Fructul pasiunii este un nume dat de misionarii spanioli care sustineau ca florile plantei seamana cu un ciocan si o coroana de spini pe capul lui Hristos in timpul rastignirii.
Fructul pasiunii este cunoscut pentru proprietatile sale calmante, iar atunci cand este consumat inainte de a merge la culcare - este eficient pentru relaxare si ofera in timpul noptii un somn odihnitor .
Fructul pasiunii este o sursa bogata de vitamina C, vitamina A, fier si potasiu. Pulpa sa este aromata si destul de dulce.
Sucul obtinut din fructul pasiunii este un excelent stimulent digestiv si ajuta in tratarea multor boli gastrice.
Semintele de Maracuia au un continut mare de fibre, necesare organismului pentru curatirea colonului, pentru imbunatatirea digestiei si ajuta la prevenirea atacurilor vasculare cerebrale.
Vitamina A pe care o contine acest fruct ajuta organismul sa elimine radicalii liberi ce provoaca leziuni la nivelul pielii si imbunatateste vederea.
Vitamina C contribuie la repararea tesuturilor, ajuta la prevenirea bolilor de inima si a cancerului; ajuta si oasele.
De asemenea, se crede ca un compus din acest fruct blocheaza histamina, reduce alergia si inflamatia. In plus mai diminueaza si simptomele astmului.
Antioxidantii regasiti in fructul pasiunii au rolul de a inhiba cresterea celulelor canceroase.
sursa: http://www.gradinamea.ro/Fructul_pasiun ... 545_1.html
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
31/01/10 14:37
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Cherimoya
Cherimoya este unul dintre fructele exotice vulnerabile la transport, motiv ce determina un export mai scazut. Originar din America de Sud, din regiunea vailor Muntilor Anzi, cherimoya este cultivat in multe regiuni din America, inclusiv in California unde a fost introdus in 1871. In regiunea mediteraneana se cultiva mai ales in Spania, in Italia, Egipt, Israel. Se cultiva si inTaiwan sau Noua Zeelanda.
Fructul este oval, miezul este carnos si alb, cu multe seminte. Mark Twain caracteriza cherimoya "delicios prin definitie".
In Peru s-a dezvoltat o adevarata fascinatie pentru cultivarea acestui fruct. Fructele apar adesea pictate pe ceramica.
Fructul, cu o coaja ca o crusta, miez dulce si alb, este savuros. Exista varietati de cherimoya, cu diferite gusturi si texturi. Cand fructul este usor copt are culoare verde-maroniu si un gust de capsune.
Se poate folosi taiat cubulete in salatele de fructe.
Cherimoya este bogat in fibre, contine fier .
Continut calorii: 60kcal la 100 g
Vitamina C : 20mg de vitamina C la 100 g fruct.
Aciditatea lui este moderata : 0.4-0.7%.
sursa: http://www.gradinamea.ro/Fructe_exotice ... 545_1.html
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
02/02/10 09:59
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Mangostan
Mangostan este considerat un fruct avand toate calitatile posibile, gust, miros, bogat in nutrienti si antioxidanti. Pretuit si cautat fruct tropical, este originar din zonele sud-estice ale Asiei. Se cultiva si in Australia, Brazilia, America Centrala, Hawaii şi alte regiuni tropicale. De asemenea in Africa centrala, in special in Congo, unde este un fruct popular.
Arborele are nevoie de temperaturi mai mari de 4 grade Celsius, altfel nu rezista. Fructele se consuma si sub forma de suc sau piure. Se gaseste conservat sau congelat in numeroase tari. Inainte de coacere, coaja fructului este fibroasa si tare, dar devine moale si usor de indepartat imediat ce fructul s-a copt.
Frunzele sunt utilizate pentru ameliorarea unor afectiuni. Pasta de mangostan are un efect astringent si este de real folos in acnee, psoriasis sau vitiligo. Decoctul de magostan ajuta la tratarea problemelor digestive. Bogat in antioxidanti, are proprietati antivirale si chiar anticancerigene. Fructul are si efecte benefice asupra aparatului circulator. Contine compuşi polifenolici cunoscuţi sub denumirea xantone ce au efect benefic asupra bolilor sistemului cardiovascular.
Stimuleaza sistemul imunitar. Are de asemenea proprietati antihistaminice si anti-inflamatoare. Este fructul perfect pentru curele de slabire pentru ca da senzatia de satietate, ajuta la controlul greutatii corporale. De asemenea contribuie la mentinerea sanatatii vederii.
sursa: www.gradinamea.ro
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
03/02/10 12:31
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Ghindele comestibile
Fructe ale stejarului, ghindele au fost testate si considerate a fi cele mai bune produse alimentare care actioneaza eficient pentru a controla nivelul de zahar din sange.
Acestea au un continut scazut de zahar si un postgust dulceag. Ele pot da un gust foarte bun mancarurilor, adesea fiind folosite drept ingrediente la prepararea tocanitelor si painii.
Inainte de consum ghindele trebuie sa treaca printr-un proces de prelucrare.
La recoltare ele au un gust amar deoarece contin o substanta numita tanin, aceasta gasindu-se si in compozitia stejarului. Taninul este folosit in industrie pentru prepararea solutiilor care au capacitatea de a pigmenta pielea.
Unele soiuri de ghinde contin mai mult tanin decat celelalte.
Cele mai bune ghinde sunt cele ale stejarilor albi, de diferite soiuri: stejarul alb Oregon sau stejarul Burr. Acestia au in compozitie in cantitati mult mai mici substanta numita tanin.
sursa: http://www.gradinamea.ro/Ghindele_comes ... 545_1.html
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
04/02/10 15:11
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Maslinele
Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline. Fructele proaspete sunt foarte amare, iar pentru a schimba gustul sunt marinate in apa sarata sau pur si simplu acoperite cu sare pret de mai multe saptamani.
Un alt proces, care dateaza din epoca romana, este de a spala fructele intr-o solutie de lesie inainte de marinare. Dupa ce gustul amar dispare, maslinele pot fi preparate in nenumarate feluri, si fiecare sat din zona mediterana are retele sale.
Maslinele pot fi marinate cu diverse arome, pot fi incluse in mii de retete, iar pietele din Grecia si nu numai ofera curiosilor zeci de specialitati traditionale.
Uleiul de masline , preferatul bucatarilor care pun inainte de orice calitatea, are mai multe grade de puritate, in functie de metoda de prelucrare.
Uleiul "extra virgin", pur, este extras prin presarea la rece a fructului, avand o culoare limpede, cu tente galben-verzui si o aroma puternica. A doua presare, la temperatura ridicata da un ulei numit pur si simplu "ulei de masline virgin", cu o puritate scazuta. Presarile ulterioare ale acelorasi fructe dau un ulei slab calitativ, numit "ulei de masline rafinat", pentru ca este necesara o prelucrare suplimentara.
Maslinul a fost folosit in medicina inca din perioada antica. In afara uleiului si fructelor, erau folosite atat coaja arbustului cat si frunzele, pentru tratarea febrei, racelilor si chiar a malariei.
Si frunzele sunt la fel de amare ca fructul, datorita oleuropeinului, care s-a dovedit ca avand calitati curative deosebite. Acest compus a fost identificat pentru prima oara in 1900, dar abia in 1962 un cercetator italian a studiat in amanunt efectele acestuia asupra animalelor, dovedindu-se ca este foarte folositor in tratarea problemelor cardiace, intestinale si chiar a tensiunii.
Un compus al oleuropeinului, acidul elenolic , are un rol important in combaterea bacteriilor si parazitilor. Din pacate, in pofida calitatilor excelente, studiile au aratat ca substanta nu este foarte eficienta in tratarea bolilor.
Extractul din frunze de maslin, odata introdus in corp, se descompunea si intra in sange, ceea ce ii reducea eficacitatea. Dupa cercetari si experimente, aceasta problema avea sa fie rezolvata.
Extractul este astazi folosit impotriva colesterolului, diabetului, problemelor cardiace si circulatorii.
Pentru cei care prefera variantele naturale, o cura de masline si ulei de masline, dar si de decoct de frunza de maslin, este perfecta. Daca in alte tari bolile de inima reprezinta o problema majora, in buna parte datorata grasimilor folosite in alimentatie, in Grecia - unde 90 la suta din grasimile consumate reprezinta uleiul de masline - bolile de inima sunt foarte rare.
sursa: http://www.gradinamea.ro/Maslinele_in_a ... 544_1.html
Ultima modificare de antonela (05/02/10 16:35)
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
05/02/10 16:33
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Litchi
Orice zona geografica cuprinde fructe specifice, fiecare avand un rol benefic pentru organism. Sunt nutritionisti care sustin ca cele mai sanatoase fructe, legume pentru organism sunt cele specifice arealului geografic in care te afli. Totusi unele fructe exotice contin vitamine si minerale intr-un raport uneori de zeci de ori mai mare.
Litchi este cultivat in China, dar si in nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India, in sudul Japoniei. Mai nou se cultiva si in California, Hawaii, Florida, sudul Africii, Australia. Litchi poate incalzi interiorul si ca arbore ornamental.
Fructele se vand proaspete sau uscate. Se folosesc in salate de fructe, inghetate, dar si in salate cu branza si maioneza, garnituri pentru fripturi. India si China exporta compoturi din aceste fructe. Uscate seamana la gust cu stafidele.
Litchi contin la 100 g fruct aproximativ 66 calorii, 1,3g fibre, 44g lipide, 15,23g zahar, 16,53g carbohidrati. Fructul mai contine vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu si calciu. Contine la fel de multa vitamina C ca si portocalele. Litchi contine si riboflavina (vitamina B2) foarte importanta pentru formarea globulelor rosii.
Are efecte pozitive asupra glandelor, tumorilor, problemelor stomacale. Consumul excesiv poate duce la febra si sangerari nazale.
sursa: http://www.gradinamea.ro/Fructe_exotice ... 550_1.html
Ultima modificare de antonela (06/02/10 16:34)
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
06/02/10 16:34
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Jujube
Jujube este un arbore chinez rar, denumit si Ziziphus zizyphus. Acest arbore este cultivat in India, Rusia, Orientul Mijlociu, estul Europei si in special in China.
In semintele de Jujube exista o serie de alcaloizi si alte substante chimice care au rolul de a preveni anxietatea, oferind celulelor si o protectie antioxidanta sporita.
Jujube se numara printre plantele cele mai folositoare in tratarea insomniei precum si altor afectiuni.
Acest fruct contine si 18 aminoacizi din cei 24 de care organismul nostru are nevoie. Detine proprietati medicinale si este recomandat adesea de adeptii medicinei alternative. Totodata contine si o varietate de acizi organici, printre care se numara si acidul betulinic.
Chinezii cred ca fructul Jujube ucide parazitii si viermii intestinali din organism.
Copacul de Jujube este venerat si iubit de chinezi pentru beneficiile naturale pe care le aduce sanatatii.
Printre alte multiple beneficii, fructul Jujube stimuleaza sistemul imunitar, protejeaza celulele din organism, este analgezic, scade tensiunea arteriala, trateaza gatul inflamat, suprima pofta de mancare, imbunatateste metabolismul, ofera energie, calmeaza stomacul, inhiba infectiile gastro-intestinale si distruge parazitii la nivelul tractului intestinal.
Contine de 100 de ori mai multa vitamina C decat merele si de 20 de ori mai multa decat citricele. Jujube are si un continut bogat de minerale, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.
sursa: http://www.gradinamea.ro/Jujube__o_plan ... 550_1.html
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
07/02/10 14:57
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Fisticul
Fisticul (Pistacia varga) este un arbore care creste in tarile calde (Asia Centrala), avand flori mici, de culoare verde si fructe continand samburi comestibili de coloare verde, cu gust placut si uleios. Fructul fisticului este un sambure cu o samanta si doua invelisuri: cel exterior este membranos si se desface usor, iar cel interior se sparge greu, este dur si se deschide de obicei la coacerea fructului. El este cules la inceputul lunii august. Greutatea medie a fructului este de 0,4-1,0 g, si in functie de marimea nucii se obtine un randament in miez de 34-52%. Miezul de fistic contine pana la 20% substante azotoase si circa 62% grasimi. Fructele proaspat culese au miezul alb si acoperit cu o pielita de culoare verde. Dupa ce sunt culese, fructele de fistic sunt desfacute din invelisul membranos si sortate dupa dimensiuni, astfel:
fructe mari peste 0,79 g
fructe mijlocii 0,50-0,78 g
fructe mici 0,27-0,50 g
Luandu-se in considerare si aceste dimensiuni, fructele sunt apoi sortate in doua grupe: fructe desfacute si nedesfacute.
Dupa recoltare, aceste fructe sunt deshidratate pe cale industriala pana la un continut de 7-9% apa. Miezul de fistic este folosit in stare proaspata in industria cofetariei si este utilizat in cantitati importante pentru extragerea uleiului de fistic.
sursa: http://www.bursaagricola.ro/bh13.php?l=1&a=8
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
12/02/10 15:31
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Ginkgo biloba
Continut in vitamine/100g:
Vit A (Retinol) 558 UI Vit C (Ac. ascorbic) 15 mg Vit B1 (Tiamina) 0.200 mg Vit B2 (Riboflavina) 0.100 mg Vit PP (B3 - Niacina) 6 mg Vit B6 (Piridoxina) 0.300 mg Vit B9 (Ac. folic) 54 mcg
Continut in minerale/100g:
Calciu 2 mg Fier 1 mg Magneziu 27 mg Fosfor 124 mg Potasiu 510 mg Sodiu 7 mg Zinc 0.300 mg
sursa: http://dieta.romedic.ro/aliment/Ginkgo_biloba_0116.html
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
13/02/10 09:34
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Nuca de cocos, fulgi
Continut pentru cantitatea:100g
Calorii 456 kcal Grasimi total 28 g Saturate 26.400 g Polinesaturate 0.200 g Mononesaturate 1.400 g Colesterol 0 g Carbohidrati total 51.800 g Fibre alimentare 9.900 g Zaharuri 36.800 g Proteine total 3.100 g
Parti bune
Nuca de cocos contine calciu, magneziu, fosfor si potasiu.
Parti rele
Nuca de cocos este bogata in grasimi saturate. Continut in vitamine/100g:
Vit PP (B3 - Niacina) 0.700 mg Vit B9 (Ac. folic) 3 mcg Continut in minerale/100g:
Calciu 11 mg Fier 1.500 mg Magneziu 51 mg Fosfor 100 mg Potasiu 361 mg Sodiu 285 mg Zinc 0.700 mg
sursa: http://dieta.romedic.ro/aliment/Nuca_de ... _0115.html
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
14/02/10 14:45
|
|
RainSong
membru
Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
|
|
Lamaia si cancerul http://www.baptist-tm.ro/lamaia/#more-959
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
20/01/12 22:20
|
|
antonela
Moderator
Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
|
|
Cinci beneficii pe care le au gutuile asupra sănătății tale
Fructe de seamă în coșul de toamnă, gutuile nu sunt numai gustoase, parfumate și catifelate, ci și de ajutor pentru sănătatea organismului tău. Iată care sunt cele cinci motive pentru care ar trebui să te bucuri de gutuile tomnatice.
1. Gutuile te feresc de răceală
”Hapciu! Hapciu! Hapciu!” și nici nu a început bine toamna. Pentru a evita răcelile de sezon, consumă în fiecare zi cel puțin o gutuie. Pentru că sunt bogate în vitaminele A, B și C, potasiu, fosfor și magneziu, gutuile îți întăresc sistemul imunitar și te ajută să scapi de ”hapciu”-urile nedorite.
2. Gutuile te păstrează tânără
Cercetările recente au demonstrat că gutuile sunt bogate în antioxidanți, un ajutor de încredere în lupta contra bătrâneții. Introduse zilnic în dieta ta, gutuile îți vor păstra organismul tânăr și-l vor ajuta să lupte cu provocările zilnice.
3. Gutuile te mențin ușoară
Gutuile nu trebuie evitate în curele de slăbire și asta pentru că au un conținut acid, mai mare decât fructele obișnuite, care te va ajuta să ataci grăsimile acumulate în corp de-a lungul timpului.
4. Gutuile îți protejează inima
Buna-dispoziție nu este singura care-ți face inima sănătoasă. Mai ai nevoie de mișcare și o alimentație sănătoasă. Include și gutuile în alimentația ta, iar vitamina C pe care o conțin va îți va proteja inima.
5. Gutuile luptă împotriva anemiei Atunci când organismul tău este deja slăbit, vitamina C din gutui te poate ajuta să-ți recapeți forțele. Pentru aceasta, îți recomandăm să faci o cură de gutui pentru o perioadă mai lungă de timp sau să încerci o tinctură pregătită în casă.
sursa: http://www.raureni.ro/blog/alimentatie- ... in-livada/
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
17/10/13 17:15
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
|
|
|
|
|